Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.7.2018 08:43

Jaký máte názor, na travnatou jízdárnu na skákání? Budu jezdit do vedlejší stáje na tréninky a kousek od domova mám areál, kde je krásná travnatá jízdárna s veškerým vybavením. Až o cca 20km dál je areál a pískem + gelo...

11.7.2018 09:05
kallisto

XXX.XXX.237.35

Travnatá jízdárna je úplně v pohodě.

11.7.2018 11:19

Akorát při dešti tráva klouže.

11.7.2018 12:08

děkuji za názory :) Mně se právě osobně nejvíce líbí travnatá jízdárna, ale hodně lidí říká, že není příliš dobrá na trénování. Celou dobu jsem jezdila na písku + gelo. Tak proto se ptám. Hodně mi říkají lidé, že si na tom koník oddělává při skákání a práci spěnky.

11.7.2018 12:47
Mellara

XXX.XXX.49.86

Problém je hlavně po dešti, kdy hodně klouže. Pokud není mokro, tak se na ní da skákat klidně i 160

11.7.2018 13:19

Mellara napsal(a):
Problém je hlavně po dešti, kdy hodně klouže. Pokud není mokro, tak se na ní da skákat klidně i 160

děkujii mockrát, :) Když tak má koník ozuby, ale po dešti by jsme stejně maximálně skočili nějaký křížek, aby se nic nestalo. Já měla hlavně divný pocit když mi většina lidí říkala, že skákání na trávě je špatné pro nohy. Tak se radši ptám, jelikož jsem na trávě nikdy neskákala. :).

11.7.2018 14:00
blackmyday

XXX.XXX.159.107

Ono totiž u nás nejsou profi trávy se šlechtěným osivem a profi údržbou, kdy pružnost a kvalita podloží se vyrovná pískové jízdárně, ale prostě jen posečená louka, která nevydrží ten nápor, buď je moc tvrdá, uducaná nebo moc měkká a kůň se boří. Takže jo, je velká zátěž na šlachy a klouby tenhle nestabilní povrch a mít na něm pravidelně skokový trénink je pro koně devastující.
Samozřejmě záleží na konkrétním trávníku, ale v extrémních podmínkách jako je déšť, pár i hodně dní po dešti, sucho, mráz atd. bych zvážila vhodnost toho konkrétního stanoviště.

13.7.2018 10:59
Dany Lip

XXX.XXX.64.140

Na travnaté jízdárně jsou někteří koně hůř ovladatelní - vidí šťavnatou travičku a chtějí se pást. Znám i takové koně kteří na travnaté jízdárně vyhazují, kozlují a vzpínají se jen aby se zbavili jezdce.

13.7.2018 13:45

Dany Lip: To je zase nesmysl!
To není o povrchu, ale o neschopnosti jezdce se domluvit s koněm na pravidlech. Jestli se něco takovéhleho děje, pak takový jezdec nemá co dělat na koni bez dohledu kvalitního trenéra!

Ona není travnatá jízdárna jako travnatá jízdárna. V Čechách se travnatou jízdárnou povětšinou nazývá jakýkoli trochu rovný plácek, který je posečený, ev. oplocený a prostě se na něm jezdí.
Travnatá jízdárna se zakládá od píky stejně jako jakákoli jiná jízdárna, právě aby měla kvalitní podloží - jak píše Blackmyday - a byla využitelná i pro pravidelné ježdění bez přetěžování pohyb.aparátu koní. A protože je o ní třeba pečovat daleko více než o jízdárny pískové a jiné, víceméně se dobrá travnatá jízdárna téměř nevidí...
To, co tedy lze nalézt ve většině stájí v Čechách, je právě ten kus ohrazeného hliněného prostoru, které vyjma pár dní v roce, kdy je optimálně měkký, je lepší k pravidelnému ježdění nevyužívat.

Zadavatelka: a tam chcete trénovat toho koně za 30tisíc euro do toho Grand prix?

13.7.2018 15:09

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dany Lip: To je zase nesmysl!
To není o povrchu, ale o neschopnosti jezdce se domluvit s koněm na pravidlech. Jestli se něco takovéhleho děje, pak takový jezdec nemá co dělat na koni bez dohledu kvalitního trenéra!

Ona není travnatá jízdárna jako travnatá jízdárna. V Čechách se travnatou jízdárnou povětšinou nazývá jakýkoli trochu rovný plácek, který je posečený, ev. oplocený a prostě se na něm jezdí.
Travnatá jízdárna se zakládá od píky stejně jako jakákoli jiná jízdárna, právě aby měla kvalitní podloží - jak píše Blackmyday - a byla využitelná i pro pravidelné ježdění bez přetěžování pohyb.aparátu koní. A protože je o ní třeba pečovat daleko více než o jízdárny pískové a jiné, víceméně se dobrá travnatá jízdárna téměř nevidí...
To, co tedy lze nalézt ve většině stájí v Čechách, je právě ten kus ohrazeného hliněného prostoru, které vyjma pár dní v roce, kdy je optimálně měkký, je lepší k pravidelnému ježdění nevyužívat.

Zadavatelka: a tam chcete trénovat toho koně za 30tisíc euro do toho Grand prix?

Každý máme nějaké sny a fantazie :)

Jen počkejte, až ten ušlechtilý oř z top chovu bude na vydupaném plácku za bývalým JZD skákat těch 155 cm, to budeme koukat ;)

Samozřejmě až poté, co to schválí odborná komise zde na ifauně

13.7.2018 15:14
Dany Lip

XXX.XXX.64.140

Já jsem si představila ( jako v jedné stáji kde jsem jezdila před třemi roky ) vysokou trávu 1 metr, neudržovanou. Samozřejmě pokud je o ni dobře pečováno tak žádný problém. Nám se casto stávalo že si koně při jízdě ukusovali a ani nemuseli hnout hlavou.

13.7.2018 16:10
Terven

XXX.XXX.110.147

Dany Lip napsal(a):
Já jsem si představila ( jako v jedné stáji kde jsem jezdila před třemi roky ) vysokou trávu 1 metr, neudržovanou. Samozřejmě pokud je o ni dobře pečováno tak žádný problém. Nám se casto stávalo že si koně při jízdě ukusovali a ani nemuseli hnout hlavou.

Tak tomu bych už neříkala jízdárna

14.7.2018 09:52
dsj

XXX.XXX.207.141

Ono by se o tom dalo dost diskutovat - vykolíkovaný travnatý plácek a´la "travnatá jízdárna" je celkem běžná v našich podmínkách. Výhodou je, že člověk musí přizpůsobit práci momentálnímu terénu a brát ohled na nohy. Písková je fajn pro nohy, ale má velikou nevýhodu, že práší a koně ten prach musí dýchat. Aby neprášila tak se musí prolévat vodou, což je třeba u nás letos dost problém - dešťovka není a majtel potřebuje vodu na napájení, studna má málo vody, a vlhčení jízdárny, aby neprášila zakázal... takže poslední měsíc jezdíme na vykolíkovaném travnatém plácku a na písek jdeme jen po dešti, protože jednu dušnou kobylu mám už v důchodu a druhou jsem kupovala s podezřením na dušnost (momentálně je bez příznaků a bez omezení) a nechci vyrobit další... podle mě lepší než prášící pískovka je neprášící tráva.

Přidejte reakci

Přidat smajlík