Ahojte lidi moji kobylce se udelali jako by takove male ,,susne,, je to zlute jak pryskyrice a velke asi 0.5cm. Dělalo se ji to i minuly rok a vet rikal ze to nic neni tak jsem myslela ze to casem zmizi na zimu to zmizelo ale ono se ti uz zase objevilo. minuly rok bylo dobrovazenou skrabanim ocasu a mela olysala mista
syndygirl
napsal(a):
Ahojte lidi moji kobylce se udelali jako by takove male ,,susne,, je to zlute jak pryskyrice a velke asi 0.5cm. Dělalo se ji to i minuly rok a vet rikal ze to nic neni tak jsem myslela ze to casem zmizi na zimu to zmizelo ale ono se ti uz zase objevilo. minuly rok bylo dobrovazenou skrabanim ocasu a mela olysala mista
odcervovala jsem panacurem. tady se ji to zahojilo
syndygirl
napsal(a):
..
syndygirl
napsal(a):
...
syndygirl
napsal(a):
jo a to se ji udelalo nez se ji udelali ty olysala mista mela tam musky
ukulemba
napsal(a):
Koukala jsem tedka do knizky,ale nic podobneho tomuhle tam nebylo..zkus se podivat na netu,je tam hodne fotek a koznich nemoci popsanych..ja tam nedavno taky hledala.. :-)
Zkus kouknout na equichannel a zeptej se Jaji, ta by ti mohla poradit, nebo se třeba najde i někdo jiný. Za pokus to stojí.
syndygirl
napsal(a):
hm, a kde je konik ustajneny? mas ho sameho alebo v spolocenstve inych koni. Mna najprv napadol "ringworm" ale to vysoko nakazlive a potom este "rain scald" to je, ked je konik casto vystaveny mokremu pocasiu a vystaveny stresu(je to telova obdoba podlomu na nohe)-na to treba antibiotika a konika schovat pred dazdom, dalej este to moze byt alergia na nieco v jedle alebo na hmyz...
bonita
napsal(a):
hm, a kde je konik ustajneny? mas ho sameho alebo v spolocenstve inych koni. Mna najprv napadol "ringworm" ale to vysoko nakazlive a potom este "rain scald" to je, ked je konik casto vystaveny mokremu pocasiu a vystaveny stresu(je to telova obdoba podlomu na nohe)-na to treba antibiotika a konika schovat pred dazdom, dalej este to moze byt alergia na nieco v jedle alebo na hmyz...
no je sama s oveckama
syndygirl
napsal(a):
no je sama s oveckama
Nemuzou to byt nejaci ovci paraziti? My jsme letos bojovali se streckama, ktere jsem zjistila az v poslednim stadiu, kdy uz se klubali pres kuzi ven (boule hlavne na zadech a na krku, po stlaceni vyleze hnis a larva). Tohle tvuj pripad asi neni, ale i tak bych si tipla, ze ji ovce daly nejaky darecek, zvlast jestli s nima byla i minuly rok a mela to taky. Hodne stesti
alfi pav
napsal(a):
Nemuzou to byt nejaci ovci paraziti? My jsme letos bojovali se streckama, ktere jsem zjistila az v poslednim stadiu, kdy uz se klubali pres kuzi ven (boule hlavne na zadech a na krku, po stlaceni vyleze hnis a larva). Tohle tvuj pripad asi neni, ale i tak bych si tipla, ze ji ovce daly nejaky darecek, zvlast jestli s nima byla i minuly rok a mela to taky. Hodne stesti
na jednej fotke sú tie lysé miesta trochu krvavé, akoby to bolo pohryznuté..u oviec nie je výnimkou ovčia prašina..kôli tomu sa ovce "preháňajú" cez také "kúpele", ktoré obsahujú nejakú dezinfekčnú látku..sú to vonkajšie parazity, ktoré sú prenosné i na kone, lieči sa to veľmi zdĺhavo..možno by nebolo od veci urobiť zoškrab kože - hlbší a nechať vyšetriť, hlavne v tých miestach, kde sa nachádzajú mušky, prípadne tam, kde je to trocha krvavejšie..ale aj na hlave, kde je tá koža úplne suchá..keby bolo teplejšie, dobrý je aj sýrový kúpeľ..dá sa kúpiť prášok v lekárni, rozrobiť s vodou a špongiou koňa vyutierať..ale to len v teplom počasí..rozhodne by som urobila ten hlboký zoškrab..vypadávanie srsti a lysynky po zimnom období sa môžu vyskytnúť napríklad aj pri nedostatku minerálnych látok (čo je v zimnom období normálne) to sa dá napraviť podaním minerálneho lizu, nedostatky minerálov a vitamínov, prípadne hormonálne poruchy sa prejavujú na kvalite srsti a kože i u psov..ale v tomto prípade tam evidentne šarapatia nejaké "zvieratká"....urobiť hlboký zoškrab kože až do krvi a dať vyšetriť..odčervenie je samozrejme dobrá pomoc..určite daj vedieť, ak sa niečo zistí..(podľa mňa to však normálne nie je..a normálne to asi ani neprejde)
syndygirl
napsal(a):
Možná bych si troufla říct že to je letní vyrážka, jednu kobylu znám co to má ;)
syndygirl
napsal(a):
no tak dneska jsem u kobylky nasla musky takze uz se teism na leto no asi budu volat jineho veta
syndygirl
napsal(a):
no tak dneska jsem u kobylky nasla musky takze uz se teism na leto no asi budu volat jineho veta
No a co dělal dosavadní vet za vyšetření? Nějaké stěry? Jestli ne, volej jiného veta okamžitě, přeci nemůže nechat koníka s flekama, které začínají krvácet. Přeji ať je to něco, co se rychle vyléčí.