Western x dostiháci x rekreace

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.6.2010 11:53
cookie

XXX.XXX.252.242

Zajimá me,jak starého kone pripravujete na výcvik,obsedani......
Zacnu rekreací: Vetsina lidí obsedá az po 3tím roku,nekdy pozdej,stane se ze nekdo i drív,od jakého veku kone pripravujete?
Dostiháci:jelikoz nejsem dostihák,tak jen z doslechu vim ,ze se obsedají uz ročci.Je to tak?
Western:příprava uz taky kolem roku na lonzi?kdy dat na kone sedlo?z doslechu vim ze sedlo se nechava nosit uz v roku a pul.
Jak to tedy je?zajimaji me rozdíly.

2.6.2010 12:14
remonek

XXX.XXX.162.107

Já rekreační jezdec : cca kolem 2,5 základy práce ze země ( couvání, ustupování na tlak, přecházení bubáků-plachta a tak) pokládání dečky na záda, pozdějc i sedla - pouze na chvilu položit,žádné přidělávání podbřišákem, cca měsíc než jsem si na něj sedla tak učení na lonži, sedla jsem si na cca kolem 3 roku,koník byl v pohodě ani to nějako moc neřešil.

6.6.2010 10:29
karwen

XXX.XXX.132.4

Já jsem ještě neobsedala, ale jinak jsem rekreační jezdec a obsedala bych ve 3 letech... ve 2,5 začít zvykat si na sedlo a uzdečku a sednout si až ve 3 letech... ale mám hodně známých rekreačních jezdců kteří obsedali ve 2 letech :-( a to skoro bez dřívější přípravy...

7.6.2010 08:02
thesis

XXX.XXX.151.2

Mám mladou kobylu, loni na podzim měla 3roky (listopad). Začala jsem ji zvykat na sedlo cca 3měs před třetím rokem. Vzala jsem ji párkrát ven na vyjížďku za koňma a přes zimu měla klid. Pod sedlo šla tuším v dubnu a od té doby jezdí 1x max 2x za měsíc. Stále nemám pocit, že by potřebovala víc makat. Základní věci zvládá dobře a bez problémů a začíná se víc klusat a cválat. Zatím chci aby chodila dobře dopředu. Zatím se nám daří víc než dobře ikdyž jezdí tak málo. Na lonžce byla za svůj život 8x, zatím to ještě lze spočítat :-). Moc lonž nepreferuji, ale i tak ihned pochopila o co jde a chodí moc pěkně. Všechno chápe dřív než očekávám a když se doberu k něčemu co ji chci učit tak už to ví a už reaguje. Kobyla jezditelná sedem, nemá udidlo a nikdy ho neměla. Zpočátku jezdila na ohlávce a později dostala hacka a je to bez problémů:-). A teda jsme jenom rekreanti v anglickém stylu.

7.6.2010 08:07
thesis

XXX.XXX.151.2

Ještě podotýkám, že kobyla není ještě nijak přiježděná, zatím jen ty základy a občas si ještě poskočí nebo něco. Je prostě ještě mladá a nikoho jiného než mě na zádech ještě neměla, takže můžu mít zkreslenou představu :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík