Ukažte své stáje ---- inspirace

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.2.2011 12:23
jesina

XXX.XXX.135.35

Ahojky prosím ukažte své domečky jaké máte pro koně . Chystám se na novou stáj, a hledám inspiraci.Díkysmajlík

14.2.2011 21:17
sabina

XXX.XXX.60.81

taky sme doma po domácku stavěly

15.2.2011 10:28
makki

XXX.XXX.107.70

Taky s trošku do mlýna.............

15.2.2011 12:03
sabina

XXX.XXX.169.144

zeptám se vás, pro ty co máte koníky doma, ať celodenně, nebo jen přes noc. Preferujete dřevěné stavby boxů? nebo klasicky zděné?

Budem pořizovat stáj k novému domu, ,,zatím časem,, ale pořád přemýšlím, jestli nepostavit základy na zděný zároveň s domkem...nebo potom prdnout dřevěný box na zahradu a bude pokoj.

Jste schopni říct výhody a nevýhody? Budou to dva boxy s boxem na seno a nářadí a sedlovna. nejlépe do Lka.
Díky moc

15.2.2011 13:20
makki

XXX.XXX.107.70

Když jsme boxy stavěli, tak na trhu dřevěné ještě nebyly. Postavili jsme je na základech původní dřevěné šopy, zaměřené v katastru, takže problém nebyl. Dnes bych šla cestou jednodušší montáže boxů dřevěných.

15.2.2011 17:20
krissta

XXX.XXX.140.253

Mám dřevěnou stáj, ale s betonovými základy (zděná stáj cca do metru výšky) a zadní stěnou tvaří zeď baráku. Myslím,že velkou výhodou je kanalizace a voda. U dřevěných boxů je problém, že v zimě v nich zamrzá voda a v létě v nich bývá děsný vedro a mouchy. Ale to samozřejmě záleží na orientaci a konkrétních boxech. Pokud bude v létě do celodřevěných boxů pražit slunce, je to většinou k nevydržení.

15.2.2011 19:49
marketka

XXX.XXX.179.23

Pokud jsou dřevěné boxy odizolované, vedro v nich není. Ve velkém výběhu máme boxy od Equidomusu, orientované sever-jih, na jihu jsou dveře. Na zadní stěně je jedno prkno, které jde otevřít a stáj hezky větrá. Nemám pocit, že by tam bylo vedro. Spodek je zděný.
U domu máme také dřevěné boxy, s betonovým základem, naproti dveřím výklopná okna s plexisklem a super.
Takže já jsem pro dřevěné boxy s přístupem do výběhu.

16.2.2011 00:29
rozi

XXX.XXX.14.212

My máme dva dřevěné boxy, ocel.konstrukce zapušt.do země, vybetonovaná podlaha, v boxech dub.špalníky, před stájí zámková dlažba. Ze zadu máme nově přístřešek na seno. V létě je tam docela chládek, zároveň to dýchá. Některé fošny se za těch 8 let trochu zeschly a pod střechou jsou průduchy, které jsme chtěli zadělat pěnou, ale nechali jsme to zatím tak. Lehce to větrá. Není tam smrad. Koně jsou tam celoročně i v mínus stupních. Dveře rozdělené napůl, vrchní část je lexan, kt.se dá vydělávat. Tady je něj.foto. Nevyráběla to firma specializ.na stáje, ale soukromé zámečnictví.

16.2.2011 00:30
rozi

XXX.XXX.14.212

16.2.2011 13:36
jesina

XXX.XXX.135.35

Nevíte někdo jestli potřebuju povolení na stavbu stáje, pokud nemá základy. Je to vlastne jako kůlna ( v uvozovkách )
Díky

16.2.2011 13:52
minik

XXX.XXX.141.35

Pokud nechcete stavět na černo, tak potřebujete stavební povolení.

16.2.2011 15:30
sabina

XXX.XXX.169.144

Pokud jsou stáje postavené jen na 4kůlech, které jsou v zemi, povolení být nemusí. Stavba nesmí mít pevnej základ.

16.2.2011 15:37
furble

XXX.XXX.104.207

Tak to pozor ... podle úředníků ze stavebního úřadu musí být pozemek, na kterém chcete postavit přístřešek nebo stáje, pozemek stavební. Pokud je nestavební, nepostavíte tam nic, co s konmi souvisí. Takhle mi to vysvětlili úředníci ...

16.2.2011 15:49
cieslar

XXX.XXX.92.21

To je stejnak blbost co?Proč,když je to můj pozemek,proč si na něm nemohu dělat co chci?smajlík

16.2.2011 16:02
furble

XXX.XXX.104.207

Já mám teda pozemek k pronájmu ... k tomu samozřejmě smlouvu, kde je vytyčeno, že je povolená stavba, kterou odstraním když z pozemku budu odcházet ... to ale stejně žádnýho úředníka nezajímalo. Zajímalo je, zda je pozemek stavební nebo ne. A protože stavební není (mimochodem, to by ho už majitel dávno prodal), tak si tam můžu postavit akorát tak přístřešek na věci spojené s "ošetřováním pozemku". Nejdřív chtěli projekt, teď to pro změnu zamítli úplně ...

16.2.2011 16:07
krissta

XXX.XXX.185.10

Na takovéto věci je vždy lepší si zajít na konkrétní obecní úřad a informovat se. Protože někde nesmíte koně vůbec mít (vyhláška) a jinde je to složitější se stavbou. Nejde prostě říct, že na to a to potřebujete, nebo nepotřebujete povolení. Někde potřebujete povolení i na stavbu přístřešku, který není pevně spojený se zemí. A někde ani to povolení není možno získat.

16.2.2011 16:13
cocodewald

XXX.XXX.142.35

Vidite a nam primo na stav. urade pani rekla, at o tom zbytecne nemluvime a postavime... :-| Pozemekk je opravdu mimo dosah cehokoli a je na nem pristresek pro 4 kone. Je uzaviratelny a jeste u toho stoji senik. :-) Pozemek je jeste v CHKO... A na pozemek neni mozne vjet technikou.. Takze tam mame sice povoleni past kone a ovce, ale o pristresku nebylo nikde ani tuk. Ale kdyz se tam musi pozemek jen vypasat, tak nekde ty zvirata ustajene byt musi. Tak jsme to vylozili na stav.urade a bylo.. :-|

16.2.2011 16:21
krissta

XXX.XXX.185.10

Jojo, tak se to často dělá, ale nic se nemění na tom, že je to na černo. (Ne, že by to mě vadilo :-D )

16.2.2011 17:04
sabina

XXX.XXX.169.144

furble napsal(a):
Tak to pozor ... podle úředníků ze stavebního úřadu musí být pozemek, na kterém chcete postavit přístřešek nebo stáje, pozemek stavební. Pokud je nestavební, nepostavíte tam nic, co s konmi souvisí. Takhle mi to vysvětlili úředníci ...

:-D Já už stavěla a nemusela sem mít stavebního nic. Jen sem to s ohradou musela vyjmout z orné půdy a převést na pastvinu. To't vše

16.2.2011 17:09
sabina

XXX.XXX.169.144

Chtěly nákres boxu (přístřešku) i na seno a tím to zkončilo. Povoleno bylo vše.

16.2.2011 20:34
minik

XXX.XXX.38.60

Co komu kde projde je jedna věc, stavební zákon druhá. Na stavbu sloužící pro ustájení potřebujete stavební povolení, na co potřebujete stavební povolení byste měli mít i územní rozhodnutí. To že se to všelijak obchází je fakt, kterému se nelze asi divit. Ale otázka byla, jeslti je potřeba povolení a ne jestli se to dá obejít, zafixlovat, uplatit a nevím co ještě. Jestli chci dodržovat zákony, nebo si ponesu riziko při jejich porušení je věc každého.smajlík

17.2.2011 14:35
jesina

XXX.XXX.135.35

PROSÍM O FOTKY DĚKUJI??

23.1.2012 09:01
daya

XXX.XXX.220.12

a ještě mě tak napadlo, když jste postavili stáje, na ohlášku, podávali jste pak další rok nové daňové přiznání? A musím se ještě někam registrovat, když chci mít "u domu" 2 koně? Děkuji za odpovědi. Hledám kde můžu.smajlík

23.1.2012 09:12
krissta

XXX.XXX.96.10

Jistě, pokud máte koně doma, musíte si registrovat hospodářství a zařídit věci s tím spojené.... O tom už tady bylo několik témat, tak stačí hledat....

23.1.2012 18:21
aishaia

XXX.XXX.37.242

Já když jsem si zjišťovala do kolika metrů stačí ohlášení bylo mi řečeno, že do 25m2. Jediné co mne zarazilo bylo to, že se to již nejmenuje ohlášení, ale nějak jinak.

Otázkou však zůstává co by mi řekli dál.

Stejně mi to příjde jako naprostá hloupost. Neříkám pokud si chci postavít barák, že si musím vyřídit stavební povolení apod.( i když taky toho je až moc), ale pokud chci jen nějaký přístřešek, případně menší stáj pro koně tak abych musela běhat po úřadech jak pominutá - tak to je fakt šílené. Ještě když jsou většinou ty paní na úřadech tak strašně ,,příjemné´´.

Neregistrovaný uživatel

28.2.2012 08:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.15

Tohle je naše stáj :) Je to jen normální dřevěný přístřešek, ale neteče do něj (máme na střeše takový ,,desky", který vodu nepropustí) nefouká tam... Takže koní sou v suchu a spokojení :-) ... Jsou tam dva vchody - jeden malý (normální dveře) pro lidi a pak velký pro koníky nebo třeba pro vlek (když kydáme) :-)) Koně mohou dovnitř chodit kdy se jim zachce :) Mají vevnitř napáječku, minerální liz a balík sena... :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík