kikuska
napsal(a):
Ahojte,
je tu někde z těchto končin? Myslím tedy okres Kroměříž.
Nedávno jsme se sem přistěhovali i s koňousi, tak hledám spřízněné duše
Nacházíme se nyní ve Chvalnově (kousek od Koryčan). U nás v obci je i s námi koní 5 (zanedlouho šest).
Tak se přidejte, prosím
Kroměříž!!!!BYdlim v Km,ale ke konim jezdim na Zlámanku
Je to pres kopec....
Chvalnov znam..mam tam kamosku...
A jezdim tam na zavody se psem
kikuska
napsal(a):
Ahojte,
Nacházíme se nyní ve Chvalnově (kousek od Koryčan). U nás v obci je i s námi koní 5 (zanedlouho šest).
Tak se přidejte, prosím
Pokud se dá Fryšták počítat jako okolí kroměříže :-)
briga
napsal(a):
Pokud se dá Fryšták počítat jako okolí kroměříže :-)
Tak já se taky hlásím do Okresu Kroměříž. Ke Kroměříži to mám jen 3 km, ale k vám je to hodně daleko.....
debii
napsal(a):
Tak já se taky hlásím do Okresu Kroměříž. Ke Kroměříži to mám jen 3 km, ale k vám je to hodně daleko.....
Zlámanka je směr na Kostelany
debii
napsal(a):
to debii: A ty ses odkud?3km od kroměříže mne napadají jen Skaštice...nebo Bílany
petas
napsal(a):
to debii: A ty ses odkud?3km od kroměříže mne napadají jen Skaštice...nebo Bílany
Ahojky všichni,
jsem ráda, že se nás tu po takové chvilce slezlo již tolik.
Co se svými miláčky děláte? Trochu sebe i své svěřence představte ať to tu můžeme rozdiskutovat.
Snad jen Peti odpustím se rozepisovat o všech, napiš nějaké, o které se nejvíce zajímáš a které máš nejraději..
My máme zatím dva koně a ponďu.
Nepál, huculoarab, bude mít v březnu 8 let. Jezdíme závodně western aneb aktivně rekreaci.
Darty, teplokrevný typ, bude mít v květnu 8, 5 let byl týraný, nyní se připravuje na parkury
a do třetice Beauty, WPB, s ním dělám cirkusové kousky a vozím děti, asi začneme přiježďovat.
Se všemi koňmi pracuji na Savvy systému, tedy přirozené komunikaci. Všichni jsou valaši.
No a já? Nick napovídá jméno, bude mi 17, studuji a jsem ze Zlína. Zajímám se o vše možné, koně a psy asi nejvíce.
Tak tady malý Beauty
kikuska
napsal(a):
Ahojky všichni,
Co se svými miláčky děláte? Trochu sebe i své svěřence představte ať to tu můžeme rozdiskutovat.
Snad jen Peti odpustím se rozepisovat o všech, napiš nějaké, o které se nejvíce zajímáš a které máš nejraději..
Nepál, huculoarab, bude mít v březnu 8 let. Jezdíme závodně western aneb aktivně rekreaci.
Darty, teplokrevný typ, bude mít v květnu 8, 5 let byl týraný, nyní se připravuje na parkury
a do třetice Beauty, WPB, s ním dělám cirkusové kousky a vozím děti, asi začneme přiježďovat.
Se všemi koňmi pracuji na Savvy systému, tedy přirozené komunikaci. Všichni jsou valaši.
No a já? Nick napovídá jméno, bude mi 17, studuji a jsem ze Zlína. Zajímám se o vše možné, koně a psy asi nejvíce.
Tak tady malý Beauty
Nepál
kikuska
napsal(a):
Ahojky všichni,
Tak tady malý Beauty
A Darty
kikuska
napsal(a):
A Darty
Tak dobreJmenuju se Petra a jsem z Korměříže,je mi 17 a studuju 3rokem gymnázium,ted v rijnu sem si udelala licenci a chtela bych pristi rok zacit zavodit
Vlastniho kone nema(mela sem driv klusacku,ale nezvladala sem kupovani vitaminu,nebot ji bylo uz 18 a mela nemocne nohy) a tak jezdim v jezdecké stájina Zlámance
Starám se o vsechny kone a poníky,ale nejvíc mám ráda Destiny
A potom asi malého poníka Denyho..jinak jezdím uplne na vsech takze nejde říct kterej ej nej..no jak uz sem psala ..nejspíž Destiny
Je to 3leta kobylka ,zapsana v HPK a pripravovana do sportu...je to zimní vranka a měří 165cm
Tak jinak mam doma 2potkany,7želv,rybičky a 3psi...no a pokud chcete ještě něco vědět..tak s eptejte
FOTO:Detsiny...a ja...
petas
napsal(a):
Tak dobreJmenuju se Petra a jsem z Korměříže,je mi 17 a studuju 3rokem gymnázium,ted v rijnu sem si udelala licenci a chtela bych pristi rok zacit zavodit
Vlastniho kone nema(mela sem driv klusacku,ale nezvladala sem kupovani vitaminu,nebot ji bylo uz 18 a mela nemocne nohy) a tak jezdim v jezdecké stájina Zlámance
Starám se o vsechny kone a poníky,ale nejvíc mám ráda Destiny
A potom asi malého poníka Denyho..jinak jezdím uplne na vsech takze nejde říct kterej ej nej..no jak uz sem psala ..nejspíž Destiny
Je to 3leta kobylka ,zapsana v HPK a pripravovana do sportu...je to zimní vranka a měří 165cm
Tak jinak mam doma 2potkany,7želv,rybičky a 3psi...no a pokud chcete ještě něco vědět..tak s eptejte
FOTO:Detsiny...a ja...
Tak připojím seznam ostatních zvířátek, aneb havěti
Vlastním 2 psy (BSP a Angl. kokr), už jen 2 kočky ( ve Chvalnově jsme měli 4 stájové, co se stěhovali s námi a minulé pondělí nám na zahradu vletěli 4 psy a kočky roztrhali, jen jedna zůstala, plus macek ze Zlína), tři koníci, 3 želvy, zakrslého beránka, potkanici a hromádku myšek. No je to již hooodně redukované (o drůbež, 2 želvy, ovce, prasátka, rybičky - ty jsem chovala několik let, teď na to nejsou podlahy, páč 250l akvárium + 350l akvárium hold neunesou prkna, kočičky, morče atd atd.). No morčátko se rýsuje nové, tak uvidíme.
Jinak kdyby jsi někdy jela za kámoškou, můžeš se za námi stavit
kikuska
napsal(a):
Tak připojím seznam ostatních zvířátek, aneb havěti
Vlastním 2 psy (BSP a Angl. kokr), už jen 2 kočky ( ve Chvalnově jsme měli 4 stájové, co se stěhovali s námi a minulé pondělí nám na zahradu vletěli 4 psy a kočky roztrhali, jen jedna zůstala, plus macek ze Zlína), tři koníci, 3 želvy, zakrslého beránka, potkanici a hromádku myšek. No je to již hooodně redukované (o drůbež, 2 želvy, ovce, prasátka, rybičky - ty jsem chovala několik let, teď na to nejsou podlahy, páč 250l akvárium + 350l akvárium hold neunesou prkna, kočičky, morče atd atd.). No morčátko se rýsuje nové, tak uvidíme.
Jinak kdyby jsi někdy jela za kámoškou, můžeš se za námi stavit
JJ,urco bych se stavila
Foto: Destiny(výkonostní zkoušky klisen)
kikuska
napsal(a):
Ahojte,
Tak se přidejte, prosím
Zdarec, jsem taky kousek od KM. Dřív jsem tam bydlela a teď jsem v jedné dědině asi 12 km od KM. To zní srandovně.......km od KM.
famona
napsal(a):
Zdarec, jsem taky kousek od KM. Dřív jsem tam bydlela a teď jsem v jedné dědině asi 12 km od KM. To zní srandovně.......km od KM.
Ahojky tak já jsem z Kroměříže a chodím na koníky ke kamarádce, má 4:
Cairo- o Kájinku se hlavně stará Katka (chodí tam taky), je to zlatíčko, jsou jí 4 roky
Raya- Ráji se věnuje hlavně majitelka, je taky 4letá
Fialka- 8let, hnědka a o Fiu se starám já, je to moje myšička, angloarabka
Rebeka- to je Shetland pony, skoro všechno co umím mne naučila ona. Ale ted je bohužel odvezená někam k Olomouci (neprodaná !)
Jo a jsem ráda že se nás tu tolik sešlo, tak pište dál H.
(na fotce jsem já a Fialka, sory za kvalitu- měla jsem blbě nastavený foták)
honey
napsal(a):
Cairo- o Kájinku se hlavně stará Katka (chodí tam taky), je to zlatíčko, jsou jí 4 roky
Rebeka- to je Shetland pony, skoro všechno co umím mne naučila ona. Ale ted je bohužel odvezená někam k Olomouci (neprodaná !)
A tady Kájuška
honey
napsal(a):
A Rájuška
A Rebča
( Kája+ Rája fotky z lonského leta, Rebeka- před 2lety, ještě s hríbátkem)
Další fotky mám na www.mojewww.net
honey
napsal(a):
Víš o tu kvalitu fotky ani tak nejde, ale spíš Ti musím napsat, že na pevném chambonu, který má kobylka na sobě, se v žádném případě nesmí jezdit !!!! Tato pomůcka je určená hlavně pro lonžování.
janavar
napsal(a):
Víš o tu kvalitu fotky ani tak nejde, ale spíš Ti musím napsat, že na pevném chambonu, který má kobylka na sobě, se v žádném případě nesmí jezdit !!!! Tato pomůcka je určená hlavně pro lonžování.
Vím že šambon-pevný je určen hlavně pro lonžování (na gumy nejsou penízky takže tak to taky nejde) bohužel. Koník by to bez šambonu rozcválal kdekoliv a neměla bych šanci ho zastavit, už jsem si to párkrát zkusila, taky dává hlavu hodně nahoru. Snažíme se pomalu odbourávat, pomalu ale zdá se že to je lepší. Takže díky za upozornění, ale když neznáš koníka...
H.
honey
napsal(a):
Vím že šambon-pevný je určen hlavně pro lonžování (na gumy nejsou penízky takže tak to taky nejde) bohužel. Koník by to bez šambonu rozcválal kdekoliv a neměla bych šanci ho zastavit, už jsem si to párkrát zkusila, taky dává hlavu hodně nahoru. Snažíme se pomalu odbourávat, pomalu ale zdá se že to je lepší. Takže díky za upozornění, ale když neznáš koníka...
H.
zdravím vsechny kamarády z okolí Kroměříže
TAk ajk se máte?MY semáme zmrzle
NIc moc ted nemuzeme delat s konikama,pac je desna zima a navic nemuzem na jizdarnu(travnatou bysme rozbili a piskova je bod vodou a ledem)...tak chodime terenky a prochazky...a vy?
petas
napsal(a):
zdravím vsechny kamarády z okolí Kroměříže
TAk ajk se máte?MY semáme zmrzle
NIc moc ted nemuzeme delat s konikama,pac je desna zima a navic nemuzem na jizdarnu(travnatou bysme rozbili a piskova je bod vodou a ledem)...tak chodime terenky a prochazky...a vy?
Tak Peťule, vy chodíte na špacír a my rovnáme výběh, protože vypadal jak měsíční krajina. Ven se naštěstí chodit dá, tak se jezdí do terénu.
famona
napsal(a):
Tak Peťule, vy chodíte na špacír a my rovnáme výběh, protože vypadal jak měsíční krajina. Ven se naštěstí chodit dá, tak se jezdí do terénu.
Je to si ty Marťooooo?!JA te malem nepoznala
Az podle Genezis...a taky trochu podle Lucky vzadu
MNio dneska sem byla uz na travnate jizzdarne...a clekem to slo...mela sem mladyho valaska an lonzi a pak 3letou kobcu pod sedlem...valasek zlobil,ale kobuska chodila pekne a skakani ji taky slo...sice sme skakali ejn do 80cm..ale aj tak je to na jeji vek dobry myslim...uz umi skladat pekne nozky a vypada to ze ju to skakani zacalo bavit
NA fotce nase WPB s miminkem(asik 3mesice zpet...)
petas
napsal(a):
Je to si ty Marťooooo?!JA te malem nepoznala
Az podle Genezis...a taky trochu podle Lucky vzadu
MNio dneska sem byla uz na travnate jizzdarne...a clekem to slo...mela sem mladyho valaska an lonzi a pak 3letou kobcu pod sedlem...valasek zlobil,ale kobuska chodila pekne a skakani ji taky slo...sice sme skakali ejn do 80cm..ale aj tak je to na jeji vek dobry myslim...uz umi skladat pekne nozky a vypada to ze ju to skakani zacalo bavit
NA fotce nase WPB s miminkem(asik 3mesice zpet...)
Tak my jsme zatím dojezdily. Lucka jela v neděli ven a včera kobuša v klusu začala kulhat, tak máme přes Vánoce lenošení. Aspoň naženu Lucii na plotky. Vezme si bílou barvu a štětku a bude to lítat. Díra nedíra, furt se natírá.
honey
napsal(a):
H.
Tak to je blbý, když koníka nezvládáš, ale to je každýho věc.
Poradím Ti, ať si z toho raději uděláš takovou provizorní gogue. Karabinky, které má zapnuté v kroužcích udidla, tak těmito kroužky protáhni a karabinky zapni do očka koženého řemene, co je mezi předníma nohama. Vytvoří se Ti takový trojúhelník z lanka. Je to 100x lepší, než jak to máš teď a je to rozhodně pro koníka šetrnější a uvidíš, že Ti bude i lépe chodit s hlavou. Jen dávej pozor ať to nemáš moc krátký. Měl by mit možnost nést si hlavu přirozeně a omezí ho to pouze v případě, že zvedne hlavu. Takto to bude vypadat ...Hodně zdaru
honey
napsal(a):
H.
Poradím Ti, ať si z toho raději uděláš takovou provizorní gogue. Karabinky, které má zapnuté v kroužcích udidla, tak těmito kroužky protáhni a karabinky zapni do očka koženého řemene, co je mezi předníma nohama. Vytvoří se Ti takový trojúhelník z lanka. Je to 100x lepší, než jak to máš teď a je to rozhodně pro koníka šetrnější a uvidíš, že Ti bude i lépe chodit s hlavou. Jen dávej pozor ať to nemáš moc krátký. Měl by mit možnost nést si hlavu přirozeně a omezí ho to pouze v případě, že zvedne hlavu. Takto to bude vypadat ...Hodně zdaru
janavar
napsal(a):
Kurnik, nejde mi to zařadit kam chci.
Můj příspěvek je pro (Honey)
janavar
napsal(a):
Koníka zvládám, jen toto nám dělá problémy. Mě se zatím nic moc nestalo jen jednou jsme byli venku po asi 14dnech a tak že nacváláme a místo kousku jsme se řádně proběhly, ale ve zdravlí přežili.... dělá to i zkušenějším jezdcům, už při koupi měla převrácený krk.
Jinak děkuju za radu, jen sem to tak nějak nepochopila protáhnout udidlem a pak kam s tím, do těch kroužku na nátylníku? Na obrázku to vypadá jinak než jsem to pochopila z vašeho textu
Jinak sem četla že gogue má trochu jiné účinky a tak ho nepoužíváme.
H.
honey
napsal(a):
Koníka zvládám, jen toto nám dělá problémy. Mě se zatím nic moc nestalo jen jednou jsme byli venku po asi 14dnech a tak že nacváláme a místo kousku jsme se řádně proběhly, ale ve zdravlí přežili.... dělá to i zkušenějším jezdcům, už při koupi měla převrácený krk.
Jinak děkuju za radu, jen sem to tak nějak nepochopila protáhnout udidlem a pak kam s tím, do těch kroužku na nátylníku? Na obrázku to vypadá jinak než jsem to pochopila z vašeho textu
Jinak sem četla že gogue má trochu jiné účinky a tak ho nepoužíváme.
H.
Ona má jiné účinky, může se používat při ježdění, kdežto chambon nikdy. Protáhneš to udidlem a zapneš na prsách do toho kroužky který ukončuje řemen co jde mezi předníma nohama.
kikuska
napsal(a):
Ahojte,
Tak se přidejte, prosím
Ahoj, já jsem taky z KM přímo z centra. 4 svoje koníky (Kasandra, Eli, Sindy, Sára) mám ustájené na Soběsukách v JK Alima. Na fotce Kasandra březí po Cascavello.
kikuska
napsal(a):
Ahojte,
Tak se přidejte, prosím
Kasandra a já - drezura - 3 nebo 4 roky zpátky, to byla ustájená u Pionýrské louky u pana Navrátila a byl to můj jediný koník. Pak přibyli i poníci, ale dalo mi fušku najít ty správné "parťáky"...
kikuska
napsal(a):
Ahojte,
Tak se přidejte, prosím
u zámku v KM - 3 roky z5
kikuska
napsal(a):
Ahojte,
Tak se přidejte, prosím
Kasandra - všestranná kobča - parkur, drezura, voltiž atd., zvykala jsem ji i na chomout ale nemáme vozík
kikuska
napsal(a):
Ahojte,
Tak se přidejte, prosím
Kesi a já parkur - r.2006, Skaštice, Z parkur - 1.místo z 49
kikuska
napsal(a):
Ahojte,
Tak se přidejte, prosím
ZL taktéž čistě - Skaštice 2006 (Na fotce rozeskok ZL)
kikuska
napsal(a):
Ahojte,
Tak se přidejte, prosím
opracko Kotojedy ...
kikuska
napsal(a):
Ahojte,
Tak se přidejte, prosím
Hlučín u Ostravy - Já s Kes - 2 roky Z5 -trénink s Davidem Fialkou
kikuska
napsal(a):
Ahojte,
Tak se přidejte, prosím
a teď moje pony parťačka ELI - WPBR - 126 cm KVH, 4 letá
kikuska
napsal(a):
Ahojte,
Tak se přidejte, prosím
Já s nejlepším ponym co kdy žil!!
kikuska
napsal(a):
Ahojte,
Tak se přidejte, prosím
Jeden věrný přítel je více než tisíc příbuzných
kikuska
napsal(a):
Ahojte,
Tak se přidejte, prosím
Já a moje ELIS
kikuska
napsal(a):
Ahojte,
Tak se přidejte, prosím
80 cm
kikuska
napsal(a):
Ahojte,
Tak se přidejte, prosím
skáče čistě a dělá to pro mě, protože ví, že ji pochválím, že budu mít radost...To si pak vždycky potichu pobrukuje takovým polořehtáním....HUHUHUHU asi nějak tak:D
kikuska
napsal(a):
Ahojte,
Tak se přidejte, prosím
Křížeček
kikuska
napsal(a):
Ahojte,
Tak se přidejte, prosím
A tohle je moje nejlepší kámoška Eliška s mojí SINDY, o kterou se stará jako o svoji :-)
kikuska
napsal(a):
Ahojte,
Tak se přidejte, prosím
Eliška a Sindy
kikuska
napsal(a):
Ahojte,
Tak se přidejte, prosím
Já a moje Sára (Sindinky polosestra) - léto v Soběsukách
kikuska
napsal(a):
Ahojte,
Tak se přidejte, prosím
Sára kočka....
kikuska
napsal(a):
Ahojte,
Tak se přidejte, prosím
Elinka a já ve výběhu. Všecky 3 poničky jsem kupovala divoké, pastevně odchované od narození, nikdy předtím neviděly lidi. U Sindy a u Sáry trvalo 2 měsíce než na sebe nechaly šáhnout (každý den min. 5 hodin sedět v boxe jen tak..), bály se lidí kvůli toho jak je chytali divoké do lasa.... Někomu se to může zdát zdlouhavé, ale stojí to za to, koníci jsou na Vás zvyklí, ničím nezkažení, sami si je vychováte...Jsou zlatí.. To se o poníkách, které jsem neměla přímo divoké z pastviny říct nedá. Nehledala jsem stroj na výkon, ježdění, ale parťáky, kamarády...a tohle bylo nejlepší řešení. Všechny mě zdraví řehtáním když slyší můj hlas.
kikuska
napsal(a):
Ahojte,
Tak se přidejte, prosím
nazdar, je tu někdo z okolí Hulína? díky
petas
napsal(a):
No ja jsem z Kroměříže..a to je hned vedleA do Hulina sem chodila asi 4 roky ke konim..proc?
Peťas, už jsi se byla podívat v Hulíně? Luci říkala, že už přijeli koně z pastvin a z Kelvina je almara. Celá se z něho byla pryč. Asi mi emigruje za Kelvinem a přestane sem jezdit. No co, kobyla bude chodit po výběhu a sednu na ni jednou za 14 dní. Co už nadělám. Malých děcek, co by chtěli jezdit asi není. Nebo spíš nevydrží (byly tu za půl roku čtyři a všechny to zapakovaly). Asi jsem moc náročná - jen nevím, že Lucka to se mnou a s Genincem tak dlouho vydržela.
zzana
napsal(a):
no proč? já mám teď asi týden kobušu v hulíně, a asi dlouho mít budu, mám trošku deprese, že budu jezdit ven sama, ale co už nadělám, kdyby se někdo objevil z okolí Hulína byla bych ráda
A kde tam máš ustájenýho koně? U Jarků? Šak k Jarkom děcka chodí, tak by jsi mohla jezdit s něma. I když se tam nějak moc nedá. Všude samá silnice nebo koleje - dá se jet ke Štěrkáči, do Zámečku nebo až za Pravčice. Jinak je to tam slabý na ježdění v terénu. Když tak se mi ozvi na e-mail a třeba by jsme časem něco podnikly.
famona
napsal(a):
A kde tam máš ustájenýho koně? U Jarků? Šak k Jarkom děcka chodí, tak by jsi mohla jezdit s něma. I když se tam nějak moc nedá. Všude samá silnice nebo koleje - dá se jet ke Štěrkáči, do Zámečku nebo až za Pravčice. Jinak je to tam slabý na ježdění v terénu. Když tak se mi ozvi na e-mail a třeba by jsme časem něco podnikly.
MArto,zatim ne..nemam cas...porad sem u koni nebo musim makat od skoly...no spiz u koniAle planuju ted brzo..nejlip prsti tyden.....Skoda ze chcu zavopdit,kdyby ne..mohla sem zustat v HUline a obsednout Kelvina..sem se tesila..ale co..obsednou ho holky..(pac zdenda se zaprisahl ze na nej nesedne
)No tak se uvidi...A lucka?Myslim ze u tebe zustane....mozna ted chvili bude u JArku,ale dlouhodobe to nevidim..Ken tam totiz asi taky enbude nadlouho,brzo jej prodaji a taks e ti zas vrati....P.S.:Jinak sem ted zjistila,ze celou dobu sem hledala kde jezdit..nikde mi to envyhovovalo,a sotva najdu dobrou staj,udelam si licenci a pripravuju s ezavodit..mam nabidek odevsad
Foto: jeste z Hulina
Dobrý den,
chci se zeptat, jestli není někdo z fryštáku a má koně. Je mi 16 let a už dloouhou dobu sháním něco, kde bych s koňmi mohla pracovat.. Jezdím už kolem 7 let, ale nikdy to nebylo stálé.. Buď to bylo moc daleko, nebo to všude bylo příliš drahé. Jelikož ve Fryštáku bydlím, tak bych docházela i 3x týdně. Chtěla bych se věnovat spíše jednomu koníkovi a pracovat s ním i třeba základy ze země, vyjížďky, jízdárna. Je mi jedno jestli western nebo anglii, mám zkušenosti s oběmi :) Ale pokud vím, tak právě zde se nikde jezdit takto nedá
Proto i kdyby jste měli tip, kde by se v okolí Fryštáku (Zlínsko) dalo jezdit za výpomoc či malý příspěvěk, byla bych moc ráda, kdyby jste se mi sem ozvali :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hledám procházky s poníky nebo osli.