Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.7.2007 13:12

Ahoj, jela jsem s rodiči k babičce a ve stáji máme rozdělené koníky na jěždění. Já mám dva, nejezdili tři dny a tak se chci zeptat co koníci můžou dělat. A hlavně jak se s tím vypořádat. Například bude pulovat, zasedneš a budeš dělat raz dva. Máte s něčím takovým zkušenosti? Děkuji za každou radu.

31.7.2007 13:32

betkat napsal(a):
Ahoj, jela jsem s rodiči k babičce a ve stáji máme rozdělené koníky na jěždění. Já mám dva, nejezdili tři dny a tak se chci zeptat co koníci můžou dělat. A hlavně jak se s tím vypořádat. Například bude pulovat, zasedneš a budeš dělat raz dva. Máte s něčím takovým zkušenosti? Děkuji za každou radu.

ahoj vůbec nějak nemůžu pochopit na co se vlastně ptáš, jestli na to zda koníci kteří tři dny nic nedělali budou vyvádět, pak ale nechápu proč máš jako nadpis zaježdování, nebo jsou to mladí koně kteří se teprv obsedají? je to nějaké na mě moc zmatené

31.7.2007 13:34

katusa napsal(a):
ahoj vůbec nějak nemůžu pochopit na co se vlastně ptáš, jestli na to zda koníci kteří tři dny nic nedělali budou vyvádět, pak ale nechápu proč máš jako nadpis zaježdování, nebo jsou to mladí koně kteří se teprv obsedají? je to nějaké na mě moc zmatené

Ahoj, ptám se co budou koníci dělat a ne o mladém koni

31.7.2007 13:37

betkat napsal(a):

jo budes delat raz dva... a raz dva budes treba dole myslim, ze by to chtelo trenera..

31.7.2007 13:40

betkat napsal(a):

záleží na tom jaký mají temperament (to bys měla vědět ty když je jezdíš), dál jestli chodí do výběhu ( pokud ne, dá se předpokládat že budou víc \"dopředu\") taky čím krmíte ( pokud hodně ovsa, který je výrazně energetický, koníci budou nejspíše \"nabití\" energií). Ale to bys měla všechno vědět ty, pokud jsi stálá jezdkyně, a pokud nejsi měla by ses na koníky zeptat majitele, jak by se mohli chovat etc...protože každy koník je jiný a tak ti nemůžu říct jak se na 100% budou chovat

31.7.2007 13:54

betkat napsal(a):

Proč to řešíš, asi budou trošku nabití tak ti třeba při prním nacválání vyhodí...tvůj dotaz zní dost nezkušeně.Vubec taky nemůžu pochopit oč ti jde jestli jezdíš na koni déle musíš vědět co a jak bude dělat...také je tu možnost že jsi malá holka a k babičce a dědovi se jdeš svést...jinak si to nějak nedokážu vysvětlit.

31.7.2007 13:56

klawdie napsal(a):
Proč to řešíš, asi budou trošku nabití tak ti třeba při prním nacválání vyhodí...tvůj dotaz zní dost nezkušeně.Vubec taky nemůžu pochopit oč ti jde jestli jezdíš na koni déle musíš vědět co a jak bude dělat...také je tu možnost že jsi malá holka a k babičce a dědovi se jdeš svést...jinak si to nějak nedokážu vysvětlit.

A také se musím zastat kapusty pokud se zaježduje je to dlouhodobější činnost kdy koně učíš pod sedlem, chápu kapustu taky jsem si podle názvu představila zaježdovaní mladého koně.

31.7.2007 14:14

hanzy napsal(a):
jo budes delat raz dva... a raz dva budes treba dole myslim, ze by to chtelo trenera..

jo v pohodě akorát že já nejsme kapusta, ale katusa

31.7.2007 14:20

betkat napsal(a):

Mě jde spíše o to co dělat když koník puĺuje apod. prostě když není přiježdění. Samozřejmě už jezdím dlouho a setkala jsem se s tím ale chci vědět co dělají ostatní a také to zkusit. Vždyť jsou různé techniky tak chci vyzkoušet všechno;)

31.7.2007 14:30

betkat napsal(a):
Mě jde spíše o to co dělat když koník puĺuje apod. prostě když není přiježdění. Samozřejmě už jezdím dlouho a setkala jsem se s tím ale chci vědět co dělají ostatní a také to zkusit. Vždyť jsou různé techniky tak chci vyzkoušet všechno;)

Pochopila jsem to dobře že jsi přijela k babičce na prázdniny, je tam nějaká stáj a tam si začala chodit. Zřejmě tam ale koně moc neumí a ty by jsi chtěla ty dva co jsi dostala na starost trochu přijezdit?

31.7.2007 20:07

asi takhle:mám koně, který chodí tak ob den ven pod sedlo.Je temperamentnější, takže pokud nejde pod sedlo, tak šupajdí do výběhu, protože 3 dny ve stáji by nebylo dobrý jak pro něj, tak pro žádného koně......pokud svého koně znáš, tak už poznáš jakou má náladu a po 3 dnech ve stáji ji bude mít zřejmě veselou až rozvernoutakže bych se na to nachystala.Dneska jsem třeba koně vyvedla ze stáje a už jsem věděla, že to bude veselé-ochladilo se, do toho ještě foukalo, takže šampion ožil a dával to jak se patří najevo.Naštěstí už je posekáno, takže se nám naskytl nějaký ten kopeček a po povinném vykrokování se šlo klusat, pěkně živě, žádné tahání......pak jsme vycválali rovinku do mírného kopce, znova vyklusali, chvilku krok a ještě jednou cval po rovince a závěrečné vyklusání a dostatečné vykrokování.A najednou koníka rozvernost přešla a domů šel pěkně v klidu.A samozřejmě po výkonu následuje odměna a výběh....když je kůň živější od přírody nebo má energie na rozdávání z nedostatku práce, tak ho musíš zaměstnat a přizbůsobit mu vyjížďku nebo práci na jízdárně.
Mluvíš o půlování?to je zlozvyk především u plnokrevníků a proti tomu se používá proti půlovací nánosník.Zasednout-no to můžeš, ale i to nebue pro koně žádná překážka k tomu, aby s tebou vzal šmíra, když 3 dny stál.....chtělo by to, abys napsala o koních víc-jestli chodí do výběhu, na co jsou využívání, množství krmení....atd-

Přidejte reakci

Přidat smajlík