Dobrý den,
chtěla bych poprosit o názor někoho, kdo má zkušenost s pláštěnkami bez podšívky značky Bucas a Horseware. Nemůžu se rozhodnout. Jde mi konkrétně o tyto typy:
https://www.horseandme.eu/deka-vybehova-amigo-hero-900-lite-disc-0g--grey-green-lime/?variantId=325733&gclid=Cj0KCQjwntCVBhDdARIsAMEwACmVRxf_2fcR_4p60HQAGhV0Kxf9LpotKHAQYs1Idb3x77TLrNH27j0aArPeEALw_wcB
https://www.equisun.cz/deka-bucas-freedom-turnout-light-highneck.html
Obě mají svoje pro a proti, tak budu vděčná za každý postřeh😊
liva
napsal(a):
Horseware je pevnější 900D, ta Freedom je 600D.
Záleží pro jakého koně ji chcete.
Koně širokého v plecích do Bucas Freedom nenacpete a pokud má mohutný krk nebude mu sedět high neck. Úzkému koni bude Horseware široká.
Moc Vám děkuji. Mám středně vysokého plnokrevníka mohutnějšího typu, na plňase celkem mohutný krk. Na prvních fotkách loni u bývalých majitelů, na dalších letos na jaře, když jsem ho koupila, ale teď už vypadá podobně jako loni😊
Já osobně bych volila Horseware, mám je ráda, mému koni sedí nejlíp.
A navíc, pokud objednáte od Horse and me a deka nebude sedět, není problém s výměnou. Já jsem objednala špatný krční díl, nekompatibilní s dekou, a po telefonické domluvě proběhla bez potíží výměna. Pokud vám praskne u Horseware disc, dostanete výměnou zdarma nový.
liva
napsal(a):
Já osobně bych volila Horseware, mám je ráda, mému koni sedí nejlíp.
A navíc, pokud objednáte od Horse and me a deka nebude sedět, není problém s výměnou. Já jsem objednala špatný krční díl, nekompatibilní s dekou, a po telefonické domluvě proběhla bez potíží výměna. Pokud vám praskne u Horseware disc, dostanete výměnou zdarma nový.
Mockrát děkuji za pomoc. A můžu se ještě zeptat, jestli byste koni, co má běžně deku 135, vzala spíše 130, nebo 140?
turistka
napsal(a):
Mockrát děkuji za pomoc. A můžu se ještě zeptat, jestli byste koni, co má běžně deku 135, vzala spíše 130, nebo 140?
Taky máme 135 záda a beru 140, 130 by byla krátká a pochybuju, že by ju zapnul.
Na fotce je stejný typ deky, akorát zateplená.
Souhlas s liva - Bucas Freedom nesedí koním s mohutnějším krkem a plecemi - to lze ale vyřešit tak, že koupíte větší velikost než má kůň běžnou "konfekční".
Obecně myslím, že Horseware má lepší střih, má jedno velké ALE - nemá křížové zapínaní mezi zadníma nohama. Což je u koně, který je kulatý a navíc se hodně a rád válí, případně má kamarády, co si rádi s dekou hrají, velký nedostatek. I tohle bych brala v úvahu.
turistka
napsal(a):
Moc vám všem děkuji za cenné rady, ještěže tu máme diskuze😊 Nabízí se jen itázka, zda plnokrevník, byť mohutnějšího typu (a cca 160 KVH), může být řazen mezi koně 's mohutnějším krkem a plecemi' 😛
A nezkoušel tam někdo to zapínání mezi nohama nějak přidělat?
Nejlepší řešení je deku prostě vyzkoušet. Většina koňských obchodů Vám deku vymění za jinou, pokud nepadne. Na dálku se to těžko soudí.
Ad křížové zapínání mezi nohama - tak ono by to asi nějak přidělat šlo, otázkou je jak to bude trvanlivé a jak moc to postihne deku - buď ji musíte prošít skrz naskrz (bude to vidět a teoreticky to může narušit i nepromokavost deky), nebo to prošijete jen do podšívky, ale ta to neudrží. Zkušená švadlena nebo švadlen by si s tím asi nějak poradil, ale ty deky na to prostě dělané nejsou.
turistka
napsal(a):
Moc vám všem děkuji za cenné rady, ještěže tu máme diskuze😊 Nabízí se jen itázka, zda plnokrevník, byť mohutnějšího typu (a cca 160 KVH), může být řazen mezi koně 's mohutnějším krkem a plecemi' 😛
A nezkoušel tam někdo to zapínání mezi nohama nějak přidělat?
Paint se převaluje přes záda s velkou oblibou a deka drží na místě.
Kolikrát vstává s dekou nakřivo a po otřepání se je deka na původním, správném místě.
Pokud to pomůže, změřte koně od středu prsou po konec kýty. Ta 140 Amigo má spodní délku 190cm.
Já jsem deky s high neck zavrhla, prostě se do nich nenacpe.
A u té Freedom mě 100% odradí těch 600D, ty deky se trhají jako papír.
Ono ani těch 900D není Bůh ví co, ale pořád je to víc.
Mě osobně nesmí nic pod 1200D do domu.
Přidám zkušenost, k tomuhle zrovna můžu. Mám plnokrevníka plnotučníka, 165 KVH, proporce velkorysé, ale tvar koně plnokrevný. :-) Bucasky mu sedí suverénně nejlíp, mám Freedomky aktuálně tři. Jako jo, poslední roky co je ve velkém stádě, tak občas záplatuju, ale drží, pláštěnka tak 4 roky, zateplené čeká tuším třetí sezóna. Předtím měl 10 let pláštěnku jednu (stádo malé a nedekožravé) a bez problémů.. Loni jsem koupila od Bucasu prozměnu Irish Turnout, ta má tuším 1200D, ale kupovala jsem 50g, nevím, jestli dělají i nezateplenou.
Horseware mají dvě stájové kolegyně a jsou taky moc spokojené, já jsem o ní uvažovala, ale z hlediska střihu mému koni ty Bucasky prostě sedí líp.
liva
napsal(a):
Kolikrát vstává s dekou nakřivo a po otřepání se je deka na původním, správném místě.
Pokud to pomůže, změřte koně od středu prsou po konec kýty. Ta 140 Amigo má spodní délku 190cm.
Moje appaloosa se ráda válí a celkem tak nějak hodně "komunikuje" s ostatními koňmi. Deky má různě přetočené, občas i přehrnuté přes hřbet... Hannoverák a ČT s tím nikdy problém neměli, deka se vždycky vrátila na původní místo. Ono je to fakt kůň od koně, bohužel.
Ale souhlas s tím, že deky "high-neck" jsou opravdu jen pro subtilní koníčky typu plnokrevník.
A taktéž souhlas s tím, že 600D je "naprt", ale to také záleží na tom, kolik je zadavatelka ochotna či schopna do deky investovat.
liva
napsal(a):
Můžu ještě jednou poprosit o názor? Včera jsem koně měřila tak, jak jste psala, a naměřila tu délku 170 cm (pokud bych byla hooodně velkorysá, tak bych naškrábala max 180 cm). Na jakou velikost to podle Vás ukazuje? Přikládám foto ze včera, je teda strašné, mírně do kopečka, špatné světlo, ... Ale neměla jsem nikoho, kdo by ho podržel a spěchala jsem, navíc byl trošku nesvůj z toho, jak jsme si předtím vysvětlivali, že svinovací metr koně nežere
turistka
napsal(a):
Můžu ještě jednou poprosit o názor? Včera jsem koně měřila tak, jak jste psala, a naměřila tu délku 170 cm (pokud bych byla hooodně velkorysá, tak bych naškrábala max 180 cm). Na jakou velikost to podle Vás ukazuje? Přikládám foto ze včera, je teda strašné, mírně do kopečka, špatné světlo, ... Ale neměla jsem nikoho, kdo by ho podržel a spěchala jsem, navíc byl trošku nesvůj z toho, jak jsme si předtím vysvětlivali, že svinovací metr koně nežere
Tak bude spíš ta Horseware 130. Nebo koupit 135 Bucas.
Férový e-shop Vám tu deku, pokud nebude sedět, vymění.
Nebo vrátit do 14 dní bez udání důvodu.
turistka
napsal(a):
Ta velikost 135, 145, atd. je spíš orientační. Zjistěte si, jaké značení mají ty deky ve stopách a palcích. Tj. 6´6" nebo 6´9" nebo 7´ to je rozměr(jednoduše řečeno) kolem koně. Nebo je to i v centimetrech za lomítkem k délce zad. Např . 145/198.