Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.4.2006 16:39

Ahojky. Je pravdivý výrok, že koníci s dvěmi víry na čele jsou nejvedší blázni a tak? Máte koníka s dvěmi víry? Jak se chová=)

25.4.2006 17:16

skippka napsal(a):
Ahojky. Je pravdivý výrok, že koníci s dvěmi víry na čele jsou nejvedší blázni a tak? Máte koníka s dvěmi víry? Jak se chová=)

Znam takoveho ponika, hrebce. Je to zlaticko.

25.4.2006 19:37

strelish napsal(a):
Znam takoveho ponika, hrebce. Je to zlaticko.

Ahoj,já sem zas slyšela že dva znamenají velkou inteligenci u koní,tak nevím co je na tom pravdy každopádně já těmhle věcem neveřím.

25.4.2006 19:55

roxy live napsal(a):
Ahoj,já sem zas slyšela že dva znamenají velkou inteligenci u koní,tak nevím co je na tom pravdy každopádně já těmhle věcem neveřím.

tak abych pravdu rekla,taky jsem o tom jen slysela,ale vypada to vazne zajimave

25.4.2006 21:27

skippka napsal(a):

no právě že každý říká něco jiného... Možná to vážně nic neznamená.. no ale zeptat se můžu=)

25.4.2006 23:25

skippka napsal(a):

Asi je to stejné jako by měl dva víry člověk.Já je teda mám a inteligentní se až tak moc necítímale zase jsem slyšela,že takový kůň má skvělé výkonostní předpoklady

26.4.2006 08:00

mela napsal(a):
Asi je to stejné jako by měl dva víry člověk.Já je teda mám a inteligentní se až tak moc necítímale zase jsem slyšela,že takový kůň má skvělé výkonostní předpoklady

Muj koník je má a spíš bych řekla že na něj platí ta chytrost.ten je tak chytrej až je to hrozný,Blázen to není,ale je velmi temperamentní

26.4.2006 08:54

skippka napsal(a):

Mám kobylku painthorse s dvěma víry vedle sebe a klidnější a pohodovější zvíře jsem nezažila. Teď má hříbátko a od jeho narození k němu pustí kohokoli. Taky jsem se bála, že díky dvěma vírům bude bláznivka, ale vychovala jsem ji jako pejska, chodíme na procházky a i kdyby před ní cválali koně, ona se nehne. A chytrá je, to jo
Na obrázku se s třídenním hříbátkem.

26.4.2006 10:25

skippka napsal(a):

Takže mě všichni strašili jakej to nebude vypatlánej a ono podle vašich slov naopak? Tak to jsem ráda. Pře hříbák zatím žádný známky bláznovství neprojevuje. Krom toho že strašně skřípe zubama, když se vzteká.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.4.2006 10:30

skippka napsal(a):
Takže mě všichni strašili jakej to nebude vypatlánej a ono podle vašich slov naopak? Tak to jsem ráda. Pře hříbák zatím žádný známky bláznovství neprojevuje. Krom toho že strašně skřípe zubama, když se vzteká.

Moje kobča 2 víry nemá, ale taky skřípe zubama na koně kolem. Naučila se to teď, když má hříbě. A nejvíc vrže když se jedná o žrádlo a nějaký jiný kůň by jí ho mohl sežrat! Ale je to protivný zlozvyk.... Ale asi nejde odstranit, že?

26.4.2006 10:42

skippka napsal(a):

Koník s dvěma víry nemusí být bláznivý, záleží na přístupu člověka, zacházení a výchově :-) Se svou dvouvírovou kobylkou v době její březosti jsme jezdili na vyjížďky na špagátě (v "tandemu")a byla v klidu, i když jsme si s ostatními dali ostřejší cval na otevřené louce. Tedy v klidu byla tak, že ji ani nenapadlo mne předběhnout nebo bláznit a nervovat se, ač k tomu na vazáku měla kdykoli příležitost.A takhle jsme jezdili aspoň dvakrát týdně.

26.4.2006 11:00

janovotna napsal(a):
Koník s dvěma víry nemusí být bláznivý, záleží na přístupu člověka, zacházení a výchově :-) Se svou dvouvírovou kobylkou v době její březosti jsme jezdili na vyjížďky na špagátě (v "tandemu")a byla v klidu, i když jsme si s ostatními dali ostřejší cval na otevřené louce. Tedy v klidu byla tak, že ji ani nenapadlo mne předběhnout nebo bláznit a nervovat se, ač k tomu na vazáku měla kdykoli příležitost.A takhle jsme jezdili aspoň dvakrát týdně.

ambra vrzala zubama skoro porad po tretim roce ji to preslo. Pak si vrzla :) spis vyjmecne. Dik za foto na mail. T.

26.4.2006 11:26

rezi napsal(a):
ambra vrzala zubama skoro porad po tretim roce ji to preslo. Pak si vrzla :) spis vyjmecne. Dik za foto na mail. T.

Ambra u nás vrzala jen když se hodně vztekala a to ještě jen při jídle. Skippy to asi chytnul od ní

26.4.2006 11:48

janovotna napsal(a):

to: jananovotna
mas krasnou kobylku a hribatko!

Petra

26.4.2006 12:17

skippka napsal(a):

Dva víry prý značí inteligentní, vnímavé a často hůře zvladatelné a neklidné koně. Vznikají údajně tím, že koně hodně hýbou ušima, což je právě známka neklidu, inteligence, vnímání okolí apod. Ale jestli to je opravdu pravda, kdo ví?...
Co takhle tři víry?

26.4.2006 12:17

tilka napsal(a):
to: jananovotna
mas krasnou kobylku a hribatko!

Petra

Petro, děkuju! Je to moje první hříbátko a jeho maminu mám taky od hříbátka, oba jsou skvělí, jak jinak, že jo

26.4.2006 12:22

mvdr svehlova napsal(a):
Dva víry prý značí inteligentní, vnímavé a často hůře zvladatelné a neklidné koně. Vznikají údajně tím, že koně hodně hýbou ušima, což je právě známka neklidu, inteligence, vnímání okolí apod. Ale jestli to je opravdu pravda, kdo ví?...
Co takhle tři víry?

O koních s třemi víry jsem zas slyšela, že jsou věrní svému pánovi a dobří skokani Jednoho takového u nás máme, nevím, jak moc je věrný, ale skákat rozhodně neumí ... tedy skočí, ale hrozně

26.4.2006 12:33

janovotna napsal(a):
Petro, děkuju! Je to moje první hříbátko a jeho maminu mám taky od hříbátka, oba jsou skvělí, jak jinak, že jo

to hribe bych si nejradsi vzala vecer na mazleni do postele - je to pekny sametak po kom je?

Petra.

26.4.2006 15:09

janovotna napsal(a):
O koních s třemi víry jsem zas slyšela, že jsou věrní svému pánovi a dobří skokani Jednoho takového u nás máme, nevím, jak moc je věrný, ale skákat rozhodně neumí ... tedy skočí, ale hrozně

Mám koníka se dvěma víry vedle sebe. Je to chytrý, inteligentní koník s velice dobráckou povahou hlavně k dětem. Má rád rozmanitou práci, když jí nemá tak se nudí a fláká. Umí se, ale i pořádně vztekat, nedělá to ,ale zákeřně. Temperamentem ho připovnám k andělovi s ďáblem v těle (někteří o něm říkají, že je to takovej "salámista" co ho jen tak něco nerozhodí). Pro jeho výcvik se mi nejlépe osvědčila Parelliho metoda, rád se učí něco nového (taková škola hrou). Momentálně s ním tuto metodu už skoro rok nedělám, ale pamatuje si vše co se naučil, využívám toho při běžné práci (ustupování v boxe i venku, chození na vodítku aniž bych ho za sebou vláčela, nebo on mě, klidné stání při ošetřování...) koníka mám velice ráda, respektuji jeho koňské potřeby a myšlení a on zase respektuje mě a to co po něm chci. Samozřejmě, že na mě zkouší, kde bych mohla ustoupit a z čeho slevit, vzhledem k jeho povaze je u něj velice důležitá důslednost.
Toť mé zkušennosti s "Dvouvírovým koníkem".

26.4.2006 16:36

janna napsal(a):
Mám koníka se dvěma víry vedle sebe. Je to chytrý, inteligentní koník s velice dobráckou povahou hlavně k dětem. Má rád rozmanitou práci, když jí nemá tak se nudí a fláká. Umí se, ale i pořádně vztekat, nedělá to ,ale zákeřně. Temperamentem ho připovnám k andělovi s ďáblem v těle (někteří o něm říkají, že je to takovej "salámista" co ho jen tak něco nerozhodí). Pro jeho výcvik se mi nejlépe osvědčila Parelliho metoda, rád se učí něco nového (taková škola hrou). Momentálně s ním tuto metodu už skoro rok nedělám, ale pamatuje si vše co se naučil, využívám toho při běžné práci (ustupování v boxe i venku, chození na vodítku aniž bych ho za sebou vláčela, nebo on mě, klidné stání při ošetřování...) koníka mám velice ráda, respektuji jeho koňské potřeby a myšlení a on zase respektuje mě a to co po něm chci. Samozřejmě, že na mě zkouší, kde bych mohla ustoupit a z čeho slevit, vzhledem k jeho povaze je u něj velice důležitá důslednost.
Toť mé zkušennosti s "Dvouvírovým koníkem".

a co jeden vír?

26.4.2006 17:09

kunicek napsal(a):
a co jeden vír?

já jsem četla, že právě jeden vír přímo uprostřed čela značí velkou inteligenci a dobrého ducha. Staří arabové si podle toho koně vybírali. nevím co je na tom pravdy, ale jsou to prý svělí jezdečtí koně. No já mám takového koníka a něco na tom možná bude :) i když koně nehodnotím podle víru na čele... to podle mě ani nemá smysl.

27.4.2006 07:17

tilka napsal(a):
to hribe bych si nejradsi vzala vecer na mazleni do postele - je to pekny sametak po kom je?

Petra.

Pro Petru : hříbátko je po Pure Dunnit Power, je to plyšáček :-)) a celej po tátovi.

27.4.2006 09:01

janovotna napsal(a):
Pro Petru : hříbátko je po Pure Dunnit Power, je to plyšáček :-)) a celej po tátovi.

no fakt krasa, dlouho jsem se nad hribatkem tak nezplyvala odkud jste?

petra

27.4.2006 09:51

tilka napsal(a):
no fakt krasa, dlouho jsem se nad hribatkem tak nezplyvala odkud jste?

petra

Kobylku s hříbátkem mám na pastvině na Nordranči - u České Lípy, můžete kouknout na www.nordranc.cz, ve fotogalerii je víc fotek. Bohužel mám už 4 koně, všechny vlastně v nájemních stájích, tak musím hříbečka prodat... už bych je neuživila. Jinak jsem od Berouna, takže za prckem to mám kus cesty...
Pár fotek jsem dala ještě do tématu "nase prve zrieba"...

27.4.2006 13:59

ettelwen napsal(a):
já jsem četla, že právě jeden vír přímo uprostřed čela značí velkou inteligenci a dobrého ducha. Staří arabové si podle toho koně vybírali. nevím co je na tom pravdy, ale jsou to prý svělí jezdečtí koně. No já mám takového koníka a něco na tom možná bude :) i když koně nehodnotím podle víru na čele... to podle mě ani nemá smysl.

Já ho podle toho taky nehodnotím jen mě zajímalo jaké s tím máte zkušenosti, protože mi všichni říkali že to bude pěknej vypatlanec, ale zatím je fajn. (Ale vzhledem k tomu že jeho tatínek je drobet blázen ale mamina byla strašně v pohodě tak to možná nebude ve dvou výrech, ale v genetice)

27.4.2006 14:03

skippka napsal(a):
Já ho podle toho taky nehodnotím jen mě zajímalo jaké s tím máte zkušenosti, protože mi všichni říkali že to bude pěknej vypatlanec, ale zatím je fajn. (Ale vzhledem k tomu že jeho tatínek je drobet blázen ale mamina byla strašně v pohodě tak to možná nebude ve dvou výrech, ale v genetice)

Hehe to je dobry, jen bych chtela videt nekoho kdo o svym milovanym koni rekne ze je tupej?Jinak ty viry fakt prej vznikaji pohybem usi-viz vyse
Btw. kazdej konik je inteligentni, jen nekteri lidi to spatne poznaj, nebo neumi podporit ne?

27.4.2006 21:17

zuza napsal(a):
Hehe to je dobry, jen bych chtela videt nekoho kdo o svym milovanym koni rekne ze je tupej?Jinak ty viry fakt prej vznikaji pohybem usi-viz vyse
Btw. kazdej konik je inteligentni, jen nekteri lidi to spatne poznaj, nebo neumi podporit ne?

Oni neřekli že je tupej Jen že to bude pěknej "vypatlanec" ale mě by to už ani nevadilo

29.5.2008 15:23

skippka napsal(a):
Oni neřekli že je tupej Jen že to bude pěknej "vypatlanec" ale mě by to už ani nevadilo

Tak se hlásím po dvou letech Žádné známky bláznovství, či vypatlanosti nemáme. Naopak jsme inteligentní, vnímavý a hlavně zlatíčka. I pod sedlem. Ale jsme teprve v začátcích (teď momentálně přestávka, díky mým zdravotním problémům... Ale evidentně mu prospěla)

29.5.2008 15:28

skippka napsal(a):
Tak se hlásím po dvou letech Žádné známky bláznovství, či vypatlanosti nemáme. Naopak jsme inteligentní, vnímavý a hlavně zlatíčka. I pod sedlem. Ale jsme teprve v začátcích (teď momentálně přestávka, díky mým zdravotním problémům... Ale evidentně mu prospěla)

Mš na škole říkaly čím více vítu kůn má tak tim lep charakterové lepší a nebo více čistokrevný nevím co je na tom pravdy moje kobylka pastevní smeska pony ma jen dva kobyla čmb taky dva hřebeček čmb ten jich má 6

30.5.2008 13:41

woldemortik napsal(a):
Mš na škole říkaly čím více vítu kůn má tak tim lep charakterové lepší a nebo více čistokrevný nevím co je na tom pravdy moje kobylka pastevní smeska pony ma jen dva kobyla čmb taky dva hřebeček čmb ten jich má 6

A co takhle jeden vír mezi očima, který má na délku asi 3 cm? Vypadá to jak klásek ječmene. Nemám zrovna nějaký extra foto, nikdy mě to nenapadlo vyfotit.

30.5.2008 13:52

famona napsal(a):
A co takhle jeden vír mezi očima, který má na délku asi 3 cm? Vypadá to jak klásek ječmene. Nemám zrovna nějaký extra foto, nikdy mě to nenapadlo vyfotit.

Tady na té fotce je ten vír trochu vidět. Bohužel lepší fotku jsem nenašla.

30.5.2008 15:50

zuza napsal(a):

To se mi zdá nepravděpodobné, že by 2 víry vznikly nadměrným pohybem uší.
Mám "dvouvírovou" ročku a tedy nijak zvlášť ušima nekroutí. Hlavně se 2 víry z mámy už vypadla - takže by ušima musela kroutit už v ní.
Je fakt, že se zatím projevuje jako velmi živá, samostatná - jako hříbě se matky téměř nedržela; hodně komunikativní ( vyhledává lidi a kontakt) a nebojácná ( na věci, které zbytek stáda vyděsí se jde kouknout přímo, čelně, s ušima napřed - průzkumník).
Neobvyklá svým chováním tedy opravdu je, ale pouze v tom nejlepším slova smyslu.

30.5.2008 16:04

sally napsal(a):
To se mi zdá nepravděpodobné, že by 2 víry vznikly nadměrným pohybem uší.
Mám "dvouvírovou" ročku a tedy nijak zvlášť ušima nekroutí. Hlavně se 2 víry z mámy už vypadla - takže by ušima musela kroutit už v ní.
Je fakt, že se zatím projevuje jako velmi živá, samostatná - jako hříbě se matky téměř nedržela; hodně komunikativní ( vyhledává lidi a kontakt) a nebojácná ( na věci, které zbytek stáda vyděsí se jde kouknout přímo, čelně, s ušima napřed - průzkumník).
Neobvyklá svým chováním tedy opravdu je, ale pouze v tom nejlepším slova smyslu.

Tak my se taky přidáme. Máme jeden vír a jsme totální blázni

30.5.2008 19:50

brenton napsal(a):
Tak my se taky přidáme. Máme jeden vír a jsme totální blázni

Ahojik my mame ..taky dva víry :-) ...taky jsem slysela ze kone s jednim virem znamena ze je inteligentni ..ale o dvouch ...neim xD orionerk kdyz byl jeste mimo

26.11.2012 23:50
ruměnka

XXX.XXX.49.103

Máme koníka se dvěma víry. Je chytrý, věrný a hodný. Neměnila bych :-)

27.11.2012 00:27

Moje roční kobylka má dva víry - ale nad sebou. Uvidíme, co se z ní vyklube :-).

27.11.2012 13:43
katyna

XXX.XXX.238.12

ahojky, bohužel nemám tu správnou fotku s detailem hlavy, ale můj koník má:-) dva výraznější víry a jeden drobnější, a je to strašně inteligentní zvíře, klidný a spolehlivý obzvlášť když jedeme ven sami bez
druhých koní, kdy jsme vyloženě jen my dva....:-)

28.11.2012 19:32
cookie

XXX.XXX.161.12

tak mam dve hríbata a obe maji dva víry,tak nevím jestli mam zacít bát smajlík strakata je trosku nerv,ale na druhou stranu strasne vnímava a rychle chápe. hnedka je zatím mazel:-))

1.12.2012 16:45
lukema

XXX.XXX.84.222

Jak už někde bylo psáno, 2 nebo dokonce 3 víry značí zvýšenou inteligenci a častohorší jezditelnost, zvýšenou vzrušivostí. Je to vědecky potvrzeno - výzkumy se prováděly na skotu.
Když je vír pouze jeden, měl by být ve středu čela. Posunutí na stranu může značit horší smysly na té straně, ke které je vír dál. Víry se mění i v životě koně, proto když kůň např. na jedno oko oslepně, vír se časem poposune ke zdravému oku.
Vír víše než je rovina očí značí zvýšený temperament, naopak koně s vírem níže než rovina očí jsou klidnější.
Zajímavé jsou i víry jinde po těle. Vír v místě, kde přechází Achillova pata ve stehenní sval značí výjimečně nadaného skokana :-)
A pozadu nejsou ani chlupové hřebeny. Např. ten na krku (pod hřívou) je nejširší v místě největšího vyklenutí. A čím je tento hřeben delší, tím kůň lépe chodí na otěži.
A čím je delší hřeben ve slabině, tím kůň lépe podsaďuje záď, měl by mít však pozvolné přechody. ČÍm jsou vyšší hřebeny na pleci, tím je větší akce předních končetin.
Jsou známy případy, kdy se koni víry úplně přesunuly a hřebeny změnily svůj tvar, když kůň začal pracovat například po příchodu z pastviny.
Tak, a teď honem do stáje okouknout naše koníky :-)

2.12.2012 19:09
stieberova

XXX.XXX.46.234

Mám koníka se dvěmi víry pod spojnicí očí a jeden uprostřed nad spojnicí a mezi nimi je ještě vír tvaru brka. Je to koník,který zatím nepracuje, ale je bystrý, chytrý, trochu vzrušivější.

2.12.2012 19:24
chex

XXX.XXX.204.66

No, já si skoro připadám jako sběratel dvojvíráků :-)). Ale podle vírů jsem si koně opravdu nevybírala. Prostě jsme se našli. Dva jsem koupila, třetí dvojvírák se mi narodil. Tady jsou důkazy:-)

1. valach kříženec hucula :-)

2.12.2012 19:26
chex

XXX.XXX.204.66

Jinak moje zkušenosti s dvojvíráky: chytří, věrní a velmi komunikativní koně, udělají pro člověka maximum. Sem tam čumivější, ale to je tak jediné jejich mínus. Hodně orientovaní na žrádlo, sklony k tloustnutí.
Všichni tři mají víry nad spojnicí očí, ale temperament nic moc :-). Spíš jsou línější.

2. kobyla PH

2.12.2012 19:29
chex

XXX.XXX.204.66

Velmi dobře se učí, jsou ochotní a poddajní, člověku velmi důvěřují.
Tady 3. kousek, hříbě QH - má víry velmi vysoko nad spojnicí očí, také je ze všech tří asi nejživější. Ale je to možná i tím, že je nejmladší :-). Zas o nějakém přehnaném temperamentu se hovořit nedá :-)

6.12.2012 20:28
batriv

XXX.XXX.252.15

I já jsem majitelkou "dvou-vírového" zvířete - kobylky a musím uznat že ač je to dáno právě víry nebo ne, nemělnila bych. :) Už od prvního dne, co ji mám, je velmi přátelská, chodí na zavolání z výběhu, při základním výcviku a obsedání naprosto v pohodě, učenlivá, ochotná. Je hodně temperamentní a dopředná, ale příjemně.

O koních se dvěma výry na hlavě jsem se dočetla toto:

Čelní vír

Nejvíce pozornosti a také pověr přitahuje vír čelní. Většinou bývá kruhový, ale může být i brkový - tedy delší, připomínající husí brk. Jeho střední pozice je na spojnici očí. Tam je umístěn nejčastěji. Mezi koňáky se z něj usuzuje především na temperament koně. Umístění výše indikuje aktivnější hru uší a tudíž celkově živějšího, vzrušivějšího koně. Umístění pod spojnicí koutků očí prozrazuje vyrovnaného koně s klidnějším temperamentem a orientací spíše na žrádlo. Ale pozor, může také ukazovat na větší aktivitu huby, takže místo klidného žrouta se může jednat o vykuka, který hravě rozváže uzel na vodítku, otevře každé dveře a s chutí zlikviduje kteroukoli část své výstroje, pokud se mu octne na chvíli v dosahu.

Bez ohledu na tvar a výšku pozice víru by měl být umístěn mezi očima uprostřed. Pokud je ke straně, ukazuje na smyslovou vadu koně - buďto na jedno oko hůř vidí, nebo na jedno ucho hůř slyší. Což nemusí být na koni patrné a nemusí to vědět ani jeho majitel. V takovém případě se vír stěhuje na tu stranu, kde se nachází více funkční orgán.

..tak tolik k tématu :-).

6.12.2012 20:29
batriv

XXX.XXX.252.15

I já jsem majitelkou "dvou-vírového" zvířete - kobylky a musím uznat že ač je to dáno právě víry nebo ne, nemělnila bych. :) Už od prvního dne, co ji mám, je velmi přátelská, chodí na zavolání z výběhu, při základním výcviku a obsedání naprosto v pohodě, učenlivá, ochotná. Je hodně temperamentní a dopředná, ale příjemně.

O koních se dvěma výry na hlavě jsem se dočetla toto:

Čelní vír

Nejvíce pozornosti a také pověr přitahuje vír čelní. Většinou bývá kruhový, ale může být i brkový - tedy delší, připomínající husí brk. Jeho střední pozice je na spojnici očí. Tam je umístěn nejčastěji. Mezi koňáky se z něj usuzuje především na temperament koně. Umístění výše indikuje aktivnější hru uší a tudíž celkově živějšího, vzrušivějšího koně. Umístění pod spojnicí koutků očí prozrazuje vyrovnaného koně s klidnějším temperamentem a orientací spíše na žrádlo. Ale pozor, může také ukazovat na větší aktivitu huby, takže místo klidného žrouta se může jednat o vykuka, který hravě rozváže uzel na vodítku, otevře každé dveře a s chutí zlikviduje kteroukoli část své výstroje, pokud se mu octne na chvíli v dosahu.

Bez ohledu na tvar a výšku pozice víru by měl být umístěn mezi očima uprostřed. Pokud je ke straně, ukazuje na smyslovou vadu koně - buďto na jedno oko hůř vidí, nebo na jedno ucho hůř slyší. Což nemusí být na koni patrné a nemusí to vědět ani jeho majitel. V takovém případě se vír stěhuje na tu stranu, kde se nachází více funkční orgán.

..tak tolik k tématu :-).

6.12.2012 20:49
batriv

XXX.XXX.252.15

Omlouvám se za dvojí vložení..smajlík

9.12.2012 22:42
ruměnka

XXX.XXX.49.103

Ještě bych dodala, že málokdy má uši normálně. Věčně je má dozadu, či do stran. I veterinář se nad tím pozastavuje :D

19.12.2012 22:28
otik

XXX.XXX.128.22

Můj koník má dva víry, vysoko nad spojnicí očí.
Je to neuvěřitelně vnímavý kůň, nic mu neunikne, cokoliv se děje, musí sledovat. Venku je hodně koukavý, občas se lekne, občas se něčeho bojí (než se naučí, že to nežere černé koníčky). I na ježdění je hodně vnímavý, cokoliv nového hned řeší, je citlivý na udidlo i na pobídky. K cizím není hned důvěřivý, ale je zvědavý a jakmile zjistí, že mu nic nehrozí (v lepším případě že třeba i dostane nějakou ńamku), tak zase umí být i vlezlý.
Také se díky své povaze hrozně rychle učí. Má to výhody i nevýhody, rozhodně ne kůň pro začátečníka. Moc rychle člověka prokoukne. Není zlý, naopak, má lidi rád. Ale pokud by ho například vedl na vodítku někdo, kdo to moc neumí, hned toho využije a zkusí si utrhnout kus trávy, nebo předbíhat. Stejně tak s rozdáváním dobrot, když si člověk nedá pozor, za chvíli mu šacuje kapsy. Také když cokoliv nechám v jeho dosahu, musí to hned zkoumat a strkat do huby... nechat přes ohradu přehozenou deku se rovná její zkáze...

22.12.2012 16:13
janahol

XXX.XXX.60.183

Ahoj, tak jsem zjistila, že moje kobylka má taky dva víry smajlík a musím říct, že je všechno jen ne plašan nebo nervák smajlík Řekla bych, že je spíš flegmatická, nic ji hned tak nerozhází, než se lekne, tak si to třikrát rozmyslí, jestli to vůbec stojí za tu námahu smajlík
Prostě pohodová parťačka smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík