Pomozte kobylce Líbezné

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.1.2008 22:08

Majitelka i kobyla je na konci svých sil . Samožřejmně díky paní Sodomkový . Pavlu už ta péče o zanedbanou kobylku , kterou jí takhle přivezli , stála hromadu peněz , času a snažení . No a co na to paní Sodomková ? Ta je se tomu někde za rohem směje .

24.1.2008 22:22

blondy1 napsal(a):
Majitelka i kobyla je na konci svých sil . Samožřejmně díky paní Sodomkový . Pavlu už ta péče o zanedbanou kobylku , kterou jí takhle přivezli , stála hromadu peněz , času a snažení . No a co na to paní Sodomková ? Ta je se tomu někde za rohem směje .

Nezačínej zase!! Znáš se, jak jí máme asi pomoct? Proč si tedy kobylu brala?Když nemá finance?

24.1.2008 22:37

blondy1 napsal(a):

tyhlety diskiuze by se měli mazat...jen to tady lidi rozkmotřuje.. kdyby se tihle lide meli o tom bavit nazivo, spousta z nich by chodila s rozbitu hubou..

24.1.2008 22:44

blondy1 napsal(a):

Blondy odpusť si krabičku startek denně a vynech pár diskoték v měsíci a přispěj na ni. Nevím co chceš od nás.

24.1.2008 22:48

thesis napsal(a):
Blondy odpusť si krabičku startek denně a vynech pár diskoték v měsíci a přispěj na ni. Nevím co chceš od nás.

pokud nemám financ neberu si koně, který bude evidentně potřebovat velkou péči veta...měla se utratit a ne jí nechat trápit se dál...všichni se navzájem obvinují kdo za co může,ale že ta kobyla trpí a zřejmě by se jí uspáním ulevilo, nikoho nenapadlo...už mi leze krkem neustálé udržování koní při životě za každou cenu jenom proto, že nám na nich záleží...když mi na něm skutečně záleží nenechám ho trpět
to thesis: velmi trefné

24.1.2008 22:56

elise napsal(a):
pokud nemám financ neberu si koně, který bude evidentně potřebovat velkou péči veta...měla se utratit a ne jí nechat trápit se dál...všichni se navzájem obvinují kdo za co může,ale že ta kobyla trpí a zřejmě by se jí uspáním ulevilo, nikoho nenapadlo...už mi leze krkem neustálé udržování koní při životě za každou cenu jenom proto, že nám na nich záleží...když mi na něm skutečně záleží nenechám ho trpět

...je to kruty, ale lidsky. Pokud nejsou korunky tak za dobry srdce konika nikdo nevyleci... ale pokud o toho konika majitele stoji, tak se vzdycky da nejake reseni najit. Ale takhle urcite ne, to se na vas snese jenom spousta negativnich prispevku. Myslim, ze kazdy chovatel a vlastnik kone vi, ze neni problem si kone koupit, ale potom se o neho starat

24.1.2008 22:57

elise napsal(a):

Jo a tvůj text je taky trefný, tohle už je mučení, dle fotek co tu před nedávnem byly bych ji radši nechala uspat, už měla dost utrpení.

25.1.2008 01:05

thesis napsal(a):
Jo a tvůj text je taky trefný, tohle už je mučení, dle fotek co tu před nedávnem byly bych ji radši nechala uspat, už měla dost utrpení.

Souhlasím - dle stavu toho koně muselo být přece majitelce jasné že jí to bude stát nemálo peněz a času. Kdyby tu klisnu nechala uspat hned nikdo by jí neodsuzoval, ale podpořil, a klisna by už měla klid. Tak co jí teď tak čeká - majitelka nemá peníze, útulky stojí za prd, kdo si takovýho koně koupí nebo vezme aby na něj koukal a cpal do něj horem dolem peníze.......

Je to sice hezký zachraňovat koníčky na pokraji smrti, ale možná kdyby lidi byli víc realisti a ne snílci (a nejen co se zdraví, ale hlavně stáří koně týče), bylo by na světě míň týraných koní a lepší situace v útulcích......

25.1.2008 08:27

blondy1 napsal(a):

Pravdou je, že pokud si pořídím koně, musím počítat s tím, že výdaje nebudou jen za jeho koupi, nýbrž i za vše ostatní kolem. Pokud vím, že na to vše nemám dostatek financí, nejdu do toho. Když jsem do toho i přesto šla a finance po čase došly? Nemá cenu si někde půjčovat, akorát se člověk zadluží. Z mého hlediska by bylo lepší koně prodat, ovšem jedná-li se o koníka ve špatném stavu, kterému by bylo nejlépe pomoženo uspáním, zvolím možnost číslo dvě, tedy uspat jej a nenechat trápit. Toť můj názor.

