Myhl by někdo objasnit?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.12.2009 19:54
baruu

XXX.XXX.48.154

Prosím nemohl by mi někdo říct jaký je rozdíl mezi sedly Wintec 250,500 a 2000 a co to znamená Pro cair? Přemýšlím o koupi tohoto sedla ale nevím kterého z nich? Případně za vaše zkušenosti s tímto sedlem nebo foto budu ráda. Díky Barča

7.12.2009 00:20
monchess

XXX.XXX.74.57

baruu napsal(a):
Prosím nemohl by mi někdo říct jaký je rozdíl mezi sedly Wintec 250,500 a 2000 a co to znamená Pro cair? Přemýšlím o koupi tohoto sedla ale nevím kterého z nich? Případně za vaše zkušenosti s tímto sedlem nebo foto budu ráda. Díky Barča

Ahoj. Já být tebou tak do sedel značky Wintec vůbec nejdu. Jezdila jsem na něm sama ale i mi kamarádi a všichni na to nadávají. Je pravda, že cenově jsou super, ale to sedlo už nikdy více. Ale je jasné, že je to věc názoru

7.12.2009 08:03
anobbona

XXX.XXX.235.6

monchess napsal(a):
Ahoj. Já být tebou tak do sedel značky Wintec vůbec nejdu. Jezdila jsem na něm sama ale i mi kamarádi a všichni na to nadávají. Je pravda, že cenově jsou super, ale to sedlo už nikdy více. Ale je jasné, že je to věc názoru

Já si jej koupila kvůli vyměnitelné komoře. Prodejce mě přesvědčil, že je to to pravé sedlo co je potřeba a vzhledem k tomu, že to byla vcelku novinka, všichni si ty sedla zatím chválili. Na můj vkus teda to sedlo bylo drahá hadra, měla jsem myslím 2000, dala jsem za to něco kolem 9tis. No skousla jsem svůj pocit z toho sedla, říkala jsem si, hlavně, že to sedí koni. Po třetím sedlání, kdy už mě teda dost vytočily vytahané podbřišnikové řemínky, opěrky na suchý zip mě vadily víc a víc, celkově jsem tomu sedlu nedávala nějakou extra trvanlivost mi začalo na vyjížďce sjíždět na hřbetě dozadu. Další sedlání už jsem neskoušela, jelikož se sedlo tak nějak divně natvarovalo, zadní část sedla nedosedla na hřbet koně a při čištění bylo už patrné, že koně začínají bolet z toho sedla záda. Původně to sedlo pasovalo na koně jak kdyby bylo šité na ni, ale po použití se nějak zdeformovalo. Jelikož jsem jej měla asi 14 dní šla jsem jej vrátit, teda ten boj o vrácení peněz to nikomu nepřeju. Prodejce ze mě udělal pěknýho blba a zabralo na něj až stížnost na ČOI.
Winteca bych už nikdy na koně nedala, podle mě je to hodně drahá hadra

7.12.2009 08:17
lesik

XXX.XXX.168.229

baruu napsal(a):

Proběhej si net a informací o sedlech najdeš dost. Cair znamená, že sedlové polštáře jsou plněné vzduchem. Jinak jednotlivé modely nejdeš na fotkách třeba zde: http://www.elisabeth-cheb.cz/www/l0002.html

Já mám se seldem Wintec 500 Close contact velice dobré zkušenosti. Kobylka se mi výrazně přesvaluje podle intenzity práce a možnost výměny komory mi vyhovuje. Takže tímto si mě získal. Další plus má za polohovatelné opěrky a jejich široký sortiment. Kdy na jízdárně prodloužím třmeny, přelepím opěrky a dávám lépe pobídky a ke konci hodiny si po chvilkové úpravě mohu zaskákat. Sedlo je oproti kůži téměř bezúdržbové.

Takže za mě palec nahoru!

7.12.2009 13:48
chomda

XXX.XXX.161.21

lesik napsal(a):
Proběhej si net a informací o sedlech najdeš dost. Cair znamená, že sedlové polštáře jsou plněné vzduchem. Jinak jednotlivé modely nejdeš na fotkách třeba zde: http://www.elisabeth-cheb.cz/www/l0002.html

Já mám se seldem Wintec 500 Close contact velice dobré zkušenosti. Kobylka se mi výrazně přesvaluje podle intenzity práce a možnost výměny komory mi vyhovuje. Takže tímto si mě získal. Další plus má za polohovatelné opěrky a jejich široký sortiment. Kdy na jízdárně prodloužím třmeny, přelepím opěrky a dávám lépe pobídky a ke konci hodiny si po chvilkové úpravě mohu zaskákat. Sedlo je oproti kůži téměř bezúdržbové.

tak já můžu taky jenom chválit, mám 250 na ponyho a 2000 na plňasku, naprostá spkojenost s tou 2000 přítel jezdil letos třetí sezónu vytrvalost, střídá to na třech koníkách, jezdí se v něm i dostihy na 120km a spokojenost koně i jezdce. vůbec ve vytrvalosti se tyhle sedýlka celkem objevují. ještě toužím po isabelle (drezůrní), ale vzheledem k ceně si asi ještě chvilenku počkám

7.12.2009 13:53
arnishei

XXX.XXX.80.39

lesik napsal(a):

Já teda taky nemám s Wintecem jediný problém. Mám drezurní wintec pro a spokojenost velká. Sedlo už je pár let používané a neříkám, že vypadá jako nové, to ne, je vidět, že se používá, ale není nijak poničené, žádné viditelné vady nebo něco.

Původně jsem syntetiku nechtěla, ale hodně se mi zamlouvala ta výměna komor, jelikož kobyla během roku trošku mění tvary :-) a taky je docela problém sehnat sedlo na širokého koně, aby to nebyla nějaká indie... tak jsem winteca nakonec koupila a nelituju :-) Syntetika mi nakonec vyhovuje, materiál je kvalitní, nemusí se nijak udržovat, pouze mažu kožené zápinky.

Komoru máme nakonec bílou, takže kobyla má vyslovený zákaz přibírat, jelikož větší komory se už nedělají :-) Jinak wintec je vhodnější spíše pro širší koně, má sedlové polštáře trochu dál od sebe. Moje kobyla je široká teda docela dost a sedlo jí sedí dobře a že ona je fakt cíťa, že jakmile sedlo nesedí, tak je pod sedlem rodeo.

Takže se přidávám k lesikovi a taky dávám palec nahoru, mě wintec vyhovuje...co mě, ale hlavně kobyle a to je nejdůležitější

7.12.2009 13:56
miladka

XXX.XXX.53.188

baruu napsal(a):

Já znám také spoustu lidí, co Wintecy mají a nedají na ně dopustit. A to jak drezurní, skokové nebo na endurance. Ale např. drezůrní Isabella, nebo Wintec na vytrvalost jsou sedla vyšší cenové kategorie. Přednostmi jsou uričtě jejich váha, bezúrdžbovost, vyměnitelné komory, a Cair systém. Takže za mě také palec nahoru!

7.12.2009 14:19
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.113.187

baruu napsal(a):

v práci jezdím na Wintecu 2,5 kg (dostih.), a nedám na něj dopustit.

7.12.2009 17:58
falomka

XXX.XXX.104.1

lesik napsal(a):

já mám w2000,jezdíme vytrvalost,kobylce vcelku sedí,ale představa,že v tom jedu další 120,mě děsí.Na jaře půjde z domu a pořídím asi Podium
Jinak s ním nemám sebemenší problém,mám ho 5.rok,když jsem se plácala okolo baráku,stačilo

8.12.2009 09:38
zazika

XXX.XXX.220.129

Inspektor Pišišvor napsal(a):
v práci jezdím na Wintecu 2,5 kg (dostih.), a nedám na něj dopustit.

Ahojík, já mám 250-tku, super, není si na co stěžovat :), sedí se mi v něm skvělě a kobyla se taky nijak nepaprčí :), a to je to docela cíťa. Jen by mě zajímalo jestli se u tohohle typu dá vyměnit komora, neboť někdo říká že jo a někdo říká ne. Jak to zjistím, nevíte někdo? A jak se vlastně vyndavá? Díky Zuza

8.12.2009 09:41
zazika

XXX.XXX.220.129

zazika napsal(a):
Ahojík, já mám 250-tku, super, není si na co stěžovat :), sedí se mi v něm skvělě a kobyla se taky nijak nepaprčí :), a to je to docela cíťa. Jen by mě zajímalo jestli se u tohohle typu dá vyměnit komora, neboť někdo říká že jo a někdo říká ne. Jak to zjistím, nevíte někdo? A jak se vlastně vyndavá? Díky Zuza

Ještě fotečka ale stejně asi nebude vidět.

8.12.2009 11:12
azo

XXX.XXX.125.186

zazika napsal(a):

Mám 2000 cair a kobyla je naprosto spokojená,ikdyž nepatřím mezi nejlehčí jezdce a ona mezi obry.

9.12.2009 07:06
lesik

XXX.XXX.168.229

zazika napsal(a):

Ahojky, koukám po netu a v 250 se komora údajně nemění. Poznáš to při prohlédnutí přední komory. U sedel s měnitelnou komorou lze přední komora rozebrat díky suchým zipům.

9.12.2009 19:53
molly2

XXX.XXX.26.153

baruu napsal(a):

Já mám taky Winteca a nedám na něj dopustit.Můžeš měnit komory, opěrky,skoro bezúdržbové a mému koníkovi sedí výborně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík