Jelikož pro naší princeznu princeznovatou chceme jen toho nejhezčího, tak by mě zajímal takový menší průzkum co je v jižních čechách k mání. Písecký dva kousky známe. Pokud někdo víte tak hoďte foto a nacionále.
Foto naší princezny
redbla
napsal(a):
Jelikož pro naší princeznu princeznovatou chceme jen toho nejhezčího, tak by mě zajímal takový menší průzkum co je v jižních čechách k mání. Písecký dva kousky známe. Pokud někdo víte tak hoďte foto a nacionále.
Foto naší princezny
Je, ta je krásná!!! Fakt kočka, hned tak nějakej kůň se mi nelíbí...
Nejsou to sice jižní čechy, ale co říkáš na Artista L z Mnětic? Je elegantní, lehčí typ a ty chody...
skippy
napsal(a):
Je, ta je krásná!!! Fakt kočka, hned tak nějakej kůň se mi nelíbí...
Nejsou to sice jižní čechy, ale co říkáš na Artista L z Mnětic? Je elegantní, lehčí typ a ty chody...
Můj zeměpis je chabý, vůbec nevím kde jste, ale pokud by byla dávka je to také možné. Takhle toho moc vidět není ale kluk se snaží
Světlý se nám líbí víc, ale i velmi dlouhá hříva ocas a tak je důležitá (má to být první potomek) tak aby se povedl
redbla
napsal(a):
Můj zeměpis je chabý, vůbec nevím kde jste, ale pokud by byla dávka je to také možné. Takhle toho moc vidět není ale kluk se snaží
Světlý se nám líbí víc, ale i velmi dlouhá hříva ocas a tak je důležitá (má to být první potomek) tak aby se povedl
Jsou to východní čechy
Jinou fotku bohužel nemám, ale mrkni sem, dole je to on, zrovna se předváděl
http://www.fotokamenik.com /photoshop/zvybehu/index3.html
Mezera za com
skippy
napsal(a):
Jsou to východní čechy
Jinou fotku bohužel nemám, ale mrkni sem, dole je to on, zrovna se předváděl
http://www.fotokamenik.com /photoshop/zvybehu/index3.html
Mezera za com
Jojo Artist-L je krasavec... Lehčí typ a krásná postavička .
Mě se ale líbí i Mozart (Praha), letos jsme ho měli u nás na pouštění, je to teda divočák, ale krasavec se vším všudy, nádherná barva a dloooooouhatánská hříva http://www.aschk.cz/hafling/ pk/pk_display_hf.php?id=20132 (1 mezera)
ladys
napsal(a):
Jojo Artist-L je krasavec... Lehčí typ a krásná postavička .
Mě se ale líbí i Mozart (Praha), letos jsme ho měli u nás na pouštění, je to teda divočák, ale krasavec se vším všudy, nádherná barva a dloooooouhatánská hříva http://www.aschk.cz/hafling/ pk/pk_display_hf.php?id=20132 (1 mezera)
Jo Mozarta, už mi taky někdo zmiňoval, fotky plemeníků kde byly už mám taky projitý, jen ten zeměpis je slabší a co není blízko by musela bejt dávka.
redbla
napsal(a):
Foto naší princezny
Ale v hřebčinci by měli být kluci 3, Norek, Wulf a Simmel(toho bych nedoporučovala) a ve štěticích má stát Madit.
Z těhle bych si vybrala Norka- pěkná barvička, ale wulf má takovou milejší povahu.
jinak Mozart nebo Artist mi přijdou tady u nás jako nejlepší moderní plemeníci haflinga.
Artist
microfon
napsal(a):
Ale v hřebčinci by měli být kluci 3, Norek, Wulf a Simmel(toho bych nedoporučovala) a ve štěticích má stát Madit.
Z těhle bych si vybrala Norka- pěkná barvička, ale wulf má takovou milejší povahu.
jinak Mozart nebo Artist mi přijdou tady u nás jako nejlepší moderní plemeníci haflinga.
Artist
Norek
microfon
napsal(a):
A Wulf
Wulfa nebrat, má v hřívě rezavé žíně, což neodpovídá standardu plemene, viz doporučení na www.haflingove.cz. Na VZ se také moc nepředvedl. Pokud chcete kvalitu, volte určitě Artista-L, lepší hřebec tu zatím není, působí v inseminaci, takže je dostupný po celé ČR.
microfon
napsal(a):
Artist
Madit je mrtvej, po něm nám hříbek nevyšel a letos už fakt nebude.
elka
napsal(a):
Wulfa nebrat, má v hřívě rezavé žíně, což neodpovídá standardu plemene, viz doporučení na www.haflingove.cz. Na VZ se také moc nepředvedl. Pokud chcete kvalitu, volte určitě Artista-L, lepší hřebec tu zatím není, působí v inseminaci, takže je dostupný po celé ČR.
SIMEL I MADIT v létě umřeli!!!Takže na Hřebčinci je Wulf-ten se mi moc nelíbí a Norek..ten je celkem ok.ALe asi bych si vyvírala taky jinde.Arist-L je moc hezkej koník a má myslím i nějakou výkonnost.
elka
napsal(a):
To se Písek zase uťal, protože se chválili až kam, že ho koupili a mají ho i na pohledech. No Uvidíme výběr fakt není lehkej, Madit se nám líbil, ale jak už jsem psala i v druhém příspěvku, kde taky hledají hřebce, je mrtvej
redbla
napsal(a):
Madit je mrtvej, po něm nám hříbek nevyšel a letos už fakt nebude.
Anebo je-li klisna kvalitní, poohlédnout se po hřebci v zahraničí. V rámci Evropského svazu chovatelů haflingů (z našich sousedů tam patří Německo) - my jsme v něm od loňska - se dají najít pěkní hřebci. Myslím, že vhodného hřebce vám doporučí i rada plemenné knihy haflinga, www.haflingove.cz, s přihlédnutím k původu klisny. O něm tu zatím nic nepadlo.
elka
napsal(a):
Anebo je-li klisna kvalitní, poohlédnout se po hřebci v zahraničí. V rámci Evropského svazu chovatelů haflingů (z našich sousedů tam patří Německo) - my jsme v něm od loňska - se dají najít pěkní hřebci. Myslím, že vhodného hřebce vám doporučí i rada plemenné knihy haflinga, www.haflingove.cz, s přihlédnutím k původu klisny. O něm tu zatím nic nepadlo.
Jéžíš,Simmel taky???
jaruska
napsal(a):
Jéžíš,Simmel taky???
Zkraje Norek,Simmel a Wulf z Lysý tuším před dvěma rokama.
jaruska
napsal(a):
Zkraje Norek,Simmel a Wulf z Lysý tuším před dvěma rokama.
Norek.
jaruska
napsal(a):
Norek.
Jinak u Artista na obtíž asi jen lysinka, má ji přes nozdry, a to pokud vím je špatně, má být 1,5 cm od nozder (nechápu proč, ale asi se nudili, tak vymysleli toto blbé pravidlo). Ale kdo nechce chovat atd., tomu je to jedno.
U mě teda vede Mozart, viděla jsem ho na vlastní oči, při připouštění a taky jsem ho pár dní ošetřovala a je to teda fešák k sežrání
ladys
napsal(a):
Jinak u Artista na obtíž asi jen lysinka, má ji přes nozdry, a to pokud vím je špatně, má být 1,5 cm od nozder (nechápu proč, ale asi se nudili, tak vymysleli toto blbé pravidlo). Ale kdo nechce chovat atd., tomu je to jedno.
U mě teda vede Mozart, viděla jsem ho na vlastní oči, při připouštění a taky jsem ho pár dní ošetřovala a je to teda fešák k sežrání
Krásnej je Husar od pana Staňka z Bohušovic u Litoměřic, připouštěla jsem mojí kobuchu s ním. Je opravdu krásnej.
ladys
napsal(a):
O tomhle pravidle (šířka lysiny) jsem neslyšela. Můžeš dáš odkaz na zdroj? Jinak Artista L uchovnili v jižním Tyrolsku, takže si myslím, že kdyby neodpovídal standardu, třeba bílými odznaky, vyřadili by ho. Jinak já mám taky radši na hlavě buď hvězdu, nebo úzký proužek, někomu se zase líbí pořádná lysina.
ladys
napsal(a):
Mozart se supr, ale drobítko zakrslý - na dolní hranici standardu. Ale má báječnou hřívu a je ušlechtilý. Pouštěla bych ho však spíš na robusnější vyšší kobyly, aby potomci neměli potíž s nedostatečnou KVH.
elka
napsal(a):
Mozart se supr, ale drobítko zakrslý - na dolní hranici standardu. Ale má báječnou hřívu a je ušlechtilý. Pouštěla bych ho však spíš na robusnější vyšší kobyly, aby potomci neměli potíž s nedostatečnou KVH.
My letos připouštěli Mozartem, je to moc hezký, elegantní a ovladatelný zvíře.
Nemáte někdo fotky Husara z Bohušovic?
jarin
napsal(a):
My letos připouštěli Mozartem, je to moc hezký, elegantní a ovladatelný zvíře.
Nemáte někdo fotky Husara z Bohušovic?
