Koukám, že se nikomu nechce zakládat nové.... Lucky, je to Asfoura, je to tam taky napsáno, to video je ze zimy, kdy byla vysokobřezí po Shahim Al Nakeeb. Tady: http://www.shahim-al-nakeeb.com/offspring.htm je fotka výsledného hřebečka.
Neodolám hodit sem novou fotku dvojnásobného světového šampiona Al Adeed Al Shaqab (Ansata Halim Shah x Sundar Alisayah po Ruminaja Ali), taťku mojí Shahkiry. Fotka je totiž doost dobrá. Mimochodem, jedna "vtipná historka z natáčení" - Shahkiraa se pouští hřebcem Authentic Dahman (http://www.youtube.com/watch?v=9wSLSvJOI1M&feature=related), kterého má Rosi na 2 roky půjčeného z Qataru výměnou za Authentic Ibn Nawaala - hříbě bude Rosi Kolster. Dahman stojí u Spoenleho a na minulou říji mi místo dávky od Dahmana poslali dávku od Stivala... hmmm, tak kobyla není připuštěná a zase příště (neposílají dávky přes víkend a protože to jde přes noc, tak můžu mít dávku jen od úterý do pátku... a tohle bylo před víkendem). Stival (http://www.arabhorsenews.com/FS-2009/stival.htm) letěl do kanálu... docela škoda, že...
Al Adeed Al Shaqab, foto Gigi Grasso
Hřebeček z Asfoury je boží...ty oči :) Pěknej kluk.
Fotka je parádní, já chci taky aby mi někdo takhle přijel nafotit koně...i když je fak, že kobyle se asi takhle nefotí :( Kor pokud jsou dementní jako ta moje cácora.
Do kanálu...ty vrahu :D za to půjdeš do pekla :D To asi nebylo mražený, co?
ms
napsal(a):
Koukám, že se nikomu nechce zakládat nové.... Lucky, je to Asfoura, je to tam taky napsáno, to video je ze zimy, kdy byla vysokobřezí po Shahim Al Nakeeb. Tady: http://www.shahim-al-nakeeb.com/offspring.htm je fotka výsledného hřebečka.
Neodolám hodit sem novou fotku dvojnásobného světového šampiona Al Adeed Al Shaqab (Ansata Halim Shah x Sundar Alisayah po Ruminaja Ali), taťku mojí Shahkiry. Fotka je totiž doost dobrá. Mimochodem, jedna "vtipná historka z natáčení" - Shahkiraa se pouští hřebcem Authentic Dahman (http://www.youtube.com/watch?v=9wSLSvJOI1M&feature=related), kterého má Rosi na 2 roky půjčeného z Qataru výměnou za Authentic Ibn Nawaala - hříbě bude Rosi Kolster. Dahman stojí u Spoenleho a na minulou říji mi místo dávky od Dahmana poslali dávku od Stivala... hmmm, tak kobyla není připuštěná a zase příště (neposílají dávky přes víkend a protože to jde přes noc, tak můžu mít dávku jen od úterý do pátku... a tohle bylo před víkendem). Stival (http://www.arabhorsenews.com/FS-2009/stival.htm) letěl do kanálu... docela škoda, že...
Al Adeed Al Shaqab, foto Gigi Grasso
No teda,to se nedalo něco s tím vymyslet?Nějakou jinou kobču?škoda budoucího malého hříbátka :-)
Tak dementa odvolávám....kobyla je inteligentnější než já :D Docela se mnou vysírá, hříbátko, hříbátko a dělá si ze mě prdel.
Co se postoje týká, tak už moc dobře ví o co jde a na jediný povel je schopná si nakročit pravou zadní (občas to musím ještě lehce korigovat, zapomíná se a má snahu hned ťapat předníma) a hned na to sama doťapat předníma tam, kam má. A teď, kámen úrazu...tohle dopilujeme, o to se nebojím...ale co s tím pitomým krkem? Na pamlsek nereaguje, stojí jak pajduláček, čučí jak puk a na nějaké moje snahy nereaguje, můžu jí mávat kusem jabka, mrkve...čehokoliv, před čumákem a ona se pro to ani nenatáhne, můžu ji šmrdlat cancourkem od tušírky na nose..... a ani prd :(
Asi začnu natáčet, ať to taky vidím z boku a můžu poslat na konzultaci :)
A jeden cílový doběh...sice tam toho moc není vidět, ale bylo to napínavé, hlavně to brzdění :))) Netušila jsem, že cíl je 100 metrů před zdí...teda netušily jsme to obě a hnaly jsme to až k ceduli, kterou jsme považovaly za cíl a pak nemohly brzdit :))))
lesterka
napsal(a):
A jeden cílový doběh...sice tam toho moc není vidět, ale bylo to napínavé, hlavně to brzdění :))) Netušila jsem, že cíl je 100 metrů před zdí...teda netušily jsme to obě a hnaly jsme to až k ceduli, kterou jsme považovaly za cíl a pak nemohly brzdit :))))
Wouw teda nadík to pěkně natřel Taky bych mělaproblém brzdit
He...povedlo se, kvalita mizerná..natáčeno foťákem, ale účel to plní. Makáme na tom necelých 14 dní, pár minut denně... tak prosím jakoukoliv kritiku sem :)
http://www.youtube.com/watch?v=9n5PIuwCMCg
To je tak, když někdo nedává pozor na technické poradě, co?:-)
Mrzí mne, že jsem ten dojezd neviděla, musel to být hukot. My jsme jen tak lehce nacválali a já i na tu dálku viděla děs v Ivanových očích:-). Tak jsem hezky cválala v závěsu za Tondou.
Mám z těch rychlých dojezdů strach, ale možná to někdy zkusím. Raději se na ně dívám.
Vlaďka
ahoj, přidávám fotky z dnešní vyjížďky, jinak jak se mě Lucka ptala co bylo Sajmimu, tak se mu přestaly tvořit látky potřebné na tvorbu svaloviny.....
a ještě samostatný Shadow, nepochopím, proč mi lidi nechcou věřit, že má 1,5roku, no ne??
kathey
napsal(a):
Kůň má repelent a ten funguje - ve výběhu je pidijezírko a potůček, takže těch sviní bodavých je tam milion, ale můj kůň je ok. Ostatní koně mají taky nějaký repelent, ale ten nefunguje.
No...a já to musím vydržet :D
Kathey co máš na kobušku za repelent?
Chtěla jsem pořídit Enduro, ale co jsem slyšela a četla, tak prý někde funguje a v některých oblastech vůbec, tak zkoumám co jiného by fungovalo 100%
My máme právě Enduro. Taky jsem se modlila, abychom byli zrovna ten případ, kterým to fungovat bude. Na druhou stranu, na ostatní koně je cosi (teď si nevzpomenu na název, ředí se to v určitém poměru s vodou), co si jiní také moc chválí, tady se to na ně lije ještě ve větší koncentraci než by se mělo....a nic, ale vůbec, naprosto žádná změna. Přijde mi, že letos je těch much a spol. víc než normálně. Je to strašné. K večeru koně netrpělivě pochodují po výběhu a hulákají ať už je konečně někdo zavře domů.
Nebo ještě jedna možnost. Kamarádka si nakládá do lahve s olejem kupu česneku, netuším jak dlouho to v tom před prvním použitím plave. Ač jsem k tomu moc důvěry neměla, tak to docela slušně pomáhá, kobyla tím má namatlaná ta nejhorší místa...a docela dobrý. Ale smrdí teda brutálně :D
Aha, díky moc. Právě kvůli ceně taky váhám, kdyby to Enduro nefungovalo, to by mne asi dost mrzelo.
Ten česnek zní zajímavě. To by byl hlavně manžílek nadšen, kdybych šla patlat kluky česnekem, že jsem konečně pochopila, jak by si představoval jejich ideální využití
Čím teda šplícháte proti komárům Brňáci? Leni? Sabi? Jestli to funguje okresově?
Nevím,jak u Brňáků, ale u nás mi pomáhá Endure hlavně při práci na ovády, na komáry už míň. Do výběhu mi přijde lepší na komáry a ty pidi mušky, co lítají za soumraku Tri-tec 14, taky od Farnamu. Jinak tady v okolí taky hejna komárů, jen u nás na stáji jich naštěstí není až taková hrůza.
Dneska jsem se vrátila s holkama z výstavy v Tlumačově. Gajce k podivu nějak zázračně pomáhají homeopatika. Předváděla se hezky a bez kulhání, přišlo mi, že i chody měla chvílema lepší než dřív. Paráda. Na zátěž to ještě není, ale evidentně se jí ulevilo. Tak výsledky - v kategorii plemenné klisny sh.a. - Gajka první, Germaine druhá. Tak jsem moc spokojená.
Co u Br'náků funguje.?
No já přemýšlím též nad Endure. Jen nevím jestli ty prachy zato dát...nebo ne. Zatím sem koupila lidskej repelent - takovej gel v tubičce a sprej. Gelem namažu hlavu a kolem očí a sprejem nastříkám...zatím to docela jde, ale pokud se zapotí fakt fest a vlezem do lesa, tak to na něm sedí a nějak to nepůsobí. Já zatim od doby co stříká dobré.
Tak přemýšlím nad postřikem i pro koně :-D
Vlaďko, pozor na poradě jsem dávala, jenom jsem lehce nechápala z těch jejich, tamto je vedle toho stánku a tamto je v té budce a tamto zase v té budce tam nalevo...na mně to byly moc zmatené popisy :) Já se rychlých dojezdů nebojím, jezdila jsem něco přes rok dostiháky a to mě hodně naučilo. Od té doby jezdím i terény, o kterých ostatní jezdci tvrdí, že by tam v životě nejeli a odnaučila jsem se bát rychlosti.
Jinak co používají Brňáci? Já nic. Zatím nebylo třeba. Ač potvory u nás nějaké jsou, na Nadyho nejdou a když nějaké jde, tak ji nevzrušeně plácne hlavou nebo ocasem a nemá čas se ani zapíchnout. Takže ťuk ťuk...
No jo, já se vždycky jdu podívat, co čím básník (technický delegát) chtěl říci.
Dostiháky jsem nikdy nejezdila, když vidím trénink v Chuchli, tak se mi dělá špatně. Představa, že v té rychlosti vystoupím ze sedla je hrozivá. Už jsem holt stará:-).
U nás používáme Enduro od Farnamu. Nedám na něj dopustit - Habib je muchař a tohle docela pomáhá.
Vlaďka
tak jsem dnes nafotila toho našeho mixáka arab/paint, je na prodej cena je 25tis, kdyby někdo měl zájem...
lerry
napsal(a):
Jeeejda, co se vám stalo? To vypadá jako sádrák, ale snad se pletu a kosti máte v pořádku.
Kosti jsou v pořádku - teda doufám. RTG jaksi zapomněli dovézt.
Nojo, jakmile se začne trénovat, to abychom se nenudily, žeo.
Trasa co jezdíme vždycky....tak bohužel se stala osudnou.
Jedno místečko bylo víc podmáčené než jindy, ačkoliv to nechápu, jelikož nepršelo. Takže milému Amounímu podjely nožičky a zarily sme hubou do bahna... Já teda i do stromu, ale co už. Vypadali sme oba ok, tak sem dojela domů. Kůň nekulhal, nic. Až doma v boxe sem při čistění kopyt zjistila, že kůň má nohu jak papuču. Ale nekulhá. Na omak bolestivé. Takže veterinář - Přikryl odjel, tak poslal Beránkovou...ta nám prcla tohle, antibiotika a prášky od bolesti. Pokud to v neděli nebude ok, budem dělat rtg. Ale ona si myslí, že to bude ok. Je to klasickej tlakovej obvaz.
Noha hřála celá, oteklé speciálně hlezno.Na dotek nohu zvedal do pravého úhlu. Ale byl statečnej při obvazování ani nehnul brvou a obstojně počkal. Do boxu doskákal po třech teda..
Já se jen modlím, že to bude v pohodě. Jinak mě klepne.
co říkáte na tuhle předváděčku?
Jinak k tomu repelentu Endure,koupila sem ho min.týden a my sme zrovna asi ta oblast kde nefunguje..
I když ho tim nastříkam tak ty mrchy velký ošklivý hovada na něj jdou furt :-(
co říkáte na tuhle předváděčku?
Jinak k tomu repelentu Endure,koupila sem ho min.týden a my sme zrovna asi ta oblast kde nefunguje..
I když ho tim nastříkam tak ty mrchy velký ošklivý hovada na něj jdou furt :-(
Tahle předváděčka vypadá dobře. Jinak, na webu Intercupu už je info...je mi z toho nějak nevolno :D
K tomu Endure...včera jsme dělali seno...a na mě věčně dřepělo nějaké hovado. Ve chvíli, kdy jsem měla na noze přisáté tři hajzly velikosti pštrosa, tak jsem naběhla do stáje a ignorujíc upozornění na etiketě, že na lidi ne-e, jsem se tím postříkala taky. A hle...ono to fungovalo :D
No na sebe sem to radši nezkoušelo,ale co sem dneska napatlala Hanýse tak mi přišlo jako by je to lákalo ještě víc.
Hnus ty hovada hovadský...
Postoj nacvičujem ve stáji nebo brzo ráno,protože v tomhle se to nedá...když ty mrchy tak žerou...
No to já si teda asi moc nepočtu ,když je to všechno englisch :-D
nechce mi to někdo přeložit? :-)
Na tu mezinárodku se zeda můžem přihlásit taky?Nebo jak to je...Jestli by to mělo vůbec smysl...budu ráda když budem bramborově ohodnocení :-D
Na mezinárodku se můžem taky přihlásit a já právě pořád uvažuju, jestli jo nebo ne...uděláme si ostudu, ale zase za tu srandu to stojí, nebo ne? Tak nějak každou chvíli ve mně převažuje něco jiného. Už jsem byla rozhodlá, že to nemá cenu, tam hlásit, teď jsem zase nahlodaná...:))))
Na to, že ještě nevím jak tam přivezu koně, mám teda starosti :))))
sajma
napsal(a):
a ještě samostatný Shadow, nepochopím, proč mi lidi nechcou věřit, že má 1,5roku, no ne??
Nu, chtěla bych tady podotknout, že koník sice jde do druhého roku, ale je tady uváděný mezi arabskými koňmi a přitom na inzerci z bazoše je vedený a prodávaný jako bez PP andalusan.....andalusani jsou opravdu vyšší než arabi,ale nechápu, jak tady je prezentovaný jako arab a na inzerci andalus....
Peti dík za zastání a budu se opakovat!!! nevím kde a kdo došel, že jsem ho reprezentovala jako araba, už jen myslím ta hlava rozhodně má hooooodně daleko do araba a to, že ho mám jako druhého koníka a občas spíše vubec sem nedám jeho fotku není nějaký problém, ale každopádně pokud je to takový problém, tak se omlouvám a fotky pro jistotu sem dávat nebudum jelikož on ani Sajmon není čistý arab,že? no nic, tak jsem si trošku na večer rozehřála krev...
Omlouvám se, takhle jsem to nemyslela.....já jenom, že jsem se chtěla podívat na fotečky arabů a pak jsem si všimla, že je tu i nearábek. Nechtěla jsem ani zkazit abyste tu nedávali i jiné fotečky, když už se tu mezi sebou znáte a chcete si touto cestou ukázat i ostatní koníky. Tak ještě jednou- omlouvám se.
johnt
napsal(a):
Omlouvám se, takhle jsem to nemyslela.....já jenom, že jsem se chtěla podívat na fotečky arabů a pak jsem si všimla, že je tu i nearábek. Nechtěla jsem ani zkazit abyste tu nedávali i jiné fotečky, když už se tu mezi sebou znáte a chcete si touto cestou ukázat i ostatní koníky. Tak ještě jednou- omlouvám se.
Letos jsem v Tlumačově na výstavě předváděla 2 koně.
Tuhle znáte...
Protože máte Gaja jezdecké prázdniny, mám na závody novou kobču, 5letou klisnu QH. Jen musím uznat, na to, že již závodila, chodí pod sedlem snad hůř než ten můj arab. Máme před sebou kupu práce, pokud s ní budu chtít ještě letos někam vyjet.
GF Miss Catalyst
Mám štěstí, že kobča už trošku něco umí. Není sice tak jemná na pobídky jako Gajka, ale základ tam nějaký je. Jen dovychytat mouchy. Jela už 2x futurity v Itálii, na Slovensku je kvalifikovamá na mistrovství SR v dobytkářských disciplínách. A na druhou stranu, kdo má tu možnost, že když mu částečně odejde váš závodní kůň, sežene do měsíce sponzora, co vám poskytne druhého, kterého je třeba si jen ,,upravit" k obrazu svému. Kobča není ideální a já, pokud bych měla neomezené finanční možnosti, bych si ji nevybrala, ale jsem ráda za to, co mám. Má spostu předností a to hlavně v povaze. Tu bych vážila zlatem. Mám ale bohužel již jen dvě možnosti,kdyse kvalifikovat na mistrák s druhým koněm a vůbec netuším, zda to stihnu. bohužel musím zajet oba závody za skóre, nulu si nemohu dovolit... Tak to možná nevyjde...
Dnes se můj arab naparoval jak býk před toreádorem, marodka jedna, jak nedělá, mám z ní i araba a ne flegmouše.
Hříva se mi nelíbí :D Chtělo by to tomu dát nějaký tvar, dlouhá sice je, ale tak nějak cancourovitě...delší, kratší. Já na QH moc nejsem, málokterý se mi líbí. Kobča ale kouká sympaticky. Pak sem přihoď někdy fotečku, pod sedlem, jak vám to jde :)
Já mám teď obrovské dilema. Jestli jet na mezinárodní, nebo nejet... Teď na poslední A show ve Francii dost slušně Ajmanovi potomci bodovali, ale to mi je prd platný, když to moje zvíře vypadá jak vypadá, že... Pokud bych jela, tak si nedělám ambice na nějaké přední umístění...ale skončit v propadlišti dějin se mi taky moc nechce :D Na druhou stranu si říkám, že aspoň uvidím, jak na tom kobyla v opravdové a těžké konkurenci je.
Tady na fotce jedna naše (momentálně asi nejúspěšnější) polosestřička Alma Al Tiglio (Ajman Moniscione x Amanda Al Tiglio)
kathey
napsal(a):
Hříva se mi nelíbí :D Chtělo by to tomu dát nějaký tvar, dlouhá sice je, ale tak nějak cancourovitě...delší, kratší. Já na QH moc nejsem, málokterý se mi líbí. Kobča ale kouká sympaticky. Pak sem přihoď někdy fotečku, pod sedlem, jak vám to jde :)
Já mám teď obrovské dilema. Jestli jet na mezinárodní, nebo nejet... Teď na poslední A show ve Francii dost slušně Ajmanovi potomci bodovali, ale to mi je prd platný, když to moje zvíře vypadá jak vypadá, že... Pokud bych jela, tak si nedělám ambice na nějaké přední umístění...ale skončit v propadlišti dějin se mi taky moc nechce :D Na druhou stranu si říkám, že aspoň uvidím, jak na tom kobyla v opravdové a těžké konkurenci je.
Tady na fotce jedna naše (momentálně asi nejúspěšnější) polosestřička Alma Al Tiglio (Ajman Moniscione x Amanda Al Tiglio)
Tak to prostě neřeš a jeďte. Jedeš na první tak druhej den půjdete taky...nelam to přes koleno. Jak dopadne uvidíš...ne?
Money, money, money.....
četla jsi info na webu? Ohledně té mezinárodky. Startovné budiž...na mne je to hodně, ale jinak samo o sobě je to slušné. Akorát jsem trochu jelen (trochu hodně jelen) z ustájení. Na národní je to 500kč na den a na mezinárodní je to 2800kč, a to teda doufám, že je to pátek-neděle. Budu mít na achpak asi pár dotazů :)
Myslím, že teď teprve začíná ta pravá legrace.
ahoj holky, tak Satuska se ma fajnove, uz si tu zvykla, ma stado rada. az na ty mouchy co tu jsou... lezou strasne konim do oci, a mame tu par koni i se zanetem...takze satusa dostala novou fly masku. no neni zrovna nadsena, ale nechava si ji na hlave, takze je to v pohode. akorat vypada jak ufon no posudte sami
jinak mame porad problem s kovarem...proste totalne tomu nerozumi..nechal nam strasne dlouhe patky... a zas se nam rozjela snena od bile cary
tak já už mám rozhodnuto,
hlásim se jen na národní.
Nebudu plejtvat penízkama,když by náhodou dopadl nějak dobře,čemuž stejně nevěřim,tak bych tam holt jela zas.Což mam stejně časem v úmyslu tam dojet ještě na ty výkonostky.
Nevíte jak je to s ustájkem,když bych chtěla zůstat až do neděle,abych se na tu mezinárodní mohla alespoň číhnout?
Kolik budou chtítí peněz?
Ahoj Katy, nevím co s ustájkem, ale budu zjišťovat, já budu podobný případ, ale pojedu tam asi už ve čtvrtek. Když by chtěl ty avizované 3 tis (či kolik to přesně má v rozpise) za ustájko při mezinárodce, tak se mu na to z vysoka vykašlu a radši v sobotu večer odvezu koně domů. A možná na neděli přijedu.
lesterka
napsal(a):
Ahoj Katy, nevím co s ustájkem, ale budu zjišťovat, já budu podobný případ, ale pojedu tam asi už ve čtvrtek. Když by chtěl ty avizované 3 tis (či kolik to přesně má v rozpise) za ustájko při mezinárodce, tak se mu na to z vysoka vykašlu a radši v sobotu večer odvezu koně domů. A možná na neděli přijedu.
Já dorazim asi v pátek ráno.Ve čtvrtek si vemu dovču,abych vše připravila a v pátek brzo ráno bych vyrazila...
Jo to ustájko taky takovou pálku nedam,to mam za to ustájení na celej měsíc a ještě kus...
To bych asi taky musela koně odvézt dom a jet zpět...
Nevim jako proč by se mělo platit tolik peněz....za jednu noc..
jako jestli je v neděli ustájko za takovou pálku, tak to balím i s koněm...bohužel. Chtrěla jsem se podívat na tu elitu v neděli, ale nepojedu přes celou republiku v sobotu domů a v neděli ve tři zase do Prahy?...hehe.... přesně..pár stovek budiž, ale pár tisíc za box, to je trochu přehnané!
No je to raketa,když si vemeš,že koně odvezeš v sobotu a v neděli se tam vrátíš tak tě to vyjde ještě furt levněji než tam zůstat přes noc...
Holky kde se tam shání ubytování?
Já sebou ještě vezu plný auto obecenstva tak budem potřebovat někde přespat,v autě se nesložíme :-D
Já jedu na 100% když Hanýs bude teda zdravej...Tuk ťuk ťuk
Lenko, ještě dodatečně gratuluju k úspěchu na Slovensku :) My byli na 120 km v Dillingenu, Watan nakulhal po prvním kole, takže mistrovství Evropy juniorů je v ha..lu. Po pár hodinách v podstatě nekulhal, byla tu vetka a vypadá to, že si nejspíš jen blbě šlápnul (na šutr a otlačil si kopyto? na webu závodů slibovali dobrý povrch - doslova "ideal to qualify without demage", takže jsme nekovali na podložky, bohužel realita byla někde jinde...), což je na jednu stranu docela k vzteku, na druhou stranu lepší, než kdyby se potvrdila třeba naštípnutá bodcová kost, tlačící na mezikosťák, na kterou jsme měli podezření. Takže se vrací zpátky do tréninku, jestli nenakulhá, tak by měl jít mezinárodní 120 km v Mikulově, pokud nakulhá, tak by ho bylo potřeba rozkulhat do té míry, aby šlo udělat pořádnou diagnostiku (svodné znecitlivění ap.).
Co se výstavy a místních "šampionů" týče, tak Katka-Bonzelka, myslím, že ses rozhodla dobře, Lacina sice slíbil, že bude vracet starovné koním, kteří se v mezinárodce umístí na posledním místě, ale co kdyby se přihlásil někdo úplně mimo realitu..Lenka, pro mě škoda, docela by mě zajímalo, jak by obstál slušný kůň bez profi tréninku, ale chápu, že se ti to za ty prachy nechce zkoušet a Kathy - tvojí kobylu jsem naživo neviděla, ale řeknu ti jednu věc: nesuď podle sourozenců. Jasně, že obecně kůň po otci, ze kterého padá jeden výstavní šampion za druhým, má větší procentuální šanci, že podědí také nějaké ty "výstavní geny", ale zrovna tak může být po světovém šampionovi totální propadák a naopak po nevzhledném koni světový šampion - a není to zrovna výjimka, nejlepší chovné klisny nebývají ověnčené výstavními stuhami... Takže, pokud sama nejsi schopná posoudit, jak na tom kobyla je, nezbyde ti nic jiného, než to zkusit...
Lenko, jestli chceš, můžeš přespat u mně (nebo kdokoli kdo nepojede s plným autem příznivců..), slíbila jsem, že budu v kanceláři výstavy coby anglicky mluvící tvor, takže počítám budu na Trojáku od pátku do neděle od rána do večera. Můžeme jezdit tam a zpátky jedním autem. Moje máma sice bydlí v Holešovicích, na Troják to má 3/4 hoďky procházkou přes Stromovku (takže ideál na to, že mi pohlídá Vojtu), ale určitě budu jezdit domů.
A aby děti nepřebily araby, tak tady je bratranec s Dawlat. Chtěla jsem fotku obou kluků spolu, ale Vojta to zabojkotoval, že prej na koníčkovi ten den rozhodně nepojede
Mimochodem jestli chcete pobavit, tak našemu plešatci už povyrostly vlasy, už mu neříkáme Obama, ale Hejma. Je to docela výstižné
Plešatec...no chudáček malý :)) Ale vypadá dobře...roste, jako z vody :) To je radost, co?
Marino, ještě mám tři týdny na změnu názoru. Lehce mě to láká, ale zase vidím, jak vypadá a pochybuju, že stihne měsíc po posledních závodech schovat žebra, už teď žere jak balon a nic z toho. Pastvinu holt k dispozici nemám a seno taky omezeně - to jsou radosti komerčního ustájení. Na národce to snad tak strašně vadit nebude, ikdyž bude zase vypadat jako dostihák, ale myslím, že na mezinárodce by bylo jasno. Letos na národku jedu stejně jenom kvůli tomu, abych podpořila výkonostky a udělala něco pro "sportovní" araby, jinak bych na to kašlala, protože už jsem pochopila, že vytrvalost a výstavy opravdu nejde zkombinovat
Díky za gratulaci, mám z něj radost, šel suprově. A Watana je škoda, hlavně jestli to bylo fakt jenom jedno špatné šlápnutí...to se holt zadaří...Kamarádce takhle loni ujelo mistrovství evropy v military, když jí kobyla zaštycovala na předposledním skoku parkur (předtím absolvovala drezuru i cross) a tím nedodělala kvalifikaci. Tak třeba se v Mikulově potkáme. Za nabídku na přespání díky...budu o ní hodně uvažovat. Kdo se mnou pojede nebo nepojede ještě nevím. Zatím neřeším :)
Tyjo holký...
Já bych osobně chtěla abychom se tam potkali v co největším počtě.
Watana je mi líto...je to hrozná škoda, ale otázka je zda to tak nemělo být. Třeba by se přihodilo něco horšího...berte to tak.
Marino...malej je skvělej. Dneska sem měla na hlídání tří letou neteř...a teda už se vidím jak padám na hubu
Sranda docela.
Já pojedu buď sama...ale nejspíš budu mít řidiče. Takže budem dvá, kde budem spát zatím netuším. Zatím se neřešila.
Takže je to opravdu tak, jak jsem se obávala. Tohle není dobrý marketingový tah...
Na národní výstavu není problém přijet, bohužel však za poplatek 500,-Kč musíte box opustit ještě v sobotu. V případě zájmu je možno zůstat po celý víkend za poplatek ustájení mezinárodní výstavy tzn.2.800,-Kč.
Jo a ještě Marino, tvé snažení možná přijde vniveč. Právě mi bylo řečeno, že můj kůň je přihlášený na výkonostky jako jediný a v tomhle případě se konat nebudou. Takže fakt sranda. A ještě pokud by náhodou motyka vystřelila a přihlásil se ještě někdo, tak jsem zvědavá na tu cenu. Ta se prý bude odvíjet od počtu zájemců. Tak místo toho, aby lidi navnadil je spíš odrazuje.
no tak to je fakt mazec...
Hm taky sem přemejšlela ještě třeba koně prdnout jinam někam poblíž a pak ho akorát převízt na výstavu..
To docela přehnali,ale na stránkách toho areálu je ustájko na den 500Kč.
Nikde o nějaký jiný ceně neni ani zmínka,takže kdoví jak to tam maji zpytlíkovaný.
Jinak Leni,nad výkonostkama nezoufej,počkej ještě třeba do příštího roku a pak se tam třeba se Sabinou taky dokopem a budem je dělat hromadně ve třech
No hele, ono je mi to docela šumák, když nebudou výkonostky, tak prostě nebudou, jenom jsem chtěla udělat něco pro arabskou obec. Nemyslím, že s tím jak jsou nastavené by mělo mít to moje malé zvířátko problém, pokud mu tam do parkuru nepostaví nějakého extra bubáka nebo pokud nebude zrovna v tu chvíli myslet koulema, místo mozkem.
Jina s ustájkem je to fakt sranda...přijde mi, že prostě kvůli tomu, že přijedou zahraniční koně, tak nasadili takovou pálku a českým to zlevnit nemůžou. To fakt nevím, jestli se mi bude chtít ještě v neděli zpět. Nebo leda varianta opravdu toho koně nažrat a holt vyrazit i na mezinárodku
Tak mě napadlo:
Marino nebylo by třeba možné ustájit naše oře u tebe?A jet pak na výstavu od tebe?
Radši bych dala peníze za ustájko tobě než těm vydřiduchům.Nevím jestli to neni třeba blbej nápad...
Tak mi to v práci problesklo hlavou.
No já právě taky nevim jestli se mi bude chtít v neděli zpět...
Na mezinárodku se necítim i když mam oře pěkně napapaného...
Nejdřív národku a jak dopadne tak podle toho bych třeba příště do tej mezinárodní i šla...ale naděje si nedělam..
Hlavní je,aby jsme měli alespoň tu jednu výstavu za sebou...
Aha tak s těma výkonostkama sem netušila že valaši nee...njn furt se učim..
Boxy budou z pátku na sobotu za 500,- a příplatek za ustájení ze soboty na neděli taky 500,-. Co se vydřidušství týče, tak boxy vyjdou na 1500,- + DPH, takže je pro vás achpak dotuje (koně budou v mobilních boxech, nikoli v pevných). Boxy na mezinárodku jsou za běžnou cenu mezinárodních soutěží, je to stejné jako třeba na mez. soutěžích vytrvalosti v čr taky nejsou boxy za pětikilo (ono nakonec dneska ani na spoustě národních...)
Na výkonnostky jsem před pár dny mluvila s Rudou a Alli mu stále kulhá, takže ano, zatím je Lenka jediná. Chci teď hodit oznámení na stránky achpak, protože zatím to šlo jen členům, doufám, že se ještě někdo chytí. Neboj, v parkuru žádní bubáci nebudou a nejspíš ani kombinace, pouze distance. S nákladama si trofnu tvrdit, že až tak vysoké nebudou.
Ráda bych s tím pomohla, protože nastavená úroveň je opravdu velmi jednoduchá, ale holky co viděly Sherifa, tak ví, že má po americké kariéře v English Pleasure a v zápřehu (kdo neví, co je to English Pleasure, tak tohle: http://www.rideaufield.com/images/mares/Enya_by_Wright_Region_16_2008.JPG a http://www.mcreynoldsarabiansandpintos.com/pages/Romeo_Top_Ten.JPG) dorasovaná záda, takže pod sedlo už nee. Vozí jen Vojtu :)
U nás bude v době výstavy probíhat rekonstrukce stáje, nebudou uvnitř žádné boxy, jen za halou postavené mobilní boxy pro klienty. Takže jednoho nebo dva koně sice můžu nechat přespat, ale ve výběhu. A výběh, kam bych dala cizího hřebce (vysoký, 4 řady) je jen jeden (kdyby třeba Lenka chtěla přespat ze čtvrtka na pátek, tak to možné je, ale jen takhle).
S ubytováním, když pojedete jen s chlapem, tak není problém, jen bych nerada měla barák plnej cizích lidí.
No uvidíme, co bude...zmiňovala jsem se o výkonostkách holčině, co má Ainhoa Ninju, tak o nich přemýšlela, ale nevím nevím....uvidíme. Nechápu, proč se nechytnou třeba i ostatní, vždyť na nich není nic těžkého, ale tak uzávěrka má být prý až v polovině srpna, tak třeba se ještě někdo přidá. Možná by to chtělo vymyslet nějakou motivaci pro koně, kteří je budou mít úspěšně za sebou. Třeba snížení licentačního poplatku nebo já nevím co. Protože pochybuju, že jsou lidi tak blbí jako já a půjdou tam jenom tak pro srandu králíkům...
Předpokládám, že kdybych jela na výkonostky, tak mi p. Lacina ustájení zařídí už od čtvrtka az nějaký příplatek (který snad nebude 2 tis :), ale díky, pokud by bylo třeba, tak se ozvu.
Každopádně do neděle bych s koněm zůstala jedině tehdy, pokud by mě něco prásklo po hlavě a přihlásila bych na mezinárodku :)
Marino,potřebovala bych poradit,pokud chci jet na závodech s koníkem,který má licenci za jíný klub než je můj,tak co napsat do přihlášky?můj?díky
jinak jak jste se smály Satince,já mám koně nonstop venku a bez masek teda v tomhle počasí ani ránu,sice vypadaj jak trubky,ale hlavně,že je ten otravnej hmyz neprudí aspoň v uších a na očích
Ahojte holky chcem vás pozvať na našu výstavu koní ktorá bude špecializovaná na Arabské kone budú medzinárodný rozhodcovia a pre víťazov jednotlivých kategórií je pripravená finančná odmena.
na postoj se teď budem muset vrhnout.
Holky už jste viděly žlutýho araba?Já teď prvně..
http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/deckanzeige-:-araberhengst-in-traumfarbe-palomino- !!/6754478
Zdravím po návratu z dovolené. Marino, docela mne překvapuješ. Nikde jsem nepsala, že to, že sourozenci jsou úspěšní znamená, že mám doma šampiona...spíš právě naopak. Úspěchy sourozenců mi udělaly radost, tak jsem se podělila. Nojo...mluviti stříbro.... Jak to chodí vím moc dobře. Kdyby mi ve stáji řehtal nějakej extra poklad, tak nestál tolik, kolik stál.
Souhlasím se vším, co říkáš, ale nějak nechápu, proč to říkáš mě. Co se toho chovu týká, tak to je sázka do loterie, když si člověk kupuje kobylu neprověřenou v chovu a jako bonus ani nemá místo a prachy, takže hříbat se v nejbližších sto letech bát fakt nemusíte.
Každopádně, pokud se něco nepo...., tak kobylu na výstavě uvidíš, potom si ráda poslechnu kritiku. Zajímaly mě názory na první krůčky ohledně postoje, video jsem hodila...nic. Takže asi dobrý, předpokládám, že s nějakou velkou kritikou by nikdo neotálel.
Ještě Leni, jak jste řešili to ustájení, na icq už jsem tě nějak nechytla. Mrkla jsem do té obálky z achpaku, jen tak zběžně...co se týká výkonnostek, tak tam je psané, že budou v pátek od 17:00, takže by ti stačilo přijet v pátek ráno a nemusela bys řešit ustájení ze čtvrtka na pátek.
A peníze, pokud se člověk přihlásí na národní i mezinárodní, tak se ustájení platí jen za to mezinárodní, to jde.
Ahoj všem...
Kathey, mě přišlo že to Marina nemyslela útočně, spíš naopak. Jen konstatovala, jak to může být.
Jinak s postojem ti neporadím :-D páč sama se v tom plácám. Ale dle mě na začátek dobrý.
Jinak Amir pořád marodí, navíc mám velké podezření, že je tam flegmona. Nekulhá, při chůzi otok ,,skoro,, splaskne, ale přes noc to opět nateče do stejného rozměru. Doktor ho neviděl a po tlakovým obvaze neřídil přidat práci. Budu ho sem muset dokopat asi heverem, aby to zrentgenoval, nebo mi doprdelky už řekl co s tím dělat.
Kostival nemopomohl, slezly mu chlupy, kůže je barevná jak modřina. Od hlezna po kopyto otok.
Fakt by jednoho kleplo.
Kathy, pokud ti to co jsem napsala přišlo jako kritika, tak ti už asi nebudu psát nic... Kdybych si myslela, že kobyla na mezinárodku nemá, tak bych ti to napsala, zrovna tak jako Katce od Hanýse. Ale já ji naživo neviděla, nevím, jestli na to má nebo ne, napsala jsem, ať to zkusíš. Jen jsem podotkla, ať nespoléháš na úspěchy sourozenců, abys nebyla zbytečně zklamaná. Když dopadne dobře, bude to příjemné překvapení. Víš jak se to říká v angličtině, doufej v nejlepší, ale buď připravená na nejhorší.
Video postoje jsem neviděla. Dělali jsme seno (250 balíků po 140cm, přerovnat stodolu..), stájnice měla do dneška dovolenou (a já tu mám teď 31 koní), dítě mi hlídá bába jednou týdně, teď sekáme nedopasky, už se zas ozývají lidi s ohlávkama, vyšly mi dotace z EU na rekonstrukci, začínáme na konci příštího týdne, takže teď řeším beton na podlahu, cenové nabídky na strop a okna a k tomu dalších tisíc provozních drobností, takže momentálně tak trochu padám na zobák. Sem se chodím na pár minut odreagovat, s talířem ňákýho jídla, než zas zmizím makat. Až se to trochu uklidní, kouknu se na to, jestli to ještě nebude v propadlišti dějin. No nic, jdu zdělat mraky ovoce, co mi sem bába navezla a krmit a vypouštět hemely. Docela se těším, že ráno už dělá Lenka.
Zdenko, pokud ještě řešíš za jaký klub se přihlásit, tak koukni do všeobecných pravidel, jak je to aktuální. Bývalo, že na většinu závodů sis mohla vybrat, jestli pojedeš za svůj klub, nebo klub pod kterým je kůň, pouze na mistrovstvích jsi musela za svůj. Pokud majiteli koně nevadí, že budeš startovat za svůj klub, tak určitě piš ten. Pokud by raději, abys jela za jeho klub, tak radši koukni do těch pravidel.
Sabi, tomu Amirovi bych veta zavolala. Já už z tohodle začínám mít strach. Zrovna teď se doléčila kamarádky čt z docela dost hnusné flegmony. A hříbě máme pro jistotu už skoro 14 dní na klinice v Brně. A ta moje důra si zase udělala něco s nohou na boxe...s tou jedinou na které ještě neměla nic. Pár pidi ranek typu sedřená kůže, ale otok už 4 den a docela slušný, vypadá to, že to snad bude ok, ale pokud se to od zítřka nezačne lepšit, tak volám veta...pro jistotu. Radši aby mi řekl, že to bude ok a že plaším zbytečně.
Já vím Marino, že jsi to nemyslela špatně, však říkám, že souhlasím. Akorát jak jde o moje "dítě", tak jsem nějaká přecitlivělá :D Na dobré výsledky sourozenců nespoléhám, však vidím jak vypadají oni a jak ta moje, ale taky vím, že úplně špatně na tom nejsme. Jak říkáš, zkusím a uvidím, teda pokud se mi kůň do té doby nezruší.
Ahoj všichni, tak my dělali poldahu, tak jsem byla bez netu a pak nám sem vlezl trojský kůň z EQCH, tak te´d trochu bojuju s Linuxem místo windousů :-). A dělat je taky pořád co, si nedokážu představit, že bych ještě chodila do práce :-)), ale zas to jsou vpodstatě samé příjemné věci:-), no na lepší se zvyká rychle.Konečně spadly ty teploty a je trochu snesitelně, jinak jsem byla fakt ráda, že jsem doma mohla jsem chodit jezdit hned ráno, protože pak je to do večera děs.
Leni gratuluju, jsem teda zvědavá kam to dotáhnete a doufám, že nakonec se rozhodneš i pro mezinárodku.
Káťo nesmíš to brát všechno tak vážně :-). Video se mi líbí, možná by se víc líbilo, kdyby neměla přední tak vepředu (i když je fakt, že na výstavách někteří nebo většina? tak staví i víc rotažené) a zkusit trochu zvýšit základnu krku - přenést víc váhy dozadu. Ale má to pěkně naučené je vidět, že hned ví o co jde :-).
Marino Vojta teda roste jako z vody, mi přijde, že to je chvilka co jsem tem byla a vypadá zas o takový kus větší.
Bonzel, škoda že ten žlutý arab není plnokrevný, by mě zajímalo, jestli to je vůbec povolená barva nebo jestli je to u plnokrevných arabů vůbec možné.
Sabčo, no jestli to nebude ta flegmóna já si ji kdysi přesně takhle vyrobila. Kvůli nějaké prkotině jsem začala patlat kostivalem ( a ještě tinkturou, která je účinnější ale taky agresivnější na kůži a on je kostival obecně) a právě jak se tak kůže porušila tak se do toho dostal zánět a flegmóńa jak vyšitá a už jsme museli dávat ATB.
Ahojte dievčatá prosím vás chce,m sa prihlásiť na váš medzinárodný šampionát s dvomi žrebcami ale neviem presne čo znamenajú tie skupiny A a B račej sa opýtam aby som nespravila chybu. Ďakujem za vysvetlenie
Luci moc vám to sluší se Sněží a teda žasnu, jak je za ty roky překrásně pstružatá. Já pořád čekám a nic moc..sem tam puntík, jinak je to moje žvíže stále bílé jak stěna a já myslela, že bude puntíkatět po tatínkovi ..no nic..když už je bílá, tak aspoň, že je čistá
. Dneska je doma (i když už i v dešti posekala dvůr
) a pokud bude odpoledne jen mžít, půjdeme se projet. Aspoň nebude snad lítat hmyzáků plno...tady se vyrojila obří gigantická hovada tenhle týden
nejhůře to snáší hucule Betty, ta má krátký ocásek a těžko se brání. Usa s Bendíkem mají ocasy až na zem, tak se lépe hovad zbaví. Ale i tak je to hrozné
. Včera byli všichni šťastní jak blechy, když jsem došla v dešti na pastvinu, že Usu vezmu už domů a oni všichni zmoklí venku a pásli se spokojení, že se umyjou a nic je nežere..jsem čekala koně v přístřešku a oni koukali, bříška napráskané trávou a byli naprosto spokojení
Cindyum - jako že se bojíš, jestli nemáš překvalifikovaného koně? To se fakt bát nemusíš, Slovensko nepořádá ani C národní šampionát pod ECAHO natož něco vyššího. Nevím podle jakých pravidel pořádáte a jací porotci rozhodují výstavy na Slovensku, ale zcela určitě to nejsou oficiální výstavy arabských plnokrevníků. I kdybys nakrásně byla s koněm v Bábolně, tak ani to není oficiální ECAHO výstava.
Otázka by byla, kdyby byla jako kvalifikace pro B šampionát nějaká C show, to bys ještě předtím musela někam vyrazit, ale to podle 2010 pravidel není, soutěž je otevřená všem i nekvalifikovaným koním (kromě těch překvalifikovaných).
Marino, jsem to moc nesledovala, ale už se mě na to ptal někdo..jak je to s tím mezinárodním teda. Takže koně žádnou kvalifikaci už nemusí mít? Může se přihlásit kdokoliv, kdo bude mít peníze na přihlášku? A jak je to s předvaděči? Může kdkokoliv nebo musí mít zaplaceného profíka? Ne že bych já chtěla jít, ale chci v tom mít jasno. Já momentálně ani nevím, zda vůbec pojedeme na tu národku, takže tak. To rozhodnu na poslední chvíli.
www.ecaho.org -> download office -> Blue Book 2010 -> Rules for Affiliation of shows -> strana 9 "B Shows"
Jinak přeložené je to na achpaku pod intercupem. Nikde ani zmínka o kvalifikaci, takže ne, nemusí, je to otevřené pro všechny koně registrované ve WAHO plemenných knihách, kromě těch překvalifikovaných (šampionů z vysokých mezinárodních show).
Předvaděče mít nemusíš.
