Koňařka2

XXX.XXX.168.192
Dobrý den všem,
v kolik hodin chodíte jezdit? Ráno nebo večer? A ještě mám otázku ohledně oblečení - jak se oblikate na letní ježdění? V domovské stáji musíme mít Rajtky, rukavice, paterak, na dovolene jsem mohla jezdit v leginach a bylo na mě, jestli si vezmu chrániče (samozřejmě kromě přilby). Děkuji všem za odpovědi
Koňařka2
napsal(a):
Dobrý den všem,
v kolik hodin chodíte jezdit? Ráno nebo večer? A ještě mám otázku ohledně oblečení - jak se oblikate na letní ježdění? V domovské stáji musíme mít Rajtky, rukavice, paterak, na dovolene jsem mohla jezdit v leginach a bylo na mě, jestli si vezmu chrániče (samozřejmě kromě přilby). Děkuji všem za odpovědi
Ahoj, ono je jakože na každém v čem jezdi🙂, pokud ti to nenaridi staj ci klub, kde třeba jezdíš.,ale podle mě i v létě jsou nejlepší rajtky, člověk není odreny a dostipany od hmyzu, tričko a přilba, jinak bravam si i chapsy, protože některé hovada najdou i tu skulinku mezi botou a rajtkami😄.ideál vyjet, tak v 7 ráno a vrátit se do 9 hod.Vecer mi přijdou teď tropy i v 20hod🤪
To asi záleží na každém, někdo je schopný se 45 minut pařit v rukavicích, někdo ne... Každá stáj má svá vlastní pravidla, svoje zásady. Na dovolene se vždycky snažím najít nějaké to ježdění, a skutečně - co platí v jedné stáji, v jiné to považují za zbytečnost.
Setkáte se ještě se spoustou lidi, kteří Vám budou tvrdit, že jedině tohle zabírá a že je to to nejlepší...a to nemluvím jen o oblečení, ale hlavně o technice ježdění a zacházení s koněm. V jedné stáji Vám budou vtloukat do hlavy, že se kůň musí nakopnout, aby se rozešel, v jiné stáji z toho budou mít noční můry a budou Vám říkat, že pro to, aby se kůň rozešel, stačí holeně (což samozřejmě zastávám).
Jezdím western, ale spousta lidí-westerňáků se mě ptá, proč nemám ostruhy. A já jim říkám, že ostruhy nepotřebuji, protože mám koně přiježděné. Oni kroutí hlavou "ne ne ne, ostruhy k tomu patří". Fajn - ať si stojí za svým. Já mám svůj názor z nějakého důvodu - přijde mi hnusné koně tyrat ostruhama. Když je kůň přiježděný, nepotřebuje ostruhy...
No, zase jsem se rozepsala 😁
K tomu oblečení - když jezdíte někde, kde Vám říkají, jak se máte Oblékat, asi s tím nic nenadelate. V sedle jezdím v džínách,l a s kloboukem, bez sedla klidně v kraťasech. Prostě jde o vkus, který si, až budete moct, budete razit. 😁 😎
Jezdit chodím brzo ráno, nebo večer (20.00 - 21.00)... A nebo nejezdím vůbec, ale vezmu koně jen na procházku na ruce - v okolí je plno kopců, takže pohoda 😉
Přes léto jezdím často v jezdeckých legínách, jsou tenoučké lehké (nemají ani grip, ale to mi nevadí, navíc je tahám po zbytek roku na cvičení). Pak klasika vysoké boty, triko dle počasí (většinu mám funkčních), rukavice (ruce se mi nepotí a nesnáším jezdit bez rukavic, snadno se mi totiž odírají ruce a to mám měkké otěže a jemného koně) a kšiltovka. Čas moc neřeším, mám sporťáka, tak jezdíme celkem normálně, vyhýbám se tomu největšímu horku, když je to možné. Pokud chci na vycházku do lesa (teď je to přes den krz hmyz "o život"), tak potřeba vyrazit hodně brzy ráno, aby se člověk vracel zpět nejpozději kolem 8 h.
Tak jsem, jak vidím, jediná, kdo jezdí v džínových kraťasech:-) No, ale jinak bezpečnostní vestu, bez té nejdu, i když teď v létě to není moc příjemné.
Hodinu neřeším, chodíme hodně do lesa a tam je snesitelně i přes to poledne. Když je hodně hmyzu, dávám koňovi síťovanou jezdeckou deku...
Jezdím v bílých rajtkách, závodním triku. Nepeče na to tolik sluníčko a triko po vymáchání rychle uschne. Bílé hadry kupuji na bazoši, jsou levnější než barevné, tak mi to není líto. Při té příležitosti vytáhnu i vysoké kožené boty (nenatékají v nich ve vedru nohy jako v chapsech), uděláme repre fotky na strništi, sežereme hrušky a jdeme se vykoupat. Jasan helma. Jinak jak jsem starší, oblíkám se víc, aby mě nespálilo sluníčko, už začínám vypadat jak slepičí nohy. Koním ružové nosy namažu 50 kou, ale sebe si nevzpomenu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Když je jó vedro, tak v kraťasích a tílku a jezdím s kobylou na pivo. Ale já nejezdím v sedle. Já si dám jedno chlazený, ona dostane kornoutek od zmrzliny a posledně dokonce dostala melouna.
ke koním vyjíždím až odpoledne( mám to cca hodku autem).. příjezd kolem 5-6 jak kdy.. než kdesi cosi, kafe s majitelem, pokec a je cca 7hod a jdu chystat koně.. dle nálady a aktuálního vedra uzpůsobuju práci/ježdění. repelenty používáme jak já tak i koně a stejně je to o nervy pro nás všechny.. Jezdím v legínách, tílku, helma a minichapsy.. nejvíc práce mi zabere vše kolem než samotné ježdění kdy je vedro mě i koním a jsme otrávení z hovad a komárů :D