Westernové plemena a jezdci - kochači 127

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.3.2010 08:08
jaruska

XXX.XXX.45.87

Sobista sežere,kam došáhne,vůbec mu nebude vadit,že bude mít krk jak žirafa.

19.3.2010 08:13
jaruska

XXX.XXX.45.87

jaruska napsal(a):

Prosím tě,Olda taky jednou udělal ohrádku,ale nešel do toho proud,byly tam takový kráásný mladý břízky,no co myslíš,Pierot se tak natahoval,až to zboural a fffššecko sežral,pacholek jeden.

19.3.2010 08:18
jaruska

XXX.XXX.45.87

jaruska napsal(a):
Prosím tě,Olda taky jednou udělal ohrádku,ale nešel do toho proud,byly tam takový kráásný mladý břízky,no co myslíš,Pierot se tak natahoval,až to zboural a fffššecko sežral,pacholek jeden.

Docela dobrý opěrádlo.
Lucí,to Ti Usidlo líná tolik,joo??To ti naši sice línají,ale až zas tak moc nee,no ale já myslím,že se víc rozlínají,jak teď už bude teplo,takhle moc vždycky línala jen Kačenka.

19.3.2010 08:24
remonek

XXX.XXX.162.107

jaruska napsal(a):
Docela dobrý opěrádlo.
Lucí,to Ti Usidlo líná tolik,joo??To ti naši sice línají,ale až zas tak moc nee,no ale já myslím,že se víc rozlínají,jak teď už bude teplo,takhle moc vždycky línala jen Kačenka.

No heleť já když ho mám doma, tak máma si ho vycepovala,tak,že do záhonu s kytkama ani nevleze a když,tak na něj stačí houknout a on už mašíruje pryč.
Včera se vyválel a na zemi po něm zůstala halda bílejch chlupů

19.3.2010 08:29
lucky

XXX.XXX.133.26

remonek napsal(a):
No heleť já když ho mám doma, tak máma si ho vycepovala,tak,že do záhonu s kytkama ani nevleze a když,tak na něj stačí houknout a on už mašíruje pryč.
Včera se vyválel a na zemi po něm zůstala halda bílejch chlupů

Tak to nám potom nafoť, až bude jezírko při hezkém počasí

Holky, tady je kráááááásně! Usidlo je naprosto spokojená, že už ji v noci nechávám otevřeno, takže ráno přisviští z výběhu a opéká se za stájí ...ten kůň pelichá jak šílený.
Ale teda musím říct, že od té doby, co se to stalo s tou Linettou, tak si ještě fakt nelehla. Já to na ni poznám, zvláš't pokud má zimní kožich, tak by měla ráno hobliny aspoň v ocase, ale nemá nic, ani smítko, takže si nelehla. Na těch plecích ještě má bouli, ale už to moc nehřeje a včera to rodeo jste měli vidět.

Šli jsme na procházku a nedaleko si jeden známý pronajal pozemek a má tam tinkery..chodívala jsem kolem za Betty. No a tak s Usou jdeme, vyjdeme z podchodu a tam kolem plotu za ohradníkem ještě obří tinkáč. Valach. Tak Usa čuměla jak puk jelikož koník je jak ona 2x

Ale Usa byla v pohodě, koník byl na ni děsně zvědavý, ale je to valášek i když pobíhal, tak byla Usama v klidu.

19.3.2010 08:31
lucky

XXX.XXX.133.26

lucky napsal(a):
Tak to nám potom nafoť, až bude jezírko při hezkém počasí

Holky, tady je kráááááásně! Usidlo je naprosto spokojená, že už ji v noci nechávám otevřeno, takže ráno přisviští z výběhu a opéká se za stájí ...ten kůň pelichá jak šílený.
Ale teda musím říct, že od té doby, co se to stalo s tou Linettou, tak si ještě fakt nelehla. Já to na ni poznám, zvláš't pokud má zimní kožich, tak by měla ráno hobliny aspoň v ocase, ale nemá nic, ani smítko, takže si nelehla. Na těch plecích ještě má bouli, ale už to moc nehřeje a včera to rodeo jste měli vidět.

Šli jsme na procházku a nedaleko si jeden známý pronajal pozemek a má tam tinkery..chodívala jsem kolem za Betty. No a tak s Usou jdeme, vyjdeme z podchodu a tam kolem plotu za ohradníkem ještě obří tinkáč. Valach. Tak Usa čuměla jak puk jelikož koník je jak ona 2x

Ale Usa byla v pohodě, koník byl na ni děsně zvědavý, ale je to valášek i když pobíhal, tak byla Usama v klidu.

foto je z mobilu, tak omluvte kvalitu

19.3.2010 08:32
lucky

XXX.XXX.133.26

lucky napsal(a):
foto je z mobilu, tak omluvte kvalitu

19.3.2010 08:37
remonek

XXX.XXX.162.107

lucky napsal(a):

áááá,tak ten je
Lucky, my taky pelcháme jak o život, stačí aby člověk jen kolem Sobáka prošel a je na něm plno chlupů. Včera jsme mu dovezli zas seno,tak má co baštit. Příští týden už snad bude vykopnut za kámošem, tak se budou kluci moct vyřádit

19.3.2010 08:46
jaruska

XXX.XXX.45.87

remonek napsal(a):
áááá,tak ten je
Lucky, my taky pelcháme jak o život, stačí aby člověk jen kolem Sobáka prošel a je na něm plno chlupů. Včera jsme mu dovezli zas seno,tak má co baštit. Příští týden už snad bude vykopnut za kámošem, tak se budou kluci moct vyřádit

Noo jo,tinkáč je kus koňa,to si chtěla koupit kdysi moje kámoška,ale nic nesehnala,tak si nechala dovézt frísuli.

19.3.2010 08:51
remonek

XXX.XXX.162.107

jaruska napsal(a):
Noo jo,tinkáč je kus koňa,to si chtěla koupit kdysi moje kámoška,ale nic nesehnala,tak si nechala dovézt frísuli.

já bych něco takovýho viděla pro Aleše,nebo třebas nějakýho křížence chlaďase, nic moc vysokánskýho a hlavně hodnýho

19.3.2010 08:57
lucky

XXX.XXX.133.26

remonek napsal(a):
já bych něco takovýho viděla pro Aleše,nebo třebas nějakýho křížence chlaďase, nic moc vysokánskýho a hlavně hodnýho

no oni ti tinkáči prý jsou hodní. Jako upřímně..můj typ koně to zrovna není, já jsem přece jen na ty ušlechtilejší a abych se přiznala, to už se mi fakt víc líbí ten frízák, ale to je o vkusu. Holt já jsem na ty arabáše či plnokrevníky. Ale proto máme tolik plemen, abychom si mohli vybrat co nám vyhovuje, že.

No, jenomže vedle toho valáška je oddělený výbeh kde je hřebec a my kolem museli projít malou uličkou a teda řeknu vám, to už Usu rozhodilo řádně! Ta byla pochcaná strachy, chtěla vzít nohy na ramena, hřebec na ni volal a hlavně běhal ve výběhu jak buldozer, takže Usama měla mrtvici. Ještě je tam něco dalšího strakatého, nevím, zda je to mladé, nebo kobyla, fakt nevím, bylo to vzadu.

19.3.2010 09:02
lucky

XXX.XXX.133.26

lucky napsal(a):
no oni ti tinkáči prý jsou hodní. Jako upřímně..můj typ koně to zrovna není, já jsem přece jen na ty ušlechtilejší a abych se přiznala, to už se mi fakt víc líbí ten frízák, ale to je o vkusu. Holt já jsem na ty arabáše či plnokrevníky. Ale proto máme tolik plemen, abychom si mohli vybrat co nám vyhovuje, že.

No, jenomže vedle toho valáška je oddělený výbeh kde je hřebec a my kolem museli projít malou uličkou a teda řeknu vám, to už Usu rozhodilo řádně! Ta byla pochcaná strachy, chtěla vzít nohy na ramena, hřebec na ni volal a hlavně běhal ve výběhu jak buldozer, takže Usama měla mrtvici. Ještě je tam něco dalšího strakatého, nevím, zda je to mladé, nebo kobyla, fakt nevím, bylo to vzadu.

to je ten hřebec...my musely projít potom tam kolem toho živého plotu vzadu mezi baráky..kolem toho hřebce se jde pár metrů, ale usa z něj byla na prášky. Nevím nevím jak tym budeme chodit. Jestli se tam nezklidní a nenaučí, tak to budeme muset objíždět. Ale jezdí tam všechny koně z jízdárny a tak do brodu a ti tinkáči jsou zrovna při cestě...ten valach by fakt nebyl problém, na toho si Usama zvykne, ale teda z hřebce byla hodně na prášky. Ale možná rpoto, že tady se s hřebci nesetkává a většinou se jich bojí, protože všichni co kdy potkala dělali děsný bordel.

19.3.2010 09:10
remonek

XXX.XXX.162.107

lucky napsal(a):
to je ten hřebec...my musely projít potom tam kolem toho živého plotu vzadu mezi baráky..kolem toho hřebce se jde pár metrů, ale usa z něj byla na prášky. Nevím nevím jak tym budeme chodit. Jestli se tam nezklidní a nenaučí, tak to budeme muset objíždět. Ale jezdí tam všechny koně z jízdárny a tak do brodu a ti tinkáči jsou zrovna při cestě...ten valach by fakt nebyl problém, na toho si Usama zvykne, ale teda z hřebce byla hodně na prášky. Ale možná rpoto, že tady se s hřebci nesetkává a většinou se jich bojí, protože všichni co kdy potkala dělali děsný bordel.

Jj přesně,tak ještě že máme tolik plemen já jsem spíš na ty těžší koně. Arabáškové jsou krásní,ale na mě až moc temperamentní, já spíš takový ty klidný kochací koníky ( i když Sobista má taky někdy své dny )
Páni já mít kobylu a jít s ní kolem hřebčáka, tak mám asi mrtvici jako Usa, jednou jsem byla u toho jak ve stáji hřebčák rozsekal box jen aby se dostal ke kobyle a od tý doby mám před nima docela respekt.

19.3.2010 09:15
lucky

XXX.XXX.133.26

remonek napsal(a):
Jj přesně,tak ještě že máme tolik plemen já jsem spíš na ty těžší koně. Arabáškové jsou krásní,ale na mě až moc temperamentní, já spíš takový ty klidný kochací koníky ( i když Sobista má taky někdy své dny )
Páni já mít kobylu a jít s ní kolem hřebčáka, tak mám asi mrtvici jako Usa, jednou jsem byla u toho jak ve stáji hřebčák rozsekal box jen aby se dostal ke kobyle a od tý doby mám před nima docela respekt.

Usa má ještě v živé paměti ještě toho begana co tam byl loni naproti na louce. On ho měl jeden chlapík doma vzadu na zahradě asi dva roky, takže vždycky řval tam 100 metrů zdálky na Usu, takže ta to brala v pohodě a vůbec si ho nevšímala. jednoho dne ho přestěhoval na protější statek. My šly kolem 10 za Betty hezky po cestě a najednou vylítl hřebec v zahrádce asi za metrovým a něco plotem, začal šílet, drápat se přes plot...no Usa měla těžký šok. Asi týden se mi plašila a šílela už 200 metrů odtamtud, protože věděla, že tam budeme muset projít a děsně se ho bála.

Nakonec jsme radši obcházeli o kus navíc a chodili z druhé strany toho statku po cestičce, kde jsou teď ti tinkáči. No a jdeme tak jednoho dne k večeru z pastviny a vyjdeme spoza baráků a on ten hřebec byl přestěhovaný za ten statek na louku, pár plastových tyček, co sotva stály ,a tam jen to tenké lanko ohradníku ve výšce cca metr. Hřebec se přiřítil, málem to skočil, dělal bordel, že kolem lítaly kusy hlíny a drnů a s Usamou jsme prosvištěly jak namydlený blesk. Klepala se ještě 500 metrů, než jsme se dostaly do podchodu a trochu se uklidnila a hřebec už neřval....no už jsme tam nechodily.

Pak se tam báli chodit i ostatní s koňmi, pokud vím, tak mu fakt i zdrhnul a udělal nějaký bordel, nakonec se kůň prodal. Ale Usa ještě měsíc chodila kolem jako na jehlách a srdce v krku. Kolikrát jak jdeme kolem jízdárny tam mladí hřebečci lítají jako paka, na to je zvyklá, ale jak se rozjede takový hřebčí buldozer, tak to je na ní moc..to má infarktový stav..mám dojem, že probourat ten began tenkrát ten ohradník, tak ji honím až v Ostravě

19.3.2010 09:20
lucky

XXX.XXX.133.26

remonek napsal(a):

Šárko, já nevím co pořád všichni mají s tím temperamentní... ano temperament tam je, ale nepleť si to s nějakým magorem. Magora můžeš mít jakéhokoliv koně. Znám praštěné koně různých plemen..vše záleží na výcviku, jezdci a stylu ježdění. Já si někdy připadám, že mám mulu a ne araba

19.3.2010 09:21
jaruska

XXX.XXX.45.87

jaruska napsal(a):

Jojo,oni ty hřebci dělaj opravdu bordel,já jsem jednou chtěla připouštět plňasku u tady jednoho borce,sice měl plemennýho hřebce,ale neměl prubistěnu,tak povídá-zkusíme je tady přes ty vrata.No,hele,vrata plechový,hřebec do nich párkrát říznul,kobyla měla pod sebou malou Queenuši,viď,tak prostě stáhla ocas mezi nohy,říje,neříje a já šla zase dom.Některá kobyla by se rozcápla,i kdyby jí za prdelí stříleli,ale tahle se fakt bála,byl to dost rachot,hlavně byla dost neklidná i malá Queenuše,tak jsem to neprotahovala a odebraly jsme se k domovu.
Moruš to taky nesnáší,na vadru jsme taky projely uličkou,kde je maličko prostoru,ale těsně,že tam bylo jen tak tak na normální projití,a on tam začal huhlat ten hřebec a Moruš se povedlo po něm asi 3 x vyhodit,a to bylo z kopce,jsem říkala majiteli toho hřebce,že by flašku za případný pád dával on,néé jáá,hihi.

19.3.2010 09:25
remonek

XXX.XXX.162.107

lucky napsal(a):
Šárko, já nevím co pořád všichni mají s tím temperamentní... ano temperament tam je, ale nepleť si to s nějakým magorem. Magora můžeš mít jakéhokoliv koně. Znám praštěné koně různých plemen..vše záleží na výcviku, jezdci a stylu ježdění. Já si někdy připadám, že mám mulu a ne araba

No jasný, já to asi napsala blbě, jsem chtěla říct,že jsou oproti těm těžkejm koním takový živější, ale vim,že ani ty těžký nejsou všichni svatý. Jednoho takovýho jsme měli ve stáji kam jsem dřív chodila, na ošetřovnání zlato,ale pod sedlem byl snad horší než dostihovej plňas, málem s náma projel i hřbitovní zeď
Prostě každej kůň je originál

19.3.2010 09:26
lucky

XXX.XXX.133.26

jaruska napsal(a):
Jojo,oni ty hřebci dělaj opravdu bordel,já jsem jednou chtěla připouštět plňasku u tady jednoho borce,sice měl plemennýho hřebce,ale neměl prubistěnu,tak povídá-zkusíme je tady přes ty vrata.No,hele,vrata plechový,hřebec do nich párkrát říznul,kobyla měla pod sebou malou Queenuši,viď,tak prostě stáhla ocas mezi nohy,říje,neříje a já šla zase dom.Některá kobyla by se rozcápla,i kdyby jí za prdelí stříleli,ale tahle se fakt bála,byl to dost rachot,hlavně byla dost neklidná i malá Queenuše,tak jsem to neprotahovala a odebraly jsme se k domovu.
Moruš to taky nesnáší,na vadru jsme taky projely uličkou,kde je maličko prostoru,ale těsně,že tam bylo jen tak tak na normální projití,a on tam začal huhlat ten hřebec a Moruš se povedlo po něm asi 3 x vyhodit,a to bylo z kopce,jsem říkala majiteli toho hřebce,že by flašku za případný pád dával on,néé jáá,hihi.

JJ, je to nepříjem, zvlášť když se ten hřebec neumí třeba chovat ani při tom připouštění. jsou hřebci co se dají třeba vodit na ohlávce a jsou gentlemani a viděla už jsem hřebce, to je museli držet tři chlapi a dělali bordel jak sviňa...to by usa zdrhala co by ji nohy stačily, to jsem si jistá.

19.3.2010 09:28
remonek

XXX.XXX.162.107

lucky napsal(a):
JJ, je to nepříjem, zvlášť když se ten hřebec neumí třeba chovat ani při tom připouštění. jsou hřebci co se dají třeba vodit na ohlávce a jsou gentlemani a viděla už jsem hřebce, to je museli držet tři chlapi a dělali bordel jak sviňa...to by usa zdrhala co by ji nohy stačily, to jsem si jistá.

jj, některý jsou fakt magoři, Sobíkův kámoš byl do loňskýho podzimu hřebec, na kobči zvyklej nebyl, ale jednou s náma jela ven ještě hafloška, tak dělal chvilu bordel, ale pak byl celkem ok, ale stehně ho radši kamarádka nechala vykastrovat, bála se co kdyby náhou......

19.3.2010 09:36
lucky

XXX.XXX.133.26

remonek napsal(a):
No jasný, já to asi napsala blbě, jsem chtěla říct,že jsou oproti těm těžkejm koním takový živější, ale vim,že ani ty těžký nejsou všichni svatý. Jednoho takovýho jsme měli ve stáji kam jsem dřív chodila, na ošetřovnání zlato,ale pod sedlem byl snad horší než dostihovej plňas, málem s náma projel i hřbitovní zeď
Prostě každej kůň je originál

Přesně. Každý kůň je orïginál. Můžeš říct, že prostě plnokrevník bude vzrušivější než began třeba, otázkou pak je třeba rozdíl mezi zvládnutím rozjetého plnokrevníka či rozjetého buldorezu ... hodně taky dělá charakter koně.
Jezdila jsem norika, co byl zlato, neublížil by mouše a jezdili jsme na něm dvě holky bez sedla bez problémů..prostě zlato. A druhá kobyla byla sviňa největšího kalibru, kámošku několikrát málem přizabila v boxe či venku, klidně tě rozmáčkla ze srandy o ohradu...prostě při čištění, nebo v boxe jen tak najednou začala pálit a kámoška měla štěstí, že při první ráně do stehen se sesunula na zem a kopyta ji třískala nad hlavou do stěny stáje. Nebo ji vzala za cop a vláčela po výběhu. Když jsme ji zapřáhli, tak majiteli trvalo cca 1km lítání vedle vozu, než na ten vůz se mu konečně podařilo vyskočit. Pokaždé když ji zastavil a zvedl nohu na vůz, tak kobyla vyrazila....

takže taky bylo veselo...

19.3.2010 09:42
remonek

XXX.XXX.162.107

lucky napsal(a):
Přesně. Každý kůň je orïginál. Můžeš říct, že prostě plnokrevník bude vzrušivější než began třeba, otázkou pak je třeba rozdíl mezi zvládnutím rozjetého plnokrevníka či rozjetého buldorezu ... hodně taky dělá charakter koně.
Jezdila jsem norika, co byl zlato, neublížil by mouše a jezdili jsme na něm dvě holky bez sedla bez problémů..prostě zlato. A druhá kobyla byla sviňa největšího kalibru, kámošku několikrát málem přizabila v boxe či venku, klidně tě rozmáčkla ze srandy o ohradu...prostě při čištění, nebo v boxe jen tak najednou začala pálit a kámoška měla štěstí, že při první ráně do stehen se sesunula na zem a kopyta ji třískala nad hlavou do stěny stáje. Nebo ji vzala za cop a vláčela po výběhu. Když jsme ji zapřáhli, tak majiteli trvalo cca 1km lítání vedle vozu, než na ten vůz se mu konečně podařilo vyskočit. Pokaždé když ji zastavil a zvedl nohu na vůz, tak kobyla vyrazila....

takže taky bylo veselo...

ježiš tak to teda byla dobrá potvora, s tím přirovnáním s tim rozjetým buldozerem máš pravdu. Jsem nedávno našla na netu docela pěkný hříbě ČMB, tak jsem nad tím přemýšlela, ale jakmile se mi vybavilo,jak občas bývá pod sedlem veselo se Sobíkem (a to je oproti beganovi jak ustřihnutý kecky) tak jsem od malýho chlaďase hooodně rychle upustila

19.3.2010 10:03
lucky

XXX.XXX.133.26

remonek napsal(a):
ježiš tak to teda byla dobrá potvora, s tím přirovnáním s tim rozjetým buldozerem máš pravdu. Jsem nedávno našla na netu docela pěkný hříbě ČMB, tak jsem nad tím přemýšlela, ale jakmile se mi vybavilo,jak občas bývá pod sedlem veselo se Sobíkem (a to je oproti beganovi jak ustřihnutý kecky) tak jsem od malýho chlaďase hooodně rychle upustila

Hele chlaďásci jsou skvělí. Nedám na ně dopustit. Já s nimi začínala. Tenkrát mě děsně pobouřilo, když jsem tam vzala jednu holku, co už tenkrát chodila důležitě jezdit na jednu jízdárnu tady široko daleko..koní fakt nebylo. Ta jak viděl Kaštánka, tak že jak na tom můžu jezdit, vždyď je to tlusté, přežrané, nemůže se to beztak i hýýbat a bude to blé a tupé. To jejich koně jsou parkuráci a super sportovní koně na krterých se dá i cválat! hele..vyrazila jsem ji svinským krokem. Nadala jsem ji, že tenhle kůň má o 100% lepší charakter, a chody lepší než polovina jejich koní na jídárně. ten kůň měla fantastický pomalý klus a cval ?..no úžasný. Vždycky jsem říkala, že z něj by spadl je blb. Člověk seděl jak v přesle a jen houpal...úžasné. A byl to namakaný kůň co pracoval, samý sval, plavák..v létě byl žlutý se zlatým nádechem, černou hřívu a ocas, nožičky a měl moučné bříško, okolo huby a očí , krásné mandlové kukadla a byl strašně hodný.

Takže já mám ráda chladnokrevníky a jsou nádherní, spousta se mi jich líbí. Ale je fakt, že prostě domů jiného koně. Ale rozhodně na každém koni je něco krásného pro je hoden obdivu.

I když jsem magor do arabů , tak se mi líbí chladnokrevníci, ušlechtilí teplokrevníci, i ten kladrubský hřebec v zápřahu je fantastický (ač klabonosé hlavy nemusím) a poníci? No ty miluji! A i když zrovna nejsem připosraná z američanů jako valná většina, tak jsou koně, kteří se mi líbí a rozhodně umím toho koně pochválit. Těším se až Evičky Wiči bude mít mímo a moc jim přeji aby to byl leopardík..ti se mi strašně moc líbí

A jak říkám..prdlého koně uděláš z každého a jediný rozdíl vidím v tom, že u plnokrevníka to možná docílíš špatným zacházením rychleji, než u flegmatického koně. Jsou prostě plemena, která jsou tzv. pro blbé a snesou hodně. Znám spoustu lidí, kteří při svém stylu ježdění a zacházení s koněm mají štěstí, že si nekoupili araba či anglána..už by asi nebyli mezi živými A přitom znám plno arabů, na kterých jezdí děti..včetně Usy táty, ten už dnes hraje roli provozáka pro děti a pana učitele..a je to arabský hřebec a kolem má plno kobyl. Takže je to hodně o charakteru daného koně a výchově...pak až o plemeni...

to je puntík, co?

19.3.2010 10:14
andmac

XXX.XXX.251.246

remonek napsal(a):
jj, některý jsou fakt magoři, Sobíkův kámoš byl do loňskýho podzimu hřebec, na kobči zvyklej nebyl, ale jednou s náma jela ven ještě hafloška, tak dělal chvilu bordel, ale pak byl celkem ok, ale stehně ho radši kamarádka nechala vykastrovat, bála se co kdyby náhou......

Tak poslušně hlásím, že taky línáme o 106, jsem neustále obalená chlupama a nemá to konce. Jinak to dneska s Lysou vypadá zatím bledě
Nokdyž jsem sousedovi oznamovala, že si v dubnu přivezeme nového koníka a že to bude mladej hříbek, tak taky byla první reakce - tak u nás budete mít hříbátka Uvidíme jak to půjde, ale rozhodně je v úmyslu ho šmiknout, jen je otázka kdy.

19.3.2010 10:14
remonek

XXX.XXX.162.107

lucky napsal(a):
Hele chlaďásci jsou skvělí. Nedám na ně dopustit. Já s nimi začínala. Tenkrát mě děsně pobouřilo, když jsem tam vzala jednu holku, co už tenkrát chodila důležitě jezdit na jednu jízdárnu tady široko daleko..koní fakt nebylo. Ta jak viděl Kaštánka, tak že jak na tom můžu jezdit, vždyď je to tlusté, přežrané, nemůže se to beztak i hýýbat a bude to blé a tupé. To jejich koně jsou parkuráci a super sportovní koně na krterých se dá i cválat! hele..vyrazila jsem ji svinským krokem. Nadala jsem ji, že tenhle kůň má o 100% lepší charakter, a chody lepší než polovina jejich koní na jídárně. ten kůň měla fantastický pomalý klus a cval ?..no úžasný. Vždycky jsem říkala, že z něj by spadl je blb. Člověk seděl jak v přesle a jen houpal...úžasné. A byl to namakaný kůň co pracoval, samý sval, plavák..v létě byl žlutý se zlatým nádechem, černou hřívu a ocas, nožičky a měl moučné bříško, okolo huby a očí , krásné mandlové kukadla a byl strašně hodný.

Takže já mám ráda chladnokrevníky a jsou nádherní, spousta se mi jich líbí. Ale je fakt, že prostě domů jiného koně. Ale rozhodně na každém koni je něco krásného pro je hoden obdivu.

I když jsem magor do arabů , tak se mi líbí chladnokrevníci, ušlechtilí teplokrevníci, i ten kladrubský hřebec v zápřahu je fantastický (ač klabonosé hlavy nemusím) a poníci? No ty miluji! A i když zrovna nejsem připosraná z američanů jako valná většina, tak jsou koně, kteří se mi líbí a rozhodně umím toho koně pochválit. Těším se až Evičky Wiči bude mít mímo a moc jim přeji aby to byl leopardík..ti se mi strašně moc líbí

A jak říkám..prdlého koně uděláš z každého a jediný rozdíl vidím v tom, že u plnokrevníka to možná docílíš špatným zacházením rychleji, než u flegmatického koně. Jsou prostě plemena, která jsou tzv. pro blbé a snesou hodně. Znám spoustu lidí, kteří při svém stylu ježdění a zacházení s koněm mají štěstí, že si nekoupili araba či anglána..už by asi nebyli mezi živými A přitom znám plno arabů, na kterých jezdí děti..včetně Usy táty, ten už dnes hraje roli provozáka pro děti a pana učitele..a je to arabský hřebec a kolem má plno kobyl. Takže je to hodně o charakteru daného koně a výchově...pak až o plemeni...

to je puntík, co?

s každým písmenkem co jsi napsala souhlasím, taky jsem začínala na beganech a kdybych doma měla místo,tak i toho begana pořídím,ale spíš už něco staršího. Přesně jak píšeš, každý koník je hoden obdivu, vždyť to jsou úžasná zvířata a žádný kůň se dle mě nenarodí zlý a skažený. Na jeho povahu už má vliv člověk, a není zas tak velký problém i z toho begana udělat špatným zacházením magora, stejně tak jako z arabskýho hřebce udělat správným přístupem spolehlivého koně i pro děti.
A na ty slečny ´´parkuračky´´ co nad ostatníma koněma ohrnujou jen nos jsem docela alergická.

19.3.2010 10:48
loupeznik

XXX.XXX.44.120

andmac napsal(a):
Tak poslušně hlásím, že taky línáme o 106, jsem neustále obalená chlupama a nemá to konce. Jinak to dneska s Lysou vypadá zatím bledě
Nokdyž jsem sousedovi oznamovala, že si v dubnu přivezeme nového koníka a že to bude mladej hříbek, tak taky byla první reakce - tak u nás budete mít hříbátka Uvidíme jak to půjde, ale rozhodně je v úmyslu ho šmiknout, jen je otázka kdy.

Nazdar holky. Ti tinkři jsou Basík a Honzík A hřebec je jenom uřvaný. Ale co znám hřebce tak to jsou všichni. Ale při připouštění a mezi konmi je VŽDY slušný. A můžu říct že jak kolem nás projedou koně tak naši řvou a lítají jak praštění a to nejsou hřebci. A s Usou to bude podobné jako s auty. Jak bude kolem chodit často tak si zvykne
My už línáme všichni. I já a divím se že nejsem plešatá Už aby to z nich slezlo. Včera jsem viděla létající hmyzí havěť. Nikdy bych neřekla, že je uvidím tak ráda. Jaro už tu musí být a zůstat
Foxík roste do krásy

19.3.2010 11:30
remonek

XXX.XXX.162.107

loupeznik napsal(a):
Nazdar holky. Ti tinkři jsou Basík a Honzík A hřebec je jenom uřvaný. Ale co znám hřebce tak to jsou všichni. Ale při připouštění a mezi konmi je VŽDY slušný. A můžu říct že jak kolem nás projedou koně tak naši řvou a lítají jak praštění a to nejsou hřebci. A s Usou to bude podobné jako s auty. Jak bude kolem chodit často tak si zvykne
My už línáme všichni. I já a divím se že nejsem plešatá Už aby to z nich slezlo. Včera jsem viděla létající hmyzí havěť. Nikdy bych neřekla, že je uvidím tak ráda. Jaro už tu musí být a zůstat
Foxík roste do krásy

já jsem to včera nevydržela a vystavila jsem se na sluníčku

19.3.2010 11:35
lucky

XXX.XXX.133.26

remonek napsal(a):
já jsem to včera nevydržela a vystavila jsem se na sluníčku

JJ, já vím, že jsou hodní prý. Ona prostě z něj byla trochu více pav. Budeme chodit kolem častěji a uvidím. Dostane vždycky kapky za bordel...myslím Usamu, s hřebcem nic neudělám. A za chvíli bude dělat, že ho nevidí..teda doufám

19.3.2010 12:53
jaruska

XXX.XXX.45.87

lucky napsal(a):
JJ, já vím, že jsou hodní prý. Ona prostě z něj byla trochu více pav. Budeme chodit kolem častěji a uvidím. Dostane vždycky kapky za bordel...myslím Usamu, s hřebcem nic neudělám. A za chvíli bude dělat, že ho nevidí..teda doufám

Jéžíííšmarjááá,Lucííí,tééén je!!!!!To je boží zvířátko,fakt že jo.Ale u nás ve výběhu by být nemoh.

19.3.2010 13:02
jaruska

XXX.XXX.45.87

jaruska napsal(a):
Jéžíííšmarjááá,Lucííí,tééén je!!!!!To je boží zvířátko,fakt že jo.Ale u nás ve výběhu by být nemoh.

Dneska bylo zase kráásně,já taky vřele doufám,že už to tak zůstane.Hihi,Petí,já taky uviděla včéra mouchy a první,co bylo,jsem si řekla-HURÁ!!!!

19.3.2010 13:04
jaruska

XXX.XXX.45.87

jaruska napsal(a):

Foxík má pěknou hlavičku.
Občas jdeme i po silnici.

19.3.2010 13:07
jaruska

XXX.XXX.45.87

jaruska napsal(a):
Foxík má pěknou hlavičku.
Občas jdeme i po silnici.

19.3.2010 13:09
jaruska

XXX.XXX.45.87

jaruska napsal(a):

Vybagrovanej rybníček,jsem se musela smát,jak jsme se přiblížily k rybníčku,tak Moruš po mě hodila takovej pohled jako-nechceš,bábo,abych se dneska koupala,že nééé????No jí se těžko vysvětluje,že tam není voda,ale stačilo jí,když jsme pokračovaly v cestě dál,docela si oddychla.

19.3.2010 13:13
jaruska

XXX.XXX.45.87

jaruska napsal(a):
Vybagrovanej rybníček,jsem se musela smát,jak jsme se přiblížily k rybníčku,tak Moruš po mě hodila takovej pohled jako-nechceš,bábo,abych se dneska koupala,že nééé????No jí se těžko vysvětluje,že tam není voda,ale stačilo jí,když jsme pokračovaly v cestě dál,docela si oddychla.

Od rybníka vede taková klidná polní cesta,tak jsme šly,najednou telefóón,volala Lenča,a to je vždycky hovor na 10 minut,já nechápu,kdo jí to sponzoruje,ale fakt je to vždycky na dost dlouho,tak kecáme,kecáme,a já jsem si přitom uvědomila,že nedokážu dělat 2 věci najednou,když telefónuju,tak prostě se jen vezu,nechávám Moruš,ať jde,,tak jsem zvědavá,kdy to kdy špatně dopadne.
Tam když jsme vylezly,na nás bafly tyhle 2 bordo dogy.

19.3.2010 13:15
jaruska

XXX.XXX.45.87

jaruska napsal(a):
Od rybníka vede taková klidná polní cesta,tak jsme šly,najednou telefóón,volala Lenča,a to je vždycky hovor na 10 minut,já nechápu,kdo jí to sponzoruje,ale fakt je to vždycky na dost dlouho,tak kecáme,kecáme,a já jsem si přitom uvědomila,že nedokážu dělat 2 věci najednou,když telefónuju,tak prostě se jen vezu,nechávám Moruš,ať jde,,tak jsem zvědavá,kdy to kdy špatně dopadne.
Tam když jsme vylezly,na nás bafly tyhle 2 bordo dogy.

Moruš v lesíku.

19.3.2010 13:18
jaruska

XXX.XXX.45.87

jaruska napsal(a):
Moruš v lesíku.

19.3.2010 14:10
jaruska

XXX.XXX.45.87

jaruska napsal(a):

Šárí,teď jsem si všimla,že moje známá prodává podocasník včetně zarážky za 250 černej,kdyžtak jukni,to je,myslím,dobrá cena,ale pošta bude asi drahá,i když to by se dalo poslat v bublinkatý obálce...
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/5577822/ Par-veci-na-chladnokrevnika.php

19.3.2010 14:20
loupeznik

XXX.XXX.44.120

jaruska napsal(a):

Jé Jaruš díky za Foxe. Je pěkný .... prevít Musím si na něho posvítit. Je to takový můj rošták. Taky bych se hned jela projet. No ale pokud se zadaří tak zítra pojedeme s koníkama na fajn akci. Kamarád slaví narozeniny tak se tam sjedeme podívat a možná budeme i soutěžit
Koukám že má Moruš pěkně dlouhou afinu Jsem se jeden den nudila a udělala jsem Lady z hřívy bobíky. Ale je to nevděčnice zrzavá a takhle si to upravila

19.3.2010 14:34
jaruska

XXX.XXX.45.87

loupeznik napsal(a):
Jé Jaruš díky za Foxe. Je pěkný .... prevít Musím si na něho posvítit. Je to takový můj rošták. Taky bych se hned jela projet. No ale pokud se zadaří tak zítra pojedeme s koníkama na fajn akci. Kamarád slaví narozeniny tak se tam sjedeme podívat a možná budeme i soutěžit
Koukám že má Moruš pěkně dlouhou afinu Jsem se jeden den nudila a udělala jsem Lady z hřívy bobíky. Ale je to nevděčnice zrzavá a takhle si to upravila

Jéé,Petí,tak držím palečky,ať to klapne a ať tam něco vyhraješ!

19.3.2010 14:49
loupeznik

XXX.XXX.44.120

jaruska napsal(a):
Jéé,Petí,tak držím palečky,ať to klapne a ať tam něco vyhraješ!

no tak to nevííííím co. Budu tam dělat osvětu nealkoholickému pití. A velké šance si nedávám. Nemáme s konmi nic odježděné, ale beru to spíš jako srandu a pro koníky zkušenou. Jenom nevím jak vysvětlím Foxovi že má zůstat doma. Je děsný závislák, stejně jako Teo Tak se můžou vzájemně podporovat

20.3.2010 08:59
lucky

XXX.XXX.133.26

Ahoj! Koukám jak puk co se to tady stalo. Vím, že to nešlo a ráno tohle..zase si budu muset zvykat... :-(. Mohli dát aspoň víc smajlíků:-|.

Jinak tady je krásně a holčí má energie na rozdávání. Lítá po výběhu, poskakuje sdo vzduchu, vyhazuje i 5 za sebou prdelí a neví co by.

20.3.2010 09:28
lucky

XXX.XXX.133.26

hele....zřejmě se dají vkládat fotky nově a pak se dají zvětšit! tak to jdu vyzkoušet....co sem prdnu za foto?...

asi tohle

20.3.2010 09:29
lucky

XXX.XXX.133.26

No fáákt..no mě picne!!! Konečně někoho osvítilo???!!
Super!:-)

20.3.2010 09:57
lucky

XXX.XXX.133.26

Hlásím moooc dobrou zprávu!!! Zrovna jsem byla ve stáji a hádejte!

No holčička si po 11 dnech lehla!!!! Spinká tam jak miminko, pomazlinkovaly jsme se, měla jsem pro ni piškotek, tak mi dala spokojeně hlavičku do náruče, olízala ruku a zase se uložila ke spánku. Je táák šťastná, že leží! A já taky!!!!

Jinak dneska budeme mít velký den, ale nechci předbíhat, jestli vše dobře dopadne, tak vám tady vše písnu..i když nevíte proč, tak nám držte pěstičky :-)

Včera jsem nachodila asi 10km a byla jsem večer KO.

Byla jsem se psy se podívat vedle v dědině na první fabbyho miminka..už mají 5 týdnů a jsou to pěkní raubíři. Ale krásní, široké hlavy, široké hrudníky, stojí jak buldoci:-).

Oba kluci pak dostali výprask od maminy Sáry, aby věděli, že jsou u nich doma a hráli si s Darésovou dcerou Artemis...ta má něco přes rok a půl. Celý tatínek:-). Vypila jsem kafčo, pokecali jsme a šlapali jsme zase 3km domů. No a pak jsem šla na špacír ještě s holčí..ta má energie, to je strašné. Nejradši by vyběhat na louce do padnutí...magorek můj..je jak králíček Duracel :-):-):-). No..po 10 dnech jde vidět, že už ji otrnulo :-)

20.3.2010 10:13
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-)Ahoj,noo,s těma smajlíkama máš pravdu.:-)
Já jsem se sem chvilku dobejvala:-)),ale už je to dobrý,vždycky u všeho zapomenu heslo.:-)

20.3.2010 10:16
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-):-)Já držím palce všechny,co mám,:-)i když nevím,proč,ale držím.:-):-)
:-))Furt ty smajlíky hledám nahoře,mě o bude trvat dobu,než si zvyknu.:-|

20.3.2010 10:19
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-):-)No tak super,že Usidlo ležíí,hurá,posbírá síly a bude za chvilku jak uragááán.:-):-)Tady naše hemelky loni v létě,jak chrounily.:-|

20.3.2010 10:23
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-)):-))Jéé,tam nahoře,jak se posunujou ty fotky,je Bobiiik!!!!:-):-):-)

20.3.2010 10:39
lucky

XXX.XXX.133.26

T sranda jak se to dá konečně zvětšit ty fotky. Konečně vidím větší koně :-)). Taky hledám ty smajly nahoře.

Táák...holčí už je uprostřed výběhu, vyhřívá se na sluníčku a hoblinky má až na uších:-). Je děsně spokojená a jen se chce mazlinkovat.

Jdu teď ven uklidit po sněhu ještě na dvoře a musí vypucovat psiska:-).

Drž palečky i pěstičky, všechno co máš a večer písnu víc, ju? ..Zatím pá

20.3.2010 13:50
helu

XXX.XXX.189.70

Ahojík holky,
tak hlásím že blondák s námi jede v pondělí domůůůůůůůůůůůůů. Konečně koník který se mi líbil. Když jsme přicházeli stál uvázaný venku a motalo se kolem hafo děcek a různě ho drhli kartáčema a zvedali mu nohy. To už jsem věděla že je to charakter. Je mu teprve 5 let - maminka je v HPK a tatínek je Nimrod. Dneska jsem mu nakoupila výbavu v Lysé. Bude to mít
do tmavé zelené - paní mi dala volnou ruku tak se mi to nakupovalo za cizí penízky :-) Jen ohlávku, vodítko a čištění.
Stihla jsem pozdravit Péťu Doubka a ponuchnat Dariuse a poníky. Taky jsme si s mamkou koupily pravýho beránka na westernové sedlo - 750kč ! Jinak stojí 1800. Mááám takovou radost. Holky koníci se rochní venku a je tam 15 stupnů hurááá.
Takže Cent ................

20.3.2010 13:54
helu

XXX.XXX.189.70

Až bude doma dodám lepší fotky, tohle je jen z mobilu.

20.3.2010 14:11
lucky

XXX.XXX.133.26

Hafložek je moc hezký. Vypadá skoro jako Linči brácha. Ten se mi moc líbil, měl hezčí hlavu a celkově byl moc pěkný. Bohužel trochu rošťák, tak s enakonec vzala kobyla, že bude hodnější, což byla..až na ten problém s koňmi, že... :-(

To je super, jak se to dá zvětšovat! Konečně člověk má něco z těch fotek!

Já kmitám celé dopoledne kolem baráku, uklízím, vyčesala jsem psy a vyfoukala a Use jsem vyprala ocas a umyla ty nohy, sloupalo se něco strupů sice tyrkysová už není, ale bleděmodrá pořád :-)

20.3.2010 16:42
bospor

XXX.XXX.195.231

ahoooj!! kam jsem se to dostala??? jsem z toho nějak zmatená:-| ale jaruško na klávesnici máš klávesy "home" ta ti najede stránku úplně nahoru a "end" a ta zas uplně dolu.:-) tlačítkem "Bk Sp" se vrátíš dovýpisu témat:-|

20.3.2010 18:46
andmac

XXX.XXX.114.96

Ahoj, tak já teda trpím, na ten novej vzhled si budu muset zvyknout:-( Nejvíc mě štvě, že jakmile kliknu na fotku a dám zpět tak mě to hodí rovnou na seznam fóra :-(
Včera se Lysá nekonala, v práci to nešlo podle mých představ, takže přemýšlím, jestli mám jet zítra. Chlapi jedou koukat na motorky, tak ještě uvidím.
Za to dneska to byl teda den, bylo nádherně :-) Dopoledne jsme vykydali a naložili Míšovu pastevní "postel", samozřejmě s jeho pomocí a kontrolou hnoje přímo ve vozejku :-)) Odpoledne mi to nedalo a šla jsem se s ním kousek projet. Už když jsem vcházela do ohrady a on mě viděl, že jdu se sedlem tak řehtal a šel mi naproti - to jsem u něj ještě neviděla (no je pravda, že jsme teď vůbec nejezdili, takže se ven asi opravdu těšil). Když jsem ho vyčistila a zvedla sedlo tak zůstal stát jak přikovaný, přestože byl navolno a mohl kamkoliv odejít se napást, to samé s užděním,. Sundala jsem ohlávku, natáhla se pro uzdečku a on poslušně stál a čekal. Tak mi to nedalo a nasedla jsem rovnou v ohradě a udělal si tam jeden kroužek. (Pro nezasvěcené - na podzim Míša v ohradě tak vyváděl, že jsem v blízkosti kobyl na něj sednout prostě nemohla :-() .Při nasedání taky v klidu stál (když jsme byli venku během zimy, tak pořád popocházel) a na pobídky reagoval suprově. Pak to trochu zkazila kobyla, když na něj začala halekat, ale pořád to bylo dobrý. Tak jsme šli jen nad ves kousek na jetelinu, pár kroků jsme si zaklusali a jinak šli hezky v kroku i do táhlého kopečka. Nechtěla jsem to ze začátku moc přehnat, když se tak těšil, takže jsme se brzo vrátili a i při odsedlání stál a čekal. Navíc když se chtěl pást, stačilo na něj promluvit a jemně zatáhnout za otěže a zvedl hlavu a šel, prostě byl dneska úžasnej. :-) :-|

20.3.2010 19:40
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-)Ivčí,díky,no já jsem chěla dopsat,že v tom bude nějákej fígl,na kterej ale já sama nepřijdu,:-(:-)ale nestačila jsem to dopsat,přijela Elina.:-)

20.3.2010 19:43
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-)Úúúúúúúú,tak to tady vyju steskem,Helčo,toho beránka bych za ty prachy taky brala!!!!:-):-):-)
:-)My taky viděly beránky,ale živoucí,krááásný.:-):-)

20.3.2010 19:47
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-)):-))Téda,ten Honzík se taky dovede hezky sprasit,hihi,ale jak je černej,tak to není vidět,nééé?:-)
:-):-)Helčo,suuper,že koník už pojede dom,to je super,když je takhle hodnej,to byla naše Kačenka,okolo ní a na ní se sesypalo 20 dětí a ta nehla brvou,aby jim náhodou neublížila.:-):-):-)

20.3.2010 19:52
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-)Andrej,klikni na tu fotku dole na ZAVŘít,a vrátí se Ti to zpátky do diskuze.:-)
:-):-)Tak to je suuuper,že Míša bych řekla přichází k rozumu:-),to je úspěch,když stojí u sedlání.:-)

20.3.2010 19:56
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-(Jo a ještě mi vadí,že nevidím ten předchozí příspěvek,kdybych někomu odpovídala na víc věcí,tak toho větší část zapomenu.:-(

20.3.2010 20:01
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-)Královiický rybník je ještě zamrzlej.:-|

20.3.2010 20:03
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-)Pierot byl dneska moocinečky šikovnej.:-)

20.3.2010 20:05
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-)Elina je tady mocinečky šikovná.:-):-):-)

20.3.2010 20:36
andmac

XXX.XXX.114.96

Jé Jaruško dík za tip! :-) I tak se mi ale nedaří moc se s novouu ifanou spřátelit, teď se mi pro změnu strašně dlouho načítají stránky :-(
Měla jsem dnes z toho mého oslíka opravdu radost! Třeba se jednou dostaneme tak daleko jako ty s hemelkama a bude mi stát nejen při sedlání. :-)
Já se s Vámi holky loučím a zítra teda nakonec razím nakupovat, tak doufám, že tam ještě budou něco mít :-|

20.3.2010 21:35
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-(Taky se mi dýl načítají stránky...:-(
:-)):-)):-))Jo prosím Tě,já s hemelkama,:-)já jsem furt začátečník těžkej:-|,ještě toho sppoooustu neumíme...:-|:-|
:-):-)Tak si to zítra užij,má být kráásně a dobře nakup.:-):-):-)

21.3.2010 01:39
trajekt

XXX.XXX.223.65

Ahojky holky,Jaruško a Andrej,nemusíš klikat na to zavřít,ale stačí kliknout na tu fotku,kdekoliv a zavře se to taky.Je to pohodlnější.Ted jsem na to přišla,mějte seee:-) BĚLINKA

21.3.2010 01:45
trajekt

XXX.XXX.223.65

Teda vlastně nemusíte,NEMUSÍŠ zní strašně,ale už jsem ospalá,tak píšu blbosti :-):-):-))

21.3.2010 07:10
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-)Jééé,noo joooo,Bělinko,to taky funguje,díííky.:-):-)
:-(Tady včéra péršalo,Pierot je jaaako řízek.:-):-):-)

21.3.2010 09:25
loupeznik

XXX.XXX.215.125

Ahoooj holky. Tak na novou faunu si budu muset zvyknout, jinak změnu hodnotím kladně:-) No a musím se pochlubít. Včera se zadařilo, hlídání klaplo a vyrazili jsme s koníkama ke kamarádovi na závody. Jela jsem s Lady, ségra na Bulíkovi a Jarda na Tomíkovi. Mladoši zůstali doma. Měla jsem strach co budou vyvádět, když jsou takoví závisláci, ale zvládli to na jedničku:-) Po dlouhé době jsem se zase viděla se všema a bylo moc dobře. Pak jsme jeli závody. Byl tam můstek s futrama a igelitem, zalasování "kozy", zvednutí sekýrky ze země, pak jsme si museli dát vajíčko (nevařené:-)))do pusy a s ním objet kužely, skočit překážku a valem mazat do cíle. Bylo nás 11 jezdců. Tady ségra s Bulíkem - zkončili 7.:-):-)

21.3.2010 09:27
loupeznik

XXX.XXX.215.125

Tady jsem už já u kozy. Hodně koní k ní nechtělo ani přijet. Ale Lady se k ní postavila, čuchla k ní a dál jí neřešila:-)

21.3.2010 09:30
loupeznik

XXX.XXX.215.125

Tady zvedám sekýrku. Myslela jsem že spadnu, ale Lady to ustála a ani necaplovala. Takže se zadařilo:-))

21.3.2010 09:31
loupeznik

XXX.XXX.215.125

Tady s vajíčkem. Ale mám malou hubu tak se mi tam vlezlo jenom na půl:-)

21.3.2010 09:33
loupeznik

XXX.XXX.215.125

Překážku ni Ladynka přeskočila jako parkurák:-) A už jsme mydlily do cíle:-)

21.3.2010 09:37
loupeznik

XXX.XXX.215.125

:-) Abych to neprotahovala. Ladynka byla, je a navždy zůstane milááááček:-):-) Ikdyž jsem na ní seděla naposledy v srpnu, tak nic nezapoměla. A nakonec jsme to VYHRÁLY:-) Tak pro jendou poník vytřel zraky velkým koním:-|:-) Pomohlo nám že foukal šílený vítr a ne všem koním se v něm dobře jezdilo:-) Mám velikou radost. Tady na fotce jsou Foxovi bratříčci:-)

21.3.2010 11:40
lucky

XXX.XXX.133.26

Tak to gratuluji k úspěchu a koník byl mooc šikovný!

No, tak já teda písnu tu novinku. Jako ještě se uvidí jak to dopadne, ale k věci.

Na Pržně má jeden pán 4 roky koníka...jednou jsem tady kdysi dávala video. Jmenuje se Baron a je výškově asi jako Usa, ale mohutnější..je to nějaký teplokrevník a huculákem nebo co..prostě kříženec. Pěkný koník. Byl koupen z jízdárny, kde byl provozák, ale tam je sám a má tam hromadu koz. My ho objevili někde v 2008...šla jsem s Usou a najednou přiběhl kůň..běhal volně kolem domu..je to taková akoro samota na konci dědiny v polích.

Pán už tenkrát mi nabízel, jestli by tam Usa někdy nepřišla, že by ohradil louku, že Baronek je sám samotinky....no ale Usa chodila roky k Dvořákovi nebo k Čipovi, že...s Čipem jsme i několikrát jeli kolem a Baron na nás volal a plakal.

No a moje kamarádka s manželem tam chodí na masáže k majiteli Barona, tak jsme se domluvili, že zítra dojdu s Usou. KOně jsme seznámili zatím přes ohradu co má Baron u stáje, Usa se dost bála, přece jen je teď domlácená a nedůvěřivá, on Baron dlouho koně neviděl, tak je takový nabušený. On ani nic nedělá, takže energie má plno. Z toho mám trochu obavy, že Usu trefí šlak, kdyby ji začal honil.

No, dali jsme ji do ohradníku co je pod domem. Je ohrazeno půl louky, ale majitel je nadšený, ohradníku má plno a že by jsme to ohradili celé, dali pevnější sloupky a natáhli třeba dvojitě ten ohradník a udělá se pořádek v okolí...na jedné straně totiž je za ohradníkem starý ostnatý drát a to jsem rovnou řekla, že se mi nelíbí a že je to nebezpečné, tak že není problém, že se to vyrve...kdyby náhodou koně běhali a znáte to...člověk nikdy neví, náhoda je blbec a pak je průser...

No a není problém tam Usu vodit, je to přesně 2km jako to bylo k Betty, jen na opačnou stranu. Baron bude určitě nadšený, já si myslím, že by si zvykli, včera sice vypadal, že by ji i štípnul přes ohradu, ale on štípnul i majitele..on je spíše takový rozežraný. Já si myslím že si to koně mezi sebou vyříkají, Usa zase po něm hrábla a zakvičela, takže to chvíli bude kvíky a hraby:-). Čipo ji taky kdysi několikrát štípnul, to ho Usa vyliskala a Athosák to taky zkoušel, takže oni ti valači jsou takoví prdlí asi štípací někteří, ale myslím, že by si zvykli, ne?..co říkáte?

tady je video, které jsem kdysi točila, když ho Usa viděla poprvé..je z mobilu, ale vidět něco jde.
http://n-joy.cz/video/cizi-kun/pb4y49krmgab7oij

No a dneska jsem domuvená s tou kamarádkou, že by došla a že by vzala Barona na chvíli na lonž, vezmeme je na tu pastvinu a seznámíme na lonžkách nejdříve a třeba se kousek projdem.

Jinak jak se to ohradí celé tak je to asi jednou tak velké jak u Čipa..fakt krásná pastvinka. Teď jde jen o to koně seznámili a zda si budou rozumět. Ale snad si bude kobyla rozumět s valachem, ne? Akorát musíme dát dopořádku fakt ty ohradníky, jsou to takové zatlučené kolíky a páska jen omotaná dokola. Ona v tom není ani elektřina, Baron to respektuje a Usa tam včera byla sama až do tmy, trochu se zapotila, protože ze začátku ječela a poletovala cvalem dokola, protože jsme šli do baráku všichni a kecali a Usu viděli z okna. Ona přes takovou pásku rozhodně nepůjde a ani nebude zkoušet, zda tam je či není elektrika...nebude pokoušet štěstí:-).

Takže uvidíme....jak se koně dají dokupy. K Čipovi a LInče chodit může, ale pod dozorem, že se třeba pustí než se nasedlají a pojede se ven, nebo když se bude trénovat..bude kruhovka, ale pokud by to s Baronem byšlo a koně se snesli, tak ji radši budu vodit 2km ke koni, který je ok, než se strachovat , že mi 800 metrů od baráku zase Usa přijde k úrazu....u Linči fakt člověk neví.

Navíc manželka je neustále doma a vidí na koně z okna, takže koně jsou pod dozorem.

21.3.2010 12:21
marketka

XXX.XXX.179.23

Lucko, psala jsem Ti nedávno mailík. Nevím, zda to došlo. Tedˇ jsem tu hodně dlouho nebyla, Jarda byl měsíc v Německu, tak jsem nestíhala. Jak se máte? A co Betty? Markéta

21.3.2010 12:58
lucky

XXX.XXX.133.26

Jé...ahoj! No tak asi nedošel, nebo se mi zatoulal kdesi...nevím. Co tam dělal tak dlouho???

Betty je pryč.

21.3.2010 13:08
marketka

XXX.XXX.179.23

Byl tam pracovně. Přebírali výrobu a musel to logisticky podchytit.Pak ty stroje stěhovali k nám. Bylo jich tam asi 20. Dva chlapi a 18 ženských, to jde, ne?
Kam se Betty dostala? Kdyžtak na mail, pokud se ti nechce psát. díky

21.3.2010 13:17
lucky

XXX.XXX.133.26

Nene, v pohodě... betty si s sebou majitel odvezl..pracuje daleko a neměl už se tady o ní kdo starat, Jarka to už nezvládala, tak si někde zajistil ustájko v místě kde pracuje a je tam Betty s ním. No a Usu ošklivě dokopala zase Lineta, má natržený sval na plecích jak prolítla pak plotem, takže vypadá jako kůň z bojiště.

Jinak dneska nevím nevím, zda půjdeme za Baronem..před chvíli tady začalo slušně lít, ale možná to bude jen přeháňka..kdo ví...

21.3.2010 13:19
marketka

XXX.XXX.179.23

Já ležím v posteli, noťas na peřině. Sklátila mě chřipka, bolí mě celý člověk. Na koně a na zahradu se koukám z okna.

