lilium
napsal(a):
Ahoj,jakým budete připouštět hřebcem na sezonu 2008?A pak jsem se chtěla zeptat nevíte jestly White Tiger (modroočko) a Nacho Salazar předávají barvu?Nebo víte i o jiném tygříkovi,který by mohl předávat barvu?Jak Norik,Slezský Norik tak ČMB díky za odpověďi
Viděla jsem na fotce hříbě po Navarovi (SN), a ten předává barvu. Jinak tady blízko je hříbě po Nachovi, a je to celý hnědý tygr.. a White tiger neznám :-)
Budu připouštět, pokud to výjde, Brysem Slezským.
lilium
napsal(a):
Ahoj,jakým budete připouštět hřebcem na sezonu 2008?A pak jsem se chtěla zeptat nevíte jestly White Tiger (modroočko) a Nacho Salazar předávají barvu?Nebo víte i o jiném tygříkovi,který by mohl předávat barvu?Jak Norik,Slezský Norik tak ČMB díky za odpověďi
Risk je zisk - podle toho, jak myslíš "předávat barvu".
Záleží dost i na kobyle - když je původová norička a má někde nedaleko v původu potomky Neuwirth Diamanta, je to docela výhoda - ta barva naváže, je větší pravděpodobnost..
Po Nacho jsou spíše běžné deky na zádi, tech celobarevných zase tolik není. Jednoho s dekou mám.
Po Navar mám celobarevnou kobylku, ale dle jeho majitele zatím ještě takhle vybarvené hříbě po něm neviděl.
Ono často se ta barva zdědí třeba ve formě prokvetlosti, strakaté huby či genitálií, výrazného bělma, ale pokud jde přímo o fleky, je to už horší. Nejmíň pravděpodobné je takhle zbarvené celé tělo.
White Tiger měl letos 1. připouštěcí sezonu, takže potomky teprve mít bude.
Další hermelín norik je ještě jeho otec - Wendys, více flekáčů tady v chovu není.
U ČMB se tahle barva nevyskytuje.
Jinak 2008 budem pouštět zřejmě Navarem a Negušem.
sally
napsal(a):
Záleží dost i na kobyle - když je původová norička a má někde nedaleko v původu potomky Neuwirth Diamanta, je to docela výhoda - ta barva naváže, je větší pravděpodobnost..
Po Nacho jsou spíše běžné deky na zádi, tech celobarevných zase tolik není. Jednoho s dekou mám.
Po Navar mám celobarevnou kobylku, ale dle jeho majitele zatím ještě takhle vybarvené hříbě po něm neviděl.
Ono často se ta barva zdědí třeba ve formě prokvetlosti, strakaté huby či genitálií, výrazného bělma, ale pokud jde přímo o fleky, je to už horší. Nejmíň pravděpodobné je takhle zbarvené celé tělo.
Další hermelín norik je ještě jeho otec - Wendys, více flekáčů tady v chovu není.
já to mám vyřešené nejlíp připouštět nebudu až za rok 09
sally
napsal(a):
Jo ještě jsem z plemeníků hermelínů (SN) zapoměla na v Čechách stojícího Neugara
sally
napsal(a):
Jo ještě jsem z plemeníků hermelínů (SN) zapoměla na v Čechách stojícího Neugara
sally jsem se rozhodla bud schramem nebo inseminačně nachem a bryskem.to by slo ne.oplemen mi nejde lavina není čistá je to čmbxsnxn tak mám vše opohromadě a nemůžu si stěžovat,jo už jsem na ni sehnala podbřišád dneska mi přišel 160
tehle malý je po spojení po bospar-2 a lavina po radek-2 po rodgaj
woldemortik
napsal(a):
já to mám vyřešené nejlíp připouštět nebudu až za rok 09
Jen aby ti ten Schram zase někam neodjel - víš jak je to s hřebci.
Jednu sezonu to člověk prošvihne a další rok už je hřebec někde v háji, v horším případě po smrti.
Mně takhle "odjel" Steiman, ale měla jsem štěstí, že skoro vedle stál 2007 jeho otec.
Jako ti, co čekali , že budou iseminovat Navarem 2008 - se nedočkají.
Je zpátky doma v Sedlnicích.
Foto: kobylka po Navar. Taky hermelína, ikdyž se nezdá. Projev toho zbarvení je malý.
Své o tom vědí chovatelé appaloos..
woldemortik
napsal(a):
sally jsem se rozhodla bud schramem nebo inseminačně nachem a bryskem.to by slo ne.oplemen mi nejde lavina není čistá je to čmbxsnxn tak mám vše opohromadě a nemůžu si stěžovat,jo už jsem na ni sehnala podbřišád dneska mi přišel 160
tehle malý je po spojení po bospar-2 a lavina po radek-2 po rodgaj
Jasně, u Laviny je to jedno, bo je stejně poloviční norička.
Jenže v inseminaci 2008 to bude stejné asi jako předloni - u Mullera Streimur, v Písku těžko něco barevného a Tlumačov žádného flekáče nemá.
Hodně pravděpodobně budou všichni působit v přirozené plemenitbě.
Ale když chceš pouštět až 2009, tak to může být všechno úplně jinak
Ještě jeden hřebeček po Navar:
sally
napsal(a):
Jasně, u Laviny je to jedno, bo je stejně poloviční norička.
Jenže v inseminaci 2008 to bude stejné asi jako předloni - u Mullera Streimur, v Písku těžko něco barevného a Tlumačov žádného flekáče nemá.
Hodně pravděpodobně budou všichni působit v přirozené plemenitbě.
Ale když chceš pouštět až 2009, tak to může být všechno úplně jinak
Ještě jeden hřebeček po Navar:
chtěla bych až rok nechat jí klida konečně aby byla klysna měla tři hříbata a samý hřebce.chtěla bych od ní kobylku.ale hlavní je a by byli ba zdravý ne.jj mám novýho poníka
woldemortik
napsal(a):
chtěla bych až rok nechat jí klida konečně aby byla klysna měla tři hříbata a samý hřebce.chtěla bych od ní kobylku.ale hlavní je a by byli ba zdravý ne.jj mám novýho poníka
Dobrý poník, dojící. A hermelín .
Pohlaví stejně neovlivníš, ať už počkáš nebo ne.
Naše Sylva měla z 10 hříbat 3 hřebce a zbytek kobylky. A jsou kobyly, co rodí jenom kobylky a jiné zase jen/ skorosamé hřebce.
Saxana měla taky zatím jen (3) hřebce. A chtěla bych od ní kobylku...
Je to stejné jako s lidma - máš rodiny, kde jsou samí kluci a jinde samé holky, ať už jsou mezi dětmi věkové mezery jakékoliv.
V globálu to vždycky vyjde půl napůl
Ať žijou statistiky a průměry.
Ještě jeden hřebeček po Navar. Tenhle zřejmě tygří zbarvení nepodědil.. :
sally
napsal(a):
Dobrý poník, dojící. A hermelín .
Pohlaví stejně neovlivníš, ať už počkáš nebo ne.
Naše Sylva měla z 10 hříbat 3 hřebce a zbytek kobylky. A jsou kobyly, co rodí jenom kobylky a jiné zase jen/ skorosamé hřebce.
Saxana měla taky zatím jen (3) hřebce. A chtěla bych od ní kobylku...
Je to stejné jako s lidma - máš rodiny, kde jsou samí kluci a jinde samé holky, ať už jsou mezi dětmi věkové mezery jakékoliv.
V globálu to vždycky vyjde půl napůl
Ať žijou statistiky a průměry.
Ještě jeden hřebeček po Navar. Tenhle zřejmě tygří zbarvení nepodědil.. :
to máš pravdu,ale kobylka by byla od laviny moc pěkná,ale i bogar je pěknej.jetě uvidim.nojo nový plemeno poník co mléko dává
woldemortik
napsal(a):
to máš pravdu,ale kobylka by byla od laviny moc pěkná,ale i bogar je pěknej.jetě uvidim.nojo nový plemeno poník co mléko dává
A má i pěkná řídítka.
To jiní poníci nemají
Jeden letošní hřebeček po Nacho Salazar:
sally
napsal(a):
A má i pěkná řídítka.
To jiní poníci nemají
Jeden letošní hřebeček po Nacho Salazar:
to ne.pěkně se povedlo zkřížení:))))
moc pěkný hříbci dobrý barvy
woldemortik
napsal(a):
to ne.pěkně se povedlo zkřížení:))))
moc pěkný hříbci dobrý barvy
Ten výše s dekou po Nacho je z Igory, matky Goneho a Gambiho.
Je podobně vybarvený jako ten náš:
woldemortik
napsal(a):
to jo jsou si hodně podobný akortá tedn niže má světleší krk a vetší deku ketrá ma zasahuje až na stehno
ahojky, to mi děláte s těma hermelínama naschvál, že jo? Já letos připouštěla Streimurem a jestli budu příští rok připouštět, jakože zatím ještě nevím, tak 100% Nachem a už bych si to nenechala vymluvit...
lilium
napsal(a):
Ahoj, já to mám jednoduché , pokaď budu příští rok připouštět tak si můžu vybrat ze dvou hřebců, kteří nám stojí přímo doma na stanici .
Buďto 2915 Ron po Ramgoš ten je v majteku firmy Juma plus s.r.o ze Zlína a nebo našeho čerstvě uchovněného hnědáka Gondora po Gone
2915 Ron
petraS
napsal(a):
Ahoj, já to mám jednoduché , pokaď budu příští rok připouštět tak si můžu vybrat ze dvou hřebců, kteří nám stojí přímo doma na stanici .
Buďto 2915 Ron po Ramgoš ten je v majteku firmy Juma plus s.r.o ze Zlína a nebo našeho čerstvě uchovněného hnědáka Gondora po Gone
2915 Ron
GONDOR
woldemortik
napsal(a):
mě se více líbí ten 2915 Ron po Ramgoš.je krásnej.jakou má povahu
Ron je zlatíčko , hodnej na to že je to hřebec až neskutečně nikomu by neublížil, makáč,někdy to až přehání, Ve stáji hodňoučkej i na ošetřování zlato.
Gondor ( Nero) je ještě děcko, postavou takové hříbátko pořád roste do výšky, hotovej kůň z něj bude tak za dva roky, ve stáji trošku přísnější, ale nic nezvladatelného .Jinak na práci super, zabírá v klidu, v lese nejančí prostě pohodář.
O oba dva se starám i s nima chodím ven a jsou plně zvladatelní i pro ženskou.
petraS
napsal(a):
Ron je zlatíčko , hodnej na to že je to hřebec až neskutečně nikomu by neublížil, makáč,někdy to až přehání, Ve stáji hodňoučkej i na ošetřování zlato.
Gondor ( Nero) je ještě děcko, postavou takové hříbátko pořád roste do výšky, hotovej kůň z něj bude tak za dva roky, ve stáji trošku přísnější, ale nic nezvladatelného .Jinak na práci super, zabírá v klidu, v lese nejančí prostě pohodář.
O oba dva se starám i s nima chodím ven a jsou plně zvladatelní i pro ženskou.
MAM černou ČMB momentalně hrebna inseminaci SANY prišti rok bych chtěl připouštět černym hřebcem u pana Koštala hrebci jsou znamy ze soutěži
zdmalek
napsal(a):
MAM černou ČMB momentalně hrebna inseminaci SANY prišti rok bych chtěl připouštět černym hřebcem u pana Koštala hrebci jsou znamy ze soutěži
Hřebci pana Košťála jsou krásní, ale nejsem si jistá že hřebec Hizspan je licentován pro českou republiku. V seznamu hřebců zapsán není a ani v plemenné knize. Vím že se o jeho uchovnění jednalo, ale má takový dojem že nebyla dodána paternita hřebce. No možná to příští rok už bude jinak.
Dalšími vranými hřebci v oblasti jsou Bosbar v Jetřichově a Bagran v Rychnovku , kde ale budou příští rok kdo ví.