Někdo kdo začal aktivně jezdit v pozdějším věku?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.3.2018 08:05
Marta31

XXX.XXX.154.10

Zdravím vás
Chtěla bych se zeptat, jestli je tady někdo kdo začal jezdit později. Mě je 30 koně mám od 18 let, ale jsem vlastně samouk a spíše než bych jezdila, jsem okolo koní skákala a nechala jezdit jiné.
Zvláštní? Mě to tak stačilo. Teď mám ale více času, možností i financí abych mohla konečně jezdit jak jsem vždy chtěla. Chci jezdit western a ráda bych se dostala, alespoň na hobíčka.
Ale říkám si, neujel mi vlak?
Nějakou dobu už docházím na tréninky, ale teď jsem zase půl roku vynechala a začínám znova. Nejsem úplné jelito prej .
Nicméně jsem zase začala špatně a místo přiježděného koně mám doma skoro dvouletou APH.
Můj plán byl koupit si ještě jednoho přiježděného koně, ale přehodnotila jsem ho na plán - jezdit a jezdit a učit se pod trenéry do doby než, bude malá zralá na obsednutí - (také u zkušeného člověka samozřejmě)
Taky je ještě důležité, že nemám děti a tam už mi ten vlak jistojistě ujíždí, ale pořád si sobecky říkám, že nejprve si chci splnit svůj sen a taky vychovat to mládě a mimi až potom.

Nemám to s kým probrat a já sama si v duchu umím odpovídat jen ve svůj prospěch . Takže budu ráda za vaše zkušenosti.
Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.3.2018 09:05

Ahoj, po všech možných životních peripetiích jsem se k aktivnímu (myšleno každodennímu) ježdění na svém vlastním koni dostala v 35 letech a v 37 jsem si poprvé začala platit trenérku. Což bylo něco šíleného, po 20 letech lesoježdění Divím se, fakt se divím, že to s námi ta úžasná osoba vůbec zkusila, když viděla první hodinu Zkusila, zůstala a dostrkala nás do drezurního L, rozpracované S. Pomalu, netradičně (senzitivní A1/1), ale přece Kdybych chtěla, mohli jsme obrážet závody v okolí a ostudu bychom si neuřízli, ale závodím v jiných sportech a s koněm se stresovat nechci.40 mi bylo už před pár lety, koníka už nemám, začínám s jiným, diametrálně odlišným, s jiným trenérem, v jiné stáji A moooooožnáááááá na nějaké to hobíčko vyrazíme, časem
Takže 30 není žádný věk, když člověk opravdu chce. Jen to stojí trochu víc fyzických i psychických sil. V mládí jde všechno tak nějak víc samo a hlavně, nepřeučují se dlouholeté zlozvyky. Ale jde to.
Přeji hodně zdaru, štěstí sil a motivace

3.3.2018 09:15
Marta31

XXX.XXX.154.10

Děkuji za optimistický příspěvek :) Ještě tedy snad nepatřím do starého železa . S tím přeučováním starých zvyků taky hodně bojuji. Jak si dávám pozor jde to, ale jak chvíli polevím tak mi zase ruce dělají neplechu, nohy strkám kam nemám apod. A hlavně pokud mě trenér pochválí v tu ráno něco po...

3.3.2018 09:49
koně

XXX.XXX.205.252

Třicet není žádný věk.Obzvlášť, když nemáte na krku žádné závazky a povinnosti.A velmi dobrý start je, že si sama rozhodujete o čase i penězích.Tak si svůj čas zorganizujete mezi práci, abyste k drobet penězům přišla, a pak už si můžete všechno nainvestovat do svého koníčka
Proč na tréninky nechodíte pravidelně?
Pokud by byly kvalitní, tak po roce už byste, na nějakém přiježděném koni, jakási westernová hobbíčka, měla být schopná absolvovat
Jezdit se nenaučíte jinak, než ježděním
Takže klidně dvakrát i třikrát v týdnu, když peníze nejsou problém, budou se vám věnovat, i koně zapůjčí.Vy se vyjezdíte, a pak už si můžete dělat tu svou mladou.

3.3.2018 11:40
Marta31

XXX.XXX.154.10

Pravidelně to nešlo, protože jsem z kraje kde sakra western nikdo nedělá . Dojíždím 50 km. Nyní už mají na tom místě i halu, takže odpadla starost o to, že nestíhám za světla, nebo není počasí. Takže teď chci jezdit už minimálně 2x týdně.

Prostě se chci už někam hnout ať to někam vede :).
Tak děkuji za povzbuzení. Snad se zadaří.

3.3.2018 22:55

Marta31 napsal(a):
Zdravím vás
Chtěla bych se zeptat, jestli je tady někdo kdo začal jezdit později. Mě je 30 koně mám od 18 let, ale jsem vlastně samouk a spíše než bych jezdila, jsem okolo koní skákala a nechala jezdit jiné.
Zvláštní? Mě to tak stačilo. Teď mám ale více času, možností i financí abych mohla konečně jezdit jak jsem vždy chtěla. Chci jezdit western a ráda bych se dostala, alespoň na hobíčka.
Ale říkám si, neujel mi vlak?
Nějakou dobu už docházím na tréninky, ale teď jsem zase půl roku vynechala a začínám znova. Nejsem úplné jelito prej .
Nicméně jsem zase začala špatně a místo přiježděného koně mám doma skoro dvouletou APH.
Můj plán byl koupit si ještě jednoho přiježděného koně, ale přehodnotila jsem ho na plán - jezdit a jezdit a učit se pod trenéry do doby než, bude malá zralá na obsednutí - (také u zkušeného člověka samozřejmě)
Taky je ještě důležité, že nemám děti a tam už mi ten vlak jistojistě ujíždí, ale pořád si sobecky říkám, že nejprve si chci splnit svůj sen a taky vychovat to mládě a mimi až potom.

Nemám to s kým probrat a já sama si v duchu umím odpovídat jen ve svůj prospěch . Takže budu ráda za vaše zkušenosti.
Děkuji

Po 40 jsem si koupila svého prvního koně, roční hříbě, sama obsedla a sama přiježďuju - prostě mít koně, kterej je jen podle mě, čas na to mám, protože já měla ty děti dřív, tak jsem lesojezdec a samouk...takže pozdě rozhodně není

3.3.2018 22:59
4.3.2018 08:16
Marta31

XXX.XXX.154.10

Tak to je super . Moc Vám to s kobčou sluší . Tak ať se daří..

4.3.2018 17:56
deauville

XXX.XXX.175.69

No, vlak určitě ještě neujel, sama jsem "pozdní" jezdec a kolem sebe mám lidi, kteří zpravidla začali jezdit až kolem třicítky, někdy ještě později.

Otázkou je, kam to chcete dotáhnout. Možné je všechno - mám kamarádku, která se začala učit jezdit ve 25 letech a dotáhla to do T drezur. Druhá kamarádka začala jezdit po čtyřicítce a skáče L parkury. ALE - obě měly a mají (nejen finanční) podporu, ať už rodiny, nebo manžela, ani jedna nechodila (nechodí) do práce a věnují se jen jezdectví. Takže denně pod sedlo, kvalitní koně, kvalitní zázemí, trenéři atd. jsou samozřejmostí.

Jak už bylo řečeno, možné je všechno, otázkou je, co pro to chcete obětovat. "Starší" člověk už většinou má srovnané preference, víc se o sebe bojí, zpravidla i ví, co chce a co nechce (požadavky na trenéra, na zázemí, na koně...), což dosažení cíle komplikujesmajlík

4.3.2018 18:18
Marta31

XXX.XXX.154.10

Deauville:
Já bych si chtěla jen zajet nějaké hobíčka. Do práce chodit musím, zase tak dobře na tom nejsem.A desetitisíce za ježdění si nemůžu dovolit.
Zázemí jako halu a jízdárnu nemám, nicméně halu nemáme daleko tak je možnost si tam zajet.
Já mám k dispozici kruhovku. Ale mladou mám zatím na ustájku kde je i jízdárna.

Ale důležitější než hobby závody je pro mě se naučit pořádně jezdit a ne si jen vozit zadek. Stejně největším snem je mít spolehlivého parťáka se kterým si budu moct vyjet do lesíka a vyčistit si hlavu. :)

4.3.2018 19:47
aluska

XXX.XXX.168.76

Já se svezla prvně na koni ve 32 letech. Dostala jsem se k voltiži, po půl roce 3 roky pravidelného tréninku ( 3x týdně ) na hřebci vysoko v krvi, poté koupě ročka norika, neptejte se proč, prostě nějak na mě zbyl. Přiježdění a obsednutí pod trenérem. Letos bude valachovi 14 let a mě 49 :-D. Jsme jedno tělo, jedna duše...