Kdyby mě tu někdo četl, tak už jsem nějaký ten měsíc zpět říkala, že kvalifikace být nemusí, jsem to studovala v pravidlech ecaho a nikdo z nás se nemusí bát, že by měl koně tak dobrého, že by byl, jak říká Marina "překvalifikovaný" :)))
Já pořád uvažuju, jestli jet i na mezinárodku, nebo ne. Když by byl kůň trošku v kondici, tak je jednodušší rozhodování, jenomže on je momenátlně v pěkné sportovní kondici, což se na výstavách fakt nenosí a pochybuju, že ho za měsíc stihnu vyžrat zrovna do té kondice výstavní .) Tak uvidíme, mám ještě nějakých 14 dní na rozmyšlenou, jestli budu mít dost peněz, které nebudu vědět do čeho vrazit :)
Lucko, vypadáš suprově, už se ti blíží termín?
JInak já bych profi předvaděče chtěla, zrovna si jednoho "domlouvám", jestli by do toho šli, ale se trošku bojím právě toho, že ti profi nebudou chtít naše křováky vzít a kazit si s nimi reputaci.
No tak já to momentálně vidím tak, že asi nepojedu vůbec. Co bude za cca 14 dní nevím, ale Usa se ještě doléčuje a nevím nevím, zda bych ji za měsíc dostala do nějaké slušné kondice. Takže já momentálně fakt to vidím bledě a s financemi se ještě uvidí, momentálně to taky není valné....
Co se předváděčů na show týká, tak si tam může s koněm jít kdo chce. Však také na naší mezinárodní to tak platí. Možná je škoda, že si tam naběhnou lidi bez jakýhkoliv zkušeností, koně neumí ani náznaky postoje a celkově bývají nic moc připravení...neříkám všichni, i my jsme tehdy byli dost mimo...člověk se učí pořád. Akorát pak mi to spíš připadá jako parodie na pořádnou výstavu.
Co se mezinárodní týká, tak tam to bude podstatně jinačí liga. A majitelé koní s sebou budou mít vlastní profíky. Profi předváděčům prošly rukama desítky a desítky koní, mají zkušenosti. Další fakt je ale ten, že většina nerada bere cizí koně, ty "své" mívají sami v tréninku, znají koně, koně znají je, mají je naučené podle sebe a ví co a jak na kterého platí. Jelikož se tím živí nebo si alespoň slušně přivydělávají, tak si nelajznou vzít jen tak z fleku cizího koně. Jak říkala Lenka, nemají zájem si kazit reputaci.
Předpokládám, že tam bude určitě Renata od Laciny, možná ještě někdo další a ti vezmou všechno, co jim strčíš do ruky. Jsou dobří, většině koní pomohou, ale pokud kůň není dost dobře připravený tak zázraky nesvede nikdo.
Taky se rozhodnu asi až na poslední chvíli...jde o hodně peněz. Moje zvíře teď má nějak podezřele dlouho nateklou hnátu. Už jsem jí vyhrožovala, že pokud v nejbližší době nesplaskne tak na ni zavolám veta...asi se nebojí, nebo co.
Luci tyjoooooo krásný Takový ty pupíkatý fotky já můžu !!!!
A Sněží šlape krásně. Co se flegmony týče, tak právě nevíme, protože otok po pohybu zplaskne, což třeba Lenče se nepodařilo. Takk uvidíme. Dneska měl nohu jak z alabastru. Chystám se vám to nafotit, jakmile to stihnu. Tak na nás myslete, zítra by měl přijet vet.
Chtě nechtě sem na té noze, poté co zmizel dneska opuch totálně pryč (sic nevím kdy se vrátí) našla dole u spěnkového kloubu z vnitřní strany na šlaše hrbolek....takže takže ....Prostě budu chtít sono, ikdyby si měly doktoři prst v prdeli zalámat. S tím kostivalem, kruciš sem to mohla vědět dřív...
díky za informaci.
Tak pak dej Sabi vědět, jak jste dopadli. My jsme taky stále nateklí :( Kobyla nepajdá, normálně chodí i pobíhá, citlivé to má jenom na omak a to musím přitlačit silněji. Jestli to tam takhle jak to má bude ještě zítra, tak ji odstřelím.
Mám dotaz, asi nejspíš na Marinu...jak často odčervuješ hříbata?
A další věc, kobyla je jakási hubená. Když přijela, tak měla mega pupek a lezly jí docela dost žebra. Po postupném snížení té její šílené krmné dávky a šoupnutí na celý den na pastvu sundala pupek a žebra jsou vidět mnohem mnohem míň, přijde mi, že na ročku tak akorát (i když, trochu obalit by se ještě mohla). Ale na výstavu tohle prostě není. Nemám zájem vyrobit tukovou kouli na hubených nožičkách, vím, že porotci ty hříbata až tolik nehrotí. No, k věci, chtěla bych jí ráda něco přikoupila (nojo, jsem pracháč :D)...ale nevím co...granule? kukuřici?...bla bla bla...je toho tolik, že nevim nevim
Máte nějaké nápady?
no koukám každej před výstavou řeší nějakej problém...my by jsme byli vyjímka kdyby nic nebylo...
Už 14dní čekam na veta,než mi doveze šampon proti drbání.
Loni a letos prostě Hanýs chytá nějaký drbací období a hříva i ocas jdou do háje.
Začervenim to neni,protože jsou ca měsíc odčervený,takže já pojedu asi na výstavu s oškubanym kuřetem pokud nám to ten magor nedoveze v čas..ch jo...
Jinak mám dotaz,prašule za ustájení se taky posílaji na achpak nebo se to bude platit až na místě?
Kathy, nezlob se na mě, snad se zase neurazíš, ale ty jsi úplně mimo mísu!
Ty bys chtěla abychom měli naši národní výstavu na profi úrovni? Na kolika ses byla podívat osobně, nakolik se orientuješ v chovu? Pokud posuneme národní výstavu na profi úroveň, dopadneme jak s dostihama - žádná se pořádat nebude.
Profi výstavy v zahraničí jsou věc dobrovolná, je čistě na majiteli, jestli koně považuje za dostatečně v show typu nebo ne. Nikdo nenutí chovatele, aby bral na výstavu každého koně, bez ohledu na to, zda se na výstavu hodí, nebo ne - jako u nás. Náklady jsou obrovské. Po Evropě jsou stovky chovatelů a vystavuje jich pár desítek - jen se koukni na výsledky - těch, co na to maj prachy, těch co na to maj žaludek (to se ví, že s koňmi v profi tréninku se často zachází nehumánně), těch co nechtěj s koňma v budoucnu sportovat na výkonnostní úrovni (nemluvím o nějaké základní drezuře nebo tak), protože co si budem povídat, odchov výstavního koně neodpovídá požadavkům na to, jak by měl vyrůstat kůň, který má v budoucnu podávat vysoké výkony třeba ve vytrvalosti, která je doménou arabů. Nakonec teď to víš nejlíp sama.
Jasně že jsou výjimky, abys mě hned netahala za slovo.
Koukni, jak jsou výstavy obsazené, je to bída, pár koní v každé kategorii, dávno už není v jedné kategorii třeba 30 koní.
Pokud u nás vzneseš požadavek na profi úroveň, nemůžeš tlačit chovatele k tomu, aby dali do profi tréninku za velké $$$ sportovní typ koně s rovnou hlavou, který nemá na výstavě nejmenší šanci uspět. Takže to uděláš dobrovolné. Dobrovolné to už bylo. A i když lidi nemuseli investovat, stejně se dva ročníky rušily pro nedostatek přihlášek. Kolik myslíš, že se přihlásí koní, když budou muset do profi tréninku? Jen se podívej nejdřív na sebe, sama říkáš, že smrdíš korunou.
Další aspekt je, že se u nás výstava bere jako "vhodnost do chovu", což je bóže pochopte to už největší blbost co kdo kdy vymyslel. Dokonce máme na novém Osvědčení o původu kolonku pro známku z výstavy!!!
Pokud by se měla brát výstava jako vhodnost do chovu (svod), museli by být koně posuzováni v zootechnickém postoji a museli by je posuzovat porotci, kteří je posoudí vzhledem k požedavkům na plnokrevného araba obecně, ne vzhledem k požadavkům na show typ. Museli by to být lidé, kteří jsou schopni nesrazit známku za to, že ročkovi nebo sportovnímu koni čučí žebra, že je kůň z pastviny chlupatý apod.
Mimochodem když jsem jela z těch nepovedených závodů v Dillingenu, stavovala jsem se u Escherů (ty všichni nepochybně znáte - http://www.gestuet-rothenberg.de), neb to pro mě byla zajížďka asi celé 2 kilometry, řeč přišla na focení na naší výstavě a na výstavu obecně a podle nich je to samozřejmě taky "very stupid", že na show musí všichni koně. Ostatně jako podle všech zahraničních chovatelů, se kterými jsem o tom házela řeč.
Podívej se na fotky koní z minulého století (nejlepších chovných koní) a řekni mi kolik jich bylo v moderním show typu? Najdeš alespoň jednoho? Neříkám, že lidé nemají chovat koně v show typu, nechť si každý chová, co chce, ale proč proboha tlačit na chovatele, aby všichni chovali koně v show typu? O kolik genetického materiálu a kolik typové různorodosti, která je pro plemeno typická, bychom přišli? Kolik z moderních show koní se schopno sportovat na vysoké úrovni?
Takže když už to teda je tak jak to je (že je výstava povinná), a že to podle mě je špatně (i když argument obsazenosti chápu), tak buďme rádi, že většina koní není profi připravená (a někteří vůbec) a že tedy mají jakous takous šanci uspět i u profi porotců (některých), protože ti by měli v tomto celkovém pohledu pochopit, že tu o nic profi nejde.
Když už jsi mě teda tou parodií na výstavu tak nadzvedla, že jsem musela napsat tenhle sáhodlouhý příspěvek, tak jsem zkoukla to tvoje video a na můj vkus je roztažená hodně. Jsou tam 3 vystříhané záběry, na tom prostředním posouváš přední nohy ve 3 krocích, tak já bych zůstala u toho druhého. Ale na můj názor nekoukej, nejsem profík, to jsi teď ty
Očervení - hříbaty myslíš zřejmě ročku - ročky odčervuju stejně jako dosp. koně - 4x ročně, kvalitně.
Jen se posmívej
Na odčervení jsem se ptala z toho důvodu, že mi kamarádka říkala, že u nich odčervují hříbata dokonce každé 2 měsíce, což už mi přišlo přehnané.
Uražená jsem už od minula, takže žádné obavy . Já to nemyslela až takhle, jak ti to vyznělo. Šlo spíš jenom o to, jak se lucky ptala na to, jestli musí být profi předváděč nebo ne...tak jenom to, že profík si nenatrénovanýho koně nevezme.
To, že u nás je výstava povinná pro uchovnění je kravina, to tady víme všichni. Chovatelé mojí kobyly se podivovali, proč koně, kteří mají takové nízké body, chodí po výstavách. Po vysvětlení, že ti koně tam musí kvůli uchovnění také padlo něco ve smyslu "stupid". Je to kravina...ale jak říkáš, jinak by na ty výstavy nikdo nejezdil.
O kolonce pro body jsem netušila, to je taky docela vtipné, jak kdyby ty body něco znamenaly.
Stejně jak teď dopadly ty slavné výkonnostky pro hřebce. Když se nemusí, tak se nemusí. Jsem zvědavá, jestli to nakonec skončí tak, že zůstane přihlášená jenom Lenka. To by byla legrace, kdyby to bylo jako u Shagyí, hned by jsme měli o polovinu plemeníků míň.
Mám obavu, že v chovu se orientuju podstatně míň než ty. U arabů pouhé 3 roky, vlastní kousek asi 2 měsíce. Jo, když jsem koupila kobylu po show koni, tak se snažím sbírat informace o tomhle, kde se dá. Jsem ráda, když mi řekneš, když jsem mimo. Ono je to nakonec přínosné pro všechny, kteří se o to zajímají.
Co se videa týká, tak o tom, že je moc roztažená vím, hulákala to na mě už kamarádka od kamery. Bylo to po asi 10 dnech trénování a bez toho aby na to někdo koukal z boku, tohle bylo poprvé. Před tím jsem vždycky poposunula, dala povel ke stání a odbíhala na bok, akorát by to asi chtělo delší vodítko :) Videa jsou sestříhaná, protože chození dokola a zastavování mi přišlo docela nezáživné :) Já jsem měla tušení, co tam je špatně, ale chtěla jsem se ujistit. Kdybych hodila jenom video náhodně povedeného, tak je to k ničemu. Jinak jsem takovej odborník, že krk mi kobyla udělala jenom jednou a to, když jsem před ní štěrchala s repelentem....
Asi už radši nebudu nic psát, nerada bych aby tě jednoho krásnýho dne trefil šlak
Jak se říká....kliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiid
Ale je fajn, že jsou tu i tyhle výměny názorů, právě z těch se člověk posune zase o kousek dál.
Mně jenom napadá už to, co jsem tu dřív nakousla. Co takhle nějak motivovat majitele koní k tomu, aby chovali kvalitnější zvířata (a nezáleží na tom do jakého odvětví koňského světa s nimi půjdou). Proč nezkusit motivovat majitele k tomu, aby se pokusili koně dostat do vyšších úrovní daného odvětví? Očividně našim majitelům koní pocit z toho, že mají doma slušná zvířata nestačí k tomu, aby ta slušná zvířata chovali a snažili se s nimi něco dosáhnout. A otázka je o jakou motivaci by se jednalo. Jediná, která mně momentálně napadá je finanční - zvýhodnění některých poplatků. Určitě by mohla být i jiná, ale můj mozeček žádnou zatím nevidí.
A možná jsem úplně mimo a jenom si tady tak plácám, ale pořád mi uniká proč většina našich chovatelů chová doma to, co chová a nesnaží se svůj chov zaměřit nějakým směrem a posílat do světa hříbata, na která by mohli být hrdí, a ne, že je budou prodávat x let a stejně se jich nebudou moct zbavit. Po pravdě řečeno, z toho a za ty peníze, co je u nás momentálně na prodej bych si já koně nevybrala - ale možná jsem jenom zmlsaná
Heh...to jsou radosti :) Tak snad se už konečně trefili do správného hřebce :)
Jinak abyste v tom holky nebyly sami, mně dneska taky přijede vet. Lehce napuchlá šlacha nad spěnkovým kloubem, bez kulhání, bez toho, aby otok šel po pohybu dolů. Nebýt to 4 dny před závody, tak neřeším a čekám, co to udělá.
lesterka
napsal(a):
Heh...to jsou radosti :) Tak snad se už konečně trefili do správného hřebce :)
Jinak abyste v tom holky nebyly sami, mně dneska taky přijede vet. Lehce napuchlá šlacha nad spěnkovým kloubem, bez kulhání, bez toho, aby otok šel po pohybu dolů. Nebýt to 4 dny před závody, tak neřeším a čekám, co to udělá.
a aby jste v tom nebyly holky uplne samy, tak Satina si taky neco vytvorila...nebo ji bylo vytvoreno...ma napuchlou zadni nohu.... malinkou ranku od reiningove podkovy...takze hlubokou, ale velkou asi jeden centimetr, mozna i mensi... takze ma antibiotika, a uvidime co to udela...bohuzel to ma na kloubu, tak doufam, ze antibiotika zaberou, a nedostane se to do kloubu...