Začínají se mu dělat bílé flíčky..........

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.8.2011 11:52
hovope

XXX.XXX.125.26

Ahoj, mám dotaz....

Mám 1,5 ročního hřebečka - hnědáčka. Za poslední týden se mu začaly dělat bílé chlupy na žuchvách, krku a plecích, tvoří malé bílé tečky. Chtěla jsem se zeptat, jestli je možné aby v tomhle věku teprve začal měnit barvu, že by šel do šimla ?? Nebo co mám očekávat dál, přestane to, je to způsobeno např. nějakou poruchou, nebo prostě jen přelínává?? Je to opravdu rychlé neměl nic a za týden takových flíčků.... co bude dál..

Díky za rady, ještě podotýkám že matka hřebečka je hnědka a otec strakáč. Za minutku přiložím i fotku jak to aktuálně vypadá :-)

30.8.2011 19:08
aki

XXX.XXX.191.158

Já koupila tříletou hnědou huculku ...a mám teď appu smajlík

30.8.2011 19:18
hovope

XXX.XXX.125.26

skvělý kup :-)) Takže myslíte že se mi z něj taky může vyklubat nějaké takové překvapení ?? Ale oba rodiče mají původ tudíž se velmi lehce dohledá zbarvení předků. I když, genetika mocná věda...
Do jakého věku může hříbě/kůň změnit zcela barvu?

30.8.2011 19:59
hovope

XXX.XXX.125.26

smajlík :-)) dobrá změna :-)

30.8.2011 20:08
aki

XXX.XXX.191.158

No to jo :-) No hlavně když první flek se objevil pod sedlem a já marně stále pátrala, proč by ju mělo tlačit tak divně sedlo :-)

30.8.2011 20:17
sally

XXX.XXX.70.138

aki napsal(a):
No to jo :-) No hlavně když první flek se objevil pod sedlem a já marně stále pátrala, proč by ju mělo tlačit tak divně sedlo :-)

To je tedy změna :-) ...můžu se zeptat, jak dlouho trvalo, než se hnědky stala hermelína?
Mám letos z hermelínky hřebečka hnědáka, ale se znatelným bělmem, jako mají hermelíni. Dva fleky mezi nohama, zatím... tak dumám, jestli zůstane hnědák, či co z toho může být nakonec za barvu...

30.8.2011 21:35
aki

XXX.XXX.191.158

rozdíl mezi první fotkou a posledni (současnou) cca 6 let, zpočátku "plesnivěla" pomalu, potom přidala na intenzitěsmajlík

31.8.2011 02:54
suszenka

XXX.XXX.208.106

To je hustýýý.. :-) . Uplně to viidím: "A proč chcete toho koně vrátit??" "Ve smlouvě mám hnědák a on splesnivěl." :D Ale moc pěkná huculka. :) Prostě u barev nikdy nevíš :-)

31.8.2011 08:03
krissta

XXX.XXX.141.7

suszenka napsal(a):
To je hustýýý.. :-) . Uplně to viidím: "A proč chcete toho koně vrátit??" "Ve smlouvě mám hnědák a on splesnivěl." :D Ale moc pěkná huculka. :) Prostě u barev nikdy nevíš :-)

Tak zrovna uté huculky bych to už díky oku (na první fotce, kde je ještě hnědá) typovala....

Přidejte reakci

Přidat smajlík