Bezplatný pronájem s vybavením

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.8.2018 10:43
Ejneta

XXX.XXX.236.151

Ahoj,
vždy mi přišlo jako samozřejmé, že pokud se kůň dává do bezplatného pronájmu s odvozem do vlastní stáje, dává se i včetně vybavení jako sedlo, uzdečka... Prostě to co má kůň svoje.
Ale nemám žádnou zkušenost a tak se chci zeptat, jak to chodí? Pronajímá se kůň tedy i s vybavením, nebo spíše bez?

28.8.2018 11:22
majkulka

XXX.XXX.237.148

Ptám se - nerýpu Co je samozřejmého na tom, nabízet i cajky? Jediné, co mě napadá, že je sedlo padnoucí. Na druhou stranu třeba mě westernové sedlo stálo 45 tis + uzdečka, deka atd. Bratru tak výbava 60 tis. Takže za mě nikoliv Ale spíš to bude na domluvě mezi oběma stranama - z mého pohledu já bych to nedělala. Nechala bych, aby se cajky odkoupily. Pořád je nějaká pořizovací hodnota věcí a pak se dohadovat při vrácení její poškození, opotřebení atd atd.

28.8.2018 11:52
Ejneta

XXX.XXX.236.151

majkulka napsal(a):
Ptám se - nerýpu Co je samozřejmého na tom, nabízet i cajky? Jediné, co mě napadá, že je sedlo padnoucí. Na druhou stranu třeba mě westernové sedlo stálo 45 tis + uzdečka, deka atd. Bratru tak výbava 60 tis. Takže za mě nikoliv Ale spíš to bude na domluvě mezi oběma stranama - z mého pohledu já bych to nedělala. Nechala bych, aby se cajky odkoupily. Pořád je nějaká pořizovací hodnota věcí a pak se dohadovat při vrácení její poškození, opotřebení atd atd.

Právě, taky mi přišlo divný, kde jsem tu samozřejmost vzala. Ale na druhou stranu jsem si říkala že pro nájemce může být hloupost kupovat si tolik cajků v takové hodnotě na koně, kterého si může majitel vždy vzít zpět. Když nakoupí všechno potřebné a koně mu za rok odvezou, můžou to být jen vyhozené peníze. Takže fakt nevím, z pohledů obou (pronajímatele i nájemce) je tam hodně proti, tak mě zajímalo, jak to chodí v praxi. Jestli je to třeba Teda nějak řešené ve smlouvě.

28.8.2018 11:59
marion108

XXX.XXX.72.163

Je to na dohode. Ja mela ke kobyle jen padnouci hole sedlo, vse ostatni sve.

28.8.2018 15:43
lenacia

XXX.XXX.173.31

majkulka napsal(a):

tak v první řadě hádám že ty bys asi ani nepůjčila toho koně... na druhou stranu, když už člověk teda toho koně pronajme, z jakéhokoliv důvodu, tak podle mě k němu zřejmě raději přidá to kvalitní padnoucí sedlo, než riskovat, že nový nájemce so koupí sedlo za pár šupů a nebude řešit zda sedí či nesedí...
A zase, třeba já kdybych vybírala člověka, který by se měl starat o mého koně, tak pokud bych nebyla ochotná mu půjčit sedlo, tak bych mu asi ani nechtěla pronajmout toho koně...
U sedla za 40 tisíc, bych už zřejmě požadovala zahrnutí do smlouvy, s fotodokumentací současného stavu apod...

28.8.2018 16:23
keira

XXX.XXX.113.173

Když to tak počítám, měli jsme v pronájmu s odvozem do vlastní stáje postupně 4 koně a vždy s výbavou. Nicméně vždy poměrně dost obyč, nešlo o nic drahého. V jednom případě bylo sedlo dokonce tak tragické, že vůbec nešlo používat a jezdilo se bez (super pohodlný huculík s vlastním integrovaným polstrováním ).

28.8.2018 20:34
mellow

XXX.XXX.180.126

Koně v bezplatku jsme měli 2x a vždy s výbavou ( my ji nepožadovali) takže je to určitě na lidech :).

29.8.2018 15:35
koně

XXX.XXX.174.63

lenacia napsal(a):
tak v první řadě hádám že ty bys asi ani nepůjčila toho koně... na druhou stranu, když už člověk teda toho koně pronajme, z jakéhokoliv důvodu, tak podle mě k němu zřejmě raději přidá to kvalitní padnoucí sedlo, než riskovat, že nový nájemce so koupí sedlo za pár šupů a nebude řešit zda sedí či nesedí...
A zase, třeba já kdybych vybírala člověka, který by se měl starat o mého koně, tak pokud bych nebyla ochotná mu půjčit sedlo, tak bych mu asi ani nechtěla pronajmout toho koně...
U sedla za 40 tisíc, bych už zřejmě požadovala zahrnutí do smlouvy, s fotodokumentací současného stavu apod...

Taky bych koně nepůjčila
Jinak mám ale stejný názor, jako vy.Když už to někdo dělá, tak s padnoucími cajky.

Neregistrovaný uživatel

29.8.2018 18:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Tak tohle mám vyřešené asi do smrti. Moje koně by si půjčit určitě nikdo nechtěl.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.8.2018 17:55
Uživatel s deaktivovaným účtem

No, já bych asi koně do plného pronájmu s odvozem do vlastního stáje za normálních okolností nedala, ale kdyby mě k tomu nějaké extrémní podmínky donutily a dala bych s ním k dispozici padnoucí drahé vybavení, tak bych si na něj prostě třeba vzala zálohu 10 000 Kč - a podle toho, v jakém stavu by mi bylo vráceno, bych pak vrátila zálohu. Na druhou stranu … člověku, kterému bych nevěřila, že se můžu spolehnout, že případné poškození vybavení uhradí, bych koně nikdy nesvěřila, takže …

Přidejte reakci

Přidat smajlík