Pasování sedla na ČMB

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.2.2018 18:54
kaculkadraculka

XXX.XXX.163.6

Ahoj, chtěla bych si nechat napasovat a ušít sedlo na Českomoravskýho belgika. Valach je kulatý a bez kohoutku. Mám na něj sedlo ale i po řádném dotažení se po krátkém čase na koníkovi přetáčí. Děkuji za odpovědi.

22.2.2018 11:00
cashamalta

XXX.XXX.102.74

Na tyhle megakoně sedí nejlíp sedla Baloun, typ Gaston, já mám drezurní. Ale je to dost peněz no. Pak mám ještě druhy sedlo, univerzální Euroriding Topas v komoře č.5 to taky sedí celkem dobře. Strašně moc záleží na dečce a podbřišníku. Dečka musí být co nejhustěji prošitá a nebo protiskluzová a podbřišník se mi nejvíc osvědčil kožený kentaur s dotahovacíma gumama na obou stranách. Když poctivě a pečlivě nasedlám opravdu doprostřed a pak dobře dotáhnu a nasednu z rampy, tak sedla drží.
Co se týče ušití nového sedla... Kentaur takle široké sedlo ušít nedokáže, Hauzr se dušoval, že jo, ale na Hauzry nejsou moc dobrý recenze, tak jsem šla nakonec do toho Balouna a su fakt spokojená, je to moc pohodlný sedlo jak pro jezdce, tak pro koně.
Přeju hodně štěstí a pevné nervy, chomout se shání mnohem líp... ;-).

22.2.2018 11:09
evelda

XXX.XXX.92.78

Kdo by si chtěl objednat sedlo u Balouna, měl by si nejdřív přečíst ohromně zajímavou diskuzi na equichannelu
http://www.equichannel.cz/forum/diskuze/1329602.

Nevím jestli je sedlo na míru dobrý nápad. Moc peněz s nejistým výsledkem. Kulatým koním dobře sedí stará kvalitní sedla na nízkém polštáři, ideálně Kieffer, protože má upravitelnou komoru. Tak sehnat čtyřku, to by se mohlo podařit, a v případě potřeby nechat rozšířit na pětku.

22.2.2018 13:58
bassrock

XXX.XXX.251.15

Hauzr dovede ušít sedlo na takhle širokého koně - a neklouže, nepřetáčí se a můžu pod něj dát úplně obyčejnou dečku. Podbřišník na mastodonty je naopak lepší bez gum.

Píšu z vlastní zkušenosti, sedlo jsem si dala k Vánocům já i kamarádka - obě máme kobyly s širokým hřbetem, úplně bez kohoutku.
Se službami firmy Hauzr jsme spokojené, jednání skvělé, za měsíc od prvního měření jsme měly sedla hotová a mezitím ještě proběhl výběr typu, aby vyhovoval i našim pozadím. Při předání jsme dostaly rady k ošetřování a za půl roku se máme ozvat, přijedou zkontrolovat jestli není třeba docpat či jinak doupravit.

A nedbala jsem na výkřiky na netu, ale volila podle vlastních pocitů a zkušeností.

Přidejte reakci

Přidat smajlík