veronikaa
napsal(a):
Ahoj, chtěla bych slyšet váš názor. Co si myslíte? Může se rengenovat březí kobylka?
Asi tak jako se nemůže rentgenovat těhotná žena, že..... Rentgen totiž vyzařuje hodně nebezpečné paprsky, které zabíjí mnoho hodných buněk v těle a navíc může krásně poškodit plod, nevratně samozřejmě..... Sono je něco jiného.
monikami
napsal(a):
Tak já taky myslela že nemůže,ale můj vet.říkal,že může a dělal RtG hlezna.
Tak já myslím že když to neozařuje přímo ten plod, ale třeba nohy tak to nevadí ne? Že by se nesměl rentgen dělat kdyby bylo potřeba zrentgenovat břicho, to by vadilo, ale třeba u nohou to nevadí...
karwen
napsal(a):
Tak já myslím že když to neozařuje přímo ten plod, ale třeba nohy tak to nevadí ne? Že by se nesměl rentgen dělat kdyby bylo potřeba zrentgenovat břicho, to by vadilo, ale třeba u nohou to nevadí...
Možná, že ne... Ale musejí jí asi obložit takovými těmi speciálními obklady, aby to nezářilo dál než na nohu... Prostě aby to nešlo na břicho, tak možná jo.
ladys
napsal(a):
Možná, že ne... Ale musejí jí asi obložit takovými těmi speciálními obklady, aby to nezářilo dál než na nohu... Prostě aby to nešlo na břicho, tak možná jo.
Tak ta moje kobyla byla ve třetím měsíci a nic neobkládal,prý to není třeba.Ale to bylo v začátku,plod asi ještě nebyl tak velký aby mu to ublížilo.Ale snad ti veterináři vědí co dělají,aspoň v to doufám.