To ano, obvladatelný, ale na zemi, obsedlý není a zapřáhli ho jen jednou. Majitel ho má na parádu. Nicméně potomci jsou jezditelní bez problémů, takže charakteru bych se nebála.
redbla
napsal(a):
Foto naší princezny
Tak ještě celkové foto té naší princezny, má teď trošku špíčky, ale to se vysportuje
redbla
napsal(a):
Tak ještě celkové foto té naší princezny, má teď trošku špíčky, ale to se vysportuje
a našla jsem toto foto Norek
redbla
napsal(a):
a ještě zezadu
redbla
napsal(a):
a ještě zezadu
Jojo my poušteli kobylku, která má 150 cm, ale naštěstí nám ji uchovnili do HPK, takže je pro ni Mozart ten pravý. Ale je pravda že je to prcek, ale krásnej.
Ta lysinka je z Itálie. Známý si odtamtud dovezl kobylku a že tam mají tohle pravidlo. Zajímavé je, že kobylka byla v Itálii hodnocena velice vysoce a u nás byla předposlední z celého svodu , holt se naši mají co učit, protože kobuše fakt krásná.
Mě se líbí na každém koni něco jiného, na tmavších nosní pruh a na světlejších právě široká lysina přes nozdry
ladys
napsal(a):
Jojo my poušteli kobylku, která má 150 cm, ale naštěstí nám ji uchovnili do HPK, takže je pro ni Mozart ten pravý. Ale je pravda že je to prcek, ale krásnej.
Ta lysinka je z Itálie. Známý si odtamtud dovezl kobylku a že tam mají tohle pravidlo. Zajímavé je, že kobylka byla v Itálii hodnocena velice vysoce a u nás byla předposlední z celého svodu , holt se naši mají co učit, protože kobuše fakt krásná.
Mě se líbí na každém koni něco jiného, na tmavších nosní pruh a na světlejších právě široká lysina přes nozdry
No jestli půjdem na svod se ještě neví, ale pp z německa máme, hříbka chceme pro radost a taky kvůli kobylce, prej se to tak má (je jí 9 a ještě hříbě neměla), ale ať se rozhodnem jakkoliv tak jde i o to nemnožit podprůměrný koně
redbla
napsal(a):
No jestli půjdem na svod se ještě neví, ale pp z německa máme, hříbka chceme pro radost a taky kvůli kobylce, prej se to tak má (je jí 9 a ještě hříbě neměla), ale ať se rozhodnem jakkoliv tak jde i o to nemnožit podprůměrný koně
Na svod bych zašla zcela jistě, abyste pak neměli hříbě bez PP. Pokud kobyla původ má, bylo by to škoda. Teď jsou vypisovány svody jen pro haflingy, kde je posuzuje vícečlenná komise (v Čechách i na Moravě stejná), takže by to měla být záruka určité objektivity. Šampionát mladých klisen v Pardubicích vyhrála Galánka po Norkovi a líbila se i zahraničnímu rozhodčímu. Norek má hodně klisen v HPK. Takže pokud bych chtěla starší těžší typ, volila bych jeho.
ladys
napsal(a):
To je legrace, Artista uchovnili v Meranu, takže v It., zřejmě jim tak moc nevadí . Po Mozartovi znám pár koní, všichni nádherní, ušlechtilí s krásnou dlouhou hedvábnou hřívou. Pokud má kobylka 150 cm, vyjde z toho určitě krásné hříbě taky do HPK.
elka
napsal(a):
To je legrace, Artista uchovnili v Meranu, takže v It., zřejmě jim tak moc nevadí . Po Mozartovi znám pár koní, všichni nádherní, ušlechtilí s krásnou dlouhou hedvábnou hřívou. Pokud má kobylka 150 cm, vyjde z toho určitě krásné hříbě taky do HPK.
No vidíš.. Možná je to nesmysl, nemám to z ověřeného zdroje, na svodu jsme se právě bavili tím, že Artist je Ital a oni tak . Hned jsme taky z legrace přeměřili kobylám lysiny, aby jsme měli jen ty správné
.
To k nám snad nedojde, kdyby to byla pravda.
A pro svod určitě jsem, když už pěknou kobylku připustím pořádným hřebcem, proč ho nenechat ohodnotit. Kdyby jednou náááhodou bylo k prodeji ...
ladys
napsal(a):
No vidíš.. Možná je to nesmysl, nemám to z ověřeného zdroje, na svodu jsme se právě bavili tím, že Artist je Ital a oni tak . Hned jsme taky z legrace přeměřili kobylám lysiny, aby jsme měli jen ty správné
.
To k nám snad nedojde, kdyby to byla pravda.
A pro svod určitě jsem, když už pěknou kobylku připustím pořádným hřebcem, proč ho nenechat ohodnotit. Kdyby jednou náááhodou bylo k prodeji ...
No s tím svodem fakt uvidíme. Ještě sehnat datum místo a někoho kdo umí kobuchu předvédst. No snad je času dost to zvážit.