25.1.2008 11:19

maldex napsal(a):
Pravdou je, že pokud si pořídím koně, musím počítat s tím, že výdaje nebudou jen za jeho koupi, nýbrž i za vše ostatní kolem. Pokud vím, že na to vše nemám dostatek financí, nejdu do toho. Když jsem do toho i přesto šla a finance po čase došly? Nemá cenu si někde půjčovat, akorát se člověk zadluží. Z mého hlediska by bylo lepší koně prodat, ovšem jedná-li se o koníka ve špatném stavu, kterému by bylo nejlépe pomoženo uspáním, zvolím možnost číslo dvě, tedy uspat jej a nenechat trápit. Toť můj názor.

To: maldex, janda, elise
Konečkě lidi s rozumným názorem

25.1.2008 11:34

evelin napsal(a):
To: maldex, janda, elise
Konečkě lidi s rozumným názorem

...myslim, ze spravny nazor na tuto zalezitost tu maji vsichni. at si kazdy vzpomene na modlitbu kone a na jeji zaver

25.1.2008 12:28

janda napsal(a):
Souhlasím - dle stavu toho koně muselo být přece majitelce jasné že jí to bude stát nemálo peněz a času. Kdyby tu klisnu nechala uspat hned nikdo by jí neodsuzoval, ale podpořil, a klisna by už měla klid. Tak co jí teď tak čeká - majitelka nemá peníze, útulky stojí za prd, kdo si takovýho koně koupí nebo vezme aby na něj koukal a cpal do něj horem dolem peníze.......

Je to sice hezký zachraňovat koníčky na pokraji smrti, ale možná kdyby lidi byli víc realisti a ne snílci (a nejen co se zdraví, ale hlavně stáří koně týče), bylo by na světě míň týraných koní a lepší situace v útulcích......

To je sice fakt, ale klidně se vsadím, kdyby se kobylka uspala, což by jí podle mě pomohlo, beztak by se našli další lidi, co by zas odsuzovali tohle.... to je klasika.... teď někteří lidi nadávaj že se měla uspat aby se netrápila, ale kdyby se tak stalo, tak by zas nadávali, že se jí ani nesnažili pomoct... Vždycky tu budou lidi, kteří se nudí a vždycky si něco najdou aby se dalo něco řešit.... jako vždycky bude někdo nadávat, že se ten koník neuspal a neulehčilo se mu to, ale na druhou stranu, jiní zase budou nadávat, že se koník uspal a nesnažilo se mu pomoct....

25.1.2008 13:15

radule napsal(a):
...myslim, ze spravny nazor na tuto zalezitost tu maji vsichni. at si kazdy vzpomene na modlitbu kone a na jeji zaver

Jj to je trefné, já nevím ale začínám mít pocit že zachraňování koní se stává hitem, kobylu jsem nikdy neviděla na živo ale osobně tohle zachraňování za každou cenu nesnáším.. nemám nic proti tomu když lidi zachraňují koně kteří mají možnost v klidu a bez bolesti žít, pokud by ale to zvíře mělo trpět bez vyhlídek na klidný,spokojený a bezbolestný život- raději bych volila eutanasii.

25.1.2008 16:25

zazika napsal(a):
Jj to je trefné, já nevím ale začínám mít pocit že zachraňování koní se stává hitem, kobylu jsem nikdy neviděla na živo ale osobně tohle zachraňování za každou cenu nesnáším.. nemám nic proti tomu když lidi zachraňují koně kteří mají možnost v klidu a bez bolesti žít, pokud by ale to zvíře mělo trpět bez vyhlídek na klidný,spokojený a bezbolestný život- raději bych volila eutanasii.

No vidíte jak je život paradoxní - kolik lidí pomalu v bolestech umírá a bylo by vděčno za eutanázii a u koně, který "má tu možnost" se radši přistoupí k prodloužení utrpení....

25.1.2008 17:16

thesis napsal(a):

thesis: Prosím tě, v jaké diskuzi jsou ony fotografie?

25.1.2008 17:28

maldex napsal(a):

Nebylo to na mě, ale odpovím, fotky jsou zhrub uprostřed diskuze, nejde posunout, už je plná....
https://www.ifauna.cz/rubriky/ mdiskuse/show.php?tema =275366&r=13&m=7&page=1
(umažte dvě mezery před mdiskuze a za tema)

25.1.2008 17:51

maldex napsal(a):

staci, kdyz si napises ve vyhledavaci na seznamu kobylka libezna a pak uz uvidis

25.1.2008 18:40

cheyenne napsal(a):
Nebylo to na mě, ale odpovím, fotky jsou zhrub uprostřed diskuze, nejde posunout, už je plná....
https://www.ifauna.cz/rubriky/ mdiskuse/show.php?tema =275366&r=13&m=7&page=1
(umažte dvě mezery před mdiskuze a za tema)

Děkuji, už jsem to našla. No, mám z toho velice smíšené pocity jen co je pravda.

25.1.2008 18:48

blondy1 napsal(a):

Chápu lidi, kteří chtějí pomáhat koním a pomáhají jim, ale vše má své hranice.

Přidejte reakci

Přidat smajlík