Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.1.2010 19:38
veronikaa

XXX.XXX.97.145

Ahoj, chtěla bych slyšet váš názor. Co si myslíte? Může se rengenovat březí kobylka?

19.1.2010 21:53
ladys

XXX.XXX.45.106

veronikaa napsal(a):
Ahoj, chtěla bych slyšet váš názor. Co si myslíte? Může se rengenovat březí kobylka?

Asi tak jako se nemůže rentgenovat těhotná žena, že..... Rentgen totiž vyzařuje hodně nebezpečné paprsky, které zabíjí mnoho hodných buněk v těle a navíc může krásně poškodit plod, nevratně samozřejmě..... Sono je něco jiného.

19.1.2010 22:43
bublinka

XXX.XXX.98.153

veronikaa napsal(a):

Ne nemůže! V žádném případě.

20.1.2010 08:43
veronikaa

XXX.XXX.97.145

bublinka napsal(a):
Ne nemůže! V žádném případě.

No my si to také mysleli, ale doktorka nám říkala, že to prý nevadí.

20.1.2010 09:01
ladys

XXX.XXX.45.106

veronikaa napsal(a):
No my si to také mysleli, ale doktorka nám říkala, že to prý nevadí.

Tak je to houby doktorka... Nemyslela SONO?

20.1.2010 09:14
veronikaa

XXX.XXX.97.145

ladys napsal(a):
Tak je to houby doktorka... Nemyslela SONO?

Ne, ne, myslela rengen. Jedná se o rengenování kopyta.

20.1.2010 20:46
monikami

XXX.XXX.29.39

veronikaa napsal(a):
Ne, ne, myslela rengen. Jedná se o rengenování kopyta.

Tak já taky myslela že nemůže,ale můj vet.říkal,že může a dělal RtG hlezna.

21.1.2010 13:10
veronikaa

XXX.XXX.97.145

monikami napsal(a):

A v jakém měsíci březosti byla? Používali jste "oblbovací" injekci?

21.1.2010 13:26
karwen

XXX.XXX.97.133

monikami napsal(a):

Tak já myslím že když to neozařuje přímo ten plod, ale třeba nohy tak to nevadí ne? Že by se nesměl rentgen dělat kdyby bylo potřeba zrentgenovat břicho, to by vadilo, ale třeba u nohou to nevadí...

21.1.2010 15:12
ladys

XXX.XXX.45.106

karwen napsal(a):
Tak já myslím že když to neozařuje přímo ten plod, ale třeba nohy tak to nevadí ne? Že by se nesměl rentgen dělat kdyby bylo potřeba zrentgenovat břicho, to by vadilo, ale třeba u nohou to nevadí...

Možná, že ne... Ale musejí jí asi obložit takovými těmi speciálními obklady, aby to nezářilo dál než na nohu... Prostě aby to nešlo na břicho, tak možná jo.

21.1.2010 18:27
monikami

XXX.XXX.29.39

ladys napsal(a):
Možná, že ne... Ale musejí jí asi obložit takovými těmi speciálními obklady, aby to nezářilo dál než na nohu... Prostě aby to nešlo na břicho, tak možná jo.

Tak ta moje kobyla byla ve třetím měsíci a nic neobkládal,prý to není třeba.Ale to bylo v začátku,plod asi ještě nebyl tak velký aby mu to ublížilo.Ale snad ti veterináři vědí co dělají,aspoň v to doufám.

22.1.2010 12:14
ladys

XXX.XXX.45.106

monikami napsal(a):
Tak ta moje kobyla byla ve třetím měsíci a nic neobkládal,prý to není třeba.Ale to bylo v začátku,plod asi ještě nebyl tak velký aby mu to ublížilo.Ale snad ti veterináři vědí co dělají,aspoň v to doufám.

No rentgen může uškodit i týdennímu embryu, tak nevím....

22.1.2010 19:28
veronikaa

XXX.XXX.97.145

ladys napsal(a):
No rentgen může uškodit i týdennímu embryu, tak nevím....

Rengen podle mě ozáří celého koně, protože lidi co asistují musí mít ty obleky a ještě se tě vet. ptá jestli asistent neni těhotný. Tak jak to, že to koním nevadí...je to divný

Přidejte reakci

Přidat smajlík