Westernové plemena a jezdci - kochači 152

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.9.2010 21:34
renmar

XXX.XXX.129.236

Dobrý den kochači, omlouvám se, ale potřebuji se spojit s Jaruškou a ztratila jsem její email (výměna PC). Jaruško, tu Renata od Žanetky. Babička se má dobře, je zaplatbůh zdravá a spokojená. Užívá si důchod s dalšími čtyřmi koníky. Dlužím Ti aktuální fotečky - napravím se.
Proč ale píšu, moje výborná kamarádka (brázdili jsme spolu krajinou s koníky dlouhý čas) prodává svého koníka. Je to právě valášek uvyklý na dlouhé vandry, 100 zdravý, bosy (uvyklý terénům bos a kvalita kopyt je úžasná). Dsetiletý ryzák, pohodář. Kdyby jsi o někom věděla, že hledáte koníka do nepohody, tak mi dej prosím vědět. Máš ještě můj email? Pa rena

22.9.2010 07:44
jaruska

XXX.XXX.211.87

:-)Ahojky Renččooo,smajlíkto jsem moc ráda,že je bábuška zdravá a že si užívá pastvy a kámošů,byla moc hodná a šikovná.:-):-)Mejla Ti napíšu,fotičky valáška určitě pošli,já to rozešlu po všech známých,klidně dej fotičky s popisem i sem,jestli chceš,třeba nějáký kocháček se do něj zamiluje i tady.:-):-)
:-)Monďásek má myší kožíšek.:-)

22.9.2010 07:47
jaruska

XXX.XXX.211.87

:-):-)My se byli včéra pokochat tou skoro podzimní nádherou....

22.9.2010 07:50
jaruska

XXX.XXX.211.87

:-):-)Moruš je kráásná,15 let jí nehádá opravdu nikdo.:-):-):-)

22.9.2010 07:56
jaruska

XXX.XXX.211.87

:-):-)Jarča nemůže vidět nic spadlýho na zemi.:-)):-))

22.9.2010 08:02
remonek

XXX.XXX.162.107

No co prosím, Moruš,že už je 15smajlíksmajlík tak to teda valim bulvy.
Pan Sobista už taky nahodil myší kožich a je nějako špíčkovatejsmajlík, my vyrazíme na kochání dneska, tak snad budeme mít taky nějaký fotky.
Já jsem včera pořádně Sobistu vydrbala páč byl fakt jak čuně,měl v kožichu mrtě prachu jak se pořád válí. A už nám zas začíná růst hříva,takže teď jak mu to stojí na ježuru,tak vypadá jak nějaký nasráně :-)):-))

22.9.2010 09:17
lucky

XXX.XXX.133.26

To teda koukám, že už je Moruš 15! To bych ji taky neřekla..i když huculáci jsou dlouhověcí. Use taky bude v lednu 9...to strašně letí.
Včera jsem byla pro krásné hoblinky, takže Usidlo v noci chrnělo jak zabitésmajlík. Taky jsem tady dopoledne měla kontrolu z finančáku, ale naštěstí vše dobře dopadlo..uffff...

22.9.2010 09:54
madow

XXX.XXX.121.112

ahojky kochačky, taky bych Morušce nikdy neřekla 15let...našemu Markovi je taky něco kolem 15, ale na něm to vidět je...jinak už pomalu běhá jak srnka....včera když jsem mu šla do výběhu namazat kopanec, tak přede mnou utekl a ještě vyhodil div mi nevycinkal zuby smajlík...takže zas tak hrozný to už není...trochu kulhá, ale jinak ok...už ani oteklé to není.
Scharik už má konečně občanku .... včera mi přišel jeho modrý průkaz....musela jsem se usmát když jsem pod sebou viděla datumy narození otce matky a mrňouse....opravdu jarní rodinka....otec 11.4.2001 mamka 17.3.2003 Scharik 17.4.2010

22.9.2010 10:22
jaruska

XXX.XXX.211.87

smajlíkJojo,děvčata,letí to opravdu dost ten čas,:-(ale já pevně doufám,že Moruš tu v plném zdraví bude ještě minimálně 10 let.:-):-):-)

22.9.2010 10:24
jaruska

XXX.XXX.211.87

smajlíksmajlíkLucí,super,že kontrola dopadla dobře,já vím,že to jsou nervy,co?Ale hlavně,že to dobře dopadlo.smajlíksmajlíksmajlík

22.9.2010 10:25
jaruska

XXX.XXX.211.87

:-):-)Markét,tak paráda,že valášek už je v docela veselý náladě,koukám,pacholek jeden.smajlík

22.9.2010 10:29
jaruska

XXX.XXX.211.87

:-):-)smajlíkJojo,Šárí,dneska se pokochat určitě jeď,tohle kráásný počasí by mělo brzo skončit...smajlík

22.9.2010 10:35
renmar

XXX.XXX.134.38

Ahoj Jaruško, tak se pokusím vložit fotky Matese. To jen ten koník o kterém jsem mluvila. Vzhledem k tomu, že ho znám už spoustu let(stáli jsme vždycky s jeho majitelkou ve stejných stájích) a vím co je za zlato, tak bych taky ráda aby šel zase k němo hodnému a hlavně aby chodil a nestál někde v kůlně. Vzpoměla jsem si na Vás stezkaře, kam by se určitě hodil. Tož tak. Měj se moc hezky a zase se shledáme, pa Rena

22.9.2010 10:38
renmar

XXX.XXX.134.38

Poslední, kdyby se někomu líbil, tak víc info na renmar@seznam.cz

22.9.2010 15:38
jaruska

XXX.XXX.211.87

smajlík:-)Tož pěěěkný koník:-),jak je vysoký?Těch 160 asi má,viď,a je to čisté ČTčko?:-)
:-)Už píšu ten mejlík.:-)

23.9.2010 07:18
remonek

XXX.XXX.162.107

jj,koník je to opravdu pěkný,taky bych se zkusila poptat.
Tak jsme se včera vyrazili taky kochat, no holky to byla jízda,jak se Sobista ten tejden flákal,tak to včera bylo pořád klusem,cvalem a to běžel sám od sebe jsem ho ani pobízet nemusela,spíš jsem ho jen brzdila. Pak jsme po cestě domů ještě potkali Pasika no tak se kluci společně proběhli no Sobista byl zpocenej jak vrata od chlíva,ale tvářil se spokojeně.
Jen asi na zimu zas budu muset pořídit ty granulky Energys pro koně v klidu páč to toliko jezdit nebudeme tak aby to pak nebylo hopsa hejsa do Brandejsa:-)):-))
No a pak taky ještě budeme muset nějako nacvičit chování v neznámém prostředí páč jsme včera jeli novou cestou a Sobisťák byl takovej docela nepříjemnej,že jsem se s nim musela i trochu ´´prát´´ aby se uklidnil, ale třeba to bylo jen tím,že byl nevylítanej a příště to už bude lepší.

23.9.2010 07:20
remonek

XXX.XXX.162.107

a takhle to bylo většinu cesty :-|

23.9.2010 07:21
remonek

XXX.XXX.162.107

tady jsem si dovolila pana Sobinanta odtrhnout od trávy,aby jsme neměli všecky fotky žrací :-)):-))

23.9.2010 07:21
remonek

XXX.XXX.162.107

A tady jsme narazili na Pasíkovi :-)

23.9.2010 07:23
remonek

XXX.XXX.162.107

no a zbytek fotek na rajčeti :-)

23.9.2010 07:52
jaruska

XXX.XXX.211.87

smajlík:-):-)Sobista je kráásnej,a že je temperamentní,tak se na něj Šárí nezlob,je mladej a veselej,smajlíka hlavně Ti naznačuje,že je zdravej,smajlík:-)jo,to chození v neznámým prostředí Ti ale vřele schvaluju,my s tím taky mívaly problém,ale včíl už bych řekla,že kamkoliv přijedeme,tak to Moruš bere,už to neřeší:-),ale zezačátku chtěla dom,podle toho,jak se ta kobča chovala,když sem přišla,tak prostě někde něco vyvedla,třeba s někým jen trochu poskočila nebo něco,no a lidé usoudili,že bude lepší,když tato kobča půjde raději domů,než aby něco vyvedla.No a ona se to pak naučila tak perfektně,že jak si na ní dřeply děcka,tak je dom odvezla raději už preventivně,ani nečekala,až se někde něco šustne.smajlík
:-):-)Ale včera byla moc hodná:-),jely jsme samy,:-)a čekala jsem při vjezdu z cesty do silnice,abych mohla přejít a jít kus po silnici.Při tom čekání jela motorka,ale taková ta,co řve,a jela proti nám,pak zahla do zatáčky,ale Moruš,jak viděla,že motorka jede proti nám,tak se normálně podívala na mě s otázkou-co budeme dělat????smajlíksmajlíkA já jen v klidu říkám-nic,HOU.:-)No,a tak žádný blbnutí a vyvádění nebylo,což jsem teda ocenila velikou pochvalou:-),ona jinak tyhle řvací motorky řeší aspoň nějákým zavlněním se,ale včera čekala,co já na to,tak to mě moc potěšila.:-):-):-)

23.9.2010 07:55
jaruska

XXX.XXX.211.87

:-)Šárí,na té fotce ten Pasik nevypadá něják velkej,to je taky ČTčko?:-)
:-):-)Byly jsme si loknout v rybníčku,je tam náádherně,až na ty komáry,to je hrůůza,co se jich vždycky do Moruš dá,:-(tak pak oplácávám,odháním,zabíjím,aby to Moruš tak nebolelo.:-|:-|

23.9.2010 07:57
jaruska

XXX.XXX.211.87

smajlíksmajlíkLabutě letos,jak byl rybník vypuštěnej,tak nemají žádný mladý...smajlík

23.9.2010 07:59
jaruska

XXX.XXX.211.87

:-):-)Moruš v odrazu zapadajícího sluníčka.:-):-)

23.9.2010 08:03
jaruska

XXX.XXX.211.87

:-):-)My teda žádný granule nekrmíme,to se přiznám,ale myslím,že naše hemelky jsou pěkný i bez toho:-),akorát dávám sladový květ,hrstičku ječnýho šrotu,ovsa a minerálie.:-):-)

23.9.2010 08:14
remonek

XXX.XXX.162.107

Pasik je Shagy arab,bo jak se to píše,ale je to takovej žirafák velkej :-)
No o komárech mi ani nemluv,my jak včera někde zastavili,tak se na nás sesipali no děs hrůza.
No to já mu ten temperament neberu,ale občas je ho až moc :-)),ale zas musím říct, že vyloženě nějaký prasečiny jako aby mě sundal bo tak nedělá. Jen občas míváme tendence,že se Sobista sebere a chce zrovna jít kam se mu zalíbí.
Já mu právě dávám ty granule energys oni jich dělají víc podle typu práce co koník má, oves dávat nemůžu páč nevim proč,ale mi jsme prostě na ten oves takový citliví takže by jsme pak asi mohli oběhnout pole 4 x dokola než by jsme byli schopný nějak normálně fungovat.Možná to je tím welšákem v původu nebo nevím no,ale prostě oves a Sobista není zrovna dobrá kombinace.
Jinak pokud to klapne tak v úterý bychom jeli na pohodový celodenní výlet ještě s ostatníma koníkama z okolí,tak snad nám vyjde počasí :-)

23.9.2010 09:08
remonek

XXX.XXX.162.107

Jaru jak jsme včera courali s tim Sobistou,tak mě tak napadla myšlenka,že by u nás taky byla celkem hezká koňostezka,tak jsem si vpomněla na tebe,že by jsi mi mohla poradit co a jak je potřeba kdybychom si ji u nás chtěli udělat,cesty jsou dobrý pevný,nikde žádný nebezpečí pro koně,silnice jsou klidný,žádný extrém provoz a po cestě je na co koukat, a myslím,že stáje jako stanice by se taky našli, pár nadšenců u nás v okolí co vandrujou s koňma taky je. Tak kdyby jsi měla čas,tak bych byla ráda,za pár info klíďo na meil ať to tady neplácáme sarka-francova@seznam.cz

23.9.2010 12:12
jaruska

XXX.XXX.211.87

:-):-)Jéé,tak si vyjelt užijte,douuufám,že budete mítt aspoň trochu hezky.:-):-):-)
:-):-)Jojo,Šárí,ty stezky Ti popíšu,ale zase tak jednoduchý to není,jak to vypadá,když si třeba vybereš nějákej úsek cesty,kde se dá jet s koníkama,a ten úsek měří dejme tomu 10 km,tak si musíš přesně zjistit,čí jsou to pozemky,a to je opravdu někdy na bednu,protože tady jsou úseky,kde je třeba na pětisetmetrový cestě 5 majitelů,a pak musíš od VŠECH získat písemné povolení,že souhlasí s tím,že tudy povede jezdecká stezka a že povolují její poznačení,a to dneska není tak jednoduchý,stačí,když se Ti šprajcne jeden a celá práce je víš,kde...:-(:-(Na neschválený úsek od majitele NESMÍŠ malovat značky a stezka tudy vést nesmí.Můžou tudy projíždět koně,to Ti zakaázat nemůže,ale nedá prostě souhlas s tím,že tam bude stezka..Když se Ti povede získat souhlas od všech majitelů,tak musíš jít na školení Klubu českých turistů,aby se začaly malovat značky,vše má svůj řád,nemůže si tam někdo namalovat šipky a značky s koníkem,:-)tam tě vyškolí,kam značky malovat,a kam zase nee,jak,a prostě takový ty náležitosti okolo toho,no a hlavně musíš sehnat někoho,kdo to bude celý financovat a organizovat,protože se nevyplatí označit jen trasu dejme tomu 10 km,ale je potřeba udělat větší plochu,okruhy,návaznosti na jiné trasy.:-)Na to je potřeba mít vypracovaný projekt,páč se dá žádat o jakýsi příspěvek od kraje.Musela by se Vás tam sejít banda dejme tomu deseti koňáků,kteří by vyhledávali trasy,objížděli souhlasy a značili,a to není žádná prča sehnat lidi, lidi dneska povětšinou čekají,až to někdo udělá,a i když my jsme to měli placené,právě z těch peněz od kraje,tak fůra lidu z toho zdrhla:-(,sice slíbili,že udělají ten a ten úsek,ale když měli předávat,nebylo hotovýho nic.smajlíkPak to narychlo dělali jiní lidé,kteří už toho měli tak dost,ale nenechali nás v tom:-),muselo to být hotovo do určitého časového období.Pak je dobré vydat mapu,což jsou potřeba taky prašule,ale jinak se o Vás nikdo nedozví a neví,kam dojede,když pojede naslepo po stezce,ani nebude vědět,jak daleko je stanice na přespání.smajlík
Hele,radši se třeba na mejlu ptej,já zrovna nevím,co by Tě tak ještě zajímalo...smajlík

smajlíkJéé,doufám,že Tě stezky už nepřešly...:-)

23.9.2010 12:29
remonek

XXX.XXX.162.107

No ty kráso,toho teda je,mno já bych se zkusila poptat koňáků kolem nás jestli by to doho šli a pak bych se určitě ptala dál co je potřeba. U nás by byla možná výhoda to že jsme na kraji středočeskýho a východočeskýho kraje a sousedí u nás tři okresy (ML.Boleslav,Nymburk a Jičín) tak že by ten okruh stezky mohl být docela velký a pak třebas někde navazovat na něco dalšího. Ale asi to bude hodně o lidech jestli budou ochotní do toho jít, bych to s nima třebas probrala na tý společný vyjížďce a uvidíme.

23.9.2010 14:27
jaruska

XXX.XXX.211.87

:-)No zkus to,sice Středočeské stezky prozatím skončily,co šlo označit se označilo,jinde se na to nesehnali lidi,nebyl zájem,a za druhý už Střed.stezky už nežádaly o peníze,když není co značit,a ty další lokality,kde by se eventuelně značilo,jsou už odtud dost daleko a bylo by tam potřeba nového koordinátora,bohužel zatím nikdo takový na obzoru není,takže byste si museli sehnat nějákýho schopného vedoucího někde tam u Vás a odtud to řídit.:-)

23.9.2010 18:41
marketka

XXX.XXX.179.23

Ahojky,

jak se má Alča s Pašíkem? Pašík je shagya arab.Tehdá jsme jim ho vezli jako hříbě. Ale chvílema jsme byli pěkně zpocení. tak jsem ráda, že Alča si vybrala toho nej koníka a z lumpáren odrostl. Chcete dělat koňostezky? smajlík

