Westernové plemena a jezdci - kochači 156

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.10.2010 09:24
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTaky je vorvanej jak samice:-)),jak furt někoho dráždí,tak oni mu vždycky vyrvou kus chlupů.:-):-)

14.10.2010 09:26
jaruska

XXX.XXX.213.11

14.10.2010 09:30
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jarča to s Pierotem nemá lehký,on je takovej silovějš ovládanej,když po něm chce gymnastiku,vždycky mu chvilku trvá,než se začne ohýbat aspoň tak,že se Jarča nedře,ale my jí říkáme-těžko na cvičišti,lehko na bojišti:-),on každej koník,kterýho bude jezdit,nebude ohebnej a pružnej jako Monďásek.:-):-)

14.10.2010 09:33
lucky

XXX.XXX.133.26

Teda Pierot je úúžasný!!! S Jarčou přes ty kavalety...super!!! Jarča má sice ještě co pilovat, ale jde vidět, že se lepšísmajlík.

Hele, aspoň má jen nějaké chlupy opižlané prcek..horší, kdyby byl fakt pokousanýsmajlík

Já mám zvrtnutý kotník jak sviň... bolí to jak čert. Kolem 5 přijede vet, Usa včera dobrala Ventipulmin, tak přijede na kontrolu a uvidíme co dál.

Máma mi ji snad hodí na pastvinu a pak mi pro ni bude muset zajít. Já jsem pajda pajdavá.

14.10.2010 09:33
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkPak došlo i na mě,já ho vykrokovala a Jarča si mezitím šla nauzdit Monďáska,:-)já jsem zvyklá na Morušin krátkej krk a tohle,když mám před sebou skoro metrovej kus krkusmajlík,tak mi to přijde hrozně diuuný.smajlík

14.10.2010 09:37
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Díky,Lucí,no on před tím tak zakop,že byl normálně zadnicí na zemi:-(,tak Jarča už pak čekala,že upadne,on je fakt dost nepozornej,někde v dáli jde bába s kočárkem a on by fakt upad...:-(:-(
smajlíkJéé,co jsi dělala,já si jednou vyvrkla kotník na schodech,taky to bolelo jak blázen,a nateklo to,že jsem se nemohla dostat do žádnejch bot,naštěstí to bylo v létě.:-)
smajlíkTohle nám lítalo včéra kolem výběhu.smajlík

14.10.2010 09:39
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(:-(Docela jsem měla strach,páč nám fakt jednou nějákej blbec s rogalem lítal nad koňma ve výběhu,:-(:-(ale tenhle byl naštěstí rozumnej a letěl pryč.:-)

14.10.2010 09:46
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkVždycky,když z Pierota přesedne na Monďáska,tak normálně piští radostí,jak on je ohebnej,měkkej,reaguje na nepatrný přenesení váhy,a jak je pozornej,prostě fakt šikulka.:-)Pak ještě Jarča říkala,že když přesedne z velkýho na malýho,že má blbej pocit,že je na Monďáska těžká,:-))ale to jsem jí fakt uklidnila,že rozhodně na něj těžká není.:-):-)

14.10.2010 09:50
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Včera fakt makala jako šroubek,normálně propotila durch triko,ale to my jí nehoníme,to ona nechce slézt z koněsmajlík,to jí vždycky mušíme napomínat,aby už toho nechala,že zítra je taky den,už jí i docela jde to vysedání na správnou nohu,už si to začíná docela dobře hlídat,tak jí to baví,myslím,že se budu jezdit kochat už jenom sama.smajlík

14.10.2010 10:00
madow

XXX.XXX.121.112

tý jooooo...Jaruška je fakt šikula a je vidět že se fakt snaží chybičky odbourávat...otěže už nejsou taková katastrofa....fakt jí moc chválím....
Lucky...co jsi blbla???? smajlík
já mám teď roční výročí po operaci kolene....asi to zapiju...i když není co stále to není v pořádku. smajlík
včera byli koníci doma...tak jsme s malým trénovali čištětní a kopýtka a uvázání...je moc šikovnej a jde mu to jak kdyby to dělal celý život....přední dává už sám..zadní jsou ještě přemlouvačka a dlouho nevydrží smajlík

14.10.2010 10:05
lucky

XXX.XXX.133.26

Já jsem předvčerem šlápla do díry ve výběhu a zvrtla si kotník mírně. Odfotila ještě Jarku s koníky, domů dolezla s Usou, ale to už začínalo dost bolet, večer to bylo modré a nateklé a už to bylo... Včera jsem skákala málem o jedné. S Usou jsem se dovezla na ni ke koním a domů pajdala asi hodinu kolem řeky..večer pro ni šla máti. Teď čekám, až máma vstane a musí mi ji tam odvést a kolem půl 5 zpátky, v 5 má dojet vet na kontrolu.

14.10.2010 10:07
lucky

XXX.XXX.133.26

O kolenech ani nemluv... táta má koleno po úraze, taky po operaci a pajdá děsněsmajlík.
A já měla jako malá věčně zvrtnutý kotník a nikdy už to není dobré. Prostě jsou slabé a mě se zvrtne na kde čem.

14.10.2010 10:09
loupeznik

XXX.XXX.44.120

Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla a je to vidět:-)) Jsem psala do minulých kochaček. Ta malá Jaruška je teda fakt šikula:-):-)
Tady jeden spící Foxin v srpnu:-)

14.10.2010 10:12
remonek

XXX.XXX.162.107

jéé to je teda změna ta Jarča na Pierotovi a je dobře,že se snaží odbourávat chybičky :-)
Teda Lucky ten kotník nezávidím určitě to je neskutečně musí bolet :-(
Markét malej je fakt krásnej, se mi nejvíc líbí ta jeho hlavina a asi bude docela i vysoký viď podle tý fotky co jsi sem dávala ( myslím na předchozí téma kochaček)
My se dneska snad už vyhrabeme ven, včera jsme vytvářeli ten reflesní poprsák a myslím,že se celkem zadařilo,tak vám to pak musím vyfotit, máma se smála,že sobista vypadá jak policejní poník :-)):-))
Odpoledne by s náma měla jet ven kámoška s chlaďaskou,tak pan Sobista bude mít dámský doprovod :-)):-)),tak jsem na něj zvědavá jak do zvládne :-)

14.10.2010 10:23
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Petí,díky,no snaží se,holka:-),je vidět,že jí to fakt baví,protože na tom Pierotovi neskutečně trpí:-|,ale dře,tak snad to někdy nějáké ovoce přinese.:-):-):-)
:-):-)Petí,tak to jsem ráda,že se valášek dostal do správných rukou,smajlíksmajlíknic jiného si člověk nepřeje,když už muší prodat koníka,tak aby si s novým páníkem rozumněli.:-):-):-)
Šárí,tak nafoť nějáký fotičky s poprsákem,juknu,ale určitě to bude fešááák!!!smajlík:-)

14.10.2010 10:24
madow

XXX.XXX.121.112

taky si myslím že bude obřík....možná přeroste i našeho hřebce co máme ve stáji a ten má 170 smajlík

14.10.2010 10:27
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(:-(Jéé,Lucí,to mně mrzí,smajlíka neměla bys s tím jít k doktorovi?smajlíkJá jsem sice tenkrát taky nešla,ale dávali mi na to octan a hojilo se to poměrně dlouho.:-(

14.10.2010 10:30
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)No vidíš,Markét,jak je malej šikovnej,smajlíksmajlíkale nic si z toho nedělej,že nevydrží dlouho,to je jasný,je ještě miminko,tak stačí chvilička,já vždycky ocením i dobrou vůli. u Legiška:-):-)

14.10.2010 10:53
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Petí,malá s dudlíkem je úžasnásmajlík,nemáš fotičku,jak jela na Tomíkovi?:-):-)

14.10.2010 10:59
lucky

XXX.XXX.133.26

Jaruško, k doktorvoi ani náhodou. Tam mi to hodí na RTG, zjistí, že zlomené to není, ale zvrtnuté jo a šup s tím na 3 týdny do sádrysmajlík. Ne děkuji...sádry už jsem si za život užila dost. Stahuji to obvazem, naši mi všera koupili i tu stahovací ponožku pak, taky jsem dávala ocet a včera mi koupili Koňskou mast a vylížu se z toho sama..chce cto co nejvíc klid, ale to moc nejde. Zrovna jsem vyfoukala Usu a psy, protože musím dočesat Daréska trochu doupravit, v sobotu jee za nevěstou až do Jihlavy!

Jenom Usa už je nervozní, že pořád sedí doma, máti pořád chrápe, ta jestli s ní tam dojde, tak ve 12 budu ráda... se s ní tam snad pustím sama pajdavá zase..smajlík

14.10.2010 11:00
lucky

XXX.XXX.133.26

jo a na ten komplet reflexní jsem zvědavá!!! Už se těším na fotečkysmajlík

14.10.2010 12:03
remonek

XXX.XXX.162.107

Lucky kamarádka měla po pádu z koně pochroumaný kotník a oni ji na to dali takovou jakoby ortézu, tak třeba by ti to taky pomohlo. :-) Dneska to zkusím vyfotit mobilem, tak snad něco pujde vidět :-)

14.10.2010 12:42
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-|:-|No,sádru bych taky nemusela,jednou mi zlomil kluk při vybíjený klíční kost,tak mi dali sádrovej obvaz,ale mě to pak táák svědilo:-(,podrbat se člověk nemohl,:-(až pak jsem někde vysomrovala od někoho jehlici a tou se drbat šlo.:-):-)
:-):-)Dneska je krásně,sice ráno mlha jako mlíko,ale teď už je nádherně.smajlíksmajlík

14.10.2010 12:45
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tady ještě včerejší Pierot,má všechny nohy ve vzduchu.:-):-)

15.10.2010 09:07
lucky

XXX.XXX.133.26

Teda Pierot ve vzduchu nemá chybu!!!!

Jinak včera po 5 tady byl vet. Máma dovedla Usu z pastviny, tak Usinka zaparkovala ve stáji a odpočívala. A vet přišel ještě s jednou studentkou a koukal, že v té bílé stáji ani toho koně nenajdesmajlík.

Začala být dost inverze, takže Usa se zrovna předvedla, že moc dobře nedýchala. Potěšující je, že ta spodní část plic se malinko lepší a že to zvláštní sípůání, které vydává z nozder není z plic. V plicích nic nepíská, nesípe. Jen tím, že pořád namáhavěji dýchá, tak ten proud vzduchu je jiný a v nozdrách to jde slyšet.

Nechal mi tady Ventipulmin a jeden Ecobec..kdyby se dneska či zítra zhoršila, nasadím to. Zatím to tady mám na polici a uvidíme. Ona byla včera první den bez léků. Dopoledne a přes den byla slušná, jak tam byl vet, tak se zhoršila..to ji máma dovedla z pastviny, cestou s ní spěchala, jak ještě začne být inverze dost, tak se ji špatně dýchá. Říkala jsem, že ty poslední dny jak je hodně mlhlavo a hnusná inverze, tak sípe....tak vet říkal, že to je nejhorší počasí a moc ji to nepomáhá. Že už aby klidně mrzlo, ale jak bude suchý vzduch, tak se ji bude dýchat lépe.

Ještě mi něco sežene na posílení imunity, měla málo i bílých krvinek, takže proto dostala spousty povzbuzujích léků.
Tak nám držte palce, abychom to zvládli.

15.10.2010 10:39
madow

XXX.XXX.121.112

Lucky, držím palce i u nohou...je fakt že to počasí je pěkně na prd....u nás dnes slušně prší, ale zase není zima

jarčo, tak fotečka s levitujícím Pierotem je úžasná...to se mi snad nikdy nepovedlo smajlík

15.10.2010 12:49
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Děkuji,děvčata,:-):-)Lucí,držím palečky,ať to Usina zvládne,:-):-):-)a Ty tu cestu taky:-),tááková dálava!!!!smajlíksmajlík
smajlíkDneska jaksi nestíhám,ale najuknout jsem musela.:-)

15.10.2010 12:51
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Markét,co sedlo,ještě niiiic???smajlík
smajlíkMy jsme tu měli pána na sedla včera:-),tak koukal chvilku na Jarču,jak jezdí,dlouho nic neříkal a pak povídá-podporovat,podporovat,podporovat.smajlíksmajlík
:-)Naše sedýlko si odvezl a v pondělí nám bude volat,jestli je předělaný.:-|

15.10.2010 13:00
madow

XXX.XXX.121.112

Jaru furt nic....jsem už zoufalá a přemýšlím že si přes bazar koupím ještě jedno levný sedýlko....jedna paní tu nabízí typ sedla co mě se líbí, tak jsem jí psala....a budu mít sedla dvě....jedno na vyjíždky druhý na lepší vyjíždky smajlík

https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/1306342/prodam/

15.10.2010 13:14
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Joo,na to jsem taky koukala,za tu cenu by mělo být dobrý,to bych zkusila,:-)cena super,to opravdu můžeš mít 2 sedla,jedno tréninkový a jedno vycházkový.:-):-)

15.10.2010 14:13
bonita

XXX.XXX.126.214

madow napsal(a):
Jaru furt nic....jsem už zoufalá a přemýšlím že si přes bazar koupím ještě jedno levný sedýlko....jedna paní tu nabízí typ sedla co mě se líbí, tak jsem jí psala....a budu mít sedla dvě....jedno na vyjíždky druhý na lepší vyjíždky smajlík

https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/1306342/prodam/

Marketko, to sedlo vezmi, aj ja mam na kobus dokonca sedla tri, jedneho westerna a dve anglie, podla jej konstitucie:-)

15.10.2010 18:12
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)My se byly s Járou pokochat konečně dneska,smajlíksmajlíkale když už jsme měly nasedláno a šly jsme se oblíkat,tak začalo pršetsmajlík,sice chvilku míň,ale pak,když už jsme vyjely,tak přidalo,tak jsme si říkaly,že jsme kochači-cvoci.smajlíksmajlík

15.10.2010 18:13
jaruska

XXX.XXX.213.11

15.10.2010 19:37
lucky

XXX.XXX.133.26

Teď tak koukám na tu Jarču jak válí s Monďáskem..neprodávali oni ho přece proto, že nechtěl moc skákat???? S Jarčou teda válí!smajlíksmajlíksmajlíksmajlík

Jinak já jsem dneska kaput. Dočesala jsem Daréska, přistřihla ho, aby byl hezký, vyfoukla, nakonec jsem ho i vykoupala trochu a vyfoukla, aby se zítra nevěstě líbil:-) Tak na nás zítra myslete..ráno o půl 8 vyjíždíme přes půl republiky do Jihlavy. Máma se bude starat o Usinku.
Jo, léky jsem nenasadila zatím. Vypadá dnes lépe než včera, takže počkáme..kdyby se zhoršila, mám je po ruce.

15.10.2010 19:56
canis lupus

XXX.XXX.218.100

Ahoj, po dlouhé době se zas hlásím. Fotky sem vložit nemůžu, pač se mi rozbil foťák, ale Toosie je březí a už je tak kulatá, že se nedá zapnout podbřišník. Taxe všichni mějte a pozdravujte koníky. My tu máme dva nové klusáky z Francie.

16.10.2010 08:13
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Díky,:-)no ještě to není úplně to pravý,ale ty přírodní skoky on skáče docela rád,občas mu to nevyjde,že třeba skočí dřív,ale kde je v životě co ideální,že joo?:-|:-|Holka se naučí aspoň pořádně dřepět při všech situacích,včera se nám stalo,že monďásek uklouzl na mokrý silnici,jak vyšel z pole,a byl úplně na kolenou,už jsem je akt viděla,že sebou plácnou,ale Monďásek to vyrovnal a Jarča to useděla naprosto perfektně,vůbec jí to nevyvedlo ani z míry,jela dál,jakoby se nic nestalo,já sice málem umřela strachy,protože takhle se jednou natáhla s Kačenkou na silnici,:-(ten hladkej asfalt,to je fakt něco,tak pak se člověk bojí,a to bylo z toho kopce u Linetu,zrovna se dost drasticky z toho kopce řítilo auto,tak jsem měla bobky,:-(já jsem se bála víc než ta holka.:-|:-|
:-):-)Monďásek si muší překážky nejdříve pořádně ofunět a poprskat.:-):-)

16.10.2010 08:18
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJéé,Markét,to moc gratuluju,:-)douuufám,že sem pak hodíš fotičky malého hříbátka,:-):-)moc se těším.smajlíksmajlík
:-(No,tady poprchává,:-(to už se asi nevybere...smajlík

17.10.2010 21:54
tessa

XXX.XXX.58.214

Ahoj Jaru,dlouho jsem tu nebyla,nemám moc čas . Koukala jsem na Jarunku,je to už veliká holka a šikovná.
Dám ti sem fotku letošního hříbátka Maur. :-)

17.10.2010 22:00
tessa

XXX.XXX.58.214

tohle je její loňské hříbátko Armin,pamatuješ na něj ještě?

18.10.2010 06:32
remonek

XXX.XXX.162.107

Tak jsem se sem konečně dohrabala :-) nějako nebyl od pátku čas :-/.
Jaru ten asfalt je fakt na prd, kamarádka se takhle rozmastila s koníkem na silnici a oba byli pořádně sedřený, by člověk nevěřil,že se to tak může smekat :-(
Včera u nás teda docela fučelo,ale i tak jsme se vyrazili kochat. Fakt už mě štve,že se na konci října zas bude měnit čas tak přez ten týden už toho asi moc nepojezdíme smajlíksmajlík
Ještě jsem pořádně nevifotila ten náš reflesní poprsák,tak tady máte aspoň kousek :-)
Já jsem zrovna lovila kapesník, páč jsem nějako nachcípaná :-(

18.10.2010 06:35
remonek

XXX.XXX.162.107

ježišmarjá, samo že * nevyfotila reflexní poprsák** :-)):-))

18.10.2010 07:49
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlík:-)Jéééééééé,teda malá Maurínka je špicová:-),ony jsou obě holky krásný,smajlíksmajlíkno to víš,že na Richarda si pamatuju.:-):-):-)
:-)Soní,a co Petřík,to už taky muší bejt velkej rajťák:-),jezdí?:-):-)
:-):-)My byli včera trochu potrénovat,vzali jsme tam Monďáska,snažil se,ale pak ty profily štycoval,smajlíkněják se jich bojí nebo co....smajlíksmajlíkAle vůbec nic se neděje,Jarča tam pak zase hupla na mladýho Carbida a spolu tu řadu přeskákali tak rychle,že jsem nestačila udělat ani fotku.smajlík

18.10.2010 07:52
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(:-(No,přesně,Šárí,tam zrovínka je ten asfalt hladkej skoro jako zrcadlo,a když má ten koník mokrý kopyta a ještě je čerstvě napršíno,tak je to hned.:-(
:-):-)Monďásek skáče jenom klacky,jak se tam objevil profilek,tak nechtěl.smajlíksmajlík

18.10.2010 07:56
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(:-(No jo,už to bude stát za prd s tím časem,já se s tím vždycky nemůžu srovnat dlouho,že v 5 hodin nevidím vůbec nic,to je hrůza pak chodit krmit zvířata,nejhorší je,když má člověk doma elektrikáře:-),a nemá světlo na vypínač,ale muší rvát zástrčku do zásuvky,v ruce 2 kýble i víc,děěěs a hrůůza.:-(:-(

18.10.2010 08:00
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Kocháček:-),já jsem se mu musela včera smát:-),on tam mezi těma koňma vypadal jako medvídek.smajlíksmajlík
:-)V sobotu jsme byli juknout na Hubertu,za chviličku budou fotky.:-)

18.10.2010 08:06
madow

XXX.XXX.121.112

Béééé sedlo už je prodané...no jo tak jdu pátrat po jiném....
Jaruško, Mondy si zvykne...a naučí se nečumět na profily....ale jsou fakt moc šikovný...smajlík

tak u nás teda pěkný hnus celou sobotu lilo a včera sice svítil oskar, ael jen 3stupně...brrrr však dnes už si do stáje nesu teplé oblečení...koníci jsou jak stádo plyšáků....a Scharik je snad den ode dne vyšší smajlík

18.10.2010 08:20
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Díky,Markét,:-)to on si určitě na profily zvykne,ale není to duší závodní koníček,že by viděl překážku a řítil se na ní s chutí,smajlíkteda parkury,venku ty překážky ho bavěj víc:-),ale i tak,on je duší prostě kochač,:-):-):-)ale zase je to super koník na drezůrky,takže je Jarča bude jezdit na něm a skákat bude na oddílovým zrzkovi zatím.:-):-)
:-(:-(To sedlo mě mrzí....smajlíksmajlíksmajlík

18.10.2010 08:22
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Bryčka se žluťákama byla jen na nástupu,pak pán zmizel,asi jel dom.:-|
Bylo něco kolem 42 koní.

18.10.2010 08:26
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tenhle koník se nám moc líbil,je to koník z plňasky po Skips Diablo Bar,takhle si představuju ideál koníka z tohoto spojení,silný koník,silné nohy,:-):-)náádherný zvíře,vždycky se na něj nemůžu vynadívat.:-):-)

18.10.2010 08:28
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(Nakonec se při dostihu taky rozpršelo,zima byla,:-(byli jsme moc rádi,že jsme byli jen juknout bez koní.:-)

18.10.2010 08:31
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)smajlíkNáš kamarád westerňák Tomáš vždycky skáče všechno a poctivě.smajlíksmajlík

18.10.2010 08:37
remonek

XXX.XXX.162.107

jééé Jaru to byl ten hubert jak si posílala tu pozvánku viď? No já na to uplně zapomněla smajlíksmajlík

18.10.2010 08:39
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)No jo,,Šárí,to bylo ono.:-)):-))

18.10.2010 09:33
madow

XXX.XXX.121.112

u nás byl jeden moc povedený hubert minulý týden..počasí nádhera...koní a lidí mnoho...fakt úžasný...fotečky mám ale doma v PC...ale posílám odkaz...jinak u nás se sešlo 48 jezdců a 12 vozů...celkem 68koní...no fakt nádhera
http://priiiincessss.rajce.idnes.cz/Hubert_Jetrichov_2O1O/#

18.10.2010 09:39
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkŠárí,poprsák super,smajlíksmajlíkto sis dala práci,ale určitě se to vyplatí!!!:-):-):-)

18.10.2010 09:40
lucky

XXX.XXX.133.26

Ahoj!
Teda Richard je kus koně už a ta malá po Maurínce je úžasná..krásné povedené hříbosmajlík.

Reflexní poprsák vypad moc dobře!:-) Krásně musíš svítit na dálku se Sobistousmajlík.

My měli náročný víkend. S Daréskem jsme ráno v sobotu jeli do té Jihlavy, to víte, tam přijel unavený..nemá rád cestování. Tak jsme si dali oběd, odpočinul si dvě tři hodinky a jak viděl nevěstu, tak hned ožil. Docela rychle jsme nakryli, pak chodil s Rouse po dvoře jak zamilovaný páreček. Darések je děsný gentleman, feně se velice věnuje, olizuje ji ouška, naparuje se, hlídá so ji a chodí jak vláčeksmajlík

18.10.2010 09:49
lucky

XXX.XXX.133.26

V noci jsem ale myslela, že ho roztrhnu jak hada. V domě bylo dost teplo , takže chlupáč se pekl. Pak byl na prášky, že spíme v dětském pokojíku a pořád vrzla za dveřmi v kuchyni na prahu, pak začal i pokvíkávat....no od 12 do 3 v noci jsem nespala. Několikrát na něj byla, ale za chvíli to bylo to samé. Nakonec jsem ho teda vzala do pokojíku, tak na chvíli zabral, ale pak zase ležel a funěl jak lokomotiva, nakonec jsem ho vyhodila teda na důr. No a blbec věděl, že nevěsta je nahoře v domečku na konci zahrady, tak pořád stepoval u vrátek a já teda nevím, to už jsem upadla do bezvědomí, ale prý tam chvíli i vyl a rozvyli se všichni psi....majitelé mají 4 fundlákycké feny, 6 kavalírů a sousedi mají ovčáka..takže jak začali všichni zpívat, tak to prý bylo jak sborsmajlíksmajlíksmajlíksmajlík. Ale ráno už ležel u okna do kuchyně a čekal.

No a včera dopoledne jsme ještě překrývali a odpoledne jeli domů, ale přijeli jsme až pozdě, protože táta ještě musel do Ostravy pro zakázku a předat něco do Štramberka, takže jsme přijeli v večer totálně mrtví a Darések chudáček chrápe na schodech jak mrtvola.....
Večer měl šílený hlad, protože tam nechtěl vůbec jíst, takže byl ke všemu 2 dny hlady, tak včera zbagroval plnou mísusmajlík

Tady byla Rouse na chvíli ještě za plotem a sváděla Daréska..ten byl na práškysmajlík

18.10.2010 10:02
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Jéé,no to sis to moc neužilasmajlík,Lucí,ale neboooj,určitě bude minimálně 6 krásných chlupatých malých kouliček,:-)a budou černí nebo hnědí po mamince?Asi napůl,že joo??:-):-)

18.10.2010 10:09
remonek

XXX.XXX.162.107

s tim poprsákem fakt svítíme jak světlušky,ale to je účel :-)). No Jaru zas taková práce to nebyla a hlavně mě to vyšlo na polovičku než z obchodu,mno každá kačka dobrá že jo.
No teda Lucky takový cestování, to jste jeli tak 4 hoďky ne? No to náš kokršpaněl když čubina hára to je děsný, to pořád vyje, kňučí a je jak v jiříkově vidění.
Tyjovka já myslela,že novofundlanďáci jsou jen černý

18.10.2010 10:13
lucky

XXX.XXX.133.26

Ne ne, budou všichni 100% černí. Darés i Fabricius ač mají i hnědé předky (ale rodiče jsou černí), tak mají oba dva vlohy jen pro čistě černou barvu. Nehcávali jsme dělat DNA testy, protože Darésovi bráchové dva mají hnědou, byla po nich hnědá štěňata,a le Darés nikdy hnedou fenu neměl, takže jsme nevěděli. A jelikož byl zájem z německa o psa s hnědou vlohou, nechávali jsme to oběma udělat, ale hnědou nemají ani jeden, což nám nevadí, protože jsou univerzální a může se dát klidně i na černobílou fenu, což s hnědou vlohou nemůžeš.

Takže štěnda se narodí pouze černá...černá je dominantní, ale po matce mohou nést hnědou vlohu dál. Ale jejich konečná barva bude černá..ta je stejně nejhezčí:-)

Ale feňule to je hezká..Rouse Gold od Jihlavské brány ..a je hodně vysoká, skoro jako Darés!..o dva cestimentry jsou od sebe.

18.10.2010 11:09
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Ahá,mě se taky moc líběj černí,ale ono když si člověk oblíbí určité zvíře,tak je to jedno,jak je barevný.:-):-)Tak ať to vyjde,čubička ještě neměla štěňátka?:-|

18.10.2010 12:40
lucky

XXX.XXX.133.26

Černá je černá...je to prostě uhrančivá barva:-). ČUbinka už jedna štěnda měla, takže snad se vše podaří, aby zabřezla.

Tady jsem kreslila Darés před pár lety:-)

18.10.2010 13:45
madow

XXX.XXX.121.112

tý jo to oprvadu takhle s tou barvou funguje...tak to je krásný...Dáres je teda fakt frajer a ta jeho nevěsta je fešanda....já teda taky vždy myslela že fundové jsou jen černí...tak nic :-))

18.10.2010 13:50
remonek

XXX.XXX.162.107

to já taky Markét, jsem hnědýho ještě neviděla,tak jsme zas o něco chytřejší :-)

18.10.2010 13:54
madow

XXX.XXX.121.112

jj hnesd si píšu za uši
já chci sedloooo smajlík

18.10.2010 14:51
remonek

XXX.XXX.162.107

jé Markét to ti ještě nepřišlo a víš aspoň jak to s ním vypadá?

18.10.2010 15:16
madow

XXX.XXX.121.112

bohužel nevím a paní z bukefalosu to taky nevísmajlík

18.10.2010 15:57
lucky

XXX.XXX.133.26

Fundláci jsou většinou černí, pak hnědí a také černobílí, což je vlastně kdysi původní barevný ráz a byli společně s landseerem..pak se obě plemena rozdělila. Landseer je černobílý, má trochu již odlišnou stavbu a hlavu dnes, ale kdysi základ byl stejný. No a u fundláka se vyvinula černá barva a té je dnes nejvíce a mě osobně se černý fundlák nejvíce líbí. Pak je barva hnědá a černobílá, která by měla mít jiná pravidla než zbarvení u landeera. No a černé i hnědé zbarvení má povolené v určité míře bílé znaky. Někdo to preferuje, někdo má rád čistě jednobarevné psy.

S barvami je to složité, ale chovatel by neměl dávat dohromady jedince černobílé a hnědé, protože je riziko, že ti vyleze hnědobílé zbarvení, což je nepřípustné. Američani dokonce uznávají tzv. modrého fundláka. Má to zbarvení jako modrá doga, což mě osobně se třeba líbí, bohužel v Evropě tohle zbarvení není uznáno.

Tady černý pes se znaky..Darésův syn Edmond z Kazničovské hůrky, mladý úspěšný pejsek(už dnes vyšší než táta)ještě mu schází jeden titul na šampiona ČR, ale to musí až příští rok (musí to splnit v rozmezí dvou let)

18.10.2010 16:02
lucky

XXX.XXX.133.26

Byla jsem odvést Usu ke koním konečně někde ve dvě....celé dopoledne tady chcalosmajlík, tak se Usa cpala senem a koukala ven. Betty má říji jako blázen a Benďa chodí a otravuje nadržený zase...smajlík

Tady je krásný hnědý šampion Brutus Laboma..dnes již je to dědulka 13-ti letý, ale stále prý se má k světu. Tady byl mladšího věku..moc krásný pessmajlík

18.10.2010 16:13
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Noo,taky je moc pěknej.:-)smajlík
:-)Tady naštěstí neprší,smajlíkfuj,to by zas bylo bahna všude:-(,sotva to vyschlo.:-|

18.10.2010 16:22
lucky

XXX.XXX.133.26

Tady mají nějaké černobílé, ale ti mě prostě neberou.. http://newfoundland.free.fr/

19.10.2010 07:56
madow

XXX.XXX.121.112

tak jsem koukala na odkaz a opravdu ty flekatý nejsou pěkný...pokud je tmavý a má třeba jen tu náprsenku to je hezký...ale strakáči to není hezký to je jak nějaký "vořech" :-))

19.10.2010 08:14
remonek

XXX.XXX.162.107

mě se taky líběj ty černý,ale ty hnědý vypadají jako medvídci :-) Market to mě mrzí,že sedlo ještě nedorazilo, je to hrůza člověk se na to těší a pořád nic viď :-// Já jsem teď taky na vážkách se sedlem jak chci toho winteca, tak v equiservisu ho mají v akci za 11 000 booooooo smajlíksmajlík, taky mi včera přišel katalog s jezdeckýma potřebama z Německa no a holky takový krásný věci tam mají, tak mám po večerech zas co prohlížet a nad čím skučet :-)
Jinak pan Sobista měl včera svůj den, jsem ho chtěla trochu víc vičistit tak jsem nasadila ohlávku,vodítko a že si ho přivážu u stáje, tak tam chvílu čumákoval, pak ho to přestalo bavit a normálně si milostpán odešel pomalu i s ohradou u stáje,zamotal se do vodítka,tak abych ho z toho vymotala,tak jsem vodítko oddělala a pan Sobista frrrrrrrr a hopsa hejsa po zahradě, jsem ho tam asi čtvrt hodiny naháněla a samo,že on z toho měl děsnou srandu, jsem se na to už fakt chtěla vykašlat,ale zas jsem si říkala,že by to byla blbost,že by defakto on vyhrál, no tak jsem ho teda odlovila, vyčistila a že mu na tu naší vypelchanou hřívu ještě dám trochu olivovýho oleje ( kamarádka to dává na Pasika a hřívu po tom mají opravdu hezkou) no samo,že Sobista i když už jsem to na něj několikrát dávala, tak zrovna včera dostal pocit,že olivový olej určitě požírá bílé poně no holky já z něj včera fakt byla hotová, mu ty krávoviny čumákovali z očí, tak doufám,že zas nebude mít období kdy bude zkoušet mojí trpělivost i když zatím to tak vypadá smajlík. Dneska ho na chvilu vezmu na louku, tak už vidím jak zas bude protestovat

19.10.2010 11:07
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkSakryš,jak to děláš,Šárí,že Sobista je neustále plnej enerdžajzr,smajlíkty naše hemelky jsou takový plížící pořád:-)),sem tam je amok chytne,to je pravda,ale opravdu jen sem tam,oni se fakt nepředřou s tím běháním,Moruš třeba pod sedlem do kopečka vyrazí jako střela,ale stačí jí 10 cvalovejch a uuž kouká,jestli nepřijde zapískání,smajlíkno je fakt,že už je to stará bábule,ale Pierot byl taky mladej a ten se teda takhle nikde dobrovolně nehonil.smajlíkNo,zase je fakt,že ho v ohradě honil Feldon,co ten se ho nahonil,chudáka,Feldon byl totiž zvyklý v boxe chodit,chodil třeba 2 hodiny,to měl z těch dostihů,a dělal to i venku,pořád před sebou popoháněl Pierota a ten mušel třeba ty 2 hodiny chodit,jinak ho Felďas kousnul,ale tak zase měl nachozíno.:-))Tak hold pak pod sedlem nevymejšlel žádný ptákoviny a byl rád,že může odpočívat.:-|:-|

19.10.2010 11:27
madow

XXX.XXX.121.112

hurááááá teď mi psala paní...balík je poslaný...zítra příjde sedlo...hurááááááááá...já se těším víc jak malý děcko na lízátko smajlík

19.10.2010 11:29
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíksmajlík smajlíksmajlíksmajlík smajlíksmajlíksmajlíkHurááááááááááááá,Markéééét,jupíííííííííííííííííí,já se těším s Tebooooou!!!! smajlíksmajlíksmajlík smajlíksmajlíksmajlík

19.10.2010 11:42
remonek

XXX.XXX.162.107

jéééé tak to je dobře,že už dorazilo, pak sem musíš hodit fotky jak bude kobušce slušet.
Jaru já ti ani nevim kde se to v něm bere, on je venku teda víc klusovej než cvalovej,ale v tom klusu vydrží neskutečně dlouho a to ho kolikrát nechám ať si jde svým tempem. Jen teď z toho mám docela vítr, páč on byl teď zvyklej jezdit a teď jak bude brzo tma tak už toliko jezdit nebudem a kolikrát když ho vezmu jen na takovej malej okruh max 4-5 km tak je na něm vidět jak mu to nestačí a vymejšlí kde jaký krávoviny, tak nevim no asi nasadíme čelovku a budeme kroužit kolem vesnice bo já nevím :-)):-)):-)) a to přitom dostává obyč koní granule pro koně co mají normální zátěž. Třebas to je Jaru tím,že má v sobě arabáče,tak jestli něco podědil,fakt netuším

19.10.2010 14:09
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkNoo,to jo,Markét,to se těším na fotičky,jak sedýlko Rozárce bude slušet.smajlík:-):-)
:-):-)Asi jo,Šárí,asi nějákej ten arabášek v tom Sobistíkovi bude:-),když je tak činnej pořád,hihi:-),oni jsou tací,jsou rádi,když se něco děje.:-):-)Já jak jsem měla toho valacha,ten měl tátu Kasr El Nila a to bylo taky-40 kiláků a klidně by se otočil a šel by to znova,zatímco ostatní koně se už plazili jak lemry:-)),tak on pořád chodil svěží,člověk by býval neřekl,že má 40 kiláků v nohách.:-):-)

