Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.6.2011 10:34
marse

XXX.XXX.69.17

Ráda bych se dověděla něco o kobylce zřejmě A1/1 Debora 13let,hnědka.Měla by pocházet někde od Prostějova ,víc nevím.Pokud by někdo kobylku znal budu ráda za odpověď.Díky

29.7.2011 12:59
marse

XXX.XXX.69.17

Opět hledám někoho kdo by tuto kobylku znal z minulosti.Byla ještě s jednou kobčou která jí byla velmi podobná ale měla 10let a jmenovala se snad Chery.Budu moc ráda za jakoukoli odpověď.díky Marcela

30.7.2011 14:18
kedo

XXX.XXX.92.21

Od Prostějova?Nebo mezi Oloumoucem a Prostějovem?smajlíkNebyla v dostihové stáji pana Trávníčka?Je mi nějaká povědomá.

31.7.2011 11:13
marse

XXX.XXX.69.17

Díky za reakci,já opravdu nevím odkud je a nebo u koho ve stáji byla,máme ji z Nového Jičína a když jsme ji kupovali řekli nám že o ní nic neví ,že byla brána z horších podmínek.Proto bych ráda zjistila co má kobylka za sebou,jestli někdy běhala nebo ne.Kde přesně je ta stáj p.Trávníčka jestli to není tajné?Pokud byste o ní ještě něco věděla nebo kdokoli ,dejte vědět Dík.:-)

1.8.2011 11:15
kedo

XXX.XXX.92.21

Stáj se nacházela v Ochozu u Olomouce,ale už není.Jenže u p.Trávnička se špatně koníci neměli,tak to asi nebude ono.Spíš by mi pomohlo, po jaké matce a otci je?

1.8.2011 20:30
marse

XXX.XXX.69.17

Když jsme ji kupovali tak nám řekli že majitel měl snad exekuci a tak od něj měla(prodávala je mladá slečna s přítelem) asi 3koně.Jinak koby měla mít loni hříbě .Jméno od koho je měla si prej nepamatuje,protože smlouvy si píše až jde o vysoky částky za koně.Dostaly jsme k ní modrou knížku kterou zařizovala ona kde není celkem nic napsany takže ani po kom kobča je.Asi je to chyba kupovat takovyho koníka ale nemám ji na sport ani chov ,jen rekreačko a je hodná,žádný blázen pod sedlem.Tak sem si říkala že zkusím jestli ji někdo nezná.Tak díky Marcela

2.8.2011 15:57
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.176.138

marse napsal(a):
Když jsme ji kupovali tak nám řekli že majitel měl snad exekuci a tak od něj měla(prodávala je mladá slečna s přítelem) asi 3koně.Jinak koby měla mít loni hříbě .Jméno od koho je měla si prej nepamatuje,protože smlouvy si píše až jde o vysoky částky za koně.Dostaly jsme k ní modrou knížku kterou zařizovala ona kde není celkem nic napsany takže ani po kom kobča je.Asi je to chyba kupovat takovyho koníka ale nemám ji na sport ani chov ,jen rekreačko a je hodná,žádný blázen pod sedlem.Tak sem si říkala že zkusím jestli ji někdo nezná.Tak díky Marcela

jediná A1/1 Debora by dnes měla 24 let, takže vaše klisna buď není Debora nebo není vůbec plnokrevná

Neregistrovaný uživatel

2.8.2011 16:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.73.192

Inspektor Pišišvor napsal(a):
jediná A1/1 Debora by dnes měla 24 let, takže vaše klisna buď není Debora nebo není vůbec plnokrevná

může být i pozměněn věk kobyly.. nenbylo by to ani zdaleka prvně.. Jak vypadala ta debora co by jí mělo být 23 let? pokud stejně at si zadavatelka nechá u klisny překontrolovat vetem věk

2.8.2011 19:58
anobbona

XXX.XXX.84.71

já měla taky kobylu Debora, údajně A1/1, věkově je nyní kolem 14let, barva ryzka.
Pokud se nepletu, tak A1/1 jsou čipovaní, takže by neměl být problém zjistit co je to za koně.
Pokud nenajdete čip, tak jako u nás, je to prostě bezpůvodový kůň, byť rodiče mohly být A1/1

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.8.2011 20:27

anobbona napsal(a):
já měla taky kobylu Debora, údajně A1/1, věkově je nyní kolem 14let, barva ryzka.
Pokud se nepletu, tak A1/1 jsou čipovaní, takže by neměl být problém zjistit co je to za koně.
Pokud nenajdete čip, tak jako u nás, je to prostě bezpůvodový kůň, byť rodiče mohly být A1/1

Anobbono, můžeš mi o Tvojí Deboře napsat víc? Znám taky jednu Deboru ryzku, rok nar. 1996, A 1/1, i rodiče vím. Znala jsem ji jako hříbě, ráda bych věděla kde je teď... Děkuji, V.

2.8.2011 22:04
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.176.138

24 letýho koně pozná podle zubů i stavby těla i neveterinář, ale k těm všem údajně plnokrevným Deborám vám můžu říct jenom to, že u A1/1 se jména nesmí opakovat, a stejné jméno je možné dát plnokrevné klisně nejdřív 10 let po úhynu klisny, která tohle jméno měla. Takže to myslím vysvětluje, že žádná další plnokrevná Debora být nemůže (pokud není importovaná z jiné země).
Mikročipy se u plnokrevníků dávají od roku 2004, takže čip k prokázání původu budete taky hledat marně

3.8.2011 05:34

Debora, na kterou se ptám Anobbony, měla "pravé" jméno v průkaze Dolma. Ale od mala byla Debora, tak jí to zůstalo. V.

3.8.2011 09:34
marse

XXX.XXX.69.17

Je mi jasné že jméno mohla mít jiné ale věkově podle veta souhlasí.V modrém průkazu má napsáno typ teplokrevný a čip má ale až od bývalé majitelky z N.Jičína.Také jsem našla deboru která by měla mít 24let ale ta naše to opravdu není.Takže bude zřejmě bezpůvodu nebo bůhvíkdo její papíry zašantročil.Jinak do N.Jičína se dostala loni asi v září.Je to škoda ráda bych o ní věděla něco víc ale přesto dík za vaše odpovědi.:-)

3.8.2011 12:37
anobbona

XXX.XXX.84.71

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Debora, na kterou se ptám Anobbony, měla "pravé" jméno v průkaze Dolma. Ale od mala byla Debora, tak jí to zůstalo. V.

Mě se kdysi ozvala i její bývalá majitelka a byla se u mě na ni podívat. Dovezla mi i modrý průkaz, nebylo v něm nic napsáno, já si od ní průkaz už nebrala protože jsem už měla na kobylu vystavený nový.
Jinak Deboru jsem koupila od chlapa z Jeseníků (o něm ví víc tady přispívající memmory), tomu byla půjčená od lidí, kterým ji její poslední majitelka darovala za dohodnutých podmínek, on ji teda obratem hodil do inzerce a prodal mě, do papírů o přepis mi napsal Donna. Já ji zaregistrovala jako Debora, protože jsem si vybavovala, že když jsme se na ni byly podívat, tak jí říkal Debora. Ono celkově ten prodej byl takový divný. Kobyla je headshakinger, než jsem ji koupila já, tak vystřídala desítku majitelů, vyrůstala na nějakém statku s prasaty a krávama, tam se jí stal úraz na zadní noze, prý strčila jako malá nohu pod hrazení a na holeni jí po tom zůstala velká jizva. Její rodiče prý byly Duola, Jaspar, ale papíry se kobyle nikdy nedělaly, věděla jsem i u koho se narodila, ale to už jsem zapoměla, ještě se mi plance něco o zmiňovaných němcích, buď jako majitelích nebo, že ji sem dovezli, ale fakt už nevím - tohle mi o ní řekla paní co jí vlastnila a pak darovala na pastviny, modrý průkaz jí vlastně vystavovala až ona.
Je možné, že je to ta Debora co myslíš, registraci jsem prováděla v Tlumačově a dost jsme po původu kobyly pátraly, ale ani čip ani pálení (které teda kobyla by mít měla, když už jednou vystavený modrý průkaz měla) jsme nenašly.

3.8.2011 14:00

anobbona napsal(a):
Mě se kdysi ozvala i její bývalá majitelka a byla se u mě na ni podívat. Dovezla mi i modrý průkaz, nebylo v něm nic napsáno, já si od ní průkaz už nebrala protože jsem už měla na kobylu vystavený nový.
Jinak Deboru jsem koupila od chlapa z Jeseníků (o něm ví víc tady přispívající memmory), tomu byla půjčená od lidí, kterým ji její poslední majitelka darovala za dohodnutých podmínek, on ji teda obratem hodil do inzerce a prodal mě, do papírů o přepis mi napsal Donna. Já ji zaregistrovala jako Debora, protože jsem si vybavovala, že když jsme se na ni byly podívat, tak jí říkal Debora. Ono celkově ten prodej byl takový divný. Kobyla je headshakinger, než jsem ji koupila já, tak vystřídala desítku majitelů, vyrůstala na nějakém statku s prasaty a krávama, tam se jí stal úraz na zadní noze, prý strčila jako malá nohu pod hrazení a na holeni jí po tom zůstala velká jizva. Její rodiče prý byly Duola, Jaspar, ale papíry se kobyle nikdy nedělaly, věděla jsem i u koho se narodila, ale to už jsem zapoměla, ještě se mi plance něco o zmiňovaných němcích, buď jako majitelích nebo, že ji sem dovezli, ale fakt už nevím - tohle mi o ní řekla paní co jí vlastnila a pak darovala na pastviny, modrý průkaz jí vlastně vystavovala až ona.
Je možné, že je to ta Debora co myslíš, registraci jsem prováděla v Tlumačově a dost jsme po původu kobyly pátraly, ale ani čip ani pálení (které teda kobyla by mít měla, když už jednou vystavený modrý průkaz měla) jsme nenašly.

Díky Anobbono za odpověď, není to ta "moje" Deborka. Ta je po Donasta a Alma Tadema. Na hlavě má bílou obrácenou kapku....

6.8.2011 22:38
majka

XXX.XXX.223.3

Pro Venuldu - tady máš odkaz na kontakt a informace o Dolmě
http://zvirata.inzerce-bazar.cz/uzitkova-zvirata-kone/kobylka-a1-1-na-rekreaci.html

6.8.2011 23:32
majka

XXX.XXX.223.3

Pro anobbonu - vypadá to, že ta tvoje Debora je skutečně dcera A1/1 Duoly, soudím podle odznaku na hlavě.
Pro zajímavost, tohle je Duolina hlava.

7.8.2011 14:30
anobbona

XXX.XXX.84.71

majka napsal(a):
Pro anobbonu - vypadá to, že ta tvoje Debora je skutečně dcera A1/1 Duoly, soudím podle odznaku na hlavě.
Pro zajímavost, tohle je Duolina hlava.

hele to je celá Debka......
Ono nejspíš ty rodiče budou tak jak píšu, jen prostě se kobyla po narození neregistrovala.
Ono co mi zjistily v Tlumačově, tak plemenný hřebec Jaspar je pouze ČT, Vplnokrevnících je také Jaspar, ale ten není uchovněn. Ten Jaspar A1/1 se i vyskytoval v těch letech kdy se Debora narodila poblíž, takže je nejspíš její otec.
Kdyby to byl ten Jaspar ČT, tak by kobyla měla určitě připouštěcí lístek a v seznamu jím připouštěných klisen by Duola byla zapsaná, což nebyla, takže předpoklad, že ten Čt to to není. S největší pravděpodobností je tedy její otec A1/1 Jaspar (pokud to tedy není nějaký jiný hřebec), takže hříbě po něm nemohlo být registrované jako A1/1 a vlastně se celkově nikdo neobtěžoval Deboru registrovat a nějaké papíry vyřizovat.
Ono je to vlastně teď už víceméně jedno, kobyla měla pouze modrý průkaz, který jí nechala dělat její majitelka předemnou, ten se stejně stratil a pak našel a já ji mezitím nechala zaregistrovat znovu.
Mě Debora dala jedno hříbě, vlastně jsem ji koupila už březí. Mladý má také jen modrý průkaz a jeho otce také na 100% také nevím, ale velká pravděpodobnost je, že je po WPB Pretoria Banjo. Toho ten pán od kterého jsem brala Deboru měl a z doslechu vím, že jím Deboru připouštěl. Mě teda tvrdil, že je kobyla stopro prázdná a nehrozí aby měla hříbě (můj požadavek na koupi byl kobylu, ale hlavně ne březí.....)
Ono když tak na to koukám, tak jsou ti zrzouni všichni stejní (foto Debořin syn)

Přidejte reakci

Přidat smajlík