ahoj lidičky u březí klisny která má termín porodu se na břiše objevila taková boule nevíte někdo co by to mohlo být?? mám obavu s kýly ...
asi tak moc nezkoumej, mě kobyla taky kynula sice nic moc, já znám z knížek kobyly tlusté že by snad ani dveřma u naší stáje neprošly a tak jsem byla jak na trní co se děje...ani pohyby žádný a o tekoucím mlíku ani nemluvím......kobyla měla rodit na svoje narozeniny 17.3. nakonec porodila o měsíc dýl 17.4. syna jako hrom
taky jsem doufala že to teďka kobucha porodí když se oteplilo dokoce jsem jí to i vysvětlovala ale nějak si nedá říct ...
nebudu ji teda zkoumat a nechám to být, snad už to brzo bude a vše OK ať už se nemusím tak nervovat!!!
samozdřejmě hned jak bude něco nového dám vědět ...
zatím nic, volala jsem už i veterinářce zda by nebylo dobré jí udělat prohlídku ale zatím je prý v termínu tak říkala že máme ještě počkat, prý by jí tím mohla vyvolat porod. jen mě děsí to že se prcek nějak nemrví ale snad to bude způsobené nedostatkem místa v bříšku ale můžu říct že jsem s toho pěkně na nervy už. třeba čeká a nadělí nám prcka pod stromeček.
jjj oni umí překvapit...nám hříbě vyšlo na druhej pokus tudíž připouštění až 30.7 a narodil se 30.6. její oblíbená třicítka
tý brďo pěkná kulička, moje kobyl byla poloviční....i proto jsem se bála, že si na březí jen hraje
a pak tu najednou byl hřebeček
I moje kobča měla při prvním porodu nateklou mléčnou žlázu. Takový ten otok dole na břiše. Teď má ještě více než 4 měsíce čas, tak jsme zatím v klidu. Ale málo komu poštěstí, co mě při jejím prvním porodu... Šla jsem před pátou ranní kontrolovat. Kobča nic, v klidu suchá. Otočila se na mne zadkem, jako že chce podrbat (miluje škrabkání ze zadu mezi nohama i na vemínku). Tak jsem napřáhla ruku a než jsem se shýbla,ona přičopla a odtekla jí přede mnou plodová voda. Tak si říkám, to je teda proud té moče...jen byla průhledná . Pak už začla obcházet box. Do půl hoďky bylo mimčo na světě.
ghajariy
napsal(a):
I moje kobča měla při prvním porodu nateklou mléčnou žlázu. Takový ten otok dole na břiše. Teď má ještě více než 4 měsíce čas, tak jsme zatím v klidu. Ale málo komu poštěstí, co mě při jejím prvním porodu... Šla jsem před pátou ranní kontrolovat. Kobča nic, v klidu suchá. Otočila se na mne zadkem, jako že chce podrbat (miluje škrabkání ze zadu mezi nohama i na vemínku). Tak jsem napřáhla ruku a než jsem se shýbla,ona přičopla a odtekla jí přede mnou plodová voda. Tak si říkám, to je teda proud té moče...jen byla průhledná . Pak už začla obcházet box. Do půl hoďky bylo mimčo na světě.
No pravda je, že je to obrovksý zážitek...pro mě první takový zážitek...přišla jsem když už kobyla ležela a tlačila a i takto bylo neskutečné...
tý jo já jsem napnutá fakt jak kšandy, včera jsem tu nebyla a říkala jsem si tak dnes příjdu a hříbulka bude...taky si dává na čas...no ale zase psala jsi terrmín od 10-15 tak to ještě příjde
já teda bohužel u porodu nebyla....známý kde mám koníka byl o půl páty koukat kobyl nic, baštila seno a ráno v sedm když přišel krmit bylo už o koníka víc...vše kobyl zvládla sama a že to bylo poprvé tak na jedna....
Ahoj, tak stále nic??? to si vážně dává taky na čas, ale teď zase hlásí oteplení, tak už to třeba příjde.....
Jity

XXX.XXX.144.92
Tak ať to oba koníci hladce zvládnou:) držím palečky
U nás ve stáji měla kobyla krásné zdravé hříbě 14 dní po termínu;) -2 týdny před ternínem a 2 po termínu jsou v pohodě:)
PF2011
Tak jak to vypada,uz neco je na svete?Uz od zacatku to tady sleduji.Ja na tom byla stejne jak ty,jen manzel mi nahlasil,ze uz porod kobce zacina.Ajak to rek,tak se to zvrtlo,tak jsem mnela strach s porodu a o ni,ze mne v ten den odvezla sanitka do nemocnice a porod jsem nevydela,jen manzel prijel rano za mnou do nemocnice a hlasil,ze je na svete malej cernej hrebecek se srdickem na cele.
tak vera v 19 hodin se nám narodila krásná a hlavně zdravá kobylka Magic night.
je to macík a porod proběhl super a kobya mamina je taky ok !!!