Jaké plemeno psa se nejvíce hodí ke koni...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.7.2008 08:38
jeffik

XXX.XXX.153.192

Dobrý den.. Chtěla jsem se zeptat.. jaké by jste mi doporučili plemeno psa k českýmu teplokrevníkovi? A zároven sem klidně dávejte fotečky svých psíků a koníků.. mějte se krásně

18.7.2008 08:53
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.113.187

jeffik napsal(a):
Dobrý den.. Chtěla jsem se zeptat.. jaké by jste mi doporučili plemeno psa k českýmu teplokrevníkovi? A zároven sem klidně dávejte fotečky svých psíků a koníků.. mějte se krásně

My máme Barzoje a belgickýho ovčáka, ale na vyjížďky je vhohný spíš ten belgičák. Chrti jsou lovci, a tam kde je zvěř je to hodně o průšvih, takže ty si vezmu tak na louku, nebo na frekventovanější místo, kde nehrozí že potkámě srnu apod.

18.7.2008 08:59
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.113.187

jeffik napsal(a):

ještě barzoj

18.7.2008 09:04
lucky

XXX.XXX.230.77

Inspektor Pišišvor napsal(a):
ještě barzoj

Já teda jezdím někdy s fundlákem, ale není na delší vyjížďky, kolem desítky, ale v pohodě... ...když někoho potkáme , tak lidi koukají...bílý kůň a medvěd grizzly

18.7.2008 09:04
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.113.187

jeffik napsal(a):

A belgičák - ten si myslím, že je zároveň s border kolií asi nejvhodnější
... i když je určítě víc plemen, které se ke koním hodí. Dřív jsem měla dobrmánky, ale dnešní dobrman už není to, co býval - zejména po zdravotní stránce

18.7.2008 09:11
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.113.187

A belgičák - ten si myslím, že je zároveň s border kolií asi nejvhodnější
... i když je určítě víc plemen, které se ke koním hodí. Dřív jsem měla dobrmánky, ale dnešní dobrman už není to, co býval - zejména po zdravotní stránce

A ještě belgičák ...
nebo více na:
www.baratheanijinski.estranky.cz

18.7.2008 09:15
lesterka

XXX.XXX.147.139

A ještě belgičák ...
nebo více na:
www.baratheanijinski.estranky.cz

Já bych doporučila vybírat některého z ovčáků...je jich nepřeberné množství. Sama mám dva briardy...už nejsou nejmladší, tak na ně musím trošku čekat, ale dřív stíhali i dostihové tréninky v kopcích.
Ovšem chlupy jsou hoooooooooooooodně nepkratické do jehličnatého lesa...v listnatém je to ok, ale jehličnatý les, to je pak na půl hodiny obírání...z toho, co z nich naobírám si pak můžeme udělat táborák
Takže bych doporučila spíš krátkostrstou variantu, pokud ti vadí neustále obírat a umývat :-)). Beaucerona.

18.7.2008 09:17
rocky

XXX.XXX.0.1

lesterka napsal(a):
Já bych doporučila vybírat některého z ovčáků...je jich nepřeberné množství. Sama mám dva briardy...už nejsou nejmladší, tak na ně musím trošku čekat, ale dřív stíhali i dostihové tréninky v kopcích.
Ovšem chlupy jsou hoooooooooooooodně nepkratické do jehličnatého lesa...v listnatém je to ok, ale jehličnatý les, to je pak na půl hodiny obírání...z toho, co z nich naobírám si pak můžeme udělat táborák
Takže bych doporučila spíš krátkostrstou variantu, pokud ti vadí neustále obírat a umývat :-)). Beaucerona.

Já doporučuji podle vlastních zkušeností Borderku.."neunavitelnááá"

18.7.2008 09:24
tadik

XXX.XXX.216.212

jeffik napsal(a):

staford X jezevčík, vše stíhá, je neunavitelná, s koníkama vychází skvěle.

18.7.2008 11:33
dakotka

XXX.XXX.8.129

tadik napsal(a):
staford X jezevčík, vše stíhá, je neunavitelná, s koníkama vychází skvěle.

ja teda jezdím s Kofolou

18.7.2008 11:44

dakotka napsal(a):
ja teda jezdím s Kofolou

já mam pointro-labradora
tady pomáha příteli opravovat autí

18.7.2008 11:44

jahudka napsal(a):
já mam pointro-labradora
tady pomáha příteli opravovat autí

a se zlaťákem jsou nerozlučitelní kámoši

18.7.2008 11:55
kari

XXX.XXX.98.165

jahudka napsal(a):
a se zlaťákem jsou nerozlučitelní kámoši

vlastne všetky dlhonohé,energické psy,tiež je vhodný jack russel
odporúčam dalmatina,keď je zvykaný od mala na kone,je pri nich ako doma,energie dosť,milujú beh

moja Sára

18.7.2008 11:56
kari

XXX.XXX.98.165

kari napsal(a):
vlastne všetky dlhonohé,energické psy,tiež je vhodný jack russel
odporúčam dalmatina,keď je zvykaný od mala na kone,je pri nich ako doma,energie dosť,milujú beh

moja Sára

a ešte

18.7.2008 12:12
westgirl

XXX.XXX.227.219

kari napsal(a):
a ešte

Jezdím s tím nejmenším něm.špicem Harrym ale stíhá spíš QH, plnokrevníka musel dobíhat.nenáročný a koním ublížit ani nemůže

18.7.2008 12:17
westgirl

XXX.XXX.227.219

westgirl napsal(a):
Jezdím s tím nejmenším něm.špicem Harrym ale stíhá spíš QH, plnokrevníka musel dobíhat.nenáročný a koním ublížit ani nemůže

Nejvíc lidí si ale pochvaluje borderku,jsou hodně chytré.Asi do ní jednou taky půjdu

18.7.2008 12:20
molly

XXX.XXX.250.230

jeffik napsal(a):

My máme na dvorku Bossíka...Ale už je to starý pán a ven se mnou nechodí... Ale plánuji pořídit opět Beaucerona

18.7.2008 13:38
dajanka

XXX.XXX.36.70

jeffik napsal(a):

Tak my máme jack russell teriéra a je to bezvadný parťák ke koním... ale bezva jsou i borderky!

18.7.2008 13:52
dajanka

XXX.XXX.36.70

jeffik napsal(a):

ale prostě borderky jsou nej... tohle je Veriska od Editky nezapomenůůů nikdy!

18.7.2008 16:28
kukinatost

XXX.XXX.175.229

dajanka napsal(a):
ale prostě borderky jsou nej... tohle je Veriska od Editky nezapomenůůů nikdy!

já mám včil luxuně vyvedenou směsku - původně jsme k koni chtěla bordinu, australského ovčáka nebo chodského psa..
no a nakonec mám křížence rhódeského ridgebacka se stafordem a jsem nejeuforičtější...
poslechne výborně i z koně, nenahání zvěř a hlídá si mě a ně já jeho..
jinak původnějsem chtěla ještě ohře, ale ty jsem nakonec zavrhla, i když výmar nebo třeba irský setr se mi líbí...
a jak už bylo ěnkolikrát zmíněno, myslím, že pomalu "módním" hitem je JRT..
jinak máme ještě GR, ale to je doprovod leda na vožení hnoje, sekání trávy a hlídání v ohradě, vyjížďky s plňasem by nedal:)
tady prohání koně v ohradě...

18.7.2008 16:30
kukinatost

XXX.XXX.175.229

jeffik napsal(a):

a tady s náma fičí na Lysou...:)

18.7.2008 16:44
eliska84

XXX.XXX.60.180

kukinatost napsal(a):
a tady s náma fičí na Lysou...:)

Tak já mám belgického ovčáka-terviurena-ale to už je 10 letý pán...a pak necelý rok starou šeltii!Oba ke koním bezva.

18.7.2008 16:48
eliska84

XXX.XXX.60.180

eliska84 napsal(a):
Tak já mám belgického ovčáka-terviurena-ale to už je 10 letý pán...a pak necelý rok starou šeltii!Oba ke koním bezva.

A Jake s Jessinkou-minulý rok

18.7.2008 18:30
sabina

XXX.XXX.64.178

eliska84 napsal(a):
A Jake s Jessinkou-minulý rok

pes ke koním??? Já se chystám časem pořídit Boerboela...

Je zdravotně v pořádku - (málo rozšířené a člověkem zatím nezkažené zvíře....)
Větší, velice skvěle osvalený aktivní kus psa.

,,Pes + fena v majetku chov. stanice Ballotada,,

18.7.2008 19:03
jessyn

XXX.XXX.146.227

sabina napsal(a):
pes ke koním??? Já se chystám časem pořídit Boerboela...

Je zdravotně v pořádku - (málo rozšířené a člověkem zatím nezkažené zvíře....)
Větší, velice skvěle osvalený aktivní kus psa.

,,Pes + fena v majetku chov. stanice Ballotada,,

Když už jsme u toho, nemáte něco s PP na prodej, nemusí být štěně a mělo by to být dobré i na ostrahu, chci to ke koním
Odběr ale až v srpnu.

18.7.2008 19:10
kovbojicek

XXX.XXX.5.123

jessyn napsal(a):
Když už jsme u toho, nemáte něco s PP na prodej, nemusí být štěně a mělo by to být dobré i na ostrahu, chci to ke koním
Odběr ale až v srpnu.

stenatka australáka. fenky i pejsci kontakt bud mejl: ranchnadeje@seznam.cz nebo lepe mobil:602225514 na mejl majitelka moc nekouka

18.7.2008 21:39
jeffik

XXX.XXX.153.192

kovbojicek napsal(a):
stenatka australáka. fenky i pejsci kontakt bud mejl: ranchnadeje@seznam.cz nebo lepe mobil:602225514 na mejl majitelka moc nekouka

Lidičky děkuju moc za vaše názory a typy.. tak podle vašeho vyprávění mě nejvíce zaujala Border kolie.. a ještě chtěla jsem se zeptat.. nevýte kde bych sehnala Border Koll štěně nejlépe černobílé.. bez PP.. s cenou tak do 3 tis.. díky moc.. á máte moc krásný psy a koníčky..

18.7.2008 23:27
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.113.187

jeffik napsal(a):
Lidičky děkuju moc za vaše názory a typy.. tak podle vašeho vyprávění mě nejvíce zaujala Border kolie.. a ještě chtěla jsem se zeptat.. nevýte kde bych sehnala Border Koll štěně nejlépe černobílé.. bez PP.. s cenou tak do 3 tis.. díky moc.. á máte moc krásný psy a koníčky..

no bordera do 3 tisíc je spíš sci-fi, a za tyto peníze pořídíš tak možná nějakýho křížence (i když ti budou tvrdit, že je čistokrevný). Z vlastní zkušenosti můžu doporučit začít šetřit (i si klidně nechat dát k narozkám apod. peníze) , o něco déle počkat, a koupit si raději štěně z ověřeného chovu, protože pořizovací cena štěněte je pak úplná maličkost oproti tomu, co vrazíte do veterináře, když natrefíte na nemocné zvíře (a že se většina bezpapíráků fláká na jedincích s vadami, často dědičnými). Nemluvě o tom, že si ušetříte případné zklamání, když pes nebude povahou ani vzezřením připomínat vámi vybrané plemeno, a nebude mít ani vlastnosti, pro které jste si ho pořizovali ...

19.7.2008 00:10
hanatichakova

XXX.XXX.155.167

jeffik napsal(a):

Borderkolie - jsou vytrvalé, přátelské, hbité a velice inteligentní. Ovšem do křížence nebo bezpapíráka nechoďte. Určitě je lepší si našetřit a koupit papírovou. Ona vám to vynahradí!

sabora

19.7.2008 08:29
sabora

XXX.XXX.69.236

jeffik napsal(a):

kamarádka co má taky koně, má ted štěňátka, matka je černá ovčanda, táta žlutý labrador, mimča jsou černá a černá s pálením + náprsenkou nar 11.5.2008 tak kdo by měl zájem.
Jinak s tím plemenem, pokud někdo neni fakt ulítlej na nějaký plemeno, po kterým jde, já bych se nebála ani křížence, z vlastní zkušenosti. Mám dobrmana x n.o. pak mix dr.jezefčík x lhasa apso x ?asi knírač a pak kavkazkou fenu s PP, zdravotně je ta s PP na tom nejhůř už od štěněte a ty dva mixíci, to je jen očkování a šití roztržený kůže.
To že je pes lovec, to je, obzvlášť můj do x no a že je fakt rychlej a tím pádem rychle v háji ikdyž je jinak poslušnej, jak vidí něco se hnout, nevidí, neslyší........

19.7.2008 09:08
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.113.187

sabora napsal(a):
kamarádka co má taky koně, má ted štěňátka, matka je černá ovčanda, táta žlutý labrador, mimča jsou černá a černá s pálením + náprsenkou nar 11.5.2008 tak kdo by měl zájem.
Jinak s tím plemenem, pokud někdo neni fakt ulítlej na nějaký plemeno, po kterým jde, já bych se nebála ani křížence, z vlastní zkušenosti. Mám dobrmana x n.o. pak mix dr.jezefčík x lhasa apso x ?asi knírač a pak kavkazkou fenu s PP, zdravotně je ta s PP na tom nejhůř už od štěněte a ty dva mixíci, to je jen očkování a šití roztržený kůže.
To že je pes lovec, to je, obzvlášť můj do x no a že je fakt rychlej a tím pádem rychle v háji ikdyž je jinak poslušnej, jak vidí něco se hnout, nevidí, neslyší........

no, ale zadavatelka se ptala na vhodné PLEMENO, nepsala že chce křížence. ono je to totiž taky o tom, že jednotlivá plemena se od sebe liší nejenom vzhledem, ale taky povahou a vlastnostmi, pro které byly vyšlechtěny - u křížence nikdy nevíš co z něj vyroste, ani co bude mít v hlavě

19.7.2008 09:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.113.187

sabora napsal(a):

.... a navíc to co tu píšeš je, jakoby někdo napsal, že chce např. frísáka, a ty mu na to odpovíš - já mám křížence hucula x chlaďase x ČT x shetlanda, a je to prýma, tak se vykašli na fríse a pořiď se taky takovou křižovatku ... .

19.7.2008 14:15
jessyn

XXX.XXX.146.227

.... a navíc to co tu píšeš je, jakoby někdo napsal, že chce např. frísáka, a ty mu na to odpovíš - já mám křížence hucula x chlaďase x ČT x shetlanda, a je to prýma, tak se vykašli na fríse a pořiď se taky takovou křižovatku ... .

psí směsky je jeden velkej omyl
stejně jako nekastrování člověk, jsem byla v hospě a přišel za mnou cizí chlap, že topí několik desítek koček za rok, sem mu řekla, že je hloupé, že jí to tak nechá a nedá jí vykastrovat, on ale oponoval, že kočka mladé mít musí, že by to nebyla příroda, vražda je snad příroda???

19.7.2008 14:19
jessyn

XXX.XXX.146.227

jessyn napsal(a):
stejně jako nekastrování člověk, jsem byla v hospě a přišel za mnou cizí chlap, že topí několik desítek koček za rok, sem mu řekla, že je hloupé, že jí to tak nechá a nedá jí vykastrovat, on ale oponoval, že kočka mladé mít musí, že by to nebyla příroda, vražda je snad příroda???

omlouvám se za chybu, mělo tam bejt nekastrování člověkem

19.7.2008 22:58
evelin

XXX.XXX.14.198

jessyn napsal(a):
omlouvám se za chybu, mělo tam bejt nekastrování člověkem

Chlaďas a Cane corso - super idylka. Jen po nasednutí jinak velmi poslušný pes mi většinou ohnuchne...

20.7.2008 00:06
woldemortik

XXX.XXX.199.200

evelin napsal(a):
Chlaďas a Cane corso - super idylka. Jen po nasednutí jinak velmi poslušný pes mi většinou ohnuchne...

Já mám pyrenejskýho mastina skoro rok a půl starou fenu.koní se bojí,ale i si snima v ohradě hraje nejvíce asi s Bogarem ten jí ždicky prožene přes celou ohradu a je klid.Je to pastevec snaží se je nahánět jako ovce,ale koníci na nani dlabou na vyjíždku no moc bych neriskovala bi zalítla do lesa a už bych ji nevidela delší dobu.No je to víchovou u koní byla od malinka co jsem si ji pořídila je to mazel,ale radeji ji nechávám doma.

olga visnakova

20.7.2008 08:24
olga visnakova

XXX.XXX.79.90

woldemortik napsal(a):
Já mám pyrenejskýho mastina skoro rok a půl starou fenu.koní se bojí,ale i si snima v ohradě hraje nejvíce asi s Bogarem ten jí ždicky prožene přes celou ohradu a je klid.Je to pastevec snaží se je nahánět jako ovce,ale koníci na nani dlabou na vyjíždku no moc bych neriskovala bi zalítla do lesa a už bych ji nevidela delší dobu.No je to víchovou u koní byla od malinka co jsem si ji pořídila je to mazel,ale radeji ji nechávám doma.

Máme colii, hlásí pohyb koně mimo box, mimo výběh, na výju běhá s koníky, ovšem nebránila bych se jakému-koli pastevci. Od collií počínaje, jmenovanými borderkami konče...........jsou asi nejlepší.................

20.7.2008 09:47
jeffik

XXX.XXX.153.192

olga visnakova napsal(a):
Máme colii, hlásí pohyb koně mimo box, mimo výběh, na výju běhá s koníky, ovšem nebránila bych se jakému-koli pastevci. Od collií počínaje, jmenovanými borderkami konče...........jsou asi nejlepší.................

Děkuju moc za typy.. moc mě okouzlili Border kolie.. .. a nevýte kolik by mohlo stát štěně borderky.. a kde bych ho táky sehnala.. já právě mám starší fenku křížence.. á ta není na koně zvyklá.. á táky už má svůj věk.. 16 let.. a ke koním jí nutit nebudu.. ták prosím.. jestli neznáte nějakou chovatelskou stanici borderek.. děkuju moc.. a přeji krásné prožití neděle..

sabora

20.7.2008 12:12
sabora

XXX.XXX.102.92

jessyn napsal(a):

jo, děkuju moc za pohanění mého příspěvku. Na téma kříženci a psi s PP by se mohla psát diskuse moc dlohá, to tady těď nehodlám praktikovat.
Ale ohradit se teda chci, to že mám dva psy křížence, jednoho jsem zašla polomrtvého v -20 C. a k druhému jsem přišla opačným způsobem než je zvykem, že jsme se nastěhovala do domu, kde on zůstal po minulých majitelých (a toho s PP mám koupeného) Nikdo mi teda s čistým svědomím nemůže oponovat o zdarvotích potížích většiny psů "šlechtěných" . Tím ale nejsem zastáncem množitelů psů, a je minaprosto jedno jestli s PP nebo bez. obojích je spousta. a tím končím, nehodlám se rozčilovat a psát pro lidi, kteří mají jen tu "svou pravdu". PA a zdraví pejsanům i koním ať šlechticům či podvraťákům

20.7.2008 12:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.113.187

sabora napsal(a):
jo, děkuju moc za pohanění mého příspěvku. Na téma kříženci a psi s PP by se mohla psát diskuse moc dlohá, to tady těď nehodlám praktikovat.
Ale ohradit se teda chci, to že mám dva psy křížence, jednoho jsem zašla polomrtvého v -20 C. a k druhému jsem přišla opačným způsobem než je zvykem, že jsme se nastěhovala do domu, kde on zůstal po minulých majitelých (a toho s PP mám koupeného) Nikdo mi teda s čistým svědomím nemůže oponovat o zdarvotích potížích většiny psů "šlechtěných" . Tím ale nejsem zastáncem množitelů psů, a je minaprosto jedno jestli s PP nebo bez. obojích je spousta. a tím končím, nehodlám se rozčilovat a psát pro lidi, kteří mají jen tu "svou pravdu". PA a zdraví pejsanům i koním ať šlechticům či podvraťákům

Je mi jedno, jestli je pes šlechtic nebo podvraťák - když mi nedávno umřel pes, tak jsem taky projížděla nabídky útulků s tím, že pomůžu jednomu chudákovi, ale pokud chci nějaké plemeno s konkrétním vzhledem a vlastnostmi, a pak si vybírám podle jiných kritériíí - to je celé

20.7.2008 14:21
frenchik

XXX.XXX.79.90

jeffik napsal(a):

Já si nemůžu vynachválit sheltii :) je to skladný, rychlý,inteligentní a vytrvalý

20.7.2008 22:04
irma

XXX.XXX.152.20

jeffik napsal(a):

Já mám knírače,ale už to není ten stájový pinč co býval,příště bych si pořídila krátkosrstou kolii-viz web www.kratandy.cz

21.7.2008 07:14
tecos

XXX.XXX.201.43

irma napsal(a):
Já mám knírače,ale už to není ten stájový pinč co býval,příště bych si pořídila krátkosrstou kolii-viz web www.kratandy.cz

Tak u nás máme německé ohaře a russllíky. Obě plemena super. Běhají s koníkem, válejí se v seně, norníkují v pilinách
V pátek se nám narodily russllí dětičky. Oba rodiče naši s PP, děti bez PP. Při případném zájmu odběr za osm týdnů

21.7.2008 08:23
janiska

XXX.XXX.95.218

jeffik napsal(a):

borderka-poku dje bez PP,nevidíš rodiče při práci,tak nikdy nebrat----pořídili jsme loni štěndo,rodiče měli papíry,ale neuchovnění,prý pracovali u zvířat----malou zajímalo všechno,jen ne zvířata,z těch měla panickou hrůzu,ikdyž jí nikdy neublížili,ale nezajmalo ji to,kde co zničit,na to byla expert.Tedˇmáme bernačku po tátovi,máma kříženka téhož plemene,zatím malá,ale ničeho se nebojí,zvířata hlídá,vleze i koním pod nohy a pohoa,doufám,že bude úspěšně pokračovat

21.7.2008 09:23
kareha

XXX.XXX.187.238

tecos napsal(a):
Tak u nás máme německé ohaře a russllíky. Obě plemena super. Běhají s koníkem, válejí se v seně, norníkují v pilinách
V pátek se nám narodily russllí dětičky. Oba rodiče naši s PP, děti bez PP. Při případném zájmu odběr za osm týdnů

Proč jsou děti bez PP, když rodiče PP mají?

21.7.2008 09:27
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.113.187

kareha napsal(a):
Proč jsou děti bez PP, když rodiče PP mají?

Osobně bych nešla ano do russela bez PP - to už bych si raději vzala nějakýho psa z útulku, než platit kolem 7 tisíc, za obavu, cože mi ze štěněte vyroste

21.7.2008 09:54
jenee

XXX.XXX.150.58

jeffik napsal(a):

my máme křížence Jack Russel teriéra a asi bígla. Je to rychlonožka a k neutahání. Má tolik energie, že na 15km vyjížďce naběhá tak 20km. A to chodí minimálně 4x týdně - dobrovolně a ráda.

21.7.2008 10:03
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.113.187

jenee napsal(a):
my máme křížence Jack Russel teriéra a asi bígla. Je to rychlonožka a k neutahání. Má tolik energie, že na 15km vyjížďce naběhá tak 20km. A to chodí minimálně 4x týdně - dobrovolně a ráda.

Jéé, ta je super

21.7.2008 10:04
tecos

XXX.XXX.201.43

jenee napsal(a):

Je to jednoduché. Bohužel jsme neuhlídali naše dva papíráky a měsíc před výstavou, po které měli být uchovněni, se nám nakrili. Naprosto přesně vím co z nich vyroste - nádherní jackové se super vlastnostmi jako mají jejich rodiče. Ano, křižovatky se prodávají za 7, ale málo kde seženeš něco podobné jackovi bez PP pod 10

21.7.2008 10:10
klawdie

XXX.XXX.94.254

tecos napsal(a):
Je to jednoduché. Bohužel jsme neuhlídali naše dva papíráky a měsíc před výstavou, po které měli být uchovněni, se nám nakrili. Naprosto přesně vím co z nich vyroste - nádherní jackové se super vlastnostmi jako mají jejich rodiče. Ano, křižovatky se prodávají za 7, ale málo kde seženeš něco podobné jackovi bez PP pod 10

a z který čuby to máš? co jsem koukala není ani jedna ještě roční?? nebo máš něco jiného?

21.7.2008 13:58
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.113.187

tecos napsal(a):

pokud to nemá prokázaný původ, tak je úplně jedno, kolik to stojí, protože i tak to může být křižovatka. A vzhledem k tomu, jací lidi - velmi často podvodníci (teď to vůbec nemyslím na vás, ale obecně) profitují z rozmnožování módních plemen, protože je to snadný zisk, tak je opatrnost víc než na místě, i když kolikrát člověk narazí na takovýho i u papíráků (tam se to dá ale aspoň ověřit, zjistit si informace, a takovýmu se vyhnout obloukem, což je u bez PP nemožné)!

21.7.2008 15:41
jennyamy

XXX.XXX.178.67

pokud to nemá prokázaný původ, tak je úplně jedno, kolik to stojí, protože i tak to může být křižovatka. A vzhledem k tomu, jací lidi - velmi často podvodníci (teď to vůbec nemyslím na vás, ale obecně) profitují z rozmnožování módních plemen, protože je to snadný zisk, tak je opatrnost víc než na místě, i když kolikrát člověk narazí na takovýho i u papíráků (tam se to dá ale aspoň ověřit, zjistit si informace, a takovýmu se vyhnout obloukem, což je u bez PP nemožné)!

já mám dva lovecké psy ke koním Anglického a Irského setra,nemají chybu

21.7.2008 15:43
jennyamy

XXX.XXX.178.67

jennyamy napsal(a):
já mám dva lovecké psy ke koním Anglického a Irského setra,nemají chybu

a ještě ten Irskej setr

21.7.2008 16:51
darca

XXX.XXX.118.96

jeffik napsal(a):

Já mám chodského psa, ten se ke koním dostal až jako dospělý a byl by supr, až na ty občasné ovčácké záchvaty On je ovčácký magor a jakmile začne kůň trochu vyvádět, už kolem něj začne pes kroužit a snaží se ho zkrotit. Jinak v pohodě, je rychlý a vytrvalý, nezdrhá za zvěří.
A druhého psa máme křížence setra a borderky - ta se teda koní spíš bojí (je všeobecně dost bojácná), ale je hrozně hodná a nemá snahu je pást. V lese se občas začmuchá, ale jinak pohoda. Akorát mi přijde, že si ty vyjížďky moc neužívá, to ten choďák je vždycky na vyjížďce na vrcholu blaha.

22.7.2008 12:18
pokita

XXX.XXX.146.44

darca napsal(a):
Já mám chodského psa, ten se ke koním dostal až jako dospělý a byl by supr, až na ty občasné ovčácké záchvaty On je ovčácký magor a jakmile začne kůň trochu vyvádět, už kolem něj začne pes kroužit a snaží se ho zkrotit. Jinak v pohodě, je rychlý a vytrvalý, nezdrhá za zvěří.
A druhého psa máme křížence setra a borderky - ta se teda koní spíš bojí (je všeobecně dost bojácná), ale je hrozně hodná a nemá snahu je pást. V lese se občas začmuchá, ale jinak pohoda. Akorát mi přijde, že si ty vyjížďky moc neužívá, to ten choďák je vždycky na vyjížďce na vrcholu blaha.

Já mam slečnu azavaka, ale na vyjížďce jí moc nevidim, tak jednou za dvacet minut se přijde ukázat a to je všechno...Holt je to lovec...

22.7.2008 12:40
iveth

XXX.XXX.161.66

darca napsal(a):

Měla jsem ke koním chodského psa, dostala jsem ho když mu byl1 rok, byl to ten nejužasnější pes ke koním, kamkoliv jsem s konem jela tam musel být taky, jinak by se zbláznil, když jsem z koně zesedla a nechala ho někde uvázaného, u koně ležel dokad jsem se nevrátila a přitom jsem ho tohle nikdy neučila,na vyjíždkách se držel u koně a neběhal za zvěří, chodáka vřele dopručuji, jinak tedka mam ridgebacka a není to co chodák, taky dobrý,ale není na koně moc vázanej.

22.7.2008 18:19
smejdka

XXX.XXX.165.56

janiska napsal(a):
borderka-poku dje bez PP,nevidíš rodiče při práci,tak nikdy nebrat----pořídili jsme loni štěndo,rodiče měli papíry,ale neuchovnění,prý pracovali u zvířat----malou zajímalo všechno,jen ne zvířata,z těch měla panickou hrůzu,ikdyž jí nikdy neublížili,ale nezajmalo ji to,kde co zničit,na to byla expert.Tedˇmáme bernačku po tátovi,máma kříženka téhož plemene,zatím malá,ale ničeho se nebojí,zvířata hlídá,vleze i koním pod nohy a pohoa,doufám,že bude úspěšně pokračovat

Janiskoooo (Lucko), s čím byla křížená maminka tvé feňule ???
Mám doma kros BSP, Dorotku, matka BSPxSAO, otec BSP a ještě jednoho takového psa bych snesla. Fenku jsme si vzali jako roční, velice rychle pochopila, co se po ní chce (láska k paničce přece :-)) a bonusově perfektně hlídá statek i koně, ze dvora vyžene všechno, co tam nepatří, domácího kocoura miluje, totéž z ohrad: žene vše cizí, koní se nebojí až na jednu kobylu, což se jí nedivím. Vtipné bylo ranní seznamování s čerstvým koním miminem, Dorotka bublala cosi ve stylu "Sakra máte tam divnou srnu!", ale po chvíli pochopila, že nás "srna" nevzrušuje a vzala ji za svou. Na vyjížďce zvěř nehoní, bydlíme uprostřed lesa, vrata má stále otevřené, nikam nejde, jen vyrazí vetřelce za bránu a mastí dom působit jako těsnění na vchodové dveře. Je to neuvěřitelný mazel a chytrá jak opice. Pravda, asi to nebude vhodný typ ke koním třeba v distančním tréninku, ale na to naše procházkové plácání se je ideální. Jezevčoun na fotce náš není.

Přidejte reakci

Přidat smajlík