Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2009 08:58
sandimura

XXX.XXX.1.82

drzost nekterých lidi už přesahuje všechny meze!

http://www.lordabaja.estranky.cz/ clanky/o-mem-konikovi/co-je-zac_

23.2.2009 08:59
strelish

XXX.XXX.247.148

sandimura napsal(a):
drzost nekterých lidi už přesahuje všechny meze!

http://www.lordabaja.estranky.cz/ clanky/o-mem-konikovi/co-je-zac_

Drzost nebo blbost?

23.2.2009 09:12
klawdie

XXX.XXX.94.254

strelish napsal(a):
Drzost nebo blbost?

takhle by jsi mohla u netu sedět a projíždět stránky pořád,takových jako je tato bude víc, ale věřím že má chytrého dědu kterým koním přeci rozumí...klasika...

23.2.2009 09:18
ambra

XXX.XXX.254.1

klawdie napsal(a):
takhle by jsi mohla u netu sedět a projíždět stránky pořád,takových jako je tato bude víc, ale věřím že má chytrého dědu kterým koním přeci rozumí...klasika...

No myslím, že by se někteří lidé z kontrolních orgánu měly trosku pověnovat internetu místo buzerování lidí, kteří si hleděj svého a kdy jejich pitomé kontroly, lidi zdržujou od práce. No prostě nejlíp chodit a otravovat ty co maj všechno v pořádku než dělat něco pořádnýho a jít to zkontrolovat tam kde je to potřeba.

23.2.2009 09:29
proxima

XXX.XXX.104.193

ambra napsal(a):
No myslím, že by se někteří lidé z kontrolních orgánu měly trosku pověnovat internetu místo buzerování lidí, kteří si hleděj svého a kdy jejich pitomé kontroly, lidi zdržujou od práce. No prostě nejlíp chodit a otravovat ty co maj všechno v pořádku než dělat něco pořádnýho a jít to zkontrolovat tam kde je to potřeba.

Přesně-jak říkáš...Ti co nezapíšou nějakou blbost do deníku budou buzerovat ,ale ti co mají hřebce bez PP a připustí s tím i kozu -to je jim fuk..

23.2.2009 09:45
ambra

XXX.XXX.254.1

proxima napsal(a):
Přesně-jak říkáš...Ti co nezapíšou nějakou blbost do deníku budou buzerovat ,ale ti co mají hřebce bez PP a připustí s tím i kozu -to je jim fuk..

No to je bohužel krutá realita. Ale někdy je to prdel, když ti dojede kontrola na mlíko přeměřujou jestli máš správnou míru na měření a nakonec nejsou schopni ani sami spočítat kolik toho mlíka vlastně je
Ale teda buzerace za nějaký to smítečko a nebo vzorky vody z městskýho vodovodu mi přijde opravdu směsné. To jako maj starach, že ten dobytek pije horší vodu než lidi v celým městě? To je prostě pakárna na hlavu.
A pak se může kecat jak se bude potírat černá plemenitba a jak se budou hříbata z černý plemenitby utrácet, proč k čemu to bude? Líp by udělali kdyby ty lidi prostě pokutovali, nařídili u hřebce kastraci a nebo nucené uchovněné, které by si majitel musel zaplatit. A hříbata z těchto spojení normálně razegistrovali.

23.2.2009 09:57
majda

XXX.XXX.174.110

ambra napsal(a):
No to je bohužel krutá realita. Ale někdy je to prdel, když ti dojede kontrola na mlíko přeměřujou jestli máš správnou míru na měření a nakonec nejsou schopni ani sami spočítat kolik toho mlíka vlastně je
Ale teda buzerace za nějaký to smítečko a nebo vzorky vody z městskýho vodovodu mi přijde opravdu směsné. To jako maj starach, že ten dobytek pije horší vodu než lidi v celým městě? To je prostě pakárna na hlavu.
A pak se může kecat jak se bude potírat černá plemenitba a jak se budou hříbata z černý plemenitby utrácet, proč k čemu to bude? Líp by udělali kdyby ty lidi prostě pokutovali, nařídili u hřebce kastraci a nebo nucené uchovněné, které by si majitel musel zaplatit. A hříbata z těchto spojení normálně razegistrovali.

no jo, máš pravdu, ale vem si že zadb mí babičky se tohle dělalo normálně........., vedle ve vsi byl hřevbec a šup s ním ke kobyle:) a nebbo to samé bylo s kozou, moje babička už kozu nemá, prej se na to může vy*rat aby měla koza známku, to samé s bejkem.... měly původně velký statek asi o 30kusech krav (dojily ručně-brr nechtěla bych) a tam vzadu bylo stání pro jedneho bejka a hups s ním na kravy a nikoho nezajímalo kdo je tátou ono bejka nebo matkou... a co takový psi, ty budou taky utrácet?! Nože kolik je vořechů a někdy taky schlně spojených.....viz vlčák s ovčákem...nebo sem viděla kokra s ohařem... ale po timhle už nikdo nejde.... jdde se jen po větších zvířatech... Kam ten svět spěje....jojo, stát chce prachy aby mohl živit romy kteří se taky množí jak krysy no potkala jsem cikánku která měla 8dětí a čekala 9............ naštěstrí nejní od nác, ale někde z mostu:-(............., proč najednou babička si nemůže dojít do sousední vsi připustit kozu? Jelikož kozel nemá známku a koza taky ne........., proč se musí evidovat koně? Protože se z toho platí............

23.2.2009 10:09
strelish

XXX.XXX.247.148

majda napsal(a):
no jo, máš pravdu, ale vem si že zadb mí babičky se tohle dělalo normálně........., vedle ve vsi byl hřevbec a šup s ním ke kobyle:) a nebbo to samé bylo s kozou, moje babička už kozu nemá, prej se na to může vy*rat aby měla koza známku, to samé s bejkem.... měly původně velký statek asi o 30kusech krav (dojily ručně-brr nechtěla bych) a tam vzadu bylo stání pro jedneho bejka a hups s ním na kravy a nikoho nezajímalo kdo je tátou ono bejka nebo matkou... a co takový psi, ty budou taky utrácet?! Nože kolik je vořechů a někdy taky schlně spojených.....viz vlčák s ovčákem...nebo sem viděla kokra s ohařem... ale po timhle už nikdo nejde.... jdde se jen po větších zvířatech... Kam ten svět spěje....jojo, stát chce prachy aby mohl živit romy kteří se taky množí jak krysy no potkala jsem cikánku která měla 8dětí a čekala 9............ naštěstrí nejní od nác, ale někde z mostu:-(............., proč najednou babička si nemůže dojít do sousední vsi připustit kozu? Jelikož kozel nemá známku a koza taky ne........., proč se musí evidovat koně? Protože se z toho platí............

Proč se evidujou? Třeba proto, aby se očkovali. Proč se očkujou? Aby nám tady nevznikaly pandemie a při vzniku nákazy byla evidence výskytu nakažených zvířat v dané oblasti. (nebo trošku podobný, byť nešťastný příklad s očkováním proti BT u přežvýkavců) Buďto se věnuješ chovu se vším všudy tak, aby jsi třba u koz eliminovala hermafrodity, špatné matky, nízkou dojivost a kvalitu mléka nebo na to prostě se*** s tím, že nějak vždycky bylo.

23.2.2009 10:27
ambra

XXX.XXX.24.1

majda napsal(a):

Majda ty jsi to trošku asi nepochopila, kozu pokud ju mám pro sebe si můžeš připouštět čím chceš, když někdo takovýho kozla má. Ale pokud děláš chov tak musíš pouštět označená zvířata na označená. Já mám ovečky a taky jsou značená jenom na papíře, kromě mě u nás doma nikdo mezi jednotlivejma zvířatama rozdíl nepozná. Já ho poznám a já vím která je která a kvůli nějakýmu ouřadovi se nebudu s dospělíma kusama prát, abych jim nacvakla známku ani omylem. To si může ouředníček zkusit sám a pokud ho nezabijou tak si o tom potom můžeme i promluvit. Já vím, která známka ke který patří a registrovaný jsou tak co víc řešit a jehňata kvůli třem měsícům jejich života značkovat taky nebudu, když stejně půjdou na pekáč a známky pak vyhodím do kotla. U těch prostě taky vím, který ke které matce patří a že to nevědí ostatní je mi šumák. A to, že si někde půjčím nebo koupím berana, který dřív nebo pozděj taky sním a značenýho je mi fuk. Nechovám pro výstavy, ale pro pekáč. To samé s kozama.
Jo dřív se to pouštělo tak i onak, ale jak už tu někdo psal, boužel dřív se šířily nemoci díky životním podmínkám(viz. morové epidemie ve středověku). Dneska se šíři daleko rozvinutější nemoci (díky dopadům lidské činnosti aj.) a monitoring je prostě do určité míry potřeba, aby se podobným epidemii předejít.
A s těma pejskama, myslím, že by tě pejskaři vynesly v zubech.
Já nemám vůbec nic proti křížencům, ale když už křížit tak aspoň trošku tak, aby byla známa i minulost a bylo to legální.

Přidejte reakci

Přidat smajlík