Úprava hřívy a ohonu.Poraďte???

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.9.2008 07:24
terkas

XXX.XXX.144.142

taak posouvejte rada se podivam

29.9.2008 08:00
lesterka

XXX.XXX.147.139

terkas napsal(a):

jo jo...hlavně by mě zajímala úprava ocasu, jak do něj vplétáte červenou mašli v případě kopavého koně, který jede na nějakou akci

29.9.2008 08:21
elise

XXX.XXX.226.2

lesterka napsal(a):
jo jo...hlavně by mě zajímala úprava ocasu, jak do něj vplétáte červenou mašli v případě kopavého koně, který jede na nějakou akci

já jsem na ohonu upletla malý copánek, mezerou mez pramínky jsem mašli propletla a pak protáhla na konci copánku pod gumičkou

29.9.2008 18:52
medi

XXX.XXX.149.26

elise napsal(a):
já jsem na ohonu upletla malý copánek, mezerou mez pramínky jsem mašli propletla a pak protáhla na konci copánku pod gumičkou

my děláme takové culíčky

29.9.2008 18:56
medi

XXX.XXX.149.26

medi napsal(a):
my děláme takové culíčky

A ocásek tak akorát že vrch je kratší tak to vyjíždí a je to trochu křivý.

29.9.2008 19:07
kachnice7

XXX.XXX.145.44

medi napsal(a):
A ocásek tak akorát že vrch je kratší tak to vyjíždí a je to trochu křivý.

já dělala i takovou síťku...ale slušelo to

29.9.2008 19:37
tereskka

XXX.XXX.134.133

terkas napsal(a):

já pred kazdou jizdou mojí lásce delala francouzak :-)...

29.9.2008 22:26
chypi

XXX.XXX.105.248

terkas napsal(a):

my máme upraveno celoročně na drna

30.9.2008 07:25
klawdie

XXX.XXX.94.254

chypi napsal(a):
my máme upraveno celoročně na drna

na klasickej francouzák jsme nebyla ta správná délka tak jsem si pomocí gumiček vytvořila toto, dle délky hřívy jsem upravila odstupy a vydrželo mi to celého huberta bez sebemenších problémů...

30.9.2008 07:25
klawdie

XXX.XXX.94.254

klawdie napsal(a):
na klasickej francouzák jsme nebyla ta správná délka tak jsem si pomocí gumiček vytvořila toto, dle délky hřívy jsem upravila odstupy a vydrželo mi to celého huberta bez sebemenších problémů...

detail

1.10.2008 16:34
vargo

XXX.XXX.12.61

klawdie napsal(a):
detail

Tak já jsem si třeba vymyslela svoje zaplétání hřívy, ale není to nikam na závody, spíš jen na doma Prostě jsem udělala copánky a ty jsem ještě jednou zapletla do copánků a po rozpuštění je hříva krásně vlnitá, ovšem nám to vlnitý moc dlouho nevydrželo

2.10.2008 20:13
anabeliinka

XXX.XXX.1.35

vargo napsal(a):
Tak já jsem si třeba vymyslela svoje zaplétání hřívy, ale není to nikam na závody, spíš jen na doma Prostě jsem udělala copánky a ty jsem ještě jednou zapletla do copánků a po rozpuštění je hříva krásně vlnitá, ovšem nám to vlnitý moc dlouho nevydrželo

Tady takový copánek ocásek

2.10.2008 20:14
anabeliinka

XXX.XXX.1.35

anabeliinka napsal(a):
Tady takový copánek ocásek

ještě hříva

2.10.2008 20:15
anabeliinka

XXX.XXX.1.35

anabeliinka napsal(a):
ještě hříva

Takový jednoduchý ale pěkný můj výtvor

20.2.2010 20:34
sejna

XXX.XXX.160.10

medi napsal(a):
my děláme takové culíčky

Moje kobyla to má takto.

20.2.2010 20:37
lesterka

XXX.XXX.123.174

sejna napsal(a):
Moje kobyla to má takto.

co takhle klasický francouzák?

21.2.2010 19:41
sheril

XXX.XXX.88.21

anabeliinka napsal(a):
Takový jednoduchý ale pěkný můj výtvor

poprvé a naposled ostříhaná na 15 cm

21.2.2010 19:43
sheril

XXX.XXX.88.21

sheril napsal(a):
poprvé a naposled ostříhaná na 15 cm

čupřina

21.2.2010 19:44
sheril

XXX.XXX.88.21

sheril napsal(a):
čupřina

po rozpuštění copánků,druhý den

21.2.2010 19:48
sheril

XXX.XXX.88.21

sheril napsal(a):
po rozpuštění copánků,druhý den

asi má copánky,vůbec na to nevidim

21.2.2010 19:49
sheril

XXX.XXX.88.21

sheril napsal(a):
asi má copánky,vůbec na to nevidim

na husto coppánky

21.2.2010 19:54
sheril

XXX.XXX.88.21

sheril napsal(a):
na husto coppánky

21.2.2010 19:54
sheril

XXX.XXX.88.21

terkas napsal(a):

anik

21.2.2010 22:31
anik

XXX.XXX.245.103

sheril napsal(a):

teda!!sheril jak si dokázala ten ocas takto splést??potřebovala bych nějaký zip na podzim.Kobyla mi vymetá jedno roští bodlákovitý za druhym,a já sem pak z toho na prášky.Jednou sem se naštvala natolik,že sem jí ocas střihla nad hlezna.Pak sem se mlátila hlavou do palice,a na podzim,co ta mrcha provedla..ocas,hříva i kštice plná bodláčí.Tak šla na ježka i s čupřinou,a ocas zase nakrátko(někam pod hlezna).Teď už to stříhat nehci.Nemáš sérii fotek toho ocasu,jak to splést?:)Nechci zas stříhat

22.2.2010 06:55
lesik

XXX.XXX.168.229

sheril napsal(a):

Taky se přimlouvám za návod na zapletení ocásku - je to efektní! Zaplétáš to takto pouze do zápřeže? Jak ocas ošetříš, aby se ti dobře zaplétal? Já ocasy moc nečešu a když už se k nějaké úpravě odhodlám jsou žíně nepoddájné a copy se mi rozjíždí - mám pocit, že mám žíní plné ruce a stále nedržím všechno.

22.2.2010 19:38
mili

XXX.XXX.6.16

lesik napsal(a):
Taky se přimlouvám za návod na zapletení ocásku - je to efektní! Zaplétáš to takto pouze do zápřeže? Jak ocas ošetříš, aby se ti dobře zaplétal? Já ocasy moc nečešu a když už se k nějaké úpravě odhodlám jsou žíně nepoddájné a copy se mi rozjíždí - mám pocit, že mám žíní plné ruce a stále nedržím všechno.

Já v Ebraichdorfu zaplétala ocas takto, ale bohužel jsem časově nestíhala... Takže nic moc no..

22.2.2010 19:45
mili

XXX.XXX.6.16

lesik napsal(a):

Kobča nechtěla stát...

22.2.2010 19:56
sheril

XXX.XXX.88.21

lesik napsal(a):

Ahoj holky děkuji za zájem,Lucka má velice hustý oces a přesto se nerozjíždí.je to celkem jednoduché,pokud umíte krokodýla.Začnu tedy krokodýlem,přidávám pramínky asi 1,5 v průměru široké.pletu krokodýla ke konci ocasu(poslednímu obratlu,pak dopletu klasický cop,když jsem 10 cm od konce ocasu začnu utahovat,zaváži gumičkou ze silné gumi a poté ve výšce kerou potřbuji ohnu cop(já těch 10-15 cm pod koncem ocasu a jednoduše prolét¨ám cop mezerami v copu směrem vzhůru a pohybem z venku dovnitř,střídám strany,až nakonec culíček zastrčím na vnitřní stranu ,aby nešel vidět.Snad to pochopíte,vydrží to týden.Jinak neošetřuji ,pouze přes léto a to jen sprchuji a občas ša\mponem,březovím.Ocas však mám důkladně rozčesený

anik

23.2.2010 00:12
anik

XXX.XXX.245.103

sheril napsal(a):
Ahoj holky děkuji za zájem,Lucka má velice hustý oces a přesto se nerozjíždí.je to celkem jednoduché,pokud umíte krokodýla.Začnu tedy krokodýlem,přidávám pramínky asi 1,5 v průměru široké.pletu krokodýla ke konci ocasu(poslednímu obratlu,pak dopletu klasický cop,když jsem 10 cm od konce ocasu začnu utahovat,zaváži gumičkou ze silné gumi a poté ve výšce kerou potřbuji ohnu cop(já těch 10-15 cm pod koncem ocasu a jednoduše prolét¨ám cop mezerami v copu směrem vzhůru a pohybem z venku dovnitř,střídám strany,až nakonec culíček zastrčím na vnitřní stranu ,aby nešel vidět.Snad to pochopíte,vydrží to týden.Jinak neošetřuji ,pouze přes léto a to jen sprchuji a občas ša\mponem,březovím.Ocas však mám důkladně rozčesený

sheril,a nechceš udělat video??aby to tam bylo vidětmoc sem to nepobrala ale ještě si to přečtu zítra,až bude mozek svežejší.teď sem po odpolední a plnění úkolůale to video by nemuse být špatné

23.2.2010 06:48
lesik

XXX.XXX.168.229

anik napsal(a):
sheril,a nechceš udělat video??aby to tam bylo vidětmoc sem to nepobrala ale ještě si to přečtu zítra,až bude mozek svežejší.teď sem po odpolední a plnění úkolůale to video by nemuse být špatné

Po druhém přečtení jsem to pochopila, na fotce je to docela pěkně vidět. Teď jen stačí potrénovat zručnost. Na prokvetlém ocásku mojeho prcka by to mohlo být zajímavé...

23.2.2010 17:36
ghajariy

XXX.XXX.4.106

lesik napsal(a):
Po druhém přečtení jsem to pochopila, na fotce je to docela pěkně vidět. Teď jen stačí potrénovat zručnost. Na prokvetlém ocásku mojeho prcka by to mohlo být zajímavé...

Já dělám něco podobného, ale jde to, jen když nejsou mouchy, jinak se koník nemá čím ohánět. Upletu cop, úpně od shora až dolů, postupně přibírám prameny, spletu, na konci zagumičkuju. Vemu do ruky tento konec a protáhnu ho copem jen kousek pod koncem kelky (tedy posledním obratlem ocasu)(1.) a pak znovu o pidi kousek dovnitř(2.) a zase ven směrem dolů(3.). - Tedy jej protáhnu copem celkem 3x. a mírně utáhnu. Vytvoří se jakýsi uzel, průvlek, nevypadává to, maximálně pidi pramínky horních žíní a vydrží to 1-2 měsíce dez přepletení. A když třeba po 14 dnech gumička rupne, drží to, jen má na konci volnou oháňku. Ocas se tím zkrátí cca něco málo pod hlezna a i když je bahno, je to super. Takto lze mít v zimě upravený i velmi dlouhý ocas.
Špatné foto, ale snad aspoň něco. Jde vidět ten chuchvalec - průplet a jak z toho trčí ten protáhnutý konec.

23.2.2010 17:39
ghajariy

XXX.XXX.4.106

ghajariy napsal(a):
Já dělám něco podobného, ale jde to, jen když nejsou mouchy, jinak se koník nemá čím ohánět. Upletu cop, úpně od shora až dolů, postupně přibírám prameny, spletu, na konci zagumičkuju. Vemu do ruky tento konec a protáhnu ho copem jen kousek pod koncem kelky (tedy posledním obratlem ocasu)(1.) a pak znovu o pidi kousek dovnitř(2.) a zase ven směrem dolů(3.). - Tedy jej protáhnu copem celkem 3x. a mírně utáhnu. Vytvoří se jakýsi uzel, průvlek, nevypadává to, maximálně pidi pramínky horních žíní a vydrží to 1-2 měsíce dez přepletení. A když třeba po 14 dnech gumička rupne, drží to, jen má na konci volnou oháňku. Ocas se tím zkrátí cca něco málo pod hlezna a i když je bahno, je to super. Takto lze mít v zimě upravený i velmi dlouhý ocas.
Špatné foto, ale snad aspoň něco. Jde vidět ten chuchvalec - průplet a jak z toho trčí ten protáhnutý konec.

Od klasické westernové úpravy do tzv. pouzdra jsem už upustila, je to pracné. 3 prameny omotat látkou, každý omotat zvlášť a všechny pak splést dohromady v 1 cop a zavázat na hoře.

23.2.2010 17:45
ghajariy

XXX.XXX.4.106

ghajariy napsal(a):
Od klasické westernové úpravy do tzv. pouzdra jsem už upustila, je to pracné. 3 prameny omotat látkou, každý omotat zvlášť a všechny pak splést dohromady v 1 cop a zavázat na hoře.

V létě, aby se mohla ohánět po mouchách a délka se při tom zkrátila (jinak tahá ocas až po zemi), jen uzlíkuju. Veznu po 1 tenším prameni a provlékám jako bych dělala bezpečnostní uzel třeba se 3 očkama a konec protáhnu. Je pak uprostřed ocasu guča uzlíků. Jen se to blbě rozplétá...

Přidejte reakci

Přidat smajlík