Ahoj.
Majitelé a příznivci malých skvostů mezi koňmi, spojme se.
Vždyť pony sport a poníci vůbec jsou stále oblíbenější, zaslouží si tedy svoji diskuzi!!!
Jako první Vás zde vítá Melisska - křížený welsh 120 cm v kohoutku, 5 let, bydlištěm v Třinci - Vendryni , přezdívkou "Vendryňské Porshe". Malá ponička s velikým srdcem.
cream
napsal(a):
Ahoj.
Vždyť pony sport a poníci vůbec jsou stále oblíbenější, zaslouží si tedy svoji diskuzi!!!
Jako první Vás zde vítá Melisska - křížený welsh 120 cm v kohoutku, 5 let, bydlištěm v Třinci - Vendryni , přezdívkou "Vendryňské Porshe". Malá ponička s velikým srdcem.
Andík, kousek od Hlučína
zvířátková

strelish
napsal(a):
Andík, kousek od Hlučína
Ráda se přidám . Představuju valáška Čika, zhruba 12 let, jsme ze Severních Čech - Mstišov. Je to velký raubíř, rád kobylky, proto jakmile může, uteče za nimi a hodlá přeprat vůdce stáda, aby tu kobylku dostal. Jinak samozřejmě je to jinak zlatý koník, holt jsem mu podlehla
v v
napsal(a):
Andík je úžasnej!!Jak je starej-vypadá jako miminko.
No...to jsem právě zapomněla dopsat...
Původ neznámý, věk cca 7 let (tipuju podle zubů). Koupili jsme ho od handlíře z jižní Moravy a dávala jsem fotky kde se dalo, ale nikdo se mi neozval :(
Úžasnej on je, strašný mazel, takový můj pejsek :) Vůči koním ale hodně dominantní a povahou to je hyperaktivní a vznětlivé zvířátko, žádné vozítko pro malé dětičky :)
strelish
napsal(a):
No...to jsem právě zapomněla dopsat...
Původ neznámý, věk cca 7 let (tipuju podle zubů). Koupili jsme ho od handlíře z jižní Moravy a dávala jsem fotky kde se dalo, ale nikdo se mi neozval :(
Úžasnej on je, strašný mazel, takový můj pejsek :) Vůči koním ale hodně dominantní a povahou to je hyperaktivní a vznětlivé zvířátko, žádné vozítko pro malé dětičky :)
Fakt tolik jo??Tak to bych fakt neřekla.Je jako plyšáčekjen pomuchlat.Máte ho teda jen na spásání??
v v
napsal(a):
Fakt tolik jo??Tak to bych fakt neřekla.Je jako plyšáčekjen pomuchlat.Máte ho teda jen na spásání??
Ne ne, já na něm normálka jezdím :)
zvířátková

zvířátková
napsal(a):
Ráda se přidám . Představuju valáška Čika, zhruba 12 let, jsme ze Severních Čech - Mstišov. Je to velký raubíř, rád kobylky, proto jakmile může, uteče za nimi a hodlá přeprat vůdce stáda, aby tu kobylku dostal. Jinak samozřejmě je to jinak zlatý koník, holt jsem mu podlehla
Andík je moc krásný! Ale Melisska i s Morfíkem (který tu koukám chybí) samozřejmě taky
cream
napsal(a):
Ahoj.
No teda!!! Za takovou chvilku tolik příspěvků? Vaši malí kámoši jsou super!!! Já už bych jiného koně než ponyho nechtěla. Zrovna je mi dost smutno, protože jsem včera prodala ročka Morfíka, syna od Melissy. :-(
A tak si říkám že by se nám tu jeden pony parťák navíc hodil. Ideálně valášek kolem 130, obsednutý, flegmoš, klidně i línější, ale hodný na lidi i koníky. Kdybyste o nějakém takovém věděli( může být i kobylka ), tak buďte tak hodní a dejte vědět.
Posílám ještě jednu Melissku.
zvířátková

cream
napsal(a):
No teda!!! Za takovou chvilku tolik příspěvků? Vaši malí kámoši jsou super!!! Já už bych jiného koně než ponyho nechtěla. Zrovna je mi dost smutno, protože jsem včera prodala ročka Morfíka, syna od Melissy. :-(
A tak si říkám že by se nám tu jeden pony parťák navíc hodil. Ideálně valášek kolem 130, obsednutý, flegmoš, klidně i línější, ale hodný na lidi i koníky. Kdybyste o nějakém takovém věděli( může být i kobylka ), tak buďte tak hodní a dejte vědět.
Fakt jo? To už šel do světa? Tak snad se bude mít dobře a budeš mít o něm zprávy. A pročpak jste si ho nenechali, když chcete poníky dva?
cream
napsal(a):
Kam jsi nakonec Morfíka prodala??
Melisa má super barvičku.
cream
napsal(a):
melisska má krásný ponožky- to miluju
TAky zdravím katku ...a ... představuju kříženku welsh pony Aju- 120KVH nejlepší a nejhodnější koník kterýho znám - bohužel na mě moc maly
zvířátková
napsal(a):
Čikouš je super!! Koukala jsem na něj už ve vaší diskuzi. Musí s ním být pořádná sranda!!!
microfon
napsal(a):
TAky zdravím katku ...a ... představuju kříženku welsh pony Aju- 120KVH nejlepší a nejhodnější koník kterýho znám - bohužel na mě moc maly
...
zvířátková

microfon
napsal(a):
A Ellisa - takový nenažraný tank->ale jinak taky 100% zlato
microfon
napsal(a):
A Ellisa - takový nenažraný tank->ale jinak taky 100% zlato
...
zvířátková
napsal(a):
Fakt jo? To už šel do světa? Tak snad se bude mít dobře a budeš mít o něm zprávy. A pročpak jste si ho nenechali, když chcete poníky dva?
Morfíka jsem prodávala s těžkým srdcem hodným lidičkám od Brna do společnosti několika pony valášků. Dost zájemců jsem i odmítla. Melissa teď není sama, mám tu na ustájení jednu moc milou poničku Soniu.
Morfík byl na prodej jednoduše proto, že jsem neměla to srdce, kastrovat ho už v roce ( vet to velmi nedoporučoval, že bychom mu ublížili ) no a Melisse chci dát pauzu - nechci, aby byla stroj na hříbata. Morfík už se začal zajímat o kobylky - s příchodem poničky Soni a neměla jsem možnost, držet ho od kobylek zvlášť... takže aby nedošlo k incestu..
na fotce Sonička
strelish
napsal(a):
Taky zdravím Ajá je prima, to můžu potvrdit
to děkujem, to bys jí ale musela vidět jak už dneska umí pěkně šlapat!! Ty na drobka nemáš sedlo???
v v
napsal(a):
Ty na Áje nejezdíš?
neříkám, že na ní párkrát do měsíce nesednu teřba když dětem na jízdárně vysvětluji určitý cvik a ona popravdě nejeví jediný problém ani ve cvalu, že by mě neuvezla, ale je hroznej dříč a já chci aby byla dlouho zdravá...
nechávám na ní jezdit holky do 55kg (a do této kategorie rozhodně nepatřím)
(ovšem popravdě me to občas trochu žere, protože by stačilo jen 10 cm navíc a větší obvod holeně a už by to nebyl takový problém)
cream
napsal(a):
Ahoj.
Ahoj, snad se můžem přidat. Tohle je náš Džiný
microfon
napsal(a):
to děkujem, to bys jí ale musela vidět jak už dneska umí pěkně šlapat!! Ty na drobka nemáš sedlo???
No tak taková kráska by se mi k Mel moc líbila.
Konečně vidím podobnou dvojici koník/jezdec, jako jsem já s Mel. Co na to okolí? Strelishko a Microfonko?U nás si už zvykli a blbé kecy skoro ustaly.
Tady jen tak na zahradě na ohlávce.
zvířátková
napsal(a):
To jooo, s nim se člověk nenudí
Čikouš má bezva papulu - a takhle podobně Eliška prosí o víc sena na noc
tedka si jedna paní staví ohradu hned naporoti našim a koupila si shety hřebečka, tak jak jsem ho viděla, tak si myslím že to bude stejný vykuk jako Čiko!! už se tžěšim až nám zdrhen za kobylama
microfon
napsal(a):
Ale mám, dokonce dvě - anglii, kterou si občas beru na vyjížďky, abych měla víc o co se zapřít, když chce vyškubnout otěže a tryskat (což teda fakt na takovém prckovi není nic moc pocit) a westerna, na vodění dětí - tam se je aspoň čeho chytit
cream
napsal(a):
Konečně vidím podobnou dvojici koník/jezdec, jako jsem já s Mel. Co na to okolí? Strelishko a Microfonko?U nás si už zvykli a blbé kecy skoro ustaly.
No soused (má asi 50 let) co tu mají taky koně mi furt říká, ať si pořídím velkého koně (poohlížím se taky po větší poničce, okolo těch 140 cm), jinak nevim. Oni krom tří koní na ustájení mají svého valacha, ČTčko, takového pošuka, který s ním bez problémů zdrhá, vůbec ho neudrží. A upřímně je mi to ukradené. Na tom poníkovi je to něco úplně jiného
cream
napsal(a):
Cha, ta holčina na fotce to je nic proti její nejstálejší jezdkyni (170cm-ovšem má jen 42 kg). U vás teda máte asi nenechavé lidi- u nás je naštěstí klid
Já si myslím, že vám to s Melisskou moc sluší
strelish
napsal(a):
Ale mám, dokonce dvě - anglii, kterou si občas beru na vyjížďky, abych měla víc o co se zapřít, když chce vyškubnout otěže a tryskat (což teda fakt na takovém prckovi není nic moc pocit) a westerna, na vodění dětí - tam se je aspoň čeho chytit
Rychlejší chody na ponících jsou někdy dost sranda, když se člověk snaží udržet.
microfon
napsal(a):
Čikouš má bezva papulu - a takhle podobně Eliška prosí o víc sena na noc
tedka si jedna paní staví ohradu hned naporoti našim a koupila si shety hřebečka, tak jak jsem ho viděla, tak si myslím že to bude stejný vykuk jako Čiko!! už se tžěšim až nám zdrhen za kobylama
A to ho bude mít samotného? Jestli jo, tak vám to nezávidim...
dzina
napsal(a):
Ahoj, snad se můžem přidat. Tohle je náš Džiný
Ahoj
tak se sem taky přidám moje Lady a Lydie,
Lydii jsem si přivezla teď v neděli.tak se tročku kopuu a dovádí,
Lady 3letá máma shetland(vedší 120)(otec:welsh x hucul)
Lydie 2letá -ČSP nad 130cm
luda
napsal(a):
Ahoj
tak se sem taky přidám moje Lady a Lydie,
Lydii jsem si přivezla teď v neděli.tak se tročku kopuu a dovádí,
Lady 3letá máma shetland(vedší 120)(otec:welsh x hucul)
Lydie 2letá -ČSP nad 130cm
Lady
cream
napsal(a):
Rychlejší chody na ponících jsou někdy dost sranda, když se člověk snaží udržet.
No to jo, ale nedělá mi problém to usedět, jenom se vždycky děsím toho, aby nezaškobrtnul nebo něco, protože tím jak je malý a já velká, tak máme poměrně vysoko těžiště a tím pádem každý můj špatný pohyb hodně zasahuje do poníkovy stability. To je taky jeden z důvodů, proč si sedlo beru jen výjimečně - zvyšuje těžiště. Ale zase tím jak je jak plňas stažený z dráhy a někdy mám co dělat ho vůbec udržet, to jsem zas za to sedlo ráda (mám jen holé sedlo, bez třmenů)
strelish
napsal(a):
A to ho bude mít samotného? Jestli jo, tak vám to nezávidim...
Aůůůůůů- jo a celej den jen v tý ohrádce a já zrovna chci letos přejít na pastvní systém ( A nejhorší je že jsem jí tuto patvinu poradila já-.to jsem ještě nevěděla, že je to hřebeček, pak jsem jí taky navrhovala aby ho vykastrovala, žeby mohl být s našima holkama, ale to ona nechce) No nic teď v dubnu chco připouštět, tak snad nedpředběhne plemeníky
strelish
napsal(a):
No to jo, ale nedělá mi problém to usedět, jenom se vždycky děsím toho, aby nezaškobrtnul nebo něco, protože tím jak je malý a já velká, tak máme poměrně vysoko těžiště a tím pádem každý můj špatný pohyb hodně zasahuje do poníkovy stability. To je taky jeden z důvodů, proč si sedlo beru jen výjimečně - zvyšuje těžiště. Ale zase tím jak je jak plňas stažený z dráhy a někdy mám co dělat ho vůbec udržet, to jsem zas za to sedlo ráda (mám jen holé sedlo, bez třmenů)
no tady vůbec nevypadá, že by měl něco spoleného se shetlendem.Tady už to dostihové torpédo opravdu připomíná!!!!
zvířátková

microfon
napsal(a):
Aůůůůůů- jo a celej den jen v tý ohrádce a já zrovna chci letos přejít na pastvní systém ( A nejhorší je že jsem jí tuto patvinu poradila já-.to jsem ještě nevěděla, že je to hřebeček, pak jsem jí taky navrhovala aby ho vykastrovala, žeby mohl být s našima holkama, ale to ona nechce) No nic teď v dubnu chco připouštět, tak snad nedpředběhne plemeníky
No a pak ho nechá vykastrovat a dopadne jak Čiko. Nenašli jedno varle, takže je sice valach, ale hormony má v sobě pořád. Tomu už nic nepomůže
microfon
napsal(a):
Hm, tak to doufej :-)))
Paní to snad časem dojde, že takhle to nepůjde...poníkovští hřebci dokážou být hodně neodbytní a likvidátoři kde čeho. Snad to bude nějaký klidný bobík. Když si vezmu, jak se choval Andy ještě jako hřebec, když byl sám v ohradě a viděl koně, tak to bych vám fakt nepřála.
strelish
napsal(a):
Tak na téhle fotce je fakt fešák!!! A koukám, že má taky světlá kopýtka.
microfon
napsal(a):
no tady vůbec nevypadá, že by měl něco spoleného se shetlendem.Tady už to dostihové torpédo opravdu připomíná!!!!
Škoda že nemám kameru, na videu by to bylo lepší :)
cream
napsal(a):
Ahoj.
Pro mě byl, je a bude ten nejlepší poník na světě JERRY alias Jerík, Džerajz atd...je to miláček.Je chytrej a šikovnej a nejde ho prodat protože by byl za milion...
Je to stoprocentní zvířátko, že na něj můžu posadit i vlastní mámu, bez obav si na něm zacvalala zcela dobrovolně a beze strachu...Vlastního moje sestřička,ale i pořesto že si pořídila koníka velkého na závodění Jery zůstal s námi...
klawdie
napsal(a):
Pro mě byl, je a bude ten nejlepší poník na světě JERRY alias Jerík, Džerajz atd...je to miláček.Je chytrej a šikovnej a nejde ho prodat protože by byl za milion...
Je to stoprocentní zvířátko, že na něj můžu posadit i vlastní mámu, bez obav si na něm zacvalala zcela dobrovolně a beze strachu...Vlastního moje sestřička,ale i pořesto že si pořídila koníka velkého na závodění Jery zůstal s námi...
A ještě ve výběhu malý provokář
zvířátková
napsal(a):
No a pak ho nechá vykastrovat a dopadne jak Čiko. Nenašli jedno varle, takže je sice valach, ale hormony má v sobě pořád. Tomu už nic nepomůže
Ač jsem původně nechtěla, tak jsem Andoše nechala vykastrovat a nelituju toho. A vykastrovaný je dobře, byla jsem u toho (což si teda v budoucnu klidně odpustím, ale holt nebyli lidi)
microfon
napsal(a):
- no nejelépe nám hoi ukaž celého, hlavičku má krásnou, tak se jistě ani ve zbytku nemá za co stydět...
tak moc děkujeme No já bych ho ráda ukázala celého, jenže jˇako typicky maskovací poník je na každé fotce špinavý. Když nemá fleky na hlavě, tak alespoň na zadních nohách.
Jediný čistý fotky máme z vody :) Jinak bohužel už není mezi námi. Nedávno nám zemřel,ale stále vzpomínáme a myslíme na něj a snad k nám v nejbližší době přibude kobylka (příští týden) Bez poníků to holt nejde
zvířátková

cream
napsal(a):
Morfíka jsem prodávala s těžkým srdcem hodným lidičkám od Brna do společnosti několika pony valášků. Dost zájemců jsem i odmítla. Melissa teď není sama, mám tu na ustájení jednu moc milou poničku Soniu.
Morfík byl na prodej jednoduše proto, že jsem neměla to srdce, kastrovat ho už v roce ( vet to velmi nedoporučoval, že bychom mu ublížili ) no a Melisse chci dát pauzu - nechci, aby byla stroj na hříbata. Morfík už se začal zajímat o kobylky - s příchodem poničky Soni a neměla jsem možnost, držet ho od kobylek zvlášť... takže aby nedošlo k incestu..
na fotce Sonička
Tak to chápu, Sonička je krásná
cream
napsal(a):
Tak na téhle fotce je fakt fešák!!! A koukám, že má taky světlá kopýtka.
Letos budu fotit víc, jednak máme zvěř doma a druhak je pořádný foťák a o Andíkovo lítání opravdu není nouze :))
strelish
napsal(a):
Hm, tak to doufej :-)))
Paní to snad časem dojde, že takhle to nepůjde...poníkovští hřebci dokážou být hodně neodbytní a likvidátoři kde čeho. Snad to bude nějaký klidný bobík. Když si vezmu, jak se choval Andy ještě jako hřebec, když byl sám v ohradě a viděl koně, tak to bych vám fakt nepřála.
Já mám obavu, že to bude dost hrozné, protže poníkovi jsou 3 roky doted byl zavřený pouze v amštali, kouše kope nenechá se chytit, zatím ho paní ustájeného v kravíně odkad jim taky zdrhnul a museli nahánět celé odpoledne autem, tak ho ted zavřeli do prasečáku. Navíc paní je taková no- hoodně pije atd, tak už vidím tu ohradu
klawdie
napsal(a):
To je asi ten vpravo, že? Sákryš, u nás nasněžilo a teď se tady drží sníh a přitom už letos koníci chodili na pastvinu. :-(
dzina
napsal(a):
tak moc děkujeme No já bych ho ráda ukázala celého, jenže jˇako typicky maskovací poník je na každé fotce špinavý. Když nemá fleky na hlavě, tak alespoň na zadních nohách.
Jediný čistý fotky máme z vody :) Jinak bohužel už není mezi námi. Nedávno nám zemřel,ale stále vzpomínáme a myslíme na něj a snad k nám v nejbližší době přibude kobylka (příští týden) Bez poníků to holt nejde
Moc hezký :)
Hele nějakou špínu fakt neřeš, kdybych se měla zabývat tím, kde jsou koně špinaví, tak nafotím za rok možná 5 fotek, protože poník se válí takřka permanentně.
zvířátková

microfon
napsal(a):
Cha, ta holčina na fotce to je nic proti její nejstálejší jezdkyni (170cm-ovšem má jen 42 kg). U vás teda máte asi nenechavé lidi- u nás je naštěstí klid
Já si myslím, že vám to s Melisskou moc sluší
Jééé, to já znám. Zrovna minule jsem na Čikovi takhle jela a šla kolem paní s malým děckem. A to dítě se začalo rozplývat, jakej je černej, a jakej hezkej koník a ta máma na něj, že jo, hezkej koník, ale hodila na mě ksicht a řekla "ale dětskej" .
cream
napsal(a):
To je asi ten vpravo, že? Sákryš, u nás nasněžilo a teď se tady drží sníh a přitom už letos koníci chodili na pastvinu. :-(
u nás již aspoň roztálo, ale zase je pěknej blátivec, tak nevím co je lepší
zvířátková

cream
napsal(a):
To jo, Jeriho jsem tu už párkrát viděla a fakt slintám
zvířátková

zvířátková
napsal(a):
microfon
napsal(a):
Já mám obavu, že to bude dost hrozné, protže poníkovi jsou 3 roky doted byl zavřený pouze v amštali, kouše kope nenechá se chytit, zatím ho paní ustájeného v kravíně odkad jim taky zdrhnul a museli nahánět celé odpoledne autem, tak ho ted zavřeli do prasečáku. Navíc paní je taková no- hoodně pije atd, tak už vidím tu ohradu
Hm, tak to máte fakt super. Proč ho vůbec má, když ho nechává zavřeného a ani není vychovaný? Andoš se sice choval jak pošuk, ale nekopal ani nekousal. Jenom pro něj třeba nebyl problém povláčet kohokoli na stájovce...teď už máme vyjasněno, kdo velí, takže není problém, pochopil celkem rychle :)
Ale todle...vykastrovat a strčit do stáda :((
microfon
napsal(a):
u nás již aspoň roztálo, ale zase je pěknej blátivec, tak nevím co je lepší
tak krásně bylo ,a teď..samé bahno
strelish
napsal(a):
Moc hezký :)
Hele nějakou špínu fakt neřeš, kdybych se měla zabývat tím, kde jsou koně špinaví, tak nafotím za rok možná 5 fotek, protože poník se válí takřka permanentně.
tak super. tak tady nějakou špinavou s hárem
cream
napsal(a):
O sněhu ani nemluv. Ještě to všechno neroztálo a dvorek je jedna velká louže a výběh bahenní louže...a už to bylo tak pěkně vyschlé a konečně jsem mohla vytáhnout tenisky :((
zvířátková

microfon
napsal(a):
Ale nééé- takhle se ukazovat před holkama!!!!!
To jo, je to tu samá holčina, to on by si dal říct
Já malé Čikulátko
strelish
napsal(a):
Hm, tak to máte fakt super. Proč ho vůbec má, když ho nechává zavřeného a ani není vychovaný? Andoš se sice choval jak pošuk, ale nekopal ani nekousal. Jenom pro něj třeba nebyl problém povláčet kohokoli na stájovce...teď už máme vyjasněno, kdo velí, takže není problém, pochopil celkem rychle :)
Ale todle...vykastrovat a strčit do stáda :((
to fakt nechápu že si takoví lidi pořídí ještě takového koně a ještě ho nechtěj nechat vykastrovat.
Musím se přiznat že jsem taky hodně bojovala aby jsem měla hřebce,ale byvalý majitel ho ještě v pěti letech stihnul vykastrovat i když jsem si ho za půl roku kupovala.Ale on byl hodný hřebec i s kobylkama jezdil na vyjížďky v pohodě.
strelish
napsal(a):
O sněhu ani nemluv. Ještě to všechno neroztálo a dvorek je jedna velká louže a výběh bahenní louže...a už to bylo tak pěkně vyschlé a konečně jsem mohla vytáhnout tenisky :((
Andík je z Černé vody, že? Tady něco pro potěchu
zvířátková
napsal(a):
To jo, je to tu samá holčina, to on by si dal říct
Já malé Čikulátko
koukám taky se rád rochňá na louce
zvířátková
napsal(a):
Zdárek,tak my se taky přidáme:-) mám dvě kobylky wpb bez pp,jedna 9letá vranka Sáva 125cm a druhá 2letá poloviční albínka Sendy,zatím 120cm,ale doufám,že doroste aspon do 130cm,rodiče měli 135cm,tak uvidíme..
anushka
napsal(a):
Zdárek,tak my se taky přidáme:-) mám dvě kobylky wpb bez pp,jedna 9letá vranka Sáva 125cm a druhá 2letá poloviční albínka Sendy,zatím 120cm,ale doufám,že doroste aspon do 130cm,rodiče měli 135cm,tak uvidíme..
a Sendy
strelish
napsal(a):
Jééé
V ČV byl jen loni přes zimu, pak i s Ernikou, bo jsme je ještě neměli kam dát.
A náš Princík!
v v
napsal(a):
Já jsem v práci a tady nemám fotky.Až z domova večer ju.Musím taky něco nového nafotit aby jsem sem měla co dávat.V některých starých tématech tu má fotek až až
A osedlaný.
strelish
napsal(a):
Jééé
V ČV byl jen loni přes zimu, pak i s Ernikou, bo jsme je ještě neměli kam dát.
Ale koukala jsem, že tam měl všechny pod palcem Proháněl tam valachy, jak kdyby měl nejmíň půl tuny.
v v
napsal(a):
to fakt nechápu že si takoví lidi pořídí ještě takového koně a ještě ho nechtěj nechat vykastrovat.
Musím se přiznat že jsem taky hodně bojovala aby jsem měla hřebce,ale byvalý majitel ho ještě v pěti letech stihnul vykastrovat i když jsem si ho za půl roku kupovala.Ale on byl hodný hřebec i s kobylkama jezdil na vyjížďky v pohodě.
Pani nemá děti, tak asi chce mít trochu náhradu, na tom není nic špatného, no jenže..., uvidíme jak to dopadne.Ne, já se jí budu nejem ve svém zájmu snažit vše dokola vysvětlit, snad si nechá říct, protože mi i říkala že by si někdy později k němu koupila kobylku a měly by hříbátka- což je otřesná představa, protože poník má tak neforemnou postavu a nohy tak zkřivené, nemluvě o žádných PP, že to už by teprve byla katastrofa.
Na druhou stanu ho ale zachránila z tý maštale, kde byl dotěď jen zavřený a bude mít na té malé pastvině alespoň nějaký život.
dzina
napsal(a):
Ale koukala jsem, že tam měl všechny pod palcem Proháněl tam valachy, jak kdyby měl nejmíň půl tuny.
Jo, to mu jde. Když byl ještě v Lomnici, to byl asi měsíc po kastraci, tak byl ve stádě asi 5 kobyl a kladrubského hřebce a ten hřebec se nesměl ke kobylám ani náznakem přiblížit, jinak okamžitě startoval proti němu
Furt říkám, že on je malý tělem, ale velký duchem
Akorát teda tady nám normálně natvrdo útočí na kámoščinu kobylu. On jakoby od Erniky odhání kohokoli, ale tady po té kobyle vyloženě jde. Přitom mu nic neudělala, viděli se asi 3x a hned od začátku se k ní chová hnusně. Být to valach, tak se to dá třeba považovat za konkurenci, ale že je takový na kobylu to nám moc nejde do hlavy.
zvířátková

microfon
napsal(a):
nebyl teďka někdy Princ na prodej???
No, to je fešáků tady, to by si člověk nevybral a ani stihnout pochválit
zvířátková

zvířátková
napsal(a):
No, to je fešáků tady, to by si člověk nevybral a ani stihnout pochválit
Jo a k tomu rochňání - on se rochňá všude Čím víc se zamaže, tím líp
jarin
napsal(a):
A osedlaný.
Jo jo, krasavec. Od lidí, co mají podobného poníčka jsem kupovala postroje na toho mého - jsem chtěla v zimě jezdit se sáňkama. No, zima letos nějak nevyšla :))
---
Foto z léta s west. sedlem - prodávala jsem ho, bylo na kulatější hřbet.
dzina
napsal(a):
To je krásnej poník. Před časem se tu psalo o podobném, ale až nápadně podobném. Není to dokonce on? Ale píšeš že tenhle se jmenuje Džino a tamten byl Gar ale mrkni - http://ifauna.cz/rubriky/mdiskuse/show.php? tema=64479&r=13&m=2395&page=7 asi v jedné čtvrtině stránky.
zvířátková
napsal(a):
Jo a k tomu rochňání - on se rochňá všude Čím víc se zamaže, tím líp
žarka se tež ráda válí
zvířátková

strelish
napsal(a):
Jo jo, krasavec. Od lidí, co mají podobného poníčka jsem kupovala postroje na toho mého - jsem chtěla v zimě jezdit se sáňkama. No, zima letos nějak nevyšla :))
---
Jo a máte všichni na poníky sedla? Já né, ale nějak mi to nevadí, rovnováhu člověk má, přijde mi to nepotřebné - nebo spíš bych to potřebovala se sedlem vyzkoušet a pak bych viděla...
zvířátková

zvířátková
napsal(a):
Jo a máte všichni na poníky sedla? Já né, ale nějak mi to nevadí, rovnováhu člověk má, přijde mi to nepotřebné - nebo spíš bych to potřebovala se sedlem vyzkoušet a pak bych viděla...
My z leže dokážeme i sedět
strelish
napsal(a):
Jo, to mu jde. Když byl ještě v Lomnici, to byl asi měsíc po kastraci, tak byl ve stádě asi 5 kobyl a kladrubského hřebce a ten hřebec se nesměl ke kobylám ani náznakem přiblížit, jinak okamžitě startoval proti němu
Furt říkám, že on je malý tělem, ale velký duchem
Akorát teda tady nám normálně natvrdo útočí na kámoščinu kobylu. On jakoby od Erniky odhání kohokoli, ale tady po té kobyle vyloženě jde. Přitom mu nic neudělala, viděli se asi 3x a hned od začátku se k ní chová hnusně. Být to valach, tak se to dá třeba považovat za konkurenci, ale že je takový na kobylu to nám moc nejde do hlavy.
Teda až tak, jo?
No toho hřebce jsem viděla, to zrovna nebylo tintítko. Ale tak hlavně že je průbojnej, jinak by se tam v tom stádě asi ztratil.
strelish
napsal(a):
---
No Andík je prostě krasavec, oni teda i všichni ostatní, to se musí nechat. Ale na Andíkovi mám slíbené svezení :-) a těším se od podzimu! Škoda že bydlí tak daleko, to má Strelish jediný štěstí, jinak bych byl u ní pořád
zvířátková
napsal(a):
Psala jsem o tom výš - sedla mám, western na vodění dětí, anglii pro sebe občas na vyjížďky ( ale používám holé sedlo bez třmenů). Bez sedla se mi jezdí dobře, navíc sedlo na těch menších citelně zvyšuje těžiště, zvlášť to westernové.
strelish
napsal(a):
Psala jsem o tom výš - sedla mám, western na vodění dětí, anglii pro sebe občas na vyjížďky ( ale používám holé sedlo bez třmenů). Bez sedla se mi jezdí dobře, navíc sedlo na těch menších citelně zvyšuje těžiště, zvlášť to westernové.
Nojo ale sedlo bez třmenů si nějak neumím představit, není to ještě horší než úplně bez sedla?
dzina
napsal(a):
Teda až tak, jo?
No toho hřebce jsem viděla, to zrovna nebylo tintítko. Ale tak hlavně že je průbojnej, jinak by se tam v tom stádě asi ztratil.
Vidělas ho i ještě než tak zhubnul? Tohle je asi druhý den po tom, co ho (vlastně je oba - i poníka) Andy přivezla do Lomnice.
rolf
napsal(a):
No Andík je prostě krasavec, oni teda i všichni ostatní, to se musí nechat. Ale na Andíkovi mám slíbené svezení :-) a těším se od podzimu! Škoda že bydlí tak daleko, to má Strelish jediný štěstí, jinak bych byl u ní pořád
Tak třeba v létě :). Já už se na něj taky po zimě chystám, už mi dorazilo i udidlo - roubík s mosaznýma rolkama a jen co budu zdravá a bude konečně trošku lepší počasí a vyschne to tak ho beru pod sedlo a bude makat chlapec :)
K sedlu - zjistila jsem totiž, že mi ty třmeny spíš překáží, hlavně ve cvalu - jsou omezující, buď je mám tak nízko, že se motají pod nohy nebo je mám moc vysoko a to se mi sedí blbě. Takže jednoznačně je to bez nich lepší
zvířátková

strelish
napsal(a):
Tak třeba v létě :). Já už se na něj taky po zimě chystám, už mi dorazilo i udidlo - roubík s mosaznýma rolkama a jen co budu zdravá a bude konečně trošku lepší počasí a vyschne to tak ho beru pod sedlo a bude makat chlapec :)
K sedlu - zjistila jsem totiž, že mi ty třmeny spíš překáží, hlavně ve cvalu - jsou omezující, buď je mám tak nízko, že se motají pod nohy nebo je mám moc vysoko a to se mi sedí blbě. Takže jednoznačně je to bez nich lepší
Aha, aha, já na něj vždycky jenom prsknu deku, přepnu pásem a hurá
strelish
napsal(a):
Bych nějakou deku mohla ohrát, jezdim jen tak , většinou v kožených kalhotách, ale občas i v šusťácích :)
nějak mi blbne přihlášení
No nevim kdy zhubnul,ale viděla jsem ho když ho přivezla Andy do ČV. Byl tam poprvé, to vím jistě. Byl ještě pěkně oplácanej, ale měl mozek jenom na připouštění.
strelish
napsal(a):
Ten kladrubák? To byl podle všeho nějaký stařičký plemeník.
Jj, ten kladrubák. Prý to plemeník byl a mělo mu být 17.
Na fotce WPB kobylka s PP
rolf
napsal(a):
A jak je to s tím Garem, je to on nebo to není on?
Jurášek...
cream
napsal(a):
Ahoj.
Nedá mi to, musím ho sem přidat. Maxík-poník kámošky, občas na něm taky jezdím, mám polobegana (to je ten zrzavej vedle), tak je to celkem rozdíl
daty
napsal(a):
Jurášek...
Jéé není tohle náhodou Jurášek z Karpentné u Třince? Pak by to byl brácha od kobylka Žárky, která je taky na tomto fóru.
markemic
napsal(a):
Poník?Ta by Tě hnala!
Jinak pokud je tady Žárka z fóra od Sany Žárka z Třince, tak její dceři Hvězdě se za měsíc narodí hříbátko. Čeká ho s paintem a je to ta vlevo.
markemic
napsal(a):
Poník?Ta by Tě hnala!
Ale on to je poník (vždyť má kolem 130cm!), má to i na svých stránkách! www.ponikmaxik.wz.cz
cream
napsal(a):
Jinak pokud je tady Žárka z fóra od Sany Žárka z Třince, tak její dceři Hvězdě se za měsíc narodí hříbátko. Čeká ho s paintem a je to ta vlevo.
joo..ja vim..Hvezda bude mit hříbátko no.. ....pisu si s nekym tam od nich na icq
..takze bacha name!! vim vsechno!!!
..jo a co je teda s Juráškem?..kaj je? žije? a foto plsss esi eště máte ;)..esi chcete vic fotek žarky tak www.sanyblog.blog.cz
sany
napsal(a):
joo..ja vim..Hvezda bude mit hříbátko no.. ....pisu si s nekym tam od nich na icq
..takze bacha name!! vim vsechno!!!
..jo a co je teda s Juráškem?..kaj je? žije? a foto plsss esi eště máte ;)..esi chcete vic fotek žarky tak www.sanyblog.blog.cz
Jurášek žije kousek od svého původního domova, má hezkou pastvinu, myslím ale, že je tam sám. Nějaké fotky Hvězdy mám na stránkách - http://www.civavy-ponici.ic.cz/ a dá na str. Hvězdy bude taky spousta - http://www.happyhvezda.ic.cz/
A jak se má Žárka, jsi s ní spokojená?
cream
napsal(a):
Jurášek žije kousek od svého původního domova, má hezkou pastvinu, myslím ale, že je tam sám. Nějaké fotky Hvězdy mám na stránkách - http://www.civavy-ponici.ic.cz/ a dá na str. Hvězdy bude taky spousta - http://www.happyhvezda.ic.cz/
A jak se má Žárka, jsi s ní spokojená?
jojo..žarinka ma kámošku čt..chudak žara od ni nema klidu..:D...ale jinak super..vcera sme byli na projizdce..a ona mela takovou radost ze snehu ze my skoro uplne celou cestu cvalala a tryskala ..sem se az divila kaj se to v ni bere..:)..jinak ona je v Dolnich Domaslavich...no.. a uz nevim co..je proste užasná ;) ,,,akorat se desne bala aut...uz ssa neboji, diki kamoskam a jejich poníkům..
markemic
napsal(a):
Dokonce!?Tak toho bych tam vůbec nehledala
jo jo genetika je mocná věda
To mi povídej Jinak mám fotky jeho i Maxe na rajčeti, tak se když tak koukni jestli chceš. Ten metr co tam Mates skáče na lonži skočil Max taky. Sice jenom jednou, ale zato perfektně! www.huculka1.rajce.net
matyska
napsal(a):
To mi povídej Jinak mám fotky jeho i Maxe na rajčeti, tak se když tak koukni jestli chceš. Ten metr co tam Mates skáče na lonži skočil Max taky. Sice jenom jednou, ale zato perfektně! www.huculka1.rajce.net
Před časem jsem se už ptal na Equichannelu, ale nikdo se neozval... Tak zkusím ještě tady - neznáte někdo poníka na fotce? V době prodeje (někdy v létě 2006) byl hřebec a jmenoval se Ferda (ani jedno už teď samozřejmě nemusí platit). Prodaný byl z Prahy západ, okolí Dolních Břežan. Díky moc!
rolf
napsal(a):
Před časem jsem se už ptal na Equichannelu, ale nikdo se neozval... Tak zkusím ještě tady - neznáte někdo poníka na fotce? V době prodeje (někdy v létě 2006) byl hřebec a jmenoval se Ferda (ani jedno už teď samozřejmě nemusí platit). Prodaný byl z Prahy západ, okolí Dolních Břežan. Díky moc!
Teď mi došlo - je to prcek, má asi metr :-)
matyska
napsal(a):
Jo jo už sem koukala jak jste dávaly odkazy na foruMoc hezký fotky
Oběma to tam sluší
cream
napsal(a):
Ahoj.
tak se taky pridavam sice to neni muj ponik ale jela sem na nem nejake parkury.. ale jinak poniky miluju, bohuzel uz sem trochu vyrostla a uz mam jen velkyho konoucha
foto:ja s Bertikem
happyhvezda

cream
napsal(a):
Ahoj.
Ahojky ,
Diskuze se mooocinko pěkně rozjela a přidávám info a foto o Hvězdičce .
V květnu bude mit 4 ročky , kříženec ČSP x Welsh pard - brad , Matka Žárka uvedená výše .kohoutková výška přibližně 130 cm možná až 140
. V dubnu očékává Hvězdička Hříbatko s Paintem Twistrem
. Hvězdička je temperamentní , rozmazlený a chytrý poník
cream
napsal(a):
Ahoj.
Ahojda poníkaři!!! ... já jsem taky veeelikej fanda do poníků ...
... sama mám pony kobylku se kterou se věnujem asi hlavně parkurku ... (ale na blbinky nás taky užije ...)
Kdyžtak jukněte na www.lucky-web.estranky.cz
teryneczka
napsal(a):
Ahojda poníkaři!!! ... já jsem taky veeelikej fanda do poníků ...
... sama mám pony kobylku se kterou se věnujem asi hlavně parkurku ... (ale na blbinky nás taky užije ...)
Kdyžtak jukněte na www.lucky-web.estranky.cz
...
teryneczka
napsal(a):
...
Tak už jsem u svého PC a hlavně fotek ,tak vám posílám haflíka Ebrouše.