ahoja,chci se zeptat,chystá-li tady u nás-Ostrava,Nový Jíčín a okolí,nějakou zajímavou akci o prázdninách.Rádi se s našimi haflošovými oři přidáme.Jinak chceme pozvat na 23.8. v hradci nad Moravicí na slet haflingerů-dopoledne předváěčka na ruce,odpoledne přehlídka toho,co naši blond oři dovedou
-závody v parkúru,westernu i zápřahu...Jste srdečně zváni...
janiska
napsal(a):
ahoja,chci se zeptat,chystá-li tady u nás-Ostrava,Nový Jíčín a okolí,nějakou zajímavou akci o prázdninách.Rádi se s našimi haflošovými oři přidáme.Jinak chceme pozvat na 23.8. v hradci nad Moravicí na slet haflingerů-dopoledne předváěčka na ruce,odpoledne přehlídka toho,co naši blond oři dovedou
Promiň ale Ostrava a okolí není Severní Morava . Severní Morava je Jeseník, Šumperk, ale i Olomouc a mnoho dalších
janiska
napsal(a):
Ještě jsem chtěla vypsat nějaké ty akce: 8.8. Jankovice, 8.8. Bubla City Western Show Kopřivnice, 22.8. Suchdol nad Odrou a více najdeš na: http://www.ranchnazarach.estranky.cz/ stranka/kalendar-akci (jedna mezera před stranka)
jenee
napsal(a):
Ještě jsem chtěla vypsat nějaké ty akce: 8.8. Jankovice, 8.8. Bubla City Western Show Kopřivnice, 22.8. Suchdol nad Odrou a více najdeš na: http://www.ranchnazarach.estranky.cz/ stranka/kalendar-akci (jedna mezera před stranka)
Já vím, ale říká se Oomouc jak Severní, tak střední. To je jedno Tak když Ostrava není SLezko, tak mi řekni, co teda Slezko je, to ňák nechápu
monchess
napsal(a):
Já vím, ale říká se Oomouc jak Severní, tak střední. To je jedno Tak když Ostrava není SLezko, tak mi řekni, co teda Slezko je, to ňák nechápu
No, ona i Ostrava je jak Moravská, tak Slezská, rozděluje ji řeka ...A Slezsko je už směrem k Polsku, čili Hlučín, Opava..atd.
kokinka
napsal(a):
No, ona i Ostrava je jak Moravská, tak Slezská, rozděluje ji řeka ...A Slezsko je už směrem k Polsku, čili Hlučín, Opava..atd.
...s tím Slezskem si to budu muset pozjišťovat pořádně..uvědomila jsem si, že to bude trochu složitější, já bydlím v Háji ve Slezsku, mezi Opavou a Ostravou, a známý v Sedlišti ve Slezsku, což je okres Frýdek-Místek..takže to tak jednoduché asi nebude ..sakra, jsem ostuda, že tohle nevím přesně
monchess
napsal(a):
Tak to už nechápu vůbec. Myslela jsem, že Morava je čistě naše. COž jsou Jeseníky víc ne.
No, řekla bych, že pod pojmem severní morava se skrývá i to slezsko (Severní Morava a Slezsko)....rozdíl je, kdyby to byly kraje... olomoucký a moravskoslezský jsou oba rozlohově na severní moravě :-D
ab
napsal(a):
No, řekla bych, že pod pojmem severní morava se skrývá i to slezsko (Severní Morava a Slezsko)....rozdíl je, kdyby to byly kraje... olomoucký a moravskoslezský jsou oba rozlohově na severní moravě :-D
Tak nemůžeš dávat do sebe dvě oblasti. Republika je oficiálně rozdělená na Čechy, Moravu a Slezsko. Takže Slezko nemůžeš dávat do Severní Moravy. Podle mýho je Ostrava atd. co jsi tady napsala Slezsko. Pokud se budeme bavit o krajích, tak souhlasím s Moravskoslezským
monchess
napsal(a):
Tak nemůžeš dávat do sebe dvě oblasti. Republika je oficiálně rozdělená na Čechy, Moravu a Slezsko. Takže Slezko nemůžeš dávat do Severní Moravy. Podle mýho je Ostrava atd. co jsi tady napsala Slezsko. Pokud se budeme bavit o krajích, tak souhlasím s Moravskoslezským
půlka ostravy je moravská a půlka slezská, rozděluje ji řeka...takže ova patří tam i tam :-D
monchess
napsal(a):
cituju z wikipedie: území Olomouckého kraje a Moravskoslezského kraje se nachází jak na Moravě, tak v Českém Slezsku.
ab
napsal(a):
půlka ostravy je moravská a půlka slezská, rozděluje ji řeka...takže ova patří tam i tam :-D
Tak tak:-) "Ostrava dostala jméno podle řeky Ostravice, která město rozděluje na moravskou a slezskou část"...ze stránek města jinak Slezsko by se mělo táhnout někde od Jablunkova, Třince, přes Hlučín, Opavu dále..ale kam až přesně, nevím :-)
monchess
napsal(a):
To jsou jenom spekulace a ta výměra Slezska a Moravy je složitejší než se tady bavíme každá si myslíme něco jiného. Necháme to na Moravskoslezským kraji ne?
Tak konec spekulacím http://cs.wikipedia.org/ wiki/Moravsko-slezsk%C3%A1_hranice ;-)
kokinka
napsal(a):
Tak konec spekulacím http://cs.wikipedia.org/ wiki/Moravsko-slezsk%C3%A1_hranice ;-)
http://cs.wikipedia.org/ wiki/%C4%8Cesk%C3%A9_Slezsko počti si
kokinka
napsal(a):
je to tam pěkně rozepsané, co kam patří :-)
Podívejse na toto
http://cs.wikipedia.org/ wiki/Soubor:Morava_po_roce_1920_na_map %C4%9B_%C4%8Ceska.png
kokinka
napsal(a):
Pořád z toho vyplývá, že Ostrava je jak Morava, tak Slezsko a Nový Jičín Morava :-) Tož pěkný víkend, mizím konečně domů
Teda vy se tady dokážete bavit o naprostých blbostech. Já bydlím ve Slezsku a popravdě ještě jsem neslyšela, že by to tady takhle někdo nazval. Pro většinu jsme taky Severní morava. Jedna věc je co je oficiální a druhá co mají lidé vžité. Já říkám, že bydlím na východě a je klid. Slunce mi vychází za barákem
thesis
napsal(a):
Teda vy se tady dokážete bavit o naprostých blbostech. Já bydlím ve Slezsku a popravdě ještě jsem neslyšela, že by to tady takhle někdo nazval. Pro většinu jsme taky Severní morava. Jedna věc je co je oficiální a druhá co mají lidé vžité. Já říkám, že bydlím na východě a je klid. Slunce mi vychází za barákem
Bože,ženský
.Kromě těch od jenee se nic nenajde?
janiska
napsal(a):
Bože,ženský
.Kromě těch od jenee se nic nenajde?
Ale jo...7.8. v Háji ve Slezsku bude jezdecké odpoledne s Václavem Vydrou :-) pořádá Mlýn u vodníka slámy www.uslamy.cz
janiska
napsal(a):
Ahoj,
tak já se přidám s akcemi u nás na ranči:
8. - 9. srpna putování po Jeseníkách
28. - 29. srpna Vašek Bořánek a Horsemanship I. II. a III.
a 11. - 13. září opět puťák po Jeseníkách
Kdyžtak podrobnější info na našich stránkách www.ranc-kolocava.cz
kacabi
napsal(a):
Ahoj,
tak já se přidám s akcemi u nás na ranči:
8. - 9. srpna putování po Jeseníkách
28. - 29. srpna Vašek Bořánek a Horsemanship I. II. a III.
a 11. - 13. září opět puťák po Jeseníkách
Kdyžtak podrobnější info na našich stránkách www.ranc-kolocava.cz
Nádherná fotka!!!!