24.9.2010 05:58
remonek

XXX.XXX.162.107

Ahojky, jj to mi tenkrát Alča vyprávěla jak probíhala cesta s Pasíkem,no když mi to říkala,tak mi z toho až mráz běhal po zádech smajlík
Jinak se mají dobře,na začátku roku bojovali s kašlem,ale už je to ok. A z lumpáren už opravdu vyrostl a už teď je z něj takovej pohodovej koník i když Alča říká,že občas ho to ještě taky chytne :-):-)
Ty stezky mě docela lákaj,jen po včerejšku nevím no jestli by majitélé pozemku souhlasili. Byli jsme s Alčou venku a vraceli jsme se domů no a aby jsme nelezli po takový hnusný asfaltce,tak že půjdeme po kraji pole,no na konci nás zastavil pán a teda v klidu nám říkal,že to pole už mají zasetý,tak ať po tom už teď nejezdíme,ale fakt byl v pohodě. Ale říkal nám,že my jsme šli aspoň po kraji,ale že se mu stalo,že sel někde na prostředku a najednou se mu kolem sečky prohnalo 10 jezdců a rovnou pěkně po tom zasetým. Tak nevim no když jestli to má vůbec cenu řešit když některý lidi se takhle chovaj,tak pak poslouchat stížnosti že se někdo někomu projel mimo stezku přez pozemek,tak to se mi zrovna moc nechce :-(,ale je to škoda,že někteří se takhle chovají a nedojde jim,že jsou vlastně sami proti sobě :-((

24.9.2010 07:49
jaruska

XXX.XXX.211.87

:-(No,i tohle se stává,ale právě proto je potřeba vysvětlit těm majitelům těch cest,že když tudy povede značená stezka,tak už jezdci na koních nepojedou nazdařbůh,nebudou bloudit,měli by jet po vyznačené stezce,protože občas tam přeci jen projede někdo,kdo to tam nezná a fakt třeba bloudí,no a s těmi,co lítaj po polích,nic nenaděláš,to je tady taky,ale jinak,,my si po sobě hovna uklízíme,ale hodně jezdců tady na to kašle zvysoka,na tohle jsou dost hákliví starostové obcí,já se jim teda nedivím,no a pak Ti to starosta obce prostě nepodepíše...smajlíksmajlík

24.9.2010 07:56
marketka

XXX.XXX.179.3

Pamatuji si.Alča se mnou ten kašel řešila, bylo mi jí líto,protože vím, co to je. Co jim pomohlo proti kašli? Koukala jsem, že p.Štastný dost koní rozprodal a další má na bazoši.

24.9.2010 07:58
jaruska

XXX.XXX.211.87

:-(Ono je to s těma zemědělcema taky těžký,já to vidím tady,zorají kdejakou minicestu,meze,všechno,a člověk pak nemá s koněm kde chodit,aby fakt pomalu lítal nebo co,páč jdeš,jdeš,je cesta a pak najednou šup,kus cesty je přeoraný,a v dálce vidíš,že tam cesta pokračuje,tak kudy mám jako jít s tím koněm,když tam ta cesta oficiálně je a oni jí rozorají???:-(:-(U nás naaaštěstí jsou si všicí tady toho vědomi,že tam ty cesty byly a nejsou,takže i když nás někde vidí,že jdeme po poli,tak prostě nemáme jinou možnost..smajlík

24.9.2010 08:01
jaruska

XXX.XXX.211.87

:-):-)Včééra jsme štrougali.:-)Legišek rozšlápnul Petrovi bedýnku.:-(:-(

24.9.2010 08:03
jaruska

XXX.XXX.211.87

:-):-)Ale Petr je teda kliďas,bere všechno docela s humorem.:-)A vytáááhla jsem ho konečně na vyjížďku.smajlík

24.9.2010 08:07
madow

XXX.XXX.121.112

ahojky tak se opět hlásím s konskou tlapinkou obtisklou na své tlapině....Marečkovi se podařilo mě obdarovat kopancem...přímo do stehna....mám fešnou modřinu ve tvaru podkovy...ale byla to moje chyba......takže Mareček už je fit a bude si užívat svého zaslouženého důchodu už i Venda řekl, že ho do lesa tahat nebude....prý už třeba jen na stahování větévek a tak už ne na těžké klády...Hurááááá

Jaruš na té poslední fotce je Moruš teda kočana

já jsem zase hrdá na tuto fotku

24.9.2010 08:28
remonek

XXX.XXX.162.107

NO právě Jarčo my si po sobě bobky taky uklízíme i když teda většinou trousíme až za vesnicí,ale když to upande na blbim místě tak to uklidíme,ale vím,že ne všichni takhle fungujou a víš jak to pak je, ty máš koně,ty tady jezdíš,tak ten bobek je určitě váš.
To u nás naštěstí ty cesty nezvorávaj,ale je fakt,že z jedný supr louky už je taky pole smajlík
Jé a co ten Legíš vyváděl :-),nás čeká strouhání příští víkend,tak zas budeme mí kopýtka jak ze žurnálu :-)
No ona ta Alča tenkrát kupovala nějaký bylinky v equiservisu,ale pak myslím Pasovi stejně ještě něco píchala,ale co jim opravdu zabralo to už nevím.
Taky jsem hodně koní od Šťastnýho viděla na inzerci,no je fakt,že koní tam měl mraky,tak třeba jen snižuje stav a nebo jestli s nima končí nadobro to nevím. Ale vyděla jsem nějaký kobči od Kříže má je na bazoši.

24.9.2010 09:07
jaruska

XXX.XXX.211.87

smajlíksmajlíkJééžííš,Markét,no nekecej,Tys ho chtěla politovat,viď,a dostala jsi za to kopanec,nebo co jsi vyváděla???smajlíksmajlíkŠmarjá,dyť Ti mohl přerazit nohu vejpůl....smajlík
:-)Šárí,já nevím,co ten Legišek dělal,on Petr dělal Moruši,tak jsem na něj zrovna nekoukala,ale chodil a bedýnka byla moc blízko,tak do ní šlápnul.smajlíkNo,ale pak už byl hodnej.smajlík

24.9.2010 09:09
remonek

XXX.XXX.162.107

hehe se mu to prostě připletlo do cesty :-)
No to jsi Markét fakt dopadla ještě dobře,tyjovka to muselo bejt děsný a ještě když je nakutej

24.9.2010 09:25
madow

XXX.XXX.121.112

ne fakt to byla moje chyba, chtěla jsem jít k němu..on je ve stáji jako poslední v řadě, jak jsem vešla do stáje promluvila jsem na koně....vždy když tam vlezu tak řeknu ahoj Rozárko, Scharone, brete marku....prostě oslovím je všechny...pak jsem se chtěla jít podívat na Márovu nohu a už jsem na něj nepromluvila a šla k němu a aby uhnul tak jsem mu šáhla na prdel a než jsem stihla říct ústup už jsem jí měla...je fakt že do toho nešel natvrdo jen si prostě lehce hrábnul...byla jsem moc blízko....i když možná i dobře kdybch stála dál šlo by to asi do břicha smajlík

ale dobrý nic rozseklýho ani zlomenýho nemám jen super podkovu smajlík

ted už se směju ale včera bylo ještě ouvej když jsem málem nevylezla ani z pelechu

tak za týden bude mít scharon svoje první strouhání, tak snad to ve zdraví přežijeme...budu dokumentovat když to půjde

24.9.2010 09:42
jaruska

XXX.XXX.211.87

:-|:-|No jo,stane se,tak hlavně že se nestalo nic horšího:-),modřina se brzo zahojí.:-)
:-)Děkuji za Moruš:-),ten copánek jí docela sluší,že joo?:-):-)

24.9.2010 10:00
marketka

XXX.XXX.179.3

Ano, ty dvě kobči má Kříž na netu.Ta mladší je hezounká.

24.9.2010 10:02
madow

XXX.XXX.121.112

to jo je tam fakt fešanda kočanda....cop jí dělá takový jemnější obličejík smajlík

nevím od jaký žirafy okoukal styl pasení

24.9.2010 10:28
marketka

XXX.XXX.179.3

Šárko, napiš mi na mail. moje adresa je: brouk.stecha@seznam.cz
pokecáme o konících v okolí, díky

24.9.2010 10:28
jaruska

XXX.XXX.211.87

:-)Díky.:-):-)
:-):-)Pojedete se dneska někdo kochat?smajlíkTy to máš dobrý,Markét,můžeš jezdit bez sedla a jsi jako v křesílku na té Rozárce,viď???:-):-)

24.9.2010 10:31
lucky

XXX.XXX.133.26

jooo...ráda bych se kochala..bohužel...

jinak tady dneska nádherně, ale strašný příšerný hnusný povichr...grr..ale aspoň je sluníčko a teplo!

24.9.2010 10:52
madow

XXX.XXX.121.112

jj je jako křesílko...je to pohoda...jen jak ted trochu opadla ze svalů, tak tolik pohodlná není, takže to zachranuje deka, ale jinak to je super svezeníčko

24.9.2010 11:04
remonek

XXX.XXX.162.107

Já se dneska půjdu kochat na houby a Sobíš se dneska bude flákat,max pocvičíme něco ze země a uděláme pár protahovacích cviků.Taky si potřebuju namazat sedlo a uzdečku a udělat takový ty věci okolo. Včera nám dorazila mrkvička,máme 50 kg za 150 Kč tak má sobista co chroupat a ostatně já taky :-)):-)).
Na tom bazoši se mi líbí od kříže ta stračena,jsem ani nevěděla,že má taky tolik koní.

24.9.2010 21:21
marketka

XXX.XXX.179.23

Šári,Kříž má 3 kobylky a valacha-3 z jeho koní jsou strakoši.
Prosím tě,kde bereš mrkev?Nemáš možnost sehnat vojt.granule,či řepné řízky?

25.9.2010 08:03
jaruska

XXX.XXX.211.87

smajlíkMy se byly pokochat,ale já trouba jsem zapomněla fotyho přístroj na nabíječce.smajlíksmajlíkBylo náádherně,projeli jsme se krásně,tak 15 kiláků,a dneska už je zamračíno a vypadá to,že bude pršet.smajlík
Tak aspoň fotička ze čtvrtka.:-)

25.9.2010 08:27
remonek

XXX.XXX.82.122

Markét mrkev jsme sehnali od Sedláčků (mají u nás ty haflošky) oni to brali od nějakýho pána a právě Rosťa mluvil s Alčou,že když se objedná 300 Kg, tak že je kilo za 3 Kč, tak jsme si to mezi sebou rozhodili mrkev je to ta normální ne ta krmná. Ty vojtěškový granule nevím já tím nekrmím, tak vůbec netuším kde by se to dalo sehnat :-(

25.9.2010 09:36
marketka

XXX.XXX.179.23

Ahojky, dodavatele granulí mám, ale docela daleko. Sháním něco blíž, kdyby někdo věděl.
Jinak v Jabkenicích mají nového krásného valáška, je to žluťák, moc krásný koníček. Jezdí trénovat do Pěčic, taky tam
jezdím s dcerkami a je to znát. Člověk děten dává základy, které neměl. V Charvátcích mají krásnou frísandu. Majitelka jí koupila podvyživenou, ale za měsíc jí dali tak dokupy, že je to radost pohledět.

25.9.2010 10:52
lucky

XXX.XXX.133.26

Markétko, mohla by jsi hodit někdy nějaké foto taky smajlík. Holky určitě budou jednou mooc šikovné. Obě koníci baví, jo? Drží je to pořád:-) ?

Jinak tady už druhý den je strašný povichr, ale sluníčko a teplo. Usinka se s koníky pase, uvažuji, že si tam obpoledne zajdu a trochu potrénujeme s Betty. Potřebuje zase trochu hnout faldíky a hlavně hlavičkou :-)

25.9.2010 12:11
jaruska

XXX.XXX.211.87

:-):-)Šárí,a jezděj oni s těma hafloškama,nebo tahají?:-)
smajlíkTu mrkef:-)) bych taky brala,jenže je to od Vás daleko.smajlík
:-(Tady už poprchává,ale je teplo.smajlík

25.9.2010 19:33
marketka

XXX.XXX.179.23

Lucko, bohužel se nám rozbil foťák, takže nyní nefotím. Holky to obě baví, chodíme k trenérce, protože nejhorší trenér jsou přece vlastní rodiče, že jo? Já to řeknu 10x, trenérka jednou a funguje to. I tak musím trochu ty tréninky korigovat, protože utáhnout to finančně, to nelze. Trenérka mi nabízela, abych si taky zaplatila hodinu, láká mě to, ale radši to dám do holek,
Za 14 dní mám narozky, trochu i kulatiny. Kousek od nás mají frísáky, tak mě napadlo, že bych si nechala od manžela dát jako dárek společnou vyjíždku. Aspoň by si na mě udělal trochu času. To by byl ten nej dárek.

25.9.2010 19:33
marketka

XXX.XXX.179.23

Lucko, bohužel se nám rozbil foťák, takže nyní nefotím. Holky to obě baví, chodíme k trenérce, protože nejhorší trenér jsou přece vlastní rodiče, že jo? Já to řeknu 10x, trenérka jednou a funguje to. I tak musím trochu ty tréninky korigovat, protože utáhnout to finančně, to nelze. Trenérka mi nabízela, abych si taky zaplatila hodinu, láká mě to, ale radši to dám do holek,
Za 14 dní mám narozky, trochu i kulatiny. Kousek od nás mají frísáky, tak mě napadlo, že bych si nechala od manžela dát jako dárek společnou vyjíždku. Aspoň by si na mě udělal trochu času. To by byl ten nej dárek.

25.9.2010 23:45
remonek

XXX.XXX.26.42

No vidíš to,to ani nevím že tam mají frísandu. A ty frísáky z okolí to myslíš asi ty v Řitonicích ne? No mi jeli kolem koní v Pěčicích nějak v létě a teda mají jich tam taky celkem dost, ale co si pamatuju ještě když jsem byla na základce,tak tam hafec děcek chodilo a celkem si to i chválili.
Jaru jestli myslíš ty haflšky od nás,tak s tou starší kobuchou jezděj jak pod sedlem,tak v zápřahu teď s ní byli i v Pardubichích a na šampionátu klisen skončili druhý, no a s tim zbytkem tak nějak moc nedělají.
No a ty z Jabkenic tak ty jsem většinou jen viděla na vyjížďkách,ale prej teda to jsou takový ty víkendoví kovbojové,ale z vlastní zkušenosti nevím...

26.9.2010 07:45
marketka

XXX.XXX.179.23

Šári,v Jabkenicích pořádali vyjíždky na koních,měli tam někdy i 40 koní, z toho třeba 25 haflingů-Máš pravdu,jsou to ,,kovbojové,ale nějak se to tam po letech zchrulo a už je tam je koní málo,asi jen pro potřebu majitelů-
Ano,ti frísáci jsou v Řitonicích.Nevíš,jak se ta stáj jmenuje?I když možná budou vozit příští neděli na Telibi,tak se poptám.Tu frísandu z Charvátec mají přes měsíc,půjčovali jsme jim vlek.Je nádherná,ale čistá není.V Pěčicích mají asi 20 koní,jen část je soukromých majitelů.

26.9.2010 07:54
jaruska

XXX.XXX.211.87

smajlíksmajlíkJoo,no tak to jsou dobrýýý,když byli druhý,super!!!:-):-)
:-(Tady celou noc prší a teď pořád taky prší,dělat se nedá vůůůbec nicsmajlík,jen něco upéct a jíst,a tloustnout,hihi....:-))

26.9.2010 08:57
remonek

XXX.XXX.26.42

No tady taky už od včera navečer prší a to jsme dneska chtěli jet se Sobistou zkoumat nový cesty,tak asi prd velebnosti, no aspoň si namažu sedlo a tak, páč minule jsem to nestihla.
Market my se taky chystáme na Telib, Alča říkala,že by jela taky , ale teda pojedeme autem páč s koníkama by to bylo asi veselí by si kluci možná chěli taky zazávodit :-)):-))

26.9.2010 11:35
jaruska

XXX.XXX.211.87

:-)):-))A tak tady zapéršalo jen trošíííčku....:-):-)

26.9.2010 11:37
jaruska

XXX.XXX.211.87

:-(:-(Za chvíli budou koníci v přístřešku plovat.:-(
:-):-)Ale my se rozhodně neflákáme,loupeme vořechy.:-)Musela jsem ale zavřít kozy,jinak by mi je všecky sežraly.:-(Stačí,když z výběhu je žere Moruš.:-):-)

26.9.2010 12:19
marketka

XXX.XXX.179.23

My byli ráno v lese na dřevu -deset kiláků od domova.Jeli jsme pomoct mamce,která odjela na dovču.Ideální práce v tomhle počasí,ale nedá se svítit.Hned by to lidi rozkradli.No a pak za koníky-Naštěstí máme ohradu z kopečka,ale i tak ,,radost,, pohledět.A Jaruško,vy tam máte slušné jezírko.
Šári, na Telib bych na koni nejela.I když i z Jabkenic tam jezdí,držíce se stranou u kiosku na kopečku..Ty bryčky tam lítají a často mají lidi co dělat,aby jim nevlezli do trati.My tam 2x vozili na poníkovi a velkém koni,ale už jsme to vzdali.Nikdy jsme z toho nic neměli,jen bolavé nohy a nějaké drobné v kapse.Navíc i děti nám tam neměl kdo hlídat,takže jezdíme bez koní a užijeme si to stokrát líp.

26.9.2010 18:32
jaruska

XXX.XXX.211.87

:-):-)Dneska se ty naše hemelky zbláznily,když jsem sbírala ořechy,tak začaly lítat jako blázni,bahno nebahno,no oni úplně sem dopředu nelítali,páč tady by si asi rozbili hubu,teda Pierot určitě,ale vzádu to naprali docela slušně.:-):-)

26.9.2010 18:34
jaruska

XXX.XXX.211.87

:-):-)Legišek brzdit umí krásně,tak ten to oblítá celý.:-):-)

26.9.2010 18:36
jaruska

XXX.XXX.211.87

:-):-)To je poprvý po dlouhý době,kdy oni se zblázněj,lítaj a já jsem u toho.Jinak buď Jarča nebo Olda vždycky hlásej-koně líítali,no a já to neviděla.smajlík

26.9.2010 18:41
jaruska

XXX.XXX.211.87

smajlíksmajlíkAle už ho fotit v bahně nebudu,pěěkně mi to jednou hodil i na fotyho přístroj.:-(:-))Lítalo to od něj pekelně teda.:-(smajlík

27.9.2010 06:28
remonek

XXX.XXX.162.107

Jaru to je jak u nás, když je sucho tak si jen semtam popoběhnou,ale jakmile je morko a všude se to klouže,tak to Sobista a Pasik a nebo i když je doma na zahradě,tak lítaj jak splašený a kolikrát vidím jakou má z toho prču když brzdí na mokrý trávě smajlík
Fuj u nás pořád leje a nám včera zas začalo týct do stáje by mě z toho šlak trefil celej strop totálka s prominutím prochcanej (hlavně,že doma byli všichni chytrý,když jsem říkala,že je potřeba udělat nová střecha)smajlíksmajlíksmajlík,takže já si dneska udělám výpravu směr baumax nebo obi, přivezu aspoň kus nějaký ty lepenky a odpoledne si budu hrát na bořka stavitele páč už mě to fakt štve

27.9.2010 08:05
madow

XXX.XXX.121.112

ahojky...tak hlásím že u nás prší a prší...ale koníkům to neva...jsou spokojený, že jsou venku
o tom lítání bych taky něco věděla...ale Scharok ještě není tak zkušený ve vybírání zatéček na mokru a občas sebou plácne a pak kouká po mě, jako že proč mu to dělám....
Jaruško ořechy ti teda moooocccc závidím....nám letos ořech ani vůbec nevykvetl, takže nemáme ani ořech....ještě že jich bylo mraky loni....jinak kdo má zájem jedna veverka co u nás pořád hopsá se loni činila a máme na zahradě 13 malých ořešáčků smajlík

jedna lítací fotka omlouvám se za kvalitu bylo to mobilem a hrozně rychle...nečekala jsem že poběží až ke mě smajlík

27.9.2010 08:05
madow

XXX.XXX.121.112

27.9.2010 08:17
marketka

XXX.XXX.179.3

Nám se začal starý valášek klepat jak osika. Stojí na tom dešti, přitom si může zalézt do suchých boxů.Asi ho tam zavřu, jinak nevím.

27.9.2010 08:33
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)Markét,dej mu deku,a jestli to nejde,tak ho tam klidně zavři,nenech ho klepat,to koně dost vysiluje,může zhubnout za noc klepání se třeba i 10 kilo,a samo pak nastydne ten organizmus,když je oslabenej.
:-):-)Šárí,to je krásná fotka,jak kráčíte po té silnici.:-)
:-(:-(No o dešti mi,holky ani nemluvte,co myslíte,že má Jarča??Teď 2 dny prázdniny,a vono to celý prochčije,smajlíkmy si plánovaly krásnej vejlet a prd.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíkMarkét,ta brzda je skvěláááá,úplně vidím ty naše hemelky,ty taky takhle brzděj.:-)

27.9.2010 08:40
remonek

XXX.XXX.162.107

ach ju,tak to má Jarča teda prázdniny na prd :-(,no my měli v plánu výlet zítra,ale kašlem na to i kdyby pršet přestalo,tak to stejně bude všade rozmáchaný. :-(

27.9.2010 08:46
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(:-(To jo,fakt hrůůza to počasí.:-(:-(A ta předpověď,to je taky děs.smajlíksmajlík

27.9.2010 10:25
lucky

XXX.XXX.133.26

To počasí je hnus. Ani nemluvte! Jaruš, teda potopu máte dobrou ve výběhu. Oni jak to ti koně udusají, tak voda ani nevsakuje do země, je to jak betonsmajlík.
Markétko, asi bych se taky přikláněla k tomu Brouka zadekovat. Urči¨tě. Nemá už tukové zásoby, je to dědoušek a nutnost topit si ho vysiluje.

Tak....chystá se velký úklid :-)
Jelikož je holčí na minimálně týden v nemocnicismajlík, tak hurá pro vápno, vybílím ji krásně stáj, přetřu zase nanovo zdi dokola do výšky koně omyvatelnou barvou, vydesinfikujeme podlahu...to bude holčí čumět, až se vrátí :-)))))

O víkendu jsme měli "veselo"smajlík, ale snad bude vše dobrésmajlík

27.9.2010 10:43
remonek

XXX.XXX.162.107

šmarjá Lucky co se vám stalo?? smajlíksmajlík

27.9.2010 10:44
madow

XXX.XXX.121.112

Lucky, copak??? Usinka marodí??? smajlík

27.9.2010 11:35
lucky

XXX.XXX.133.26

V sobotu v 11 večer jel táta pro veta(on nemohl řídit, protože něco málo vypil, ale byl ok...ale riskovat se nemá) ...byl u mě někde do půl 2smajlík. Usinka nemohla dýchat, předběžné diagnozy byly hrozné. Odvoz k němu na kliniku (má doma sál a boxy atd.) jsem nesehnala ještě ten večer, ale bylo domluveno, že v neděli mi ji kamarádka odveze.
Usinka dostala v noci několik injekcí a včera dopoledne jsme ji vezli do Petřvaldu. Hodně se zlepšila, bylo podezření na natržené plíce či bránici, část plic dole nefunguje a kompenzuje si to rozšířením.
Ona měla před lety edém lic po alergické reakci na včelu,ale z toho jsme ji dostali a loni v létě trochu kašlala, ale to měla klasický lehký zánět a vyléčila se léky bez problémů...normálně makala, celý pozdim a zimu měla plíce čisté, bez problémů. Vet říkal, že s tím kdysi to nemá co dělat, kobyla byla v pohodě a čistá. Než se přihodil ten incident v dubnu s tou kobylou, co ji dokopala do žeber a prohodila plotem. Jak otoky splaskly, začala kašlat a už jsme ji z toho nedostali. Brala všechno možné, ale byla horší a horší. POslední měcíc byla totálně v háji, před 4 dny tady byl vet a dhodli jsme se na možnosti alternativní medicíny, kontaktovala jsem známou, co se tím zabývá, má všechno info atd, ale v sobotu večer Usa úplně kolabovala, dýchala tlaminkou a sípala šíleně, nemohla vůbec dýchat a strašně se dusila. Ihned jsem volala druhého veta, protože můj byl na dostizích, a tak nakonec ho táta dovezl.
Má problém s výdechem, část plic nefunguje, plíce jsou zvětšené a zajímavé na tom je, že právě jinak nemá žádné nálezy na plicích jako dušní koně, průdušky čisté, takže i endoskopie je zbytečná (na tom se mi shodli oba veti), nic by se nenašlo. Nemá žádné výtoky, hleny atd.
Na klinice ji včera ještě vyšetřovali hned asi za hodinku co jsme odjeli. RTG, sono, ultrazvuk. Naštěstí všechny likvidační diagnozy možné se vyloučily..já jsem byla úplně na prášky, že o ni přijdu. I veta docela v tu sobotu v noci vyděsila, vypadala fakt strašně. Ale do rána se po injekcích moc zlepšila, což bylo pozitivní. Dokonce i na klinice v boxu byla nervozní a rozrušená a přesto při poslechu plíce nesípaly a dýchala kapacitně perfektně a neměla problém to udýchat, až na to, že spodní část je stále hluchá. Bránice se ukázala být ok a nepotvrdilo se žádné poškození plic, natržení a otevření, protože tam zvláštně se vytvářel podtlak či co to a měla problém moc velký s výdechem. Navíc má Usa hodně silné srdíčko, že stíhalo všechno utáhnout bez problémů.
A dokonce neobjevili na RTG ani vodu dole v těch plicích ..takže punkce naštěstí nebudou..to by bylo tak na 3 týdny a lehká operace. smajlík
Dneska ji berou krev na rozbory a bude se zjišťovat co dál.

