Hledám človíčky, kteří jezdili v Netolicích na Grejnarově :) (OK NIKA)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.8.2008 09:43
eavy

XXX.XXX.80.249

Jezdili jste tam? Připojte se k tématu

7.8.2008 21:10
catleonka

XXX.XXX.8.35

eavy napsal(a):

Připojuji se k tématu. Nejezdila jsem tam, ale sháním informace o dvou kobylách, které tam stály - Ilči a Brita, černá a hnědá, obě hodně odznaků. Jsou to menší ruský koníci bez původu. Zajímá mě, jestli tam ještě jsou, jak se mají, případně jaký byl jejich osud. Fotky nemám v elektronické podobě, znám je ještě z jejich původního působiště.
Znáte je někdo?

7.8.2008 22:50
eavy

XXX.XXX.80.249

catleonka napsal(a):
Připojuji se k tématu. Nejezdila jsem tam, ale sháním informace o dvou kobylách, které tam stály - Ilči a Brita, černá a hnědá, obě hodně odznaků. Jsou to menší ruský koníci bez původu. Zajímá mě, jestli tam ještě jsou, jak se mají, případně jaký byl jejich osud. Fotky nemám v elektronické podobě, znám je ještě z jejich původního působiště.
Znáte je někdo?

Ahoj! Obě kobylky jsem od tama znala, Ilči byla koukavá a občas jí přeskočilo , Britka byla super spolehlivý koník. Později tam stál i Irgon, Ilčin syn, pěkný šimlík.
Kobylky by tam ještě měli stát... Před několika lety tam sice nějak došlo ke změně majitele, ale většina koníků zůstala

8.8.2008 12:16
kviddo

XXX.XXX.246.205

eavy napsal(a):

Ahoj , roku 1998 jsem při pobytu na Podroužku zavítala i na Grejnarov. Po výměně informací s majitelem, jsem mu místo dovolené začala pomáhat s vedením výukových hodin, a ježdění se zákazníky do terénu, a samotnou nauku taktéž..Byla tam i slečna brigádnice která tam přímo na statku bydlela, byla to moc fajn holčina, a na to o kolik jsem byla mladší, mě brala jako sobě rovnou. Bylo to super. Domluvily jsme se i na příští rok ,ale bohužel v té době přišla nějaká změna majitelů nebo vedení ted už nevím, a sešlo s toho.Každopádně vím jen že ten další rok jsme se tam šla podívat a vedla to tam nějaká paní, a po lonském pánovy (nevzpomenu si už na jméno) ani vidu ani slechu. dost mě to mrzelo bylo to tam moc fajn.Kolovali info že už to není to co bývalo, zákazníky učily 15 leté děvčata, s konmi kteří šlapali třeba 3x za den se zákazníky lítali... Ale buh ví jak to tenkrát bylo.... jen vim že když jsme tam po roce či dvou přijela, nálada tam byla pod bodem mrazu....
Tenkrát si pamatuji stál ve vrchním vchodě v rohovým boxu nalevo bílí arábek,byl tam myslím na ustájení,a měl ho mladý cca 30 letý klučina. Pak si matně vzpomínám na hnědáka který se nenechal na uzdit , říkalo se oněm že jakmile vidí uzdečku je schopný zabít, chodil ho tam uzdit statný klučina, myslim syn majitele....nevim.POd sedlem už byl pak zlato. Dál vim že dole ve vchodě hned naproti stál černý hřebec myslim A1/1, byl čerstvě obsedlý 3 letý, v terénu neustále zakopával.Jezdila jsem ho , byl hodný a vyrovnaný, ale v terénu se musel hlídat aby s vámi někde nehodil hubu. Pak tam v dolním vchodě na levo v chodbě stáli myslim nějaká hříbata???(nejsem si jistá) a naproti nim stáli Brita a Ilči na štontě. marně přemýšlím a vzpomínám ale nemužu si u na žádného dalšího koně vzpomenout...Vim že jsme tam měla oblíbenou kobylu 3 letou velmi hodnou, kterou jsem velmi ráda jezdila, ale za boha si nemohu vzpomenout na její jméno.Možná to byla Brita.... fuj to člověk stárne :D Pokud mi někdo přiblížíte jménakoní kteří tam v té době stáli, budu ráda....Katka

8.8.2008 13:48
matyska

XXX.XXX.182.66

eavy napsal(a):

Nejezdila jsem tam, ale znám Dášu a Irgonka...

8.8.2008 14:45
catleonka

XXX.XXX.8.35

matyska napsal(a):
Nejezdila jsem tam, ale znám Dášu a Irgonka...

Irgon se narodil taky u nás na Moravě, pak se stěhoval spolu s celým stádem původního majitele do Čech. Koníci byli rozhozeni pomalu po celých jižních Čechách a někteří skončili na Grejnarově. Byli jsme se tam na ně podívat asi rok po stěhování (to bude tak 10 let zpátky) a na Grejnarově tehdy stály od nás Ilči, Brita a mladá ČT kobyla Sanny - tmavá hnědka bez odznaků. Pokud tam ještě jsou a mají se fajn, jsem ráda, Ilči s Britou už musí mít skoro dvacet.

8.8.2008 20:04
matyska

XXX.XXX.182.66

catleonka napsal(a):
Irgon se narodil taky u nás na Moravě, pak se stěhoval spolu s celým stádem původního majitele do Čech. Koníci byli rozhozeni pomalu po celých jižních Čechách a někteří skončili na Grejnarově. Byli jsme se tam na ně podívat asi rok po stěhování (to bude tak 10 let zpátky) a na Grejnarově tehdy stály od nás Ilči, Brita a mladá ČT kobyla Sanny - tmavá hnědka bez odznaků. Pokud tam ještě jsou a mají se fajn, jsem ráda, Ilči s Britou už musí mít skoro dvacet.

Já znám Irgona z Prahy, byl ve stejné stáji jako tehdy můj koník...

Přidejte reakci

Přidat smajlík