remonek
napsal(a):
tak jsem si dovolila založit pokračování
Tak to se máš s těma stezkama, u nás by to taky bylo dobrý, stájí na ustájení koníku po cestě je tu docela dost a těch tras na ježdění, no jéje. Taky by mě to bavilo značit a tak.
zdravím, téma koňostezek je pro mě důvodem k dotazu :) jak to je v moravskoslezském kraji? jsou značeny? jsou tu vůbec trasy? kde se k nim dopátrat? díky moc za nasměrování
remonek
napsal(a):
Tak to se máš s těma stezkama, u nás by to taky bylo dobrý, stájí na ustájení koníku po cestě je tu docela dost a těch tras na ježdění, no jéje. Taky by mě to bavilo značit a tak.
Jojo,byla to krásná práce,člověk poznal kus světa,akorát mě pak vždycky mrzelo,když jsme značili v nějákým super prostředí,že tady je to prostředí na to ježdění horší
,no,nejsou tu lesy,kopce,já nevím,co tu ten praotec viděl.
Ale zase na druhou stranu je tu dost pevných cest,a hold do toho lesíka si zajíždíme.
jaruska
napsal(a):
Jojo,byla to krásná práce,člověk poznal kus světa,akorát mě pak vždycky mrzelo,když jsme značili v nějákým super prostředí,že tady je to prostředí na to ježdění horší
Ale zase na druhou stranu je tu dost pevných cest,a hold do toho lesíka si zajíždíme.
Taky zdravím,od nás je to dost daleko,nemáme o Moravě bohužel přehled,ale když jsem si zadala do vyhledávače-jezdecké stezky moravskoslezský kraj,vylezlo mi tohle a tam určitě se dopídíte více.
Hipostezka v Pobeskydí
Kraj: Moravskoslezský kraj
Okres: Frýdek-Místek
Web: http://www.sport.infocesko.cz
Odkud Komorní Lhotka
Kam Horní Tošanovice
Popis: Na stezce jsou tyto zastávky:
- Stáj JLB v Komorní Lhotce
- Hippo Klub v Horních Tošanovicích
- Stáj Moncheri v Hnojníku
- Desert Rose v Hnojníku
jaruska
napsal(a):
Taky zdravím,od nás je to dost daleko,nemáme o Moravě bohužel přehled,ale když jsem si zadala do vyhledávače-jezdecké stezky moravskoslezský kraj,vylezlo mi tohle a tam určitě se dopídíte více.
Hipostezka v Pobeskydí
Kraj: Moravskoslezský kraj
Okres: Frýdek-Místek
Web: http://www.sport.infocesko.cz
Odkud Komorní Lhotka
Kam Horní Tošanovice
Popis: Na stezce jsou tyto zastávky:
- Stáj JLB v Komorní Lhotce
- Hippo Klub v Horních Tošanovicích
- Stáj Moncheri v Hnojníku
- Desert Rose v Hnojníku
Jezdecká stezka Jeseníky - Beskydy
Kraj: Olomoucký kraj
Okres: Šumperk
Web: http://www.equichannel.cz/ranch-m
Odkud Vernířovice
Kam chata Slavíč
Popis: Vernířovice - chata Slavíč
chata Slavíč - Vernířovice.
Nebo ještě tohle...
jaruska
napsal(a):
u nás mi chyběj jen ty kopce, lesů tu je na každkou stranu s plno cestama, luk sice jen pár,ale stačo no a když se posekaj pole,tak to nemá chybu
jaruska
napsal(a):
Se musím chechtat Kebuli,se hárá,tak tu chodí s kalhotkama
,to je sranda....
tady to celkem jde, chvilu sluní svítíčko,chvílu sněží,ale ten ledovej vítr tu je taky.
No jelikož máme les skoro za barákem,tak většinou jezdím courat tam. Nejdál jsme byli loni celkem asi 16 km, páč jsem teprve loni obsedala, tak jsem nechtěla jezdit moc dlouhý štreky.
remonek
napsal(a):
tady to celkem jde, chvilu sluní svítíčko,chvílu sněží,ale ten ledovej vítr tu je taky.
No jelikož máme les skoro za barákem,tak většinou jezdím courat tam. Nejdál jsme byli loni celkem asi 16 km, páč jsem teprve loni obsedala, tak jsem nechtěla jezdit moc dlouhý štreky.
Hehe, ještě že kluci se nám nehárají.....fundlák s kalhotkama by byl zábavný
tady je taky hnusný ledový povichr a místy fujavice, že nejde nic vidět, jen bílo
remonek
napsal(a):
Ahoj, tak u nás dneska teda sněžilo fest. nakonec jsme byli pro střechu už dneska a byl to teda chvilkama očistec. Museli jsme si staré desky sami odmontovat, chvíli svítilo sluníčko a během chvilky pak vichr a sníh, pak zas slunko a zas sníh a vítr. byly jsme na kraji vysočiny, takže fakt nás počasí nešetřilo. Střecha už je ale naštěstí doma a za hubičku , takže super
My tady v okolí máme spoustu kopců (vlastně vím jen o ejdné rovince v údolí), několik luk, které ale občas neszíhají sekat nebo je nechávají ladem a pak pole. lesy tu jsou, ale všechny v kopcích, takže někdy těžko sjízdné. navíc se tu dost kácí, takže lesy asi dlouho nebudou
andmac
napsal(a):
Ahoj, tak u nás dneska teda sněžilo fest. nakonec jsme byli pro střechu už dneska a byl to teda chvilkama očistec. Museli jsme si staré desky sami odmontovat, chvíli svítilo sluníčko a během chvilky pak vichr a sníh, pak zas slunko a zas sníh a vítr. byly jsme na kraji vysočiny, takže fakt nás počasí nešetřilo. Střecha už je ale naštěstí doma a za hubičku , takže super
My tady v okolí máme spoustu kopců (vlastně vím jen o ejdné rovince v údolí), několik luk, které ale občas neszíhají sekat nebo je nechávají ladem a pak pole. lesy tu jsou, ale všechny v kopcích, takže někdy těžko sjízdné. navíc se tu dost kácí, takže lesy asi dlouho nebudou
My jsme taky na ten Morušin přístřešek sehnali ty plechy starší,ale hezký
,takže to nevyšlo ani moc draze a určitě to nějákej rok v pohodě vydrží,jsou zvrchu trochu poasfaltovaný.
jaruska
napsal(a):
My jsme taky na ten Morušin přístřešek sehnali ty plechy starší,ale hezký
,takže to nevyšlo ani moc draze a určitě to nějákej rok v pohodě vydrží,jsou zvrchu trochu poasfaltovaný.
Výchova zlobivého mláděte.
jaruska
napsal(a):
Výchova zlobivého mláděte.
Přeprala jsem ho,hihi....
remonek
napsal(a):
Ahojky děvčice,
tak jsem dnes měli vést prďolku na Slovensko,ale asi to necháme na za týden..Napadlo nám trochu snížku,mrzne a tak se bojíme aby jsme to tam do hor zvládli..čtyřkolku u autí nemáme stoprocentně v pořádku,..
Necháme to na zatýden..to už má být teploučko..
Tak ještě týden bude mladej obtěžovat kobyly..
proxima
napsal(a):
Ahojky děvčice,
tak jsem dnes měli vést prďolku na Slovensko,ale asi to necháme na za týden..Napadlo nám trochu snížku,mrzne a tak se bojíme aby jsme to tam do hor zvládli..čtyřkolku u autí nemáme stoprocentně v pořádku,..
Necháme to na zatýden..to už má být teploučko..
Tak ještě týden bude mladej obtěžovat kobyly..
Jinak se stezkama je to tu na Moravě bída bída..
Přitom koní je tu jak smetí,ale každý si tak nějak jezdí kde chce a kde to sám zná,ubytuje se u známých,tak na co stezky..
možná je to tak lepší..
Ale je fakt že až se jednou zatrhne ježdění VŠUDE,tak kde nebudou stezky,budeme mít koňaři smůlu..
jestli to tu jednou bude třeba jak v Rakousku,tak se můžeme jít my lesní turisti oběsit..to je hnus,byli jsme tam na návštěvě nějakých rančů a když to člověk vidí jak se tak může jen po cestách,běda jak šlápnete na trávu,po silnicích kde je provoz děs..přespat ,můžete jen na stanici-což není nijak levné,a ještě musíte mít kartičku předplacenou na pohyb po té určité stezce...brrrr...doufám že se toho nedožiju..
proxima
napsal(a):
Jinak se stezkama je to tu na Moravě bída bída..
Přitom koní je tu jak smetí,ale každý si tak nějak jezdí kde chce a kde to sám zná,ubytuje se u známých,tak na co stezky..
možná je to tak lepší..
Ale je fakt že až se jednou zatrhne ježdění VŠUDE,tak kde nebudou stezky,budeme mít koňaři smůlu..
jestli to tu jednou bude třeba jak v Rakousku,tak se můžeme jít my lesní turisti oběsit..to je hnus,byli jsme tam na návštěvě nějakých rančů a když to člověk vidí jak se tak může jen po cestách,běda jak šlápnete na trávu,po silnicích kde je provoz děs..přespat ,můžete jen na stanici-což není nijak levné,a ještě musíte mít kartičku předplacenou na pohyb po té určité stezce...brrrr...doufám že se toho nedožiju..
Ahoj holký.
Evíííí něšel před rokem kolem vás nějaký arábek? Dandy je fešák
U nás je taky kosa a včera dulo větrem až mi to málem odneslo Baruš. Ale dere se slunko tak snad to do odpoledne vydrží. Jak já všem závidím že se vozí. Já chci takýýýýýý, už mě svědí dupa. S tím \"divokým\" ježděním to vidím stejně. Mraky koní a lidí to začíná otravovat. Do toho ještě ohleduplní jezdci a jsme všichni v jednom pytli! My jsme v neznámém prostředí jezdili po vyznačených stezkách pro turisty a po cyklostezkách. Ale bylo to sem tam o držku jak se proti nám z kopce vyřítil rozjetý cyklista.
Jaruško koukám, že se Legiškovi pěkně klube zadnice Zdá se mi to nebo má zadek do srdíčka. To bude motor
Kdyby se někdo s koníkem nudil, našla jsem koňské agility Mi se to líbí
Tady je video:
http://www.youtube.com/ watch?v=XqVLY8YfbEo&feature= player_embedded%20 (2mezery)
Jedna černobílá Lejdice
loupeznik
napsal(a):
Ahoj holký.
U nás je taky kosa a včera dulo větrem až mi to málem odneslo Baruš. Ale dere se slunko tak snad to do odpoledne vydrží. Jak já všem závidím že se vozí. Já chci takýýýýýý, už mě svědí dupa. S tím \"divokým\" ježděním to vidím stejně. Mraky koní a lidí to začíná otravovat. Do toho ještě ohleduplní jezdci a jsme všichni v jednom pytli! My jsme v neznámém prostředí jezdili po vyznačených stezkách pro turisty a po cyklostezkách. Ale bylo to sem tam o držku jak se proti nám z kopce vyřítil rozjetý cyklista.
Jaruško koukám, že se Legiškovi pěkně klube zadnice Zdá se mi to nebo má zadek do srdíčka. To bude motor
Tady je video:
http://www.youtube.com/ watch?v=XqVLY8YfbEo&feature= player_embedded%20 (2mezery)
Jedna černobílá Lejdice
Ahojky Peti,
já si do sedla letos taky nesednu,tak jsi na tom ještě líp,tak neboj..
Více info na mail,zde ne
Jinak jak říkáš-hodně lidí si tu stěžuje že jim koňaři lítají po loukách a devastují...do toho pak hodí i nás co jezdíme jen když je sucho a po krajích luk..a zachvíli všude budou cedule Soukromý pozemek a závory..tady to teda docela začíná..navíc je tu těch koní hrozně moc..
Nevím jak jsi na to přišla že je tu klídek a málo koní..Dyť tu je koní ve vsi a vedle tak 3x více než u tebe
No cyklisti jsou o hubu,taky jak jsem jednou jeli do kopce,tak koník se něčeho lekl v příkope a uhnul zadkem do cesty a tam cyklista se řítil jak šílený..naštěstí se nic nestalo a uhnuli jsme..
loupeznik
napsal(a):
Ahoj holký.
Tady je video:
Jedna černobílá Lejdice
Eví,to je rozumný s tím převozem,
taky bych to tak řešila,bejt tam u Vás v horách.
No takový ježdění by se mi taky nelíbilo,jako v Rakousku,teda to,že nešlápnu na trávu,by mi ani nevadilo,
ale ty předplacený karty a drahý stanice,to by mě šlehlo
.Hele,ale představte si,že kámoška jela na vandr loni a jeden chlapík na stanici jim taky řekl,že se u něj platí 500 za box na to přespání,
takže rakušané jsou i u nás,bohužel.
To holky myslely,že jsou na jiný planetě,ale už byla skoro noc a nedalo se už jinam dojet,ale zase je to jejich taky blbost,páč když mu telefonovaly dopředu,jestli tam je a jestli má volno,měly se na cenu zeptat...
Jojo,Petí,Legiš má prdel do srdíčka,a když ho čistím,to on má strašně rád
,tak se hrozím i těch plecí
,to je síla,bude to fakt takovej festovní koník.
Lejdinka černobílá je krásná
,ale barevná je ještě hezčejší.
Tady je asi 5 cm těch bílejch sraček.
jaruska
napsal(a):
Eví,to je rozumný s tím převozem,
taky bych to tak řešila,bejt tam u Vás v horách.
No takový ježdění by se mi taky nelíbilo,jako v Rakousku,teda to,že nešlápnu na trávu,by mi ani nevadilo,
ale ty předplacený karty a drahý stanice,to by mě šlehlo
.Hele,ale představte si,že kámoška jela na vandr loni a jeden chlapík na stanici jim taky řekl,že se u něj platí 500 za box na to přespání,
takže rakušané jsou i u nás,bohužel.
To holky myslely,že jsou na jiný planetě,ale už byla skoro noc a nedalo se už jinam dojet,ale zase je to jejich taky blbost,páč když mu telefonovaly dopředu,jestli tam je a jestli má volno,měly se na cenu zeptat...
Jojo,Petí,Legiš má prdel do srdíčka,a když ho čistím,to on má strašně rád
,tak se hrozím i těch plecí
,to je síla,bude to fakt takovej festovní koník.
Lejdinka černobílá je krásná
,ale barevná je ještě hezčejší.
Tady je asi 5 cm těch bílejch sraček.
Eví,kolik je Dandíkovi,on je asi starší než Legišek,že jooo???
jaruska
napsal(a):
Eví,kolik je Dandíkovi,on je asi starší než Legišek,že jooo???
Jo,to agility s koníkama je super,
mě se nejvíc líbí ta plachtová stavba
,to muším ukecat Oldu,aby nám něco takovýho vymyslel.
proxima
napsal(a):
Ahojky Peti,
já si do sedla letos taky nesednu,tak jsi na tom ještě líp,tak neboj..
Více info na mail,zde ne
Jinak jak říkáš-hodně lidí si tu stěžuje že jim koňaři lítají po loukách a devastují...do toho pak hodí i nás co jezdíme jen když je sucho a po krajích luk..a zachvíli všude budou cedule Soukromý pozemek a závory..tady to teda docela začíná..navíc je tu těch koní hrozně moc..
Nevím jak jsi na to přišla že je tu klídek a málo koní..Dyť tu je koní ve vsi a vedle tak 3x více než u tebe
No cyklisti jsou o hubu,taky jak jsem jednou jeli do kopce,tak koník se něčeho lekl v příkope a uhnul zadkem do cesty a tam cyklista se řítil jak šílený..naštěstí se nic nestalo a uhnuli jsme..
Tak u nás cyklisti mimo silnici moc nejezdí, ale za to zas motorkáři. naštětstí jedna skupina je část rodiny, takže se vždycky domluvíme kudy jedou oni, abychom se nepotkali, i když i to se už stalo. Výhoda zas je, že je člověk slyší už zdáli, tak se může na setkání připravit. Míša naštěstí ten hluk neřeší.
U nás je zas trošku problém s cestama, jejich tu málo a většinou jsou to jen kousky, které brzy končí a člověku nezbyde nic jiného, než tu jet po poli nebo louce. Ale je pravda, že se snažíme být ohleduplní a když je hodně mokro, tak radši nejedeme, abychom to zbytečně nerozdupali.
Jaruško, na plech jsme taky mysleli, ale pak Michal sehnal možnost rozebrat eternity ze spadlého teletníku, tak jsme byly pro ně. A určitě taky chvíli vydrží, máme je na přístavbě baráčku.
jaruska
napsal(a):
Jo,to agility s koníkama je super,
mě se nejvíc líbí ta plachtová stavba
,to muším ukecat Oldu,aby nám něco takovýho vymyslel.
O motorkářích holky raději nemluvte-to se nám otvírá kudla v kapse!!!tady je to děs jak ty zmetci jak je největšíbahno vyjedou a ryjou cizí louky a cesty v kopcích v lesích...střílet,faktA dělat s tím nic nejde,když je to mezi nima samý policajt..
Jarů Dandy se narodil 5.5.2009
Zítra asi pojedem,byli jsme se podívat na silnicích a je to v pohodě..navíc zítra má svítit a být tepleji..
Tak jsme vzali alespoň koníky na kopec a nafotila jsem je-bylo fakt krásně..
proxima
napsal(a):
O motorkářích holky raději nemluvte-to se nám otvírá kudla v kapse!!!tady je to děs jak ty zmetci jak je největšíbahno vyjedou a ryjou cizí louky a cesty v kopcích v lesích...střílet,faktA dělat s tím nic nejde,když je to mezi nima samý policajt..
Jarů Dandy se narodil 5.5.2009
Zítra asi pojedem,byli jsme se podívat na silnicích a je to v pohodě..navíc zítra má svítit a být tepleji..
Tak jsme vzali alespoň koníky na kopec a nafotila jsem je-bylo fakt krásně..
Eví, škoda, že jsme se nepotkali! Dneska jsme v poledne jeli na kopci! Ale nestavovali jsme se. Hele, kobyly byly rády, že to vyšlapaly . Usa byla celkově dneska strááášně moc hodná. Linča trochu zlobila, ale šlo to. Ale Usinka byla jako milášek
..vymrzly jsme venku skoro tři hodiny!
Evi a s těmi zákazy nestraš!! Ale je fakt, že tady už se hodně lidí vzteká kvůli té naší hrázi. Posledně tady nějacé magoři projeli s koňmi po kokré hrázi, ještě ktomu koním sjely nohy a je to rozbagrované, všude díry a pka je to na mě. I když místní ví, že já tam jedu tak krokem a když je sucho...třeba v létě. V zimě a v mokru tam nejezdím ani krokem. Ale pak je to prostě že budou všude značky zákaz vjezdu na koních a budeme mít po srandě i ti slušní.
lucky
napsal(a):
Eví, škoda, že jsme se nepotkali! Dneska jsme v poledne jeli na kopci! Ale nestavovali jsme se. Hele, kobyly byly rády, že to vyšlapaly . Usa byla celkově dneska strááášně moc hodná. Linča trochu zlobila, ale šlo to. Ale Usinka byla jako milášek
..vymrzly jsme venku skoro tři hodiny!
Evi a s těmi zákazy nestraš!! Ale je fakt, že tady už se hodně lidí vzteká kvůli té naší hrázi. Posledně tady nějacé magoři projeli s koňmi po kokré hrázi, ještě ktomu koním sjely nohy a je to rozbagrované, všude díry a pka je to na mě. I když místní ví, že já tam jedu tak krokem a když je sucho...třeba v létě. V zimě a v mokru tam nejezdím ani krokem. Ale pak je to prostě že budou všude značky zákaz vjezdu na koních a budeme mít po srandě i ti slušní.
Ahojky,tak to možná buďte rádi že jste nás nepotkali...měli jsme Vanesu a malého na volno
Ale viděli jsme že tam nikdo není...
byla zima,ale fajn..
To naši koně jsou nabití-po kopci lítají jak šílenci..ale pod sedlem jsou zase hodní...alespoň Vaneska-na ní jsem jela..
No ti bezohlední ty dobré vztahy zkazí...
proxima
napsal(a):
Ahojky,tak to možná buďte rádi že jste nás nepotkali...měli jsme Vanesu a malého na volno
byla zima,ale fajn..
To naši koně jsou nabití-po kopci lítají jak šílenci..ale pod sedlem jsou zase hodní...alespoň Vaneska-na ní jsem jela..
jj..přesně. Mě+ už se tady stalo, že se mi kůň zkutálel z hráze k plotu a pak mi dotyčný chytal haflošku (možná budeš vědět..."K") po jrázi, Usa na prášky a hráz rozrytá. Souseda málem trefil šlak. Nebo tady opilí lítali cvalem po hrázi, přitom kůň někoho shodil a pak byl ošklivě zbit.... atd. ...místní z toho mají mrtvici, hlavně když od hospody nakopnou koně a odcálají přes hřiště.....kdysi jsem byla nařčena, že jsem s Usou rozryla hřiště, přičemž jsem se tvrdě ohradila, že i kdyby chtěla, tak rozhodně neudělá takové díry a podkovy taky nemá, takže toi nejsou rozhodně její stopy. A já jdu přes hřiště pomalu a ohleduplně....místní už ví. Ale ti ostatní tady kazí slušným jméno....
hele, Usa je teď taky jak dynamit, ale dneska byla zázračně hodná
proxima
napsal(a):
byla zima,ale fajn..
Ahojte... zima je tu zpátky, máme zase mnoho sněhu A asi mi z něho hráblo.
Evi tak to si neviděla dědinku u nás. Kdo chce být IN musí mít aspon Ponďase Já mám poníků pět tak jsem prezidentka ponyklubu! A motorkáře mám ráda. Díky ním jsem zjistila, že mám plnokrevného hucula
Jak mi zaturovali za zadkem, tak i Lady která nic neřeší se zvrhla a valila to cesta necesta. Byla jsem zpocená, jako bych to běželá já a měla Lady na zádech. U nás už k cedulím ´soukromý pozemek´ došlo. Jak přes pole přejede deset veselých kaubojů, tak zemědělec už tak veselý není. Za chvíli si budeme vozit i pytlíky na bobky
Evíku máš Kelišovic meila
A musím se pochlubit. Svezla jsem si včera zadek. Ségra vzala Bulíka a já Teoška. Zjistila jsem že čím víc koní, tím mají větší strach Po zpátku jsem jela na Bulíkovi, abych si trochu zacválala a segra Teoška vedla. Ale blbost chtít po něm cvalík, když nebyl dlouho venku. Potkali jsme tři srnky a odnesla to moje .... Au, takový slááájdink hodil. Ale bylo venku fajn
Foták jsme radši nebraly, co kdyby jsme ho rozflákaly
Tak aspon plazící se, nicnetušící Bulík
loupeznik
napsal(a):
Ahojte... zima je tu zpátky, máme zase mnoho sněhu A asi mi z něho hráblo.
Evi tak to si neviděla dědinku u nás. Kdo chce být IN musí mít aspon Ponďase Já mám poníků pět tak jsem prezidentka ponyklubu! A motorkáře mám ráda. Díky ním jsem zjistila, že mám plnokrevného hucula
Jak mi zaturovali za zadkem, tak i Lady která nic neřeší se zvrhla a valila to cesta necesta. Byla jsem zpocená, jako bych to běželá já a měla Lady na zádech. U nás už k cedulím ´soukromý pozemek´ došlo. Jak přes pole přejede deset veselých kaubojů, tak zemědělec už tak veselý není. Za chvíli si budeme vozit i pytlíky na bobky
Evíku máš Kelišovic meila
A musím se pochlubit. Svezla jsem si včera zadek. Ségra vzala Bulíka a já Teoška. Zjistila jsem že čím víc koní, tím mají větší strach Po zpátku jsem jela na Bulíkovi, abych si trochu zacválala a segra Teoška vedla. Ale blbost chtít po něm cvalík, když nebyl dlouho venku. Potkali jsme tři srnky a odnesla to moje .... Au, takový slááájdink hodil. Ale bylo venku fajn
Foták jsme radši nebraly, co kdyby jsme ho rozflákaly
Tak aspon plazící se, nicnetušící Bulík
Noo,Petí,to já jsem taky nepobrala,když Olda hned na první vyjížďce musel tryskat,
fakt někdy nechápu.
Jo a my už si pytlíky na bobany vozíme dááávno,hihi,ale tady to jinak nejde,občas kráčíme přes město a zrovna tam Pierot nejradši séře
,a to víš,pobrat to jeho hovňo
,to je jedna igelitka malá
,tak jich pro jistotu vozím několik.
Tady čtyřkolkáře moc nevidět,záááplaťpánbůh,
ještě to by mi tu k tomu štěstí opravdu scházelo.
Včéra jsem opižlala toho Pierota,ty nůžky by bejvaly radši zpívaly
,tak je to také všljaké,ale však to doroste.
jaruska
napsal(a):
Noo,Petí,to já jsem taky nepobrala,když Olda hned na první vyjížďce musel tryskat,
fakt někdy nechápu.
Jo a my už si pytlíky na bobany vozíme dááávno,hihi,ale tady to jinak nejde,občas kráčíme přes město a zrovna tam Pierot nejradši séře
,a to víš,pobrat to jeho hovňo
,to je jedna igelitka malá
,tak jich pro jistotu vozím několik.
Tady čtyřkolkáře moc nevidět,záááplaťpánbůh,
ještě to by mi tu k tomu štěstí opravdu scházelo.
Včéra jsem opižlala toho Pierota,ty nůžky by bejvaly radši zpívaly
,tak je to také všljaké,ale však to doroste.
Jéé,holky,Vy se máte,že jezdíte,já se nemůžu hnout z baráku,ale zítra bych mohla vyrazit s tou mojí prdelkou chundelatou.
helu

XXX.XXX.189.70
jaruska
napsal(a):
Jéé,holky,Vy se máte,že jezdíte,já se nemůžu hnout z baráku,ale zítra bych mohla vyrazit s tou mojí prdelkou chundelatou.
Ahojky kocháčci - tady od rána šajní oskárek a tak jdeme celá rodina za chvilku do sedel - vezmu fotáček a fotnu nás. Nějak ted nemám čas semka mrknout nebot pořád makám a makám nebo lítám se psema.
remonek
napsal(a):
Jéé,Helčo,ten je krááásně zacopánkovanej,já obdivuju tu trpělivost těch lidí,
je to docela piplačka,když člověk chce,aby to hezky vypadalo.
helu

XXX.XXX.189.70
jaruska
napsal(a):
AHOJ Jarů to mamka já bych to taky nedala - ta si ho opečovává.
jaruska
napsal(a):
Jaruško to věřím, že igelitka je málo. Jak vidím kolik toho vyprodukují a ta váha...
Já taky jednou dávala bobany do tašky a pak to cpala do odpadkového koše s tou úzkou dírou. A jak jsem to tam pracně nacpala tak jsem si všimla že vedle je kontejnér. Já mám na Lady taky copánky. Ale jenom takové halabala. Má ted pěknou hřívu tak jsem nechtěla aby si to odrbala. Dala jsem jí do copku i afinku
A taky měli koně zapletené ocasy, aby šlo rychleji očistit bahno. Ale některým se to už rozmotalo. No měla bych je přečesat.
Heli úplně závidím, že děláš. Já jenom krmení, plééény, sem tam pc, ap. Už se těším až budu moct u koní pospravovat to co za zimu zdevastovali. Vždycky si u toho odpočinu
remonek
napsal(a):
Holky tady pořád padá a celé čechy svítí...
A my dnes chtěli jet!To je pech!!!
Tak bobky jsme zatím nesbírali..jenje odkopnu botou do příkopa...pak se podívejte jak vypadají všechny moje boty..
Heli pěknou vyjížďku!!!A hodně foť..!!!!
Peti to máš recht,tak je pro mě kydání,uhrabování a čistění koníků relax..Asi jsem prdlá..hrozně mě to chybí..Jo a kelišovský máš zpět..
proxima
napsal(a):
Holky tady pořád padá a celé čechy svítí...
A my dnes chtěli jet!To je pech!!!
Tak bobky jsme zatím nesbírali..jenje odkopnu botou do příkopa...pak se podívejte jak vypadají všechny moje boty..
Heli pěknou vyjížďku!!!A hodně foť..!!!!
Peti to máš recht,tak je pro mě kydání,uhrabování a čistění koníků relax..Asi jsem prdlá..hrozně mě to chybí..Jo a kelišovský máš zpět..
No počasí děsné! Fujavice od rána, sněhu jsem vyhazovala kolem baráku a to jsem domluvená s kámoškou, že půjdeme pytlovat hobliny. Ale asi kolem jedné vyrazíme...má to být přes týden ještě horší, ona pak už nemůže..jak na to skočíme dvě, mame to za chvíli... a navíc přes týden má být dle předpovědi ještě hůř
lucky
napsal(a):
No počasí děsné! Fujavice od rána, sněhu jsem vyhazovala kolem baráku a to jsem domluvená s kámoškou, že půjdeme pytlovat hobliny. Ale asi kolem jedné vyrazíme...má to být přes týden ještě horší, ona pak už nemůže..jak na to skočíme dvě, mame to za chvíli... a navíc přes týden má být dle předpovědi ještě hůř
Lucko co strašíš,dyť o dalším víkendu a v týdnu má být pěkně
Tak nám prohrnuli cestu,tak jdem zhodnotit situaciu a možná vyrazíme..
jaruska
napsal(a):
Tady je nááádherně
,kdyby nebyl sníh,tak řeknu,že je jarooo!!!!
Jéééé,Helčo,ta fotka toho křenícího se Šimlíka je boooožííí
,chechtám se tady....
remonek
napsal(a):
Tady jedna zééérzavá pérdel.
jaruska
napsal(a):
Tady jedna zééérzavá pérdel.
A jeden opižlanej Pierot.
jaruska
napsal(a):
Tady říkám Legiškovi,že je to naše ošklivý káčátko.
jaruska
napsal(a):
Tady říkám Legiškovi,že je to naše ošklivý káčátko.
Jeho odpověď komentáře nepotřebuje.
jaruska
napsal(a):
Jeho odpověď komentáře nepotřebuje.
Téda Jaruško ten Legišek je fakt komediant Pierot vypadá moc dobře
. Si mu vzala hřívu úplně nakrátko, jo? Jednou jsem Lady taky musela ostříhat. Jak jí to rostlo tak jí to pořád stálo a ten její tlustý krčisko jak vynikal, blééé
Ale asi ošmigám Foxovi ty dredy na břichu
Ted už je nebude potřebovat, když je zima u konce
Evi to máme asi většina stejné, že si u koníku odpočinem i při práci. Joooo bobky to je relax A jeli jste nakonec???
U nás už máme duben. Teda takové aprílové počasí. Sníh, slunko, sníh, slunko, mraky.... Už at je jenom slunko
Evi dívala jsem se na vaše fotky a tahle je dobrá. Vypadá to jako by štěnda hryzal nohu od koně Má to kopýtko i pěknou spěnku
To mám ale velkou představivost, heč
loupeznik
napsal(a):
Téda Jaruško ten Legišek je fakt komediant Pierot vypadá moc dobře
. Si mu vzala hřívu úplně nakrátko, jo? Jednou jsem Lady taky musela ostříhat. Jak jí to rostlo tak jí to pořád stálo a ten její tlustý krčisko jak vynikal, blééé
Ale asi ošmigám Foxovi ty dredy na břichu
Ted už je nebude potřebovat, když je zima u konce
Evi to máme asi většina stejné, že si u koníku odpočinem i při práci. Joooo bobky to je relax A jeli jste nakonec???
U nás už máme duben. Teda takové aprílové počasí. Sníh, slunko, sníh, slunko, mraky.... Už at je jenom slunko
Evi dívala jsem se na vaše fotky a tahle je dobrá. Vypadá to jako by štěnda hryzal nohu od koně Má to kopýtko i pěknou spěnku
To mám ale velkou představivost, heč
Jojo,Pétí,opižlala jsem ho dočista na kraťoučko,
on jak si vyválí tu hřívu v tom bahně,tak to z ní fakt nejde,Moruš se taky válí,ale skoro nikdy si v hřívě neudělá takový koule bahna,jako si to pokaždý udělá Pierot,já nevím,jak to dělá.
A on Ti má tu hřívu stejně takovou řídkou,jemu právě sluší ten ježek,když mu naroste tak cenťák až 2,to mu pak fakt sekne.
Jojo,to je dobrá fotka,hihi...
Jo a ostříhala jsem Legiškovi zespoda pár kaštanů.
jaruska
napsal(a):
Jojo,Pétí,opižlala jsem ho dočista na kraťoučko,
on jak si vyválí tu hřívu v tom bahně,tak to z ní fakt nejde,Moruš se taky válí,ale skoro nikdy si v hřívě neudělá takový koule bahna,jako si to pokaždý udělá Pierot,já nevím,jak to dělá.
A on Ti má tu hřívu stejně takovou řídkou,jemu právě sluší ten ježek,když mu naroste tak cenťák až 2,to mu pak fakt sekne.
Jojo,to je dobrá fotka,hihi...
Jo a ostříhala jsem Legiškovi zespoda pár kaštanů.
Tak pierot ma pěkný krk a ježoura mu ho zvýrazní. Ale Lady vypadala jako tažák
Kámoška, co u mě měla valáška, tak taky se mu bahno nalepilo na žíně a nešlo to ničím dolů. Ostatním koním to jde oddrolit ale mu ani za nic. Já se na ty Foxovic kaštany chystám. Doufám, že se moc nerozvášním a neomydlím ho celého
Jako bonsai
loupeznik
napsal(a):
Tak pierot ma pěkný krk a ježoura mu ho zvýrazní. Ale Lady vypadala jako tažák
Kámoška, co u mě měla valáška, tak taky se mu bahno nalepilo na žíně a nešlo to ničím dolů. Ostatním koním to jde oddrolit ale mu ani za nic. Já se na ty Foxovic kaštany chystám. Doufám, že se moc nerozvášním a neomydlím ho celého
Jako bonsai
Ahoj holky,
teda já jsem totálně mrkef Nejdříve jsme byli v lese na dřevo na přístřešek a odpoledne, když bylo tak krásně, jsem šla buzerovat Míšu. Chtěla jsem teda původně jítv trajdat ven, ale měla jsem toho nějak plný zuby, tak jsem radši využila, že ten bílej hnus už slejzá a šla trénovat bořánka. Kámen úrazu byl v tom, že kruhovka jaksi stále není, takže jsem se pěkně naběhala. Míša ze začátku sice běhal (dokonce si i lehnul, vzal to blbec z kopečka cvalem), ale zas si nechtěl moc povídat no a pak už začínal přežvykovat a byl si u mě tak bezpečněj, že jsem ho už nerozhejbala, vodítko, pytlík, na všechno kašlal.
Tak asi budu muset nejdřív tu kruhovku, bez ní to nepůjde. No možná ani s ní
Teď sedímk u PC a přemlouvám se, že musím jít uklízet, ale tělo je nějak proti, nevím co budu dělat za deset let
andmac
napsal(a):
Ahoj holky,
teda já jsem totálně mrkef Nejdříve jsme byli v lese na dřevo na přístřešek a odpoledne, když bylo tak krásně, jsem šla buzerovat Míšu. Chtěla jsem teda původně jítv trajdat ven, ale měla jsem toho nějak plný zuby, tak jsem radši využila, že ten bílej hnus už slejzá a šla trénovat bořánka. Kámen úrazu byl v tom, že kruhovka jaksi stále není, takže jsem se pěkně naběhala. Míša ze začátku sice běhal (dokonce si i lehnul, vzal to blbec z kopečka cvalem), ale zas si nechtěl moc povídat no a pak už začínal přežvykovat a byl si u mě tak bezpečněj, že jsem ho už nerozhejbala, vodítko, pytlík, na všechno kašlal.
Tak asi budu muset nejdřív tu kruhovku, bez ní to nepůjde. No možná ani s ní
Teď sedímk u PC a přemlouvám se, že musím jít uklízet, ale tělo je nějak proti, nevím co budu dělat za deset let
No fuj...to je fotka! Jsem se fakt lekla a pak jsem to přečetla a odychla si.
Tak nám tady kolem dvanácté vysvitlo sluníčko a přestalo fujat, v jednu přišla kamarádka a zajely jsme autí na pilu a pomohla mi napytlovat hobliny. Takže Usinka má véélkou postýlku
lucky
napsal(a):
No fuj...to je fotka! Jsem se fakt lekla a pak jsem to přečetla a odychla si.
Tak nám tady kolem dvanácté vysvitlo sluníčko a přestalo fujat, v jednu přišla kamarádka a zajely jsme autí na pilu a pomohla mi napytlovat hobliny. Takže Usinka má véélkou postýlku
Usina se mááá
,to bude válenice.
remonek
napsal(a):
Andrej,nezoufej,s kruhovkou to určitě půjde,neboj.
Člověk se tam tolik nenaběhá.I když já pablb jsem si dala doprostřed kruhajdy špalek a mááálem jsem se o něj pěkně přerazila,
tak teď je kousek bokem a už si dávám bacha.
Jaruš s Moruš,Moruš jí poslouchá jen v ohradě
,venku neéééééé.
jaruska
napsal(a):
Andrej,nezoufej,s kruhovkou to určitě půjde,neboj.
Člověk se tam tolik nenaběhá.I když já pablb jsem si dala doprostřed kruhajdy špalek a mááálem jsem se o něj pěkně přerazila,
tak teď je kousek bokem a už si dávám bacha.
Jaruš s Moruš,Moruš jí poslouchá jen v ohradě
,venku neéééééé.
jaruska
napsal(a):
Bobik s Kačenkou chrápali neustále.
jéé to je pecka jak malá jezdí na Moruš Sobulák v ohradě sveze snad každýho,ale venku ani náhodou
Dneska tu od rána krásně svítí sluníčko, se mi ani ráno nechtělo do práce, najradši bych hupla na Sobuláka a vyrazila ven
. Ale zítra už vyrazíme ven,tak doufám,že nám to počasí vydrží
Jarčo kolik vlastně těch koníků máte? Toho bělouše jsem ještě neviděla
remonek
napsal(a):
jéé to je pecka jak malá jezdí na Moruš Sobulák v ohradě sveze snad každýho,ale venku ani náhodou
Dneska tu od rána krásně svítí sluníčko, se mi ani ráno nechtělo do práce, najradši bych hupla na Sobuláka a vyrazila ven
. Ale zítra už vyrazíme ven,tak doufám,že nám to počasí vydrží
Jarčo kolik vlastně těch koníků máte? Toho bělouše jsem ještě neviděla
To je Kačenka,
ta Jarču naučila základům ježdění,teď už z ní Jarča vyrostla,tak jí má kamarádka.
jaruska
napsal(a):
To je Kačenka,
ta Jarču naučila základům ježdění,teď už z ní Jarča vyrostla,tak jí má kamarádka.
remonek
napsal(a):
Noo,to mi povídej,jak já se těším,až bude hezky
,a sníh už nechci vidět aspoň 5 let.
jaruska
napsal(a):
Noo,to mi povídej,jak já se těším,až bude hezky
,a sníh už nechci vidět aspoň 5 let.
Jééžíííš,fakt tam máte takovej krut,jooo??Tady je zase krááásně,sluní svítíčko o 106.
Moruš a ftáci.
jaruska
napsal(a):
Jééžíííš,fakt tam máte takovej krut,jooo??Tady je zase krááásně,sluní svítíčko o 106.
Moruš a ftáci.
no fujtajksl - 14
griluje celá rodina
jaruska
napsal(a):
Moruš a ftáci.
Sluníčko svítí taky o sto šest. Usa si vypéká kožich za stájí, kolem 11 ji půjdu hodit ke koním. Oni je tak v tu dobu pouští. Vyfoukáme kožich, děsně líná a je chudák zmatená jak včela teď, jestli má línat nebo ne .
Taky se musím pustit do kopýtek. Nějak se nám rozjely z toho posypového štěrku, všude ji to zalezlo a postupně to udělalo nepořádek, takže je musím dát nějak dokupy. Zajímavé, že zadní jsou ok, ty má teď super, ale ty přední potřebují upravit. Jako není citlivá na tom štěrku, ale na té asfaltce je to přece jen blbé...kdyby to aspoň byla celoštěrková cesta....
Takže tady vyřídíma nějaké telefony a asi se půjdu oblíknout, dokud je taková pečená za stájí a uděláme ty přednbí kopýtka, vyfoukáme kožíšek od nepořádku a hodíme ke koním.
lucky
napsal(a):
Sluníčko svítí taky o sto šest. Usa si vypéká kožich za stájí, kolem 11 ji půjdu hodit ke koním. Oni je tak v tu dobu pouští. Vyfoukáme kožich, děsně líná a je chudák zmatená jak včela teď, jestli má línat nebo ne .
Taky se musím pustit do kopýtek. Nějak se nám rozjely z toho posypového štěrku, všude ji to zalezlo a postupně to udělalo nepořádek, takže je musím dát nějak dokupy. Zajímavé, že zadní jsou ok, ty má teď super, ale ty přední potřebují upravit. Jako není citlivá na tom štěrku, ale na té asfaltce je to přece jen blbé...kdyby to aspoň byla celoštěrková cesta....
Takže tady vyřídíma nějaké telefony a asi se půjdu oblíknout, dokud je taková pečená za stájí a uděláme ty přednbí kopýtka, vyfoukáme kožíšek od nepořádku a hodíme ke koním.
Jé,to hrozně obdivuju,když si někdo dokáže udělat kopýtka koníkovi
,to já se tohodle fakt bojím,že bych spíš mu ublížila
,ale zase je fakt,že kdyby to člověka nutilo hodně,tak se to naučí,jenže odborník z těch nejlepších bydlí nedaleko a jezdí nám strouhat
,tak se s tím nezatěžuju.
jaruska
napsal(a):
Jé,to hrozně obdivuju,když si někdo dokáže udělat kopýtka koníkovi
,to já se tohodle fakt bojím,že bych spíš mu ublížila
,ale zase je fakt,že kdyby to člověka nutilo hodně,tak se to naučí,jenže odborník z těch nejlepších bydlí nedaleko a jezdí nám strouhat
,tak se s tím nezatěžuju.
Mě to jednou za čas kontroluje můj vet, který tohle taky umí...však Betty dal dokupy. A nebo nafotím a pošlu na konzultaci Martinovi Běhalovi, takže problémy vím jak řešit a ten základ už přece jen nějaký ten pátek dělám.
lucky
napsal(a):
Mě to jednou za čas kontroluje můj vet, který tohle taky umí...však Betty dal dokupy. A nebo nafotím a pošlu na konzultaci Martinovi Běhalovi, takže problémy vím jak řešit a ten základ už přece jen nějaký ten pátek dělám.
taky to obdivuju když si někdo dělá kopyta sám, taky bych se to ráda naučila,ale přesně jak píše Jarča měla bych strach abych to nějako nezkazila
remonek
napsal(a):
taky to obdivuju když si někdo dělá kopyta sám, taky bych se to ráda naučila,ale přesně jak píše Jarča měla bych strach abych to nějako nezkazila
Jarčo koukala jsem na téma podocasník a psala jsi tam,že ho na Moruši máš taky, jezdíš s ním i dlouhý trasy? Já ho budu muset taky pořídit a bojím se aby nám to na delších cestách nedělalo nějakou neplechu
remonek
napsal(a):
Jarčo koukala jsem na téma podocasník a psala jsi tam,že ho na Moruši máš taky, jezdíš s ním i dlouhý trasy? Já ho budu muset taky pořídit a bojím se aby nám to na delších cestách nedělalo nějakou neplechu
Tak Usidlo je u koní, psi se cestou proběhli, Darés se blbec šel vykoupat v -12.
Kopýtka jsem měla v cajku za 15 minut......
lucky
napsal(a):
Tak Usidlo je u koní, psi se cestou proběhli, Darés se blbec šel vykoupat v -12.
Kopýtka jsem měla v cajku za 15 minut......
Lucí,Ty jsi šikovnááá!!!!
Jojo,Šárí,podocasník s námi jezdí všude,on je tam přimontovanej tak dokonale,že by se to blbě oddělávalo,a já právě jsem ho na ty delší trasy chtěla,občas se slejzá nějákej kopec a Moruš sice nějákej kohoutek má,ale takovej mrňavej a sedlo by jí taky sjíždělo dopředu,tak podocasník suuper věc,ale říkám,ten,jak má Pierot,bych nechtěla ani zadarmo na kobču.
Tááákvýýdle krásný maličký ovenky má Lenča a Kačenka prý se na ně dobejvá,je to hold zvědavá ženská.
remonek
napsal(a):
Ráno sluníčko sice svítilo,ale jak vidělo,že sedlám,tak zalezlo,mrška jedna.
jaruska
napsal(a):
Ráno sluníčko sice svítilo,ale jak vidělo,že sedlám,tak zalezlo,mrška jedna.
Na cestách je ještě pořád dost toho dřív nafoukanýho sněhu.
jaruska
napsal(a):
Na cestách je ještě pořád dost toho dřív nafoukanýho sněhu.
Srnky,to bylo dobrý,my přijely absolutně potichoučku a jakou dobu se pásly a vůůbec o nás nevěděly.Až pak si Moruš odfrkla
a milý srnky vzaly nohy na ramena.
jaruska
napsal(a):
Srnky,to bylo dobrý,my přijely absolutně potichoučku a jakou dobu se pásly a vůůbec o nás nevěděly.Až pak si Moruš odfrkla
a milý srnky vzaly nohy na ramena.
No a klasika.
jaruska
napsal(a):
No a klasika.
A táákhle náádherně se mi Moruš vyválela,kráásná,cooo???
lucky
napsal(a):
Jako řízek
Srnky taky potkávám. Usa vždycky kouká, ale je v pohodě.
No a koukám, že Moruš vypadá jako těhulka, co?
Tady je krásně, svítí sluníčko a já vyluxovala celý barák a jsem KO
Ale nebyla úúplně jako řízek,
jen z jedný strany se umazala.
Ale i tak je to hrůůůůůůů ůůůůza.
No jo,když ona se furt cpe,prosím Tě
,a zase v létě pak,když víc chodí,tak takovejdle pupek nemívá.
jaruska
napsal(a):
Ale nebyla úúplně jako řízek,
jen z jedný strany se umazala.
Ale i tak je to hrůůůůůůů ůůůůza.
No jo,když ona se furt cpe,prosím Tě
,a zase v létě pak,když víc chodí,tak takovejdle pupek nemívá.
Jo a dneska jsem se celou vyjížďku modlila,páč jsem u zastávky uviděla plakát,že se někomu ztratili 2 poměrně velký psi,
tak jsem se fakt modlila,abychom je nepotkaly zrovna my....
jaruska
napsal(a):
Jo a dneska jsem se celou vyjížďku modlila,páč jsem u zastávky uviděla plakát,že se někomu ztratili 2 poměrně velký psi,
tak jsem se fakt modlila,abychom je nepotkaly zrovna my....
No vidíš...ti naši aspoň nenadělají neplechu. Ale taky nezdrhají. Ale i kdyby náhodou, tak jsem v pohodě....milují koně, lidi, děti, pejsky
lucky
napsal(a):
No vidíš...ti naši aspoň nenadělají neplechu. Ale taky nezdrhají. Ale i kdyby náhodou, tak jsem v pohodě....milují koně, lidi, děti, pejsky
Lucí,těch Tvejch bych se snad nebála,když jsou na koně zvyklí,
jenže tyhle psi tam byli vyfocený a já je vůbec neznám,takže nevím,čeho jsou tací 2 psi coby smečka schopní.
jaruska
napsal(a):
Lucí,těch Tvejch bych se snad nebála,když jsou na koně zvyklí,
jenže tyhle psi tam byli vyfocený a já je vůbec neznám,takže nevím,čeho jsou tací 2 psi coby smečka schopní.
NO..zaprvé jsou zvyklí na koně a zadruhé by po koni ani nešli. I když jsem měla psy, co na koně zvyklí nebyli, tak koně ignorovali. Fundláci jsou dost mírumilovní a nejsou nijak nebezpeční ani utečení navolno. Lidí si nevšímají, maximálně jako mladí se chtějí podrbat, jak jsou dospělí, tak si lidí ani nevšímají. S pejsky si chtějí pohrát a pokecat, když cítí agresi ze strany druhého psa, raději jdou jinam...neradi se pouštějí do konfliktů. A Fabín je ještě prdláý v tom, že když chvíli stojí u nějakého koně, tak se pokouší ho pusinkovat....žužlají se věčně s Usou
lucky
napsal(a):
NO..zaprvé jsou zvyklí na koně a zadruhé by po koni ani nešli. I když jsem měla psy, co na koně zvyklí nebyli, tak koně ignorovali. Fundláci jsou dost mírumilovní a nejsou nijak nebezpeční ani utečení navolno. Lidí si nevšímají, maximálně jako mladí se chtějí podrbat, jak jsou dospělí, tak si lidí ani nevšímají. S pejsky si chtějí pohrát a pokecat, když cítí agresi ze strany druhého psa, raději jdou jinam...neradi se pouštějí do konfliktů. A Fabín je ještě prdláý v tom, že když chvíli stojí u nějakého koně, tak se pokouší ho pusinkovat....žužlají se věčně s Usou
kamarád má taky novofudlanda a je to takovej míšan mazlivej a když byl štěně no to bych jim ho nejradši uloupila .
Jarčo Sobík má taky přez zimu pupík jak březí kobyla a v létě když jezdíme tak se mu ztratí.
Holky já mám už takovou lepší náladu když jdu ráno krmit a venku už se začíná rozednívat. Sádru už mám vyměněnou za sundávací dlahu, takže dneska odpoledne zahodím dlahu a hurá se Sobíkem ven, potřebuje trochu nějakou změnu,páč kamarádka má pořád valáška nemocnýho a je problém,že by to mohl přenýst i na nás, takže zatím je Sobista pořád doma :-(((
remonek
napsal(a):
Chudák Sobista,
no snad se ten druhej koník brzo dá dohromady a budou moct být klucí zase spolu.
Jo,Lucí,toho bych se bála,že ti Tvoji psi by mi chtěli Moruš ulízat k smrti,
no,jenže ona na tohle taky není zvyklá,a i kdyby k ní přiběhl pes a chtěl se karamádit,tak ona by se snažila ho zadupat do země...
Na jednu stranu je to na houby,že by třeba ublížila pejskovi,kterej jí rozhodně třeba nechtěl ublížit,jen si hrát,ale na druhou stranu ona je prostě taková a byla jedinej kůň u nás ve výběhu,kterej,když tam vběhl sousedovic bulteriér,se neohroženě na ně vrhnul,že jsem i já sama byla překvapená razancí útoku,přestože chudák pes nikoho neobtěžoval,jen prostě vběhnul k nim do výběhu,a málem nepřežil,ale to bych neřešila,to je souseda věc,má si psa hlídat a né ho pustit,aby lítal nazdařbůh.Od té doby mám téměř jistotu,že i kdyby se tam nějákej pes dostal a chtěl ublížit koním,že Moruš by naváhala ani minutu a šla by si to s ním vyříkat.Ale něco jinýho je,když člověk potká 2 poměrně velké uprchlé psy někde venku pod sedlem,sice vozím v kapse pepřák,kdyby se mi stalo,že bych schrastla,protože Moruš by tutově po nich vyhazovala jak šílená,kdyby jí hryzli do zadku,ale prostě ty obavy z těch velkejch psů mám,kor když s náma jede Jarča,to se teda fakt bojím hodně...
jaruska
napsal(a):
Chudák Sobista,
no snad se ten druhej koník brzo dá dohromady a budou moct být klucí zase spolu.
no,jenže ona na tohle taky není zvyklá,a i kdyby k ní přiběhl pes a chtěl se karamádit,tak ona by se snažila ho zadupat do země...
Na jednu stranu je to na houby,že by třeba ublížila pejskovi,kterej jí rozhodně třeba nechtěl ublížit,jen si hrát,ale na druhou stranu ona je prostě taková a byla jedinej kůň u nás ve výběhu,kterej,když tam vběhl sousedovic bulteriér,se neohroženě na ně vrhnul,že jsem i já sama byla překvapená razancí útoku,přestože chudák pes nikoho neobtěžoval,jen prostě vběhnul k nim do výběhu,a málem nepřežil,ale to bych neřešila,to je souseda věc,má si psa hlídat a né ho pustit,aby lítal nazdařbůh.Od té doby mám téměř jistotu,že i kdyby se tam nějákej pes dostal a chtěl ublížit koním,že Moruš by naváhala ani minutu a šla by si to s ním vyříkat.Ale něco jinýho je,když člověk potká 2 poměrně velké uprchlé psy někde venku pod sedlem,sice vozím v kapse pepřák,kdyby se mi stalo,že bych schrastla,protože Moruš by tutově po nich vyhazovala jak šílená,kdyby jí hryzli do zadku,ale prostě ty obavy z těch velkejch psů mám,kor když s náma jede Jarča,to se teda fakt bojím hodně...
Tak hurá,Šárí,užij si to,ale i tak-OFAFRNĚ!!!!!
jaruska
napsal(a):
Tak hurá,Šárí,užij si to,ale i tak-OFAFRNĚ!!!!!
No doufám,že si někde nevystoupím to bych na úrazovce asi blbě vysvětlila
, Sobista ale vypadá, že se ven docela těší včera jsem si na něj doma sedla bez sedla a jakmile dostal uzdečku, tak honem letěl ke vratům a byl docela zklamaný,že se ještě nikam nešlo. S kámošem se určitě ještě týden neuvidí, tak se na víkend musím domluvit s kamarádkou co má chlaďasku aby s náma jela aspoň ven, aby si Sobík s nějakým koněm aspoň na vyjížďce pokecal
.
Jinak ten můj blboun se psama kamarádí, s naším kokršpanělem jsou silná dvojka, to ho vždycky ožužlává a tak , ale čubajzna ta mu nedá pokoj, ta by ho pořád jen honila a provokovala
remonek
napsal(a):
No doufám,že si někde nevystoupím to bych na úrazovce asi blbě vysvětlila
, Sobista ale vypadá, že se ven docela těší včera jsem si na něj doma sedla bez sedla a jakmile dostal uzdečku, tak honem letěl ke vratům a byl docela zklamaný,že se ještě nikam nešlo. S kámošem se určitě ještě týden neuvidí, tak se na víkend musím domluvit s kamarádkou co má chlaďasku aby s náma jela aspoň ven, aby si Sobík s nějakým koněm aspoň na vyjížďce pokecal
.
Jinak ten můj blboun se psama kamarádí, s naším kokršpanělem jsou silná dvojka, to ho vždycky ožužlává a tak , ale čubajzna ta mu nedá pokoj, ta by ho pořád jen honila a provokovala
Jéé,Šárí,tak popros přítele,ať Vás nafotí,ať máme na co koukat,jooo?
jaruska
napsal(a):
Chudák Sobista,
a co teprve potkat psího cowboye
remonek
napsal(a):
jj tenhle to dělá taky, jakmile je otevřený okno tak už se k němu žene a zvědavkuje co se děje ještě,že nemáme takový ty posuvný balkonovky, to by se beztak nakvartýroval o domu
o to Usa už byla jednou napůl v předsíni. Jak je na dvoře, tak se nesmí v létě otevřít vyvětrat.....jinak by vlezla do baráku
lucky
napsal(a):
o to Usa už byla jednou napůl v předsíni. Jak je na dvoře, tak se nesmí v létě otevřít vyvětrat.....jinak by vlezla do baráku
jj přesně, to Sobidlo jednou málem vlezlo za mamčou domů po schodech
remonek
napsal(a):
jj přesně, to Sobidlo jednou málem vlezlo za mamčou domů po schodech
Tady vám to moc sluší
Tady je zima JAK V MÁRNICI..FUJ ..jej..caps lock...
Půjdu Usu trochu vyčistit, chtělo by to ta kopýtka trochu lépe zbrousit, ale včera to bylo jak beton..jak je mráz, tak je má jak ocel..děsné.
Nejlepší je to když taje sníh a je mokro. To aspoň trochu jde lépe rašplovat.
No a jdu ji hodit ke koním...
remonek
napsal(a):
Jéé,ten pesan v klobouku je suuuper,úúplnej kaubooy!!!!
Tahle fenečka se jmenuje Bella a jde až na Slovensko.
jaruska
napsal(a):
Jéé,ten pesan v klobouku je suuuper,úúplnej kaubooy!!!!
Tahle fenečka se jmenuje Bella a jde až na Slovensko.
Devítka chrápe jako starej chlap.
jaruska
napsal(a):
Zase to dneska všecko chrápe.
Tenhle týden mi přijdou známky do uší na ty 2 neoznačený holky,tak z toho mám docela hrůůzu,to bude asi bolet,chudinky moje,
takovou díru do ucha jim to vyrobí....
jaruska
napsal(a):
Zase to dneska všecko chrápe.
Tenhle týden mi přijdou známky do uší na ty 2 neoznačený holky,tak z toho mám docela hrůůzu,to bude asi bolet,chudinky moje,
takovou díru do ucha jim to vyrobí....
Legiš taky furt jen chrápe....
jaruska
napsal(a):
A jestli pak jde Bela k Sebastiánovi?
Míša zas strašně rád lezl na jaře do přístavby - když se měnili okna. Chtěl pomáhat, ale chlapi to nějak nepochopili . Jinak než ze zahardy se sle k oknům nedostane.
Tak tenhle měsíc už začínám být vážně naštvaná, minulý týden se mi vysypalo auto a včera nám odešel bojler, tak se děsím co to bude do třetice Jestli to takhle půjde dál, tak budou úspory za chvíli v háji
jaruska
napsal(a):
Legiš taky furt jen chrápe....
Tak jsem ho chvilku česala a když jsem přestala,tak chtěl ještěěěě.
andmac
napsal(a):
Míša zas strašně rád lezl na jaře do přístavby - když se měnili okna. Chtěl pomáhat, ale chlapi to nějak nepochopili . Jinak než ze zahardy se sle k oknům nedostane.
Tak tenhle měsíc už začínám být vážně naštvaná, minulý týden se mi vysypalo auto a včera nám odešel bojler, tak se děsím co to bude do třetice Jestli to takhle půjde dál, tak budou úspory za chvíli v háji
Bohužel nééé,rodina je jeden pán a jinak samý ženský,a pán se jmenuje něják od M,takže to Sebastián asi nebude....
Nám zatím odešla nedávno jen tiskárna,ale nová není tak hrozná investice dneska.
Ale taky se hrozím,kdy co odejde,třeba ohradník,kotel...
jaruska
napsal(a):
Bohužel nééé,rodina je jeden pán a jinak samý ženský,a pán se jmenuje něják od M,takže to Sebastián asi nebude....
Nám zatím odešla nedávno jen tiskárna,ale nová není tak hrozná investice dneska.
Ale taky se hrozím,kdy co odejde,třeba ohradník,kotel...
Tak to je škoda, byla by to pěkná dvojka
No kotel to by byla pěkná pálka, ale ono stačí i tohle, když k tomu připočtu povinný ručení co jsem platila taky teď, tak 20 tis je v háji, ani nemrknu.
Aspoň, že na tom venkovním boxíku jsme zatím něco ušetřili
andmac
napsal(a):
juj..to je nepříjemné..snad to do třetice nebude nic vážného
Ti ochrapové jsou rozkošní všichni. To štěndo hore nožičkami je k sežrání. Darés dneska taky ležel na dvoře hore bříškem a chladil si ho. On tak rád spí, totálně na placku, kyčle doširoka a chrní břichem hore
andmac
napsal(a):
Tak to je škoda, byla by to pěkná dvojka
No kotel to by byla pěkná pálka, ale ono stačí i tohle, když k tomu připočtu povinný ručení co jsem platila taky teď, tak 20 tis je v háji, ani nemrknu.
Aspoň, že na tom venkovním boxíku jsme zatím něco ušetřili
njn ono když se to s..e,tak se to s..e , já tenhle měsíc potřebovala koupit takových věcí, jenže jsem byla 14 dní na neschopu,takže si hold budu muset ještě počkat
lucky
napsal(a):
juj..to je nepříjemné..snad to do třetice nebude nic vážného
Ti ochrapové jsou rozkošní všichni. To štěndo hore nožičkami je k sežrání. Darés dneska taky ležel na dvoře hore bříškem a chladil si ho. On tak rád spí, totálně na placku, kyčle doširoka a chrní břichem hore
Noo,přesně,hele,jak se to séře,tak vždycky na velkou hromadu.
A jak se rozbije auto,tak to je vždycky o výdaje postaráno,
no,jenomže člověk na vesnici bez auta je totálně v háji,tak se to opravit muší.
jaruska
napsal(a):
Noo,přesně,hele,jak se to séře,tak vždycky na velkou hromadu.
A jak se rozbije auto,tak to je vždycky o výdaje postaráno,
no,jenomže člověk na vesnici bez auta je totálně v háji,tak se to opravit muší.
Díky,no jo,už se jim to krátí,štěníkům,příští týden už se rozjedou do svých nových domovů,
to bude Josefa a nejlepší je,že si je odvezou rovnou 3 Pepíci.
Pruhovanej kůň.
jaruska
napsal(a):
Díky,no jo,už se jim to krátí,štěníkům,příští týden už se rozjedou do svých nových domovů,
to bude Josefa a nejlepší je,že si je odvezou rovnou 3 Pepíci.
Pruhovanej kůň.
jaruska
napsal(a):
jj přesně tak, na vesnici je člověk bez auta v háji. ani nevíte jak já jsem šťastný človíček,že mám na autě tažný, zapřáhnu vozejk a frčim
. Teda Jarčo to je pecka jak se ti vaši kobyláci vykulujou na sluníčku
hafani jsou krásní, já bych asi takhle hafíky nemohla chovat, musí to být těžký se s nima rozloučit
remonek
napsal(a):
jj přesně tak, na vesnici je člověk bez auta v háji. ani nevíte jak já jsem šťastný človíček,že mám na autě tažný, zapřáhnu vozejk a frčim
. Teda Jarčo to je pecka jak se ti vaši kobyláci vykulujou na sluníčku
hafani jsou krásní, já bych asi takhle hafíky nemohla chovat, musí to být těžký se s nima rozloučit
Noo,dyť my je taky obrečíme,
to víš,už jsme si na ně zvykli,poznáme,kterej je kterej,i když zkraje jsme z toho měli toootální guláš,
každej máme svýho oblíbence,já obrečím Olinku
a Jarča Baka,
ale to víš,nechat si je nemůžeme,budeme rádi,když se dostanou k lidem,kteří budou rádi,že jim pejsek hlídá dům a ještě je s nima fakt docela sranda,co my jsme se nasmáli Čakině,když rostla,
co vymejšlela,
a dodneška jsme s jejími bývalými chovateli v kontaktu,posílám jim fotky a píšeme si,tak doufám,že někdo z těchto majitelů pošle taky občas fotičku.
Šárí,Ty si vozíš Sobulu sama?
jaruska
napsal(a):
to víš,už jsme si na ně zvykli,poznáme,kterej je kterej,i když zkraje jsme z toho měli toootální guláš,
a Jarča Baka,
ale to víš,nechat si je nemůžeme,budeme rádi,když se dostanou k lidem,kteří budou rádi,že jim pejsek hlídá dům a ještě je s nima fakt docela sranda,co my jsme se nasmáli Čakině,když rostla,
co vymejšlela,
a dodneška jsme s jejími bývalými chovateli v kontaktu,posílám jim fotky a píšeme si,tak doufám,že někdo z těchto majitelů pošle taky občas fotičku.
Nn zatím jezdím jen se slámou nebo se senem ,ale přez známého by mělo v nejbližší době přibýt i to ´´E´´ čko, tak už pak budeme vesele cestovat
jaruska
napsal(a):
a Jarča Baka,
co vymejšlela,
No jak se séře, tak se séře. Volala mi Kristýna, že mám dojít radši pro Usu, kobyly se servaly...no prdel. Táta mě tam hodil autem, vzala jsem si desinfekci. Koně prý lítali jako paka, Čipo už to pak vzdal, ale Usa s Linettou dělaly dostihy a no dostaly se ke stáji do takového těsného prostoru co tam je a ta potvora je nevyspitatelná a prý Usu tam zase dotubala, až ta prostočila plotem. Tak jsem všechno obhlídla, pásli ji na zahradě. Má nohy pořádně zřízené, ale většina je strhaná srst, něco je hlubší rány, ale na šití to není, nebo na jedné spěnce má servaného kousek masa a tam není co jak šít. Všechno jsem to vypláchla vodou a pořádně prohlídla. Má nakopaný zadek, šrám jak prase, ale to je jen srst a bude ji bolet sedínka. Nejhorší jsou plece. Ty má dost ošklivě nakopané, nemohla na přední, radši jsem volala veta po telefonu konzultovala. Na nohu došlápne a udělá krok, i když ji to celé dost bolí, ale je schopná jít a vysloveně nepajdá že by něco mělo být zlomené nebo tak. Má tam ošklivý otok a naražená žebra. Tak jsme pořádně vyčistili nohy a nastříkala jsem je na tyrkysovo Aureomycinem..ještě že mám tak skvělého koně na ošetřování, není problém ji nastříkat všude desinfekci, projít rány a zrevidovat. Ještě to musím ostříhat, ale neměla jsem nůžky. Musela jsem s ní dojít domů..máme to 800 metrů...no šli jsme to snad půl hodiny určitě. Usa se co pár kroků zastavovala, bylo vidět, jak ji to všechno bolí, šla jak robot božatko. Doma jsem pořádně studenou vodou chladila ty plece a namazala podle rady chladivým gelem.
Ještě tam budu muset ji to ostříhat a kontrolovat stav...kdyžtak by vet přijel na ni juknout. Máme si ještě zavolat...ale snad nebude mít někde něco naštíplé nebo tak, doufám, že je to jen zmlácené..ach jo. Když ona je taková nevyspitatelná..Čipo je malý, ten vždycky stihne někde utéct, i když taky má někdy co dělat....ach jo. Proč nemůžou být půl roku ti koně v klidu.
remonek
napsal(a):
Jéžííši,zase,joo??
Teda taky jsem už myslela,že ta bláznivá Linča dá pokoj...
To je hrozný,ale že ta Usina jí nedokope,to se divím...Tak ať se to brzo zahojí,ach jooo,to mě mrzí...
lucky
napsal(a):
No jak se séře, tak se séře. Volala mi Kristýna, že mám dojít radši pro Usu, kobyly se servaly...no prdel. Táta mě tam hodil autem, vzala jsem si desinfekci. Koně prý lítali jako paka, Čipo už to pak vzdal, ale Usa s Linettou dělaly dostihy a no dostaly se ke stáji do takového těsného prostoru co tam je a ta potvora je nevyspitatelná a prý Usu tam zase dotubala, až ta prostočila plotem. Tak jsem všechno obhlídla, pásli ji na zahradě. Má nohy pořádně zřízené, ale většina je strhaná srst, něco je hlubší rány, ale na šití to není, nebo na jedné spěnce má servaného kousek masa a tam není co jak šít. Všechno jsem to vypláchla vodou a pořádně prohlídla. Má nakopaný zadek, šrám jak prase, ale to je jen srst a bude ji bolet sedínka. Nejhorší jsou plece. Ty má dost ošklivě nakopané, nemohla na přední, radši jsem volala veta po telefonu konzultovala. Na nohu došlápne a udělá krok, i když ji to celé dost bolí, ale je schopná jít a vysloveně nepajdá že by něco mělo být zlomené nebo tak. Má tam ošklivý otok a naražená žebra. Tak jsme pořádně vyčistili nohy a nastříkala jsem je na tyrkysovo Aureomycinem..ještě že mám tak skvělého koně na ošetřování, není problém ji nastříkat všude desinfekci, projít rány a zrevidovat. Ještě to musím ostříhat, ale neměla jsem nůžky. Musela jsem s ní dojít domů..máme to 800 metrů...no šli jsme to snad půl hodiny určitě. Usa se co pár kroků zastavovala, bylo vidět, jak ji to všechno bolí, šla jak robot božatko. Doma jsem pořádně studenou vodou chladila ty plece a namazala podle rady chladivým gelem.
Ještě tam budu muset ji to ostříhat a kontrolovat stav...kdyžtak by vet přijel na ni juknout. Máme si ještě zavolat...ale snad nebude mít někde něco naštíplé nebo tak, doufám, že je to jen zmlácené..ach jo. Když ona je taková nevyspitatelná..Čipo je malý, ten vždycky stihne někde utéct, i když taky má někdy co dělat....ach jo. Proč nemůžou být půl roku ti koně v klidu.
no šmrjá pano, zní to teda dost nehezky, ale snad to bude všecko jen naražené a nic vážnýho z toho nebude
jaruska
napsal(a):
Jéžííši,zase,joo??
Teda taky jsem už myslela,že ta bláznivá Linča dá pokoj...
To je hrozný,ale že ta Usina jí nedokope,to se divím...Tak ať se to brzo zahojí,ach jooo,to mě mrzí...
To i ta Kačenka,když se do sebe s Moruš daly,tak z žádnýho boje nikdy nefoukla,kopaly se jako ty trdla,ale když Moruš začala,Kačenka jí to oplatila a taky kolikrát od ní měla Moruš sedřenou kůžu zevnitř na kejtách,fakt se nedala Kačenka,abyla o dost menší a měla o hodně menší prdelku,tak si myslím,že ta Usina,kdyby se pořádně naštvala,tak tu Linettu zrube,že jí vlastní majitel nepozná.Už by to fakt potřebovala.
jaruska
napsal(a):
To i ta Kačenka,když se do sebe s Moruš daly,tak z žádnýho boje nikdy nefoukla,kopaly se jako ty trdla,ale když Moruš začala,Kačenka jí to oplatila a taky kolikrát od ní měla Moruš sedřenou kůžu zevnitř na kejtách,fakt se nedala Kačenka,abyla o dost menší a měla o hodně menší prdelku,tak si myslím,že ta Usina,kdyby se pořádně naštvala,tak tu Linettu zrube,že jí vlastní majitel nepozná.Už by to fakt potřebovala.
nám se takhle rubali kluci ještě když byl kamarádky valach hřebcem, ale nikdy to teda nebylo nic vážnýho,semtam nějaký kousanec a tak. Ta kobyla by asi fakt potřebovala od Usi trošku vyprat kožich
jaruska
napsal(a):
Ahojky holky,
tak jsem tu po delší době..
Nakonec jsme v neděli odvezli Daníka-dobře že jsem jeli-u nás chumelenice a zima a kousek dál a pak celou cestu suché silnice a krásné jarní poačasí.
Dandy jel sám v přívěsu,moc hodný,bobeček byl z toho vyjevený-je fakt že se odstavil rovnou od vemínka od maminy a hned taková cesta..
Už je teď asi s koníky pohromadě..tak už má koho otravovat.
Vaneska ho chuděra pak hledala-řehtala jak jsme přijeli zpět a čekala u auta jestli asi nepřijel zpět..Ale to jí přejde.
Lucko s tou Usou-tak to bude asi vždycky..Čipo s Linčou mají stádo a usa jim ho nabourá..Vidala jsi tady jak si Jura hájil Daka...To bude asi všude stejné.Buď by tam museal být pořád,nebo nusíš počítat že se tohle stane.
Jarů štěnda jsou krásná-to jsou míšánci..Ale doma bych je nechtěla..už ýádného psa co nemůže jít navolno mezi lidi a psi..
proxima
napsal(a):
Ahojky holky,
tak jsem tu po delší době..
Nakonec jsme v neděli odvezli Daníka-dobře že jsem jeli-u nás chumelenice a zima a kousek dál a pak celou cestu suché silnice a krásné jarní poačasí.
Dandy jel sám v přívěsu,moc hodný,bobeček byl z toho vyjevený-je fakt že se odstavil rovnou od vemínka od maminy a hned taková cesta..
Už je teď asi s koníky pohromadě..tak už má koho otravovat.
Vaneska ho chuděra pak hledala-řehtala jak jsme přijeli zpět a čekala u auta jestli asi nepřijel zpět..Ale to jí přejde.
Lucko s tou Usou-tak to bude asi vždycky..Čipo s Linčou mají stádo a usa jim ho nabourá..Vidala jsi tady jak si Jura hájil Daka...To bude asi všude stejné.Buď by tam museal být pořád,nebo nusíš počítat že se tohle stane.
Jarů štěnda jsou krásná-to jsou míšánci..Ale doma bych je nechtěla..už ýádného psa co nemůže jít navolno mezi lidi a psi..
Ježiš já píšu rychle a jak tatar..
remonek
napsal(a):
nám se takhle rubali kluci ještě když byl kamarádky valach hřebcem, ale nikdy to teda nebylo nic vážnýho,semtam nějaký kousanec a tak. Ta kobyla by asi fakt potřebovala od Usi trošku vyprat kožich
No jo, jenomže ta moje je blbá. Ona prostě neumí nakopat druhého koně do zadku. Vždycky chce být s kažřdým zadobře, případně jen kvíkne a radši se s ním nebude bavit a jde se pást po svým. Má mrtvici z takového útoku, neumí se bránit, spíše chčije strachy kolem sebe, jebí a pak se klepe jak osika a je děěsně v šoku..místo aby otočila prdel a nakopala ji dozadku.
Teď jsem za ní byla ji ještě ostříhat ty chlupy kolem ran, než to ztrdne na beton tou deinfekcí.
Teda ze stáje jsem ji musela doslova vykopnout....nechtěla ani za nic ven. Ale pak jsem ji uvázala za stájí na sluníčku a na ošetřování je teda skvělá. Ona stojí jako přibitá a nechá si vše ostříhat, když to měla kolem horších ran, tak třeba jen malinko přizvedne nožičku, ale já jsem ji vzala do ruky, tak mi ji položí do dlaně a stojí a nechá si vše ostříhat, hladit nožičky a je spokojená.
proxima
napsal(a):
Ježiš já píšu rychle a jak tatar..
Ona je tam denně....od rána do večera..jen spí doma...
A každý ti i tak řekne, že dva koně nejsou stádo. Bohužel víc jich tady nemáme. A když byla Usa trřeba u Dvořádka a byla tam Betty, Athos a ještě i Šimon před tím, tak byli dva, tři, čtyři a nikdy problémy nebyly...ani Čipo když se tam dal. Problémy dělá akorát Linča a u Karly v tréninku to bylo stejné....byla tam tři měsíce a rubala všechny koně... prostě je to o koní v tomhle hodně.
Čipo je malý a dokáže v případě nouze rychle zdrhnout a vyhnout se. Ona je prostě jinak hodná, ale člověk musí dávat bacha i na vyjížďce, klidně jsme jeli s koňmi a najednou po člověku kopne a málem ho trefí do kolena...
Dak s Jurášem byli něco jiného. Usa pro ně byla neznámá. Tohle jsou koně, kteří spolu jsou pořád. V létě chodí domů klidně v deset večer. Jsou spolu v prakticky deně, pokud zrovna nepadají trakaře..... to koně co se dávají na jízdárnách do stájí jsou na tom stejně. Každý nemá volnou stáj jako jste to udělali vy. Lidi mají koně v boxech, klidně na druhé straně stáje a pak se dávají do výběhů.... prostě se vždycky někde najde problémový kůň.
lucky
napsal(a):
Ona je tam denně....od rána do večera..jen spí doma...
A každý ti i tak řekne, že dva koně nejsou stádo. Bohužel víc jich tady nemáme. A když byla Usa trřeba u Dvořádka a byla tam Betty, Athos a ještě i Šimon před tím, tak byli dva, tři, čtyři a nikdy problémy nebyly...ani Čipo když se tam dal. Problémy dělá akorát Linča a u Karly v tréninku to bylo stejné....byla tam tři měsíce a rubala všechny koně... prostě je to o koní v tomhle hodně.
Čipo je malý a dokáže v případě nouze rychle zdrhnout a vyhnout se. Ona je prostě jinak hodná, ale člověk musí dávat bacha i na vyjížďce, klidně jsme jeli s koňmi a najednou po člověku kopne a málem ho trefí do kolena...
Dak s Jurášem byli něco jiného. Usa pro ně byla neznámá. Tohle jsou koně, kteří spolu jsou pořád. V létě chodí domů klidně v deset večer. Jsou spolu v prakticky deně, pokud zrovna nepadají trakaře..... to koně co se dávají na jízdárnách do stájí jsou na tom stejně. Každý nemá volnou stáj jako jste to udělali vy. Lidi mají koně v boxech, klidně na druhé straně stáje a pak se dávají do výběhů.... prostě se vždycky někde najde problémový kůň.
Mimochodem..Lineta za Usou dolejzá, je na ní závistá , kolikrát vyhání čipa od ní a chodí spolu jak ocasi. A pak ji jednou za čas rupne v bedně...
lucky
napsal(a):
Mimochodem..Lineta za Usou dolejzá, je na ní závistá , kolikrát vyhání čipa od ní a chodí spolu jak ocasi. A pak ji jednou za čas rupne v bedně...
Eví,stádo,nestádo,ona jen prostě zneužívá,že se usina dá,hele,Moruš taky vystartovala po Abče,když jsme je dali první den spolu,a Ab se naopak dala do Moruš,tak Moruš už prostě toho nechala a byla okamžitě od té chvíle podřízená,ale Usidlo se prostě nechá mlátit,tak to je ten problém,kdyby začala kopat do tý kobyly,tak by si myslím byl problém vyřešen.