Ahoj..stala se mi velmi nepříjemná věc. Včera jsem si doma úplně blbou náhodou zlomila palec na noze o skříň...v tu ránu, když mi to jen potvrdili na pohotovosti tak se mi překazily všechny plány. Já s kobčou připravená na sezonu a už jsme přihlášeny na závody a soustředka po kraji. Teď kvůli mé blbosti musim sedět newim jak dlouho doma. Achjóó...Nevíte jak dlouho se mi to může hojit?nebo nedá se ten palec nějak zafixovat abych mohla normálně fungovat?je mi špatně z představy, že celá zimní příprava přijde v niveč..a v nemocnici mi samozřejmě řikají jen samé: to bude několik týdnů a neopovažujte se anio sednout na koně atd...to řikaj vždycky...
never
napsal(a):
Ahoj..stala se mi velmi nepříjemná věc. Včera jsem si doma úplně blbou náhodou zlomila palec na noze o skříň...v tu ránu, když mi to jen potvrdili na pohotovosti tak se mi překazily všechny plány. Já s kobčou připravená na sezonu a už jsme přihlášeny na závody a soustředka po kraji. Teď kvůli mé blbosti musim sedět newim jak dlouho doma. Achjóó...Nevíte jak dlouho se mi to může hojit?nebo nedá se ten palec nějak zafixovat abych mohla normálně fungovat?je mi špatně z představy, že celá zimní příprava přijde v niveč..a v nemocnici mi samozřejmě řikají jen samé: to bude několik týdnů a neopovažujte se anio sednout na koně atd...to řikaj vždycky...
no bolí to dost dlouho,někdy i půl roku. Mamka takhle šikovně zakopla o psa, ale tak stejně jako my třeba máme nohy ve třmenech ona normálně jezdila v autě a pedály sešlapovala prý normálně.. Ale jinak nepřeju nikomu .. já nepovím skušenost já jezdila pouze s rukou v sádře..
stalonek
napsal(a):
no bolí to dost dlouho,někdy i půl roku. Mamka takhle šikovně zakopla o psa, ale tak stejně jako my třeba máme nohy ve třmenech ona normálně jezdila v autě a pedály sešlapovala prý normálně.. Ale jinak nepřeju nikomu .. já nepovím skušenost já jezdila pouze s rukou v sádře..
Se mnou před 14 dny spadl kůň a přilehl mi nohu v úžasné poloze, chvíli jsem myslela, že mám po kotníku, pak po patě a nakonec se z toho vyklubal palec. Zlomený asi nebyl, nikde jsem s ním nebyla, ale bolel, jako čert. Dva dny na to jsem si ho stáhla obinadlem a sedla na koně...sice jsem na něj musela lézt z druhé strany a ze stoličky, ale ve třmenech mi to kupodivu nijak nevadilo. Za chůze bolí ještě teď, ale odjezdím s tím úplně všechno, tak pokud máš odvahu, tak já bych zkusila sednout na koně a až dáš nohu do třmenu, tak uvidíš, jestli se do ní můžeš opřít nebo ne.
never
napsal(a):
já bych se toho asi nebála..:)
ale jsem zase extrém, co má posunutý práh bolesti..jezdila jsem s rozdrcenou nohou, polámaným kotníkem - to teda bez sedla..
pokud se bavíme o palci, předpokládám, že je to teda velký palec...no, nevím jak tobě, ale mi vždycky prsty na nohách - polámané, podrcené (900 kg began mi šlápnul na nohu, já sjem si ho inteligentně ukopla o futra apod.) pevně zafixovalina nohách, časem jsme se to naučila fixovat sama, prostě ti to ten palec zpevní v jedné poloze, skoro jako dlaha a ty s ním nehýbeš...
navíc ve třmenu přeci došlapuješ na to nejširší místo těsně za prstama, takže ho až tak nepotřebuješ...
akorát blbé je, že většinou se každou chvilku do toho zlomeného bouchneš, někdo ti na něho šlápne a podobně..:))
ale osobně mylsím, že pokud to dobře zafixuješ, jsi schopna obout nějaké boty, aby ses ježdění úplně vzdávala..soustředka a závody bych řešila asi dle bolestivosti...
kukinatost
napsal(a):
já bych se toho asi nebála..:)
ale jsem zase extrém, co má posunutý práh bolesti..jezdila jsem s rozdrcenou nohou, polámaným kotníkem - to teda bez sedla..
pokud se bavíme o palci, předpokládám, že je to teda velký palec...no, nevím jak tobě, ale mi vždycky prsty na nohách - polámané, podrcené (900 kg began mi šlápnul na nohu, já sjem si ho inteligentně ukopla o futra apod.) pevně zafixovalina nohách, časem jsme se to naučila fixovat sama, prostě ti to ten palec zpevní v jedné poloze, skoro jako dlaha a ty s ním nehýbeš...
navíc ve třmenu přeci došlapuješ na to nejširší místo těsně za prstama, takže ho až tak nepotřebuješ...
akorát blbé je, že většinou se každou chvilku do toho zlomeného bouchneš, někdo ti na něho šlápne a podobně..:))
ale osobně mylsím, že pokud to dobře zafixuješ, jsi schopna obout nějaké boty, aby ses ježdění úplně vzdávala..soustředka a závody bych řešila asi dle bolestivosti...
Ahoj, no já loni začátkem léta měla zlomený malíček na noze. Doktorka mi na to dala náplasťovou dlahu, která mi dost pomohla, že se s tim nehýbalo a tak to ani tak nebolelo.. potom koncem léta jsem si ještě pochroumala ten na druhý noze, ale tam sem si "dlahu" dala sama... Sice to neni palec, ale i tak. S tim ježděnim je to na tobě, podle toho jak to bude bolet.. Jen v dobu kdy mám bolest na noze - zlomenej prst, pořezaná noha, našláplý vídle.... tak se u mě mnohokrát zvýší frekvence šlápnutí koněm na nohu, nevím jak to dělá ale je to prostě fakt.. :D
mojza
napsal(a):
Ahoj, no já loni začátkem léta měla zlomený malíček na noze. Doktorka mi na to dala náplasťovou dlahu, která mi dost pomohla, že se s tim nehýbalo a tak to ani tak nebolelo.. potom koncem léta jsem si ještě pochroumala ten na druhý noze, ale tam sem si "dlahu" dala sama... Sice to neni palec, ale i tak. S tim ježděnim je to na tobě, podle toho jak to bude bolet.. Jen v dobu kdy mám bolest na noze - zlomenej prst, pořezaná noha, našláplý vídle.... tak se u mě mnohokrát zvýší frekvence šlápnutí koněm na nohu, nevím jak to dělá ale je to prostě fakt.. :D
týjoo moc děkuju..hrozně jste mi dodali odvahu,palec mě bolí jen když chodim ato chodim po vnější straně nohy na malíčku ptz na palce nemůžu šlápnout jak bolí.a dali mi taky náplasťovou fixaci...jako jen mi to jednou obmotali izolepou toť vše.a řekli ať za týden přijdu...a můžete mi poradit jak to hodně pevně zafixovat?mám to obmotat k tomu druhýmu prstu obinadlem nebo zase náplastí?moc dík za rady..všechno mi hrozně pomůže ptz se rozhodnu jestli teď v sobotu zvládnu závody právě...
never
napsal(a):
No nevim, ale jezdit bez sedla bys snad mohla - aspoň abyste potrénovaly...
never
napsal(a):
no tak to můžu jet i se sedlem bez třmenů...ale mě jde spíš o ty závody...
jak jsem už psala, to záleží na tvojí výdrži:))skákala jsme i s rukou v sádře..:)
Však to vyzkoušej - postavit se do třmenů při skocích, kavaletách, vysedávat, cválat v lehkém sedu, prostě to, kde hodně zatěžuješ nohy i ve třmenech...musíš sama cítit, jeslti je to extrém nebo v pohodě..pro mě byl problém sehnat třeba botu, ve které mi to pak nevadilo...jsem to fixovala, fixovala, až jsem nemohla objevit boty, v kterých by to netlačilo:))
ale zase nic než zdraví není důležitější a určo to nejsou poslendí závody...akorát si fakt uvědomuju, že zlomeniny palců a prstů mě nijak významně neomezovali...
akorát jak už bylo podotknuto, všichni koně s tebou hrajou šlapáka, totéž lidi v obchodě, MHD, i pes ti bude skákat po noze:DD
never
napsal(a):
Andy, já myslim že to půjde, já s tím nalomeným prsteníčkem na noze taky jezdila, na koni to nijak nevadilo, ale museli mně vyhazovat, protože jak to bylo na pravý noze tak jsem se nemohla odrazit při nasedání měla jsem to přilepený k druhýmu prstu a bylo to v pohodě. Ale je fakt že to nebyl palec, tak nemůžu moc soudit
Ale já osobně si myslim, že vás to i tak půjde stejně hezky jako minule, a pokud přijedeš, budou aspoň nějaký fotky, ty z minulý soboty odmítám upravovat, jsou fakt hrůzný jak bylo hnusně... Aspoň jedna za všechny, takhle zmenšená a hodně doostřená vypadá alespoň malilinkato k světu, ale fakt, stojí za prd všechny...
never
napsal(a):
no tak to můžu jet i se sedlem bez třmenů...ale mě jde spíš o ty závody...
tááák..už to mám dohodnutý..v pátek jedu zkusit jezdit jestli to nebude vadit...do pátku si to už nějak sedne snad...a když to půjde tak v sobotu jedu na závody..jupííí...doufám že mě v tom moje noha nenechá
never
napsal(a):
No, tak to ti nezávidím ... Ale já myslím, že by jsi alespon nejaký ten malinký treninky zvládnout mohla.. A jestli jsi šikovná, tak i závůdky.. Trenérka měla zlomenou nohu a jela mistrák
. Tak přeju hodně štěstí!!
konikulka
napsal(a):
No, tak to ti nezávidím ... Ale já myslím, že by jsi alespon nejaký ten malinký treninky zvládnout mohla.. A jestli jsi šikovná, tak i závůdky.. Trenérka měla zlomenou nohu a jela mistrák
. Tak přeju hodně štěstí!!
Já si vzala obinadlo a stáhla prsty i chodidlo obinadlem, ale pozor nesmíš moc, jinak je to hodně nepříjemné...teda aspoň mně
lesterka
napsal(a):
Já si vzala obinadlo a stáhla prsty i chodidlo obinadlem, ale pozor nesmíš moc, jinak je to hodně nepříjemné...teda aspoň mně
taky jsem měla zlomený ,vysmeklo se mi kopyto z ruk a jako sekyrkou mi dopadlo na palec ,otok jako prase ,bolest jak blázen ,v tu ránu fialovej a navíc jsem se nevlezla do bot ,chodit se s tím dalo ovšem nedejbože zakopnout .Nevím ,nevím jestli to zvládneš
never
napsal(a):
pridam trosku do mlyna s mojimi zazitkamitak moj drahy si vyjel na plemenikovi Przsesvidkovi, a ked z neho zoskakoval, zrebec zbadal vracajuce sa kobylky z vychadzky, zacal sa predvadzat a tiez mu slapol presne na palec...palec bolel ako slak, sli sme na RTG tam mu potvrdili zlomeninu, a ze ci to chce do sadry, moj drahy, ze to teda nie, asi tyzden jajkal a ochkal, ale fungoval, ako peso, tak na koni-so zatnutymi zubami
no ja som zasa expert na zlamane malisky na nohach, raz jeden, raz druhy, zaroven aj s pomliazdeninami nartu-od podkov(podotykam, nie od mojich shirskych koni) a vzdy ma to tak strasne bolelo asi do tyzdna a po tom to pomaly ustavalo, asi proces samohojenia mam celkom dobry. Poradim to, maz si to arnikovou mastou z lekarne, ta mne vzdy paradne zabera
never
napsal(a):
No pokud vím, tak na prsty u nohou se většinou klasická sádra nedává, pouze náplasti. Já jsem nikdy nic zlomeného neměla, jenom když jsem byla hodně malá, tak nalomený malíček na ruce a jediné co si pamatuju bylo, že to vůbec nebolelo. Rozhodně bych neradila palec nějak rozhýbávat, spíš ho před závody co nejvíc šetřit, snažit se vyhnout zakopnutí atd. Pak před závody do sebe hodit kamaráda brufíka, zatnout zuby, obout jezdecké botky a dojet si pro tu zlatou
kobylkalucni
napsal(a):
No pokud vím, tak na prsty u nohou se většinou klasická sádra nedává, pouze náplasti. Já jsem nikdy nic zlomeného neměla, jenom když jsem byla hodně malá, tak nalomený malíček na ruce a jediné co si pamatuju bylo, že to vůbec nebolelo. Rozhodně bych neradila palec nějak rozhýbávat, spíš ho před závody co nejvíc šetřit, snažit se vyhnout zakopnutí atd. Pak před závody do sebe hodit kamaráda brufíka, zatnout zuby, obout jezdecké botky a dojet si pro tu zlatou
Ahoj všem..tak se závody vyřešili za mě..bohužel se ruší takže nic.ale stejně zkusim už možná zítra sednout do sedla protože za dva dny už jsem dost nervózní co to moje dítě dělá asi..