Byli tam 3 SN. Streimur, Sagem a Biskup. A 5 ČMB... z chlad.klisen tam byla jen Navara. A ČMB tam byly 3 klisny s hříbaty. o půl 12 začalo trvale pršet, tak se program stěhoval do haly, a to už jsme tam nešli
m i s i c k a
napsal(a):
Byli tam 3 SN. Streimur, Sagem a Biskup. A 5 ČMB... z chlad.klisen tam byla jen Navara. A ČMB tam byly 3 klisny s hříbaty. o půl 12 začalo trvale pršet, tak se program stěhoval do haly, a to už jsme tam nešli
Míšo nebyly tam 3 ČMB s hříbaty ale 4. A v hale to bylo hezké v 16 hod. zakončení rejem chladnokrevných spřežení, ale fotky z tama bída stejně jako ze včeřejšího předvádění.
Klisna ČMB Helada s kobylkou po tuším že po Aron Hankou při ranní rozcvičce ve volnosti v hale.
ambra
napsal(a):
Míšo nebyly tam 3 ČMB s hříbaty ale 4. A v hale to bylo hezké v 16 hod. zakončení rejem chladnokrevných spřežení, ale fotky z tama bída stejně jako ze včeřejšího předvádění.
Klisna ČMB Helada s kobylkou po tuším že po Aron Hankou při ranní rozcvičce ve volnosti v hale.
Přidej nějaké fotky Ambro Máš nafocenou Navaru? nikde jsem jí tam nemohla najít...
m i s i c k a
napsal(a):
Přidej nějaké fotky Ambro Máš nafocenou Navaru? nikde jsem jí tam nemohla najít...
Ambra to má všechno dávno na rajčeti i s Navarou. Má po vraníkovi hříbě zrzavé bělohřívé...
Viz: http://jizerra.rajce.idnes.cz/Vystava_koni_Moravy_a_Slezska_Tlumacov_2.7.2011/
a http://jizerra.rajce.idnes.cz/03072011/
Ambřička to tam ládovala do půlnoci a ještě to tam ani všechno nenacpala protože ambřička se pomalu potkává zatáčkách a včera v noci padla na ústa ,a ještě si hledá práci a to prosím pěkně prší co budu dělat až bude hezky A jelikož jsem dva dny trávila v Tlumačově tak ještě ke všemu nestíhám. Takže dneska dojedu restíky a mám tam Navaru částečně i s p. Bližňákem co prostor ostatní hříbátka a okolí dovolilo.
m i s i c k a
napsal(a):
Jinak Navara stála mezi teplokrevnejma kobyla v klusácké maštali tak jsi ju ani nemohla najít. Katalog je taky na skenovanej takže dneska ještě nahraju na rajče aspoň částečně, chlaďasci s číslem v kroužku se účastnili +Aznavou a Sagír kteří dorazili v nedělu ráno.
bonita
napsal(a):
Ambricko, vyzera to, ze si si Tlumacov pekne uzila
No jasně včera jsem dojela dom jako mraženej rampouch z kterýho kapalo
Aznavour
ambra
napsal(a):
No jasně včera jsem dojela dom jako mraženej rampouch z kterýho kapalo
Aznavour
ajajaaaj, to tak byva, nam nastastie v sobotu na Bezchlebovych hodoch neprsalo, vozili sme na Bregovi deticky, ale zato v nedelu, v mojej rodnej dedine boli Habanske hody a ztych nic nebolotaky hnus fuj to pocasie
bonita
napsal(a):
ajajaaaj, to tak byva, nam nastastie v sobotu na Bezchlebovych hodoch neprsalo, vozili sme na Bregovi deticky, ale zato v nedelu, v mojej rodnej dedine boli Habanske hody a ztych nic nebolotaky hnus fuj to pocasie
bonita no to počasí tady bylo hnusné celý víkend sobota lepší ale neděle hrůza.
Jůůůů, tatínek Sabčího hříbečka - Biskup.
Mám taky hodně fotek z Brna na FB. :-)))))
m i s i c k a
napsal(a):
Míšo nevíš odkud byla ta kobyla co máš na fotce(z úkázky zápřeží), jmenovala se Kamila ČMB tuším, že říkali že je březí po Azurovi. Zajímalo by mě, kdo je majitel stála v remontní maštali, ale až v neděli ráno.
ambra
napsal(a):
Míšo nevíš odkud byla ta kobyla co máš na fotce(z úkázky zápřeží), jmenovala se Kamila ČMB tuším, že říkali že je březí po Azurovi. Zajímalo by mě, kdo je majitel stála v remontní maštali, ale až v neděli ráno.
Tak to nevím. Myslela jsem, že je v katalogu :-) Třeba zkus pohledat na Aschk. Jej jich tak 6 ČMB, pod jménem Kamila. Tak třeba ti nějaká padne do oka, že to byla ona.
jmisak
napsal(a):
Mám tušení, že kobyla Kamila je od pana Valenty, bydlí kousek od Hranic.
Děkuji
Moc pěkné fotky z akcí
Dneska jsem projžděla Neubergovo původ a jen tak, že bych mohla mít štěstí sem zkoušela najít nějakou fotku jeho příbuzných z tátovo strany. A narazila jsem na fotky jeho dědy 2604 Nebrana
Přidám odkaz, je tam více hřebců.. Třeba stránky znáte, ale mě moc potěšili
http://www.staj-smolik-besednice.estranky.cz/clanky/hrebci--kteri-pusobili-na-stanici/chladnokrevni-hrebci/seznam-chladnokrevnych-plemeniku.html
Moc pěkné fotky z akcí
Dneska jsem projžděla Neubergovo původ a jen tak, že bych mohla mít štěstí sem zkoušela najít nějakou fotku jeho příbuzných z tátovo strany. A narazila jsem na fotky jeho dědy 2604 Nebrana
Přidám odkaz, je tam více hřebců.. Třeba stránky znáte, ale mě moc potěšili
http://www.staj-smolik-besednice.estranky.cz/clanky/hrebci--kteri-pusobili-na-stanici/chladnokrevni-hrebci/seznam-chladnokrevnych-plemeniku.html
Ahoj, dlouho jsem tady nebyla, ale to z důvodu velkých změn v mém životě. Stěhování mě i koní, jiná práce...
Teď mě čeká stěhování do města, ale jinak to teď nejde . Bohužel to znamená prodej koní. Když budu mít štěstí, mohla bych si někde ustájit aspoň hříbko a nepřijít tak o koně úplně. Ovšem živit Gomiho ani poncla si už nemůžu dovolit. Tam, kde je teď ustájený, taky zůstat nemůže, protože si koně poklízím sama a už teď to vůbec nestíhám, ani jsem ho ještě pořádně neobsedla. Sice jsem to ořvala, ale jinak to nejde. Zkoušela jsem to i s bezplatným pronájmem, ale kdo by dneska chtěl hřebce, co nic neumí a do sportu taky nebude...
Tak kdybyste někdo sháněl šikovného chlaďáska, dejte vědět. Cena nebude nijak vysoká, určitě bychom se dohodli.
gomira
napsal(a):
Ahoj, dlouho jsem tady nebyla, ale to z důvodu velkých změn v mém životě. Stěhování mě i koní, jiná práce...
Teď mě čeká stěhování do města, ale jinak to teď nejde . Bohužel to znamená prodej koní. Když budu mít štěstí, mohla bych si někde ustájit aspoň hříbko a nepřijít tak o koně úplně. Ovšem živit Gomiho ani poncla si už nemůžu dovolit. Tam, kde je teď ustájený, taky zůstat nemůže, protože si koně poklízím sama a už teď to vůbec nestíhám, ani jsem ho ještě pořádně neobsedla. Sice jsem to ořvala, ale jinak to nejde. Zkoušela jsem to i s bezplatným pronájmem, ale kdo by dneska chtěl hřebce, co nic neumí a do sportu taky nebude...
Tak kdybyste někdo sháněl šikovného chlaďáska, dejte vědět. Cena nebude nijak vysoká, určitě bychom se dohodli.
Jakou má ten hřebec povahu? Mám taky kobylu po Gonem, tak se ptám.. Nemáš nějakou lepší fotku? A proč nešel do testů., na plemeníka? Je fakt malý?
Jinak z těch letních teplot fakt umírám... Třetí den 30°C. Koně se potí v přístřešku... Děs. Hovada žerou jak nikdy.. Hlásí bouřky a u nás nic. Sice deska ráno jak jsem byla s koňma venku, tak jsem hnala domů před bouřkou, ale nějak nás to minulo.. Takže jsme jak na Sahaře
tak k povaze: miláček, je to hodný, kamarádský kůň, odvážný. Žádnej hajzlík, i když samozřejmě potřebuje respektovat majitele. Pokud někoho neuznává, tak ho jednoduše neposlouchá a potahá na vodítku nebo odstrkuje a tak...
proč nešel do testů? no, já si ho kupovala s tím, že ho chci pod sedlo a že ho stejně dám později vykastrovat. Nejsem chovatel, ani chlaďasům nijak nerozumím. Podle mě je to jenom obyčejný kůň.
Malej mi připadá, tak něco přes 150 asi. Má tři roky. Ale není změřenej, jenom to odhaduju.
gomira
napsal(a):
tak k povaze: miláček, je to hodný, kamarádský kůň, odvážný. Žádnej hajzlík, i když samozřejmě potřebuje respektovat majitele. Pokud někoho neuznává, tak ho jednoduše neposlouchá a potahá na vodítku nebo odstrkuje a tak...
proč nešel do testů? no, já si ho kupovala s tím, že ho chci pod sedlo a že ho stejně dám později vykastrovat. Nejsem chovatel, ani chlaďasům nijak nerozumím. Podle mě je to jenom obyčejný kůň.
Malej mi připadá, tak něco přes 150 asi. Má tři roky. Ale není změřenej, jenom to odhaduju.
Je pěkný. Líbí se mi barva. Málo chlad'asů je hnědých.. Snad se dostane do rukou zkušenému majiteli
jo, je přímo vínovej, nekecám. Na těch fotkách to není vidět.
No s tím novým páníčkem nevím...začínám už z toho mít pěkný nervy, píšou si o něho samý náctiletý holky. Já vím, v inzerátu píšu levně, ale tím nemyslím deset tisíc. Bohužel spěchám, nestíhám už teď jezdit k nim každý den. Kdyby se něco stalo, nedostanu se tam včas. O nějaké práci s nima ani nemluvě...já prostě nevím, co mám dělat
Gomira, také držím palce, aby jsi dobře prodala. Vím, jak ti je, loni jsem měla také krizi, naštěstí jsem se z toho dostala na tolik, že Punťu jsem si mohla nechat Ale přesně, jak píšeš, ti děti, co píší
Na splátky, nejlépe zadarmo, apod.
Konečně máme polovinu luk posekáno a slisováno Ale v celém našem kraji(nevím jak jinde), je tak málo trávy
Tam, kde loni bylo 40 balíků, je letos sotva 20
Náš známej má větší pozemky na sena, X hektarů a také má o půlku méně balíků, něž jindy. A bude to chybět, ty ztráty, ach jo....
misamarincova
napsal(a):
Gomira, také držím palce, aby jsi dobře prodala. Vím, jak ti je, loni jsem měla také krizi, naštěstí jsem se z toho dostala na tolik, že Punťu jsem si mohla nechat Ale přesně, jak píšeš, ti děti, co píší
Na splátky, nejlépe zadarmo, apod.
Konečně máme polovinu luk posekáno a slisováno Ale v celém našem kraji(nevím jak jinde), je tak málo trávy
Tam, kde loni bylo 40 balíků, je letos sotva 20
Náš známej má větší pozemky na sena, X hektarů a také má o půlku méně balíků, něž jindy. A bude to chybět, ty ztráty, ach jo....
No tak my dneska uklidili cca 40velkejch balíků(v jednom odhadem asi dvaapůl metráku sena) z cca 5ha louk. Takže bych řekla, že vcelku v normálu. Asi zlatý lužní lesy okolo, kde letos nejsou ani komáři.
gomira
napsal(a):
gomira ty ho máš ustájenýho na Bouzově u Pokornýho?
bonita
napsal(a):
mam strasnu krizu, keby mi to bolo dovolene, najradsej by som predala nase kone-vsetky
bonit a co mám říkat já, vyplázla jsem 130kč za vajíčka hedvábniček + benzín tam a zpět, která se začala v nedělu klubat. Z těch 13ti mi jedno hned první tejden kvočka rozšlápla, v pátek při kontrole oplozenosti jsme dvě vyhodily byly to záprtky (to se sem tam stane), o víkendu dvě slepice ozobala ale i tak v nich byla mrtvá nevyvinutá kuřata. Včera ráno přijdu do kurníku a na vajíčkách byla polochcíplá kvočna(den předtím čilá vitální a dokonce byla venku se nažrat a napít), a pod ní dvě vylíhlá kuřata na jedno z nich z posledních sil ještě gramla, takže kuře bylo takový špatný ale žilo. Zbytek vajec jsem teda vrazila na dolíhnutí pod druhou kvočnu a sháněla jsem jinou na odvodění kuřat, protože ta dočasná- náhradnice měla pod sebou ještě 10liliputčích vajíček, která se mají líhnout za cca 14dní. Večer v 23hod. mi známá donesla kvočku, pod kterou jsem dala těch 10liliputčích vajíček a zbytek i se třema kuřatam jsem nechala pod kvočnou náhradnicí. A dneska ráno kuřata co byla naklobaná udušený, nenaklubaná vajíčka jsou asi taky udušená a dvě ze tří kuřat jsou v pánu. Třetí mi pípá v krabici v kuchyni, protože jsem neměla ty nervy ho tam nechat..... A to má ještě kvočna super štěstí že není moje a že je taky půjčená, jinak by neskončila zrovna pěkně jak jsem ráno řádila.Tak a teď mi někdo něco povídejte o krizi!
poviem vam, ze vcerajsok by ste si nikto so mnou nezamenili, ani za milion ked sa nieco sere od rana, tak sa to sere az pokial som oci v posteli nezatvorila...skratka nestiham, bambino hyper, kone svine nenazrane a este aj krasna rodinna hadka v ramci stari rodicia-rodicia, no vazne som rozmyslala, ze si pojdem dat maslu....
petrčmb
napsal(a):
a nenašla by se nějaka fotka kobyly ČMB číslo 63 Agáty s hřebečkem po sokol
Petře a ty jich nemáš na FB dost? Upozorňuju tě že jsem toho víc na rajčeti nenašla a asi nikdo nebyl tak odolnej jak já a netvrdl dva dny v Tlumačově.
Tak u nás pršelo akorát včera, ale tak normálně celý den, že se zalila zem Ale to, co mají jiní, to je děs
Viděli jste krásného Jimmyho? http://zvirata.bazos.cz/inzerat/11023200/Jimmy-rocni-valach-Norik.php
misamarincova
napsal(a):
Tak u nás pršelo akorát včera, ale tak normálně celý den, že se zalila zem Ale to, co mají jiní, to je děs
Viděli jste krásného Jimmyho? http://zvirata.bazos.cz/inzerat/11023200/Jimmy-rocni-valach-Norik.php
Tak to je teda opravdu krásné hříbátko.... U nás od včerejška v kuse leje. Už mám z ohrady rybník..
Inzerce, to je věc .
Já se bavím inzerátem na toto hříbě v různých obměnách: http://zvirata.bazos.cz/inzerat/11063707/klisna-norik.php
Napřed se nabízelo jako belgická kobylka, potom norická s fotkou nelicentovaného vraného otce a nakonec je původová po Hene ( toho má matka v loňské plemenitbě opravdu zapsaného).
Tak teď nevím, jestli je větší výhra mít za otce nelicentovaného černého belgika anebo být sice s původem, ale po Henem
Ještěže není u původových povinná paternita, to bychom se možná leckde dověděli věci, které bychom ani vědět nechtěli.
Ještě tam ten inzerát dokonce pořád je - tentokrát s nelicentovaným černým otcem:
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/10935118/Norik-klisna.php
- tož ať si vybere každý, co mu libo
bonita
napsal(a):
no parada
Sally a u normalnych chladaskov sa nerobi test DNA? U shirakov, mozem mat neviem ake papiere v poriadku, ak sa pri overovani DNA potomka s otcovym nezhoduje, tak Bohu zial....nikto zriebatku papiere nevystavi
Bonit, u českých chl. plemen je to povinné pouze u hříbat z inseminace, jinak ne.
Tak aspoň u shirů je to v pořádku a jasné...
Tady běžně kolují historky, že hříbě má napsané licent. otce a skutečný otec je někdo jiný anebo hlášky, kde radši hříbata nekupovat, pokud jde člověku skutečně o původ. Ledacos si může člověk myslet i nabídkách z inzerce, kde ve větším chovu mají nafocené ještě roční hřebce ve stádě s kobylama s hříbatama. Jestli otec celého dalšího ročníku bude skutečně jen ten uvedený plemeník. Někdy i devítimiměsíční hřebeček dokáže už leccos, to mám vyzkoušeno. Některé věci radši ani nedomýšlet a pokud to chovateli není jedno, kupovat hříbata z chovů, které aspoň trochu zná a ví, jak to tam chodí. Pokud je mu to jedno, má to jednodušší.
Ono i v PK, pokud se inspektor nemýlil a skutečně popsal pravdivou barvu, najdeš dost koní, kde potomek má barvu, kterou jeho uvádění rodiče nemohli dát. Třeba celkem běžně narážím na ryzák x ryzka = hnědák .
fuuuha, pocula som o tom, ale nebrala som to akosik vazne, aj ked v podvedomi som si myslela, ze to tak chodi, ale je to sakramentsky zle pre poctivych chovatelovnapriklad, ja si mozem byt ista, ze kone v rodokmeni mojich koni, su skutocne ich predkovia, v tomto su anglani skutocne pedanti, aspon co sa tyka shirskych koni
bonita
napsal(a):
fuuuha, pocula som o tom, ale nebrala som to akosik vazne, aj ked v podvedomi som si myslela, ze to tak chodi, ale je to sakramentsky zle pre poctivych chovatelovnapriklad, ja si mozem byt ista, ze kone v rodokmeni mojich koni, su skutocne ich predkovia, v tomto su anglani skutocne pedanti, aspon co sa tyka shirskych koni
Jsi holt o krok dál .
Tady je to lidem asi jedno. Stejně... si můžu být jistá jen tím, co u mně vzniklo, předky už ne. Takže by zdejší chlaďasi vlastně neměli mít POP, ale PPOP - Pravděpodobné potvrzení o původu
po dlouhém rozmýšlení jsem dospěla k závěru a Rozárka je na prodej, kdyby jste věděly o někom kdo by měl zájem, at mě kontaktuje zde, nebo v profilu mám mail.....bohužel asi půjdu na další operaci s kolenem a tak chci Rozárce zabezpečit jiné bydlení, kde bude mít pohyb a vše co koník potřebuje
madow řekněme že kamarádky jejiž domovinou je jihovýchodní Asie a u nás jich asi taky moc nebude, ale jelikož jsou jedním z hitů posledních let tak jich přibejvá a přibyly i u mě doma.
Jinak jsou to hedvábničky, jsem si nadělila k svátku Tedy konkrétně černě zbarvené a je tam jedna slepička divoce zbarvená.
este jednu pre pobavenie, som fakt nevedela, ze ma nas kon odrazkove chlpy na nohach
bonita
napsal(a):
Ambricko, vies ako nazyvame tuto kvetinku my tu na Zahori? OSPALA Anca
No toje fakt užasnej název
my sme si ju vzali aj do Anglicka a kazdy rok nam pri domceku vytvorila uzasny doslova krk, hyriaci roznymi farbam, lebo mali sme semena zo vsetkych farieb, tu je pod nasim kuchynskym oknom, ta svieza zelena masa
bonita
napsal(a):
krik a nie krk, bozinku
Ano je ot užasná rostlina a hlavně kvete v noci a krásně voní, já tu růžovou mám vysazenou společně se svlačci před mléčnicí a dokonce si jí ani kozy nevšímaj, žlutou mám na jinde, ale bohužel neměla takový štěstí a prošel se po ní bejk.
Díky Míšo, potěšilo mě to
Je fakt, že na dva a půl roku je pěknej S porovnáním, já mám zhruba 178 cm
Bohužel fotku z boku nemám nynější, jen asi měsíc starou a ještě k tomu nic moc
misamarincova
napsal(a):
Díky Míšo, potěšilo mě to
Je fakt, že na dva a půl roku je pěknej S porovnáním, já mám zhruba 178 cm
Bohužel fotku z boku nemám nynější, jen asi měsíc starou a ještě k tomu nic moc
Je fakt pěkný. A jak se chová v blízkosti klisen? a kdy teda bude dělat ty zkoušky?
Holky,kdyby měl někdo zájem o uzdečku,tak prodávám.Byla jen jednou na koni.Koupili jsme ji na svod a teď mi leží zbytečně ve skříni.Cena kolem 1000kč