21.3.2010 13:22
lucky

XXX.XXX.133.26

Wau..tak se rychle uzdrav! Já si jdu lehnout na chvíli k TV..taky mě bolí záda:-(

21.3.2010 16:42
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-):-) :-):-):-)Jéééžíííš,Petíí:-),tak to opravdu srrdečně gratuluju,:-):-)jsi boréééééc,a Lejdynka je mooocinky šikovná,:-):-):-)ale nejhezčí fotka je s tím vejcetem,a jsi dooobráá,že jsi s tím ještě skočila překážku,:-)já bych ju též skočila,ale to vejce bych pak měla až tam někde dóóle v katích:-),hihi.:-):-)Koza je taky super,čéče,živou kozu by Moruš už neřešila,ale nevím,co by ďála na tu dřevěnou,no snad nic....:-|:-|

21.3.2010 16:44
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-):-) :-):-):-)Lucííí,to je úúúžasný:-),neváhej ani minutu a běž k tomu valáškovi:-),určitě si nebude dovolovat na Usinu tak,jako Linča a s Usidlem budou největší kámoši.:-):-):-)

21.3.2010 16:53
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-):-)Tak to byly 2 super zprávy :-)a já přidám do třetice taky jednu,tohle je Dejzina.:-):-):-)

21.3.2010 17:06
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-):-)Jarču sice dneska něják bolí krk,asi přeleženej,přesto s kobčou na vyjížďku jela,ale teeeda,to byl očistec,když vyjížděli,tak poprchávalo,ale jak se nám ztratili z dohledu,tak začalo lejt jako z konve:-(,hrůůza,přesto Jarča jela hodinovku,aby si kobču vyzkoušela.:-):-):-)

21.3.2010 17:10
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-)):-)):-)A tady mi po návratu z vyjížďky zcela rozzářená sděluje,že Dejzinku berééém!!!!!:-):-):-)

21.3.2010 17:12
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-|:-|Takhle přijeli mokrý,jak zmokli,:-|to byla fakt zkouška néé ohněm,ale deštěm.:-)

21.3.2010 17:15
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-):-)Byla moooc šikovná i při přepravě.:-):-)

21.3.2010 17:17
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-):-)Pán jí k přepravníku přivedl,chvilku koukala a než by člověk řekl švec,tak tam byla!!!!:-):-):-)

21.3.2010 17:20
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-):-)Byla v naprostý pohodě,jak se to sice rozjelo,tak chvilku hrabala,ale během pěti minut se uklidnila a pak už jsme o ní celé 2 hodiny ani nevěděli.:-):-)

21.3.2010 17:23
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-):-)tady už je Dejzina u nás,vůbec se nezpotila,vylezla suchá,tak jsme jí během chvilky pustili do výběhu,ale né ke koním,ale do tý nudle.:-)

21.3.2010 17:25
bospor

XXX.XXX.195.231

jéé helééé novej koník!!! to bude pro malou jarušku? pěkná:-):-) a co jste udělali s aboškou? já tu dlouho nebyla tak nic nevím:-|

21.3.2010 17:27
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-)Jojo,Ivčí,no sice jsi tu nebyla,ale já ani nic nepsala:-|,spíš jsem myslela,že majitelka Ab něco třeba napíše,ale nic se nedělo,tak já se taky nehnala.

21.3.2010 17:31
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-)Dejzina se hned ve výběhu zvrhla.:-):-)
:-|Má teda bílý chlupy na hřbetě,ale s tím už nic nenadělám..:-|:-|

21.3.2010 17:32
jaruska

XXX.XXX.45.87

21.3.2010 17:35
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-):-)Pierot se zase hned zamiloval,až tak,že zase dostal pecku.:-):-)

21.3.2010 17:37
jaruska

XXX.XXX.45.87

21.3.2010 17:37
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-)Jak se jmenujeeš?A odkud jsii????:-):-)

21.3.2010 17:41
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-)Pierot se Dejzině taky líbil,ona tam teda žluťáka taky měla,tak je zvyklá.:-):-)

21.3.2010 17:43
marketka

XXX.XXX.179.23

Jaruško, to je ta kobylka od Jičína?Nebo odkud je?

21.3.2010 22:23
remonek

XXX.XXX.26.35

Tak jsem se konečně dostala na net a hnedle takových novinek :-), Lucky určitě to bude lepší s tím valáškem když víš,že budou v pohodě, než aby jsi se nervovala co se Use zase stane. Nevidím důvod proč by kobyla s valachem neměla vycházet :-), tak snad jim to spolu bude klapat :-).
Páni Jarčo nový oř do stáda, kobucha je krásná a vypadá,že je i hodná :-) kolik ji je roků?
Já jsem v sobotu byla na Jaru s koňmi, koníky jsem pořádně ani neviděla, páč předvadiště bylo maličký a kolem hafec lidí :-(((, nakonec jsem jen koupila ty vitamíny a podocasník, rajtky se mi v tom kvantu lidí ani nějak moc zkoušet nechtělo, tak si někdy událám výlet do nějakýho koňoobchodu. S tim podocasníkem to ještě bude boj, chudák Sobista se zrovna netvářil moc natšeně když jsem mu to zkoušela zapnout pod ocasem. Jsem mu ten ocas nemohla pomalu ani zvdnout, jak si ho chudák držel :-)) Tak to zítra musíme nějako vyšpekulovat co a jak :-)

21.3.2010 22:44
lucky

XXX.XXX.133.26

No super! Dejzinka vypadá moc hezky. Zdá se mi to nebo je trochu vyšší, než byla Ab?

Jinak byli jsme dnes za Baronem. Byl s kozami v horním výběhu u domu, tak jsem ho natočila. ňuchali se s Usou přes ohradník, Baron na ni hřebčil a dělal krčiska, takže Usa hned po něm pískla, hrábla, kopla a měla trochu mrtvici a musela dělat fórky.Majitel ještě nebyl doma, tak jsme s kamarádkou a jejím manžemel počkali, Usu jsme pak dali na tu pastvinu, kde budou chodit..je to přes cestu u domu naproti a Baron měl mrtvici, že mu Usa odchází..ta bílá holka se mu děsně líbí. Zato Usidlo nezájem, hlavně měla strach, abych ji tam nezapoměla:-)

Tak mám tady video Barona ....v tom horním výběhu je kde co, tam bych ani Usu nedala. Pak zabírám okolí, panorama Beskyd...vypadá to jako malé hory, ale ono je to na kopci..někdy to tam vyfotím. No a pak beru usu v tom výběhu.

http://n-joy.cz/video/21-3-10-baron-a-usama-u-pepy/jbvg4r6miryeccyf

No a tady na druhém videu jsem točila Usu na té pastvině. Nalevo jdou vidět za ohradníkem ty sloupky a ostnaté dráty, ty půjdou hned zítra pryč. Ta louka je až dolů, teď je to do půlky, takže Pepa to chce zvětšit, já mu s tím zítra nebo pozítří pomohu, dáme hustěji sloupky a ohradník se napne a ¨v tom není elektrika, ale má zdroj, takže to zapojí..že není problém. Je fakt moc hodný a je moc rád, že by Baron tam měl kamarádku, takže je ochotný všechno dát dopořádku, aby to pro koně bylo bezpečné..což si moc cením. Je to fajn človíček.

Tady Usa lítá...už nevypadá , že má natržený sval na plecích, co? Boule se zmenčuje a už nepajdá.

http://n-joy.cz/video/usa-na-nove-pastvine/ayi0zfugud5uxe4j

No a pak jak přijel majitel, tak Jarce dal Barona na lonž...teda dali mu uzdečku, kdyby náhodou. On byl na začátku dost nabouchaný. On je tam sám bez koní 4 roky, takže je nemocný jak vidí koně. Na tom videu už teda stojí, ale byl bujarý, takže Usa se ho bála a měla mrtvici..no uvidíme. Já si myslím, že se srovnají. Prostě on je z ní děsně nadšený a ona naopak už se koní cizích bojí. Jak jsme potom chodili po pastvině a pak Jarka odváděla Barona a my stáli vedle a oddělával se ohradník, tak Baron jen kousek couvnul na Usu zadkem..bez nějakého úmyslu, couvala ho Jarka ,no a Usa vytřeštila oči a byla vyděšená jak králík, že už poletí kopyta...děsně se bojí, že ji ten zadek nakopne...takže předvedla superspin:-). Ta snad bude mít fobii z koňských prdelí..už vidím, jak s ní na prvního máje kdesi pojedu s koňmi....:-|

Takže tady je Usa a Baron na ložni..první seznamování. Ten chlapík je Pepa..majitel Barona, Barona drží Jarka, co jezdila Betty, no a mobil jsem dala Jarky manželovi, takže moc neposlouchejte ty jeho komentáře :-):-):-) Usa se neustále schovávala za mě. Je jak lepidlo, pořád jsem ji otáčela k Baronovi, on na ni brumlal a ona se pořád schovávala do bezpečí za mě.

http://n-joy.cz/video/seznamovani/fyn13o342oor7v51

No a až se dá dopořádku fakt ta ohrada, tak je pustíme..zítra tam jdu znovu. Já si myslím, že budou ok..trochu pokvikají, možná ho Usa ohodí prdelí, případně si baron štípne a bude klid....:-)

22.3.2010 06:45
remonek

XXX.XXX.162.107

Tak jsem zkoukla videa, teda Usa to tam bude mít luxusní :-) to víš Baron bude určitě celej cacnej na takový to koňohraní, tak z toho asi bude Usa vykulená. Budeš jí tam každý den vodit, nebo třebas přez léto jí tam budeš mít 24/7.
Jinak Sobulák se už taky o víkendu dočkal kámoše, kluci lítali jak potrefený, ale bylo na nich vidět, že spolu rádi, Sobinovi se pak navečer ani domů nechtělo :-)

22.3.2010 07:46
lucky

XXX.XXX.133.26

Budu ji tam vodit. Pokud zrovna nebudou padat trakaře a bude čas, tak ji tam vždycky dopoledne hodím a večer jde domů. Je ta zvyklá. Má hodinky v zadku a nedejbože když jsem pro ni třeba někdy přišla pozdě, tak měla záchvat hysterie kde jsém, že snad jako tam nebude nocovat:-).

JJ, luxusní to tam je a pokud si budou s Baronem rozumět, tak radši ji budu vodit 2 kilásky daleko, než ji mít sice 800 metrů od baráku, ale strachovat se, že mi jednou přiskáče o třech domů:-|

22.3.2010 07:49
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-):-)Jéé,téééda,Baronek je fešááák:-),to je krásnej koník,takovej pevnej,vandrovní křesílko.:-):-)To víš,koně v samotě pak jsou šťastný jak blechy,když viděj jinýho koně,tak hold popustěj uzdu i svýmu temperamentu,ale on si Baronek zvykne a bude za párkrát v klídku.Usina koukám by Ti nejradši vlezla za krk,:-):-)jen aby se nemusela seznamovat,:-|no jo,ani se jí nedivím po těch zkušenostech.:-|:-|
:-|:-|My když jedeme pryč s koníkama,tak Legišek tam zůstává taky sám,taky to sice vydrží,ale vodvázanej z toho není,a i já mám výčitky,ale brát ho sebou už nemůžu,je velkej,silnej a kdyby se mi někde vytrh,kdepák,:-|a hlavně,zatím tam byl vždycky jen tak do doby tří hodin,ale v létě se budeme vracet třeba po sedmi hodinách,což by teda na jeho psychiku určitě dobrý nebylo.:-(:-(

22.3.2010 07:56
remonek

XXX.XXX.162.107

Jaru a vy si budete Legíška nechávat? Jsem původně mylesla,jestli ho nemáš pro malou Jarču :-)

22.3.2010 07:57
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-)Tak to je super,Šárí,že už je Sobík zase s kámošem,bude se i ve dvou líp jezdit,počasí už snad vypadá,že vydr,dneska je náádherně a theplíko,paráda.:-)

22.3.2010 07:59
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-|:-|Néé,nebudeme,já si troufnu ho připravit ze země,ale ze sedla si na mladýho koně netroufám s mejma kolenama vyhazovacíma,:-)a to by dlouho trvalo,než by s náma mohla Jarča někam jet na ty naše dlouhý vyjížďky.:-|:-|

22.3.2010 08:04
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-)Jojo,Lucí,Dejzina má psaných 145 cm,Ab měla jen kolem 140,Dejzina je i taková víc naplácanější,krásně jí sedí to Pierotovo sedlo,teda doufám,že jí nebude nikde tlačit,ale nemělo by,tak máme i brašničky a už to nemusím řešit.:-)

22.3.2010 08:05
remonek

XXX.XXX.162.107

No to je vlastně fakt, že by si ještě Jarča musela dlouho počkat, ale ta její nová kobylka je krásná, je to taková sympaťanda a holkám to sluší :-). Jj Sobík byl nadšený,že spolu zas kluci můžou řádit. Jsme s nima s kamarádkou trochu pocvičili ze země, kamarádka cvičila ve vedlejší ohradě a chudák Sobiště z toho byl celej vyjevenej, kde že toho kámoše má :-)):-)).
Jj venku je krásně, v pátek se vrátila druhá kamarádka z praxe ze Švýcarska,takže o víkendu vyrazíme ven v plný sestavě :-):-):-)

22.3.2010 08:06
lucky

XXX.XXX.133.26

No jo, Usa se pořád schovávala. Cítí se v bezpečí za mnou. Vždycky když se koně pouštěli spolu a někdo se třeba seznamuje..jak jsme seznamovali Čipa s Athoskem nebo tak a něco se dělo , tak hodí ocas na záda a letí za mnou s výrazem "mamí pomoc, něco se tam děje" :-) A nehorší je, jak se koně začnou honit, tak Usidlo automaticky běží se za mě schovávat a já ji musím vyhazovat (ona mě nepřeválcuje, ale co ten druhý kůň, že...) .

Bude chvíli trvat, než si zvykne, že je to její ˇškolka" . A taky než se přestane bát Barona, ale já si myslím, že to bude dobré.

22.3.2010 08:09
lucky

XXX.XXX.133.26

Dejzina je moc hezká a vidím, že Pierot na ni taky dělá krčisko, co? To Baron taky na Usu dělá krk a je šíleně zvědavý a nadšený:-)

22.3.2010 08:21
remonek

XXX.XXX.162.107

:-)) jsem ráda,že do ´´ školky´´ nedávám koně jen já :-)) vždycky když se mě někdo ptá kde mám koně,tak říkám,že je školce a nebo,že jdu pro dítě do školky :-)):-))

22.3.2010 08:26
lucky

XXX.XXX.133.26

JJ, to si ze mě tady dědina dělá srandu roky....že vedu holčí do školky a k večeru jdu pro ni zase do školky..no sranda.:-)

22.3.2010 08:50
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-)Sobiště má kráásnou srdíčkovou prdííznu.:-):-):-)

22.3.2010 08:52
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-|:-|Dejzinka chudák neumí žrát seno z klece,nechce tam jít k ní:-|,no snad jí hlad donutí,já jí to nemůžu pořád dávat na zem,když je pak bahno,tak by to bylo,jako když to vyhodím.:-(

22.3.2010 08:55
remonek

XXX.XXX.162.107

však s tou prdiznou taky umí pěkně zabrat :-). Jaro odkud máte kobču?

jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-)To bylo včera počasí,to jsme s fakt vybrali,teda Jarča chudák,to jsem fakt včera byla hoodně ráda,že Jarča měla ten australák.Stejně půl nohou měla mokrejch,tak pak zalezla do auta,Olda jí zatopil a ta během chviličky usnula a chrounila až do Prahy.:-)

remonek

XXX.XXX.162.107

*Jaru :-)

22.3.2010 08:58
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-)No joo,to víš,je mladej,plnej energie,:-)ale neboj,on se uklidní léty,když si vzpomenu na ten první rok,když se začalo jezdit na Pierotovi,kolikrát hele vystřelil dopředu tak,že Olda fakt normálně mu přepad přes prdel dozádu a zůstal sedět ve voranici:-)) nebo na takový travnatý louce a Pierot pak koukal,kde má Oldu najednou a pak se začal úplně v klídku pást.:-):-)
Dejzinka je z Jičína.:-)

22.3.2010 09:01
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-)Hlavně se mi na Dejzině včera líbilo,že nebyla sprostá,Jarča si jí totiž zkoušela na tý jízdárně sama,ostatní koníci byli zavření a přestože byla brána otevřená k těm stájím,že Dejzina to mohla s Jarčou zabalit,tak to neudělala:-),ani o tom nepřemejšlela,jen na ty koníky řehtala,kde jsou.:-):-):-)

22.3.2010 09:04
remonek

XXX.XXX.162.107

jaj,chudák Olda, to doufám,že mě takovýhle vystupování nečeká :-)) ,taky doufám,že se časem zklidní, teď je občas takovej trochu zbrlkej, ale na to,že je to mlaďas tak to s ním ještě jde.
Od Jičína říkaš, a neměli tam takovou velkou stodolu a ohradu pro koně jakoby dozadu? Bylo to kousek od silnice

22.3.2010 09:07
jaruska

XXX.XXX.45.87

:-):-)Jojo,v tý stodole byly maštale.:-)

22.3.2010 09:23
andmac

XXX.XXX.251.246

Ahoj holky,
teda Dejzina je kus koně a Jaru, je daleko hezčí než ten welsch :-) Má v sobě i plňase, že jo? Fakt je krásná!!
Luci to je super, že jsi objevila takového valáška i s pastvinou, Usa si určitě zvykne a bude ráda :-)

Tak jsem si včera koupila novou uzdečku, už jsem na ní koukala na netu a byla jsem zvědavá jak bude vypadat ve skutečnosti. Potřebovala jsem nové otěže, tak jsem k nim nakonec přikoupila i ji. Nemá teda tu výraznou sponu, na to já nějak nejsem.
Jinak jsem skoukli i koníky, ale teda předvadiště je čím dál tím menší :-( Zajímavá byla drezura brabanta a zábavný bylo i představení pana Doubka se čtyřmi poníky na volno. Co jsem ale nějak vůbec nepochopila byli rytíři na konec. Na tom malým plácku to rozjížděli rychlým cvalem po diagonále a pak brzdili jen tak tak před hrazením a lidma, z druhé strany pak na betonu. Vím, že jsou zkušení a vystupují často, ale nechci ani domýšlet, kdyby jim to podklouzlo. Asi jsem posera.
A další věc co mě dostalo, bylo jak lidi na výstavě nakupovali jablka a pak jima krmili vystavené koně :-|

22.3.2010 09:32
andmac

XXX.XXX.251.246

Teda koukám, že to nebyl brabant, ale ardénský kůň, se mi ty chlaďasové nějak pletou :-|
Teda když koukám na fotky od sheril, tak v neděli odpoledne bylo vystoupení o něco chudší, ale zapomněla jsem ještě zmínit drezuru lipicána na dvou lonžích, ta byla taky moc povedená :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík