vkládám fota, mám to tu dražší verzi trail - endurančního sedla "flex tree",název: Flex Wide Quarter Horse Tree," posedlí - 16 (mám průměr.postavu)a stálo do 16 tis, je v tom bezva kostra ralide a materiál jaký se používá na oblečení pro motorkáře - cordura.mají i levnější verzi, ale musíš počkat asi měsíc- max do 2 měs., než to přijde z USA
zepředu...jo ti z Oldwestu říkali, že občas mají někam cestu.zapujčili mně sedlo své se stejnou kostrou a měla jsem ho do doby než dorazilo to mé,mohla jsem si ho v poho vyzkoušet
Moc děkuji za fotky, sedlo vypadá fakt pěkně. Tam máš (snad můžu tykat) tedy komoru FULL QH ? Nepřijde mi to ani zrovna široké. A jak to s těmi sedly tedy je? http://www.oldwest.cz/index.php?main_page=index&cPath=32_45_265&zenid=l6piftcsvafjutckheinqiagm0 Tady mají jen pár sedel ( a to tvoje jestli dobře koukám ne). Ty co mají na stánkách mají v obchodě a jinak jde objednat jiné z Ameriky nebo se na všechny čeká?
Pro mě by samozřejmě bylo nejideálnější, kdyby vzali několik sedel a při cestě se stavili u mě. To si ale vyřeším případně s nimi.
avelanc
napsal(a):
Moc děkuji za fotky, sedlo vypadá fakt pěkně. Tam máš (snad můžu tykat) tedy komoru FULL QH ? Nepřijde mi to ani zrovna široké. A jak to s těmi sedly tedy je? http://www.oldwest.cz/index.php?main_page=index&cPath=32_45_265&zenid=l6piftcsvafjutckheinqiagm0 Tady mají jen pár sedel ( a to tvoje jestli dobře koukám ne). Ty co mají na stánkách mají v obchodě a jinak jde objednat jiné z Ameriky nebo se na všechny čeká?
Pro mě by samozřejmě bylo nejideálnější, kdyby vzali několik sedel a při cestě se stavili u mě. To si ale vyřeším případně s nimi.
není zač, jo je tam full QH,klidně tykej :)
no já si vybrala na jejich fotech to levnější, dorazili jsme tam,a tam mají jen takové přezdobené jejich, podobné.to nám pučili domů,tím máš záruku, že Tě nepřipraví o prachy.jinak tam tyto sedla skladem nemají, říkali, že někdo si zrovna stejné odvezl a bylo tam chvilku vystavené, brali si ho na endurance.majitel obchodu mi vysvětlil, že to levnější je hodně "očesané" a že by doporučil toto luxusnější,a ukázal mi ho na těch USA stránkách, peníze chtěli dopředu..
Mně zatím přijde široké dost, no extra se v tom nevyznám, ale koně- půlky s QH jsou spokojení :) a já taky, posedlí nestudí a měkkoučké, jen to má teda divně dlouhý ten řemen co se do něj zapíná podbřišník, je to fakt XXXXXL možná časem ho nějak zkrátím, nebo nechám vyměnit za kožený.omotávám to 3x nyní, kolem toho kroužku,a to mám koně tlusté.jinak je to celé omyvatelné, není tam beran, ale takové výstupky fajn, jak na neoprence, vespod sedla.
Hmm, tak to by mi bylo asi k prdu, kdyby k nám zajeli, ale neměli sedla, co chci :-) No uvidím, zatím čekám, jestli prodám to, z čeho mi kobuš vyrostla a pak budu řešit. Nerada bych ale dávala víc, jak těch 11 tis., co mají na stránkách.
Každopádně nechápu, proč chtějí peníze předem, kdyý stejně jako zákazník mám právo sedlo do 14 dnů vrátit...?
Hlavně chci konečně koupit napoprvé něco, co padne. Docela mě děsí to posílání z Ameriky. Když vlastně nevím, co přijde.
Jak to sedlo máš dlouho? A jaká je záruka? Ono na těch stránkách je sice hodně povídání, ale angličtina není moje parketa...
oni mají velkou farmu,a asi 5 dětí, tak se nedivím, že třeba zrovna zbytečných 15 litrů nemají :) oni ti dovezou to svoje sedlo, které si můžeš ponechat na vyzkoušení,a pak teprv potvrdit, jesti to objednáváš...má stejnou kostru uplně, jak to co se musí objednat, já chtěla tu lepší "flex tree" která pruží podle pohybů koně a roztahuje se až o 1cm, či co, jinak mám ho asi od podzimu - loňského, a záruku ani nevím, ale ze 5 let to asi bude? to by Ti řekli Oldwesti
Jo takhle, tak to je zase dobrý, že si zkusís sedlo a brát ho nemusíš. Je fajn, že je dováží, tady moc syntetických sedel, které by se mohly chlubit alespoń nějakou kvalitou, není. Proč jsi chtěla syntetické sedlo? Neměnila by jsi za kožené? Řeším, jestli pak nebudu nadávat, že mám syntetiku. Přeci jen pro western to není zrovna klasika. Ale nechci 15ti kilový sedlo, se kterým se budu tahat já na koně a pak kůň se mnou :-D
mám doma i kožené Zajac, je perfektní ale právě strašně těžké ..takže, koně mám 2, musela jsem řešit sedlo na mladého, a není tolik peněz (jedině staršího Zajace bych brala,ale chtěla jsem tak něco na courání v terénu lehoučkého..)navíc sem se do tohoto zamilovala, že je lehoučké, a má spoustu kroužků na uvázání,a kožené "švihy" takže na nějaký vandr, hubert - ideální..nakonec když nejedu nějak svátečně, sáhnu dycky po tomto lehoučkém, a to už i na jízdárku
i když líp by se "jízdárničilo" v Zajacu.aspoň se ale tolik neopotřebovává to drahé.když berem oba koně, berou se sedla obě, ještě do budoucna uvažuju o jedné Abettě, na nějaký vandr aby kůň se tak nevláčel s těžkým koženým..ale kdoví, kdy se sejdou finance
Asi do toho půjdu, ještě uvidím, jaká bude domluva, ale píšeš, že dobrá, tak to snad klapne. Jen prodat staré sedlo. Nesnáším prodávat věci-nejdřív, jestli ho někdo koupí, pak čekat, jestli ho vyzvedne na poště, pak zas jestli to nebudou chít vracet. Upřímně doufám, že sedlo sedne i za rok na mladou, už nechci procházet rituály prodeje a následné koupě... Uf :-)
no oni jsou velcí sympaťáci, uplně nechápeš, jak zvládají jakousi ovčí farmu, tolik dětí a ještě painty maj, to si budete rozumět :) a já měla obavy, ale v pohodě...sedlo bylo hezčí, než sem čekala,a rychlej došlo, než jsem čekala a zavolali, telefon dycky vzali, po dobu co jsou v tom obchodě,bydlí kousek tak dorazí po domluvě i mimo,a co to máš, čistou?paintku.no osvědčilo se mi, že kobyla je koule a valach užší (ale už nabírá taky) a má víc kohoutek, a používám ho na oba.a Ralide, to je pojem mezi kostrama, tak myslím že bez obav
no já měla štěstí, co jsem prodala asi 3 sedla - vojenské, anglii a westerna, dycky sem kápla na fajn lidi co si ho sami odvezli nebo sme jim ho hodili,a nevraceli je.a uzdečku na slovensko se kupodivu taky podařilo prodat,ale toho papírování na poště..jen 1 anglii co mám na obsedání, co jsem koupila od jedněch parkuraček, se ukázalo, že mi prodali se zlomenou kostrou :( myslím, že o tom vědět musely
naštěstí mám známého sedláře, co mi to svařil a zašil zdarma..
Ti Oldwesti říkali, že myslím wintec, se v zimě dokonce láme když ohneš bočnici!! a tahle cordura- matroš, ne...je suprodolná
Paintka je poloviční-táta je Mc Doc Joe Chex (doufám, že to mám správně) a matka je ta šimla. Budu tiše doufat, že ji to padne. Akorát řeším, jestli vzít komoru full QH nebo QH, ty širokou mám spojenou s takovými těmi osvalenými Quartery (viz. http://zvirata.bazos.cz/inzerat/9203272/Quarter-Horse-ranch-AB-Dandys-Jack-Bonanza.php ), což mi asi nebudeme.. Jenže tam spíš jde o strmost lopatek a nasvalení kohoutku, ne? (Jsem víceméně laik)
Každopádně bude asi nejlepší se tam jet podívat a domluvit. Kor když mají paintíky, bude se na co koukat :-)
Já mám s prodeji zkušenosti půl na půl. Ale ty špatné byli fakt na nic-všechny s jedním sedlem. Nejdřív si ho slečna zamluvila, ukecala mě, že teď nemá peníze, ať ji dva měsíce počkám. Po celou dobu komunikovala normálně, dokonce jsem jednoho kupce odmítla a když jsem chtěla domluvit podrobnosti, tak mi přestala reagovat na maily, pak jsem ho zase poslala pánovi do Prahy-sedlo trčelo 2 měsíce na poště a pak se mi vrátilo Prostě na odstřel :-) Nakonec putovalo taky na Slovensko. Od té doby raději hoodně slevím a předám osobně...
určitě je nej si s nima pokecat v prodejně..a omrknout, co tam maj hezkého.teda s tím QH, full QH..napadá mně se zeptat toho p. Císaře, ještě, ten sedlář, má stránky nějak http://www.saddlery.estranky.cz/clanky/kontakt.html, pak je i na FB- možná by dovedl poradit.moji koně mají hřbety viz foto - taky to nejsou uplně quarterovské a sedí to, a nesjíždí...kobylka je pěkná - všimla jsem si že ten Mc Dox Joe Chex má dost potomků na závodech ůspěšných
Uvidím, třeba se domluvím v oldwestu (buď kobylku "obdrátkuju" a pojedu do Rousínova s drátem a nebo budou mít cestu kolem a zkusíme něco napasovat. Však ještě nic nekupuju, času dost.
Jj, ono je po Docovi celkově dost hříbat a on sám je fakt šikovný, líbí se mi charakterem. Hřibour taky jde, velice chytrá a učenlivá, temperamentní. Uvidíme, co se z ní vyloupne :-)
Moc děkuji za info, myslím, že jsem se rozhodla pro toto sedlo. Jen ještě jaké a bude vyhráno :-)
.. a posledni foto, kámoška objednávala z USA od Toklat, tak sem zjistila, že je na to spešl deka - je perfektní k tomu
Hmm, vypadá to líp než beránek, který za chvíli lehne :-) Teď mě napadla ještě jedna prosba (vím, otravuju), bylo by možné změřit komoru (něco viz. http://zvirata.bazos.cz/inzerat/9232888/Kvalitni-Mclellan.php -ta třetí fotka).
Nejhorší je, že se vždycky pro něco nadchnu a jakmile to zrealizuju, tak zjistím, že je všechno špatně :-)
Deka vypadá velice pěkně, ale obávám se, že se svým fin. rozpočtem (studující) se budu muset smířit s nabídkou českých obchodů....
Ok, to bys byla moc hodná. Nespěchá to :-) Tak žádný nervy.
Já mám pod Mclellana tuhle deku, myslím, že tvarově by mohla odpovídat. http://www.zooprodukt.com/westernov-o%20navajo%20natowa%20um-sl--%20ber-enek%20barel-D-39928.html Ale je poměrně tenká, něco silnějšího by asi neuškodilo...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.222
Ahoj,
neviem ci ti prislo co som ti pisala, nejak to tu nevidim :)
Fakt by som ti bola velmi vdacna keby si mi mohla pomoct - chcem si objednat sedlo Abetta, bola som v Old Weste ale to ich s regular tree bolo mojej QH male :(
Ty mas asi to sirsie ako pises - tak by som ta chcela poprosit o pomoct
Dakujem!
ahoj, nic mi nepřišlo, ale písnu mail.hmm, a mně říkali myslím, že ta kostra je full co mají v obchodě??jak se dívu na letáček od toho sedla, žádné full tam psané není.jen to flex wide tree 16".tak to nevím, jesti to Tvému QH nebude malé :\ mojim to sedělo, to z obchodu.jsou to kříž. s plňaskou
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.9
Ahoj
Dakujem za skoru odpoved, Cesi su celkovo nejak pohotovejsi nez Slovaci :)
Mne v Old Weste povedal ze to sedlo co ma je regular tree - bolo to take stare 6rocne sedlo, cierne so svetlomodrym posedlim? Vies ci to bolo to iste.
Tie tvoje polo quartre by som ale nikdy nepovedala ze su krizenci - su teda pekne siroke :) Pripajam fotku mojej malej :)
Vies uz ma ide slak trafit lebo uz ju chcem obsadat a nie a nie zohnat sedlo :) (teraz mala 3 roky)
To co som mala zapozicane jej konecne bolo dobre na pleciach ale uzke na chrbte
To ze na letaku od sedla nemas napisane FULL je ok, Abetta znaci sedla tak ze REGULAR tree alebo WIDE tree (plus este flex popripade). A to wide je v podstate ako Full pri inych sedlach. Ake mas napr to ceske kozene?
Mozes mi prosim povedat odkial si? Mozno by sme to prisli pozriet ak by si bola taka ochotna :) Lebo chcem pre nu Abettu ale na blind objednavat z USA je nanic
Dakujem !!