19.10.2010 14:16
remonek

XXX.XXX.162.107

On má ze strany mámi myslím pradědu arabáče a pak už to tam lítá samej hatatytla, je tam Tobrok a pak ještě další, se doma mrknu :-) No on je třebas na vyjížďce takovej, že já si myslím,že už to je tak akorát on se najednou probere a štráduje si to vesele dál :-)
Tady je dneska docela kosa a na mě nejspíš leze nějakej ten bacil,tak ufidím jestli dneska budeme jízdárničit

19.10.2010 14:20
remonek

XXX.XXX.162.107

http://www.schct.cz/pk/pk_display.php3?id=134788 tady jsem našla původ Sobistovi maminy

20.10.2010 06:28
remonek

XXX.XXX.162.107

Tak holky píšu hned takhle po ránu a rovnou prosím o radu, víc hlav víc ví :-)
Takže včera jsem toho Sobistu po dlouhý době vytáhla na louku,že trochu pojízdárničíme, jezdit jsem šla už s tím,že budeme dělat maximálně v klusu, tak jsme asi 20 minut chodili v kroku, bez problému celý obvod ´´jízdárny´´, osmičky, velký kruh. Pak jsme začali klusat a to byl kámen úrazu, obvod jízdárny jakž takž, osmičky taky celkem ušli,ale na kruhu to byl fakt boj, pořád jsem musela pobízet jinak by jsme šli snad jen krokem. Vůbec jsem ho na ten kruh nemohla dostat, přitom když jezdíme venku tak pro Sobistu není problém ohýbat se v klusu v lese mezi stromama a včera lezl pomalu jak když je před zdechnutím a přitom jsme fakt chodili jen v kroku a v klusu a pak když jsem ho ještě pustila k Pasíkovi,tak tam lítal jak potrefenej. Nenapadá vás něco jak s tímhle pohnout, já jsem si včera přišla jak na koni co vůvec nic neumí a přitom venku na pobídky reaguje opravdu dobře smajlíksmajlíksmajlík

20.10.2010 07:31
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkŠárí,někteří koně nemají jízdárnu rádi a normálně ztuhnou,tak je potřeba zkusit je ještě před jízdárnou naohýbat,Monďásek je zvyklej si brát rohlík ze svých vlastních zad,tak si dovedeš představit,jak je krásně ohebnej.Najdi si na netu Koňský strečink,fakt doporučuju:-),a prostě když to nepůjde,tak slezu a začnu cvičit,ohýbat,on se uvolní a bude to dělat rád.:-):-)

20.10.2010 07:40
remonek

XXX.XXX.162.107

jj mrknu na to Jaru i když já taky dělala protahovací cviky, mám doma knížku od Lesley Baylej ( teď teda nevím jak se to přesně píše) Práce ze země a tam jsou protahovací cviky, tak podle toho děláme. Já jen pořád bloumám nad tím proč najednou jakoby v klusu přestal fungovat, s Alčou jsme říkali,že by jsme ho teď v týdnu zkusili vzít jen s obřišákem na lonž a zkusit ho (samozdřejmě,že po řádným rozcvičení) ohnout na tý lonžce

20.10.2010 11:27
lucky

XXX.XXX.133.26

Jednoduché..tohle mi dělala kdysi Usama. Všude super, v terénu to bylo rpostě zábava, jak jsme přijeli na jízdárnu a chtěla jsem klasickou jízdárenskou práci, tak chcíplina největší. Neuměla pracovat, nechápala, proč tam má dělat nějaké kruhy a osmičky, jen chtěla neustále ven z jízdárny a jet něco dělat v terénu, ne šmatlal v písku. Naklusat ji šlo po maximálním úsilí a o cvalu ani nemluvím! To byla mula jak vyšitásmajlík Prošli jsme si tím samým. Jelikož já jsem zvládla si koně připravit ze země a klidně i obsednout a naučit základy v terénu, tak mi bylo jasné, že přiježdění jako takové nezvládnu až tak sama, jelikož sama se mám hodně pořád co učit. Takže mi pomohlo se po čase fakt domluvit s Karlou a pustili jsme se do tréninku.Ale musela se naučit, že práce je taky zábava, že nikoho nepřečůrá tím, že se ji chudince nechce smajlík
Musím říct, že od té doby holčí šlape...teda šlapala...když byla zdravá, že. Včera večer jsem ji musela nasadit zase ten Ventipulmin, nebyla dobrásmajlík

Teď je u koníků, svítí tady sluníčko a je krásně, byla plná energie a ječela tady na mě od rána, že jde véén:-)).
Já mám tady vyčesané pejsky a čekáme netrpělivě na nevěstu. Známá sem jede na krytí za Fabbym. Takže Darések bude plakat v garáži chudáček a Fabby bude mít zábavusmajlík

20.10.2010 12:23
remonek

XXX.XXX.162.107

Lucky to je přesně ono jak píšeš,venku pohoda a na jízdárně by se na něm člověk udřel. Zkusím se domluvit s Míšou jestli teď někdy na nás bude mít čas mrknut a poradit nám, to by bylo aby jsme toh Sobistu nenaučili jezdit kruh :-)
My tady máme celkem hnusně, takže mi asi dneska budeme jen cvičit ze země.

20.10.2010 12:56
madow

XXX.XXX.121.112

sedlo je doma smajlík a je nádherný smajlík
hned jak ho přepašuju do stáje vyfotím

21.10.2010 07:52
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkJéžíš,jakto,že ta Usina byla zase tak špatně na tom,že musela dostat ten Ventipulmin,smajlíka co reakce,nepotila se aspoň?
smajlíksmajlíkJéé,sedýlkoooo,hurááásmajlík,už se těším,jak budete holky jezdit,juchůůů,já si dovedu bez sedla na Moruš představit jen krokovky:-),ale ty jsou taky krásný,ale pak mě měsíc bolej kolena.smajlíkNo protože mi to vždycky nedá a muším si zkusit aspoň zaklusat a hned pak po pár klusovejch nacválat.:-|A pak skučííím.:-)

21.10.2010 08:07
madow

XXX.XXX.121.112

tramtadadááááááááá
je totu dnes mi ještě tatka z prahy přiveze drezůrní podbřišník a hurá mohu na vyjíždku
no nechci strašit, ale dnes ráno u nás chumelilo smajlík
ted uz se to vybírá a asi i bude svítit oskarsmajlík
Usinky mi je taky líto, už to vypadalo tak slibně smajlík

tak a ted ten zázrak

21.10.2010 08:10
madow

XXX.XXX.121.112

a na Rozárce....až bude opět nasvelená bude sedlo opravdu sedět jak hrnec na prdel :-|

21.10.2010 08:22
remonek

XXX.XXX.162.107

šmarjá chudák Usina, tak moc jí přeju aby už byla v pořádku a nic jí netrápilo :-)
Markét sedlo vypadá hodně pohodlně :-) to bude křesílko na dlouhý vyjížďky.
Jaru já když jezdím bez sedla, tak mě pak pro změnu zas bolej třísla, páč většinou jezdím takhle k Pasíkovi abych se nemusela plahočit přez tu vysokou trávu na louce a jak se Sobista těší tak chce vždycky cválat, jenže já ho to nechci nechávat páč on by pak tahle chtěl letět i kdybych ho vedla, takže vždycky max klušeme tak když občas nahodí takovej ten rychlej klus tak to je něco :-)):-)
Včera jsem chtěla zkusit ty cviky z toho videa o tom protahování, jenže u nás lilo a opět nám zateklo do stáje, tak jsem běhala jak bořek stavitel a snažila se s tím něco udělat smajlíksmajlík pos...á střecha smajlíksmajlíksmajlík

21.10.2010 08:28
lucky

XXX.XXX.133.26

No jo, rozhodně nedýchá dobře a třeba špatně dýchá, když se hodně nabagruje nebo když spí a vstane, tak nemůže popadnout dech, jak se ten hrudník slehne. No..uvidíme. Je jasné, že je to na dlouho tohle léčení.

Jinak včera jsme nakryli, asi kolem 10 přijedou na překrytí s feňulí, tak bude mít Fabby zase zábavu.

Sedlo je super, že přišlo! Gratuluji a určitě pak budu zvědavá, když bude na celém koni. Takhle fakt nemohu říci...víc ocením westerna, v těchle se moc fakt nevyznám a připadá mi trochu zvláštní. Co to má být za sedlo?

21.10.2010 09:19
madow

XXX.XXX.121.112

je to trekkové sedlo, tak doufám že to bude opravdu křesílko...je na kozlíkové kostře, takže opravdu sedí....

21.10.2010 10:53
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(Šmarjáááááá,Markét,nestrrrraš s tím sněhem,já taky v noci koukala,jestli sněží nebo ne,hlásili to i v nížinách,tak jsem s hrůzou vykukovala z okna,jestli už nepadá.smajlíkNé že bych neměla ráda sníh,ale něják jsem na něj naštvaná z loňskasmajlík,to ho bylo na můj vkus dost a dloooouho.:-(
smajlíkMarkét,tak zítra vyrazíš na promenádu se sedýlkem,joo???smajlíksmajlík:-)

21.10.2010 10:56
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(:-(Noo,přesně,Šárí,oni když je někde necháš běžet,tak to pak chtějí pořád,teda ti běhací,mně tenkrát taky valach caploval a Olda říká-tak ho pusť,no já blb jsem ho pustila,smajlíka on potom to na mě zkoušel pořád v těch místech,:-(:-(dlooouho mi trvalo,než si to přestal vynucovat.smajlík

21.10.2010 11:03
madow

XXX.XXX.121.112

Jaruš, pokud tatka přiveze podbřišák tak jooooo smajlík hurááá už nesněží ani oskar nesvítí a je pěkná zima

moje kamarádka a budoucí kolegyně na vyjížďky smajlík
jen se musí trochu s Bretem sžít a bude to paráda
a že mu ta červená sekne...:-)

21.10.2010 11:06
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlík:-)To bude dobrý,pokud Bret nevyvádí nějáká álotria,tak budou sžití za párkrát.smajlíksmajlík
smajlíkKlucí dneska řádili.smajlík

21.10.2010 13:42
lucky

XXX.XXX.133.26

Teda kluci se umí dobře rozparádit a Pierot se tak krásně nosí s tím krčiskem..nádhera!!

My v pohodě překryli, takže s feňulí jeli už dávno domů. Daréska jsem vzala s Usou ke koním, tak byl rád, že sice nevěsta nebyla pro něj, ale aspoň se vyběhal kolem řeky. Usa je dneska nějaká nadupaná, docela lépe dýchá. Taky není dnes inverze, je sice děsná zima, ale svítilo i sluníčko a je dost vítr.

21.10.2010 13:48
bospor

XXX.XXX.195.231

moooc pěkný sedýlko:-) ale já už si zvykla na hrušku a už by mi chyběla:-) a to jsem z ní měla strach:-):-)
luci je mi líto usinky. ná holka pořád smůlusmajlík
šári koně na jízdárně se často nudí a většina chodí pomalu. máš vidět když třeba školní koně co jsou zvyklý jen na jízdárnu vyjedou do terénusmajlík se úplně změní a jsou z nich letadlasmajlík zdá se mi že 20 minut chodit krokem je hodně. pozornost koně vydrží jen omezenou dobu. treningem se ta doba prodlužuje. zkus jít jízdárničit někam. kde jsou cizí koně, jiný prostředí a hlavně trenér , který ti poradí co a jak máš dělat. nebo se tam jdi podívat aspoň sama a pouč se:-)
mě dovezli rozbitý tašky a spáchali jsme zpevněnísmajlík jsem zvědavá jak se to projeví na kopytech. zatím všichni chodí v pohodě:-)

21.10.2010 13:53
bospor

XXX.XXX.195.231

dneska tu padala omrzlice:-( asi bude opravdu tuhá zimasmajlík

21.10.2010 13:56
bospor

XXX.XXX.195.231

ale jinak mám podzim hrozně rádasmajlík

21.10.2010 14:30
madow

XXX.XXX.121.112

Já si taky zvykla na westerna, ale byl dost těžký a sama taky nejsem muší váha tak jsem nechtěla kobyl trápit....tak jsem si řekla že se zkusím vrátit zpět do anglie...to byl horor...rovnováha, sed....no všechno hruza...tak jsem přemýšlela co dál....uvažovala jsem i o bezkostráči, ale nakonec jsem narazila na toto sedlo a byla to láska na první pohled...trekkové sedlo za krásnou cenu...vím že to na fotech není vidět, ale opravdu krásná práce...

21.10.2010 15:16
bospor

XXX.XXX.195.231

já muší váha zaručeně nejsem, zato mám chromý ruce a dostat sedlo na koně mívám potíže:-( ale to je jediná chyba tak to nějak vydržím:-)

21.10.2010 15:27
bospor

XXX.XXX.195.231

v anglii jsem jezdila dlouho ale pod westernem chodí honza daleko nejlíp:-) a to i přes tu mou váhu:-| vidím to i na ostatních koních.

21.10.2010 16:38
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jojo,s trenérem naprosto souhlasím,je škoda,že jsme s Jarčou nezačali jezdit někam dřívsmajlík,ale prostě tu dřív blíž nikde nic kvalitního nebylo,smajlíkzačalo se to modernizovat ty jízdárny až teď poslední dobou.:-)Ale zaplaťpánbůh aspoň za to,že je to tu teď,smajlíksice Jarče ty hodiny platíme,ale aspoň se jí trenér věnuje,když jsem chodila do oddílu já,tak jezdilo jen pár vyvolenejch,ty ostatní blbí moulové,kteří se neozvali,jen dřeli jako mongolové a na koně se dostali jednou týdně,ale já se na tu vyjížďku vždycky strašně těšilasmajlík,i když to bylo kolikrát více strachu než nějákého požitku,nikdo nás nic neučil,já se fakt učila za pochodu,:-(a i když jsme měli trenérku,tak na nás měla hodinu a nás bylo asi 6 na 2 koně,takže fakt luxus.:-(:-(Nic jsme se nenaučili.smajlík

21.10.2010 16:48
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-|:-|Ona si ale Jarča platí taky něco i sama ze svých peněz za prodej andulek a nebo za kapesný,takže pak je i ráda za trenéra a probíráme to,co se naučila novýho.:-)
:-(No,a pak je vždycky problém se někam dostat,:-(když má člověk koně a chce trénovat,tak jako na potvoru ten trenér bydlí minimálně20 km daleko,takže se musíme něják dostat,tak je lepší,když je člověk mobilní.:-|

22.10.2010 06:28
remonek

XXX.XXX.162.107

Jj holky s trenérem na 100 % souhlasím, teď někdy bych si u Míši zkusila sednout na jinýho oře ať vím jak to má vypadat a pak bych dorazila se Sobistou a dali by jsme se do práce. Ale vsadím se,že tam se zas bude nosit jako bobek na lopatě páč kolem jízdárny jsou výběhy pro koně :-):-)).
Včera ač teda u nás celkem funělo jsme se byli pokochat, jsem čekala čeho se zas ten matloš bude lekat (páč vždycky když takhle fučí,tak něco vymyslí:-))) a on byl fakt v pohodě ani neřešil třepotající se plachtu na plotě a tak. V lese jsme potkali celkem dost srnek a už maj taky pěkný kožichy holky jedny, ale to počasí už bylo takový :-( fučel studenej vítr, listí téměř opadaný smajlík jsem si říkala,že to hezký počasí letos nějako rychle uteklo. Ale čemu jsem se musela smát,že jsme byli asi tak hoďku venku a z toho jsme tak čtvrt hodiny hledali vhodný místo pro pana Sobistu, které bylo hodné jeho počůrání :-)) on vždycky zalezl někam do lesa, což dělá vždycky když chce čůrat tam chvílu čumákoval a jako,že tam neee tak jsme zas lezli někam jinam:-))

22.10.2010 06:57
makki

XXX.XXX.107.70

Velmi hezké sedlo. Co to je prosím za značka?

22.10.2010 07:29
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(:-(No,o tom počasí mi ani nemluv,Šárí,tady včera funělo a doteď funí,tak jsem včera chodila pořád pozorovat Monďáska,jestli se neklepe,páč párkrát před tím se klepal,ale teď,jak mu narostl ten zimní kožíšek,tak po klepání ani památky,hurá.smajlíksmajlík
:-))Tohle u nás řeší Pierot,když někde něco vlaje ve větru,tak Pierot dělá,že ho to chce sežrat,a když to ještě u toho šustí,tak to jsou vždycky piafy a veškeré cviky španělské vysoké školy,smajlíkjen aby tam nemušel.:-)):-))
smajlíkJo,my taky sedýlko ještě nemáme a ani zatím přesně nevíme,kdy dorazí.smajlíkJako už je hotový,ale něják se Oldovi do Prahy pro něj nechce a pán neví přesně,kdy pojede naším směrem.smajlík
:-):-)Dneska se možná půjdeme pokochat.smajlíksmajlík

22.10.2010 07:34
remonek

XXX.XXX.162.107

Jaru a to se Monďásek ještě pořádně nenachlupil? On byl vlastně ostříhanej viď? To já bych myslela,že mu ten kožich na tu zimu prostě naroste a hotovo,ale ono to asi tak jednoduchý není co?

22.10.2010 07:45
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJo,právě že už je krásně chlupatej,smajlíkŠárí,vždyť píšu,že už se na tom větru neklepalsmajlík,ale dřív,když se udělal vítr a on měl ještě letní srst,tak se klepával,ale včera už ho to ani nenapadlo,a to tady fučí opravdu hodně a je to dost ledový.:-(

22.10.2010 07:55
remonek

XXX.XXX.162.107

jo no jo vlastně :-),tak to je dobře,že už má taky dobrej kožíšek. Já si stejně nedokážu představit,že bych nechala koně ostříhat a pak pořád běhala a kontrolovala jestli má deku a jestli mu není zima a tak

22.10.2010 08:40
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(No,oni pak ty ostříhaní koně moc ve výběhu nejsou,a když,tak mají ty termodeky.:-|Spíš choděj do haly jezdit a to jim pak zřejmě stačí.smajlík

22.10.2010 09:24
madow

XXX.XXX.121.112

Makki je to Trekingové sedlo Trooper PFIFF

já se ženský picnu, tatˇka na mě zapoměl...no tak fakt nevím jak zítra pojedu na vyjížďku smajlík

22.10.2010 09:57
makki

XXX.XXX.107.70

Děkuji. Pořád ne a ne napasovat nějaké sedlo na tinkera.

22.10.2010 10:00
marketka

XXX.XXX.179.3

Lucko,

my ten Ventipulmin měli měsíc a jak jsme s ním skončili, potíže se vrátily.Nicméně nás pak zachránil celodenní pobyt venku,než to šílené zabednování,které mu dělali v minulé stáji.Ale já vím,že u tebe se má skvěle.
Jaru, taky jsem neměla možnost jezdit, o to víc dětem toho trenéra přeju. Je znát,že se jim někdo věnuje.Mně tehdá Jarda zaplatil 10 hodin u Půlpánů a jak mi to pomohlo.
Šári, nevíš,kdy je ten Hubert ?Prý snad o svátku,či příští víkend.

22.10.2010 10:39
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkMarkét,to je fakt pech,teda,smajlíkjá vím,že jsi se na vyjížďku tak těšila...:-):-)Ale zkus si půjčit některý z podbřišníků kluků třeba,jestli by jí tam pasoval.:-)

22.10.2010 10:58
madow

XXX.XXX.121.112

podbřišníky mám tři..jenže tohle sedlo jak má dlouhý bočnice tak má dělaný i řemeny na podbřišník níž takže jsem tatku prosila zda mi nekoupí drezůrák nebo když sežene normal podbřišák délka 90cm ......no a vyprdl se na mě smajlík
na této fotce je vidět kde má sedlo zapínání na podbřišák

22.10.2010 11:00
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkAhá,no to je děs toto,:-(to mě moc mrzí,že na Tebe zapomněl,ach joo....smajlík

22.10.2010 11:07
makki

XXX.XXX.107.70

Hledala jsem toto sedlo na internetu, ale nikde k němu nejsou bližší informace. Mohla bych poprosit na e-mail o nějaké rozměry? Zejména by mě zajímala šířka komory. Bucefalos uvádí trojku, ale asi má každý výrobce jinou velikost. Třeba i nějaká fotka zespod by se hodila. A hlavně jízdní dojmy. Tisíceré díky.

22.10.2010 11:11
madow

XXX.XXX.121.112

Makki já ho mám z Bukefalosu...komora je trojka nic víc....nafotím ti ho dnes zespodu
a hlavně si myslím že by mělo pasovat i tinkerovi...je to na kozlíkové kostře, ale nafotím :-)

22.10.2010 11:22
makki

XXX.XXX.107.70

Děkuji. Koukala jsem i na Bukefalos, ale tam je jenom trojka komora a 18" posedlí, nic víc. Jak se tváří ty lyžiny, zejména jak vykukují dopředu? Nezasahuje to moc do lopatky? Takhle na fotkách vypadá moc dobře vzhledově i cenově.

22.10.2010 11:55
remonek

XXX.XXX.162.107

Markét to vůbec netuším, kdyby byl tom svátku tak by to bylo fajn, páč na víkend bych to asi nestíhala. Zkusím se zeptat u nás u haflošů, Kuba by to mohl vědět

Přidejte reakci

Přidat smajlík