Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.2.2009 20:21
lucky

XXX.XXX.230.77

Ahojky!
Teda Luci mooc gratuluji. Tak přeji, aby všechna mimi byla zdravá.

Marino, hřebec je moc hezký, vidím, že to nakonec nedalo, že? A hřebec bude .

Luci, ty jsi byla v Brně??? nebudeš i v neděli..já se asi půjdu juknout na vlkodavy!

Dnes na výstavu v 6 ráno jsme jeli do Brna. Teda sice parkování daleko, lezli sjme přes celé výstaviště, ale musím říct, že aspoň jsme šli první a jelikož za námi byli ovčouni (NO), tak jsme měli úžasný velikánský kruh! Takže se dobře běhalo, Fabby vyhrál třídu šampiónů CAC a Res CACIBa ...takže mu chybí ještě jeden CAC na Grand šampiona.
Zítra jedeme znovu, Já jsem docela kaput a jdu spát, tohle fakt je síla..dva dny za sebou. A chudáček Fabínek, chrní jak zabitý, nabaštil se a ráno ho zase nacpeme do auta

Sabi, jinak Gabo je pěkný kusanec Kdyby jste šli i zítra juknout, tak vás ráda uvidím!

7.2.2009 20:26
lucky

XXX.XXX.230.77

lucky napsal(a):
Ahojky!

Luci, ty jsi byla v Brně??? nebudeš i v neděli..já se asi půjdu juknout na vlkodavy!

Dnes na výstavu v 6 ráno jsme jeli do Brna. Teda sice parkování daleko, lezli sjme přes celé výstaviště, ale musím říct, že aspoň jsme šli první a jelikož za námi byli ovčouni (NO), tak jsme měli úžasný velikánský kruh! Takže se dobře běhalo, Fabby vyhrál třídu šampiónů CAC a Res CACIBa ...takže mu chybí ještě jeden CAC na Grand šampiona.
Zítra jedeme znovu, Já jsem docela kaput a jdu spát, tohle fakt je síla..dva dny za sebou. A chudáček Fabínek, chrní jak zabitý, nabaštil se a ráno ho zase nacpeme do auta

Sabi, jinak Gabo je pěkný kusanec Kdyby jste šli i zítra juknout, tak vás ráda uvidím!

Jo, Luci, ad mail..na koníka se zeptám

Mimochodem, ten článek co jsi o něm psala by mě celkem zajímal..nešlo by to ofotit??? Sím!

Jo a Sabi, Fabínkovi se Gabík avidentně děsně líbil. Pak tam na něj nějaký ovčák ošklivě cenil zuby a fabín vůbec nechápal, proč jako na něj, když on si přece chce hrát

8.2.2009 08:52
luckai

XXX.XXX.160.248

lucky napsal(a):
Ahojky!

Luci, ´v Brně jsme právě nebyli, protože jak jsem psala bych to nezvládla kvůli té chřipce, dopadlo by to akorát tak, že bych se tam někde válela v kruhu pod Ájou . No mrzelo mě to hodně, mohla jsem vás holky vidět.

Ten článek, jestli myslíš o tom vlivu výstavních linií na chov by určitě naskenovat šel .

Jo a dík, že se zeptáš na "Danečka".

8.2.2009 13:30
mimik

XXX.XXX.144.252

luckai napsal(a):
Luci, ´v Brně jsme právě nebyli, protože jak jsem psala bych to nezvládla kvůli té chřipce, dopadlo by to akorát tak, že bych se tam někde válela v kruhu pod Ájou . No mrzelo mě to hodně, mohla jsem vás holky vidět.

Ten článek, jestli myslíš o tom vlivu výstavních linií na chov by určitě naskenovat šel .

Tak já vam povyprávim o Rejkovi.Rejk není muj ale tet ho dva roky jezdím na zavodech protože sem vyrostla sjedné malé kobylky Lízy 1 a na dva roky jsme si je vyměnili, Rejk pocházi s Trojanovic.A tet je unás!No a tet ho beru jakože je muj ale bouhžel není!

8.2.2009 14:12
kathey

XXX.XXX.52.63

luckai napsal(a):

Ahoj vsichni...jsem si tak projizdela bazos a na neco jsem narazila....

http://zvirata.bazos.cz/inzerat/3014019/ Arabska-klisna.php
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/3014071/ Arabsky-hrebec.php

netusi nekdo, CO to je za kretena a KDE mohl doprcic vzit zuzciny fotky?

me z toho asi klepne, to se ti lidi fakt tak moc nudi?
btw. napsala jsem mu (ji?) maila....jaky ma kobylka puvod a kolik za ni chce, tak mi snad odpovi, takovou bych si rada koupila...

to, ze hrebecek je samira, monca a amon v jednom uz je jen takovej detail....

8.2.2009 16:31
ms

XXX.XXX.46.252

kathey napsal(a):
Ahoj vsichni...jsem si tak projizdela bazos a na neco jsem narazila....

http://zvirata.bazos.cz/inzerat/3014019/ Arabska-klisna.php
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/3014071/ Arabsky-hrebec.php

netusi nekdo, CO to je za kretena a KDE mohl doprcic vzit zuzciny fotky?

me z toho asi klepne, to se ti lidi fakt tak moc nudi?
btw. napsala jsem mu (ji?) maila....jaky ma kobylka puvod a kolik za ni chce, tak mi snad odpovi, takovou bych si rada koupila...

to, ze hrebecek je samira, monca a amon v jednom uz je jen takovej detail....

ale zase se podíváme na nějaké fotky Haničky, když ty nám žádné neukážeš moc pěkné :)

8.2.2009 17:50
sabina

XXX.XXX.64.178

ms napsal(a):
ale zase se podíváme na nějaké fotky Haničky, když ty nám žádné neukážeš moc pěkné :)

Ahoj Luci, jak jste dneska dopadli?

Jojo, díky. Fabýnek vypadal fakt parádně..kus jak svině....Gabouš by si byl hrál to je jisté...to víš, můj malej infantilní opičák...kamarád s každým...

Dneska sme byli ale svědkem..jak se potrhali dva caníci...nic moc

8.2.2009 20:29
lucky

XXX.XXX.230.77

sabina napsal(a):
Ahoj Luci, jak jste dneska dopadli?

Jojo, díky. Fabýnek vypadal fakt parádně..kus jak svině....Gabouš by si byl hrál to je jisté...to víš, můj malej infantilní opičák...kamarád s každým...

Dneska sme byli ale svědkem..jak se potrhali dva caníci...nic moc

Fakt? No fuj. Naštěstí fundláci jsou pohodoví.
Fabínek byl dneska strašně hodný, moc hezky se předváděl, dnes byl ve velké konkurenci výborný 4..no, pořadí neřešit (křivé novy a vbočené lokty jsou teda jak pěst na oko), ale každý den není posvícení.
Cestou domů jsme se ještě stavili na jídlo a pak se juknout na syna Daréska, který roste jako z vody, moooc šikovný štěndík, už má 16 kilo.

Lucie, ten článek by mě zajímal a o koníkovi zjistím co půjde

maťa

8.2.2009 21:51
maťa

XXX.XXX.31.114

lucky napsal(a):
Ahojky!

Sabi, jeden ten Caník byl dokonce někoho z psí moderky, ten prokousnutej Teď sem to četla

Lucky Fabbulín je fakt krásnej, co sem ho viděla loni, tak od té doby zmohutněl, resp. asi doooost nasvalil Jsme dneska na vás chtěli taky juknout, měla jsem Agbíška, Sabča zas Gaba a moje sousedka retrívra, ale nějak sme nestíhali v tom dešti vůbec nic Sem byla nějaká zmoklá, mokrá, čvachtající a zamrzlá

Jináč holky, fotky co mám - asi tak tři Fabbyho a čtyři Gaba, víc se nezdařilo - pošlu na mejliska během zítřka snad, ju?

A my jeli dom a buch, u nás na Vysočině vánice sněhová, na dálnici iks cm sněhu, auta po škarpách, tak sme horko těžko sjeli na vedlejšku a tam to samé, i ty auta a tadyk nám leží tuna snížku Zatímco všude jinde lilo

Tož tak, du na čaj a mějte se fajný

8.2.2009 22:24
lucky

XXX.XXX.230.77

maťa napsal(a):
Sabi, jeden ten Caník byl dokonce někoho z psí moderky, ten prokousnutej Teď sem to četla

Lucky Fabbulín je fakt krásnej, co sem ho viděla loni, tak od té doby zmohutněl, resp. asi doooost nasvalil Jsme dneska na vás chtěli taky juknout, měla jsem Agbíška, Sabča zas Gaba a moje sousedka retrívra, ale nějak sme nestíhali v tom dešti vůbec nic Sem byla nějaká zmoklá, mokrá, čvachtající a zamrzlá

Jináč holky, fotky co mám - asi tak tři Fabbyho a čtyři Gaba, víc se nezdařilo - pošlu na mejliska během zítřka snad, ju?

A my jeli dom a buch, u nás na Vysočině vánice sněhová, na dálnici iks cm sněhu, auta po škarpách, tak sme horko těžko sjeli na vedlejšku a tam to samé, i ty auta a tadyk nám leží tuna snížku Zatímco všude jinde lilo

Tož tak, du na čaj a mějte se fajný

JJ, tady je taky sněhová vánice! Domů to byl celem hnus¨
Škoda, že jste se zase nestavili, ale vlastně se divím, že se vám v tom lijáku chtělo..já nemuset, tak nevytáhnu paty z baráku
Zrovna jsem dala výsledky, posudky a fotky na webky pejskům, tak můžete juknout..z dneška fotky dám taky asi až zítra. Jsem KO

9.2.2009 11:06
sabina

XXX.XXX.1.234

lucky napsal(a):
Škoda, že jste se zase nestavili, ale vlastně se divím, že se vám v tom lijáku chtělo..já nemuset, tak nevytáhnu paty z baráku
Zrovna jsem dala výsledky, posudky a fotky na webky pejskům, tak můžete juknout..z dneška fotky dám taky asi až zítra. Jsem KO

Mati, houbelec...tak to jsi jdu počíst..no nic moc hezkýho to nebylo...
Luci, mě se chtěo hlavně srz spsa...aby se po čase zase vytáhl mezi lidi a psy...a skz |Matku a ták..

9.2.2009 11:10
bonzelka

XXX.XXX.173.253

lucky napsal(a):

Ahojky,tak jsme něco nafotily,ale je to focené mobilem tak kvalita nic moc...ale Hanýs blbnul jak malej

9.2.2009 11:10
bonzelka

XXX.XXX.173.253

bonzelka napsal(a):
Ahojky,tak jsme něco nafotily,ale je to focené mobilem tak kvalita nic moc...ale Hanýs blbnul jak malej

další

9.2.2009 11:11
bonzelka

XXX.XXX.173.253

bonzelka napsal(a):
další

náš xicht :-)

9.2.2009 11:12
bonzelka

XXX.XXX.173.253

bonzelka napsal(a):
náš xicht :-)

tahle se bohužel mázla hodně,ale jinak by byla bezva

9.2.2009 11:12
bonzelka

XXX.XXX.173.253

bonzelka napsal(a):
tahle se bohužel mázla hodně,ale jinak by byla bezva

...

9.2.2009 11:13
bonzelka

XXX.XXX.173.253

bonzelka napsal(a):
...

...........

9.2.2009 11:14
bonzelka

XXX.XXX.173.253

bonzelka napsal(a):
...........

trochu změna

9.2.2009 11:15
bonzelka

XXX.XXX.173.253

bonzelka napsal(a):
trochu změna

v sobotu bylo nádherně

9.2.2009 11:16
bonzelka

XXX.XXX.173.253

bonzelka napsal(a):
v sobotu bylo nádherně

........

9.2.2009 11:17
bonzelka

XXX.XXX.173.253

bonzelka napsal(a):
........

vodíme se sami:-)

9.2.2009 11:17
bonzelka

XXX.XXX.173.253

bonzelka napsal(a):
vodíme se sami:-)

..

9.2.2009 11:19
bonzelka

XXX.XXX.173.253

bonzelka napsal(a):
..

poslední na oko osedlaná sobokoza

9.2.2009 11:19
bonzelka

XXX.XXX.173.253

bonzelka napsal(a):
poslední na oko osedlaná sobokoza

koza se umí taky sbalit a náramně jí tohle blbnutí bavilo:-)

9.2.2009 11:22
bonzelka

XXX.XXX.173.253

bonzelka napsal(a):
koza se umí taky sbalit a náramně jí tohle blbnutí bavilo:-)

my už se taky balíme:-)

9.2.2009 11:24
bonzelka

XXX.XXX.173.253

bonzelka napsal(a):
my už se taky balíme:-)

profi fotky od známěho z podzimu

9.2.2009 11:25
bonzelka

XXX.XXX.173.253

bonzelka napsal(a):
profi fotky od známěho z podzimu

a poslední jinak tu budu mít celou stránku jen pro sebe..

9.2.2009 14:55
janele

XXX.XXX.9.3

bonzelka napsal(a):
..

Ty jo, Katko, odkud jsi? U nás minulý týdne všechen sníh slezl :( V neděli sice chumelenice, ale nic se už neudrželo :( No, já doufám, že jaro ještě nezačne...
Ty fotečky ze soboty jsou pěkné. Ty z mobilu nic moc , ale Hanýs asi dobrý puberťák, co? To je pěkné, když se tak předváděj... :)
Jak to máš s ježděním? Jsi říkala, že jsi ho na podzim obsedla, a pak už si nepamatuju :) Já se chystám (snad...) na podzim obsedat toho svého puberťáka, tak se zajímám, jak ostatní :) Bych ho pak chtěla nechat do jara ještě napokoji a nějakou "práci" začít tak za rok, rok a něco... Ty jo, to je doba. No, třeba se naučím do té doby lépe jezdit, zasloužil by si to... :-/

9.2.2009 18:22
bonzelka

XXX.XXX.173.234

janele napsal(a):
Ty jo, Katko, odkud jsi? U nás minulý týdne všechen sníh slezl :( V neděli sice chumelenice, ale nic se už neudrželo :( No, já doufám, že jaro ještě nezačne...
Ty fotečky ze soboty jsou pěkné. Ty z mobilu nic moc , ale Hanýs asi dobrý puberťák, co? To je pěkné, když se tak předváděj... :)
Jak to máš s ježděním? Jsi říkala, že jsi ho na podzim obsedla, a pak už si nepamatuju :) Já se chystám (snad...) na podzim obsedat toho svého puberťáka, tak se zajímám, jak ostatní :) Bych ho pak chtěla nechat do jara ještě napokoji a nějakou "práci" začít tak za rok, rok a něco... Ty jo, to je doba. No, třeba se naučím do té doby lépe jezdit, zasloužil by si to... :-/

Ahojky,jsem úplně z jihu čech,sníh tu taky v sobotu trochu slezl,ale v neděli napadlo znovu 15cm..Tady se vždycky drží dlouho.Už se taky těším na jaro...teplíčko a hned se bude s líp pracovat.Puber´ták je to hroznej...ale alespoň se mám čemu zasmát je to takovej andílek s ďáblíkem v těle..:-) My jsme ještě neobsedali..budeme teprve v březnu 3letí.Je zatím částečně obsedlej,semtam si na něj sednu bez sedla nebo i se sedlem tak na čtvrt hoďky nebo pracujeme ze země,už umíme chodit na otěžích a couvat...Tenhle rok ještě taky nic většího nechystam,teď od jara chci jezdit sem tam k trenérce drezury,aby se naučil balit a nosit hlavičku..pak v létě nějaká rekreace,na podzim Huberta a až příští rok začneme něco víc dělat.Není kam spěchat.Je to můj první mlaďas,kterýho si vychovávám tak nechci nic pokazit...Ty máš jakýho puber´táčka...šupni sem fotečku ať si vzpomenu.

9.2.2009 19:52
sabina

XXX.XXX.64.178

bonzelka napsal(a):
Ahojky,jsem úplně z jihu čech,sníh tu taky v sobotu trochu slezl,ale v neděli napadlo znovu 15cm..Tady se vždycky drží dlouho.Už se taky těším na jaro...teplíčko a hned se bude s líp pracovat.Puber´ták je to hroznej...ale alespoň se mám čemu zasmát je to takovej andílek s ďáblíkem v těle..:-) My jsme ještě neobsedali..budeme teprve v březnu 3letí.Je zatím částečně obsedlej,semtam si na něj sednu bez sedla nebo i se sedlem tak na čtvrt hoďky nebo pracujeme ze země,už umíme chodit na otěžích a couvat...Tenhle rok ještě taky nic většího nechystam,teď od jara chci jezdit sem tam k trenérce drezury,aby se naučil balit a nosit hlavičku..pak v létě nějaká rekreace,na podzim Huberta a až příští rok začneme něco víc dělat.Není kam spěchat.Je to můj první mlaďas,kterýho si vychovávám tak nechci nic pokazit...Ty máš jakýho puber´táčka...šupni sem fotečku ať si vzpomenu.

holky neodpustím si výstavního predátora...

Foto by Maťa

9.2.2009 19:53
sabina

XXX.XXX.64.178

sabina napsal(a):
holky neodpustím si výstavního predátora...

Foto by Maťa

Káťo, jak on je vysokej..přijde mi fakt prcouš

9.2.2009 19:54
sabina

XXX.XXX.64.178

sabina napsal(a):

A jedna úchvatná tkaničkovská

9.2.2009 20:11
sabina

XXX.XXX.64.178

sabina napsal(a):
A jedna úchvatná tkaničkovská

a pocitovka... a končím

9.2.2009 20:17
bonzelka

XXX.XXX.173.234

sabina napsal(a):

měřily jsme ho naposled v létě a to měl kolem 147,teď už těch 150 mít bude a já sem taky dost vysoká,takže když na něm sedim tak to je jak vosa na bomboně..:-)

9.2.2009 20:23
sabina

XXX.XXX.64.178

bonzelka napsal(a):
měřily jsme ho naposled v létě a to měl kolem 147,teď už těch 150 mít bude a já sem taky dost vysoká,takže když na něm sedim tak to je jak vosa na bomboně..:-)

tak to pak jo..ale i tak je takovej ,,křehkej,, děcka...asi mám proto takovýho mamuta

9.2.2009 20:29
sagy

XXX.XXX.224.10

bonzelka napsal(a):
a poslední jinak tu budu mít celou stránku jen pro sebe..

Ahoj ta fotka je hezká

9.2.2009 20:30
bonzelka

XXX.XXX.173.234

sabina napsal(a):
tak to pak jo..ale i tak je takovej ,,křehkej,, děcka...asi mám proto takovýho mamuta

mě moc křehkej nepřijde...možná je to fotkama,že ho vždycky blbě nafotim,ale jinak je to pořádnej macík..Veterinář mi včera řekl,že už ho nemáme tolik krmit...:-)

9.2.2009 20:35
sabina

XXX.XXX.64.178

bonzelka napsal(a):
mě moc křehkej nepřijde...možná je to fotkama,že ho vždycky blbě nafotim,ale jinak je to pořádnej macík..Veterinář mi včera řekl,že už ho nemáme tolik krmit...:-)

fakt jo?
Asi je to tím, že je jemnější než to moje zvíře

9.2.2009 20:37
bonzelka

XXX.XXX.173.234

sabina napsal(a):
fakt jo?
Asi je to tím, že je jemnější než to moje zvíře

koukala sem na tvoje fotečky,možná je tvůj amir trochu mohutnější,kolik měříš ty?

9.2.2009 20:38
sabina

XXX.XXX.64.178

bonzelka napsal(a):
koukala sem na tvoje fotečky,možná je tvůj amir trochu mohutnější,kolik měříš ty?

já posranejch 165...on má už určitě 155 a konečně nabral na váhu....je úplně jinak stavěnej..to bude tím

9.2.2009 20:38
bonzelka

XXX.XXX.173.234

sagy napsal(a):
Ahoj ta fotka je hezká

sagy..děkuju:-)

9.2.2009 20:39
bonzelka

XXX.XXX.173.234

sabina napsal(a):
já posranejch 165...on má už určitě 155 a konečně nabral na váhu....je úplně jinak stavěnej..to bude tím

a koli mu je?psala jsi že mu jde na 4tej nebo tak nějak viď

9.2.2009 20:40
saddlery

XXX.XXX.2.142

bonzelka napsal(a):

zdar

sabina

XXX.XXX.64.178

sabina napsal(a):

tady fotka od Zuzky ze srpna...tam měl houby váhu...už se zpravil

bonzelka

XXX.XXX.173.234

sabina napsal(a):

Honeymu budou teprv 3 v březnua vet. mi včera říkal,že se celej ještě přesvalía protáhne se mu krk..no prostě za rok se ještě dost změní...tak uvidim...

9.2.2009 20:42
bonzelka

XXX.XXX.173.234

sabina napsal(a):

tady vypadá tak nějak pomalu stejně...mi přijde..

sabina

XXX.XXX.64.178

sabina napsal(a):

v červnu 3 letej

bonzelka

XXX.XXX.173.234

saddlery napsal(a):
zdar

teda....ještě ho ani nemam doma a už ho tu předvádíš...to te´d budou chtít po tobě všichni:-)

9.2.2009 20:43
sabina

XXX.XXX.64.178

bonzelka napsal(a):
teda....ještě ho ani nemam doma a už ho tu předvádíš...to te´d budou chtít po tobě všichni:-)

si řikám, bud čelenka...nebo nánosník?

9.2.2009 20:45
bonzelka

XXX.XXX.173.234

sabina napsal(a):
v červnu 3 letej

na vejšku ještě bude menší,ale to ještě něco dotahnem..uvidíme za rok porovnáme fotečky:-) ale amir je taky krásnej...vim proč miluju ryzáčky:-)

saddlery

XXX.XXX.2.142

bonzelka napsal(a):

to tak,ještě by to někdo mohl chtít,to spíš ber jako present po letech,mezi sedlama není moc času,a tak docela fofráč,tož tak.

bonzelka

XXX.XXX.173.234

sabina napsal(a):

vedle...opasek

lesterka

XXX.XXX.106.108

sabina napsal(a):

Si piš Katy, že se změní, až začne pracovat...

tohodle oslíka jsem si přivezla před rokem...se většina lidí ho typovala tak na rok a půl...no a ejhle...z osla pomalu roste kůň :-)

9.2.2009 20:47
bonzelka

XXX.XXX.173.234

saddlery napsal(a):
to tak,ještě by to někdo mohl chtít,to spíš ber jako present po letech,mezi sedlama není moc času,a tak docela fofráč,tož tak.

tak toho si budu teď vážit ještě víc:-)

9.2.2009 20:48
bonzelka

XXX.XXX.173.234

lesterka napsal(a):

tohodle oslíka jsem si přivezla před rokem...se většina lidí ho typovala tak na rok a půl...no a ejhle...z osla pomalu roste kůň :-)

jj já tomu věřím,že bude pak úplně jinej jak teď...
ty jo taky krásnej..hřebeček?

9.2.2009 20:49
sabina

XXX.XXX.64.178

lesterka napsal(a):

nojooooZmění se to jo....I Amouš...ale tak nato, že je o 2 měsíce starší je moje telátko prostě telátkochůůůů

tady vypadá Amouš jako mladší

9.2.2009 20:49
saddlery

XXX.XXX.2.142

bonzelka napsal(a):
tak toho si budu teď vážit ještě víc:-)

at si to kupují u vietnamců a až ti budu páchat sedačku,to bude teprv o práci,tohle je sranda tak na hodinu

9.2.2009 20:52
bonzelka

XXX.XXX.173.234

sabina napsal(a):
nojooooZmění se to jo....I Amouš...ale tak nato, že je o 2 měsíce starší je moje telátko prostě telátkochůůůů

tady vypadá Amouš jako mladší

počkej tvůj bude teprv v červnu 3letej nebo už byl?

9.2.2009 20:53
sabina

XXX.XXX.64.178

bonzelka napsal(a):
počkej tvůj bude teprv v červnu 3letej nebo už byl?

bude 9 června právě

9.2.2009 20:53
lesterka

XXX.XXX.106.108

bonzelka napsal(a):
jj já tomu věřím,že bude pak úplně jinej jak teď...
ty jo taky krásnej..hřebeček?

JJ hřebčák...takhle vypadal před půl rokem..teď je jednou takový...chlupatý a tlustý :-)) Příští rok už třeba na výstavě nebude vypadat, jako poloviční hříbátko, oproti ostatním :-))

9.2.2009 20:55
bonzelka

XXX.XXX.173.234

sabina napsal(a):
bude 9 června právě

A jakej má původ?tak ty budeš mít nějakýho přerostlýho araba:-) když už teď bude mít 155 tak to ti ještě do ctyř 5cm povyroste...

9.2.2009 20:55
sabina

XXX.XXX.64.178

lesterka napsal(a):
JJ hřebčák...takhle vypadal před půl rokem..teď je jednou takový...chlupatý a tlustý :-)) Příští rok už třeba na výstavě nebude vypadat, jako poloviční hříbátko, oproti ostatním :-))

no a poslední co mám, tak video...s kamarádem ve výběhu...

http://www.stream.cz/video/9/208913--ve-vybehu

9.2.2009 20:56
bonzelka

XXX.XXX.173.234

saddlery napsal(a):
at si to kupují u vietnamců a až ti budu páchat sedačku,to bude teprv o práci,tohle je sranda tak na hodinu

ale krásná sranda...no sedlo..to bude asi oříšek..páč já si toho navymýšlim..:-)

9.2.2009 20:58
sabina

XXX.XXX.64.178

sabina napsal(a):
no a poslední co mám, tak video...s kamarádem ve výběhu...

http://www.stream.cz/video/9/208913--ve-vybehu

tatínek je velikán... myslím 170
Proto tak velikánskej bude..myslím že bude mít max 162

Maminka stejná jako od Leni...Anatevka

9.2.2009 20:58
bonzelka

XXX.XXX.173.234

lesterka napsal(a):

jj už vím..ty jsi měla inzerát na bazoši na připouštění ne?jj krásnej...taky užásná barvička...

9.2.2009 20:59
saddlery

XXX.XXX.2.142

bonzelka napsal(a):
ale krásná sranda...no sedlo..to bude asi oříšek..páč já si toho navymýšlim..:-)

už jsi vykradla banku ? má to mít gps ? wifi ?

9.2.2009 21:00
bonzelka

XXX.XXX.173.234

sabina napsal(a):
tatínek je velikán... myslím 170
Proto tak velikánskej bude..myslím že bude mít max 162

Maminka stejná jako od Leni...Anatevka

a tatínek je jměnem jak?Tak to sem ještě neviděla 170 aráčka...to musí bolet,když se padá..ještě že já to budu mít blízko k zemi

9.2.2009 21:02
sabina

XXX.XXX.64.178

bonzelka napsal(a):
a tatínek je jměnem jak?Tak to sem ještě neviděla 170 aráčka...to musí bolet,když se padá..ještě že já to budu mít blízko k zemi

Tatínek je z línie dostihově chovaných..tudíž se nehledělo ani na vzhled...natož nějakou výstavní vyzáž.....
Celé jméno tatínka je Ainhoa St. Faust...
maminka Anatevka S

lesterka

XXX.XXX.106.108

bonzelka napsal(a):
jj už vím..ty jsi měla inzerát na bazoši na připouštění ne?jj krásnej...taky užásná barvička...

Sabi, už teď je větší, jak brácha :-)) Obřík tvůj jeden :)

JJ...na bazosi. Krásná barvička je to teď, asi nejspíš z něj bude pstružák...

jinak lidi...jak jsou na tom vaši koně? Ten můj se rozhodl, že bude jaro...chlupy z něj lítají, jako o život...

Karle (doufám, že nevadí, že tykám) :-)) Co bys mohl nabídnout pěkného k anglické výbavě? :)

bonzelka

XXX.XXX.173.234

saddlery napsal(a):
už jsi vykradla banku ? má to mít gps ? wifi ?

ne to ne,ale já budu chtít plno kravinek..hlavně to musí bejt co nejlehčí..a pak plno jinejch detailů,barvičku doplňky,zdobení no prostě toho mam plnou hlavu..taky na co se budem zaměřovat..no jéje...už šetřim...

9.2.2009 21:04
saddlery

XXX.XXX.2.142

bonzelka napsal(a):
ne to ne,ale já budu chtít plno kravinek..hlavně to musí bejt co nejlehčí..a pak plno jinejch detailů,barvičku doplňky,zdobení no prostě toho mam plnou hlavu..taky na co se budem zaměřovat..no jéje...už šetřim...

tak pokud budeš chtít celou výbavu a tuny bejkáren,tak to jo,to šetři,ale nebudu na vás hnusnej,ted jak mám ty flexové kostry co pasujem na míru- tak jsou lehké

9.2.2009 21:04
bonzelka

XXX.XXX.173.234

sabina napsal(a):
Tatínek je z línie dostihově chovaných..tudíž se nehledělo ani na vzhled...natož nějakou výstavní vyzáž.....
Celé jméno tatínka je Ainhoa St. Faust...
maminka Anatevka S

Ale Amir se povedl..je krásnej...mě se taky líbí ty mohutnější..než ty vyšlechtěný na výstavy...na to bych se bála sednout i když moc nevážim...

9.2.2009 21:05
bonzelka

XXX.XXX.173.234

saddlery napsal(a):
tak pokud budeš chtít celou výbavu a tuny bejkáren,tak to jo,to šetři,ale nebudu na vás hnusnej,ted jak mám ty flexové kostry co pasujem na míru- tak jsou lehké

zas to nechci přepleskat,ale poprsák,uzdečku chci k sedlu,možná i brašny na nějakej vejlet...:-)

9.2.2009 21:06
sabina

XXX.XXX.64.178

bonzelka napsal(a):
Ale Amir se povedl..je krásnej...mě se taky líbí ty mohutnější..než ty vyšlechtěný na výstavy...na to bych se bála sednout i když moc nevážim...

Já vážím když moc...tak 57 - když se dva týdny nevyseru...a žeru co se do mě vejde

Ale koukali jsme s Lenčou na potomky po Ainhoovi...a fakt můžem říct..že Amir je asi nejhezčí, co sme viděly....

Já jsem ráda, že je mohutnej,...alespoň mu to bude dobře šlapat

9.2.2009 21:06
saddlery

XXX.XXX.2.142

bonzelka napsal(a):
zas to nechci přepleskat,ale poprsák,uzdečku chci k sedlu,možná i brašny na nějakej vejlet...:-)

no něco upatláme

9.2.2009 21:08
bonzelka

XXX.XXX.173.234

lesterka napsal(a):

jinak lidi...jak jsou na tom vaši koně? Ten můj se rozhodl, že bude jaro...chlupy z něj lítají, jako o život...

Karle (doufám, že nevadí, že tykám) :-)) Co bys mohl nabídnout pěkného k anglické výbavě? :)

Já pozorovala Hanýse jestli už nelíná,ale jak se u nás drží sníh tak se mu do toho moc ještě nechce..je to sem tam nějakej chloupek:-(
Kája toho má strašně moc...a hlavne je straaaašně šikovnej...

9.2.2009 21:09
sabina

XXX.XXX.64.178

bonzelka napsal(a):
Já pozorovala Hanýse jestli už nelíná,ale jak se u nás drží sníh tak se mu do toho moc ještě nechce..je to sem tam nějakej chloupek:-(
Kája toho má strašně moc...a hlavne je straaaašně šikovnej...

Amir teda tak klasicky..já ho hřiblkem moc nedrastýruju teď...je samý bahno...takže čekám až oschne...ale chlupy tak normálně....u nás na kopcu dost fučí..takže si to drží

9.2.2009 21:11
bonzelka

XXX.XXX.173.234

sabina napsal(a):
Já vážím když moc...tak 57 - když se dva týdny nevyseru...a žeru co se do mě vejde

Ale koukali jsme s Lenčou na potomky po Ainhoovi...a fakt můžem říct..že Amir je asi nejhezčí, co sme viděly....

Já jsem ráda, že je mohutnej,...alespoň mu to bude dobře šlapat

jj hlavně že jim chutná těm našim klukum...sabi a ty jedeš letos na výstavu?

9.2.2009 21:12
saddlery

XXX.XXX.2.142

lesterka napsal(a):

bohužel na to abych šil anglii musím mít v sobě nejlépe sedalin abych to šel šít.

9.2.2009 21:12
sabina

XXX.XXX.64.178

bonzelka napsal(a):
jj hlavně že jim chutná těm našim klukum...sabi a ty jedeš letos na výstavu?

JJ chtěla bych..jen mám teď veliké dilema...:-(

9.2.2009 21:13
bonzelka

XXX.XXX.173.234

saddlery napsal(a):
no něco upatláme

jj něco se vymyslí...ještě je čas...
jo Lesterka se tě nahoře ptala co bys měl za výbavu k anglii....

9.2.2009 21:15
bonzelka

XXX.XXX.173.234

sabina napsal(a):
JJ chtěla bych..jen mám teď veliké dilema...:-(

Jakto?

9.2.2009 21:16
saddlery

XXX.XXX.2.142

bonzelka napsal(a):
jj něco se vymyslí...ještě je čas...
jo Lesterka se tě nahoře ptala co bys měl za výbavu k anglii....

už tam má i odpověd

9.2.2009 21:18
sabina

XXX.XXX.64.178

saddlery napsal(a):
už tam má i odpověd

Nevim jestli je jen můj hřebec tak vyšukanej z těch kobyl....tak sem tak přemýšlela, že když nebude k chovu, jestli ho nevykastrovat....a to bych musela teď...aby měl klid..nebo pak až na zimu...zase.... tak nevim no :-(
jel by na výstavu do skupiny valachů s takovou

9.2.2009 21:22
lesterka

XXX.XXX.106.108

saddlery napsal(a):
bohužel na to abych šil anglii musím mít v sobě nejlépe sedalin abych to šel šít.

Škoda...jsem si říkala...že třeba nějakou pěknou propracovanou uzdečku? Co?

9.2.2009 21:23
bonzelka

XXX.XXX.173.234

sabina napsal(a):
Nevim jestli je jen můj hřebec tak vyšukanej z těch kobyl....tak sem tak přemýšlela, že když nebude k chovu, jestli ho nevykastrovat....a to bych musela teď...aby měl klid..nebo pak až na zimu...zase.... tak nevim no :-(
jel by na výstavu do skupiny valachů s takovou

tak jestli bude k chovu to se dovíš na výstavě jak ho ohodnotí ne?
Já tu letošní asi nestihnu,protože nemáme natrénovanej postoj a ještě ani nevim jak ho natrénovat,ale nějak to neřešim,on je zatim u kobyl zlatíčko,jen nesmi stát hned u něj,pokud je do něj alepsoň metr a půl tak je má na háku i s říjí.
Tak sem zatim říkala,že ho kastrovat nebudu a uvidí se jakej pak bude pod sedlem a co mi z něj ještě za ten rok vyroste.Přece jen kastrace je nevratný rozhodnutí

9.2.2009 21:24
lesterka

XXX.XXX.106.108

bonzelka napsal(a):
tak jestli bude k chovu to se dovíš na výstavě jak ho ohodnotí ne?
Já tu letošní asi nestihnu,protože nemáme natrénovanej postoj a ještě ani nevim jak ho natrénovat,ale nějak to neřešim,on je zatim u kobyl zlatíčko,jen nesmi stát hned u něj,pokud je do něj alepsoň metr a půl tak je má na háku i s říjí.
Tak sem zatim říkala,že ho kastrovat nebudu a uvidí se jakej pak bude pod sedlem a co mi z něj ještě za ten rok vyroste.Přece jen kastrace je nevratný rozhodnutí

Postoj se dá naučit za měsíc...

9.2.2009 21:26
bonzelka

XXX.XXX.173.234

saddlery napsal(a):
už tam má i odpověd

bezva:-) za chvíli pomažu domů z práce..

9.2.2009 21:30
bonzelka

XXX.XXX.173.234

lesterka napsal(a):
Postoj se dá naučit za měsíc...

Fakt?A poradíš mi nějaký trik jak na to?Já přemýšlela mu dát překážku před přední nohy,aby nemohl popojít a pak na nějakou ňaminku mu nathnout hlavu,ale nejak mu to nejde...

9.2.2009 21:33
bonzelka

XXX.XXX.173.234

saddlery napsal(a):
už tam má i odpověd

Lesterka se ptá jestli ani uzdečky neděláš?vždyť v nich není zas tak velký rozdíl a ty bys to určitě zvládl,vždyť ty předváďěčky na araby jsou skoro taky anglie:-)

9.2.2009 21:38
sabina

XXX.XXX.64.178

bonzelka napsal(a):
Fakt?A poradíš mi nějaký trik jak na to?Já přemýšlela mu dát překážku před přední nohy,aby nemohl popojít a pak na nějakou ňaminku mu nathnout hlavu,ale nejak mu to nejde...

nejde to tak jednoduše.... Natažení hlavy je fakt ta poslední prkotina

Vedle kobyly a i s říjí na metr a je pokoj. sen asi ne?

Amir hřebčí děsným stylem - jediné kdy je schopen se fakt trochu uklidnit je, když si s ním dám půl hodiny práci....před boxem...a za každým řehtnutí trestám...nebo na lonži na druhé straně jízdárny...ale když trénuje kobyla (ne v říji) a projíždí kolem....dost dlouho ho musím napomínat a přemlouvat...než ,,ztratí,, zájem.

On není výstavní typ...a u nás by ho na kobyly nikdo nechtěl...tak práve přemýšlím jestli to není zbytečný...tohle trápení...mě to nedělá naštěstí problém..zatím ho zvládnu..domluvíme se....nedovoluje si na mě naštěstí....ale jde mi o to,že pokud je to zbytečný...nemusí být trestanej...za kulky....

Půl hodiny mu před vchodem do stáje vysvětluju, že kolem koby se dá projít bez toho, aby chtěl skákat na mříže, nebo ho musela dusit....a bez keců....a po pl hodině drilu to projde, a v boxu si uleví, že je klid...tak mě to tak zamrzelo...že to nemusí být potřeba...

teď právě nevím..protože vím, že kulky přišít nejdou :-(

9.2.2009 21:41
lesterka

XXX.XXX.106.108

bonzelka napsal(a):

nejdriv ho nauc stat...za kazdych okolnosti...kdyz mu budes chodit kolem hlavy, vzdalovat se na delku voditka...za kazdy uspech chval, davej palmsky, kdyz se pohne, znovu zastav...na povel...a nech ho stat....az bude umet vyborne stat, nauc predkracovat zadni nohu, tim, ze udelas dva tri kroky dopredu a zastavis ho...
az bude umet tohle, budes posouvat predni nohy...kazdou nohu tlakem voditka do strany... a az bude zvladat i tohle, aniz by se pohnul, tak vytahujes hlavu na mnamku.

Musis ale kazdou fazi dotahnout...musi perfektne stat, perfektne posouvat nohama a pri tom zadnima se nehnout...jinak nema cenu jit dal...driv nebo pozdeji se ti to vymsti a budes muset zacit od zacatku.

Takove zkracene, po par tydnech treninku mas tady videjko...

http://od-merunky.ccsystem.cz/ video_nadzih/1_5_2008/v.avi

9.2.2009 22:07
lucky

XXX.XXX.230.77

lucky napsal(a):
Ahojky!

Matě moooc děkuji za fotečky Fabínka, teda Sabi, Gabík tam má taky ránu..s tou tlamou
my dnes oslavovali..Fabínek měl narozeninky... na webkách: http://www.novofundlandskypes.estranky.cz/
jsou fotečky a Usa samozřejjmě musela vylízat tác..aby se taky zúčastnila

9.2.2009 22:14
sabina

XXX.XXX.64.178

lucky napsal(a):
Matě moooc děkuji za fotečky Fabínka, teda Sabi, Gabík tam má taky ránu..s tou tlamou
my dnes oslavovali..Fabínek měl narozeninky... na webkách: http://www.novofundlandskypes.estranky.cz/
jsou fotečky a Usa samozřejjmě musela vylízat tác..aby se taky zúčastnila

No Gabí...to víš....pán všehotvůrce
Tom celou dobu, co sme šli od vás hučel koupíme si mazlíka

9.2.2009 23:04
lucky

XXX.XXX.230.77

sabina napsal(a):
No Gabí...to víš....pán všehotvůrce
Tom celou dobu, co sme šli od vás hučel koupíme si mazlíka

Fákt? No vidíš..třeba byl byl Gabík rád. Fundláci jsou snášenliví..jsou to taková velká chlupatá zlatíčka

9.2.2009 23:07
lucky

XXX.XXX.230.77

lucky napsal(a):
Fákt? No vidíš..třeba byl byl Gabík rád. Fundláci jsou snášenliví..jsou to taková velká chlupatá zlatíčka

výborný pes k dětem, trpělivý, mají v genech lidem pomáhat, takže neradi mají konflikty se psy, lidi milují, od dětí si nechají všechno a mají rádi vlastně snad šechny a všechno..ale hlídat umí. Ono stačí když jen bafnou za vraty a pokus se jít dovnitř..i když jsou to dobráci od kosti, tak budí respekt

Tady se Fabín tváří veledůležitě, když mu táta gratuleje, co?

10.2.2009 06:47
sabina

XXX.XXX.64.178

lucky napsal(a):
výborný pes k dětem, trpělivý, mají v genech lidem pomáhat, takže neradi mají konflikty se psy, lidi milují, od dětí si nechají všechno a mají rádi vlastně snad šechny a všechno..ale hlídat umí. Ono stačí když jen bafnou za vraty a pokus se jít dovnitř..i když jsou to dobráci od kosti, tak budí respekt

Tady se Fabín tváří veledůležitě, když mu táta gratuleje, co?

týýýjo, to se teda tváří ty psí xichty, to je na posrání, fakt...

Já bych chtěla dalšího psa...ale až budu mít koně doma..abych si těch 5 000 ušetřila.

10.2.2009 06:50
saddlery

XXX.XXX.2.142

lesterka napsal(a):
Škoda...jsem si říkala...že třeba nějakou pěknou propracovanou uzdečku? Co?

hele na na anglie je tady toho privela na trhu,asi bych šáhl po Hauzrovi kdybych chtěl kvalitní anglickou uzdečku,nebo sedlář Michal Metlička u Protivína . Prostě trh je široký a nasycený,ani nemám skladem kování pro anglickou sedlařinu,vždy si to objednávám když mě někdo ukecá,ale abych řekl pravdu,tak tu dobu co se dělám s anglickou uzdečkou,tak strávím radši na sedle a je to finančně o něčem jiném a ta práce je vidět,u té anglie kilometry drobného šití,desítky vsuvek a useděná klasika,prostě nic co by mě bavilo.Pokud chceš anglické uždění tak za anglickým sedlářem.

10.2.2009 08:55
lucky

XXX.XXX.230.77

sabina napsal(a):
týýýjo, to se teda tváří ty psí xichty, to je na posrání, fakt...

Já bych chtěla dalšího psa...ale až budu mít koně doma..abych si těch 5 000 ušetřila.

No jo, on se někdy tváří děsně důležitě, hlavně jak sedí na tom stole na výstavě, to se tváří jak Jeho Veličenstvo...ale pak hned jde a chce si s každým hrát..mimino...od včera tříleté

10.2.2009 09:07
lesterka

XXX.XXX.87.188

saddlery napsal(a):
hele na na anglie je tady toho privela na trhu,asi bych šáhl po Hauzrovi kdybych chtěl kvalitní anglickou uzdečku,nebo sedlář Michal Metlička u Protivína . Prostě trh je široký a nasycený,ani nemám skladem kování pro anglickou sedlařinu,vždy si to objednávám když mě někdo ukecá,ale abych řekl pravdu,tak tu dobu co se dělám s anglickou uzdečkou,tak strávím radši na sedle a je to finančně o něčem jiném a ta práce je vidět,u té anglie kilometry drobného šití,desítky vsuvek a useděná klasika,prostě nic co by mě bavilo.Pokud chceš anglické uždění tak za anglickým sedlářem.

No nic...škoda...tak ti neudělám kšeft :-))) Holt si budu muset zatím vystačit s tím, co nabízí obchody Ale až já budu jednou velká, tak budu mít krásnou uzdečku

maťa

10.2.2009 09:37
maťa

XXX.XXX.31.114

lucky napsal(a):
No jo, on se někdy tváří děsně důležitě, hlavně jak sedí na tom stole na výstavě, to se tváří jak Jeho Veličenstvo...ale pak hned jde a chce si s každým hrát..mimino...od včera tříleté

No za málo Luci, stejně stojej za prd

Teda tak to MOOOOC GRATULUJEME a přejeme hlavně zdravíčko, štěstíčko a v létě spousty vodičky a v zimě snížku Agbíška ta TROJKA taky čeká, ale až v srpnu

A fotky jsou skvělý A fakt se směju, jak je tam důležitý, když mu tvůj taťka přeje! To enmá chybu!

maťa

10.2.2009 09:39
maťa

XXX.XXX.31.114

maťa napsal(a):
No za málo Luci, stejně stojej za prd

Teda tak to MOOOOC GRATULUJEME a přejeme hlavně zdravíčko, štěstíčko a v létě spousty vodičky a v zimě snížku Agbíška ta TROJKA taky čeká, ale až v srpnu

A fotky jsou skvělý A fakt se směju, jak je tam důležitý, když mu tvůj taťka přeje! To enmá chybu!

No jo, já vlastně letos budu mít TROJKY dvě!!! V březnu ještě NUDLA!
Sem úplně zapomněla, i když dárky pro ni už mám A trojka je moje šťastný číslo, tak to abych jim vystrojila pořádnou párty

10.2.2009 10:11
ms

XXX.XXX.46.252

bonzelka napsal(a):
Lesterka se ptá jestli ani uzdečky neděláš?vždyť v nich není zas tak velký rozdíl a ty bys to určitě zvládl,vždyť ty předváďěčky na araby jsou skoro taky anglie:-)

„tak jestli bude k chovu to se dovíš na výstavě jak ho ohodnotí ne?“
Ne Katko, to se bohužel na výstavě nedozvíš. Tam se dozvíš, jestli má pěknou hlavu, horní linii, jestli byl dobře naleštěnej a předvedenej a tím to asi končí. Nedozvíš se, jestli má dobré nohy, kopyta a postoj, jestli má dobrou mechaniku pohybu (protože pohyb se hodnotí spíš jak se předvedl, než jak se přešlapuje, jak došlapuje atd.). I když dostaneš celkovou známku za nějakou část těla (třeba 18 za hlavu a krk), nevíš, co je na ní konkrétně dobře a co špatně (a pokud víš, nemusíš čekat na hodnocení na výstavě, že..). To by bylo jen, kdyby každý kůň dostal nějakou kartu s popisem předností a chyb, ale to je utopie. Navíc známky za nohy se často přizpůsobují typu - přece nenechají koně v extrémním typu nevyhrát jen kvůli křivým nohám a obráceně…
To je jedna stránka věci. Druhá je, že pokud člověk přemýšlí, jestli kastrovat, nebo ne jen kvůli uchovnění a připouštění, měl by se podívat na statistiky. Kolik se tu ročně připouští klisen (okolo 20), kolik je uchovněných hřebců (kolem 34?), takže kolik klisen připadá na jednoho hřebce. Tak polovina hřebců nemá žádnou připuštěnou klisnu za rok. Já jsem toho názoru, že pokud nemám vlastní klisny, nebudu si držet hřebce do chovu (dobře, pokud někdo chce mermomocí hřebce a kastrovat nechce, pak ano, ale pokud se rozmýšlím, jestli kastrovat, nebo ne..). I tak kvalitní hřebci jako třeba Shamir jsou strašně málo využívaní, většinou na klisny majitele. Hele, já mám 4 chovné klisny a i tak jsem přemýšlela, jestli hřebce brát nebo ne, nějakou dobu jsem teď byla přesvědčená, že letos hřebce neberu. A v ČR bych určitě nepřipouštěla, takže místním hřebcům bych počty nezvedla...
No nic, to jen k zamyšlení.
K tomu postoji - posílala jsem holkám dva anglické články ohledně toho, jak naučit - podle jednoho ti to Lenka stručně popsala. Mně spadnul už před pár měsíci počítač a dokumenty nikdo ještě nepřehrál zpátky, takže je mám někde na záloze a nechce se mi je hledat, ale jestli si přeložíš z angličtiny, tak ti je některá z holek určitě přepošle.

10.2.2009 10:26
janele

XXX.XXX.9.3

bonzelka napsal(a):

Ty jo, tady to žije

Já mám 2,5 letého hřebečka, taky ryzoň :)) Po Shamirovi

Tady fotka z podzimu.

10.2.2009 10:30
janele

XXX.XXX.9.3

janele napsal(a):
Ty jo, tady to žije

Tady fotka z podzimu.

A tady zjara. Chvíli po té, co jsem si ho přivezla :)
Mi děsně zhubnul na podzim, jak přestala být tráva. Dneska tam mám vetku, tak se chci zeptat, zda to není nějakým zdravotním problémem. Ale když tak koukám na zimní fotky od chovatele, tak loni vypadal docela podobně. :( Myslíte, že k tomu má prostě dispozice? Příští podzim to musím všas vychytat, ať tak nezhubne, to je děsný... :-(

A jinak, Sabi, teploušek to není :) Kobylky ho začínají zajímat, zatím naštěstí on nezajímá kobylky :) V tomto mrazu fakt další ohradu nepostavíme... :(

10.2.2009 10:35
ms

XXX.XXX.46.252

janele napsal(a):
Ty jo, tady to žije

Tady fotka z podzimu.

Ty jo, tady vypadá taky dobře huculoidně. Předevčírem jsem tu měla babi (jako mojí mámu) a drndala s prckem v kočáru k večeru, když já už měla mimořádně všechno hotovo, tak jsem zvládla mému huculovi rozčesat dredy. No, málem o tu hřívu přišla, chvíli jsem byla přesvědčená, že jdu pro nůžky...

10.2.2009 10:40
lesterka

XXX.XXX.87.188

ms napsal(a):
Ty jo, tady vypadá taky dobře huculoidně. Předevčírem jsem tu měla babi (jako mojí mámu) a drndala s prckem v kočáru k večeru, když já už měla mimořádně všechno hotovo, tak jsem zvládla mému huculovi rozčesat dredy. No, málem o tu hřívu přišla, chvíli jsem byla přesvědčená, že jdu pro nůžky...

Marino, to tu hřívu musíš česat častěji jak jednou za rok :-)))
Prosímtě nevíš, jak to bude letos se schůzí achpaku? Jestli vůbec nějaká bude? :)

Fajn...vy máte huculy...já mám osla :-) Loni na jaře jsem měla taky problém, že jsem měla vychrtlinu...přivezla jsem tlusťocha a během tří měsíců z něj lezly žebra...teď je taky tlusťoch, tak doufám, že mu to vydrží...koule je z něj pěkná...teď z těch tukových zásob nadělat trošku svalíků...už aby se dalo makat...ten terén je příšerný...

10.2.2009 10:52
bonzelka

XXX.XXX.173.253

sabina napsal(a):
nejde to tak jednoduše.... Natažení hlavy je fakt ta poslední prkotina

Vedle kobyly a i s říjí na metr a je pokoj. sen asi ne?

Amir hřebčí děsným stylem - jediné kdy je schopen se fakt trochu uklidnit je, když si s ním dám půl hodiny práci....před boxem...a za každým řehtnutí trestám...nebo na lonži na druhé straně jízdárny...ale když trénuje kobyla (ne v říji) a projíždí kolem....dost dlouho ho musím napomínat a přemlouvat...než ,,ztratí,, zájem.

On není výstavní typ...a u nás by ho na kobyly nikdo nechtěl...tak práve přemýšlím jestli to není zbytečný...tohle trápení...mě to nedělá naštěstí problém..zatím ho zvládnu..domluvíme se....nedovoluje si na mě naštěstí....ale jde mi o to,že pokud je to zbytečný...nemusí být trestanej...za kulky....

Půl hodiny mu před vchodem do stáje vysvětluju, že kolem koby se dá projít bez toho, aby chtěl skákat na mříže, nebo ho musela dusit....a bez keců....a po pl hodině drilu to projde, a v boxu si uleví, že je klid...tak mě to tak zamrzelo...že to nemusí být potřeba...

teď právě nevím..protože vím, že kulky přišít nejdou :-(

tak to co popisuješ,že Amir dělá,tak to jsem ještě s Hanýsem nezažila.V sobotu sem ho měla na jízdárně a byly tam s náma 2 kobči a jedna zrovna s říjí.Ta bez přišla k nám normálně se očuchali a Hanýs párkrát pořehtal a byl klid.V klidu jsem ho odvedla od ní pryč.Ta s říjí k těm jsme nešli tak blízko,ale stejně když projeli kolem nás a Hanýs začal řehtat tak sem mu hubu otočila zpátky ke mě a v pohodě.
I kdybych ho nechala uchovnit a neměl by co připouštět,tak dokud bude takhle zlatej tak ho necham hřebčákem..časem bych chtěla dovézt nějakou kobču k němu a určitě bych po něm pak chtěla jedno hříbátko,ale na to je ještě spousta času...zatim se uvidí co a jak bude až teď začne pracovat a začne se pořádně jezdit mezi jiný koně...

10.2.2009 10:53
ms

XXX.XXX.46.252

lesterka napsal(a):
Marino, to tu hřívu musíš česat častěji jak jednou za rok :-)))
Prosímtě nevíš, jak to bude letos se schůzí achpaku? Jestli vůbec nějaká bude? :)

Fajn...vy máte huculy...já mám osla :-) Loni na jaře jsem měla taky problém, že jsem měla vychrtlinu...přivezla jsem tlusťocha a během tří měsíců z něj lezly žebra...teď je taky tlusťoch, tak doufám, že mu to vydrží...koule je z něj pěkná...teď z těch tukových zásob nadělat trošku svalíků...už aby se dalo makat...ten terén je příšerný...

prý nejspíš 14.3.
hele, já nevím, kde tu hřívu vzala, fakt v sobě musí mít nějakého hucula, je jí rok a půl a už má hřívu tak o 5 cm delší než krk a má jí strašně moc a navíc ještě vlnitou. dredy se jí začaly dělat až v poslední době a já to s prckem prostě dřív rozčesat nezvládla. Večer jsem ráda, že koně nakrmím a zavřu, pro kobyly nemůžu s kočárem, tak musím kočár na chvíli vrazit taťkovi a tomu nemůžu říct hele, jezdi po dvoře ještě půl hodiny, jdu rozčesávat hřívičku.. to by mě sežral, teď dělá po večerech v naší "haciendě" elektriku a má toho dost.

10.2.2009 11:01
lesterka

XXX.XXX.87.188

ms napsal(a):
prý nejspíš 14.3.
hele, já nevím, kde tu hřívu vzala, fakt v sobě musí mít nějakého hucula, je jí rok a půl a už má hřívu tak o 5 cm delší než krk a má jí strašně moc a navíc ještě vlnitou. dredy se jí začaly dělat až v poslední době a já to s prckem prostě dřív rozčesat nezvládla. Večer jsem ráda, že koně nakrmím a zavřu, pro kobyly nemůžu s kočárem, tak musím kočár na chvíli vrazit taťkovi a tomu nemůžu říct hele, jezdi po dvoře ještě půl hodiny, jdu rozčesávat hřívičku.. to by mě sežral, teď dělá po večerech v naší "haciendě" elektriku a má toho dost.

wow...ona letos schůze bude :-))) tak super...uz se na ni tesim .-))

musíš dělat indiánskou babičku, abys to všechno zvládla...a uvědom si, že do toho chceš dotáhnout ještě hřebce :-)) Blázne

Heeej...tady zase chumelí...a já chtěla jít zítra skákat...to fakt není možné toto :((

10.2.2009 11:02
bonzelka

XXX.XXX.173.253

ms napsal(a):
„tak jestli bude k chovu to se dovíš na výstavě jak ho ohodnotí ne?“
Ne Katko, to se bohužel na výstavě nedozvíš. Tam se dozvíš, jestli má pěknou hlavu, horní linii, jestli byl dobře naleštěnej a předvedenej a tím to asi končí. Nedozvíš se, jestli má dobré nohy, kopyta a postoj, jestli má dobrou mechaniku pohybu (protože pohyb se hodnotí spíš jak se předvedl, než jak se přešlapuje, jak došlapuje atd.). I když dostaneš celkovou známku za nějakou část těla (třeba 18 za hlavu a krk), nevíš, co je na ní konkrétně dobře a co špatně (a pokud víš, nemusíš čekat na hodnocení na výstavě, že..). To by bylo jen, kdyby každý kůň dostal nějakou kartu s popisem předností a chyb, ale to je utopie. Navíc známky za nohy se často přizpůsobují typu - přece nenechají koně v extrémním typu nevyhrát jen kvůli křivým nohám a obráceně…
To je jedna stránka věci. Druhá je, že pokud člověk přemýšlí, jestli kastrovat, nebo ne jen kvůli uchovnění a připouštění, měl by se podívat na statistiky. Kolik se tu ročně připouští klisen (okolo 20), kolik je uchovněných hřebců (kolem 34?), takže kolik klisen připadá na jednoho hřebce. Tak polovina hřebců nemá žádnou připuštěnou klisnu za rok. Já jsem toho názoru, že pokud nemám vlastní klisny, nebudu si držet hřebce do chovu (dobře, pokud někdo chce mermomocí hřebce a kastrovat nechce, pak ano, ale pokud se rozmýšlím, jestli kastrovat, nebo ne..). I tak kvalitní hřebci jako třeba Shamir jsou strašně málo využívaní, většinou na klisny majitele. Hele, já mám 4 chovné klisny a i tak jsem přemýšlela, jestli hřebce brát nebo ne, nějakou dobu jsem teď byla přesvědčená, že letos hřebce neberu. A v ČR bych určitě nepřipouštěla, takže místním hřebcům bych počty nezvedla...
No nic, to jen k zamyšlení.
K tomu postoji - posílala jsem holkám dva anglické články ohledně toho, jak naučit - podle jednoho ti to Lenka stručně popsala. Mně spadnul už před pár měsíci počítač a dokumenty nikdo ještě nepřehrál zpátky, takže je mám někde na záloze a nechce se mi je hledat, ale jestli si přeložíš z angličtiny, tak ti je některá z holek určitě přepošle.

jo to bych byla ráda kdyby mi to některá z holek přeposlal,nevíš která to má?Já si to nechám přeložit od bráchy.Já právě myslela že na výstavě ti ho ohodnotí celýho, u ČT to tak myslím je ne?

10.2.2009 11:04
bonzelka

XXX.XXX.173.253

janele napsal(a):
A tady zjara. Chvíli po té, co jsem si ho přivezla :)
Mi děsně zhubnul na podzim, jak přestala být tráva. Dneska tam mám vetku, tak se chci zeptat, zda to není nějakým zdravotním problémem. Ale když tak koukám na zimní fotky od chovatele, tak loni vypadal docela podobně. :( Myslíte, že k tomu má prostě dispozice? Příští podzim to musím všas vychytat, ať tak nezhubne, to je děsný... :-(

A jinak, Sabi, teploušek to není :) Kobylky ho začínají zajímat, zatím naštěstí on nezajímá kobylky :) V tomto mrazu fakt další ohradu nepostavíme... :(

mě taky zhubnul na jaře,když jsem ho dovezla..myslím,že to bylo tím převozem a stresem z jiných koní a z jinýho prostředí..teď žere jak zjednanej a vet.už mi říkal ať to nepřeháníme že už má pupek dost velkej...

10.2.2009 11:06
bonzelka

XXX.XXX.173.253

lesterka napsal(a):
nejdriv ho nauc stat...za kazdych okolnosti...kdyz mu budes chodit kolem hlavy, vzdalovat se na delku voditka...za kazdy uspech chval, davej palmsky, kdyz se pohne, znovu zastav...na povel...a nech ho stat....az bude umet vyborne stat, nauc predkracovat zadni nohu, tim, ze udelas dva tri kroky dopredu a zastavis ho...
az bude umet tohle, budes posouvat predni nohy...kazdou nohu tlakem voditka do strany... a az bude zvladat i tohle, aniz by se pohnul, tak vytahujes hlavu na mnamku.

Musis ale kazdou fazi dotahnout...musi perfektne stat, perfektne posouvat nohama a pri tom zadnima se nehnout...jinak nema cenu jit dal...driv nebo pozdeji se ti to vymsti a budes muset zacit od zacatku.

Takove zkracene, po par tydnech treninku mas tady videjko...

http://od-merunky.ccsystem.cz/ video_nadzih/1_5_2008/v.avi

a co když mi při tom povytahování předních bude popocházet do předu?

10.2.2009 11:08
lesterka

XXX.XXX.87.188

bonzelka napsal(a):
a co když mi při tom povytahování předních bude popocházet do předu?

Katko, zastavit a vsechno odznovu.

Já jsem to někde měla, ale kde to je, to fakt nevím :-(

10.2.2009 11:08
sabina

XXX.XXX.1.234

bonzelka napsal(a):
mě taky zhubnul na jaře,když jsem ho dovezla..myslím,že to bylo tím převozem a stresem z jiných koní a z jinýho prostředí..teď žere jak zjednanej a vet.už mi říkal ať to nepřeháníme že už má pupek dost velkej...

Já ho chcíplého dovezla a začla krmit pořádně..vyzkoušeli sme pár druhů granulí...a teď to vypadá., že bude ok...

Souhlasím s Marinou...Amir by měl šanci maximálně tehdy..pokud by se ve sportě vyšplhal fakt dost vysoko...a to nemůžu slíbit, protože nevím, jak nám to půjde, a bude čas....Takže se zatím přikláním ke kastraci....ale pořád zvažuju....

Já chci na výstavu z důvodu toho, že to zkusíme..jak se bude chovat..jak to zvládnu já...a tak. Ráda bych jednou někoho, kdo mi opravdu upřímě řekne, jak na tom je jeho pohyb a nohy...to mě asi zajímá fakt ze všeho nejvíce...je totiž jinej typ...takže nějaké krásné hodnocení ani nečekáme Jedem, protože pojede brácha...a já se těším..bude to pro mě i jeho zážitek....a ráda jezdím po akcích....a toi se psem, ikdyž nevystavujem...

tak asi:-)

10.2.2009 11:10
ms

XXX.XXX.46.252

lesterka napsal(a):
wow...ona letos schůze bude :-))) tak super...uz se na ni tesim .-))

musíš dělat indiánskou babičku, abys to všechno zvládla...a uvědom si, že do toho chceš dotáhnout ještě hřebce :-)) Blázne

Heeej...tady zase chumelí...a já chtěla jít zítra skákat...to fakt není možné toto :((

Jj, babyvak a šátek mají dorazit Ale něco okolo koní s mímem ve vaku stejně dělat nejde - kvůli prachu, bezpečnosti a tak. Doma jo, na to se těším. Když ho trápí prdíky, tak se rád nosí na rameni. A z toho bolí ruka a na práci zbývá jen jedna.

10.2.2009 11:12
janele

XXX.XXX.9.3

ms napsal(a):

Huculoid? Kde?
Tady měl ještě pupek, tak to vypadalo hůř :)) A teď je zas jak žebříňák, a hucul k tomu... Nemám žádnou rozumnou fotku chlupáče, ach jo...

10.2.2009 11:18
lesterka

XXX.XXX.87.188

janele napsal(a):
Huculoid? Kde?
Tady měl ještě pupek, tak to vypadalo hůř :)) A teď je zas jak žebříňák, a hucul k tomu... Nemám žádnou rozumnou fotku chlupáče, ach jo...

Sabi, ty uvažuješ o kastraci...ty si z nás jediná normální :))) Jo Jančo...ty se taky pomalu kloníš k normálu :-))) zbytek jsme letadla :-))

Sabi, zeptej se Mariny..třeba bude ochotná ti něco říct...:-))) A teď mě za to nebude mít ráda .-)))

Marino, to věřím, že u koní by to nebylo zrovna moc bezpečné...ale neboj...za rok bude líp...za dva už ho budeš odhánět od boxů :)))

10.2.2009 11:27
sabina

XXX.XXX.1.234

lesterka napsal(a):
Sabi, ty uvažuješ o kastraci...ty si z nás jediná normální :))) Jo Jančo...ty se taky pomalu kloníš k normálu :-))) zbytek jsme letadla :-))

Sabi, zeptej se Mariny..třeba bude ochotná ti něco říct...:-))) A teď mě za to nebude mít ráda .-)))

Marino, to věřím, že u koní by to nebylo zrovna moc bezpečné...ale neboj...za rok bude líp...za dva už ho budeš odhánět od boxů :)))

Já bych fakt moc ráda, aby mě k němu někdo něco řekl... Mě je jasné, že řeknou, není to arab...ale on je na jednus tranu děsně jemnej

Marino, kdyby si měla zájem...a byla ochotna mi fakt něco pokritizovat..budu ti vděčná.

Jo,Leni, asi fakt jo. Možná už to prasknem te´d dokud je zima...fakt nevím...vždycky sem si říkala, že neudělám kastraci z moji pohodlnosti...ale když vidim jak je fakt v řiti, občas s nim je dlouhé smlouvání..tak tak přemýšlím, zda je to potřeba...a v konci mi vyjde i to, že já budu klidnější....

Takže pokud se rozhoupu, uvidíte nás na výstavě v kategorii valachů.

Jinak my někdo řekněte, jestli to bude lepší..já totiž fatk nevím :-( |Rozhodovt o jeho kulkách...děs....tohle.

10.2.2009 11:32
sabina

XXX.XXX.1.234

sabina napsal(a):
Já bych fakt moc ráda, aby mě k němu někdo něco řekl... Mě je jasné, že řeknou, není to arab...ale on je na jednus tranu děsně jemnej

Marino, kdyby si měla zájem...a byla ochotna mi fakt něco pokritizovat..budu ti vděčná.

Jo,Leni, asi fakt jo. Možná už to prasknem te´d dokud je zima...fakt nevím...vždycky sem si říkala, že neudělám kastraci z moji pohodlnosti...ale když vidim jak je fakt v řiti, občas s nim je dlouhé smlouvání..tak tak přemýšlím, zda je to potřeba...a v konci mi vyjde i to, že já budu klidnější....

Jinak my někdo řekněte, jestli to bude lepší..já totiž fatk nevím :-( |Rozhodovt o jeho kulkách...děs....tohle.

Dost lidí mi asi řekne, že je nevychovanej...ale mě opravdu poslouchá...a j si tu príc vždycky dala, máme vše v pořádku...a jsem nad míru spokojená..to hřebčení člověk přežije....všechno se dá kočírovat.....to je jasné...

Ale pak přijde mé velké PROČ? jestli to není všechno drilování zbytečný....a podobně... Jezdit ven s kobylama, aniž bych ho musela neustále kárat...a drezůrovat...pokud mě chápete.....:-)

Jen jsem musela koupit staiger, kterej naštěstí leží zaprášenej, protože ve stáji mě poprosily, že s ním mají problém....tak kdyby bylo potřeba provézt do boxu na mytí...aby ho dovedly v pořádku...naštěstí se nepoužil....uff vysí mu na boxu...a asi ho děsí pohledem...tak to zatím jde... Já ho převedu zatím kdekoliv....ale jim se staví...a nerada bych aby mi hop zmrzačily..nebo tak.... snad mě chápete.... :-( ale já fakt nevím, jestli bude kastrace to správné ořechové

10.2.2009 11:37
sabina

XXX.XXX.1.234

sabina napsal(a):
Dost lidí mi asi řekne, že je nevychovanej...ale mě opravdu poslouchá...a j si tu príc vždycky dala, máme vše v pořádku...a jsem nad míru spokojená..to hřebčení člověk přežije....všechno se dá kočírovat.....to je jasné...

Ale pak přijde mé velké PROČ? jestli to není všechno drilování zbytečný....a podobně... Jezdit ven s kobylama, aniž bych ho musela neustále kárat...a drezůrovat...pokud mě chápete.....:-)

Jen jsem musela koupit staiger, kterej naštěstí leží zaprášenej, protože ve stáji mě poprosily, že s ním mají problém....tak kdyby bylo potřeba provézt do boxu na mytí...aby ho dovedly v pořádku...naštěstí se nepoužil....uff vysí mu na boxu...a asi ho děsí pohledem...tak to zatím jde... Já ho převedu zatím kdekoliv....ale jim se staví...a nerada bych aby mi hop zmrzačily..nebo tak.... snad mě chápete.... :-( ale já fakt nevím, jestli bude kastrace to správné ořechové

poslední dobou mám pocit, že ikdyž bych nechtěla...tak bude muset časem domů..protože mi přijde že se moc fixuje...a ostatní nechce moc přijmout...a dělá zbytečný zle. Možná si to vsugerovávám...ale poslední dobou to tak vypadá.

10.2.2009 11:40
sabina

XXX.XXX.1.234

sabina napsal(a):
poslední dobou mám pocit, že ikdyž bych nechtěla...tak bude muset časem domů..protože mi přijde že se moc fixuje...a ostatní nechce moc přijmout...a dělá zbytečný zle. Možná si to vsugerovávám...ale poslední dobou to tak vypadá.

frčím zase makčit..odskočila jsem si na obědě na internet...zase si to přečtu časem...tak se mějte zatím..pá Ať to těm pracujícím rychle uteče

10.2.2009 12:31
janele

XXX.XXX.9.3

lesterka napsal(a):

Já jsem asi taky letadlo :))

Heh, Marino, neboj, bude to ještě horší Prý dokud to neleze, tak je to v pohodě. Někam položíš a najdeš to tam. Pak to začne lézt a ono to leze strašně rychle. No, a až to bude běhat, tak to prostě provázek ke krku nebo zamknout v pokoji. zkušenosti kámošky matky-koňařky. Už čeká druhé

10.2.2009 12:48
klarusa

XXX.XXX.27.31

janele napsal(a):
Já jsem asi taky letadlo :))

Heh, Marino, neboj, bude to ještě horší Prý dokud to neleze, tak je to v pohodě. Někam položíš a najdeš to tam. Pak to začne lézt a ono to leze strašně rychle. No, a až to bude běhat, tak to prostě provázek ke krku nebo zamknout v pokoji. zkušenosti kámošky matky-koňařky. Už čeká druhé

hehe indianska babicka tu sjem tu malem zacla delat ja....bohudiky Marusak nesmi do staje, at je neprasna atd...bojej se....takze asi tak

Marino jak vypada ten muj hucul a jeji hriva??? asi podobne zadredovane jako u tveho hucula co?

jinak holky moc se tesim, jedu 2.3. se podivat na tejden domu, huraaaa, teda musim k doktorum, atd, tak jsem dostala volno mezi dvouma zavodama, sileny tempo tady. ale aspon clovek nesmutni

10.2.2009 13:58
lucky

XXX.XXX.230.77

maťa napsal(a):
No jo, já vlastně letos budu mít TROJKY dvě!!! V březnu ještě NUDLA!
Sem úplně zapomněla, i když dárky pro ni už mám A trojka je moje šťastný číslo, tak to abych jim vystrojila pořádnou párty

No to musí být párty . To my slavili 7 v lednu, 3 včera a Darések bude mít 5 v dubnu.
Včera si užil krásně vyjížďku ...jako děsně ráda s ním jedu a s Usou...black and white...
Dneska vezmu zase Usu ven, ale bez něj..chci jet trochu dál a tak ho nechci v tom sněhu honit, včera měl na rousech normálně koule jak tenisáky, že málem nemohl chodit..měl to jak zvonové kalhoty.
Já už se děsně těším na léto, tak jsem si loni plánovala, že s Usou zajedu na přehradu Olešnou, tolik vody ještě na plavání neviděla, nevím teda, jestli by tam vlezla. Ale snad nám to letos vyjde, si udělat výlet na plavání. Už by to potřebovala, je taková zašlá, sice čistá, stále vyfoukaná od prachu, ale ta srst stejně zažloutne přes tu zimu... prostě by potřebovala vyprat...nejlépe v Pervolu

10.2.2009 18:27
ghajariy

XXX.XXX.20.161

lucky napsal(a):
No to musí být párty . To my slavili 7 v lednu, 3 včera a Darések bude mít 5 v dubnu.
Včera si užil krásně vyjížďku ...jako děsně ráda s ním jedu a s Usou...black and white...
Dneska vezmu zase Usu ven, ale bez něj..chci jet trochu dál a tak ho nechci v tom sněhu honit, včera měl na rousech normálně koule jak tenisáky, že málem nemohl chodit..měl to jak zvonové kalhoty.
Já už se děsně těším na léto, tak jsem si loni plánovala, že s Usou zajedu na přehradu Olešnou, tolik vody ještě na plavání neviděla, nevím teda, jestli by tam vlezla. Ale snad nám to letos vyjde, si udělat výlet na plavání. Už by to potřebovala, je taková zašlá, sice čistá, stále vyfoukaná od prachu, ale ta srst stejně zažloutne přes tu zimu... prostě by potřebovala vyprat...nejlépe v Pervolu

Že si zrovna ty stěžuješ na čistotu nejčistotnější Usinky.
To my s prasoidama, co si kobylák vylisují na hlavě a v bahnu se oválí, že z copánků mají bahnivé kusy, to se vážně nedá. A tak už jakou dobu chodí do výběhu s dekou, ať můžu aspoň nasedlat a zajezdit si. Čistím jen jednou za 14 dní před tréninkem, jinak ji jen přejedu rýžákem. Kopyta jen když strouhám nebo jak si vzpomenu. Holt, 22 koní ve stájích, teď mám ještě haflinga na výcvik a k tomu jsem věčně v práci. Už mě to tak nebere, už aby mi vyrostla nějaká šikovná juniorka, co si je chystám a můžu se jen dívat a ven vyjedu jen když budu chtít a bude krásně.... Toť jen sny.

10.2.2009 18:35
mimik

XXX.XXX.144.252

ghajariy napsal(a):
To my s prasoidama, co si kobylák vylisují na hlavě a v bahnu se oválí, že z copánků mají bahnivé kusy, to se vážně nedá. A tak už jakou dobu chodí do výběhu s dekou, ať můžu aspoň nasedlat a zajezdit si. Čistím jen jednou za 14 dní před tréninkem, jinak ji jen přejedu rýžákem. Kopyta jen když strouhám nebo jak si vzpomenu. Holt, 22 koní ve stájích, teď mám ještě haflinga na výcvik a k tomu jsem věčně v práci. Už mě to tak nebere, už aby mi vyrostla nějaká šikovná juniorka, co si je chystám a můžu se jen dívat a ven vyjedu jen když budu chtít a bude krásně.... Toť jen sny.

rejkinek

10.2.2009 18:49
lucky

XXX.XXX.230.77

ghajariy napsal(a):

No jo..nemysli si..dneska jsem ji taky prala ocas, už byl řádně fujík a ještě k tomu se ji v noci podařilo si vylisovat na prdeli bobana

10.2.2009 19:00
bonzelka

XXX.XXX.173.234

sabina napsal(a):

to už si musíš rozhodnout sama,je to hodně těžký,ale pokud chceš mít klid tak to asi je nejlepší řešení.Musíš si sepsat pro a proti,já to tak udělala a podle toho jsem se rozhodla...

10.2.2009 19:03
bonzelka

XXX.XXX.173.234

lesterka napsal(a):
Katko, zastavit a vsechno odznovu.

Já jsem to někde měla, ale kde to je, to fakt nevím :-(

zatím nikdo nepísl kdo to od tebe má...tak uvidíme...moc děkuju za radu,snad se nám to povede...

10.2.2009 19:10
bonzelka

XXX.XXX.173.234

sabina napsal(a):

Pokud se vykastruje takhle později tak mu ten hřebčí výraz tak trochu i zůstane a s valachem nebudeš mít žádnou práci jako s hřebcem nebo s kobylou.Je to opravdu nejpohodlnější,ale teď záleží na tobe co ty chceš.Jestli chceš mít klid s pracovat s Amirem v klidu nebo prostě přežít ty jeho hormonový výstřelky a nechat ho tak jak je..a taky hlavně na co ho chceš mít,,jestli třeba i na to sem tam připouštění nebo jen jako mazlíčka a na nějakej sport.Distance si myslim,že utepá na stejno valach i hřebec-ale u hřebce hrozí zas přítomnost kobyl...Nevim..je to těžký rozhodování..Já nad tim přemýšlela půl roku..

10.2.2009 19:48
lesterka

XXX.XXX.106.108

bonzelka napsal(a):
Pokud se vykastruje takhle později tak mu ten hřebčí výraz tak trochu i zůstane a s valachem nebudeš mít žádnou práci jako s hřebcem nebo s kobylou.Je to opravdu nejpohodlnější,ale teď záleží na tobe co ty chceš.Jestli chceš mít klid s pracovat s Amirem v klidu nebo prostě přežít ty jeho hormonový výstřelky a nechat ho tak jak je..a taky hlavně na co ho chceš mít,,jestli třeba i na to sem tam připouštění nebo jen jako mazlíčka a na nějakej sport.Distance si myslim,že utepá na stejno valach i hřebec-ale u hřebce hrozí zas přítomnost kobyl...Nevim..je to těžký rozhodování..Já nad tim přemýšlela půl roku..

Katy, nechci ti oponovat, ale skoro s ničím, co si napsala nesouhlasím.

Nikdy nikdo nepodložil že čím později vykastruješ tím mu víc zůstane hřebčí výraz....
Do sportu je nejspolehlivější valach, nerozhodí ho kobyla ani říje.
A na distance je hřebec nejméně vhodný, většinou se hůř sklidňuje, a stačí když kolem projde kobyla a máš tepy nahoře...

11.2.2009 17:46
bonzelka

XXX.XXX.173.234

lesterka napsal(a):
Katy, nechci ti oponovat, ale skoro s ničím, co si napsala nesouhlasím.

Nikdy nikdo nepodložil že čím později vykastruješ tím mu víc zůstane hřebčí výraz....
Do sportu je nejspolehlivější valach, nerozhodí ho kobyla ani říje.
A na distance je hřebec nejméně vhodný, většinou se hůř sklidňuje, a stačí když kolem projde kobyla a máš tepy nahoře...

a co jsem tam asi psala?že hřebce na závodech rozhodí kobyla takže kvůli tomu je na tom hůř jak valach...a pokud vykastruješ hřebce v půl roce nebo ve třech letech tak ten tříletej z toho hřebce bude mít určitě víc...nikdo to možná nepodložil,ale na těch koních co jsem viděla zatím já to bylo docela i poznat...

Přidejte reakci

Přidat smajlík