Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli nějak perete deku pod sedlo. Podle mě čas od času by to chtělo. Anglie se mi vejde do pračky slušně, ale ta deka westernová, musela bych se hodně snažit jí tam nacpat :-(
Zespoda deky mám kožuch :-)
racina
napsal(a):
Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli nějak perete deku pod sedlo. Podle mě čas od času by to chtělo. Anglie se mi vejde do pračky slušně, ale ta deka westernová, musela bych se hodně snažit jí tam nacpat :-(
No tak me by se do pračky nevešla ani kdybych se moc snažila asi.. tak sem ji proste strčila do vany a kartačovala a kartačovala.. potom ale schla asi 3-4 dny na topeni
pilgrisek
napsal(a):
No tak me by se do pračky nevešla ani kdybych se moc snažila asi.. tak sem ji proste strčila do vany a kartačovala a kartačovala.. potom ale schla asi 3-4 dny na topeni
No tak já ji hodím na zahradu posypu pr.na pr . poliju horkou vodou kleknu na kolena s rejžákem v ruce a jedu , a jedu , a jedu a .............
Až je čistá tak ji osprchuju hadicí a nechám uschnout na sluníčku - jinak v zimě nečistím.
Jo a ta pračka by musela být asi taková ta z čistírny
memmory
napsal(a):
No tak já ji hodím na zahradu posypu pr.na pr . poliju horkou vodou kleknu na kolena s rejžákem v ruce a jedu , a jedu , a jedu a .............
Až je čistá tak ji osprchuju hadicí a nechám uschnout na sluníčku - jinak v zimě nečistím.
Jo a ta pračka by musela být asi taková ta z čistírny
Jasně pereme deky. Zhruba tak 2x ročně dle potřeby a ježdění samozřejmě. A jak jinak než ve vaně,hadříkem nebo kartáčem.Bohužel pak to sušíme i týden u pecka.
ferdice
napsal(a):
taky peru ručně - cca třikrát do roka.hodím do vany a drbu rejžákem,ale pak schne několik dní
Já peru v pračce,ale máme deky bez beránka,protože máme oře valivé a není nic lepšího než koupel v bahně
.Na třicet,trošku aviváže a pak nechat proschnout na sušáku a pohoda.A jde vyprat i super špinavá zdečka ze které odkapává bláto...pak jen dobře namazat....
ferdice
napsal(a):
taky peru ručně - cca třikrát do roka.hodím do vany a drbu rejžákem,ale pak schne několik dní
Taky peru roučně ve vaně a rejžákem,ale bez mycích prostředků.Bojím se že se to pak dostatečně nevymyje.
racino nemáme stejnou deku??
v v
napsal(a):
Taky peru roučně ve vaně a rejžákem,ale bez mycích prostředků.Bojím se že se to pak dostatečně nevymyje.
racino nemáme stejnou deku??
zdá se mi, že nemáme, ale třeba blbě vidím :-)
Kupovala jsem jí v Praze v lucky horse. Dodávám bližší foto.
Jinak vám moc děkujůů za rady, já jí taky nezkoušela do pračky, jen jsem tak dumala, ale asi to bude lepší ve vaně a pak dát sítko :-D
sabina
napsal(a):
co odpad??? Kruci spíš se ptejte, co ty pračky - chuděrky...mě stačí když vyperu deku od psa...natož koňskou..by mi pračka asi umřela brzy
já bych se do pračky teda neodvážila abych nezničila pračku.u odpadu ve vaně mám sítko které musím při praní často né vysypávat,ale kydat
nebo je perou v equiservisu.nebo v prádelnách,ale na vlastní nebezpečí,že se ti roztrhá....
racina
napsal(a):
zdá se mi, že nemáme, ale třeba blbě vidím :-)
Kupovala jsem jí v Praze v lucky horse. Dodávám bližší foto.
Jinak vám moc děkujůů za rady, já jí taky nezkoušela do pračky, jen jsem tak dumala, ale asi to bude lepší ve vaně a pak dát sítko :-D
máš stejnou,jen já mám hnědou kůži a né čarnou.Je to taky lucky horse vykrojená na krku.
racina
napsal(a):
vy mi čtete myšlenky . Kobču mám ještě u hřebce, takže plánuju praní. Mám prášek s lanolínem (perou se v něm "ovčí" peřiny a jemné látky). A plánuju to předčistit ve vaně a pak zapojím zřejmě i chudinku pračku, já už tam narvala jinačí věci
. Ale kámoška říkala, že pak tak minimálně jednou pustit na prázdno, jinak budu mít měsíc chlupaté prádlo
(proto plánuju to předčištění ve vaně). Takže teoreticky už to mám dokonale promyšlené, uvidíme, co praxe
.
v v
napsal(a):
máš stejnou,jen já mám hnědou kůži a né čarnou.Je to taky lucky horse vykrojená na krku.
jee tak to je pěkný a spokojená? :-) Jen mě zajímá proč jsou po stranách ty růžový šňůrky
luckai
napsal(a):
vy mi čtete myšlenky . Kobču mám ještě u hřebce, takže plánuju praní. Mám prášek s lanolínem (perou se v něm "ovčí" peřiny a jemné látky). A plánuju to předčistit ve vaně a pak zapojím zřejmě i chudinku pračku, já už tam narvala jinačí věci
. Ale kámoška říkala, že pak tak minimálně jednou pustit na prázdno, jinak budu mít měsíc chlupaté prádlo
(proto plánuju to předčištění ve vaně). Takže teoreticky už to mám dokonale promyšlené, uvidíme, co praxe
.
to mám ale pěkné smajlíky do pyramidy