Mám dotázek ohledně zamraženého lněného semínka... Když mám nasekané lněné semínko a dám ho hluboce zamrazit, změní se nějak výrazně jeho konzistence? Nezkazí se? Jde o to, že ho mám hodně a nesemleté a nemám elektrický robot, tak ho nemůžu denně mixovat a dávat kobyle čerstvé a prý vařené semínko není tak výživné...
nowera
napsal(a):
Mám dotázek ohledně zamraženého lněného semínka... Když mám nasekané lněné semínko a dám ho hluboce zamrazit, změní se nějak výrazně jeho konzistence? Nezkazí se? Jde o to, že ho mám hodně a nesemleté a nemám elektrický robot, tak ho nemůžu denně mixovat a dávat kobyle čerstvé a prý vařené semínko není tak výživné...
Já tedy nevím,ale ve škole jsme se učili,že se ln.semínko nesmí zkrmovat neuvařené,páč se tím varem neaktivuje enzym,který štěpí kys.kyanovodíkové.Tak krmím extrudované,abych to měla bez práce.
falomka
napsal(a):
Já tedy nevím,ale ve škole jsme se učili,že se ln.semínko nesmí zkrmovat neuvařené,páč se tím varem neaktivuje enzym,který štěpí kys.kyanovodíkové.Tak krmím extrudované,abych to měla bez práce.
články tvrdí něco jiného, nejlépe je zkrmovat semínko nasekané, přelité vařící vodou, nebo extrudované.pěkný článke na www.centrumkrmiv.cz......bl íží se období odtazů ohledně semínka, tak si to může každý přečíst sám a uvidí...