Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.7.2011 14:14
m i s i c k a

XXX.XXX.205.69

Byli tam 3 SN. Streimur, Sagem a Biskup. A 5 ČMB... z chlad.klisen tam byla jen Navara. A ČMB tam byly 3 klisny s hříbaty. o půl 12 začalo trvale pršet, tak se program stěhoval do haly, a to už jsme tam nešli

3.7.2011 18:21
petra136

XXX.XXX.64.27

Míšo, to 100% není Streimur, ale Steiman a jaho syn. Ten stojí u pana Kubíčka, co sedí na kozlíku. :-)

3.7.2011 18:52
m i s i c k a

XXX.XXX.205.69

petra136 napsal(a):
Míšo, to 100% není Streimur, ale Steiman a jaho syn. Ten stojí u pana Kubíčka, co sedí na kozlíku. :-)

Děkuji za opravu:-)

3.7.2011 20:50
ambra

XXX.XXX.93.198

m i s i c k a napsal(a):
Byli tam 3 SN. Streimur, Sagem a Biskup. A 5 ČMB... z chlad.klisen tam byla jen Navara. A ČMB tam byly 3 klisny s hříbaty. o půl 12 začalo trvale pršet, tak se program stěhoval do haly, a to už jsme tam nešli

Míšo nebyly tam 3 ČMB s hříbaty ale 4.:-| A v hale to bylo hezké v 16 hod. zakončení rejem chladnokrevných spřežení, ale fotky z tama bída stejně jako ze včeřejšího předvádění.smajlík
Klisna ČMB Helada s kobylkou po tuším že po Aron Hankou při ranní rozcvičce ve volnosti v hale.:-|

4.7.2011 12:56
m i s i c k a

XXX.XXX.220.233

ambra napsal(a):
Míšo nebyly tam 3 ČMB s hříbaty ale 4.:-| A v hale to bylo hezké v 16 hod. zakončení rejem chladnokrevných spřežení, ale fotky z tama bída stejně jako ze včeřejšího předvádění.smajlík
Klisna ČMB Helada s kobylkou po tuším že po Aron Hankou při ranní rozcvičce ve volnosti v hale.:-|

Přidej nějaké fotky Ambro :-) Máš nafocenou Navaru? nikde jsem jí tam nemohla najít...

4.7.2011 14:53
bonita

XXX.XXX.232.62

ja vam sem zasa hodim Brno propet

4.7.2011 15:21
sally

XXX.XXX.70.138

m i s i c k a napsal(a):
Přidej nějaké fotky Ambro :-) Máš nafocenou Navaru? nikde jsem jí tam nemohla najít...

Ambra to má všechno dávno na rajčeti smajlík i s Navarou. Má po vraníkovi hříbě zrzavé bělohřívé...
Viz: http://jizerra.rajce.idnes.cz/Vystava_koni_Moravy_a_Slezska_Tlumacov_2.7.2011/
a http://jizerra.rajce.idnes.cz/03072011/

4.7.2011 16:36
m i s i c k a

XXX.XXX.220.233

sally napsal(a):
Ambra to má všechno dávno na rajčeti smajlík i s Navarou. Má po vraníkovi hříbě zrzavé bělohřívé...
Viz: http://jizerra.rajce.idnes.cz/Vystava_koni_Moravy_a_Slezska_Tlumacov_2.7.2011/
a http://jizerra.rajce.idnes.cz/03072011/

Děkuji:-)

4.7.2011 17:05
ambra

XXX.XXX.93.198

Ambřička to tam ládovala do půlnoci a ještě to tam ani všechno nenacpala protože ambřička se pomalu potkává zatáčkách a včera v noci padla na ústa ,a ještě si hledá práci a to prosím pěkně prší co budu dělat až bude hezkysmajlík A jelikož jsem dva dny trávila v Tlumačově tak ještě ke všemu nestíhám. Takže dneska dojedu restíky a mám tam Navaru částečně i s p. Bližňákem co prostor ostatní hříbátka a okolí dovolilo.:-)

4.7.2011 17:08
ambra

XXX.XXX.93.198

m i s i c k a napsal(a):

Jinak Navara stála mezi teplokrevnejma kobyla v klusácké maštali tak jsi ju ani nemohla najít. Katalog je taky na skenovanej takže dneska ještě nahraju na rajče aspoň částečně, chlaďasci s číslem v kroužku se účastnili +Aznavou a Sagír kteří dorazili v nedělu ráno.:-|

4.7.2011 22:05
bonita

XXX.XXX.232.62

Ambricko, vyzera to, ze si si Tlumacov pekne uzilasmajlík:-)

4.7.2011 22:07
bonita

XXX.XXX.232.62

4.7.2011 22:14
ambra

XXX.XXX.93.198

bonita napsal(a):
Ambricko, vyzera to, ze si si Tlumacov pekne uzilasmajlík:-)

No jasně včera jsem dojela dom jako mraženej rampouch z kterýho kapalo smajlík
Aznavour

4.7.2011 22:26
bonita

XXX.XXX.232.62

ambra napsal(a):
No jasně včera jsem dojela dom jako mraženej rampouch z kterýho kapalo smajlík
Aznavour

ajajaaaj, to tak byva, nam nastastie v sobotu na Bezchlebovych hodoch neprsalo, vozili sme na Bregovi deticky, ale zato v nedelu, v mojej rodnej dedine boli Habanske hody a ztych nic nebolosmajlíktaky hnus fuj to pocasiesmajlík

4.7.2011 22:44
ambra

XXX.XXX.93.198

bonita napsal(a):
ajajaaaj, to tak byva, nam nastastie v sobotu na Bezchlebovych hodoch neprsalo, vozili sme na Bregovi deticky, ale zato v nedelu, v mojej rodnej dedine boli Habanske hody a ztych nic nebolosmajlíktaky hnus fuj to pocasiesmajlík

bonita no to počasí tady bylo hnusné celý víkend sobota lepší ale neděle hrůza.

5.7.2011 21:59
petra136

XXX.XXX.65.62

Jůůůů, tatínek Sabčího hříbečka - Biskup.
Mám taky hodně fotek z Brna na FB. :-)))))

5.7.2011 22:07
bonita

XXX.XXX.232.62

Petrusko, vsak ja ta mam na tej fotke, ako sa akurat v arene obracaju tie kociare!!! ze si to ty!!!

5.7.2011 22:08
bonita

XXX.XXX.232.62

modre rifle a bezova taska cez plece :-)

6.7.2011 06:51
m i s i c k a

XXX.XXX.205.69

petra136 napsal(a):
Jůůůů, tatínek Sabčího hříbečka - Biskup.
Mám taky hodně fotek z Brna na FB. :-)))))

No já teda nevím, ale Biskup se mi teda jevil jako zanedbaný, nebo nevím, jak to nezvat. U p.Kubíčka to byl jiný, lepší kůň. Asi v Tlumačově na něj nemají tolik času..

6.7.2011 12:03
ambra

XXX.XXX.93.198

m i s i c k a napsal(a):

Míšo nevíš odkud byla ta kobyla co máš na fotce(z úkázky zápřeží), jmenovala se Kamila ČMB tuším, že říkali že je březí po Azurovi. Zajímalo by mě, kdo je majitel stála v remontní maštali, ale až v neděli ráno.

6.7.2011 12:33
m i s i c k a

XXX.XXX.205.69

ambra napsal(a):
Míšo nevíš odkud byla ta kobyla co máš na fotce(z úkázky zápřeží), jmenovala se Kamila ČMB tuším, že říkali že je březí po Azurovi. Zajímalo by mě, kdo je majitel stála v remontní maštali, ale až v neděli ráno.

Tak to nevím. Myslela jsem, že je v katalogu :-) Třeba zkus pohledat na Aschk. Jej jich tak 6 ČMB, pod jménem Kamila. Tak třeba ti nějaká padne do oka, že to byla ona.

6.7.2011 19:34
jmisak

XXX.XXX.111.65

Mám tušení, že kobyla Kamila je od pana Valenty, bydlí kousek od Hranic.

6.7.2011 20:35
ambra

XXX.XXX.93.198

jmisak napsal(a):
Mám tušení, že kobyla Kamila je od pana Valenty, bydlí kousek od Hranic.

Děkuji

6.7.2011 22:47
petra136

XXX.XXX.64.14

Bonitko, ale opravdu! No to je teda fór, škoda, že jsme se nepotkali. My s dětmama pak už fakt mizeli domů radši - bylo to hrozný.

6.7.2011 23:21
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Moc pěkné fotky z akcí:-)
Dneska jsem projžděla Neubergovo původ a jen tak, že bych mohla mít štěstí sem zkoušela najít nějakou fotku jeho příbuzných z tátovo strany. A narazila jsem na fotky jeho dědy 2604 Nebrana:-):-)
Přidám odkaz, je tam více hřebců.. Třeba stránky znáte, ale mě moc potěšili:-|
http://www.staj-smolik-besednice.estranky.cz/clanky/hrebci--kteri-pusobili-na-stanici/chladnokrevni-hrebci/seznam-chladnokrevnych-plemeniku.html

6.7.2011 23:22
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Moc pěkné fotky z akcí:-)
Dneska jsem projžděla Neubergovo původ a jen tak, že bych mohla mít štěstí sem zkoušela najít nějakou fotku jeho příbuzných z tátovo strany. A narazila jsem na fotky jeho dědy 2604 Nebrana:-):-)
Přidám odkaz, je tam více hřebců.. Třeba stránky znáte, ale mě moc potěšili:-|
http://www.staj-smolik-besednice.estranky.cz/clanky/hrebci--kteri-pusobili-na-stanici/chladnokrevni-hrebci/seznam-chladnokrevnych-plemeniku.html

8.7.2011 14:24
m i s i c k a

XXX.XXX.205.69

Bonit, tak až najdeš chvilku, tak mi můžeš napsat tu váhu, podle toho metru:-) Kobyla má 215 cm, valach 205 cmOH

10.7.2011 11:15
gomira

XXX.XXX.223.3

Ahoj, dlouho jsem tady nebyla, ale to z důvodu velkých změn v mém životě. Stěhování mě i koní, jiná práce...
Teď mě čeká stěhování do města, ale jinak to teď nejde smajlík. Bohužel to znamená prodej koní. Když budu mít štěstí, mohla bych si někde ustájit aspoň hříbko a nepřijít tak o koně úplně. Ovšem živit Gomiho ani poncla si už nemůžu dovolit. Tam, kde je teď ustájený, taky zůstat nemůže, protože si koně poklízím sama a už teď to vůbec nestíhám, ani jsem ho ještě pořádně neobsedla. Sice jsem to ořvala, ale jinak to nejde. Zkoušela jsem to i s bezplatným pronájmem, ale kdo by dneska chtěl hřebce, co nic neumí a do sportu taky nebude...
Tak kdybyste někdo sháněl šikovného chlaďáska, dejte vědět. Cena nebude nijak vysoká, určitě bychom se dohodli.

10.7.2011 12:01
m i s i c k a

XXX.XXX.205.69

gomira napsal(a):
Ahoj, dlouho jsem tady nebyla, ale to z důvodu velkých změn v mém životě. Stěhování mě i koní, jiná práce...
Teď mě čeká stěhování do města, ale jinak to teď nejde smajlík. Bohužel to znamená prodej koní. Když budu mít štěstí, mohla bych si někde ustájit aspoň hříbko a nepřijít tak o koně úplně. Ovšem živit Gomiho ani poncla si už nemůžu dovolit. Tam, kde je teď ustájený, taky zůstat nemůže, protože si koně poklízím sama a už teď to vůbec nestíhám, ani jsem ho ještě pořádně neobsedla. Sice jsem to ořvala, ale jinak to nejde. Zkoušela jsem to i s bezplatným pronájmem, ale kdo by dneska chtěl hřebce, co nic neumí a do sportu taky nebude...
Tak kdybyste někdo sháněl šikovného chlaďáska, dejte vědět. Cena nebude nijak vysoká, určitě bychom se dohodli.

Jakou má ten hřebec povahu? Mám taky kobylu po Gonem, tak se ptám.. Nemáš nějakou lepší fotku? A proč nešel do testů., na plemeníka? Je fakt malý?

Jinak z těch letních teplot fakt umírám... Třetí den 30°C. Koně se potí v přístřešku... Děs. Hovada žerou jak nikdy.. Hlásí bouřky a u nás nic. Sice deska ráno jak jsem byla s koňma venku, tak jsem hnala domů před bouřkou, ale nějak nás to minulo.. Takže jsme jak na Sahaře

10.7.2011 16:38
gomira

XXX.XXX.223.3

tak k povaze: miláček, je to hodný, kamarádský kůň, odvážný. Žádnej hajzlík, i když samozřejmě potřebuje respektovat majitele. Pokud někoho neuznává, tak ho jednoduše neposlouchá a potahá na vodítku nebo odstrkuje a tak...
proč nešel do testů? no, já si ho kupovala s tím, že ho chci pod sedlo a že ho stejně dám později vykastrovat. Nejsem chovatel, ani chlaďasům nijak nerozumím. Podle mě je to jenom obyčejný kůň.
Malej mi připadá, tak něco přes 150 asi. Má tři roky. Ale není změřenej, jenom to odhaduju.

10.7.2011 16:43
gomira

XXX.XXX.223.3

vlastně k té povaze bych ještě dodala, že je trošku tvrdohlavý, člověk ho prostě musí umět přesvědčit, holt nikdo není dokonalý, ani Gumídek můj milý ne.

11.7.2011 09:20
m i s i c k a

XXX.XXX.205.69

gomira napsal(a):
tak k povaze: miláček, je to hodný, kamarádský kůň, odvážný. Žádnej hajzlík, i když samozřejmě potřebuje respektovat majitele. Pokud někoho neuznává, tak ho jednoduše neposlouchá a potahá na vodítku nebo odstrkuje a tak...
proč nešel do testů? no, já si ho kupovala s tím, že ho chci pod sedlo a že ho stejně dám později vykastrovat. Nejsem chovatel, ani chlaďasům nijak nerozumím. Podle mě je to jenom obyčejný kůň.
Malej mi připadá, tak něco přes 150 asi. Má tři roky. Ale není změřenej, jenom to odhaduju.

Je pěkný. Líbí se mi barva. Málo chlad'asů je hnědých.. Snad se dostane do rukou zkušenému majiteli:-)

11.7.2011 10:23
gomira

XXX.XXX.223.3

jo, je přímo vínovej, nekecám. Na těch fotkách to není vidět.
No s tím novým páníčkem nevím...začínám už z toho mít pěkný nervy, píšou si o něho samý náctiletý holky. Já vím, v inzerátu píšu levně, ale tím nemyslím deset tisíc. Bohužel spěchám, nestíhám už teď jezdit k nim každý den. Kdyby se něco stalo, nedostanu se tam včas. O nějaké práci s nima ani nemluvě...já prostě nevím, co mám dělatsmajlík

11.7.2011 12:29
bonita

XXX.XXX.52.131

m i s i c k a napsal(a):
Bonit, tak až najdeš chvilku, tak mi můžeš napsat tu váhu, podle toho metru:-) Kobyla má 215 cm, valach 205 cmOH

tak 215 cm = 715 kgsmajlík a 205 cm = 632 kgsmajlík

11.7.2011 12:32
bonita

XXX.XXX.52.131

gomirko, drzim ti palce, aby nakoniec vsetko dobre dopadlo, neboj, vzdy sa raz vsetko vyriesi, len sa zbytocne nestresuj a do inzeratu napis, ze len do skusenych ruk a nie pre male holky, normalne sa tak vyjadri, mozno si usetris par nervov naviacsmajlík

11.7.2011 12:49
m i s i c k a

XXX.XXX.205.69

bonita napsal(a):
tak 215 cm = 715 kgsmajlík a 205 cm = 632 kgsmajlík

díky:-)

11.7.2011 12:53
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Gomira, také držím palce, aby jsi dobře prodala. Vím, jak ti je, loni jsem měla také krizi, naštěstí jsem se z toho dostala na tolik, že Punťu jsem si mohla nechat:-) Ale přesně, jak píšeš, ti děti, co píšísmajlík Na splátky, nejlépe zadarmo, apod.
Konečně máme polovinu luk posekáno a slisováno:-) Ale v celém našem kraji(nevím jak jinde), je tak málo trávy:-( Tam, kde loni bylo 40 balíků, je letos sotva 20:-(
Náš známej má větší pozemky na sena, X hektarů a také má o půlku méně balíků, něž jindy. A bude to chybět, ty ztráty, ach jo....

11.7.2011 16:19
gomira

XXX.XXX.223.3

Všem děkuju za podporu. Jo, už jsem z toho na nervy, nevím, jak moc levně ho mám nabízet. Opravdu mě tlačí čas. Ale zase se bojím, aby po něm neskočil nějakej vykuk :-( .

13.7.2011 22:45
ambra

XXX.XXX.93.198

misamarincova napsal(a):
Gomira, také držím palce, aby jsi dobře prodala. Vím, jak ti je, loni jsem měla také krizi, naštěstí jsem se z toho dostala na tolik, že Punťu jsem si mohla nechat:-) Ale přesně, jak píšeš, ti děti, co píšísmajlík Na splátky, nejlépe zadarmo, apod.
Konečně máme polovinu luk posekáno a slisováno:-) Ale v celém našem kraji(nevím jak jinde), je tak málo trávy:-( Tam, kde loni bylo 40 balíků, je letos sotva 20:-(
Náš známej má větší pozemky na sena, X hektarů a také má o půlku méně balíků, něž jindy. A bude to chybět, ty ztráty, ach jo....

No tak my dneska uklidili cca 40velkejch balíků(v jednom odhadem asi dvaapůl metráku sena) z cca 5ha louk. Takže bych řekla, že vcelku v normálu. Asi zlatý lužní lesy okolo, kde letos nejsou ani komáři.:-|

14.7.2011 12:08
bonita

XXX.XXX.67.210

tu sa poniektorym podarila aj druha sec a mozno bude aj tretia

14.7.2011 22:38
misamarincova

XXX.XXX.210.251

15.7.2011 13:04
bonita

XXX.XXX.67.210

nam urco nie, my ho musime kupovat:-)ale nieco som v ohrade posusila a pohrabala, tak vcelku spokojnost, este kupime ale 10 tych velkych kvadrov a dufam, ze budeme v suchusmajlík

17.7.2011 12:26
ambra

XXX.XXX.93.198

gomira napsal(a):

gomira ty ho máš ustájenýho na Bouzově u Pokornýho?

17.7.2011 17:17
sally

XXX.XXX.70.138

Nevíte lidičky někdo, co se stalo s Hardym, že už není mezi plemeníkama? Ta linie jde taky zdá se do kytek... už zbyl jenom Habas...

19.7.2011 15:12
bonita

XXX.XXX.133.39

mam strasnu krizu, keby mi to bolo dovolene, najradsej by som predala nase kone-vsetkysmajlík

19.7.2011 15:22
madow

XXX.XXX.97.199

proboha Bonitko, co se děje????

19.7.2011 17:12
ambra

XXX.XXX.93.198

bonita napsal(a):
mam strasnu krizu, keby mi to bolo dovolene, najradsej by som predala nase kone-vsetkysmajlík

bonit a co mám říkat já, vyplázla jsem 130kč za vajíčka hedvábniček + benzín tam a zpět, která se začala v nedělu klubat. Z těch 13ti mi jedno hned první tejden kvočka rozšlápla, v pátek při kontrole oplozenosti jsme dvě vyhodily byly to záprtky (to se sem tam stane), o víkendu dvě slepice ozobala ale i tak v nich byla mrtvá nevyvinutá kuřata. Včera ráno přijdu do kurníku a na vajíčkách byla polochcíplá kvočna(den předtím čilá vitální a dokonce byla venku se nažrat a napít), a pod ní dvě vylíhlá kuřata na jedno z nich z posledních sil ještě gramla, takže kuře bylo takový špatný ale žilo. Zbytek vajec jsem teda vrazila na dolíhnutí pod druhou kvočnu a sháněla jsem jinou na odvodění kuřat, protože ta dočasná- náhradnice měla pod sebou ještě 10liliputčích vajíček, která se mají líhnout za cca 14dní. Večer v 23hod. mi známá donesla kvočku, pod kterou jsem dala těch 10liliputčích vajíček a zbytek i se třema kuřatam jsem nechala pod kvočnou náhradnicí. A dneska ráno kuřata co byla naklobaná udušený, nenaklubaná vajíčka jsou asi taky udušená a dvě ze tří kuřat jsou v pánu. Třetí mi pípá v krabici v kuchyni, protože jsem neměla ty nervy ho tam nechat..... A to má ještě kvočna super štěstí že není moje a že je taky půjčená, jinak by neskončila zrovna pěkně jak jsem ráno řádila.smajlíkTak a teď mi někdo něco povídejte o krizi!

19.7.2011 21:47
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Bonit, bude líp, nevím co se děje, ale určitěsmajlík Já mám momentálně taky velkou krizi a pomáhá mi myslet na to, že bude líp. Že tohle je jen přechodné:-)

20.7.2011 10:30
bonita

XXX.XXX.133.39

poviem vam, ze vcerajsok by ste si nikto so mnou nezamenili, ani za milion:-( ked sa nieco sere od rana, tak sa to sere az pokial som oci v posteli nezatvorila...skratka nestiham, bambino hyper, kone svine nenazrane a este aj krasna rodinna hadka v ramci stari rodicia-rodicia, no vazne som rozmyslala, ze si pojdem dat maslu....

20.7.2011 11:13
m i s i c k a

XXX.XXX.205.69

Každý má jednou pocit se na všechno vykašlat.. Kolik času a peněz by měl, kdyby koně neměl:-).. Ale většinou vždy to přejde, a je líp..:-)

20.7.2011 13:14
bonita

XXX.XXX.133.39

ja viem Misicko, ze nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byt este horsie, ale ja sa s myslienkou dat kone prec, pohravam uz dlhsie, ja jazdit nemam cas( a Boh vie, ako to milujem), muz iba obcas, som sama doma, stari rodicia nebyvaju v mojej dedine a citim, ze to je nad moje silysmajlík

21.7.2011 08:42
petrčmb

XXX.XXX.235.132

m i s i c k a napsal(a):
tak něco málo z výstavy:-)

a nenašla by se nějaka fotka kobyly ČMB číslo 63 Agáty s hřebečkem po sokol

21.7.2011 09:08
ambra

XXX.XXX.93.198

petrčmb napsal(a):
a nenašla by se nějaka fotka kobyly ČMB číslo 63 Agáty s hřebečkem po sokol

Petře a ty jich nemáš na FB dost? :-):-) Upozorňuju tě že jsem toho víc na rajčeti nenašla a asi nikdo nebyl tak odolnej jak já a netvrdl dva dny v Tlumačově.:-|

21.7.2011 10:43
petrčmb

XXX.XXX.235.132

ambra napsal(a):
Petře a ty jich nemáš na FB dost? :-):-) Upozorňuju tě že jsem toho víc na rajčeti nenašla a asi nikdo nebyl tak odolnej jak já a netvrdl dva dny v Tlumačově.:-|

nemam na rajčeti mě nejdou zobrazit fotky, ja sem byl ještě odolnější sem tam travil 3 dny :-))

21.7.2011 20:54
ambra

XXX.XXX.93.198

petrčmb napsal(a):
nemam na rajčeti mě nejdou zobrazit fotky, ja sem byl ještě odolnější sem tam travil 3 dny :-))

No tak to je někde zrada. No mě dva dny stačily neměnila bych.:-):-|

21.7.2011 22:24
bonita

XXX.XXX.133.39

parada, vcera som po dvoch mesiacoch videla nasho kocura a 20 minut ho musela presviedcat, ze on je vlastne nassmajlík, nazral sa a asi ho uz neuvidim...smajlík

21.7.2011 22:25
bonita

XXX.XXX.133.39

a dnes som sa skoro utopila aj tackami s hnojom, ked som cistila boxy, no fuj hnussmajlík

21.7.2011 22:49
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Tak u nás pršelo akorát včera, ale tak normálně celý den, že se zalila zem:-) Ale to, co mají jiní, to je děs:-(
Viděli jste krásného Jimmyho? http://zvirata.bazos.cz/inzerat/11023200/Jimmy-rocni-valach-Norik.php

22.7.2011 07:50
m i s i c k a

XXX.XXX.205.69

misamarincova napsal(a):
Tak u nás pršelo akorát včera, ale tak normálně celý den, že se zalila zem:-) Ale to, co mají jiní, to je děs:-(
Viděli jste krásného Jimmyho? http://zvirata.bazos.cz/inzerat/11023200/Jimmy-rocni-valach-Norik.php

Tak to je teda opravdu krásné hříbátko.... U nás od včerejška v kuse leje. Už mám z ohrady rybník..:-))

23.7.2011 18:13
sally

XXX.XXX.70.138

Inzerce, to je věc :-).
Já se bavím inzerátem na toto hříbě v různých obměnách: http://zvirata.bazos.cz/inzerat/11063707/klisna-norik.php
Napřed se nabízelo jako belgická kobylka, potom norická s fotkou nelicentovaného vraného otce a nakonec je původová po Hene ( toho má matka v loňské plemenitbě opravdu zapsaného).
Tak teď nevím, jestli je větší výhra mít za otce nelicentovaného černého belgika anebo být sice s původem, ale po Henem smajlík
Ještěže není u původových povinná paternita, to bychom se možná leckde dověděli věci, které bychom ani vědět nechtěli.

23.7.2011 18:18
sally

XXX.XXX.70.138

Ještě tam ten inzerát dokonce pořád je - tentokrát s nelicentovaným černým otcem:
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/10935118/Norik-klisna.php
- tož ať si vybere každý, co mu libo smajlík

24.7.2011 11:25
bonita

XXX.XXX.77.82

smajlíkno parada:-) Sally a u normalnych chladaskov sa nerobi test DNA? U shirakov, mozem mat neviem ake papiere v poriadku, ak sa pri overovani DNA potomka s otcovym nezhoduje, tak Bohu zial....nikto zriebatku papiere nevystavi

24.7.2011 13:48
sally

XXX.XXX.70.138

bonita napsal(a):
smajlíkno parada:-) Sally a u normalnych chladaskov sa nerobi test DNA? U shirakov, mozem mat neviem ake papiere v poriadku, ak sa pri overovani DNA potomka s otcovym nezhoduje, tak Bohu zial....nikto zriebatku papiere nevystavi

Bonit, u českých chl. plemen je to povinné pouze u hříbat z inseminace, jinak ne.
Tak aspoň u shirů je to v pořádku a jasné... :-)
Tady běžně kolují historky, že hříbě má napsané licent. otce a skutečný otec je někdo jiný anebo hlášky, kde radši hříbata nekupovat, pokud jde člověku skutečně o původ. Ledacos si může člověk myslet i nabídkách z inzerce, kde ve větším chovu mají nafocené ještě roční hřebce ve stádě s kobylama s hříbatama. Jestli otec celého dalšího ročníku bude skutečně jen ten uvedený plemeník. Někdy i devítimiměsíční hřebeček dokáže už leccos, to mám vyzkoušeno. Některé věci radši ani nedomýšlet a pokud to chovateli není jedno, kupovat hříbata z chovů, které aspoň trochu zná a ví, jak to tam chodí. Pokud je mu to jedno, má to jednodušší.
Ono i v PK, pokud se inspektor nemýlil a skutečně popsal pravdivou barvu, najdeš dost koní, kde potomek má barvu, kterou jeho uvádění rodiče nemohli dát. Třeba celkem běžně narážím na ryzák x ryzka = hnědák smajlík.

24.7.2011 14:33
bonita

XXX.XXX.77.82

fuuuha, pocula som o tom, ale nebrala som to akosik vazne, aj ked v podvedomi som si myslela, ze to tak chodi, ale je to sakramentsky zle pre poctivych chovatelovsmajlíknapriklad, ja si mozem byt ista, ze kone v rodokmeni mojich koni, su skutocne ich predkovia, v tomto su anglani skutocne pedanti, aspon co sa tyka shirskych koni

24.7.2011 15:28
sally

XXX.XXX.70.138

bonita napsal(a):
fuuuha, pocula som o tom, ale nebrala som to akosik vazne, aj ked v podvedomi som si myslela, ze to tak chodi, ale je to sakramentsky zle pre poctivych chovatelovsmajlíknapriklad, ja si mozem byt ista, ze kone v rodokmeni mojich koni, su skutocne ich predkovia, v tomto su anglani skutocne pedanti, aspon co sa tyka shirskych koni

Jsi holt o krok dál :-).
Tady je to lidem asi jedno. Stejně... si můžu být jistá jen tím, co u mně vzniklo, předky už ne. Takže by zdejší chlaďasi vlastně neměli mít POP, ale PPOP - Pravděpodobné potvrzení o původu :-)

26.7.2011 21:22
bonita

XXX.XXX.31.226

to vies, laboratorne vysledky ta skratka nikam nepustia a ziadne hokus pokus neplati...

28.7.2011 15:18
madow

XXX.XXX.97.199

po dlouhém rozmýšlení jsem dospěla k závěru a Rozárka je na prodej, kdyby jste věděly o někom kdo by měl zájem, at mě kontaktuje zde, nebo v profilu mám mail.....bohužel asi půjdu na další operaci s kolenem a tak chci Rozárce zabezpečit jiné bydlení, kde bude mít pohyb a vše co koník potřebuje

28.7.2011 15:28
bonita

XXX.XXX.77.172

madowicko, skoda, ze si tak strasne daleko, keby sme boli blizsie pri sebe, mala by som kupca, ale takto to je o nicom, ty by si ju nemohla vidiet a aj doprava by bola drahsia:-(

28.7.2011 15:40
madow

XXX.XXX.97.199

Bonit, taky mě mrzí, že jste tak daleko, jinak bych totiž u vás byla každou chvíli muchlovat ty vaše obříky

28.7.2011 16:14
bonita

XXX.XXX.77.172

:-):-):-)

3.8.2011 14:08
ambra

XXX.XXX.93.198

Tak nás trošku posunu nějak zapadáváme

3.8.2011 15:15
madow

XXX.XXX.97.199

jééé Ambři co to je za pipinky? smajlík

3.8.2011 15:45
ambra

XXX.XXX.93.198

madow řekněme že kamarádky jejiž domovinou je jihovýchodní Asie a u nás jich asi taky moc nebude, ale jelikož jsou jedním z hitů posledních let tak jich přibejvá a přibyly i u mě doma.
Jinak jsou to hedvábničky, jsem si nadělila k svátku:-| Tedy konkrétně černě zbarvené a je tam jedna slepička divoce zbarvená.

4.8.2011 09:55
madow

XXX.XXX.97.199

tak ty jsou fakt božííí.....smajlík

Rozárk a a její nová kamarádka

4.8.2011 10:41
m i s i c k a

XXX.XXX.205.69

madow napsal(a):
tak ty jsou fakt božííí.....smajlík

Rozárk a a její nová kamarádka

Pěkná fotka. Jako by koníci stopovali:-)

4.8.2011 16:12
ambra

XXX.XXX.93.198

madow takže jsi ji už prodala?

4.8.2011 16:53
m i s i c k a

XXX.XXX.205.69

ambra napsal(a):
madow takže jsi ji už prodala?

Odpovím za ní, snad jí to nebude vadit. Rozárka pouze změnila ustájení. Má jí ustájenou u kamarádky 3km od domova

7.8.2011 17:48
ambra

XXX.XXX.93.198

Trošku nás posunu, fotečka květu nocenky.
Míšo děkuji za odpověď

7.8.2011 21:09
bonita

XXX.XXX.149.67

Ambricko, vies ako nazyvame tuto kvetinku my tu na Zahori? OSPALA Anca smajlík

7.8.2011 21:17
bonita

XXX.XXX.149.67

jejda tuto roamazanu som nechcela, tuto som chcelasmajlík

7.8.2011 21:24
bonita

XXX.XXX.149.67

este jednu pre pobavenie, som fakt nevedela, ze ma nas kon odrazkove chlpy na nohachsmajlík:-)

7.8.2011 22:19
ambra

XXX.XXX.93.198

bonita napsal(a):
Ambricko, vies ako nazyvame tuto kvetinku my tu na Zahori? OSPALA Anca smajlík

No toje fakt užasnej název:-)

8.8.2011 08:20
madow

XXX.XXX.97.199

Ambřičko, Rozárku ještě mám, jen jak tu psala Míša přestěhovanou jinam a na lepší.....ale jinak je stále na prodej.....

8.8.2011 12:40
bonita

XXX.XXX.134.60

my sme si ju vzali aj do Anglicka a kazdy rok nam pri domceku vytvorila uzasny doslova krk, hyriaci roznymi farbam, lebo mali sme semena zo vsetkych farieb, tu je pod nasim kuchynskym oknom, ta svieza zelena masa:-)

8.8.2011 12:42
bonita

XXX.XXX.134.60

krik a nie krk, bozinkusmajlík

8.8.2011 17:44
ambra

XXX.XXX.93.198

bonita napsal(a):
krik a nie krk, bozinkusmajlík

Ano je ot užasná rostlina a hlavně kvete v noci a krásně voní, já tu růžovou mám vysazenou společně se svlačci před mléčnicí a dokonce si jí ani kozy nevšímaj, žlutou mám na jinde, ale bohužel neměla takový štěstí a prošel se po ní bejksmajlíksmajlík.

8.8.2011 21:07
bonita

XXX.XXX.134.60

a jj:-( chudinka kvietok...

8.8.2011 21:24
bonita

XXX.XXX.134.60

kde leto si, kde? tak pozdravuj tam od nas vsetkych...

8.8.2011 21:49
ambra

XXX.XXX.93.198

bonita napsal(a):
a jj:-( chudinka kvietok...

No co se dá dělat mohlo to dopadnout hůř, ale jsem poučená pro příště.

11.8.2011 17:41
m i s i c k a

XXX.XXX.205.69

misamarincova napsal(a):
Bonit malej teda vyrostl:-)

:-)myslím, že to samé by mohla Bonita říct o tvém hřebci .. je to kus koně:-) Škoda že není nějaká fotka z boku

11.8.2011 22:28
misamarincova

XXX.XXX.210.251

:-) Díky Míšo, potěšilo mě to:-)
Je fakt, že na dva a půl roku je pěknej:-) S porovnáním, já mám zhruba 178 cm:-|
Bohužel fotku z boku nemám nynější, jen asi měsíc starou a ještě k tomu nic moc:-(

12.8.2011 04:39
m i s i c k a

XXX.XXX.205.69

misamarincova napsal(a):
:-) Díky Míšo, potěšilo mě to:-)
Je fakt, že na dva a půl roku je pěknej:-) S porovnáním, já mám zhruba 178 cm:-|
Bohužel fotku z boku nemám nynější, jen asi měsíc starou a ještě k tomu nic moc:-(

Je fakt pěkný. A jak se chová v blízkosti klisen? a kdy teda bude dělat ty zkoušky? :-)

15.8.2011 13:53
bonita

XXX.XXX.100.230

teda Misko, ten tvoj leopard je kusisko koniska uz:-)

15.8.2011 14:08
bonita

XXX.XXX.100.230

jejda, to su ale krasne vyfesakovani, co ste viezli nevestu?

15.8.2011 15:08
m i s i c k a

XXX.XXX.205.69

bonita napsal(a):
jejda, to su ale krasne vyfesakovani, co ste viezli nevestu?

Jo. Asi je nějaká módy nebo co. Už po druhé, co jsem vezla svatbu si česká nevěsta brala angličana:-)

15.8.2011 19:19
bonita

XXX.XXX.100.230

tak Brego tu mal frajerku a uz po nom kopala, tak snad bude male shiratko nabuduci rok:-)

15.8.2011 19:21
bonita

XXX.XXX.100.230

inak tu celkom slusna prehanka....tak Anglicana si vzala?smajlík

15.8.2011 19:37
bonita

XXX.XXX.100.230

inak videli ste ten clanok s videami na EQCH o tom Vydrovi a jeho kulhajucich konikoch? ja som si to akurat teraz pozrela a bolo mi vcelku do placu...nase kone su tiez bose, rocne s nimi absolvujeme vselijake akcie cez rozne tereny, ale zeby nam kulhali, ani jeden jediny raz!

15.8.2011 23:08
ambra

XXX.XXX.93.198

m i s i c k a napsal(a):
Jo. Asi je nějaká módy nebo co. Už po druhé, co jsem vezla svatbu si česká nevěsta brala angličana:-)

A to jsi vezla u vás v Zubří nebo někde dál?

16.8.2011 04:40
m i s i c k a

XXX.XXX.205.69

ambra napsal(a):
A to jsi vezla u vás v Zubří nebo někde dál?

Tuhle svatbu jsem vezla ve Valašském Meziříčí:-)

16.8.2011 09:39
kedo

XXX.XXX.92.21

Holky,kdyby měl někdo zájem o uzdečku,tak prodávám.Byla jen jednou na koni.Koupili jsme ji na svod a teď mi leží zbytečně ve skříni.Cena kolem 1000kč

Přidejte reakci

Přidat smajlík