Nez me zacnete kamenovat, nejsem zadnej pubertak. Chtel bych se zeptat na nazor ohledne porizeni ponika pro mou
6 ti letou dceru.
Mam 1600M2 oplocenou pastvinu,s privedenym ohradnikem a vodou, kde momentalne jsou dve ovecky. Navic ve vesnici neni problem s dalsimi loukami.Ustajeni mozno zdeny pristavek u domu 3x5m ovsem vyska stropu 2M. (byl by vyska stropu problem pro maleho ponika?)Jasne ze by se tam nemohl hrbit ale kolik prostoru potrebuje nad hlavou.
Prosim o radu jake plenemo by bylo vhodne, pripadne nazor na souziti ovce kun.
Já bych se přimlouvala za to, aby to nebyl jeden poník, ale dva, ten druhý nemusí být na ježdění, ale třeba jen na dožití, aby mu nebylo smutno. Jinak si myslím, že výška 2 metry by měla být pro poníčka kolem těch 130 cm dostačující.
Neberte to nějak zle, ale kromě prostor pro koně samotného, zamysleli jste se nad tím, kde budete skladovat seno, slámu, piliny?? Kam budete vyvážet hnůj? Jak s vodou? Tohle jsou otázky, které bych řešila ještě před výběrem samotného koně. Myslím, že na plemeni zas až tak nezáleží, záleží na každém jedinci. Chce to dobře (někdy asi i dlouho) vybírat. Znala jsem poníka, který občas štípal a jen tak ze srandy, nás děti vždycky přimáčkl ke stěně. Tenkrát mi to přišlo ohromně vtipný, posledně, když jsem ho (už v dospělém věku) viděla, obcházela jsem ho s respektem - byl to sice skvělý učitel, ale z něj jsem zatím měla v životě největší strach :D Taky si nemyslím, že je nutné, aby to byla kobylka. Ač sama jezdím kobylu, v období říje bych ji nejradši vyměnila - klidně i za hřebce ;-)