4.3.2018 19:52
Marta31

XXX.XXX.154.10

Je nádherný Alusko . Je to zvláštní k jakému koni se nakonec dostaneme. Já američana nikdy nechtěla a pak jsem ji viděla a už se vezla domů.

4.3.2018 20:30
Marta31

XXX.XXX.154.10

stále hřebec nebo už valach? Opravdu je to kus krásného koně.

4.3.2018 20:37
aluska

XXX.XXX.168.76

už dávno valášek

4.3.2018 21:09

Začala jsem jezdit ve 27. Vše super, hlavně finančně (nevím, jak si rodiče můžou dovolit platit dětem tak strašně drahého koníčka jako jezdectví, pokud nejsou milionáři), jediná nevýhoda je strach. Přece jen ten pud sebezáchovy už je větší... :(.

4.3.2018 21:17
Marta31

XXX.XXX.154.10

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Začala jsem jezdit ve 27. Vše super, hlavně finančně (nevím, jak si rodiče můžou dovolit platit dětem tak strašně drahého koníčka jako jezdectví, pokud nejsou milionáři), jediná nevýhoda je strach. Přece jen ten pud sebezáchovy už je větší... :(.

S tím strachem souhlasím, ale úspěšně se ho snažím překonávat. Strašně drahého koníčka? Já nevím, myslím že jsou i dražší sporty. Já za hodinu u trenéra dám 400 kč.
Pravda, že pokud člověk chce závodit a jezdit po kurzech atd. pak už jsou ty finance úplně někde jinde.

A jak dlouho už jezdíte Daisy? A závodíte ?

4.3.2018 21:28

Marta31 napsal(a):
S tím strachem souhlasím, ale úspěšně se ho snažím překonávat. Strašně drahého koníčka? Já nevím, myslím že jsou i dražší sporty. Já za hodinu u trenéra dám 400 kč.
Pravda, že pokud člověk chce závodit a jezdit po kurzech atd. pak už jsou ty finance úplně někde jinde.

A jak dlouho už jezdíte Daisy? A závodíte ?

Jojo, já za trenéra dám taky 400 kč, ale to je jen začátek :)

Pak je tady ustájení, samozřejmě v lepší stáji, kde je spolehlivá péče, výběhy a pěkné jízdárny... pak spešl krmení, spešl vybavení, protože proč kupovat tu nejlevnější deku, když ten Bucas pěkně sedí a proč tu levnou uzdečku, když tahle má ergonomický nátylník ;) A radši lepšího kováře i s cestou než tady toho, koho dva lidi z deseti nedoporučují... Fakt se to jen sype a to se snažím šetřit :D

Nezávodím. Možná někdy. Stačí mi ten boj sama se sebou, když koník jen uskočí. Nebo když mám skočit víc než 50 cm poté, co jsem čerstvě viděla někoho spadnout. Ježdění není o těle nebo věku ale o hlavě. Aspoň mě to ale naučilo zachovat naprostý klid a rozhodnost v mojí práci.

5.3.2018 08:50
deauville

XXX.XXX.30.49

No, takhle to mám bohužel taky... Sama jezdím v deset let starých rajtkách, ale koníčci mají všechno top. Začíná to u ohlávek (ohlávka za dvě stovky přece NEMUŽE být tak dobrá jako ohlávka za sedm stoveksmajlík), pokračuje přes deky a končí u sedel... Ale co, jsou to moje peníze, takže si je můžu utrácet, za co chcismajlík

A já nezávodím (kromě toho, že se teda bojím) taky proto, že koníčkům se nechce cestovat a že by je to zbytečně stresovalosmajlík

5.3.2018 08:52
deauville

XXX.XXX.30.49

Marta31 napsal(a):
Deauville:
Já bych si chtěla jen zajet nějaké hobíčka. Do práce chodit musím, zase tak dobře na tom nejsem.A desetitisíce za ježdění si nemůžu dovolit.
Zázemí jako halu a jízdárnu nemám, nicméně halu nemáme daleko tak je možnost si tam zajet.
Já mám k dispozici kruhovku. Ale mladou mám zatím na ustájku kde je i jízdárna.

Ale důležitější než hobby závody je pro mě se naučit pořádně jezdit a ne si jen vozit zadek. Stejně největším snem je mít spolehlivého parťáka se kterým si budu moct vyjet do lesíka a vyčistit si hlavu. :)

Tak jestli se chcete naučit pořádně jezdit a vyjet si maximálně na hobby závody, nic není ztraceno. Chce to motivaci, ale tu evidetně mátesmajlík

5.3.2018 09:57
aluska

XXX.XXX.223.199

Já v mým věku nepomýšlím ani na hobíčka, begana mám ustájenýho 24/7, ustájko za pár kaček, nepřikrmuju, je i tak dost velkej. Sedlo máme Hauzra, uzdečku šitou na míru, ohlávka a vodítko mi stačí dvoje atak. Nedekuju, nebandážuju, strouhám si sama...

5.3.2018 11:26

Také mám chlaďáska, váha kolem 950Kg a kupovala jsem ho proto, že na stará kolena už se chci jen a pouze a výhradě kochat krásami okolní krajiny, na kterou mám z jeho sedla krásný výhled A po pár měsících jsem zjistila co? Kůň práci na jízdárně naprosto miluje, je neustále soustředěný a snažící se vyhovět - couvneme, nebo snad krok stranou, nebo rychleji dopředu či zpomalit? To samé při práci ze země. Neskutečně komunikativní zvíře, které tenhle způsob trávení společného času evidentně maximálně baví (víc, než couračky v lese, na to dám krk). Takže jsem našla vhodného trenéra, který nás nezavrhl hned jen pro koníkův původ, po prvním tréninku mně i jemu spadla brada a vypadá to, že se na prahu padesátky ještě podívám do hobby drezurních obdélníků Jenom se obávám, že při našem cvalu bude opadávat květinová výzdoba závodiště
Jestli bych mě něco nenapadlo, když jsem koně vezla domů, tak tohle. Holt - chceš-li pobavit Pánaboha, vykládej mu o svých plánech A to jsem se fakt jen chtěla poflakovat po lese a nechat koně sem tam zakopnout o kořen, hlavně abych už nemusela své sportem zhuntované tělo moc namáhat
Nikdy, nikdy neříkej nikdy

5.3.2018 12:42
aluska

XXX.XXX.223.199

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Také mám chlaďáska, váha kolem 950Kg a kupovala jsem ho proto, že na stará kolena už se chci jen a pouze a výhradě kochat krásami okolní krajiny, na kterou mám z jeho sedla krásný výhled A po pár měsících jsem zjistila co? Kůň práci na jízdárně naprosto miluje, je neustále soustředěný a snažící se vyhovět - couvneme, nebo snad krok stranou, nebo rychleji dopředu či zpomalit? To samé při práci ze země. Neskutečně komunikativní zvíře, které tenhle způsob trávení společného času evidentně maximálně baví (víc, než couračky v lese, na to dám krk). Takže jsem našla vhodného trenéra, který nás nezavrhl hned jen pro koníkův původ, po prvním tréninku mně i jemu spadla brada a vypadá to, že se na prahu padesátky ještě podívám do hobby drezurních obdélníků Jenom se obávám, že při našem cvalu bude opadávat květinová výzdoba závodiště
Jestli bych mě něco nenapadlo, když jsem koně vezla domů, tak tohle. Holt - chceš-li pobavit Pánaboha, vykládej mu o svých plánech A to jsem se fakt jen chtěla poflakovat po lese a nechat koně sem tam zakopnout o kořen, hlavně abych už nemusela své sportem zhuntované tělo moc namáhat
Nikdy, nikdy neříkej nikdy

Tý jo, ten můj obřík je taky strašně ochotnej, šikovnej a pracovitej, rád skáče, profily neřeší. Ale panička má ještě 4 psi, velkej barák a zahradu a prostě na něco víc už není čas

5.3.2018 12:46

Pauza: Jééé, to je ale krásný příběh! Myslím, že právě tohle může podpořit spoustu lidí, že věk vážně žádnou extra roli pro ježdění nehraje. Kort u drezurky nebo jiných "klidových" disciplín
Držím palce a přeji spoustu nádherných nečekaných a nenaplánovaných zážitků!

5.3.2018 13:12
aluska

XXX.XXX.223.199

Pauza, můžu poprosit fotku koníka ?

5.3.2018 15:17
Marta31

XXX.XXX.154.10

Holky já jsem taky pacient mám doma pět uzdeček hromadu setů vodítek s ohlávkama a sama nemám co na sebe .

Pauza to je opravdu super příběh, osud to někdy prostě napíše jinak. Taky by mě zajímala fotečka obříka.

5.3.2018 15:27
aluska

XXX.XXX.223.199

Marta31 napsal(a):
Holky já jsem taky pacient mám doma pět uzdeček hromadu setů vodítek s ohlávkama a sama nemám co na sebe .

Pauza to je opravdu super příběh, osud to někdy prostě napíše jinak. Taky by mě zajímala fotečka obříka.

já teda budu za tyrana, jedno sedlo, jednu uzdečku, dvě provazovky, dvě stájovky, dvě vodítka, tušírku a jednu odpocku nepoužitou...a herku mám už skoro 13 let

5.3.2018 16:20
Marta31

XXX.XXX.154.10

Alusko takhle to přeci úplně stačí. Já to všechno nastřádala "výhodnou koupí" Něco vidím za dobrou cenu a řeknu si : no nekup to .
Nemyslím si, že bych to potřebovala. Z pár věcí už malá i vyrostla a nikdy je neměla na sobě. Například z úžasné halterky kterou jsme musela mít

5.3.2018 17:29

aluska napsal(a):
Tý jo, ten můj obřík je taky strašně ochotnej, šikovnej a pracovitej, rád skáče, profily neřeší. Ale panička má ještě 4 psi, velkej barák a zahradu a prostě na něco víc už není čas

Krásné fotky, taky báječný koník Ať vám to i nadále šlape
My skoky neee Já mu něžně přezdívám "Buldozer" a to myslím mluví za vše Zvedat nohy je zbytečné, má vyzkoušeno, že téměř vším, čím fakt chce, tak projde, netřeba skákat

Co se výbavy týče, tak toho taky moc nemám - jedno sedlo pracně sehnané, jedna uzdečka šitá na míru (čelenka 60cm), jedna ohlávka, dvě odpocky,4 podsedlovky a tušírka. Trochu ulítávám na podsedlovkách, to sem tam nevydržím a na bazoši nějakou koupím a jinou zase prodám.

Aluska, Marta31: máte SZ.

5.3.2018 19:20
aluska

XXX.XXX.168.76

Já zapoměla na 4 podsedlovky, tak aby zase nebyl tak chudej . Jinak ten můj skáče rád a hezky skládá nožky. Jo a koženej podbřišník 165 cm a to mám na turistickým sedle hooodně dlouhý zápinky.

5.3.2018 21:51

No holky, připadám si trochu jako sysel- sedel jednoho času 4, už jsem to ukočírovala na 3 (kentaur, CTD, nounejm), pokukuju ještě po drezurním, uzdeček 9!(možná budu prodávat světle hnědou kompletní cobku stüben+martingal-kdyby někdo chtěl ), kamaší, strouhaček 4 sady, zvony..a.t.d. prostě všechno, nedavno jsem dělala s dcerou seznam, jak píše Marta- vidím neodolatelný prodej a už mi to jede balíkem domů, máme s dcerou větu: "Bela potřebuje..."(náš koník)- není dne abych nesjela inzerce- trochu už nemoc, nedekuju, ale deku a odpocku máme- co kdyby...základem takového zbytečného mamonu je kupovat ještě před pořízením vlastního koně, alespoň ty nejdražší položky-sedlo, měla jsem vlastní sedlo, pak ještě jedno a 3 uzdečky a jezdila na půjčených koních...

6.3.2018 08:14
aluska

XXX.XXX.223.199

No u nás je problém sedlo na tak široký bezkohoutkový záda a mojí hubenou zadnici, tak jsem ráda, že mám turistickýho horala a sedí a ani mě nikdy nenapadlo zkoušet nějaký jiný. Uzdečku máme šitou na míru, nemá zas tak obří hlavu, stájovka je mu č.3 těsně a č,4 už velká, kamaše ani zvony nepotřebujem, chodíme bosi, bydlíme venku, prostě zlatej, zdravej, bezúdržbovej

6.3.2018 08:17

Ještě se vrátím k tomu věku: před pár lety jsem měla koníka v malé stáji, kde měla ustájenou kobylku i paní, které bylo 62. Byl to její první vlastní kůň a náramně si to užívala. Jezdily jsme spolu ven často a moc mě to bavilo. Obdivovala jsem její šmrnc, takový jako francouzský styl oblékání a vizáže, i když už nebyla kdovíjak štíhlá. Neskutečně šik baba, i v sedle. S kobylkou parádně sžité - například často si musela odskočit i během vyjížďky, takže slezla z kobyly, která i na volno stála ani se nehla, já jsem s koněm udělala čelem vzad a bylo to . Už se ve svém věku bála skákat, takže když jsme došly k padlému stromu, buď šel překročit z kroku, nebo jsme ho obcházely. V ničem jiném jí její věk nebránil, ani v rychlém cvalu po louce

6.3.2018 08:28

aluska napsal(a):
No u nás je problém sedlo na tak široký bezkohoutkový záda a mojí hubenou zadnici, tak jsem ráda, že mám turistickýho horala a sedí a ani mě nikdy nenapadlo zkoušet nějaký jiný. Uzdečku máme šitou na míru, nemá zas tak obří hlavu, stájovka je mu č.3 těsně a č,4 už velká, kamaše ani zvony nepotřebujem, chodíme bosi, bydlíme venku, prostě zlatej, zdravej, bezúdržbovej

Jj, ono se jinak nakupuje na velikost FULL a na velikost "něco-mezi-stodolou-a-slonem" .

Ale neměla jsem toho moc ani na bývalého koníka s velikostí COB. Krom těch podsedlovek, těch jsem jednu chvíli měla 11, k tomu 11 čabrak na uši a pro mne ke každé podsedlovce stejně barevné tílko, triko, mikina a vesta (sháněné po sekáčích) Prostě lesní módydáma s heslem "ježdění rozumí málokdo, ale oči mají všichni"
Jo a ještě podbřišníky, ty jsou taky moje vášeň A nejlépe s pravým beranem

6.3.2018 14:35
careta2

XXX.XXX.96.17

Jezdím už spoustu let a po letech plácání se po lese a ježdění po bitvách jsem po čtyřicítce a třech dětech začala se sportem. I když výraz začala se sportem je trochu nadsazený - v disciplíně kterou jsem si vybrala jde tak o troje závody do roka Myslím že věk není rozhodující zvlášť když nejsou přehnané ambice. Mnohem důležitější je nadšení a zápal pro věc

6.3.2018 22:02

Pauza - mohu taky poprosit o fotku koníka? Váš příběh je fakt úžasný a chlaďáskům moc fandím :).

8.3.2018 17:23
aggitta

XXX.XXX.27.231

Ahoj lidi,
já jsem se do sedla vrátila před dvěma roky, v 55 letech. Kdysi jsem mívala svou kobylu, ale to bych tu sepsala román, kdybych měla psát, co bylo kdysi. Chci napsat, co je teď. Nejezdím každý den, ale tak jednou dvakrát týdně. Docházím na ranč a vyjížďku si platím. Už poněkud švindluji při nasedání, tedy stavím si koně tak, aby stál níže než jsem já, abych se mu vytáhla do sedla... Kolik let budu moc takto jezdit, nevím, doufám, že dlouho. Takže o věku to není, nikdy není pozdě. Ať vám koně jdou!

9.3.2018 20:27
Marta31

XXX.XXX.154.10

Děkuji holky, nakoply jste mě a já to i díky vám nevzdám. Všem vám fandím a přeji ať se daří i nadále.

11.3.2018 01:10
balisek

XXX.XXX.131.211

11.3.2018 08:05
saola

XXX.XXX.58.3

Nemusíte chodit za hranice, i v Česku se najdou podobní jezdci. Doporučuji nádhernou knihu od Jindřicha Grünera: Celý život na koni:
https://www.databazeknih.cz/knihy/cely-zivot-na-koni-145749

Není to jen o ježdění, ale o úctě ke koním a celoživotní lásce k nim (to už se dnes opravdu málo vidí).

11.3.2018 14:26

U nás v okolí je pán, co ještě v 85 letech jezdil parkur- sice někdy vzal překážku z druhé strany, ale klobouk dolu...

9.7.2018 17:09
Luky luka

XXX.XXX.35.203

Ahoj tak já jezdil před 25 lety lonž a gimnastiku převážně z madlama, nyní je mi 38 a pořídil jsem si 12 let kobču, není pro mě problém se o ní postarat atd.jen na ní jezdí jen děti, při její koupil jsem byl plný optimismu jak budu opět jezdit, jen nějak na mě padl strach nevím z čeho pádu se nebojím (pořídil jsem si veškeré ochranné prostředky)děti se nebojí jsou bezprostřední Odhodlal jsem se nakonec na ní přeci jen nasednout a řeknu vám upřímně že jsem docela za ty roky zapoměl jaká je to výška Nicméně mi jde o společné projížďky krajinou, žádné sportovní výsledky od svého ježdění nečekam ale i přes to jsem se domluvil s trenérkou, myslím že to prozpěje mě stejně tak jako kobče, tak nám držte palce

Přidejte reakci

Přidat smajlík