Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.8.2009 19:23
hanulinka95

XXX.XXX.84.214

Ahojky lidičky. jsem opravdu zoufalá strašně moc chci svého konika a nasi mi rekli ze ne ale ted tatka delal sadrokarton v hradci králove na veterine a moc se mu ta skola libi, Rekl mi ze kdyz se dostanu na veterinu do hradce a kdyz tam samozrejme pujdu tak ze mi konika koupi hned jak si dam prihlasku a na 100% reknu ze tam pujdu. Ale me se tam moc nechce je to narocná skola jak na uceni a na volny cas urcite taky a pak bych konika asi nestihala Ja bych sla na obycejnou zemedelku s maturou ale tto rodice zamitli. ja fakt nevim co mam delat Co by jste dali vy?

22.8.2009 19:44
vargo

XXX.XXX.225.240

hanulinka95 napsal(a):
Ahojky lidičky. jsem opravdu zoufalá strašně moc chci svého konika a nasi mi rekli ze ne ale ted tatka delal sadrokarton v hradci králove na veterine a moc se mu ta skola libi, Rekl mi ze kdyz se dostanu na veterinu do hradce a kdyz tam samozrejme pujdu tak ze mi konika koupi hned jak si dam prihlasku a na 100% reknu ze tam pujdu. Ale me se tam moc nechce je to narocná skola jak na uceni a na volny cas urcite taky a pak bych konika asi nestihala Ja bych sla na obycejnou zemedelku s maturou ale tto rodice zamitli. ja fakt nevim co mam delat Co by jste dali vy?

Ahoj, docela tě lituju..............já protě nechápu ty rodiče. kteří nutí svoje děti do něčeho co nechtěji, především co se týče škol....já třeba mám rodiče. kteří mě do ničeho nenutili a nenutí, řeknou svůj názor, ale není to tak, jako třeba kámošky rodiče řekli: půjdeš na obchodku a hotovo! Tohle je mi prostě proti srsti..... já být těmahle rodičema, tak se pak budu bát, že mi dítě bude vyčítat co já jsem mu vybrala za školu.... Jinak ti s tímhle poradit nedokážu, ale přeju ti, aby si měla koníka a přitom šla na školu, kterou ty chceš a která tě hlavně bude bavit
A určitě dej vědět, jak to nakonec dopadlo a držim pěsti

22.8.2009 21:08
shantal88

XXX.XXX.250.238

hanulinka95 napsal(a):

Já přidám jednu svoji radu, spíše ponaučení....kdyby mě naši více tlačili, alespon na tu veterinu, ted bych jim byla z duše vděčná, ona zemědělka je fain, ale co potom s ní? Mám setsakramenský problémy si s ní najít normální práci a nic jiného k užitku s ní taky není.....
Takže asi tak...

22.8.2009 21:32
marketka

XXX.XXX.179.23

shantal88 napsal(a):
Já přidám jednu svoji radu, spíše ponaučení....kdyby mě naši více tlačili, alespon na tu veterinu, ted bych jim byla z duše vděčná, ona zemědělka je fain, ale co potom s ní? Mám setsakramenský problémy si s ní najít normální práci a nic jiného k užitku s ní taky není.....
Takže asi tak...

Především bys měla sama vědět, co tě baví a co bys chtěla dělat, rodiče by ti do toho mluvit neměli. Co na tom, že tatínek tam dělal sádrokarton, tak se mu škola líbí vzhledově? Hele, moje kámoška taky dělala veterinu v Hradci a nyní dělá úplně jiný obor-je v kanclu a objednává koštˇata a mýdla od jedné firmy.
Já bych si s rodiči o tom popovídala, každopádně, na zemědělce se snad i nějaký ten koník najde, kam bys mohla chodit se vše naučit a až si budeš vydělávat, koníka si kup sama. Člověk si toho úplně jinak váží.Také mi kdysi rodiče koně koupit nechtěli a nyní jsem jim za to i vděčná. Jsem hrdá na to, že si na něj vydělám a nikdo mi nevyčítá, co stojí to a to.

22.8.2009 22:52
ambra

XXX.XXX.12.143

marketka napsal(a):
Především bys měla sama vědět, co tě baví a co bys chtěla dělat, rodiče by ti do toho mluvit neměli. Co na tom, že tatínek tam dělal sádrokarton, tak se mu škola líbí vzhledově? Hele, moje kámoška taky dělala veterinu v Hradci a nyní dělá úplně jiný obor-je v kanclu a objednává koštˇata a mýdla od jedné firmy.
Já bych si s rodiči o tom popovídala, každopádně, na zemědělce se snad i nějaký ten koník najde, kam bys mohla chodit se vše naučit a až si budeš vydělávat, koníka si kup sama. Člověk si toho úplně jinak váží.Také mi kdysi rodiče koně koupit nechtěli a nyní jsem jim za to i vděčná. Jsem hrdá na to, že si na něj vydělám a nikdo mi nevyčítá, co stojí to a to.

No asi bych řekla něco podobného co tu řekla marketka. Sama bys měla vědět co se líbí tobě a co by tě bavilo. S tou prací je to hodně špatný ve většině oborů nyní, navíc není nikde napsané, že si po škole nemůžeš udělat nějaký kurz nebo nástavbu úplně jiného oboru apod. A když jsi šikovná tak můžeš dělat i práci do které si případně postupně doděláš kvalifikaci, dnes je to snad až běžné.
Ale pokud chceš na tu zemědělku, tak popřemýšlej jestli máš možnost vybrat si nějaký obor a jaký A jestli je na ten daný obor možnost navázat třeba vejškou apod. A nechat si takto otevřená aspoň trošku zadní vrátka.
No a pokud padne ta zemědělka a je co k čemu, tak by tam taky měli být koníci a lidé dostatečně kvalifikovaní s praxí, kteří by snad byli ochotni vyučovat "jezdectví"i v rámci nějakého kroužku, praxe apod. Navíc nikdo ti určitě nebude bránit chodit ve volném čase někde jezdit a učit se a zdokonalovat. A až budeš dost stará a vydělávat tak teprve pak si koupit vlastního koně. A už vůbec nekoukej na to, že je (aspoň já to tak chápu) "in" mít vlastního koně v 15ti letech a děsně s tím frajeřit. - tohle není záruka toho, že majitelé jsou na podobný krok připraveni jak fyzicky tak vědomostně. A pak se v inzerátech objevují nejrůznější perly, které se zde na ifauně rozebírají(to ale odbočuji).
Takže zkus najít cestu kompromisu a hlavně toho co tě baví, ikdyž se to za 4 roky může změnit. Držím palce a hodně štěstí.

23.8.2009 09:55
iridales

XXX.XXX.221.137

shantal88 napsal(a):
Takže asi tak...

Ahoj, promiň, dovolím si oponovat- mám střední veterinu v Kroměříži a je mi k ničemu- práci s ní neseženu. Osobně bych problém zadavatelky řešila jinak- prostě bych zvolila jinou školu, než tu, co se byť jen dotýká zemědělství. Kybych si mohla vybrat znovu, už bych na veterinu nešla. Učivo bylo v klidu, všechno se dalo zvládnout a matura byla brnkačka a to jsem se učila dva dny o svaťáku, asi tak jako celou střední a dala jsem to. Neříkám, že jsem tam nebyla šťastná, času na koně byla hromada- byla jsem u nich denně, ikdyž jsme měli vyuč. do čtyř jednou týdně. Ale už bych tu chybu neudělala. radši bych si udělala něco jinýho, co by mě bavilo míň, než veterinu,která mě sice bavila, ale je mi k ničemu.:o(

23.8.2009 10:05
marketka

XXX.XXX.179.23

iridales napsal(a):
Ahoj, promiň, dovolím si oponovat- mám střední veterinu v Kroměříži a je mi k ničemu- práci s ní neseženu. Osobně bych problém zadavatelky řešila jinak- prostě bych zvolila jinou školu, než tu, co se byť jen dotýká zemědělství. Kybych si mohla vybrat znovu, už bych na veterinu nešla. Učivo bylo v klidu, všechno se dalo zvládnout a matura byla brnkačka a to jsem se učila dva dny o svaťáku, asi tak jako celou střední a dala jsem to. Neříkám, že jsem tam nebyla šťastná, času na koně byla hromada- byla jsem u nich denně, ikdyž jsme měli vyuč. do čtyř jednou týdně. Ale už bych tu chybu neudělala. radši bych si udělala něco jinýho, co by mě bavilo míň, než veterinu,která mě sice bavila, ale je mi k ničemu.:o(

Jinak je pravda i ta, že sama zemědělku mám. Po ní jsem si ještě udělala ekonomickou nástavbu na žádost rodičů. Ta mě moc nebavila, ale snad i díky za to, že mě na to tenkrát dali. Nyní dělám v kanclu kousíček od svého bydliště, penízky nemám špatné, ale hlavně mám čas na děti a koníky. Být tebou, tak si po zemědělce udělám i nějakou tu ekonomku, nebo něco takového, hodí se to a hlavně se uč jazyky, práci na počítači a udělej si řidičák, to je základ.

23.8.2009 12:38
iridales

XXX.XXX.221.137

marketka napsal(a):
Jinak je pravda i ta, že sama zemědělku mám. Po ní jsem si ještě udělala ekonomickou nástavbu na žádost rodičů. Ta mě moc nebavila, ale snad i díky za to, že mě na to tenkrát dali. Nyní dělám v kanclu kousíček od svého bydliště, penízky nemám špatné, ale hlavně mám čas na děti a koníky. Být tebou, tak si po zemědělce udělám i nějakou tu ekonomku, nebo něco takového, hodí se to a hlavně se uč jazyky, práci na počítači a udělej si řidičák, to je základ.

