Pohazování hlavou

Anglický polokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.4.2021 20:02
ellak

XXX.XXX.208.193

Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli nemá někdo zkušenost s pohazovani hlavou u kone. Zpozorovala jsem cca před týdnem ze Valach pohazuje hlavou, dělá to jak ve výběhu, na lonži i pod sedlem. Teče mu lehce průhledný výtok z nosu, zuby, fyzio, odčerven je. Napadá mě alergie když začíná jaro. Šel by tento problém řešit síťkou přes nos? Mate někdo zkušenost?
Diky

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.4.2021 20:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

ellak napsal(a):
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli nemá někdo zkušenost s pohazovani hlavou u kone. Zpozorovala jsem cca před týdnem ze Valach pohazuje hlavou, dělá to jak ve výběhu, na lonži i pod sedlem. Teče mu lehce průhledný výtok z nosu, zuby, fyzio, odčerven je. Napadá mě alergie když začíná jaro. Šel by tento problém řešit síťkou přes nos? Mate někdo zkušenost?
Diky

Znám pár koní, kde síťka výrazně pomohla.

9.4.2021 20:24
bongani

XXX.XXX.45.91

Můj to dělá když sněží, prší nebo když se objeví mouchy. Takže od půlky března jezdíme se síťkou a maskou, kůň vypadá jako strašidlo, ale hlavou už nehází.

9.4.2021 21:53
Tasyrka

XXX.XXX.46.233

Záleží na situacích, ve kterých to dělá. Je možné že je to jen klasický projev nelibosti a netrpělivosti. Ponička mi též hází hlavou pokaždé, když se jí něco nelíbí, občas to vypadá dost zajímavě. A též to dělá ve výběhu (když čeká na žrádlo nebo jí otravuje druhý kůň), na lonži, i na vodítku.

9.4.2021 22:07
ellak

XXX.XXX.208.193

Tasyrka napsal(a):
Záleží na situacích, ve kterých to dělá. Je možné že je to jen klasický projev nelibosti a netrpělivosti. Ponička mi též hází hlavou pokaždé, když se jí něco nelíbí, občas to vypadá dost zajímavě. A též to dělá ve výběhu (když čeká na žrádlo nebo jí otravuje druhý kůň), na lonži, i na vodítku.

No on to dělá, i když odpočívá ve výběhu a zrovna tam byl sám. Zkusím vyzkoušet siťku na nos a pokud by nezabrala tak bych zkusila řešit s vet, na konci května ho budeme mít rok a zatím to nikdy nedělal.

Přidejte reakci

Přidat smajlík