Termodeka pro čerstvě narozené hříbě ??!!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.12.2010 09:41
mireckkka

XXX.XXX.1.30

zdravím vás všechny a ráda bych vás porosila o názor zda by jste dali nebo nedali do tohoto počasí deku na mimíska který se čerstvě narodil??

2.12.2010 12:39
krissta

XXX.XXX.165.53

No asi záleží na plemeni a způsobu odchovu. Já mám teplokrevníky a na noc chodí do venkovních boxů. Hříběti bych asi spíchla něco z flísky(jen na ven) a pouštěla ho ven jen několikrát denně pod dozorem (aby se neunavilo a nelehlo do sněhu,to by bylo dost nebezpečné).

2.12.2010 13:15
klawdie

XXX.XXX.94.254

já bych tedy asi nedávala deku vůbec, popřípadně konzultovala s vetem, podle konkrténí kondice hříběte a konrétního ustájení koně...

2.12.2010 13:17
klawdie

XXX.XXX.94.254

mireckkka napsal(a):
zdravím vás všechny a ráda bych vás porosila o názor zda by jste dali nebo nedali do tohoto počasí deku na mimíska který se čerstvě narodil??

btw už se to narodilo, nebo to očekáváte každým dnem? už jsem tu někde četla i o tom jak se hříbě narodilo už s překvapivě dlouhým chlupem...

2.12.2010 13:58
mireckkka

XXX.XXX.1.30

čekáme ho každou chvilkou, kobyle se už pěkně zpustilo mlíko a je od něj zaliskáná až u kopyt. počítam že do 48 hodin bude mimísek venku...
mám malinko obavy z nocí, mám je ustájené ve zděném boxe normálně uzavíratelném ale i tak tam teplota nad nulou nevydrží jakmile bude -10 C. a jená se více méně o ČT/arab.

2.12.2010 14:34
klawdie

XXX.XXX.94.254

tak držím pěsti...uvidíte, ale věřím, že příroda to umí zařídit...pak dejte vědět!smajlík

2.12.2010 15:46
krissta

XXX.XXX.127.234

Pokud ve stáji není průvan,hříběti zima nevadí. Ale musí mít pod sebou nastláno hodně podestýlky,aby zima nešla od spodu. Taky je dobré slámu (piliny) kolem zdí nastlat do výšky,aby neleželo opřené o studenou zeď. Venku se hříbě musí hlídat,aby neleželo na sněhu,to je hodně důležité. Malá hříbata lehají často.
Porada s vaším veterinářem rozhodně nebude na škodu.

2.12.2010 16:16
mireckkka

XXX.XXX.1.30

krissta napsal(a):
Pokud ve stáji není průvan,hříběti zima nevadí. Ale musí mít pod sebou nastláno hodně podestýlky,aby zima nešla od spodu. Taky je dobré slámu (piliny) kolem zdí nastlat do výšky,aby neleželo opřené o studenou zeď. Venku se hříbě musí hlídat,aby neleželo na sněhu,to je hodně důležité. Malá hříbata lehají často.
Porada s vaším veterinářem rozhodně nebude na škodu.

nene, průvan nemají a slámy sem nastlala dostatek, mám ji po kolena když se zabořím. tak snad to bude ok!!
budu se snažit co nejvíc ... jak se prcek ukáže dám sem fotečky.

2.12.2010 17:14
androvamilada

XXX.XXX.6.15

Docela mě překvapuje, proč si někdo plánuje hříbě na listopad?? To se připouštělo v září, tj. téměř po připouštěcí sezoně.
Přece rozumně plánuji, do čeho se novorozeňátko narodí, aby mohlo vyrůst na pastvině a ne při minus 20st. nebo v blátě a mokru (případně pořád v boxu..) :-(
Pokud jste si klisnu již koupili březí, doufám, že jste se nad tím aspoň podivovali se svraštěným čelemsmajlík

2.12.2010 17:32
bonita

XXX.XXX.79.249

androvamilada napsal(a):
Docela mě překvapuje, proč si někdo plánuje hříbě na listopad?? To se připouštělo v září, tj. téměř po připouštěcí sezoně.
Přece rozumně plánuji, do čeho se novorozeňátko narodí, aby mohlo vyrůst na pastvině a ne při minus 20st. nebo v blátě a mokru (případně pořád v boxu..) :-(
Pokud jste si klisnu již koupili březí, doufám, že jste se nad tím aspoň podivovali se svraštěným čelemsmajlík

no zle pocitas, klisna nosi 11 mesiacov priemerne, cize ak sa im teraz mimisek narodi, tak pripustali minuly rok december-januar, nie? Keby pripustali v zari, tak by konicek uz davno behal po svete:-)

2.12.2010 19:36
krissta

XXX.XXX.127.234

androvamilada napsal(a):

Nevím proč jsi taková. Představ si,že se i někdy stane,že na kobylu skočí hřebec co utekl,nebo ještě nekastovaný mlaďoch. Když už se to stane,tak se to stane.....

2.12.2010 19:46
mireckkka

XXX.XXX.1.30

bohužel se stalo, v bývalém ustájení utekl hřebec, proto se hříbě narodí takhle blbě ..... stalo se!!!

2.12.2010 19:47
mireckkka

XXX.XXX.1.30

úřesně tak, bylo to připuštění "omylem"

3.12.2010 09:11
madow

XXX.XXX.121.112

držím pěsti, ale bude to ok....má se zase oteplit, tak si třeba i mrňosek počká....mě kobyl měla rodit v březnu, ale byla ještě kosa, tak rodila skoro o měsíc dýl....opravdu držím pěsti Markéta a Scharon

2.1.2011 10:17
ayleen

XXX.XXX.255.63

Su zriebacie deky, alebo pony deky. Ja som kupovala na polrocne zrieba, ale malie ste aj mensiu velkost. Deka ja nastavitelna, takze chvilu s prckom porastie. Do stajne by som nedavala, vonku by som pustala postupne na hodinu, dve... Deku by som davala iba v pripade zimy pod -10C a ak snezi. Mokre zireba rychlo straca teplo. Deku mali na obluk.cz

Přidejte reakci

Přidat smajlík