Sedí westernové sedlo

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.11.2011 18:10
otik

XXX.XXX.128.18

Ahoj. Vždycky jsem pasovala jen anglická sedla. Proto bych ráda, kdyby někdo poradil, jestli mému koni sedí toto westernové sedlo.
Taky budu ráda i za rady, jak poznat, jestli westernové sedlo sedí/nesedí.
Přikládám pár fotografií.
Díky za reakce.

7.11.2011 18:16
pilgrisek

XXX.XXX.203.141

Tak zaprvé bych nafotila sedlo spíše bez té deky takhle to hodně zkresluje a moc toho nepoznáš:-) Jestli chceš nějaký popis tak je dobrý seriál o tom na equitv :-)

7.11.2011 18:29
otik

XXX.XXX.128.18

Díky za odpověď. Fotky bez dečky mám jen tyhle dvě.
Koník má hodně vysoký kohoutek, a proto jsem koupila tuhle deku - je vepředu kolem kohoutku silnější než vzadu, a na kohoutku je vykrojená. Bez deky mu sedlo na kohoutku sice neleží, ale prostoru je tam málo, tak na jeden prst. Deka sedlo vepředu trochu zvedne.

7.11.2011 18:25
makki

XXX.XXX.54.42

Řekla bych, že je dosti úzké, pokud se to tedy dá takhle podle fotek posoudit. Vepředu se zařezává do deky, ačkoliv na něm nikdo nesedí. I při pohledu zezadu to vypadá, že sedí jako čepička nahoře na páteři, namísto na svalech podél ní.

7.11.2011 18:33
otik

XXX.XXX.128.18

makki napsal(a):
Řekla bych, že je dosti úzké, pokud se to tedy dá takhle podle fotek posoudit. Vepředu se zařezává do deky, ačkoliv na něm nikdo nesedí. I při pohledu zezadu to vypadá, že sedí jako čepička nahoře na páteři, namísto na svalech podél ní.

Já měla za to, že jestli nesedí, tak spíš, že je široké. Ale nerozumím tomu.. Koník je užší (v anglii má komoru užší dvojku), a má celkem vysoký a dlouhý kohoutek.

7.11.2011 18:36
pilgrisek

XXX.XXX.203.141

no taky mi přišlo že s tou dekou je vepředu úzké ale nejde to moc posoudit podle fotek ono asi poznáš nejvíc když pod to dáš ruku jeslti je to moc napasované:-) zkus se podívat na ten seriál o padnoucích sedlech hodně ti to určitě pomůže.. říkají tam jak si to máš zkontrolovat a kde to má jak sedět:-) smajlík

7.11.2011 18:39
otik

XXX.XXX.128.18

pilgrisek napsal(a):
no taky mi přišlo že s tou dekou je vepředu úzké ale nejde to moc posoudit podle fotek ono asi poznáš nejvíc když pod to dáš ruku jeslti je to moc napasované:-) zkus se podívat na ten seriál o padnoucích sedlech hodně ti to určitě pomůže.. říkají tam jak si to máš zkontrolovat a kde to má jak sedět:-) smajlík

Našla jsem tam jen seriál o pasování anglických sedel, mohu poprosit o odkaz na video? Díky ;-).

7.11.2011 18:41
pilgrisek

XXX.XXX.203.141

jj skusím najít:-)

7.11.2011 18:43
pilgrisek

XXX.XXX.203.141

ale můžeš zkouknout i ten na anglii ono by to mělo být tak nějak nastejno přece jen je to stejný systémsmajlík

7.11.2011 18:49
pilgrisek

XXX.XXX.203.141

tak se omlouvám ale asi to bylo opravdu jen na ty anglické ale tady je popis alespoňsmajlík
http://equitv.cz/staj-pastviny/2010/6/29/clanky/spravne-padnouci-westernove-sedlo/

omlouvám se asi skleróza

8.11.2011 11:22
reba77

XXX.XXX.102.25

Podle mě by koník potřeboval víc místa na kohoutek, až si na něj sedneš tak mu sedlo bude sedět hodně na kohoutku, aby ho to netlačilo. řešením není tlustčí deka.

Zkus na něj dát sedlo bez deky a jen si na něj sednout a uvidíš. (neříkám jezdim jen si sedni, nebo tam někoho posad)

8.11.2011 13:52
otik

XXX.XXX.53.184

Tak jsem sedlo prodala. Nezdálo se mi, že by sedělo nějak ideálně, tak se asi vrátím k anglii. Sice bych ráda měla westernové sedlo, ale to bych ho asi musela mít na míru koni. On má celkem hodně vysoký a dlouhý kohoutek, a je docela úzký. Je to takový hubený a vysoký typ, prostě opak westernových koní :-D. No, tak budu shánět anglické :-). Snad někdy v budoucnu, jestli budu mít dostatek financí na sedlo na míru...

Přidejte reakci

Přidat smajlík