Zrovna budu volat na veterinu jak holčí přečkala noc a jak pokračují. Tak na nác mysletesmajlík

27.9.2010 11:43
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkLucí,bude to mít určitě tu spojitost s tím dokopáním,jak psychicky,tak fyzicky byla kobča dost bita,a od té doby je to s ní špatné.smajlíkTak strašně moc držím palečky,ať rozbory dopadnou dobře a hlavně aby se brzy přišlo na příčinu.:-):-):-)

27.9.2010 11:49
remonek

XXX.XXX.162.107

teda lucky jak jsem to četla tak mi normálně šly slzy do očísmajlík holky drže se obě budu na vás myslet a držel palce a kopyta

27.9.2010 11:54
marketka

XXX.XXX.179.3

Lucko, tak to je mi líto.Držím palce,at je to dobrý.

27.9.2010 12:21
madow

XXX.XXX.121.112

též držím pěstičky...

27.9.2010 12:25
lucky

XXX.XXX.133.26

JJ, i psychika na tom dost prý hrála roli. Dodne se bojí cizích koní, věří akorát Betty a Bendovi a to jak kdy...ona si pořád není u ničeho jistá. Ale už tolik nešílí, jak se k ní kůň otočí zadkem. Kamarádka má andalusany a araba a prý se ji to stalo dvakrát, že ji hřebec dobil valacha (nesnáší ho a odděluje je). že se k sobě dostali a koník ji pak taky kašlal a to prý nebyl zřízený jak Usa.

Jinak jsem zrovna mluvila s vetem. Na to vyšetření včera ji trochu přispali na stojato, protože ji hlavně museli na krku zašít kanilu. Výsledky krve budou zítra, je trochu horší dneska, dýchá nozdrami víc, ale nic hrozného. Léky dostává kanilou, je moc hodná, baští seníčko a čumí ven na louku a do mini výběhu, ale ven nevyleze, protože poprchává a má tam blátíčko a loužičky a princezna si nerada špiní kopýtkasmajlík. Ale doktor je rád, že aspoň se nenechá zmoknout. Stojí ve vchodě a dýchá čerstvý vzduch..mají to speciálně udělané právě pro koně s respiračními problémy. Má tam přes uličku velkou rezavou kobylku, sousední paintka jela večer včera už doů. Na všechny ječí, kdo vleze do stáje, ale jik je moc hodná....zlatíčko. Vesele papá seníčko, granule má z domu v kyblíku a holt musíme jen čekat.na to jak bude reagovat na léky, na krev musíme počkat. Jak dlouho tam bude je otázka..možná za týden půjde domů, možná tam bude o pár dní déle..to neví zatím nikdo.

27.9.2010 12:38
lucky

XXX.XXX.133.26

Tak....chystá se velký úklid
Jelikož je holčí na minimálně týden v nemocnici, tak hurá pro vápno, vybílím ji krásně stáj, přetřu zase nanovo zdi dokola do výšky koně omyvatelnou barvou, vydesinfikujeme podlahu...to bude holčí čumět, až se vrátí :-)))))
musím dneska napytlovat všechnu podestýlku..hoblinky..vymetu celou stáj
a zajedeme pro vápnosmajlík

27.9.2010 15:37
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)To je krásný,jak Usidlo vykukuje nanáápadně.:-):-)
smajlíksmajlíkJéžííš,s tím bílením jsi mi připomněla,když jsme jednou bílili stáj,když byl ještě Pierot takový miminko,my se s tím tak patlali celej den a říkali jsme si,jak se mu tady bude kráásně bydlet v tom novým,čistým...:-):-)Jo,přišel,skoro do maštale vlez,ale jak uviděl tu čistě bílou stáj,tak se toho normálně lek a jal se odebrati už tenkrát své mohutné tělo zase zpátky do výběhu,jenže my s Oldou,jak jsme se chtěli koukat na to,jak si tam bude lebedit,jsme neočekávali takovou reakcismajlík a ten moula nás při tý zpáteční cestě s mohutným funěním málem smetl oba dva,sotva jsme stačili uhnout.:-)Tak jsme říkali s Oldou-co jééé,asi jsme to vybílili někde špatně:-),no,jsou tam občas koucoury,smajlíkprrdlajs,ten moula má nejradši tu svojí stáj pěkně posranousmajlík na tom místě,kam chodí kakat,a najednou to tam bylo bílý,tak on prostě nechápal.:-):-)Ale pak už si zvykl.:-)

27.9.2010 17:29
lucky

XXX.XXX.133.26

No to je sranda. To Usa je zvyklá že má ve stáji čisto a jestli je tam víc bílo, to řešit ani nebude. Hlavně že bude doma. Vybíleno i natřené zdi už měla za ty roky několikrát a nikdy to moc neřešila.

Jinak byla jsem za Bettynkou a Bendulkou..oba se pasou venku v dešti klidně. A Betty byla úplně mimo, jakto že jsem sama! Kde mám Usinku! Benda taky koukal, pořád čekali, že vyběhne někde z olšiny! Vůbec to nechápali!

28.9.2010 09:24
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))No jo,to víš,koně jsou chytří,poznají Tebe a poznají i,že Usina chybí,oni se mají dobře spočítaný.:-):-)
:-(:-(Sakra,to je počasí hnusný,:-(:-(to sluníčko táák chybíí....smajlík
smajlíkNa Legiška píšou jen lidi,že by ho chtěli na splátky,ale to nedámsmajlík,dneska je taková blbá doba,že by z nich ty peníze člověk nedostal a oni by byli vysmátý.smajlík:-(Už Jarču pomálu připravuju na to,že bude obsedatat svého prvního koněsmajlík,jednou to taky přijít muší,já stará bába už na to nepolezusmajlík,tak uvidíme.Jenže mám strach z toho,že jak s ním kolem toho druhýho roku začneme dělat,tak už prostě nebudeme schopni ho pak prodat,v tomhle teda obdivuju třeba V.Bořánka a všechny jiné,co dělají s koňma,že prostě během tý doby,co s těma koníkama dělají,tak si k nim prostě muší utvořit vztah,už to není jen hříbě,už je to tvoreček,kterýho si člověk předělává k obrazu svému,a s tím se pak rozloučit je hrozně těžký.smajlíksmajlíkNo uvidíme,já vždycky doufám,že si ho pak koupí někdo známej.:-):-):-)

28.9.2010 11:07
lucky

XXX.XXX.133.26

Tak to je jasné, že jsou dobře spočítanísmajlík. Koukali jako blázni, že jsem bez Usy.

Psala jsem vetovi, jestli můžeme přijet kolem 2 za marodečkem, tak prý jasan smajlík
Jsem dneska nemohla dospat, celou oc se budila a myslela na holčí..jsem fakt závislák:-)

Taky ji ponesu mrkvičkysmajlíkHolčí papat může!!! A taky prý vesele papá..co jiného má chudinka dělat smajlík Naštěstí chuť k jídlu ji nikdy nechyběla..můj kůň je všežravec.....před pár dny Darés nedojedl večeři, pustila jsem Usu na zahradu a zavazuji si tenisky v ...předsíni a uň šla na dvůr a si říkám co ona to tam dělá. Vykouknu ze dveří a holčí zapíchnutá u jeho misky a bagrovala mu tam zbytek nudlí se zeleninou (maso tam už nebylo, ale i to by snědla...) . Tak jsem ji honem šla vyhodit zpátky na zahradu....člověk chvíli nedá pozor a ona hned někomu něco zbaští. Jednou mi chramstla kus kuřete a naštěstí tam nebyly kosti..čekala jsem, že to vyplivne a ona to celé snědla smajlík

Hnusně tady leje, jdu vyklízet tu stáj.

28.9.2010 11:09
lucky

XXX.XXX.133.26

No, jako já měla Usu taky na splátky. Hele, chce to udělat dobrou smlouvu a taky papíry až po zaplacení koně...dnem předání poslední splátky kůň přechází do majetku kupujícího...atd.... dá se to ošetřit.

Jinak proč myslíš, že Usa ještě neměla hříbě???....pro mě představa, že by holčí měla hříbátko a já ho pak měla prodat...brrr.....smajlík

happyhvezda

28.9.2010 11:13
happyhvezda

XXX.XXX.92.21

Tady máte pár foteček z MČR WRC :-) Byla zde spousta pohodových lidiček. http://excelsion.rajce.idnes.cz/

28.9.2010 12:00
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Já znám taky jednoho koně,co žere všechno,okůůrky,buřty s hořčicí,prostě co kde najde,a nic mu není.:-)
smajlíkNo jo,k čemu Ti je smlouva,když dotyčný třeba přestane platit,a tahat se pak po soudech,to je na prd:-(,a Usina byla taky v jiný cenový relaci,ale když někdo nemá ty peníze,co já chci,je to opravdu směšná částka za polovičního painta,tak mi řekni,co ten dotyčný bude dělat,až by se mu třeba koník zranil,stát se to může.A ten průkaz určitě jde taky něják ošvindlovat,i když mu ho nedáš,tak si dokáže udělat nový.:-(

28.9.2010 12:03
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tak marodečka pozdravuj,co se do ní vejde.:-):-):-)

28.9.2010 12:24
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Ale je fakt,že ty hříbata se prodávají hůř vždycky.:-|My jsme si tada žlutýho koupili jako hříbě,ale právě jsme chtěli 2 koně,jednoho už obsedlýho a jednoho,že si ho obsedneme sami,taky stál žlutej v těch 15 měsících 25 000,kdybychom ho kupovali už jako obsedlýho,tak by vyšel nejmíň na 50.smajlík

28.9.2010 12:26
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Legišek už je starej dědek,už zešedivěl z toho Pierota docela.:-):-)

28.9.2010 12:28
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tohle počasí ale koníkům vyhovuje,jen žerou,nic nedělaj...smajlíksmajlík

28.9.2010 12:31
jaruska

XXX.XXX.213.11

28.9.2010 23:21
lucky

XXX.XXX.133.26

No jo, ono je to možná lépe ošiditelné s takovým vlastně koníkem bez pp. ONo papíráka už by asi neošvindloval a plnokrevného araba těžko...ještě musíš mít DNA testy atd....

Kdy bude doma to nevím. Doktor tam nebyl, měl někde výjezd. Usinka je moc šikovná, dnes už ji prý ani kašlat neslyšeli, malinko má ještě dech vyšší, ale nic hrozného. Bere léky, měly být výsledky krve, ale vzhledem k svátku budou prý zítra..nikomu to nedošlo...

Usinka stála a koukala ven z boxu do výběhu..samozřejmě, že za celou dobu tam nevylezla..nepoleze do deště a bláta... :_)
Jak jsem vešla do stáje, tak jsem viděla tu malou hlavinku, jak tam vzadu kouká ven, tak jsem zavolala "Usinko!" ..no to byl kravál!!! Málem ji oči vypadly, to bylo radosti!! Mrkvičky dostala, Lipo jsem ji přinesla, že mě málem nenechala rozbalit papírek :-))))
Má na bříšku na boku na tom hrudníčku vyholený veeliký čtverec, jak ji dělali vyšetření, takže bude vypadat hoodně zajímavě :-)

No to víte, strááášně jsme se mazlinkovali, prý je hrozně moc hodná, první den byla vyděšená a vyjukaná, ale chová se slušně. Jde vidět, že je to sice domácí mazlík, ale vychovaný, že s ní nejsou vůbec problémy. Vedle má velkou rezavou kobylku a ta je prý dost bábovka a ještě k tomu veeliká.smajlík

Zítra budou výsledky krve, tak budu vědět více.
Tady fotky z mobilu, co jsem fotla. Stála jsem ve dveřích vo pidivýběhu, kde samozřejmě za celou dobu nedala kopýtko, protože je tam blátíčko a loužičky. Akorát tam má výhled na pastvinu s koníky od pana doktora smajlík

Pod tou hřívou má zašitou kanilu, ale prý je moc šikovná a nic s ní nedělá a nechce se ji zbavit..no prostě hodná pacientka:-)

29.9.2010 06:26
remonek

XXX.XXX.162.107

Luci tak to jsem ráda,že je Usa na tom líp. Heleť z toho si nic nedělej,že jsi závislák, to já taky. Jak nám teď promokla ta střecha nad stájí,tak já pořád v noci budila a přemejšlela jestli prší hodně nebo málo aby tam Sobista neměl potopně, ale naštěstí Aleš přivezl plachtu,která se dává na nafukovací haly, tak už je střecha ok. Tak snad to do jara vydrží a pak bude mít Sobista novou střechu
Jaru já jsem taky Sobistu platila na dvakrát, a teda s majitelama se nějak zvlášť smlouva ani neřešila, prostě až když byl zaplacený celý,tak mi poslali modrý průkaz a hotovo. Ale to je 3 roky zpátky,teď se ti ani nedivím,že ho takhle prodat nechceš, dneska je doba kdy si koně může pořídit opravdu každý,ale pak se lidi divěj,že ten koníček toho tolik sežere a že ten kovář se musí taky zaplatit no víš jak to je....
S tím obsedáním to podle mě problém nebude, jestli u vás vidí,že je normálně,že koně nosej lidi na zádech a jestli s ním pracuješ i trochu ze země,tak bych se toho vůbec nebála. Já nejdřív Sobistovi dávala na záda jen podsedlovku,občas nechala ožužlat udidlo, pak jsem na něj občas hodila sedlo bez podbřišáku,pak s ním no a když jsem si na něj pak doma sedla,tak byl naprosto v pohodě,jen stál a čumákoval jakto,že na něj najednou mluvím někde nahoře. Já když jsem ho viděla jak kolikrát kravil v ohradě,tak jsem si říkala,ježiš to bude pěkné rodeo až já si na něj sednu,ale fakt nebylo,takže bejt tebou tak se toho nebojím :-):-)

29.9.2010 07:54
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(:-(No právě,Lucí,u těchdle koní to jde udělat,takže já takhle do toho určitě nepůjdu,to radši ať tu je,on prd sežere,nic s ním nedělám,tak ať tu roste.My jsme Pierota měli taky na splátky,jenže to je jiná situace,chodili jsme k té paní jezdit skoro 2 roky,tak to už je nějáká doba,dost jsme se poznali,a ona věděla,že my ho dosplácíme,ale prostě úplně cizímu člověku by ho bývala taky na splátky nedala.A je to přesně tak,jak píšeš,Šárí,pak se lidi divěj,že koník potřebuje tamto a tamto.smajlík
:-|Kdepák Šárí,my zatím s Legiškem neděláme vůůbec nic,a když začneme,tak kolem třeba toho druhého roku,ale jen vodění na ohlávce,aby to bylo dokonalé,ale nic víc,okolo obsedání by se dalo mluvit až tak ve dvou a třičtvrtě roce,klidně až ve třech letech, jemu to prospěje,když už bude psychicky a fyzicky zralý,já nemám ráda ty ani né dvouletý rychlokvašky,smajlíkobsednout a honem prodat,smajlíksmajlíkto se pak většinou na koníkovi později projeví.:-(
:-):-)Jééé,tak Usina je hodná pacientka teda,:-)ale to je jen dobře,to by jí moc nepřidalo,kdyby tam nervila z toho,že dostane kanilu,smajlíka myslím,že jí budeš asi muset taky něják to holý místečko přikrývatsmajlík,asi deku,nebo nějákou prostě přikrývku přes to,když bude venku,že jo,to zase tak rychle nezaroste,Monďáskovi to zarůstalo něco přes týden,tak kolem deseti dní,než se dalo mluvit o tom,že tam jsou už chlupy.:-)

29.9.2010 08:07
remonek

XXX.XXX.162.107

jj to máš recht Jaru s tím obsedáním, podle mě pokud tě něženou nějaký zkoušky co koník musí obsolvovat bo tak,tak není kam spěchat a radši si ještě půl roku počkat než pak o pár let dýl začít řešit u koníka nějaký zdravotní problémy kvuli brzkému obsednutí.
Lucky tak to je Usa fakt hodňoučká, já si tam nedokážu představit Sobistu,on nejen že je z vete vždycky celej vyblázněněj, by snad u na strom před nim vylezl,ale asi by ani nevydržel zavřenej ve stáji.

29.9.2010 08:57
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Hele,to je asi většina koní z vetů nadšená,:-)Moruš by taky byla,jednou mi jí očkovala vetka a viděla jsem na ní,že prostě nechce,smajlíktaky dělala drahoty,když viděla,že jde vetka s injekcí,tak jsem si řekla,že to asi zvládnu taky a začala jsem si jí očkovat sama,říkala jsem si,že nic horšího než že mě zabije se mi stát nemůže,:-))no a jukni na video,Moruš ani nezaznamenala,že byla naočkovaná:-)),žádnej stres,nic,taky byla moc hodná.:-):-)

http://www.stream.cz/video/507009-ockovani-morus

29.9.2010 09:08
remonek

XXX.XXX.162.107

žjo tak to teda čučim smajlík Jaru teď teda asi jenda otázka blondýny, to je jedno jestli se očkuje do krku nebo do zadnice?

29.9.2010 09:34
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-|No já jsem dříve toho valacha,co jsem měla,očkovala taky do krku,ale vždycky to trochu nateklo,tak jsem začala píchat do zadnice a je to stokrát lepší,je tam hodně svaloviny a to je mnohem lepší,tam to nenateče,kdežto u krku,když se Ti podaří píchnou kousek od tepny a to nateče,tak máš zaděláno na celkem slušnej průser:-(,takže jednoznačně-do řiti nejlepší.:-):-):-)

29.9.2010 10:13
lucky

XXX.XXX.133.26

Ahojky! No teda MOřuš je šikovná. To já Use tam do zadku píchala ATB, ale ta vždycky trochu poskočila prdelkou, když tam bodla jehla (přece jen je cíťasmajlík), ale taky jsem pak napojila injekci a šlo to...ale to byly takové ty velké injekce plné ATB..toho očkování je malinko. Vet mi ji očkuje do krku, ale nikdy problém nebyl, Usa jen tancuje, rpotože se jehel bojí, ale letos mi ji naočkoval poprvé ve výběhu, ne ve stáji a já ji držela, udělali jsme malé dvě kolečka, než se uklidnila, pak ji vet hladil a mluvil na ni a že prý je hotovo:-)...já ani nezaregistrovala, že už je píchnutásmajlíksmajlík.

JJ, ona se tam chová slušně. Má tam ten pidi výběh, že si může ven, ale ještě tam nevylezla..do deště a blátíčka ani náhodou!smajlík

29.9.2010 10:15
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Ale pořád u toho očkování muší bejt člověk ve střehu,oni mají strašně rychlý reakce,tohle je sice býk,ale i tak,hele,co se stalo....smajlíksmajlík

http://www.stream.cz/video/515349-byk-kopne-mladika-do-hlavy

29.9.2010 12:26
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkHolky,máte na zimní ježdění nějáký termoboty a nebo termorajtky?Já bych chtěla sehnat Jarče nějáký termoboty,nemuší být nový,za rok jí už nebudou,smajlíka sobě nějáký teplý termorajtky...smajlíkTak se ptám,jestli máte nějáký osvědčený tipy...:-):-):-)

29.9.2010 19:30
lucky

XXX.XXX.133.26

Před chvíli jsem ještě od nás odváděla Bendu....přiběhl hledat Usinku. Najednou koukám a Benda volal za vraty!!! Tak jsem ho hned pustila dovnitř. Běhal po zahradě, plakal , volal ji a prošmejdil celý výběh, ve stáji nebyla..bylo to dojemné. Vedla jsem ho v dešti s deštníkem zpátky a celou cestu mi plakal a nechtěl ani od nás odejít...Usa už u něj nebyla několik dní a on to nechápe. A ještě mu Jarka odjela s Betty, jenomže ho nechala v hradníku aon ho moc nerespektuje, tak vzal roha a doběhl jak tryskáč k nám, že kde je Usa.

30.9.2010 06:23
remonek

XXX.XXX.162.107

Lucky to víš Bendovi se po Use stýská,ale je to mazec jak věděl kam ji jít hledat :-) a kdy se ti Usidlo vrátí domů,to musí bejt hrozný fungovat bez ní viď, já jsem taky takovej závislák.
Jaru já si v zimě pod rajtky beru termo trhače mrazu :-)) od moiry a zatím v tom funguju celkem dobře,ale to většinou jezdíme tak max na hoďku ven. No a termoboty bych chtěla taky,teď uplně slintám když se podíváš na stránky equiservisu,tak tam maj krásný termobotky a cena je taky celkem přijatelná,ale který si vybrat to nevím,ale co jsem četla nějaký diskuze,tak si tam lidi stejně stěžovali,že jim pak je stejně zima na palce u nohout,tak nevím no. Já to zatím řešila,tak že na zimu mám něco jakože takový trekový boty ale má to vevnitř kožíšek,pro jistotu ještě vezmu pletený ponožky mno a jelikož moje chapsy jsou už celkem vytahaný,tak není problém je i přez tyhle boty přetáhnou
áááááááááááá už se nám to blíží smajlík

30.9.2010 07:55
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)To jo,benda je skvělej,jak shání ten svůj harém dohromady.:-):-)No,muší ještě vydržet,to bude radostismajlík,myslím,že Usině vleze milej Bendík až na hlavu.smajlíksmajlík
smajlíkKdyž já Šárí jezdím v riflích,a pod ty nedám už nic,to by mně tlačilo,mám je tak akorát na sebe,a větší nesnesu,kdyby mi byly velký.smajlíkTy rifle jsou bez švů,tak jsou příjemný na ježdění,ty rajtky mi zase Jarča sebrala:-),co jsem měla po ní,střídá ty dvoje,co má.:-)No,hele,přesně tam jsem koukala pro Jarču na ty termoboty,na Equiservis,taky se mi tam líběj ty dvoje:-),ale opravdu by to chtělo si je vyzkoušet a aby se v nich dobře cítila.smajlíkJenže nevím,jestli se jí ty termoboty vejdou do třmenů,ona má pořád ty dětský,no kdyby ne,tak hold budeme mušet koupit ty třmeny větší,to je fuuurt něco...:-(

30.9.2010 08:02
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkŠááárí,nestrááááš s tou kosou,brrrrr:-(,letos má prý být hodně sněhu zase,no potěš koště,smajlíkjá doufala,že teď aspoň 5 let bude zima jako jeden rok,že na Novoroční vyjížďku jsme jeli kolem pole,na kterým kvetla hořčice.smajlíksmajlíksmajlík
:-)Morušin ocásek.:-)

30.9.2010 08:04
remonek

XXX.XXX.162.107

:-)):-)):-)) Jaru ale to z tý moiry není nějak moc tlustej matroš,já to nacpu normálně pod rajtky a to je mám taky tak akorát, a nebo se třeba podívat v equiservisu,tam taky myslím měli nějaký termo věci,ale zas nevím cenu třebas to bude na stejno s těma vytplenejma kalhotama, no já mám doma německý katalog a tam teda maj nádherný věci na zimu na ježdění, jenže jsem od nich tenkrát chtěla páteřák mno a vůbec jsem teda nevěděla jak to zaplatit do toho Německa, oni mi sice psali na jaký účet to mám poslat,jenže ve spořce po mě chtěli i nějaký Iban což mi zas vůbec neposlali oni,tak jsem to nakonec vzdala. No myslím,že do těch termobot asi možná budou lepší už ty normální třmeny a Jarča roste,tak by jste je museli stejně kupovat. :-)

30.9.2010 08:07
remonek

XXX.XXX.162.107

No to nestraš,že má být hodně sněhu, to teda chudák Sobista loni když jsme jeli po louce,tak měl sníh pomalu po břicho :-)

30.9.2010 08:19
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Šárí,já bych šla radši do těch oteplenejch kaťat,páč když bude velká kosa,tak si pod ně můžu dát klíďo i theplaky,já jsem takovej zmrzlouš,a taky se mi líp budou hodit k zimním botám,mám takový vysoký,a v nich muším jezdit bez chapsů,páč ty chapsy s těma botama nejdou zapnout.smajlík
smajlíkNo jo,jednou ty větší třmeny budeme mušet koupit stejně,to máš pravdu.smajlíkZatím jí v těch holinách zbývá ještě kousek místa,ale ty jsou letní,v zimě se v nich jezdit nedá..smajlík
:-)Andulčíčata.:-):-)

30.9.2010 08:24
remonek

XXX.XXX.162.107

no já teda když byla fakt velká kosa,tak jsem vytáhla oteplováky na lyže,jenže to je takovej matroš,že se to člověku v tom sedle klouže smajlík
Ju Jaru to jsou tvoje andule? Ty modrý jsou krásný. Já měla takovýho zelenýho anduláka,ale ten se vůbec nedal ochočit a moc dlouho nám nevydržel smajlík

30.9.2010 08:36
marketka

XXX.XXX.179.3

Šári,jedete na Telib?My jo a moc se těším.V neděli mám jet Huberta na vypůjčeném koni,ale zřejmě jedu jako divák.V pondělí jsem doma špatně sešla schod a mám něco s kotníkem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík