Chci se zeptat jak řešíte situaci kdy koník málo pije.
Moje roční A1/1 málo pije. Stačí jí kybl vody na noc a půl dne.
Zkoušela jsem jí oi vodu lehce osolit ale rozdíl je minimální.
Je pastevně chovaná i když teď je na zahradě ale pase se na trávě minimálně 4hod denně.
Máte něco vyzkoušené?
Moje stará kobyla s pitím mívá problém, hlavně v zimě. Řeším to tak, že jí dávám hodně mrkve a řepy, vlhčím (spíš mokřím) jádro a i ho solím (a ne jen lehce). Pokud je ale kobylka malá, nepracuje a nežere nic suchého (pase se), tak bych to zase tak tragicky neviděla . Jakou mají konzistenci bobky..?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.73.192
verulda
napsal(a):
Chci se zeptat jak řešíte situaci kdy koník málo pije.
Moje roční A1/1 málo pije. Stačí jí kybl vody na noc a půl dne.
Zkoušela jsem jí oi vodu lehce osolit ale rozdíl je minimální.
Je pastevně chovaná i když teď je na zahradě ale pase se na trávě minimálně 4hod denně.
Máte něco vyzkoušené?
jestli jsou bobky v poho jak se píše výše, tak bych z toho vědu nedělala ale pokud i tak máš strach tak jí zalej teplou vodou trochu otrub.. ještě jsem nezažila koně co by to nevypil... tety kobyla týden nechtěla pít hubla, žrala míň, začlo se dělat tohle a rychle se srovnala
její bobky jsou dost vlhké řekla bych klasika.
Má přísun jak k zelenému tak senu pořád.
Koupila jsem ji v nepěkném stavu a myslím že to s tím tak trochu souvisí.
Děkuji všem za radu. víc hlav víc ví
Díky moc
.
A druhá je teď
Pokud má kobyla normální bobky (ne malé, tvrdé, tmavé) tak bych si s pitím nedělala starosti. Když se pase, tak do sebe vodu dostane, napije se, před sluníčkem se (předpokládám) má kde schovat, nepracuje=nepotí se.
Ještě jsem se zapomněla zeptat, jestli má k dizpozici liz, ale předpokládám, že ano.
Na vašem místě bych se vážně neznepokojovala.