Co je lepší parelka nebo saidpol

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.3.2011 17:56
moresi33

XXX.XXX.45.4

dobry den chtela bychs e zeptat co je lepší parelka nebo saidpol... nevym jaky vtom je rozdil smajlík

16.3.2011 18:49
malaadelka

XXX.XXX.253.104

moresi33 napsal(a):
dobry den chtela bychs e zeptat co je lepší parelka nebo saidpol... nevym jaky vtom je rozdil smajlík

Především je to side pull..

16.3.2011 18:54
moresi33

XXX.XXX.45.4

tak to je detail :) smajlík

17.3.2011 08:17
bejzi

XXX.XXX.182.229

rozhodně side pull, je hlavně bezpečnější,

17.3.2011 08:54
klawdie

XXX.XXX.94.254

DLe mého je parelka určena k výcviku a side-pull na ježdění.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.3.2011 10:36

klawdie napsal(a):

presne tak. neviem, kto prisiel prvy s tym napadom jazdit na parelke, ale urobil tym konom fakt medvediu sluzbu...

17.3.2011 20:00
iveth

XXX.XXX.161.66

klawdie napsal(a):

Parelka k výcviku?? Nevím, jezdila jsem na parelce dost dlouho i do terénu, byla jsem i takovým jejím zastáncem, po té, co jsem kobyle nandala bosal, k parelce se už nevrátím, kobyla mi na bosalu reaguje uplně jinak, přesněji...parelku tak práci ze země, tak začátky pod sedlem,ale jak chce člověk jezdit na urovni, myslím že parelka nestačí, spíš bych zkusila side-pull...Taky parelka není stabilní a nedrží pořádně na místě...

18.3.2011 16:16

to nie je o urovni. Parelka proste nie je na jazdenie. Bosal, side-pull, BB, alebo aj hackamore - dava jasne pokyny konovi, co a ako. Preto je napriklad vhodne prijazdit mlade kone najskor bez zubadla, kym naberu istotu pod sedlom, pochopia zaklady riadenia a potom pride na rad zubadlo. Vela koni nechape, co sa od nich tym zubadlom chce a myslim, ze vaiceri by uvitali na zaciatok co najjednoduchsie vedenie- co prave bezzubadlove uzdecky umoznuju. A k tomu su dostatocne bezpecne na to, aby pomohli aj v krizovych situaciach. Parelka vsak nie, kdeze okrem toho, ze je hodne ostra a neprijemna, je tam aj "mizerne riadenie", nie dostatocne jasne a hlavne, vie byt dost nebezpecna(v pripade padu, ked si kon slapne do otazi...).

18.3.2011 20:02
iveth

XXX.XXX.161.66

Asi tak, ale třeba taky hackamore je dost nebezpečný, mechanické, šlápnout si kůn do otěží, tak je to pomalu horší, než ta parelka...Jezdila jsem na parelce dost dlouho, ale nevrátila bych se k ní, není to dělané na ježdění, ani k tý jezdecké ohlávce, jak je to něco jako parelka, ale je silnější, a nánosník obalen kůží, po stranách kroužky na otěže, taky jsem na ní jezdila a nevyrovná se to bosalu, je to nestabilní, nedrží na místě..jinak pro začátky, aby kůň pochopil princip tlaku, ale žádný zázraky od toho nečekám...nebo práce ze země, na to si myslim, že to není špatný...

20.3.2011 12:19
moresi33

XXX.XXX.45.4

Děkuji za příspěvky.. tak su stejně na vážkách co vybrat.. tady kousek od nás na Ranči Loučka jezděj na parelkách a ti se vtom určo vyznaj je tam Zuzka Prokopova ... Tet opravdu ž nevim co použivat. smajlíksmajlík

20.3.2011 18:23
bejzi

XXX.XXX.184.136

zkus si oboje vyzkoušet a uvidíš, to, že někdo něco dělá a může být sebelepší nic neznamená, nevím jakého máš koně, jak přiježděného, na co to vlastně chceš, jak jsi dobrý jezdec , já osobně bych už parelku na vyjížďku na sebelehodnějšího koně už nedala, bezpečnost je pro mě důležitá a na parelce se splašeným koněm moc neuděláš

24.3.2011 15:18
gabrielle

XXX.XXX.239.223

moresi33 napsal(a):
Děkuji za příspěvky.. tak su stejně na vážkách co vybrat.. tady kousek od nás na Ranči Loučka jezděj na parelkách a ti se vtom určo vyznaj je tam Zuzka Prokopova ... Tet opravdu ž nevim co použivat. smajlíksmajlík

Já osobně zastávám názor, že provazovka je přesná tolik, jak je člověk schopný koni vysvětlit, co po něm chce. Tudíž jsem přesvěčená, že je použitelná plnohodnotně, ale člověk musí vědět, jak na to. Jo a jsem z ranče Loučka (na fotce ségra) :-)):-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík