Barča určitě vyroste,zase až tak moc stará není,aby nevyrostla,horší by bylo,kdybysis jí přivedla v tom stavu,v jakém byla a byla třeba dvouletá,to už by nějáké následky nechalo,ale takhle je mlaďoučká a vyroste podle mě úplně normálně.
Tady na té cestě jsme narazily na strom s ouplně kulatejma hruškama
,to jsem ještě neviděla,oni vypadaly fakt normálně jak jabka
,ale byly to hrušky.
Fous vždycky,když cítí,že ho bereme s sebou,tak ceelou dobu,co sedláme,tak kňučí,my říkáme,že zpívá
,už se hrozně těší ven.
Tenhle foťák nemá ten stabilizátor obrazu
,tak fotky v pohybu většinou jsou mázlý.
Zase jsme chytly vlak,už podruhý,akorát ten minule byl modrej a nehoakal tak šíleně jako tenhle,ale koníci to neřešili.A mašinfíra mával.
Objevily jsme novej druh překážek,to je tady z tý fabriky,co tu je,a máme tam známýho,tak se zeptám,jestli by pár těchdle paletek delších bylo k mání,na to člověk už může přidělat cokoliv,třeba nějákou desku slabou a namalujeme na to zeď.
Koukám na přímy přenos z Aachenu z výstavy arabů...kdo chce, může juknout!!!
http://www.all-nations-cup.org/2011-live-th/index-live.php
Jéé,Lucí,tákovejch nádhernejch šimlíčků arábků pohromadě,nedákázala bych si ani vybrat,jak se mi líbili naprosto všicí.
Vyjíždíme na Huberta.
Bylo náádherně,počet koní 21,což je ideál,šlo se jen krok,klus,my vzadu jsme si teda občas zacválali,
ale nikoho jsme tím neohrožovali,jen jsme doběhli místo v klusu tak ve cvaslu,Moruš to umí takovej ten houpací.
A protože mi občas zase lidi jezdili za Moruš,přestože byla označená,tak jsem se raději zařadila na konec za poníky,což pro Moruš taky nebylo ideální,protože ti poníčci jdou chvilku krokerm a každou chviličku doklusávají,tak Moruš nemohla pochopit,že ona fakt jako doklusávat nebude,
ale v půlce vyjížďky to nakonec pochopila,to není na její nervovou soupravu,
aby před ní byli poníci a ona byla až za nima.Ale pak to fakt vzala na vědomí a dobrý.
Tady ten maličkej strakatej ponclík,co chodil předemnou,tak to je tombolovej ponclík,toho si vydražila kámoška v tombole na plese.
Byl mooooc šikovnej.
Dostih.
Jinak se tam stalo to,že šli 3 koně,prostě rodina,a kůň,který je z vlastního stáda,kopnul po tom druhém ze stáda
,né po cizím,a samozřejmě trefil koleno toho klučiny
,jenže je to statečnej bojovník,že jo,a před holkama tam nemohl vzdát,
tak to dojel.
Tak jsem říkala,že jsem ráda,že Moruš sice kope po cizích,ale po koni ze svýho stáda by nešvihla ani omylem.
Tak jsem se holky dočetla až na konec
Markét,hoď sem pak fotky až kobuše zepřáhnete. A ty máš na Rozinku postroj? My si zatím na Miuchu pujčujeme postroj co má Evča na svojí chlaďasku, ale časem by jsme jí chtěli pořídit její vlastní, jen nějak nevím jak se měří ty chomouty a polštáře
Jaru na Huberta jsme měli krááásný počásko, lepší si snad ani nejde přát. Nás čeká ve středu taková menší celodenní vyjížďka, tak snad se pojede v nějakém rozumném tempu. I když Sobistovi by teď asi nevadilo kdyby se jelo trochu svižněji, poslední dobou zas nějak ožil, ale myslím,že je to i změnou ustájení ( k lepšímu).
Dneska by jsme chtěli za Miuchu už zkusit zapřáhnout nějakou menší pneumatiku, tak to vyfotím a fotky sem pak hodím, ať se můžete mrknou
Ještě jsem se chtěla zeptam, krmíte někdo nebo máte nějakou zkušenost s vojtěškovejma granulema?
jééé jaru to jste měli fajnovýho huberta ne? mě by se to teda líbilo já mám asi letos smůlu. možná do častolovic příští víkend, ale to si nejsem jistá, jestli ještě zvládnu
už jsem dost ve srabu bez těch léků
šári na správným chomoutu hodně záleží!!! nech si to změřit a napasovat nějakýho odborníka.
ahoj! teda to jste měli krásné zážitky. My včera posunovali ohradu a vysekávali kolem ohradníků a stavěli nově a já mám namoženou ruku od zatloukání tyček...
Jinak co se týče těch arabů, tak tohle je show a podle toho to taky má vypadat. Koně jsou na to trénovaní a takový profi výcvik na výstavu stojí několik desítek tisíc!! Jsou koně, kteří jsou speciálně využíváni jen na show a na tohle mají trénink. Ale bylo možné si všimnou, že při vyhlášení už tam všichni stáli v klídečku podél stěny a čekali . A nějvíc vyjukaní byli mladincí. Dospěláci už to brali v klidu a předvedli se hlavně když měli. Kamarádka na to taky koukala a první co říkal,a že ti koně dělají bordel...jsem ji vyvedla z omylu, že nemají chodit jako halteroví westerňáci :-D chcíplého araba tam fakt nikdo vidět nechce
ono je to o atmosféře, ti koně ví, že jsou na show. Mnoho z nich i normálně závodí ....pak tam byla ukázka třeba i drezury. Ale na tu show se předvedou. Usa byla na výstavě jednou, ale cvičili jsme to doma a normálně je flegma jak něco, naučená na kde co..může se práskat bičem, střílet, zabalím ji do igelitu. Ale vezme se předváděcí výstavní ohlávka, bičík se strapečkem a nabudí se, že je "výstava" a madam má hned nastražená ušiska (i když někdy to neprožívá jak by měla ) a staví se hned do postoje ...taky to nemáme vymakané, potřebovala by profíka. Ale ten kůň hned ví o co jde. Neříkám , že všichni jsou super, možná jsou i zmagoření arabi pak, ale spousta z nich mají chovatelé doma a vozí na jízdárně klidně malé děti.... Znám chovatele, co s nimi jezdí normálně drezuru, military nebo ten western klidně a přitom s nimi absolvůjí klidně nějakou výstavu.
Prostě výstavu arabů se musí brát jako show. Tak to má vypadat a s tím člověk musí počítat. Navíc šlo hezky vidět, jak většina koní si to užívá a handleři přesně ví kde koně mají, přehodí si vodítko přes hlavu, využijí prostor haly, aby se kůň co nejlépe předvedl, pak ho v mžiku zastaví, postaví se a kůń okamžitě reaguje a hází výstavní pózy a poté se v klidu projde krokem halou, když rozhodčí chtějí vidět krok. Prostě pohyb musí mít grády a mnoho vodičů má pomocníky "profi šustiče"
Jojo,Šárí,počasíčko jsme si fakt lepší přát ani nemohli,a na to,že bylo tak krásně a teplo,vůůbec nepoletovala žádná kousací havěť
,to bylo príma,mě vždycky nějáká potfora si sedne zevnitř na brejle a veze se
,a vůůbec jí nevadí,že nic nevidim.
My jsme včéra špekulovali,kam se pojedeme podívat,nejdřív do Lysý,pak Hořovice na skoky,ale něják jsme se nedohodli a zvítězil,kdooo????
Ivčo,bylo to moc príma,že se nikam nehnal nikdo,všicí si to užili to nádherný počasí
a cenu jsem dokonce dostala i já,která jsem závěrečný dostih neběžela,
běželo se pěšky a trhaly se papírky ze šňůry a na nich byly ceny,tak mi taky jednu dali,i když jsem kvůli tomu mýmu kolenu neběžela,dostala jsem Poličan,Olda bonboniéru a Jarča fotbalovej míč a pěknej balíček se školníma potřebama.
Zavolali jsme tam,že bychom se na otočku přijeli na malýho podívat
,nakonec z toho byly 3 hodiny,
zmákli jsme nádhernou procházku,Legišek je opravdu borec.
Je úžasnej,jak se bičeho nebojí,a rád chodí první
,a kobylky poslušně za ním,ale šel v naprostý pohodě i poslední a nic neřešil.
Tady je krásně vidět,že Legišek není vůbec žádnej závislák
,že je rád s lidma
,i když mu koně zvesela odcházejí,jemu je to fuk a vůbec to neřeší a v klidu se pase.
Tady už jsou obě kobyly na louce za mnou,a paní od nich s Legiškem odklusala,aby ho pak pustila na volno a on se mohl proběhnout.
je tu náádhernej park a domluvili jsme se,že si tady uděláme takovýho soukromýho Huberta,pozveme ještě jedny známý,kámoš má hroznou touhu se v tomto parčíku projet s koňma,tak to někdy spácháme.
jaru legišek vypadá dobře a spokojeně potěší to dušičku, když člověk vidí jek se "jeho dítko" má dobře
Díky moc,Míšo,
malá vypadá úžasně za tím Punťou,
tý jo,škoda,že nejste blíž,to by ta naše Jára se taky přidala,třeba by jí Lůca taky svezla.
No to víš,Ivčo,že jsem šťastná jako bleška
,oni mu opravdu říkají-pojď,parťáku
,zvládne ho v naprosté pohodě i paní a on jim tu lásku vrací,je opravdu moc šikovnej a vděčnej
,tůdle ho i sprchovali,
já jsem jim ukazovala,když se tu na něj byli poprvé podívat,jak má rád sprchu,
tak ho taky sprchujou a on si to užívá.
teda Jaruuuu Legišek roste jako z vody a je z něj nádherný koníšek
Vyjíždku jste teda museli mít taky úžasnou...počasí přálo....
taky jsem zažila, když se koně z jedný staje pěkně dokopali.....Hlavně jestli i když to klučík dojel a delal hrdinu, bylo vše v pořádku..hlavně to koleno....kolena nejsou žadná prča....viím co říkám
Šaríí v zapřahu pojede jen Rozárka.....Zuzanka má nemocné nožičky, ta by to chuděrka nezvládla.....stále bojuje se schvácením....sice už schávená není, ale nožičky má stále nemocné.....
No přesně, z Legíše je fakt kus koně a hlavně,že se má dobře
Takže jedna tahací Mia, toho popruhu (nevim jak se tomu říká) co vede k podocasníku si nevšímejte, jsem to koumák zapnula blbě, to má být pod těma velkejma řemenama. Hold blondýna no
tady na tý fotce mi přijde,že by ten chomout přeci jen mohl být o něco větší
Jů, Mie to sluší v postroji Takhle na fotkách to není vidět, zda pasuje či ne. Zkus nafotit detailnější fotky, třeba bych mohla poradit
Ten Legišek je táákový velký uň už. Pamatuji si jako včera když se narodil a taky vzpomínám na Kačenku. Bylo to nádherné, taková hříbátka. No jo, já taky koukala na tu výstavu arabů a byly tam mladinké ročky v barvě jako měla holčí..takové to nazrzlé bílé kafe, tak jsem vzpomínala, jaká byla holčí malinká a rozkošná...ne že by nebyla i nyní k sežrání
.
Dneska mám sraz s vetem, musím mu vrátit ATB., co tady mám stále doma...nechal mi je tady kdyby náááhodou ještě ty nohy zlobily, protože ona dobírala ta atb. a pořád to bylo hnusné. Ale naštěstí jsme to nemuseli použít, ale mám to pořád doma, tak mu to konečně vracím a beru odčervení pro všechny 3 koně ...
Včera přišlo malé westenové sedlo pro Bendu, to jeho se bude prodávat, protože holky z něj rostou a koupilo se větší a westernové. Jenom tu Bendovu westernovou deku nosila Betty a ta nyní nemá deku, takže snad se mi podaří dneska stavit k dakotce koupit i deku pro Betty , stěrku ...ta se rozbila a to odčervení..vše se to zacvaká z těch peněz, co si koně vydělali na Baškohrátkách a ještě zbyde...třeba najaře na repelent.
Díky moc,Markét,
taky z něj mám obrovskou radost.
No jo,klučina to dojel,je mu asi 16 nebo 17,nevím přesně,Jarča to viděla na vlastní oči,říkala,že tam má díru a že je to ošklivý
,ale prostě to dojel,měl tam tátu,tak to spolu probrali a když synátor tvrdil,že to dojede,tak ho tata nechal,zavázali mu to a bylo.
Já bych teda určitě nedojela
,za prvý bych se tam složila
,kdyby mě takhle někdo kopnul a nota bene do kolena
,a za druhý fakt jako nejsem zase až takovej hrdina
,takže bych se sesunula z Moruš a Jára by jí dom dovedla a já bych odjela autíkem.
Ahojky Jaru , dlouho jsem tady na fauně nebyla. Jak se máš? Jaké máš nyní koně?
Jaru prosím tě prodávám tohohle norika ,je to téměř tříletý hřebec,moc hodný,nekouše nekope. Je částěčně zatahaný, pomalu ho obsedám .
Má dobrý původ . Potřebovala bych ,aby do zimi byl pryč. Cena dohodou do 40tis . Kdyby jsi o někom věděla,dej prosím vědět. díky.
Šárí,držím palečky,aby Miucha byla v tahu rozumná
,teď bude nejdůležitější ten postroj jí napasovat,aby jí byl akorát,ale to zmáknete.My tady máme taky jednoho šikovnýho odborníka na tohle,ten se podívá na koně a vcelku dobře odhadne míru chomoutu
,jenže jste jaksi daleko....
Jojo,Lucí,taky vzpomínám na hříbátka,jak lítali po polích a byla s nima legrace....
Ale kdybych bývala znala toho Pavlínky druha dřív,tak bych tam Haničku nedávala
,no,jenže to je takový to pořád kdyby nebyly ryby....
Když jsem pak párkrát viděla,jak se Hanička k němu chová a on si to nechá líbit
,tak jsem si fakt říkala,že to,jak to dopadlo,je nakonec to nejlepší,jak to dopadnout mohlo
,i když říkám,je to blbý
,ale je to tak
,do lidí člověk nevidí....
Jo,děvčata,abych nezapomněla,připomínám burzu,kdo co máte nepotřebnýho,vyhrabošte ze skříní a zkuste nabídnout někomu,kdo to třeba zrovna shání,já jsem zvědavá,jestli tam někdo přiveze aspoň jedno jediný bílý jezdecký triko na Jarču.
Minule jich tam bylo asi 5,ale všechny byly malý...
jj to byla malá potvůrka . Víš že jsem s nima byla na Mistrovství Evropy? Malá dopadla lépe než Maura , měla od druhého místa po páté a celkově třetí v halteru. V tailu,byla sedmá a celkově desátá . Maura se umístila jen jednou v halteru na pátém místě a pak kralovala v halteru Broodmares tam byla 5x druhá ,takže mám i šerpu Mistra Evropy. :)
Tý bláho tak borcovi bych sebrala řidičák nadosmti,
protože takovýhle pako nemá za volantem co dělat
.Nám se stalo jednou něco podobnýho,naštěstí to viník odvrátil v posledních vteřinách ten čelní střet,ale sám se převrátil na střechu,my tenkrát vezli ještě kamaráda,kterej seděl vepředu,pak jsme ho dovezli,otočili se zpátky a Olda na toho kreténa zařval něco od plic,a nějákej dobrák mu tam pomáhal ho vytahovat,vyprdla bych se na něj,na hňupa,chvátá a klidně si při tom ohrožuje ostatní lidi(a děti!!)
na životě.
ták krásně a dřepím doma nemám parťáka kterej by mě vykopal do sedla a sama (jsem příliš zdrbaná bez těch léků) se mi nechce
ale byla jsem aspoň narovnat tyčky a něco vyfotit
Barča je fešanda,
má krásný barvy a nádhernej takovej zlobítkovskej kukuč
,že ona Ti od těch nožiček utekla,potfůrka?
Náhodou,poníci jsou skvělý,
Monďásek nám dneska zase udělal takovou radost,že jsme se fakt celá rodina radovali jako malý děti.
Tady je vidět,jak má Mondibůrek ty šunčičky hodně u sebe a ten si tam tu pivní pěnu nakvrdlá,ani nemusí bejt pod sedlem,stačí,když ho Moruš krokem popohání a je teplo.Pierot ani Moruš ty půlky takhle blízko sebe nemají,tak ty se zpěněj až po opravdu delší práci,ale Monďásek ukluše 50 metrů a už tam má pívo.
Ono to tady na těch fotkách moc vidět néni,ale Pierot je víc zelenej než žlutej,je jak zelenej mužíček.
Pierot dneska dostal čebraku na uši a to třepání hlavou na mouchy ustalo,Jára si to moc pochvalovala.
jaruska
napsal(a):
Barča je fešanda,
má krásný barvy a nádhernej takovej zlobítkovskej kukuč
,že ona Ti od těch nožiček utekla,potfůrka?
copak že utekla... ale předtím po mě pěkně hnusně šáhla nakonec je podržela pěkně a bez zlobení a kopání. nevím co si to zase vzpomněla
už je dávala hezky
Pierot je hodnej,že neštycuje
,Jarče se ještě nestalo,že by Pierot řekl-přes tohle nejdu.
Ale,
no jo,ti puberťáci hold ujedou občas,
mě Bobik jednou udělal to,že jsem mu brala nohu,on si klidně došlápl a odkráčel,jako kdybych tam vůůbec nebyla.
Tak jsem ho hezky vrátila na místo,kde to udělal a zvedla jsem jí znovu,to už stál jako přikovanej,taky nevím,co ho to popadlo.
Ale s nohama jsme si nejvíc užili s Pierotem,to byla fakt škola
,nejhorší ze všeho je,když hříbata učej něco děti....
Tady Jára ukazuje Monďáskovi vodu,Mondi tam sic chvilku předváděl skoro břišní tance
,ale pak se nechal přesvědčit,že voda Monďásky nepapá a zůstal tam krásně uvolněně stát.
A pak skákal zase jako kdyby nikdy nic neštycoval
,my vůbec netušíme,co se s tím koníkem stalo
,prostě se nejdenou rozeskákal a vypadá to,že ho to i baví....
A pak zaznělo-mami,uteč,nebo Tě přejedu,
a jela na tu vodu
,to Vám byla nádhera,ten Monďásek přes to šel bez jedinýho náznaku odporu
,prostě asi zapomíná na nějáká příkoří,která se mu asi dřív stala
,my si to jinak nedokážeme vysvětlit...
No,právě,Ivčo,to si fakt myslíme taky
,prostě Jarče věří a je to vidět,že jim to spolu začlo jít.
Tak jsme hrozně rádi,je to úžasně krásnej pocit,když se takhle koník mění k lepšímu.
KOŇÁCI POZOR !!!!!
Dnes v noci u nás v Tuchyni (u obce Netvořice, okr. Benešov) nějaký dobrák ukradl část ohradníkového systému. Jedná se o větší počet nových plastových bílých tyček a nové elektrické pásky. Bohužel byl natolik inteligentní, že vše provedl v noci a vůbec ho nezajímalo, že jsou v ohradě 3 koně. Zmatení pobíhali zřejmě i několik hodin po silnici a okolí. Dotyčný si zřejmě neuvědomuje, co se mohlo stát za tragedii, kdyby koně vletěli např. do jedoucího auta. Je smutné, že se mezi námi najdou i tací, kteří riskují životy druhých, místo toho, aby byli poctiví :-((((((( Kdokoli z vás někde uvidí podezřele nově vytvořenou ohradu, prosím ozvěte se! Díky moc! Prosím sdílejte, díky. Tel. číslo: 775 954 479
Ne vždy se daří,tady se Jára projela úplně někam jinam,než chtěla,
ale to se prostě občas stane,důležitý je,že to pak krásně opravili.
http://www.youtube.com/watch?v=FXgHFxjgJyo
Dneska se chceme jít trochu pokochat,abychom si užily ještě toho náádherného podzimu,já bych stejně nejradši chtěla,aby prázdniny byly posunuty-srpen,září.
A aby furt nehejbali s tím časem,to je taky hrůza.
Teda předně jsem zhnusená nad zloději...fakt bych za takové věci sekala ruce jako ve starých časech...... co všechno se může takovým hnusným chováním přihodit, si ti kreténi neuvědomují.
stejně jako ten idiot co naboural ty policajty viz výše..... tomu bych sebrala papíry nadoživotí..takový magor nepatří za volant.
Ivčo, ta Barunka se mi děsně líbí, moc hezounká, krásnou barvičku a evidentně bude moc šikovná.
no a Jarča, ta je super! Za chvíli bude super závodnice! V které je vlastně nyní třídě?
Jinak jsem hodila na youtube tři videa ze včera, tak můžete juknout... Usa hledač jablek
http://www.youtube.com/watch?v=brh2_mOq2EY&feature=share
Tady kluci dostali obojky, takže následuje euforie , že jdou ven....Usa je bere s rezervou, kolikrát ji ti magoři v tom rozjaření vlítnou i pod nohy a ona jen čeká, až se vyvalí pryč, aby na ně nešlápla..je zlatko. Ten skákací gumídek je Fabby a ten uřvaný pakopes je Darés.... ať žije radost...
http://www.youtube.com/watch?v=DpIG6DIWEHM&feature=share
No a tady už špacírujeme kolem řeky na pastvinu za koníky....
http://www.youtube.com/watch?v=8Jiz9c9YOIE&feature=share
Díky,Lucí,no s tou závodnicí nevím,teď je zase s Pižďuchem nějáká krize,
ale to už jednou měli a překonali to spolu
,tak snad zase bude dobře.
Jára chodí do sedmé třídy,Lucí.
A začíná se jí i pěkně dařit s našima koníkama,konkrétně te´d s Pierotem,podrobnosti za chvilku.
Lucí,videjka jsou nádherný,strašně ráda sleduju tu Usinu,jak si tak krásně volně pobíhá a když jí doprovázejí ti dva černoši,tak to nemá chybu.
Jsem se hezky zasmála
,ja pesani štěkaj a házej sliny jeden na druhýho.
Pierot je i v cozím prostředí,i mezi cizíma koňma naprosto hodnej,nic neřeší.
Prohlídka parkuru.
Pierot má trochu mokrej zadek,páč on vždycky se ve vozíku vykadí a pěěkně si to omatlá na ten ocas o tu tyč,
takže pak normálně mušíme ten ocas mu vyprat ve vodě a ten kus zadnice taky,
já ani nevím,jak tomuhle zabránit,zkoušeli jsme mu ten ocas vyndat ven,jenže on si ho tam stejně zastrčil zpátky a byl špinavej jako to čuně.
Ale skákal moc hezky,pozorně,
první jel parkur do 70 cm,aby si to okoukal,
a druhou soutěž jel do 80.
A tady už mají svojí první životní mašličku za nádherné 6.místo v těch 70
,to nečekal vůůbec nikdo,že se umístěj v dekorování
,Jára měla oooobrovskou radost.
A tady hned druhá životní mašlička Pierota s Jarčou,a hned za druhé místo
v počtu třiceti soutěžících v parkuru do 80 cm,
předhonila jí jen jediná soutěžící o vteřinku.
A jelikož v neděli se neskáče,tak hold mušej posloužit domácí koně,nutno tedy dodat,že v Moruš tříme opravdový talent pro překážky do 30 cm.
Ale hrozně jí to baví a skáče taky bez štycování.
A Jára ve westernu,vůůbec jí to nedělalo problém,já bych si provrtala břicho.
Jo,a máme rozbitý Monďáskovo sedlo,
Jára se rozeskakovala naštěstí na malým skůčku a najednou rup,seděla na zemi a v ruce držela jeden třmen i s řemenem,
normálně prasknul zámek jeden,
takže my fakt nemůžeme mít nic normálně.
To jsem zvědavá,jak dlouho bude v opravně.
Luciii krásný videjka...Usinka je nádherná a koukám i že zase hezky nabírá....jak ty to děláš, že je čistá jak sníh.....krasavice jedna
Jaru, malé Jarušce a Pierotkovi moc gratuluji...jsou šikovní....jen tak dál...moc jarušce fandím...
Jinak Rozárka má za sebou prvního huberta ve vozíku....byla moc hodná a šikovná..na to že pět let netahala vozík a jen mě nosila na zádech, klobouk dolů.
jen co mi kamarádka pošle fotečky, hned vám sem něco hodím.
teda my jsme jely déle,protože bych stejně s Rozou nejela vyjížku, to by na ní bylo moc.....takže jsme v klidu dojely na místo, tam si Roza odpočinula...počkaly jsme než se vrátí z vyjíždky, pozdravily se se známymi a frčely zase domů.......
Díky moc,Markét.
Jé,tak to je Rozinka moc šikovná,já vím,že to koně nezapomínají,ale přeci jenom když 5 let koník natahá,tak když se pak zapřáhne a on šlape jako hodinky,tak to klobouk dolů,
Rozinka je opravdu šikovná.