Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2008 21:03

ahojky prosila bych o radu mam moznost koupit hrebecka pony 6 mesicu.mam doma pony kobylku 4 roky chtela jsem se zeptat jestli ho stihnu vykastrovat nez mi ji stihne ´´obstastnit´´ protoze hribe bych nechtela.a taky kdy je dobre kastrovat nekdo rika v zime v knizce sem nasla ze na jare a ze hned po sestupu varlat a ve starsich clankach je mezi 2-3 rokem tak nevim.diky za rady

2.1.2008 21:17

sejmi napsal(a):
ahojky prosila bych o radu mam moznost koupit hrebecka pony 6 mesicu.mam doma pony kobylku 4 roky chtela jsem se zeptat jestli ho stihnu vykastrovat nez mi ji stihne ´´obstastnit´´ protoze hribe bych nechtela.a taky kdy je dobre kastrovat nekdo rika v zime v knizce sem nasla ze na jare a ze hned po sestupu varlat a ve starsich clankach je mezi 2-3 rokem tak nevim.diky za rady

kastruje se mezi 2 až 3 rokem- kvůli vývinu atd. jinak je lepší na jaře- lépe se to hojí.

2.1.2008 21:20

zazika napsal(a):
kastruje se mezi 2 až 3 rokem- kvůli vývinu atd. jinak je lepší na jaře- lépe se to hojí.

tudiz to asi neni dobry napad si ho poridit ze???

2.1.2008 21:22

sccary napsal(a):

ne to není dobrý nápad

2.1.2008 21:23

sccary napsal(a):

ne

2.1.2008 21:30

strelish napsal(a):
ne

skoda......

2.1.2008 21:33

sejmi napsal(a):

Pochybúju ze ti 6mesicni nebo rocni konouch obskoci kobcu... kdyby si ho pristi rok smikla tak by to melo byt v pohode... tot muj nazor

2.1.2008 21:36

pilgrisek napsal(a):
Pochybúju ze ti 6mesicni nebo rocni konouch obskoci kobcu... kdyby si ho pristi rok smikla tak by to melo byt v pohode... tot muj nazor

no ja nevim kazdy rika neco jineho ve starsich prispevcich sem cetla ze v nekterych stajich kastruji i v 8 mes.a nikomu to jeste neublizilo. sem z toho zmatena

2.1.2008 21:43

sccary napsal(a):
no ja nevim kazdy rika neco jineho ve starsich prispevcich sem cetla ze v nekterych stajich kastruji i v 8 mes.a nikomu to jeste neublizilo. sem z toho zmatena

Jistě až na jisté vývojové vady jenž souvisejí s absencí hormonů, vylučovaných pohlavním ústrojím. Není to nijak do očí bijící ale ve stáří to vyjde na jevo!

2.1.2008 21:57

sejmi napsal(a):

poznam par chovatelov, ktori kastruju okolo 1 roka, aby dosiahli vacsiu vysku ako obvykly priemer, a nemavaju problemy s valachmi v starsom veku-teda nie castejsie ako kone kastrovane v 2-3 rokoch

2.1.2008 22:06

bonita napsal(a):
poznam par chovatelov, ktori kastruju okolo 1 roka, aby dosiahli vacsiu vysku ako obvykly priemer, a nemavaju problemy s valachmi v starsom veku-teda nie castejsie ako kone kastrovane v 2-3 rokoch

sama mám doma hřebečka tedka mu bude půl roku.je to belgik a nechce se mi ho kastrovat tak brzo.můj známí kousek mám odchovnu svých hřebečku chová araby.tak já to mám snim doluvený že ho k němu dám na jaře do dvou let pak ho nechám zatahat a ve třech letech vykastrovat nebo ve 2,5 letech.když je ta možnost.nevím záleží na tobě,ale myslim že to bude na jaře určo skoušet.

2.1.2008 22:08

sccary napsal(a):

Krom toho hribe patri do stada, jedna kobyla mu kamarady nenahradi. A nejpozdeji na jare bys musela kastrovat nebo je oddelit.

2.1.2008 22:50

woldemortik napsal(a):
sama mám doma hřebečka tedka mu bude půl roku.je to belgik a nechce se mi ho kastrovat tak brzo.můj známí kousek mám odchovnu svých hřebečku chová araby.tak já to mám snim doluvený že ho k němu dám na jaře do dvou let pak ho nechám zatahat a ve třech letech vykastrovat nebo ve 2,5 letech.když je ta možnost.nevím záleží na tobě,ale myslim že to bude na jaře určo skoušet.

ja nechtela ybste me tu ukamenovali kazdy sbira znalosti ne? tak nekdo rika ano nekdo ne co si mam o tom myslet musim prece zvazit pro a proti.....

4.1.2008 11:30

sejmi napsal(a):
ja nechtela ybste me tu ukamenovali kazdy sbira znalosti ne? tak nekdo rika ano nekdo ne co si mam o tom myslet musim prece zvazit pro a proti.....

Já jsem nikdy nevidla že by 6 mesicni hřebeček obskakoval kobyly...vždyť ješte ani nebude vědět na co to má ne?já mám dvouročka hřebečka a ten to má jenom na čůrání ani klisna v říji mu nic neříká...asi bude teploušnebo nevím..já bych ho koupila pokud máš prostředky k tomu aby jsi je zatímm než ho vykastruješ měla od sebe kdyby teda něco vymýšlel...toť můj názor

4.1.2008 11:49

nicynka napsal(a):
Já jsem nikdy nevidla že by 6 mesicni hřebeček obskakoval kobyly...vždyť ješte ani nebude vědět na co to má ne?já mám dvouročka hřebečka a ten to má jenom na čůrání ani klisna v říji mu nic neříká...asi bude teploušnebo nevím..já bych ho koupila pokud máš prostředky k tomu aby jsi je zatímm než ho vykastruješ měla od sebe kdyby teda něco vymýšlel...toť můj názor

hřebec je pohlavně dospělí kolem 9 měsíce...

4.1.2008 12:16

klawdie napsal(a):
hřebec je pohlavně dospělí kolem 9 měsíce...

No tak sem se radila s vetkou a tam mi řekla že i v tak ranem veku ji obskocit muze bohuzel a kastrace je opracdu lepsi az tak kolem 2 roku

4.1.2008 15:23

sccary napsal(a):
No tak sem se radila s vetkou a tam mi řekla že i v tak ranem veku ji obskocit muze bohuzel a kastrace je opracdu lepsi az tak kolem 2 roku

Já teda viděla už čtyřměsíčního hříbka jak to zkouší asi je trochu napřed, je fatk že nebyl stopořený ale i tak prostě nácvik- dneska je mu deset měsíců a vesele si to zkouší se vším všudy. Jinak běžně už ročci můžou- nebylo by to poprvé co se narodilo hříbě po ročkovi- jenom já vím asi o třech

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.1.2008 17:02

sejmi napsal(a):

otazka je ako myslis to ci stihnes.pokial ich chces do nejakeho marca pustat spolu do vybehu a potom kastrovat,tak by som zbytocne neriskovala.moze a nemusi ju pripustit.urcite je dobre s kastraciou pockat kym sa otepli-ale nie prilis,len natolko,aby nemrzlo(predpokladam,ze budes kastrovat doma,na zemi) a aby este nelietali muchy.inac,zrebec je plodny dost skoro,kludne aj v tych siestich mesiacoch,ale kastruje sa vacsinou podla potreby,niekedy sa kone zrebcia uz ako odstavacata,niekedy sa vyraznejsie prejavia az ako dvoj-troj rocne.zalezi podla charakteru,ale konovi nijako neublizi ani skora,ani neskora kastracia(s vynimkou vysokeho veku)

4.1.2008 17:05

zazika napsal(a):
Já teda viděla už čtyřměsíčního hříbka jak to zkouší asi je trochu napřed, je fatk že nebyl stopořený ale i tak prostě nácvik- dneska je mu deset měsíců a vesele si to zkouší se vším všudy. Jinak běžně už ročci můžou- nebylo by to poprvé co se narodilo hříbě po ročkovi- jenom já vím asi o třech

Prvního hřebečka jsem kastrovala skoro ve dvou letech. Nebylo to kvůli tomu, že by skákal po kobyle, ale tak nějak začal skákat po mě..... Teď mám skoro ročního hřebca a nejeví o kobyly zájem. Nechám ho hřebcem pokud to půjde zase do dvou let. Znám dva hřebce, jsou ve stádě s kobylama a žádné neplánované hříbě není. Ale spousta hřebců s kobylama nemůžou být. Viděla jsem obskakovat kobylu i valacha.

4.1.2008 18:09

nicynka napsal(a):

keby som nebola na druhom pocitaci,tak pohladam fotku ako nas este neodstaveny zrebcek obskakuje kobyly v stade a nebolo to len tak,ze by sa chcel hrat

4.1.2008 18:17

sejmi napsal(a):

Tady říkáte že jste viděli jak valach obskakuje kobylku..no tak já viděla kobylu s kobylou...samo že tam neměli co dát ale pohyby přímo jak kdyby to dělali a ještě jí k tomu kousala do zadku...no a pak se vyměnili byla to fakt drsná podívaná

Jo jinak na zimu bych taky nekastrovala...asik v listopadu jsem kastrovali a vše bylo ok ale pak jeden den byla větší zima asik 2 týdný po kastraci..no a koníkovi to celé nateklo dostal vysoké teploty a nechtěl pak pořádně ani chodit...takže to taky není moc dobrý.. teď už je naštěstí vše ok

Přidejte reakci

Přidat smajlík