Přesně tak- počítač, řidičák a jazyky a štěstí na zaměstnavatele. PO škole jsem si udělala státnici z angličtiny a stejně mi to bylo k ničemu, protože jsem byla bez praxe. Tak jsem nastoupila na benzínku a pak šla po roce na mateřskou. Za rok bych se měla vracet do práce a nevím nevím:o(

23.8.2009 13:43
regata

XXX.XXX.94.95

hanulinka95 napsal(a):

Ahojki, radím Ti na zemědělku nechoď. Je to škola celkem k ničemu, mám na zemědělce vystudovanou ochranu a obnovu ŽP. Teď jdu na VŠ, jinak ani nevím kde by mi dali práci s takovou školou. To už je snad lepší ta veterina. Měla jsem tam známé a nikdo si nestěžoval, že by škola byla těžká. Koníka jsem na střední stíhala, na výšce to bude teprve makačka....

23.8.2009 14:56
danurba

XXX.XXX.12.226

hanulinka95 napsal(a):

nevím, odkud jsi, ale u nás jsou i zemědělky se zaměžením na koně, tam by sis koní užila ažaž a nemusela bys mít svýho. Jednou budeš dospělá a pak si pořídíš takovýhoi, jakýho budeš chtít. Myslím, že jedna taková škola je v Trhových Svinech, ale nevím to jistě. Moje dcera dělá normální zemědělku obor Agropodnikání, mylsím, že je to užitečná škola pro někoho, kdo chce potom hospodařit.

24.8.2009 09:33
klawdie

XXX.XXX.100.124

danurba napsal(a):
nevím, odkud jsi, ale u nás jsou i zemědělky se zaměžením na koně, tam by sis koní užila ažaž a nemusela bys mít svýho. Jednou budeš dospělá a pak si pořídíš takovýhoi, jakýho budeš chtít. Myslím, že jedna taková škola je v Trhových Svinech, ale nevím to jistě. Moje dcera dělá normální zemědělku obor Agropodnikání, mylsím, že je to užitečná škola pro někoho, kdo chce potom hospodařit.

Kvůli koni volit svoji budoucnost? nevím nezdá se mi rozumné a už vubec né od rodičů, ale možná tě spíš chtěli motivovat, veterina je jistě lepší škola než zemědělka..je fakt, že málokdo ví v tvém věku čím se jednou bude živit, no a koníka? mužeš si ho koupit sama až budeš sama vydělávat dost peněz díky dobře zvolené škole...stejně mít koně při škole není až tak dobrá volba, spousta učení, málo času a kdo koníka bude platit...dá se najít spoustu soukromníkům ke kterým můžeš docházet a nevázat se vlastním koněm, i když je to jistě tvůj sen...
Sama si zvol cestu!

24.8.2009 10:18
konikbrno

XXX.XXX.89.133

hanulinka95 napsal(a):

Souhlasim s nekterymi prispevky, vyber si skolu podle sveho, ale vybirej tak, at v budoucnu najdes praci. A co se tyka konika, najdi si prozatim soukromnika, co potrebuje pomoct s konem, at vis co to stoji a jaka je to zodpovednost a az Te rodice nebudou zivit (tedy az budes bydlet ve svem, mit vlastni praci a o vsem si rozhodovat sama), pak si kone porid, kdyz to financne utahnes. Ja si napriklad poridila kone az v 26 letech, kdy mam po skole, 5 let pracuji a platim byt na hypoteku. Rodice uz mi do toho nemuzou kecat, ale taky vim jaka je to zodpovednost uzivit sebe a jeste "sve dite". Ver tomu, ze jednou si ten sen splnis a nezalezi na tom jestli hned zitra nebo za par let :) Martina

24.8.2009 11:22
madow

XXX.XXX.121.112

hanulinka95 napsal(a):

Ahoj poradit zkus školu v lanškrouně..je tam i obor veterinářství a koně tam mají taky...

25.8.2009 19:17
hanulinka95

XXX.XXX.84.214

madow napsal(a):
Ahoj poradit zkus školu v lanškrouně..je tam i obor veterinářství a koně tam mají taky...

Ahojky holkyy dekuji, za rady. jeste uvidím me se na tu veterinu moc nechce ale muzu si skusit udelat prijmacky a pak se uvidí treby kdyz to neudelam tak to opravdu znamena ze tam nemam co delat. JEste jsem pred tim nenapsala ze jsem docela dlouho mela chut jit na kosmeticcku,a to by nemuselo byt zas tak spatné, Mohla bych si pak zaridit salon a byt doma a delůat si to podle svího.

26.8.2009 10:05
klawdie

XXX.XXX.100.124

hanulinka95 napsal(a):
Ahojky holkyy dekuji, za rady. jeste uvidím me se na tu veterinu moc nechce ale muzu si skusit udelat prijmacky a pak se uvidí treby kdyz to neudelam tak to opravdu znamena ze tam nemam co delat. JEste jsem pred tim nenapsala ze jsem docela dlouho mela chut jit na kosmeticcku,a to by nemuselo byt zas tak spatné, Mohla bych si pak zaridit salon a byt doma a delůat si to podle svího.

Velký voči...málokomu se podaří rozjet to tak aby byl za vodou...a kdyby to tak udělala každá kosmetička po škole, bylo by tu překosmetičkováno, udělej si aspon tu maturu, učnák už v dnešní době moc není...aspon ta matura..

Přidejte reakci

Přidat smajlík