mám takové to aspoň 100 leté podomácku udělané udidlo.Dala jsem ho pořádku, donekonečna šmirglovala, no ale samozřejmě hnedka zase zrezlo.Nemáte nějakou radu na nějaký antikorozní nátěr, co by koni nevadil-jenom na ramena, nebo něco podobného.(kromě rady na koupení nového udidla- tohle mně i kobylce vyhovuje)Dík
kamzík

microfon
napsal(a):
mám takové to aspoň 100 leté podomácku udělané udidlo.Dala jsem ho pořádku, donekonečna šmirglovala, no ale samozřejmě hnedka zase zrezlo.Nemáte nějakou radu na nějaký antikorozní nátěr, co by koni nevadil-jenom na ramena, nebo něco podobného.(kromě rady na koupení nového udidla- tohle mně i kobylce vyhovuje)Dík
Dyt já ti mužu minimálně půjčit to moje, co mám (na dobu neurcitou, až do zapomnění) - nemam koně, ale vybavení docela dost otázkou je jestli by jí bylo, ale řikalas, že nesjou tak velký (tak jestli by to Elině bylo, proč ne...) A je i tlustčí, to by mělo bejt lepší, parellisto, ne?
microfon
napsal(a):
Vypada mazaně to udidlo, jestli koníkovi sedí a nechceš se ho vzdavat nech si ho pochromovat, taky jsme to se staršími udidly udělali a vypadali jako nová a vydrželo to!
kamzík
napsal(a):
Dyt já ti mužu minimálně půjčit to moje, co mám (na dobu neurcitou, až do zapomnění) - nemam koně, ale vybavení docela dost otázkou je jestli by jí bylo, ale řikalas, že nesjou tak velký (tak jestli by to Elině bylo, proč ne...) A je i tlustčí, to by mělo bejt lepší, parellisto, ne?
No to jsi moc hodná, ale my potřebujem tu páku na neckreining, a tomu tvoje krásná blýskavá udítka konkurovat bohužel nemohou Ale i tak děkuji za nabídku
(P.S štve mě jak má Monika v kontrastu to nový
)
microfon
napsal(a):
Nech to tak, pro koně je rez chutná, dokonce se doporučuje mladým koním dávat právě rezavá udidla.
microfon
napsal(a):
Koupila jsem si páku z černého kovu a taky mi rychle zrezavěla. Normálně by mi to nevadilo, ale mi zarezavěly kliky zvorna v tom místě, kde by se měly volně protáčet, a to třeba za dva dny po ježdění. Stříkala jsem do toho jedlý olej, ale moc efektu to nemělo, v kombinaci s nečistotami a slinami to bylo snad ještě horší. Ale vzpomínám si, že jako mladá holka jsem si železná udidla niklovala. Možná existuje ještě dnes těco takového. Jmenovalo se to Niklík, dalo se to do starého hrnce a udidlo se v tom nějako dobu vařilo a kov ponikloval. Nebylo to tak blýskavé, jako udidlo fungl nové a chromované, ale na tehdejší dobu to stačilo a celkem to i deželo. Dneska možná už existují i soukromé dílny, kde by ho i pochromovali.
microfon
napsal(a):
Chci se jen zeptat - jsi si jista, ze je tohle udidlo delane podomacku? Ja jen, ze jsem mela doma to same... Akorat - nevidim na te fotce, zda je nahore taky krouzek... Rikali mi ze je to kratka vozova paka...
cheren
napsal(a):
Chci se jen zeptat - jsi si jista, ze je tohle udidlo delane podomacku? Ja jen, ze jsem mela doma to same... Akorat - nevidim na te fotce, zda je nahore taky krouzek... Rikali mi ze je to kratka vozova paka...
jo to jistě nevim, to je z půdy, ale vypadá jako od kováře dělané( menší asymetie)