Prosím chtěla jsem se zeptat vás co jste tyto sedla zkoumali,jestli jsou jen na mohutné koně?Mám kobylku čt,štíhlou se středním až vyšším kohoutkem.Pokud to vezmu podle tohoto: Šířka kostry je přibližně takto: SmiQH 6" (velmi drobný a štíhlý plnokrevník),
QH 6,5" (český teplokrevník, štíhlý, drobný),
FQH 7" (běžný quarter horse, čt kulatější postavy),
EXtra FQH (halter typ QH, hafling)…
Tak by jsme potřebovali sedlo s kostrou QH 6,5". A s posedlím 15.Myslíte že by některá ta Abetta sedla?Nebo můžete mi prosím doporučit jiné sedlo do 14 000kč.Líbí se mi právě ta sintetika že je lehčí,kobylka je už starší dáma.Předem díky všem za odpověď a typ
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.9
Dobry den,
zila som rok v USA a tieto sedla su tam velmi bezne a vychvalovane - osobne som poznala ludi ktory mali synteticke sedla Abetta 14 a 17 rokov a boli v skvelom stave. Myslim si ze Abetta su jedine sedla kde dostanes viac ako za co zaplatis :) Naozaj za tu cenu su to vybirne sedla s prakticky nezicitelknou kostrou Ralide. Takze pokial hladate lacnejsie sedlo tak urcite sa vyhnite sedlam typu Abetta a podobnym lacnym "kozenym" sedlam - rozpadnu sa vam. Co sa tyka lacnych sediel na bazosi to zas nikdy neviete co kupujete :) Takze Abettu by som jedozcacne odporucila - preto ju aj ja zhanam :)
Co sa tyka velkosti - odhadli ste to spravne aj ked kazdy saddle maker robi sedla trochu inak. Abetty robia vsetky velkosti sediel takze urcite by nejake sadlo aj na vasho CT.Ale kedze sa to objednava z USA tak by to bolo treba predtym vyskusat aby ste sa vyhli neprijemnostiam - ako vracanie a pod. Myslim ale ze tato namaha stoji za to.
Semi QH robia abetta sedla najmenej ale robia ich - ale mozno by CT sadlo aj regular. To by fakt bolo treba vyskusat. ALe robia sa :)
S pozdravom
Kristina
Zdravím,
Kristi chtěla jsi napsat vyhnout se sedlům typu Natowa, že jo :-) a hlavně taky těm, co se prodávají např.u nás tu na dostizích či na bazoši, a "odstávají" jim sukně, takže na první pohled šmejd.Horalko v Oldwestu mají na pujčení na zkoušku psala Kristy, regular tree sedlo.já ho taky měla doma půjčené.ta kostra je bezva mám ji nějakou flexibilní, že se malinko roztahuje a "hýbe"se s koněm..je to v podstatě sedlo na endurance, tak na rekreaci perfekt
Pokud by měl někdo zájem, nabízím k prodeji rok starou Abettu, posedlí 16", kostra flexi QH, kulaté sukně, na kratšího koně...
Kostra je QH, tzn. nebude na úplně širokého bezkohoutkatého koně, já ho používala na tlustého araboida s kohoutkem a sedlo perfektně. Cena 9 tis. ale pokud bychom se domluvily, tak můžu slevit... Kdyžtak mail: marky.sugar@seznam.cz , mám i víc fotek...
westgirl
napsal(a):
Zdravím,
Kristi chtěla jsi napsat vyhnout se sedlům typu Natowa, že jo :-) a hlavně taky těm, co se prodávají např.u nás tu na dostizích či na bazoši, a "odstávají" jim sukně, takže na první pohled šmejd.Horalko v Oldwestu mají na pujčení na zkoušku psala Kristy, regular tree sedlo.já ho taky měla doma půjčené.ta kostra je bezva mám ji nějakou flexibilní, že se malinko roztahuje a "hýbe"se s koněm..je to v podstatě sedlo na endurance, tak na rekreaci perfekt
Těla jsem se zeptat, jakou vůli má ta flexi kostra, do té bych taky šla, pokud bych kupovala abettu.V Old westu jsou schopni objednat i jiné varianty, než mají na stránkách?
Už jste někdo objednával přímo z Ameriky?
saborka
napsal(a):
Ahoj, nečetla jsem úplně vše, ale sama jsem si sedla objednávala z USA a je super, endurační- velikost wide - full qh ideálně pasovala na křížence norik x qh. na norika čistého už to bylo malé.
Ahoj, vím, že tahle diskuse proběhla před 4lety, ale chtěla jsem se zeptat na zkušenosti s objednáváním z Ameriky..Zajímá mě také sedlo na endurance, s polstrovaným posedlím.