racina
napsal(a):
ahooooj, pěkný fotečky :-) :-) Já nějaký dodám z mýho ježdění :-)
skáčem ve westernáku (ooobr kavaletu )
racina
napsal(a):
cváláme
čučíme. Málem nebylo z focení nic, dělala mi takovej bordel na začátku, že ještě že jsem nežuchla :-(
racina
napsal(a):
čučíme. Málem nebylo z focení nic, dělala mi takovej bordel na začátku, že ještě že jsem nežuchla :-(
a hned jak jsem jí sundala sedlo
sccary
napsal(a):
tak přihazuji nějáké fota z masopustu
Ahojky, koukám že se u vás aspoň něco děje, a navíc krásné fotečky
No u nás taky konečně akce-.dnes tu byl inspektor chovu a.... zapsal holky do PPK ČSP, tak mám ohromnou radost, že jsme ho nakonec uhnali, vypadalo to že to do Eli porodu nestihnem(on je nemocný)
microfon
napsal(a):
Ahojky, koukám že se u vás aspoň něco děje, a navíc krásné fotečky
No u nás taky konečně akce-.dnes tu byl inspektor chovu a.... zapsal holky do PPK ČSP, tak mám ohromnou radost, že jsme ho nakonec uhnali, vypadalo to že to do Eli porodu nestihnem(on je nemocný)
tak to je super ...........je tu nejak mrtvo
sccary
napsal(a):
tak to je super ...........je tu nejak mrtvo
Zuzu , mame podobného pondu
veronikaa
napsal(a):
tak já taky přidám podobnýho
a takového maj u nás ve vesnici,je fakt super
veronikaa
napsal(a):
a takového maj u nás ve vesnici,je fakt super
Pro Microfon: Povídej jak to probíhalo s inspektorem, případně i ceny, hodně mě to zajímá tak doufám že nejsem moc otravná
thesis
napsal(a):
Pro Microfon: Povídej jak to probíhalo s inspektorem, případně i ceny, hodně mě to zajímá tak doufám že nejsem moc otravná
otravná - ty nikdy
nejtěžší na tom všem bylo he dostat k nám, jinak vše v pohodě , celý dopoledne jsem čistila koně a smejčila, ve 14,00 přijel. eli jsem vyvedla on si jí přeměřil-udivilo mě že něměřil KVH jen páskou, pak si tam něco smolil do papírů nic neříkal,pak jsem s eli přešla naši zahradu krokem,klusem zpátky a bylo to.Pak bobi to samé(nic neříkal na to že se vrtěla.V 14,15 odjížděl.
za svod jsem paltila 1200 a 600cesta.Myslela jsem že bude dražší. Nic neříkal a vzal si holek průkazy,takže počítám že zapsané budou obě
havj
napsal(a):
pro ZUZU-Je bez PP, KV 110, rok nar 1985,a jmenuje se Juráš.
Iriska ma taky 110 vkh taky bez pp a ma 4 roky
zvířátková

sccary
napsal(a):
Ahojky! Tak koukám, že černoušků nějak přibývá . Tady můj čertík.
sccary
napsal(a):
veronika: to je bozi ponda
Microfon: to jsem ani nevedela ze to tak probiha ja bych chtela taky Iris nechat zapsat myslite ze by ji vzali?
sccary
napsal(a):
Jurášek (společník) a Jack.
havj
napsal(a):
Microfon:Nazdárek,tak to jsem ráda,že to sem píšeš o tom svodu....nevěděla jsem ,jestli je musím na svod...taže stačí si ho jen k sobě zavolat...Moc dík
jinak Všechny zdravím
havj
napsal(a):
Microfon: díky, to je celkem snadné a ceny jsem si představovala daleko horší a to teda o moc. Hm tak uvidím co mi z kobyly vyroste, hlavně vyškově a taky bych to mohla zkusit.
Pro Jáju, ten malý Jurášek mi připomíná mou bývalou kobylku, měla syna a barvově byl jako Jurášek, ten malý se jmenoval Lucifer a narodil se 10.4. 2005 a nějak se mi nepovedlo jej najít. Prodal se do Břeclavi jako odstávče.
luda
napsal(a):
Microfon:Nazdárek,tak to jsem ráda,že to sem píšeš o tom svodu....nevěděla jsem ,jestli je musím na svod...taže stačí si ho jen k sobě zavolat...Moc dík
jinak Všechny zdravím
no oni to vidí asi neradi,takže jen abyste ěmli měli taktéž ochotného inspektora chovu a enbyl třeba z nějaké ještě větší vzdálenosti
thesis
napsal(a):
Microfon: díky, to je celkem snadné a ceny jsem si představovala daleko horší a to teda o moc. Hm tak uvidím co mi z kobyly vyroste, hlavně vyškově a taky bych to mohla zkusit.
Pro Jáju, ten malý Jurášek mi připomíná mou bývalou kobylku, měla syna a barvově byl jako Jurášek, ten malý se jmenoval Lucifer a narodil se 10.4. 2005 a nějak se mi nepovedlo jej najít. Prodal se do Břeclavi jako odstávče.
sterlish: já ale myslela mezi shetlandy...........
sccary
napsal(a):
Na nemoderce rikali ze mi ji zapisou do knihy ....
Ted jsem si ten rad precetla znova a sice ti tam teoreticky zapisou bezpapiraka, ale:
1.1Původ
Při jeho posuzování se především kontroluje, zda nejde o potomka vzniklého křížením shetlanda a jiného plemene (např. Welsh pony, hucul, atd.). Samčí předci s KVH nad 107 cm (otec otce, otec matky atd.) a samičí potomci nad 107 cm (matka matky, matka otce atd.) vylučují zapsání posuzovaného koně do PK shetland pony.
1.1Posuzování zevnějšku se hodnotí především plemenný typ, dále celkový dojem koně, Maximální KVH je u hřebců i u klisen107 cm.
strelish
napsal(a):
Ted jsem si ten rad precetla znova a sice ti tam teoreticky zapisou bezpapiraka, ale:
1.1Původ
Při jeho posuzování se především kontroluje, zda nejde o potomka vzniklého křížením shetlanda a jiného plemene (např. Welsh pony, hucul, atd.). Samčí předci s KVH nad 107 cm (otec otce, otec matky atd.) a samičí potomci nad 107 cm (matka matky, matka otce atd.) vylučují zapsání posuzovaného koně do PK shetland pony.
1.1Posuzování zevnějšku se hodnotí především plemenný typ, dále celkový dojem koně, Maximální KVH je u hřebců i u klisen107 cm.
Tak nic no .......to teda kobylu nebudu moct ani nechat s nejakym shetlandem pripustit?
strelish
napsal(a):
Oni v tom maji dobry chaos, hehe. Tak napred to popiraji a dost niz v tom radu maji, ze do 2.PPK zapisou kobyly bez puvodu s max. 110 cm KVH odpovidajici standardu.
No právě mě to totiž kdosi rikal na nemoderce ze do te 2 knihy by ji vzali samozrekme kdyby bylo vse ok. No a ten hrebec by mel byt nejspis taky shetland ze? Do kolika se tak muze pohybovat asi ta vyska hrebce aby hribe v pohode porodila?
sccary
napsal(a):
No právě mě to totiž kdosi rikal na nemoderce ze do te 2 knihy by ji vzali samozrekme kdyby bylo vse ok. No a ten hrebec by mel byt nejspis taky shetland ze? Do kolika se tak muze pohybovat asi ta vyska hrebce aby hribe v pohode porodila?
Byt tebou, tak si prvne ujasnim, jestli chci vyrobit buhvi co nebo tomu dam nejaky smysl a prectu si rady prislusnych plem. knih. Protoze nevidim vubec zadny smysl v tom zapisovat kobylu do PK shetlanda, kdyz pak chces pripoustet stejne uplne necim jinym. (ten shetland ma stanovenou max. KHV 107 resp. 110 cm). A nejde az tak o ten porod jako o potluceni kobyly pri pripousteni.
strelish
napsal(a):
Byt tebou, tak si prvne ujasnim, jestli chci vyrobit buhvi co nebo tomu dam nejaky smysl a prectu si rady prislusnych plem. knih. Protoze nevidim vubec zadny smysl v tom zapisovat kobylu do PK shetlanda, kdyz pak chces pripoustet stejne uplne necim jinym. (ten shetland ma stanovenou max. KHV 107 resp. 110 cm). A nejde az tak o ten porod jako o potluceni kobyly pri pripousteni.
Myslím že bys na mě nemusela být zas až tak odměřená já bych ji shetlandem připustit chtěla a chci ji nechat i zapsat.Jestli ji necham pripustit nevím ale co je na tom chtít si něco pozjišťovat. akorát se asi ptám na špatné adrese
sccary
napsal(a):
Myslím že bys na mě nemusela být zas až tak odměřená já bych ji shetlandem připustit chtěla a chci ji nechat i zapsat.Jestli ji necham pripustit nevím ale co je na tom chtít si něco pozjišťovat. akorát se asi ptám na špatné adrese
sesmolila sem to spatne chci rict kdybych ji pripustit nechala tak shetlandem ale jen o tom zatím uvažuji a zjišťuji informace
sccary
napsal(a):
sesmolila sem to spatne chci rict kdybych ji pripustit nechala tak shetlandem ale jen o tom zatím uvažuji a zjišťuji informace
No tak když tam výš kopíruju výňatek z řádu, kde píšou, že max. KVH je 107 cm, tak jak vysoký asi může být hřebec? Nebezpečí špatného porodu nebo poranění klisny při připouštění vzniká při nepoměru klisny a hřebce, kdy je hřebec o dost větší / mohutnější než klisna.
strelish
napsal(a):
No tak když tam výš kopíruju výňatek z řádu, kde píšou, že max. KVH je 107 cm, tak jak vysoký asi může být hřebec? Nebezpečí špatného porodu nebo poranění klisny při připouštění vzniká při nepoměru klisny a hřebce, kdy je hřebec o dost větší / mohutnější než klisna.
Fajn omlouvám se že sem se na něco zeptala.
sccary
napsal(a):
Fajn omlouvám se že sem se na něco zeptala.
Ahojky lidi,,,nějak nám to tu upadá,??,,,tak snad to tu probudím.....pár fotek ze soboty
luda
napsal(a):
Ahojky lidi,,,nějak nám to tu upadá,??,,,tak snad to tu probudím.....pár fotek ze soboty
Milada a Morgana
sccary
napsal(a):
Ahojky, to jo no , ja tady nebyla 3 dny a Soňátko se hned dušovala a ona už tu není určitě týden, doufám že se jí nic nestalo?
koukám že Ziky se má fajnově, to jsem ráda. Bude ho mít jen na rekreačku nebo i něco zasoutěží?
microfon
napsal(a):
Ahojky, to jo no , ja tady nebyla 3 dny a Soňátko se hned dušovala a ona už tu není určitě týden, doufám že se jí nic nestalo?
koukám že Ziky se má fajnově, to jsem ráda. Bude ho mít jen na rekreačku nebo i něco zasoutěží?
Jak daleko to měl k tobě ten inspektor?
microfon
napsal(a):
Mno Milé Moňátko : Já se tedy za sebe omlouvám - ne nic mi nejni - jen nějak když mám dopoledne čas tak ho trávím jinak než tady
V po+út to napravím
memmory
napsal(a):
Mno Milé Moňátko : Já se tedy za sebe omlouvám - ne nic mi nejni - jen nějak když mám dopoledne čas tak ho trávím jinak než tady
V po+út to napravím
jany
napsal(a):
Ten je suprovej.......Tak my dnes poprve osedlali ronecka
memmory
napsal(a):
Jo tak to gratuluji a co apolo zůstal na ocet ?
Mno zustal.......
sccary
napsal(a):
# Prodám starší, používané pony podsedlové dečky, na parádu už nejsou, ale na běžné ježdění ještě dobře poslouží. Cena za obě 350 Kč. Při rychlém jednání přidám plastové hřbílko (nové).
# Prodám novou nylon. uzdečku vel. shetland. S udidlem 10,5 cm. Bez otěží. Cena 350 Kč. Při rychlém jednání přidám druhou čelenku k uzdečce (s reflex. proužkem).
Ostravsko, Opavsko, příp. dobírka (+ cca 100 Kč).
strelish
napsal(a):
# Prodám starší, používané pony podsedlové dečky, na parádu už nejsou, ale na běžné ježdění ještě dobře poslouží. Cena za obě 350 Kč. Při rychlém jednání přidám plastové hřbílko (nové).
# Prodám novou nylon. uzdečku vel. shetland. S udidlem 10,5 cm. Bez otěží. Cena 350 Kč. Při rychlém jednání přidám druhou čelenku k uzdečce (s reflex. proužkem).
Ostravsko, Opavsko, příp. dobírka (+ cca 100 Kč).
A uzdečka.
strelish
napsal(a):
A uzdečka.
Ahojky,,,no Majda se Zikym chce zkusit nějaké to kp(vytrvalost)...já letos snad taky nějaké odjedu,,,
strelish
napsal(a):
A uzdečka.
Tak ja mam porad zajem pokud bude nasemu Apollovi
lerry
napsal(a):
Tak se hlásím do fronty na uzdečku, nám by pasovala
Posunuji nahorůůůůůůů
luda
napsal(a):
ahoj, to musela být super vyjíždka,jak ti Lýdie šlape na ruce- pouštíš jí i navolno?
já jsem nyní pěkně nemocná,takže chuděry holky musí být doma v těch svých pidivýbězích, Eli je spokojená- má svůj balík,ale bobi se to moc nezdá. A navíc bych ani to bobšky běhání neudýchala, tak to bude taky taková zkouška našich pokroků
microfon
napsal(a):
ahoj, to musela být super vyjíždka,jak ti Lýdie šlape na ruce- pouštíš jí i navolno?
já jsem nyní pěkně nemocná,takže chuděry holky musí být doma v těch svých pidivýbězích, Eli je spokojená- má svůj balík,ale bobi se to moc nezdá. A navíc bych ani to bobšky běhání neudýchala, tak to bude taky taková zkouška našich pokroků
Jo Venoušek,,,to je kus....koně...je vyžranej,,,,,
Ale až se sním začne chodit,,tak bude pěkňoučkej
JJ Lýdie běhá navolno,jen u silnice ji chytám
ady se ještě pase navolno
luda
napsal(a):
Jo Venoušek,,,to je kus....koně...je vyžranej,,,,,
Ale až se sním začne chodit,,tak bude pěkňoučkej
JJ Lýdie běhá navolno,jen u silnice ji chytám
ady se ještě pase navolno
Nahorůůůůůůůůů
Hele dikobraz
memmory
napsal(a):
Nahorůůůůůůůůů
Hele dikobraz
Tady je poslední dobou nějak mrtvo
sccary
napsal(a):
Microfon: tak co noveho? My dneska potrenovali vyslani na kruh a nasledne lonzovani na obe strany, slo to vcelku dobre, takze si na to prilezitostne nekdy vzpomenem :) A jako se svodem je to pekne na houby, je v Opave 18.brezna, coz je UTERY !! :-(((
strelish
napsal(a):
Microfon: tak co noveho? My dneska potrenovali vyslani na kruh a nasledne lonzovani na obe strany, slo to vcelku dobre, takze si na to prilezitostne nekdy vzpomenem :) A jako se svodem je to pekne na houby, je v Opave 18.brezna, coz je UTERY !! :-(((
ahoooj holky :-)
Tak sem opět něco dáme, včera z lonžování, něco z výběhu a něco jen tak :-) Mějte seee
racina
napsal(a):
ahoooj holky :-)
Tak sem opět něco dáme, včera z lonžování, něco z výběhu a něco jen tak :-) Mějte seee
kavaletka
racina
napsal(a):
při západu koukáme
Racina...pškné fotky...
Ahoky lidičky,,,nějak to tu chcíplo......
Snad to trošku proberu
Dnešní jízda s Majdou a Zikym
luda
napsal(a):
Racina...pškné fotky...
Ahoky lidičky,,,nějak to tu chcíplo......
Snad to trošku proberu
Dnešní jízda s Majdou a Zikym
sccary
napsal(a):
TAK UŽ JE TO TADY!!!!!rozhodla jsem se do budoucna zaplácávat poníkáře naším novým přírůstekem -Edýskem
microfon
napsal(a):
TAK UŽ JE TO TADY!!!!!rozhodla jsem se do budoucna zaplácávat poníkáře naším novým přírůstekem -Edýskem
je 5 hodin ráno...
microfon
napsal(a):
jééé...držím palečky aˇje hříbátko zdravé.,.....
microfon
napsal(a):
a první postavení
, porod byl velice rychlý a absolutně bezproblémový-eliška už te´d vypadá jako by žádné hříbě nerodila
microfon
napsal(a):
, porod byl velice rychlý a absolutně bezproblémový-eliška už te´d vypadá jako by žádné hříbě nerodila
Ale aby vše nebylo tak jednoduché, uplynuly 2 hodiny po narození a nepodařilo se nám malého přimět napít ani loka, ani prst cucat nechtěl...
microfon
napsal(a):
Ale aby vše nebylo tak jednoduché, uplynuly 2 hodiny po narození a nepodařilo se nám malého přimět napít ani loka, ani prst cucat nechtěl...
a vůbec byl takový nějaký neaktivní, přitom jako slabé hříbě zrovna nevypadá, no přiznávám že jsem se bála
microfon
napsal(a):
a vůbec byl takový nějaký neaktivní, přitom jako slabé hříbě zrovna nevypadá, no přiznávám že jsem se bála
a nebudu to protahovat, prostě to byla pěkná fuška nakonec se povedlo a teď večer už zvládá pít i sám bez držení a navádění
memmory
napsal(a):
Brečím jak malá holka a tiše závidím - Gratuluji
Moc krásné,,,a ta Barva,,,pěkně by u mě zapodlo
Neregistrovaný uživatel

memmory
napsal(a):
Brečím jak malá holka a tiše závidím - Gratuluji
děkuju za gratulece, soňátko však se co nevidět taky dočkáš
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
děkuju za gratulece, soňátko však se co nevidět taky dočkáš
tak taky pridavam fotku myho ponika
luda
napsal(a):
ty se tam máš,že máš doma malého drobka,,,,
Tak ať je hlavně zdravej a má se čile k životu...držím palečky
no čilej už je až až
ale aby jsi si stou barvičkou nenaběhla, přeci jemom má 50% šanci že bude šimlík
strelish
napsal(a):
Soňátko se letos nedočká...
Krasavec...bude to šimlík? :)
jakpakto? Vždyť má připuštěno?!?
jojo já taky sázím na šimlíka ale tady na fotu ho mám prozměnu na strakáče
zvířátková

strelish
napsal(a):
Narodily se mrtvé dvojčata.
Tak to se taky musím přidat ke gratulacím, drobeček je krásný