Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.11.2017 15:59
ralema

XXX.XXX.249.252

Dobrý den krmíte někdo Fixkraft Elité Genuss (Western) Müsli 25 kg koukala jsem etiketu, ale je tam docela dost pšenice a to : pšeničné otruby, pšenice ve vločkách, pšenice. Jak pro slepičky :) Je fakt že je 25 kg pytel za 415 kč. Máte někdo zkušenosti s tímto müsli? Nebo je lepší se poohlédnout po jiných výrobcích třeba Spillers, Nova Equi? Poradíte? Děkuji.

6.11.2017 22:10
jesie

XXX.XXX.35.227

ralema napsal(a):
Dobrý den krmíte někdo Fixkraft Elité Genuss (Western) Müsli 25 kg koukala jsem etiketu, ale je tam docela dost pšenice a to : pšeničné otruby, pšenice ve vločkách, pšenice. Jak pro slepičky :) Je fakt že je 25 kg pytel za 415 kč. Máte někdo zkušenosti s tímto müsli? Nebo je lepší se poohlédnout po jiných výrobcích třeba Spillers, Nova Equi? Poradíte? Děkuji.

Vzhledem k tomu, že koně pšenici nesmí, tak si myslím, že je odpověď jasná...za tu cenu se dá koupit NovaEqui a ta je poměr kvalita cena nejlepší na trhu ( jinak samozřejmě jde zainvestovat do ještě lepšího krmiva, ale tam už budeme na 600 kč za 20 kg).

7.11.2017 12:36
sovicka

XXX.XXX.21.16

Ano, klasická pšenice je pro koně špatně stravitelná, na druhou stranu otruby pšeničné otruby se koním běžně krmí... Závisí kolik toho tam opravdu je a s čím by to člověk kombinoval.
Já od této značky krmín jiné musli (kornflocks nebo tak nějak se jmenuje a koně ho milují) je bezovsové s kukuřicí.

8.11.2017 11:20
majkulka

XXX.XXX.237.148

jesie napsal(a):
Vzhledem k tomu, že koně pšenici nesmí, tak si myslím, že je odpověď jasná...za tu cenu se dá koupit NovaEqui a ta je poměr kvalita cena nejlepší na trhu ( jinak samozřejmě jde zainvestovat do ještě lepšího krmiva, ale tam už budeme na 600 kč za 20 kg).

V Nova Equi ale máte také pšeničné otruby Ve všech jejich musli.

8.11.2017 12:50
HV25

XXX.XXX.42.151

My teď testujeme toto. Složení super, nemusíte přidávat další doplňky, obsahuje všechny potřebné vitamíny a minerály a je to bez obilovin. Zatím spokojenost =)

https://eshop.fithorse.cz/krmivo-pro-kone/krmivo-total-mix/.

8.11.2017 13:18
jesie

XXX.XXX.145.142

majkulka napsal(a):
V Nova Equi ale máte také pšeničné otruby Ve všech jejich musli.

JJ, vím o tom...ale musíte koukat taky na poměr, kolik tam toho je...a další složky müsli..

Jediné na českém trhu, co jsem objevila a NENÍ tam nic špatného ani pšenice v jakékoliv podobě, je od Mühldorfer :( Jinak vše má s větším či menším obsahem pšenici a další záhadné složky.

Třeba u Energys jsem kompletní seznam složení nenašla nikde, dokonce ani od obchoďáka, co do naší stáje dováží některým krmivo...

8.11.2017 13:19
jesie

XXX.XXX.145.142

HV25 napsal(a):
My teď testujeme toto. Složení super, nemusíte přidávat další doplňky, obsahuje všechny potřebné vitamíny a minerály a je to bez obilovin. Zatím spokojenost =)

https://eshop.fithorse.cz/krmivo-pro-kone/krmivo-total-mix/.

Tak tohle krmivo vidím poprvé, děkuji za tip !

9.11.2017 09:28
majkulka

XXX.XXX.237.148

jesie napsal(a):
JJ, vím o tom...ale musíte koukat taky na poměr, kolik tam toho je...a další složky müsli..

Jediné na českém trhu, co jsem objevila a NENÍ tam nic špatného ani pšenice v jakékoliv podobě, je od Mühldorfer :( Jinak vše má s větším či menším obsahem pšenici a další záhadné složky.

Třeba u Energys jsem kompletní seznam složení nenašla nikde, dokonce ani od obchoďáka, co do naší stáje dováží některým krmivo...

Energys je pro mě šitka Nekrmila bych. Ony ty pšeničné otruby dávají do všeho - mají to jako "pojivo". Já třeba krmím ADW a tam pšenici taky nepotkáte - krom již zmíněných otrub. Mám na tom jak chovné klisny, hříbata, dorost a max spokojenost.

9.11.2017 18:21
lenacia

XXX.XXX.205.245

Ona se pšenice myslím nesmí krmit jako hlavní jádro, ale právě jako pojivo ji používají snad skoro všude.
Fixkraft ji tam má 10% z celého pytle, to už nezní tak moc.

9.11.2017 19:19
majkulka

XXX.XXX.237.148

katavira napsal(a):
Složení nového např.: Energys Relax tady: https://www.equimall.cz/krmiva/energys-besterly/energys-relax-granule-25kg.html?listtype=search&searchparam=energys.

To složení je šílené Nechápu, jak s tím někdo může krmit.

11.11.2017 19:41
Terven

XXX.XXX.160.10

lenacia napsal(a):
Ona se pšenice myslím nesmí krmit jako hlavní jádro, ale právě jako pojivo ji používají snad skoro všude.
Fixkraft ji tam má 10% z celého pytle, to už nezní tak moc.

To, co vadí u pšenice, je celé zrno kvůli vysokému obsahu lepku. Otruby jsou jenom obaly, tam je lepku minimálně, ty nevadí a obsahuje je snad každé müsli.
Nicméně složení Energys Relax ani Fixkraft Elité Genuss (Western) se mi nelíbí, to už bych si radši namíchala něco ze statkových krmiv a přidala min vit preparát.

11.11.2017 20:27
lenacia

XXX.XXX.211.41

Terven napsal(a):
To, co vadí u pšenice, je celé zrno kvůli vysokému obsahu lepku. Otruby jsou jenom obaly, tam je lepku minimálně, ty nevadí a obsahuje je snad každé müsli.
Nicméně složení Energys Relax ani Fixkraft Elité Genuss (Western) se mi nelíbí, to už bych si radši namíchala něco ze statkových krmiv a přidala min vit preparát.

Tak Energys už pomalu nikdo nekrmí.
Já osobně měla vždy Novaequi a spillers, taky jsem byla spokojená s Agrobs Naturmussli. Teď mě oslovil ještě NutriStar Hippolyt, takže zvažuju že bych ho vyzkoušela.

11.11.2017 21:31
jesie

XXX.XXX.35.227

lenacia napsal(a):
Já osobně měla vždy Novaequi a spillers, taky jsem byla spokojená s Agrobs Naturmussli. Teď mě oslovil ještě NutriStar Hippolyt, takže zvažuju že bych ho vyzkoušela.

Hippolyt jsme krmili půl roku a super...mají i parádní jetel a vojtesku, kvalita opravdu na vysoké úrovni

11.11.2017 21:39
lenacia

XXX.XXX.211.41

jesie napsal(a):
Hippolyt jsme krmili půl roku a super...mají i parádní jetel a vojtesku, kvalita opravdu na vysoké úrovni

Děkuji, to ráda slyším, teď mám od nich lněný olej,2,5 litru za skvělou cenu a i po prvním týdnu jde vidět že to Sáře prospívá.

11.11.2017 21:43
Terven

XXX.XXX.160.10

Nutristar Hippolyt krmím už asi dva roky a nemám důvod měnit.

12.11.2017 07:24
sisi58

XXX.XXX.191.1

lenacia napsal(a):

Pokud budete neustále měnit značky, nikdy nezjistíte, co je pro kobylu nejlepší.

12.11.2017 16:14
lenacia

XXX.XXX.211.41

sisi58 napsal(a):
Pokud budete neustále měnit značky, nikdy nezjistíte, co je pro kobylu nejlepší.

To nezjistím ani stylem kterým obvykle krmím, protože třeba teď je to cca půl odměrky jen abych do toho mohla přimíchat biotin, kolagen a lněný olej a navíc krmím jen od října do cca května. Ale jinak nevidím problém v tom zjistit jaké má krmení, jeden rok jsem krmila spillers conditioning, další novaequi muscle obojí nám vyhovovalo, spillers o něco víc. Naturmussli sem měla jednou protože mi prostě nedorazilo objednané krmení (a nakonec sem čekala 2 měsíce) a potřebovala jsem něco rychle a tohle měla nejbližší prodejna krmiva jediné skladem, a asi bych u něj zůstala, Sáruši hodně chutnalo, ale jaksi v množství, které jsem krmila nás zradila jeho trvanlivost kvůli obsahu olejů a vyhazovala jsem 5kg krmení, ale líbilo se mi, že obsahovalo řezanku. Takže chci tuhle zimu zkusit Nutri star.

Přidejte reakci

Přidat smajlík